КПК

Показати повну версію : ФК "Барселона"

karpinets2710
16.09.2011, 20:10
ФК "Барселона"
6244
«Барсело́на» (кат. Futbol Club Barcelona) — футбольний клуб з Барселони (Каталонія, Іспанія). Засновано 29 листопада 1899 року. Один з найвідоміших і найсильніших клубів Іспанії і світу. За понад столітню історію цей клуб став одним із символів Каталонії.

Історія

До 1950-х років

Засновником футбольного клубу «Барселона» вважають Ганса («Жуана») Ґампера — швейцарського спортсмена і великого любителя ігрових видів спорту, який приїхав до Барселони в 1898 році. Тоді в місті ще ніхто не грав у футбол, а Ґампер хотів створити команду. Він подав оголошення в місцеву газету «Los Deportes», на яке відгукнулося чимало охочих — англійці, каталонці та швейцарці. Добровольці й оголосили про створення футбольного клубу «Барселона». Це сталося восени 1899 року.

Усеіспанської футбольної першості ще не існувало, тому «Барселона» щорічно виступала у чемпіонатах Каталонії, в яких грали всі найсильніші команди регіону. Команда поїхала до Мадрида на перший розіграш Кубка Іспанії в 1902 р. Там каталонці в 1/2 фіналу перемогли з рахунком 3:1 ФК «Мадрид» (майбутній «Реал Мадрид») і вийшли до фіналу, де поступились «Атлетику» з Більбао. Після закінчення кар'єри гравця Ґампер став президентом клубу. Перший Кубок Іспанії команда виграла у 1910 р., повторивши успіх у 1912 і 1913 рр. Тренером команди на початку 20-х рр. був Джек Ґрінвел. У команді виступали гравці збірної Іспанії: Самора на воротах, Самітьєр в середині поля і Алкантара в нападі. «Барселона» перемогла у 12 з 14 чемпіонатів Каталонії і виграла Кубок в період з 1919 до 1932 і її вважали однією з найсильніших команд Іспанії. Каталонці перемогли в першому розіграші чемпіонату Іспанії (1929), але в 1930-х рр. за перше місце боролися переважно «Реал» з «Атлетиком». «Синьо-гранатові» посідали 3-і або 4-і місця. Чемпіонат Каталонії після створення першості почав втрачати колишнє значення. Після закінчення громадянської війни режим узагалі заборонив цей турнір в 1940 р. Післявоєнні чемпіонати «Барса» провела дуже невпевнено: 9-е, 4-е і 12-е місця в сезонах 1939/40—1941/42. Цього ж 1942 клуб вперше за останні 14 років здобув Кубок Іспанії і команда заграла стабільніше і краще. В сезоні 1944/45 «Барселона» з захисниками збірної Іспанії Ґонсалво II та Ґонсалво III і результативним форвардом Сесаром виграла чемпіонат. Тренував «Барсу» Хосе Самітьєр. Через 3 роки клуб знову виграє Прімеру — у складі з'явився молодий воротар Рамальєтс. На початку 50-х рр. лідерами є воротар Рамальєтс, захисник Ґонсалво III, а в лінії атаки — Сесар, Басора і Ладіслао Кубала. Угорець почав виступати в Каталонії з сезону 1950/51. «Барселона» — єдиний клуб у Європі, який бере участь у всіх розіграшах Ліги Чемпіонів, починаючи з 1955 року, тобто від часу заснування турніру. Клуб має в активі три Кубки ярмарків (1958, 1960, 1966 років), відомого зараз як Ліга Європи (раніше Кубок УЄФА).

Після невдачі із підписанням Ді Стефано, який потім переїхав у стан одвічного суперника «Реала», був звільнений президент клубу Енріка Марті. Наступний президент Франсеск Маріо-Санс направив всі свої зусилля для створення нової арени, так 24 вересня 1957 року був відкритий великий «Камп Ноу», який спочатку вміщував у собі 98.934 глядачі.

Матч на стадіоні «Камп Ноу», на якому виступає «Барса», за участю клубу

На новій арені команда виграла Чемпіонат Іспанії сезонів 1958/59, 1959/60, а також Кубок ярмарків 1957/58, 1959/60. На жаль шістдесяті не були дуже успішні для клубу, за наступні десять років команда виграла тільки Кубок Іспанії 1963 і 1968 років, Кубок ярмарків 1966 року. У цей період і з`явився вислів, який проявляв нескінчену любов вболівальників «більше ніж клуб».

Ера Йогана Кройфа: 1974—1978 і 1988—1996

У 1971 році «Барселона» знову виграла Кубок Іспанії і через два роки до команди приєднався Йоган Кройф, з яким був виграний Чемпіонат Іспанії 1973/74 та був битий у «Ель-Класико» на «Сантьяго Бернабеу» 5-0. У 1978 році Кройф поїхав грати у США, проте йому судилося повернутися.

1978—1988 рр. стали періодом стабільності в клубі. У 1978 році президентом було обрано Жузепа (Хосепа) Нуньєса, який хотів створити заможну і світового рівня команду. Були виграні два Кубки володарів кубків у 1979 та 1982 р.р., а також три Кубки Короля (1981, 1983, 1988 р.р.).

Йоган Кройф

У середині 1982 року в команду прийшов легендарний Дієго Марадона, за рекордну на той час суму — 3 млн фунтів стерлінгів. Влітку 1986 року до команди приєднався Гаррі Лінекер та голкіпер Андоні Субісаретта, невдовзі тренером став Луїс Арагонес, який виграв разом із командою Кубок Іспанії 1988 року.

Після перемоги в Кубку до команди повернувся Йоган Кройф у якості головного тренера, незабаром новостворену команду почали називати «Команда мрії» («Dream Team»). У цей час пришла плеяда видатних гравців: Хосеп Гвардіола, Хосе Марія Бакеро, Чикі Бегирістайн, Георге Хаджі, Рональд Куман, Мікаель Лаудруп, Ромаріо та Христо Стоїчков,що стали грізною силою у європейському футболі.

У сезонах 1991-94рр. Барса виграла підряд чотири чемпіонства в країні, виграли Кубок Кубків у 1989 році і Кубок Чемпіонів 1992 році. Крім цього були виграні Кубок Іспанії (1990), Суперкубок УЄФА (1992) і три Суперкубка Іспанії.

Проте невдовзі смуга перемог завершилась поразкою у фіналі Ліги Чемпіонів сезону 1993—1994 в Афінах, де Барса програла «Мілану» 0-4. Із тих часів були два невдалі сезони (1994—1995, 1995—1996), яке призвело до того, що Кройф покинув тренерський місток, а за ним до початку 1997 року більшість основного складу «дрім-тім».

