Показати повну версію : Характерні поломки Globo/Orton 4100C,4050,3000-6010
Сторінки :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
На самому RL27 вже нічого нема...так само, як і на 2 виводі U2 і т.д. Меандр присутній на колекторі QL5.На ослику 0,5 В на клітинку через подільник 1:10 амплітуда 5 клітинок...а далі все глухо. Вимірювання проводились на транспондері 12130
А сам RL27 має 56ом? Може він або СL55 коротить.
А : *romuald ,схоже що резистор йде в обрив rl24 або rl26* слушне зауваження,то який опір їх паралельного зєднання?
Якщо з ними все ок то припідніми колектор QL7
На самому RL27 вже нічого нема...так само, як і на 2 виводі U2 і т.д. Меандр присутній на колекторі QL5.На ослику 0,5 В на клітинку через подільник 1:10 амплітуда 5 клітинок...а далі все глухо. Вимірювання проводились на транспондері 12130
RL27 має 56 Ом, rl24 та rl26 мультиметром звоняться приблизно 2,5 кОм. Нехай чекає до понеділка...бо все на робочому столі лишилось...
Паралельне зєднання rl24 та rl26 це 2700*4700:7400=1524 оми = 1,5ком
Струм через QL5 при 22в : 1524+56=0,014а
Спад напруги на RL27 56*0,014=0,784в
Отримали величину розмаху сигналу 22кгц яка дещо втративши до 0.6в
поступить на дісек.
Тому при 2.5ком він ну дуже маленький (як в мініатюрі про раки Карцева)
Правий гуру kreshnot...
Ви пишете
Паралельне зєднання rl24 та rl26 це 2700*4700:7400=1524 оми = 1,5ком
Але по схемі rl24 та rl26 обидва на 4,7К, і на платі теж обидва на 4,7К і на платі звоняться 2,36 К.
Замінив QL5. На колекторі наче нічого не змінилось. На виході U2 ось така картинка: 0,05 В на клітинку з подільником 1:10.
Знайомий порадив ще раз повернутись до БЖ. По лінії 22В замінив діод на новий, замінив дросель (бо там стояла дротина, продіта в дірку феритового циліндра) і допаяв ще один електроліт після дроселя...бо китайці зекономили. В результаті все запрацювало.
Знайомий порадив ще раз повернутись до БЖ. По лінії 22В замінив діод на новий, замінив дросель (бо там стояла дротина, продіта в дірку феритового циліндра) і допаяв ще один електроліт після дроселя...бо китайці зекономили. В результаті все запрацювало.Я думаю поломка та і осталась, воно через деякий час покаже, там несправность була в єлектролітах в материнкі, таке часто буває в 4100, коли робе сіріус, а амос і нодбірд не робе , або буксує. Но і можна лічить другим блоком живленя, там де більша напруга по 22в.На рік може хвате, а може і ні.
Добрий день, роботи мало, вирішив відремонтувати проблемні тюнера, які валялись роками. Може у когось була така проблема, на ходберді не робе вертікаль, горизонталь працює , амос працює, сіріус працює і головне вертикальна полярізація також працює, показує напругу на виході 14,6 по вертикалі і одинакову що на сіріусі що на нодберті і розмах одинаковий точность ніколи не міряв бо осцилограф примітивний но розмах бачу. Бж в нормі і про запас даже другий підставляв. Напруги внормі, 4 конденсатори між процом і єлемкой поміняні на нові. В кого будуть які думки? Дякую.
kreshnot
03.02.2019, 20:25
Добрий день, роботи мало, вирішив відремонтувати проблемні тюнера, які валялись роками. Може у когось була така проблема, на ходберді не робе вертікаль, горизонталь працює , амос працює, сіріус працює і головне вертикальна полярізація також працює, показує напругу на виході 14,6 по вертикалі і одинакову що на сіріусі що на нодберті і розмах одинаковий точность ніколи не міряв бо осцилограф примітивний но розмах бачу. Бж в нормі і про запас даже другий підставляв. Напруги внормі, 4 конденсатори між процом і єлемкой поміняні на нові. В кого будуть які думки? Дякую.