1996—2000

Після Йогана Кройфа на тренерський місток прийшов Боббі Робсон, який попрацював всього один сезон 1996/97, але зміг завоювати триплет (Кубок Іспанії, Суперкубок Іспанії та Кубок володарів Кубків) і купити майбутню зірку Роналдо. Хоча Роналдо пограв всього рік у команді і перейшов у 1997 році в «Інтер», де отримав Золотого м`яча. Робсона на тренерському містку замінив Луї ван Галь, який підсилив команду Луїшем Фіґу, Луїсом Енріке і Рівалдо.

У 1999 році Рівалду отримав Золотий м'яч, але успіхи самої команди були не такими значними: після поразки у Лізі Чемпіонів від «Валенсії» був посланий у відставку Луї ван Галь та Хосеп Нуньєс і перейшов у стан заклятого ворога один із лідерів Луїш Фіґу, останньому цей перехід фани каталонців так і не змогли пробачити.

Новітні часи (2003—)

23 липня 2003 року клуб очолив Жуан Лапорта, а вже 22 січня 2004 року почав функціонувати тренувальний комлекс імені Ганса Гампера. У цьому ж році прийшов молодий тренер Франк Райкард, який створив команду, що мала можливість боротися за всі кубки у Європі. Вже у сезоні 2004/05 — Барса впевнено взяла чемпіонство в країні та Суперкубок Іспанії; лідер команди Рональдіньйо у цьому ж році отримав Золотого м'яча як кращий футболіст Європи. А ось у Лізі Чемпіонів програли за сумою двох матчів розбагатівшим «Челсі» : вдома 2-1, на виїзді 2-4.

Команди «Барса» і «Арсенал» перед фіналом ЛЧ-2005/06.

У наступному сезоні команда била у двох матчах своїх принципових суперників «Реала» та «Еспаньйол» вдома та на виїзді. Та найбільший успіх команда мала в Лізі Чемпіонів, де у фіналі перемогла лондонський «Арсенал» 2-1. Після цього тріумфу в команді був спад, про що свідчить відсутність виграних кубків і третє місце в Прімері. У результаті чого Франка Райкарда було звільнено.

Місце тренера довірили колишньому гравцю «Барселони» Хосепу Гвардіолі, який одразу зробив «чистку» у команді, продавши в інші команди гравців основного складу, які за два роки помітно здали в грі — Джанлука Дзамбротта, Деку, Роналдінью. І придбав молодих футболістів — Даніеля Алвеса, Жерара Піке, Сейду Кейту, Мартіна Касереса, Алєксандра Глєба. У сезоні 2008-09 команда завоювала три титули Кубок Короля, Чемпіонат Іспанії і Лігу Чемпіонів, де у фіналі переконливо перемогла «Манчестер Юнайтед» 2-0. Також був переможений на «Сантьяго Бернабеу» «Реал», який програв із рахунком 2-6.

Влітку клуб підсилився Златаном Ібрагімовичем, за якого заплатили 46 мільйонів євро та віддали одного із лідерів атаки Самюеля Ето'о до «Інтера», також оренда Алєксандра Глєба вважалась частиною угоди, проте вона зірвалася і тому його віддали в аренду до «Штутгарта». У якості заміни Сільвіньо, який пішов як вільний агент був придбаний Максвелл із того самого «Інтера». Молоді Касерес та Кейрісон проведуть річну аренду в «Ювентусі» та «Бенфіці» відповідно.

У 2011 році "Барселона" опинилася на четвертій сходинці рейтингу найдорожчих футбольних клубів світу журналу Forbes. "Барселона" подешевшала: з 1 млрд до 975 мільйонів доларів. "Синьо-гранатові" опустилися на п'яте місце рейтингу, пропустивши перед собою мюнхенську "Баварію" - 1,048 млрд.

karpinets2710
16.09.2011, 20:12
Гвардіола: Я ніколи не обіцяю жодних титулів

Тренер Барселони Пеп Гвардіола заявив, що його команда має однакові можливості як отримати титули, так і не отримати нічого.
Незважаючи на зоряний склад команди, чемпіони Європи показали ненайкращий футбол в останніх двох поєдинках з Реалом Сосьєдад і Міланом.
"Я ніколи не обіцяю жодних титулів і вигравати це так само нормально, як не вигравати нічого", Гвардіола сказав під час прес-конференції.
"Все, що я можу обіцяти це те, що про команду будуть знати всі."

Тренер Барселони Пеп Гвардіола заявив, що його команда має однакові можливості як отримати титули, так і не отримати нічого.

Незважаючи на зоряний склад команди, чемпіони Європи показали ненайкращий футбол в останніх двох поєдинках з Реалом Сосьєдад і Міланом.

"Я ніколи не обіцяю жодних титулів і вигравати це так само нормально, як не вигравати нічого", Гвардіола сказав під час прес-конференції.

"Все, що я можу пообіцяти це те, що про команду будуть знати всі."

karpinets2710
16.09.2011, 20:15
Піке цілить в президенти Барселони
6246
Захисник іспанської "Барселони" Херард Піке висловив бажання стати в майбутньому президентом клубу.

Футболіст збірної Іспанії повторив свої слова, проте він не впевнений на всі сто відсотків, що його бажання здійсниться, повідомляє Marca.

"Так, я хочу стати президентом "Барселони", але не знаю, чи здійсниться моє бажання. Час покаже. Зазначу, що бути гравцем "Барси" дає великі переваги. У нашої команди мільйони уболівальників, які нас дуже люблять", - заявив Піке.

karpinets2710
16.09.2011, 20:28
Барселона планує придбати Сільву з Мілану
6247
"Барселона" має намір взимку поповнитися захисником "Мілана" Тіаго Сілвою. Керівництво каталонського клубу найближчим часом звернеться до італійців з офіційною пропозицією.
"Дійсно, керівництво каталонців розглядає можливість посилити захист Сілвою. Мені лестить той факт, що моїм клієнтом цікавиться "Барса", адже на даний момент це найкраща команда у світі. Однак не варто забувати, що Тіаго недавно продовжив контракт з "Міланом" до 2016 року", - наводить Football Italia слова агента футболіста Пауло Тоніетто.
Нагадаємо, що саме Сілва приніс "Мілану" нічию у вчорашньому матчі з "Барселоною" (2:2) в стартовому турі групового раунду Ліги Чемпіонів.
в Києві щойно закінчився матч 1-го туру групового турніру Ліги Європи між місцевим "Динамо" та англійським "Сток Сіті". А кілька хвилин тому стали відомі стартові склади команд на майбутній поєдинок.

"Барселона" має намір взимку поповнитися захисником "Мілана" Тіаго Сілвою. Керівництво каталонського клубу найближчим часом звернеться до італійців з офіційною пропозицією.

"Дійсно, керівництво каталонців розглядає можливість посилити захист Сілвою. Мені лестить той факт, що моїм клієнтом цікавиться "Барса", адже на даний момент це найкраща команда у світі. Однак не варто забувати, що Тіаго недавно продовжив контракт з "Міланом" до 2016 року", - наводить Football Italia слова агента футболіста Пауло Тоніетто.

Нагадаємо, що саме Сілва приніс "Мілану" нічию у вчорашньому матчі з "Барселоною" (2:2) в стартовому турі групового раунду Ліги Чемпіонів.

sanela
16.09.2011, 21:54
THE GAME, Ви звичайно не ображайтесь, но кому потрібна ця тема, для цього є тема новини спорту .......
Якщо ви з цим не згодні то може створемо на кожний клуб окрему тему??? кожний клуб заслуговує на повагу, якщо на те пішло то хотьби на Український клуб створили тему.

Це моя власна думка і може я помиляюся!

sacha
18.09.2011, 14:36
Каталонці повністю реваншувалися перед трибунами "Камп Ноу" за нічиї зі "Сосьєдадом" та "Міланом".

Як і зазвичай, на полі існувала лише одна Команда. Хрестоматійні комбінації "Барси" заплутали памплонцям голови вже на п'ятій хвилині, коли відзначився Мессі. Цього виявилося достатньо, щоб "Осасуна" здійняла лапки вгору і здалася на милість переможця. Переможець милосердя не проявив, змусивши переможених ще сім разів вийняти м'яч зі сітки. Такі перемоги стали нецікавими вже й для самої "Барси".

"Барселона" - "Осасуна" - 8:0 (5:0)

Голи: Мессі, 5, 41, 79, Фабрегас, 13, Вілья, 34, 76, Роверсіо, 40, автогол, Хаві, 57

sacha
19.09.2011, 12:19
Головний тренер іспанської "Осасуни" Хосе Луїс Менділібар після виїзного матчу четвертого туру визнав, що "Барселоні" важко щось протиставити.

Гості повезли додому вісім сухих м'ячів.

"Барселона" грала на повну силу до останніх секунд і забила нам вісім голів. Коли такі команди грають на всі сто відсотків своїх можливостей, то можуть забити п'ять м'ячів "Вільяреалу". Можна в матчі з ними грати від оборони, але все одно вони здатні забити чотири, п'ять або вісім голів", - сказав Менділібар.

karpinets2710
19.09.2011, 19:57
Алвес: Фабрегас та Мессі чудово грають вдвох

Фабрегас, якийприєтнався до Барселони на початку цього літа, постійно отримує похвальні відгуки від своїх колег по команді.
"Фабрегас добре попрацював на команду і встиг зробити великий внесок в команду", цитує Дані Алвеса AS.
"Це дійсно велика честь грати поруч з ним. Фабрегас та Ліонель Мессі чудово грають вдвох, між ними прекрасне взаємопорозуміння на полі".
Також Алвес додав, що задоволений власною грою, незалежно від позиції, яку йому призначить Грардіола.
"Мені просто подобається грати в футбол, незалежно від позиції, до якої я звик. Все, що я хочу це зіграти свою роль і допомогти команді перемогти. Я завжди буду робити все від мене залежне в будь-якому положенні. А тренер сам визначає де мені потрібно бути".

Фабрегас, який приєднався до Барселони на початку цього літа, постійно отримує похвальні відгуки від своїх колег по команді.

"Фабрегас добре попрацював на нас і встиг зробити великий внесок в команду", цитує Дані Алвеса AS.

"Це дійсно велика честь грати поруч з ним. Фабрегас та Ліонель Мессі чудово грають вдвох, між ними прекрасне взаємопорозуміння на полі".

Також Алвес додав, що задоволений власною грою, незалежно від позиції, яку йому призначить Гвардіола.

"Мені просто подобається грати у футбол, незалежно від позиції, до якої я звик. Все, що я хочу це зіграти свою роль і допомогти команді перемогти. Я завжди буду робити все, що від мене залежить на будь-якій позиції. А тренер сам визначає, де я зіграю найкраще для загального результату команди".

sacha
21.09.2011, 18:18
Лео Мессі дотримав свого слова, присвятивши один із голів у ворота "Осасуни" десятирічному Суф'яну.

Ця історія почалася ще наприкінці січня цього року, коли в кінці тренування Лео познайомився зі Суф'яном, що страждає на синдром Лауріна-Сендроу - йдеться про дуже рідкісну хворобу, яка може вплинути на формуванням кінцівок.

Хлопець зміг познайомитися зі своїм ідолом і навіть декілька разів ударити по м'ячу, граючи з Лео. Суф'ян носить протези і вони від колін до стегон пофарбовані у кольори "блауґранас" з номером "10". Форвард "Барселони" був вражений такою відданістю хлопчика, який з самого народження змушений боротися за те, щоб вести нормальне життя, долаючи величезну кількість негараздів.

Минулої п'ятниці Лео і Суф'ян знову зустрілися. Лео пообіцяв, що якщо заб'є "Осасуні", то присвятить цей гол хлопчині, і той запитав Лео, яким же буде святкування цього голу. Зазвичай, вразивши ворота суперника, Лео піднімає руки і скеровує погляд у небо. Суф'ян запропонував, щоб Мессі торкнувся ніг і таким чином дав зрозуміти, що це особливе святкування для нього.

Ліонель аж тричі вразив ворота суперника, а один з голів присвятив Суф'яну.

sacha
21.09.2011, 18:26
Феєрична перемога "Барселони" над "Осасуною" (8:0) у минулому турі змусила букмекерів внести у список ставок додатковий пункт.

Букмекери пропонують уболівальникам спрогнозувати, чи заб'є "Барселона" 10 голів в одному матчі Прімери?. Якщо таке трапиться, то щасливці помножать свою ставку на 17.

Гольова злива "Барселони" та поразка "Реалу" змінила також коефіцієнти на перемогу команд у чемпіонаті Іспанії.

"Барселона" - 1,50
"Реал" - 2,52
"Валенсія" - 51,0
"Малага" - 126,0
"Севілья" - 151,0
...

"Бетіс" - 751,0.

sacha
21.09.2011, 19:29
Уругвайським форвардом італійського "Наполі" Едінсоном Кавані зацікавилась каталонська "Барселона".

Каталонці вражені грою футболіста, який не перший сезон показує переконливий футбол.

"Мені приємно чути, що мною захоплюються такі тренери як Ґвардіола, однак зараз я думаю лише про "Наполі". Як колись буде пропозиція, то "Наполі" має сам вирішувати. Все ж я мрію грати у висококласному клубі", - пояснив Кавані.

В минулому турі Серії А Кавані забив три м'ячі у ворота "Мілану".

sacha
22.09.2011, 10:11
Барса" знову втрачає очки на виїзді, а Мессі робить "дубль". Щоправда, не гольовий.