перевіряй електроліти на материнці по 1.8в та 3.3в
Замінив усі 6 єлектролітах по цих напругах на нові, без результата, замінив входний блочок, пропаяв проц, перешив раза 3 тюнер. не пішла вертикаль на хотберді. Сіріус 12399V27500--- 14.9в показує переключаю нотберд 12597V27500--14,9в даже цифри не пригнули не показує, меандр присутній
Замінив усі 6 єлектролітах по цих напругах на нові, без результата, замінив входний блочок, пропаяв проц, перешив раза 3 тюнер. не пішла вертикаль на хотберді. Сіріус 12399V27500--- 14.9в показує переключаю нотберд 12597V27500--14,9в даже цифри не пригнули не показує, меандр присутній
Попробуйте обмануть судьбу, що буде. Поверніть головку хотбірда на 90 градусіів, а частоту поставте 12597Н27500.
Попробуйте обмануть судьбу, що буде. Поверніть головку хотбірда на 90 градусіів, а частоту поставте 12597Н27500.Мені треба щоб він робив у кожній хаті. Він може будь як донор коли забераю на время ремонта тюнера, або так комусь зажену подішману, а ще хочеться запустить не вийде то нічого страшного, всерівно хлам валяється. Думав може у когось така була несправнісь. У мене часто несправності амос і нодберд не робе або буксує но то тіпова поломка і ремонтується бистро, а це як пороблено, може шото в проці, но його мінять не буду. Бо колись замінив а він і включаться перестав. Хотя пару грозових заміной оживив но там проц по живленю коротив намертво та й хуже не зроблю. Хотя і проци є нові. Може є ще якісь думки, щось друге підставить?
kreshnot
05.02.2019, 18:22
14.9в це багато,ви писали що напруга 14.6в
14,6в це вхолосту, а то провів замір при включеній антені на жовтенькому опорі.
14,6в це вхолосту, а то провів замір при включеній антені на жовтенькому опорі.
Ну так провір замір під нагрузкою. А також напругу на відновлюваному запобіжнику (жовта таблека), повинна бути 0, інакше падає на ньому. Тоді міняти або перемичку кинути. Якщо вже зовсім трудно, пробувати так як я радив у пості 1763, вдруг він якимось чином з частотою 12597 не дружить.
В кого будуть які думки?
А на справному тюнері сігнал є?
Я ремонтую тюнери і устанавлюю їх відколи появилось супутникове телебачення, то причом моя антена, вона справна і на других тюнерах працює, і цей тюнер працює на другій материнкі. Таблетку я всігда перемикаю для проби, вона робоча. Отож не друже він с той частотой, тільки де та дружба переривається?
Igor1031
06.02.2019, 15:05
алтаяр, проц
Вечером попробую вручну зробить 14, 6 в, замісць 14,9в хотя мало вірно, а потом закину опять назад в чуланчик, дякую всіх за поради, но відпишусь після перевірки
Вечером попробую вручну зробить 14, 6 в, замісць 14,9в хотя мало вірно, а потом закину опять назад в чуланчик, дякую всіх за поради, но відпишусь після перевірки
Попробуй ще через LOOP іншого.
kreshnot
06.02.2019, 18:01
алтаяр, проц
проц там не причому
алтаяр,при 14.9в може включатися і Н поляризація,дивись також АРУ ВЧ-блока
Бистро поставив вместо RL31 8.2 к шо під руку попало 4.7к а ближче у діапазоні не найшов опорів то по напругах капець стало 13в и 15в. Но коли включив тюнер то все запрацювало. При цих напругах. Тепер прийдеця щось міркувать як ці 0,2в збить, розборка в мене основном телевізори но може щось накопаю. Дякую ще раз.