І все-таки "Валенсії" ще зарано конкурувати з "Барсою". Такий висновок напрошується після їх очного поєдинку. Безперечно, у першому таймі каталонці не знали, що робити і куди бігти. Контратаки "кажанів" і тотальний пресинг призвели до двох голів у ворота Вальдеса. Правий фланг оборони каталонців тріщав по швах.

Проте підопічним Унаї Емері банально забракло "фізики". У другому таймі господарі вже не так активно рухалися з м'ячем і без. "Барса" довго "запрягала", проте наприкінці поєдинку швидко "поїхала". Гол Фабрегаса і два "смертельні номери" імені Мессі та Вільї, які, якщо б не спритність Гуаїти, могли б принести перемогу "Барселоні", повністю змінили акценти у грі.

У підсумку, нічия. Чого ми в цій багатій на події грі не побачили, то це протистояння Мессі - Сольдадо. І якщо каталонець нестачу голів компенсував двома вишуканими та результативними передачами, то Сольдадо лиш жовтою карткою відзначився у протоколі.

"Валенсія" - "Барселона" - 2:2 (2:1)

Голи: Абідаль, 12, автогол, Ернандес, 23 - Педро, 14, Фабрегас, 77

Попередження: Рамі, 15, Сольдадо, 37, Каналес, 58, Жонас, 87 - Маскерано, 88

Вилучення: Альба, 90+2

karpinets2710
22.09.2011, 22:39
Фабрегас встановив рекорд Барселони

Півзахисник "Барселони" Сеск Фабрегас, який перейшов цього літа з "Арсеналу" і зіграв за свою стару-нову команду тільки чотири зустрічі, вже встановив рекорд каталонського клубу.

Хавбек збірної Іспанії став першим футболістом синьо-гранатових, який зміг забити в перших чотирьох матчах поспіль.

Нагадаємо, що вчора Фабрегас вразив ворота "Валенсії" (2:2) у поєдинку 5-го туру чемпіонату Іспанії.

karpinets2710
24.09.2011, 23:08
Фантастична статистика Мессі і Сеска

Статистика Лео Мессі на початку цього сезону просто прагне в стратосферу. До своїх якостях голеодора останнім часом Ліонель додав ще одне так само, а може і більше, чудовий гольовий пас. А не вірите - спитайте у Сеска Фабрегаса ...

Дев'ять голів і дев'ять гольових пасів. Такий результат «десятки» «Барси» за вісім матчів, в яких він взяв участь з початку сезону в Ла Лізі, Лізі Чемпіонів і двох Суперкубка.

Не варто далеко ходити за прикладами того, наскільки важливими є гольові передачі Лео для команди. Обидва голи, які забили Педро і Сеск «Валенсії» в цю середу, були народжені бутсами аргентинця.

За чотири дні до цього, проти «Осасуни», Мессі організував два з восьми голів - для Хаві і Сеска. І сам забив ще три.

Сеск є одним з тих, хто найбільше виграє від щедрості аргентинця. Тандем, який утворюють вони, наводить жах на суперників. У 5-0 проти «Вільярреала» Фабрегас забив гол з пасу Лео. І те ж саме відбулося в матчі за Суперкубок Європи.

І що говорити про перший матч проти «Мілана» в Лізі Чемпіонів. Чудовий розіграш від Лео, коли він пробігає через трьох захисників - і викочує м'яч прямо перед воротами, і Педро забиває 1-1.

Що стосується Суперкубка Іспанії, Мессі віддав пас на Іньєсту - 0-1 - на «Камп Ноу», і на Вілью - 1-1 - у матчі на "Бернабеу".

Крім своїх пасів, Мессі продовжує бути смертельно небезпечний в карному майданчику. До хет-трику у ворота «Осасуни» (1-0, 5-0 і 8-0) потрібно додати дубль проти «підводників». І ще чотири в Суперкубку Іспанії. Завоювання першого титулу в сезоні відбулося багато в чому завдяки його гольовому нюху: він забив на "Бернабеу" і два голи у матчі, на «Камп Ноу». І те ж саме відбулося в Суперкубку Європи, де він забив і віддав гольовий пас на Сеска.

karpinets2710
25.09.2011, 20:27
Мансано: для перемоги над Барсою є два варіанти

У головного тренера мадридського "Атлетико" Грегоріо Мансано не було сумнівів у тому, що його команда зазнала закономірної поразки у виїзному матчі шостого туру національної першості з "Барселоною", повідомляє Marca.

Підопічні Мансано були змушені капітулювати з рахунком 0:5.

"У складі "Барселони" грають великі футболісти, що дозволяє команді розвивати різні тактичні схеми. Важко уявити собі, що будь-яка команда може поборотися з нею в тому, що стосується контролю м'яча. Це просто неможливо. Для того, щоб перемогти "Барселону" на її полі, є два варіанти: або ніхто з цих гравців не виходить на поле, або ж ти проводиш матч століття", - заявив Мансано.

sacha
26.09.2011, 09:38
Форвард "Барселони" Ліонель Мессі зізнався, що планує побити рекорд Сезара Родрігеса за кількістю голів за каталонський клуб.

На рахунку Родрігеса, який виступав в 40-50-і роки, 235 м'ячів, а у Мессі після хет-трику у ворота "Атлетико" стало 192.

"Я досить спокійно ставлюся до цього рекорду, хоча, звичайно, хотів би побити його. Він тримається вже досить тривалий час. Сподіваюся, мені вдасться підкорити цю позначку. Я хочу і надалі ставати в складі "Барселони" автором рекордів", - зізнався Мессі.

sacha
26.09.2011, 21:17
Віце-президент каталонської "Барселони" Тоні Фрейша прокоментував слова наставника команди Хосепа Ґвардіоли стосовно екс-президента клубу Жоана Лапорти. Ґвардіола висловив сподівання, що "Барса" не подасть до суду на Лапорту. Ґвардіола заявив, що дуже він поважає колишнього і теперішнього президента клубу Сандро Росселя.

"Ґвардіола є не лише найкращим тренером, з яким у нас є можливість співпрацювати, але й особою, думки якого мають велике значення. Те, що він сказав, заслуговує великої поваги, але ми не можемо не подати в суд на Лапорту, оскільки за це проголосували члени клубу", - заявив Фрейша.

У суботу відбулося засідання "соціос" каталонського клубу, на якому "обрані" вирішували важливі питання функціонування гранда світового футболу.
Джерело: sport.es

karpinets2710
26.09.2011, 22:16
Барса – колгосп, Реал – приватні підприємці. Хаві пояснив різницю

Півзахисник каталонського клубу вважає, що його команда - більш колективістська.

"Найбільшою відмінністю Реала від нас є те, що вони роблять ставку на окремих людей. Це повна протилежність в порівнянні з тим, як граємо ми в Барселоні", - говорить Хаві.

"У нас видатні виконавці, які поодинці можуть вирішити результат гри, такі як Мессі, наприклад. Але і вони працюють насамперед на благо команди", - додав півзахисник.

"У Реала теж є талановиті гравці, але командної гри їм у нас не скопіювати", - заявив півзахисник.

sacha
28.09.2011, 14:53
Гвардіола: БАТЕ - команда, схожа на київське "Динамо"За характеристиками футболістів та моделлю гри білоруський БАТЕ подібний до київського "Динамо".

Про це напередодні матчу з білорусами в Лізі Чемпіонів заявив тренер "Барселони" Хосеп Гвардіола, повідомляє ABC.es.

"БАТЕ - це складна команда, яка на шляху до групового етапу подолала три етапи кваліфікації. Це клуб, який звик до перемог", - вважає каталонець.

"В минулому єврокубковому сезоні вони грали дуже добре. БАТЕ - команда, схожа на "Динамо" Київ, тобто дуже сильна у фізичному плані", - цитує Гвардіолу terrikon.com.

sacha
29.09.2011, 10:41
"Барселона" встановила новий рекорд Ліги чемпіонів за результативністю

Матч групової стадії Ліги чемпіонів з БАТЕ став для "Барселони" 23-м підряд, в якому іспанський клуб зміг забити.

Таким чином, каталонці побили рекорд "Баварії", чия результативна серія складала 22 матчі в період між 1998 і 2000 роками, пише АР.

karpinets2710
30.09.2011, 21:11
Вілья: Я дуже радий за Мессі

Нападник "Барселони" Давід Вілья після матчу 2-го туру групового етапу Ліги чемпіонів з БАТЕ віддав належне супернику.

"Незважаючи на настільки великий рахунок, нам знадобилося багато часу, щоб забити перший м'яч, - наводить слова AS Вільї. - БАТЕ - непростий суперник. До того ж Ліга чемпіонів це такий турнір, в якому всі команди хочуть показати свій найкращий футбол. Крім того, дуже радий за Мессі. Сподіваюся, він продовжить забивати в кожній грі".

sacha
04.10.2011, 17:19
Мессі визнаний найкращим футболістом в Іспанії в сезоні 2010/2011Нападник іспанської "Барселони" Ліонель Мессі отримав трофей Альфредо ді Стефано, що присуджується найкращому футболістові Іспанії за підсумками футбольного року, повідомляє championat.com з посиланням на Marca.

Аргентинця визнали найкращим гравцем сезону-2010/11. Проте він сам не зміг отримати почесний приз і замість нього це зробив один з тренерів каталонського клубу Пепе Гратакос.

"Від імені Мессі хочу подякувати газеті Marca за цей трофей. Впродовж декількох років Мессі працював під моїм керівництвом і я насолоджувався його грою. Під час однієї з наших зустрічей з тодішнім наставником головної команди клубу Франком Райкардом я запропонував йому спробувати Лео в товариській грі з португальським "Порту". Після цього він до мене більше не повернувся", - розповів він.

BMW
04.10.2011, 23:20
Іньєста повернувся у гру

Півзахисник "Барселони" Андрес Іньєста, який не виходив на поле з середини вересня через травми, близький до повернення на поле. Найближчим часом футболіст відновить тренування в загальній групі.

Повернення Іньєсти стало відмінною новиною для головного тренера "Барси" Хосепа Гвардіоли, який за останні дні втратив Сеска Фабрегаса та Еріка Абідаля (в обох травми підколінних сухожиль), а також Ібрагіма Афеллая (розрив хрестоподібних зв'язок).

Очікується, що Іньєста зможе вийти на поле в матчі 8-го туру Прімери проти "Расінга", який відбудеться 16 жовтня. У нинішньому сезоні 27-річний хавбек провів всього два матчі в чемпіонаті Іспанії.

sacha
06.10.2011, 23:15
"Барселона" побила рекорд "Реала"
Матч 7-го туру чемпіонату Іспанії між хіхонським "Спортінгом" і "Барселоною" став для каталонського клубу 24-ою виїзною грою Прімеро поспіль, в якій підопічні Гвардіоли відзначаються забитим голом, інформує Infostrada.

Таким чином "Барселона" побила рекорд мадридського "Реала", який мадридці встановили в сезоні-1951/52, пише sports.ru

sacha
08.10.2011, 00:13
Головний тренер "Барселони" не хоче підписувати з клубом контракт на тривалий термін. Таке рішення Пеп пояснює просто: мовляв, боюся втратити інтерес до роботи. Чинний контракт Гвардіоли закінчується у червні наступного року.

"Кожен день я думаю, що міг би піти вже завтра, - каже тренер. - Мені працюється краще, коли я знаю, що маю цілковиту свободу у виборі майбутнього. Якщо підписуєш довготерміновий контракт, ризикуєш втратити пристрасть до того, що робиш. Головний скарб - робити те, що вам дійсно подобається

karpinets2710
09.10.2011, 14:26
Пуйоль може повісити бутси на цвях

Головний тренер збірної Іспанії Вісенте Дель Боске повідомив в інтерв'ю Радіо Марка, що захисник "Барселони" Карлес Пуйоль розглядає можливість завершення кар'єри. За словами тренера, він дуже стурбований тим, що травма повністю не виліковується і не виключає, що може залишити футбол вже зараз.

Нагадаємо, що в одного з найкращих захисників світу періодично виникають болі в прооперованому лівому коліні. І повністю відновитися Карлес не може вже дуже довго.

sacha
10.10.2011, 21:21
"Барселона" цікавиться бразильцем з "Інтера"20-річний атакуючий хавбек бразильського "Інтернасьонала" Оскар може незабаром перебратися в Європу. За інформацією іспанських ЗМІ, в послугах талановитого футболіста зацікавлена "Барселона".

Скаути каталонської команди вже давно стежать за Оскаром, який в нинішньому чемпіонаті Бразилії зумів забити 8 голів в 14 матчах. Також півзахисник став однією із зірок останнього молодіжного чемпіонату світу, у фінальному матчі якого він зробив хет-трик, пише soccer.ru

karpinets2710
14.10.2011, 22:08
Іньєста повертається у гру

Півзахисник "Барселони" Андрес Іньєста готовий зіграти завтра з "Расінгом", повідомляє AP. Футболіст збірної Іспанії пропустив близько місяця через травму підколінного сухожилля.

Натомість захисник Ерік Абідаль та хавбек Сеск Фабрегас досі відновлюються після таких же ушкоджень і навряд чи вийдуть на поле в майбутньому поєдинку.

karpinets2710
22.10.2011, 17:11
Гвардіола: Нинішнє покоління гравців Барси неповторне

Головний тренер іспанської "Барселони" Пеп Гвардіола дуже високої думки про півзахисника команди Хаві Ернандес, повідомляє Marca.

Те ж саме стосується і екс-нападника мадридського "​​Реала" Рауля, який виступає нині за німецький "Шальке-04".