Останім часом в тюнерах 4100с ця несправність зробилась типова за місяць пройшло більше 10тюнерів з такою поломкой треба уменшать на 0.2 в щоб запрацював нодбірд і амос, може хтось щось нове найде опори то всі в нормі, бували варіанти проходили з заміной блока живленя з меншими напругами і все запрацьовувало. Може хтось розбирався з БЖ як уменшить чи добавить напругу по 23в. Часто приносять тюнер він показує квадратами начинаєшь робить з нього лялю ставлю нові конденсатори і тоді збільшується напруга( квадрати перестають. сіріус робе чітко но перестають показувать амос і нодберд.
Останім часом в тюнерах 4100с ця несправність зробилась типова за місяць пройшло більше 10тюнерів з такою поломкой треба уменшать на 0.2 в щоб запрацював нодбірд і амос, може хтось щось нове найде опори то всі в нормі, бували варіанти проходили з заміной блока живленя з меншими напругами і все запрацьовувало. Може хтось розбирався з БЖ як уменшить чи добавить напругу по 23в. Часто приносять тюнер він показує квадратами начинаєшь робить з нього лялю ставлю нові конденсатори і тоді збільшується напруга( квадрати перестають. сіріус робе чітко но перестають показувать амос і нодберд.
Треба дивитись кондюки і на материнській платі!
kreshnot
23.03.2019, 20:13
алтаяр, міняйте по 1.8В,3.3В електроліти на материнці
Треба дивитись кондюки і на материнській платі!
Я тюнера ремонтую з момента цифри на тарелкі, аналог не застав. Но тримав у руках ті тюнера і так як з того момента ставив їх і ставлю по цей час тільки тюнера змінюються, які мені сподобаються. То що ремонтувать в материнки я знаю. Но відповім на вашу відповідь після ремонту БЖ з таким сиптомом часто заміняються конденсатори в материнкі по живленю 3,3в і 1,8в і результат не змінюється і мої знакомі міняли всі на материнкі і ця поломка так і остається, після заміни всіх кондюків. І ще скажу цим тюнерам можна аплодувати, деякі проробили по десять років без ремонту, а ставив 50нд хватило на рік і не всігда, тепер сат інтеграл і того хвата більше року без ремонту. Вибачте що грубо відповів. но думаю у попередніх постах там писав що там конденсатори міняю. Там собака десь зарита у другому місці. І ця поломка сильно розповсюджена на тих тюнерах де є картоприйомник. З пов.
kreshnot, Я цю поломку поборов но це не вихід смд опір ставлю навісом простими опорами при цій поломкі як отче наш міняю на материнкі по живленю конденсатори, да той що по 23в коло єлемки він невбиваємий, незнаю чому
kreshnot
23.03.2019, 20:45
Там собака десь зарита у другому місці. .
є такий прибор ,осцилоскоп,краще шукати ним чим гадати
є декілька вариантів проблеми:ВЧ виброси з БЖ або при роботі АЦП і ЦАП(пульсація по 3.3В ,1.8В),збій обробки потоку модуляції QPSK(пульсація по 3.3В ,22В,22кГц),може АРУ заганяти посилення ВЧ або ПЧ в мінімум
Я цю поломку поборов но це не вихід
варіантів багато щодо усунення дефекту,але все пов'язано з вище написаним
для кваліфікованого ремонту треба знати що шукаєш
Я з АРУ тут і не розібрався де і яка напруга повина бути. Скудно в літературі написано. Можна сказать про його роботу і які деталі задіяні нічого не знайшов, осцилограф старенький но пульсації по напругах і ремонтую ним, 22кгц тоже ним дивлюсь . То на тих тюнерах все присутне
kreshnot
23.03.2019, 22:27
Я з АРУ тут і не розібрався де і яка напруга повина бути. Скудно в літературі написано. Можна сказать про його роботу і які деталі задіяні нічого не знайшов, осцилограф старенький но пульсації по напругах і ремонтую ним, 22кгц тоже ним дивлюсь . То на тих тюнерах все присутне
в АРУ задіяно R30,R29,R173,C52,C29,M3329,мікросхема ВЧ блока.(по схмі глобо 4100с)
напруга десь 1,5В , регулювання здійснюється не тільки напругою ,ще і програмно(залежить від помилок квадратурної модуляції потоку)
так що знову повертаємося до початку
Всім доброго дня. Є ресівер Qsat 08, не працює горизонталь. Напруги на виході: вертикаль - 12,7, горизонталь - 16. Міняв LM317 - те саме. Дісек переключає, у всякому разі порти 1 і 3. БЖ підкидав робочий, не помагає. Скоріш за все проблема в занижених напругах. Перевірив транзистори QL3, QL7, QL6 і всі резистори з ними звязані, нічого кримінального не знайшов. Також міняв конденсатори CL8 i TC38 - нічого не дало. Що може бути? Скоріш за все треба підняти напругу, але не знаю як. Підкажіть хто в курсі.