"Нинішнє покоління гравців "Барси" неповторне. Не буде другого Хаві та Іньєсти. Хаві грає для команди дуже важливу роль не тільки на полі, а й поза ним. Важко сказати, хто є кращим футболістом в історії іспанського футболу. Адже є й Рауль, про досягнення якого в складі "Реала" і національної збірної не слід забувати. Але не підлягає сумніву те, що Хаві входить до числа кращих гравців в історії іспанського футболу", - заявив Гвардіола.

sacha
24.10.2011, 13:01
Воротар "Севільї" Хаві Варас пояснив, як він вивчав стиль пробивання одинадцятиметрових шрафних ударів форварда "Барселони" Ліонеля Мессі.

"Легко відбити пенальті завжди важко. Шанси для гравця і воротаря - 50 на 50, - пояснює Варас. - У таких випадках я вивчаю пенальті у втконанні пенальтиста в інших матчах. Знаючи манеру виконання Мессі і залучаючи свою інтуїцію, я вирішив кинутися у цей кут.

sacha
26.10.2011, 20:29
Гвардіола: Яя Туре сам просився піти з "Барселони"Головний тренер "Барселони" Хосеп Гвардіола спростував слова півзахисника "Манчестер Сіті" Яя Туре про те, що той хотів залишитися в клубі.

"Правда така: він сам просив президента Лапорту про трансфер. Ми втомилися умовляти його залишитися в "Барселоні". Якщо ми зустрінемося з "Манчестер Сіті", то я обов'язково поговорю з ним. Двері мого офісу і будинку були завжди відкриті для усіх", - цитує Гвардіолу AS.

28-річний півзахисник переїхав в Англію в 2010 році, в першому сезоні виграв Кубок Англії і кваліфікувався в Лігу чемпіонів, повідомляє championat.ru

karpinets2710
28.10.2011, 20:32
Фабрегас на 100% знає, хто виграє "Золотий м’яч"

Півзахисник іспанської "Барселони" Сеск Фабрегас не сумнівається в тому, хто стане черговим володарем "Золотого м'яча", передає Marca.

За словами футболіста збірної Іспанії, це нападник синьо-гранатових Ліонель Мессі.

"Мені здається, що кандидатура Мессі не повинна викликати сумнівів. Він, як завжди, задоволений всім і мотивований на перемоги. Було б несправедливо ставити під сумнів доцільність вручення нагороди йому. Лео чудовий футболіст, і даю голову на відсіч, що саме він виграє "Золотий м'яч , - заявив Фабрегас.

karpinets2710
29.10.2011, 20:16
Гвардіола: Я ніколи не грав з кимось, схожим на Мессі

Головний тренер "Барселони" Хосеп Гвардіола високо оцінив ігрову майстерність нападника Ліонеля Мессі і сказав, що успіхи клубу останніх років багато в чому пов'язані з присутністю аргентинця в команді.

"Мессі дуже добре знає, що про нього думає весь тренерський штаб, персонал клубу і інші гравці. Ми всі в захваті від того, що він робив, робить і буде робити на полі. І, звичайно, без нього було б неможливим досягти тих успіхів, які у нас були в останні роки. Люди спеціально купують квитки, щоб подивитися, як він грає, і він кожен раз видає щось унікальне. Я ніколи не грав ні з ким, схожим на Мессі і ніколи не тренував гравця, подібного йому. Він справді найкращий гравець у світі, в нього є особливий дар", - наводить слова Гвардіоли офіційний сайт синьо-гранатових.

sacha
02.11.2011, 20:10
Мессі забив 200-й гол за "Барселону"
Нападник "Барселони" Ліонель Мессі забив свій 200-й гол за каталонський клуб в матчі 4-го туру групового етапу Ліги чемпіонів проти "Вікторії Пльзень".

Про це повідомляє sports.ru з посиланням на Infostrada

sacha
10.11.2011, 12:40
Кубок Іспанії. "Барселона" мінімально виграла перший матч 1/16 фіналу

Кубок Іспанії з футболу

1/16 фіналу

"Л'Оспіталет" - "Барселона" 0:1 (0:1)

Гол: 0:1 - Іньєста (42)

sacha
11.11.2011, 11:48
"Барселона" зацікавилася Бейлом

"Барселона" запропонувала £35 млн за півзахисника "Тоттенхема" Гаррета Бейла, повідомляє Daily Mail.

Валлійський футболіст навесні продовжив контракт з лондонським клубом до 2015 року.

У зворотному напрямі, з іспанського "Атлетика", взимку може піти нападник збірної Іспанії Фернандо Льоренте.

karpinets2710
12.11.2011, 21:00
Барса купує оборонця збірної Франції

Французькі ЗМІ повідомляють, що Барселона купить взимку 25-річного захисника Лілля - Аділя Рамі.

Французький футболіст, мароканського походження, який також захищає збірну Франції, розпочав свою професійну футбольну кар'єру у команді з Аматорського французького чемпіонату — «ЕС Фрежюс». В сезоні 2006-07 перейшов до вищолігового клубу «Лілль», де і продовжує свою кар'єру.

Своєю надійною грою в центрі оборони привернув увагу тренера національної збірної Франції Раймона Доменека та отримав свій перший виклик до складу Les Bleus на відбірковий матч 28 березня 2009 р. до Чемпіонату Світу 2010 проти збірної команди Литви.

karpinets2710
14.11.2011, 15:35
Мессі побореться за звання "Людина року"

Форвард "Барселони" Ліонель Мессі потрапив до списку претендентів на звання "Людина року" за версією журналу Time.

Аргентинець виявився єдиним серед футболістів, хто був удостоєний включення в число номінантів.

Суперниками Мессі буде цілий ряд фінансистів, громадських діячів, політиків та інших відомих особистостей таких, як Сильвіо Берлусконі, Барак Обама, Хілларі Клінтон, Стів Джобс і Кейт Міддлтон.

"Людина року" буде названа журналом Time в кінці грудня.

sacha
17.11.2011, 09:54
Неймар: "Барселона" - команда з іншої планети

Форвард "Сантоса" Неймар визнав, що з нетерпінням чекає можливості зіграти проти "Барселони" на клубному чемпіонаті світу, який пройде в грудні цього року в Японії.

"Барселона" - це команда з іншої планети. Вони справжні прибульці, і якщо нам доведеться зіграти проти них, то це буде для нас великою честю і дуже приємною подією.

Ця гра стане фіналом мрії, але ми спершу повинні подумати про першу, півфінальну зустріч, яка буде украй складною", - цитує Неймара soccer.ru.

sacha
18.11.2011, 10:26
Чигринський: У мене немає негативних вражень про період, проведений в "Барселоні"

Захисник "Шахтаря" Дмитро Чигринський вважає, що нині він би свій шанс заграти в Європі використав би на усі 100%.

"У мене немає негативних вражень про період, проведений в "Барселоні". Головний недолік - було мало ігрової практики, але все таки я багато чому там навчився як футболіст.

Якщо мені б надався новий шанс в Європі, думаю, я б його використав куди успішніше. Але зараз я з "Шахтарем", - цитує гравця terrikon.com з посиланням на Eurosport.

karpinets2710
21.11.2011, 16:16
Гвардіола: Я не хочу, щоб Абідаль залишав Барселону

Головний тренер "Барселони" Хосеп Гвардіола не хотів би розлучатися з захисником клубу Еріком Абідалем, але при цьому не поспішає продовжувати з ним контракт.

"Абідаль - відмінний, улюблений гравець багатьох фанів. Він не хоче покидати клуб. І я не хочу, щоб він покидав клуб. У нього був складний період у житті. Ми всі його підтримували. Але потрібно дивитися на те, що він може зробити для "Барселони", а не те, що він вже для неї зробив", - наводить слова тренер football.fr.

Видання нагадує, що до кінця контракту Абідаля з "Барсою" залишилося близько місяця, а домовленості про нову угоду досі немає.

sacha
24.11.2011, 20:56
Абідаль домовився про новий контракт з "Барселоною"
"Барселона" продовжила діючу угоду із захисником Еріком Абідалем ще на два роки, до літа 2014 року, з можливістю продовження ще на один сезон.

"Мої агенти зустрілися сьогодні з керівництвом "Барселони" і усе влагодили, - цитує француза Газета.Ru з посиланням на AS.

Бракує тільки мого підпису. У мене новий контракт ще на два роки. Я просто щасливий і вже повідомив рідні і друзям, що мої пригоди з "Барсой" тривають"

karpinets2710
28.11.2011, 16:43
Футболку Барси з підписами гравців продали за 200 тис.

Керівництво "Барселони", зокрема президент клубу Сандро Росель, взяло участь у благодійному аукціоні, який відбувся в Китаї. Як повідомляє AS, у заході взяло участь близько тисячі чоловік, а всі кошти скерують на допомогу китайцям з обмеженими фізичними можливостями.

Одним з головних лотів аукціону стала футболка "Барселони" з підписами всіх гравців основного складу каталонців. Вона пішла з молотка за 210 тисяч євро. Всього ж вдалося виручити разом з іншими лотами 408 000 євро.

karpinets2710
29.11.2011, 23:19
Сабелья: Мессі – найвибуховіший футболіст в світі

Головний тренер збірної Аргентини Алехандро Сабелья заявив, що ключовим футболістом в його команді повинен стати саме форвард "Барселони" Ліонель Мессі, який останнім часом часто піддавався критиці за слабку гру в складі "альбіселесте".

"Мессі - ключова фігура в планах нашої збірної. Ми повинні створити на полі необхідні умови для того, щоб він міг показувати свій максимум. Кожен раз, коли Лео отримує м'яч, ви чекаєте, що він створить щось особливе. Мессі – найвибуховіший футболіст в світі", - сказав Сабелья.

BMW
30.11.2011, 15:00
Жерард Піке пропустить битву з Реалом..

Жерард Піке може пропустити матч з Реал Мадридом, який відбудеться 10 грудня. Причиною цього може бути перебір жовтих карток, останню з яких він отримав в матчі проти Райо Вальєкано, в якому Барселона взяла безсумнівну перемогу з рахунком 4:0.

П'ята жовта картка автоматично усуває Піке від наступного матчу Барселони проти Леванте, який відбудеться цієї суботи. Проте, за правилами королівської іспанської футбольної федерації, дискваліфікація може тривати і два матчі, якщо вияснять, що порушення, за яке гравець отримав жовту карту, було вчинене навмисно.

Як відомо, в матчі з Райо Піке нагородили жовтою за затягування часу

BMW
30.11.2011, 19:21
Піке підозрюють в умисній 5-ій жовтій картці

Дисциплінарний комітет федерації футболу Іспанії вивчить обставини отримання жовтої картки захисником "Барселони" Жерардом Піке у матчі 17-го туру іспанської Ла Ліги проти "Райо Вальєкано". В Іспанії вважають, що Піке спеціально заробив попередження, щоб пропустити гру наступного туру з "Леванте" і гарантовано зіграти з "Реалом".

Проте Піке може не вийти на поле "Сантьяго Бернабеу", якщо комітет визнає Піке винним в умисному отриманні п'ятої жовтої картки. Тоді футболістові загрожує ще один матч дискваліфікації і штраф в розмірі 600 тис. євро.

Інцидент розглянуть на засіданні в п'ятницю. На нього буде запрошений і сам Піке.

karpinets2710
01.12.2011, 20:18
Пеле: Барселоні доведеться нелегко в матчі з Сантосом

Король футболу Пеле вважає, що у фіналі клубного чемпіонату світу повинні зустрітися "Барселона" і "Сантос", повідомляє іспанська преса.

Пеле впевнений, що для підопічних Пепа Гвардіоли ця гра легкою прогулянкою не буде.

"Якщо не відбудеться нічого екстраординарного, то у фіналі зустрінуться "Барселона" і "Сантос". І я можу сказати, що "Барселона" в цьому протистоянні буде мати більше проблем, ніж "Сантос". Єдина перевага каталонців полягає в тому, що вони чотири роки грають одним і тим же складом", - заявив Пеле

karpinets2710
04.12.2011, 10:46
Барселона поставила 5 автографів для Леванте

Барселона познущалася над Леванте, який розмістився у верхній частині таблиці. Каталонці й мокрого місця не залишили від оборони гостей. Команда Гвардіоли відкрила рахунок дуже швидко. Іньєста розкішним пасом п'ятою вивів Фабрегаса на побачення з Муну, і Сеск впевнено розібрався з воротарем.

Згодом забивати могли Мессі та Пуйоль. Муну невдало кулаками відбив удар Мессі зі штрафного і ледь не був за це покараний Пуйолем, який не зміг толком влучити по м'ячу, перебуваючи в кількох метрах від воріт.

Але Барса досягла свого і подвоїла перевагу. Хаві ювелірною передачею зі штрафного знайшов Сеска, який опинився без опіки і з лінії воротарського головою оформив дубль.

Запаморочлива комбінація Барселони завершується черговим взяттям воріт Леванте. Мессі протягнув м'яч до лінії карного, відпасував на Іньєсту, який в дотик продовжив на Куенку, а Ісак низом поклав кулю у дальній кут. І це вже 3:0 ще до перерви.

У другому таймі Барса продовжила в тому ж дусі. Дані Алвеш ледь не втратив м'яч біля штрафної Леванте, але бразилець одразу виправився, видавши класний пас на вільного Мессі, а Ліонель ударом в нижній кут реалізував вихід віч-на-віч.