Кому цікаво, викинув смд RL17 на 12 ком, поставив простий на 22 ком, напруги стали 14,4 і 18,8. Запрацював.
Кому цікаво, викинув смд RL17 на 12 ком, поставив простий на 22 ком, напруги стали 14,4 і 18,8. Запрацював.
А як же тюнер працював з резистором 12кОм?
А як же тюнер працював з резистором 12кОм?
Не знаю. Людина така що толком не довідаєшся що там не працювало. Принесли, каже проший бо не всі канали показують. Я включив а там працює тільки вертикаль. На їх антені думаю було те саме.
Добрий день всім. Питання таке. Є q-sat st-08. Бж SMPS888 Ver 1.4. Лопнувша 5м02659r. Але це похоже не вона. Включення подібне як на скріні, правда ще є конденсатор 47/25. Яка це реально мікросхема? Що із ходового можна поставити?
3445718
В БЖ SMPS888 Ver 1.4. має стояти мікросхема ШІМ з маркуванням AM22
В БЖ SMPS888 Ver 1.4. має стояти мікросхема ШІМ з маркуванням AM22
Поставив DK112 (аналог ам22а) - завелось. Пробував viper22a - напруги сильно скачуть. Хоча вайпер вроді така сама як дк112. Дякую.
П.С. Щось "дякую" не ставить.
Для Viper22A потрібно додаткове живлення.
Для Viper22A потрібно додаткове живлення.
Там воно було. Бж заводився, але напруги на виходу дуже сильно гуляли. На 3.3 наприклад десь в районі 0,5 - 5 постійно скакало.
Для viper22a треба домотувати обмотку живлення ШІМ (7 витків) і впаяти діод і резистор по живленню. Якщо не працює, поміняти кінці обмотки.
Для viper22a треба домотувати обмотку живлення ШІМ (7 витків) і впаяти діод і резистор по живленню. Якщо не працює, поміняти кінці обмотки.
Вона там є, і діод і конденсатор також.
Доброго дня всім. Є ресівер openfox 4100c. Працює собі, тоді хоп, і вискакує ASH. Може перезагрузитись і зависнути на ON, може постійно перезагружатись, як коли. Прошивав, БЖ інший підкидав - не помогає. Що може бути? Оперативка флешка процесор, чи щось дрібніше...
Доброго дня всім. Є ресівер openfox 4100c. Працює собі, тоді хоп, і вискакує ASH. Може перезагрузитись і зависнути на ON, може постійно перезагружатись, як коли. Прошивав, БЖ інший підкидав - не помогає. Що може бути? Оперативка флешка процесор, чи щось дрібніше...
Попробуй промити плату в районі проца і RAM а потім пропаяти!Допомагає!
Пропаяв феном рам і сторону процесора на рам, поганяв годину - вроді помогло. Віддам а там видно буде. Подякував наразі, сам не допер просто пропаяти.
Іван86, Став дякую за допомогу!
Іван86, Став дякую за допомогу!
Ставив, не ставиться.
я поміняв конденсатори на виході 3,3 В. Напруга далі занижена. Тюнер показує далі блимання на екрані. Також поміняв високовольний конденсатор на 400 В. Далі не працює. Що ще порадите?
Igor1031
17.11.2022, 17:16
PC817,TL431 та дивитися чи немає короткого
Igor1031
28.02.2025, 11:10
Золоті часи. А коли ви останній раз ремонтували глобо?
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010