Леванте після цього пішли вперед аби забити гол престижу, але натомість отримали ще одного у власні ворота. Показову контратаку провели підопічні Гвардіоли: Мессі та Хаві довели м'яч до карного майданчика гостей, Лео віддав пас на Санчеса, і Алексіс, рикошетом від спини Дель Орно, відправив м'яча в сітку - 5:0 - феєрична перемога Барселони.

Барселона - Леванте - 5:0

Голи: Сеск, 4, 33, Куенка, 37, Мессі, 55, Алексіс, 61

Барселона: Вальдес, Пуйоль (Дані Алвеш, 36), Бускетс (Кейта, 46), Маскерано, Абідаль, Сеск (Педро, 72), Хаві, Іньєста, Алексіс, Куенка, Мессі

Леванте: Муну, Хуанфран, Хаві Вента (Рубен Суарес, 65), Бальєстерос, Дель Орно (Кабраль, 75), Торрес, Фарінос, Іборра (Ель Жар, 58), Педро Лопес, Вальдо, Коне

Попередження: Сеск, Вальдес - Хаві Вента, Бальєстерос, Дель Орно

BMW
04.12.2011, 11:37
Алексіс Санчес практикує бокс та Формулу-1

Чилійський нападник Барселони Алексіс Санчес у себе на батьківщині став зіркою реклами Gillette. Футболіст завпевняє, що якби не гра мільйонів, він би обрав інший спорт і демонструє своє вміння у боксі, важкій атлетиці, бігу та Формулі-1. Звісно все завдяки продукту, який Санчес рекламує.

karpinets2710
05.12.2011, 22:58
Фергюсон розбавив дует Барси і Реала

France Football і ФІФА опублікували список з трьох кандидатів на звання кращого тренера 2011 року, а також трьох кандидатів на "Золотий м'яч" інформує Спорт-Експрес, посилаючись на AP.

На звання кращого тренера претендують Алекс Фергюсон ("Манчестер Юнайтед"), Хосеп Гвардіола ("Барселона") і Жозе Моурінью ("Реал").

На "Золотий м'яч" претендують нападник "Барселони" Ліонель Мессі, який в 2009 і 2010 року став володарем цієї нагороди, нападник "Реала" Кріштіану Роналду і півзахисник "Барселони" Хаві.

Володарі обох нагород стануть відомі 9 січня 2012 року на церемонії в Цюріху.

sacha
08.12.2011, 14:58
Хаві: Критикувати "Реал" немає за що

Півзахисник "Барселони" вважає, що Королівський клуб спроможний дати бій в Ель Класіко.

"Мені би хотілося, щоб перше "класіко" у новому сезоні було відкритою грою, - каже Хаві. - У минулому сезоні я критикував "Реал" за тактичний малюнок в матчах з нами. Але зараз вони демонструють дуже сильну гру і, гадаю, здатні дати нам бій. Проте, не я ухвалюю рішення щодо тактики".

BMW
08.12.2011, 15:17
Барселона повторила рекорд МЮ

Забивши чотири голи у ворота БАТЕ, каталонська "Барселона" довела кількість забитих голів у груповому етапі Ліги чемпіонів до 20.

Таким чином, каталонці повторили рекорд "Манчестер Юнайтед", встановлений англійським клубом в сезоні 1998/99, коли вони стали переможцями турніру.

BMW
10.12.2011, 10:52
Дебют Алексіса і Сеска в матчі з "Реалом"

Цього сезону новачки "Барси" ніколи не забудуть свій дебют. Сеск Фабрегас і Алексіс Санчес дебютували за "Барсу" в матчі Суперкубка Іспанії з мадридським "Реалом".

Суперкубок Іспанії став дебютним для двох новачків "Барселони" в це міжсезоння. Алексіс і Сеск і уявити собі не могли, що вперше зіграють за "Барсу" в матчі з головним суперником синьо-гранатових - мадридським "Реалом".

АЛЕКСІС: 90 ХВИЛИН матчу у Мадриді

Алексіс дебютував за "Барсу" відразу ж після повернення з Кубка Америки. Пеп Гвардіола виставив новачка команди в основі на матч з "Реалом" на "Сантьяго Бернабеу". Це був для всіх величезний сюрприз, але чилієць показав досить хороший футбол. Незважаючи на те, що він не показав усіх своїх умінь в атаці, оборона "Реала" значно постраждала від набігів Санчеса.

Сеск: 10 вирішальних хвилин У матчі-

Якщо Алексіс допоміг "Барсі" здобути нічию в гостях у "Реала", то результат матчу вирішив Сеск Фабрегас. Пеп випустив новачка команд на заміну за 10 хвилин до кінця матчу, в якому все вказувало на продовження гри в доданий час. І на 89-ій хвилині саме Сеск почав атаку, яка завершилася голом Лео Мессі.

BMW
10.12.2011, 10:53
Реал Мадрид - Барселона: анонс ель Класико

Про очки, які розділяють «Мадрид» і «Барсу»

«Перевага в очках така, яка вона є, грати, виходячи з таблиці, з питань чисел, безглуздо. По-максимуму взнати противника, спробувати зрозуміти, що вони робили в грі з нами, які проблеми нам створювали, шукати переваги в позиційній грі, достатній, щоб справитися з цим, розробити хорошу стратегію - ось на чому треба зосередитися ».

Про стратегії команд

«Моуріньо - дуже, дуже добре підготовлений тренер. Ми з самого початку граємо в одній манері, і головне, що нам потрібно - підібрати ключі до того, як вони спробують діяти в грі з нами

«Вони вийдуть перемагати, ми вийдемо перемагати. Нам доведеться багато речей робити відмінно, бути дуже швидкими, дуже уважними до багатьох речей, організовувати переміщення м'яча високо, знаходити простір. Ця команда грає дуже інтенсивно, вона шукає тебе на полі. Потрібно бути готовими до всього. Цілком природньо припустити, що «Мадрид» продовжуватиме грати таким же чином ».

Про Тіто Вілянові

«Сьогодні Тіто почуває себе добре. Рішення він ухвалить завтра вранці ».

Знову про стратегію «Мадрида» і зустрічну стратегію

«Торік ми грали п'ять разів, ми знаємо один одного. У Суперкубку вони вже грали по-іншому, вони створювали нам інші складнощі ... Ти не розумієш, чого чекати від суперника, в якій він формі, коли ти його не знаєш. Що ж до «Мадрида», з ним ми вже знайомі. Нам потрібно видати ідеальний матч. Вони досягли тих показників, що у них зараз, граючи бездоганно. Нам доведеться вийти на поле готовими до дуже напруженого матчу ».

Про можливі результати матчу

«Я не думаю про те, як ми закінчимо матч. На якій відстані ми будемо. Я не можу готувати матч, думаючи про потенційний розрив у таблиці. Ми повинні зосередитися на тому, які нові речі став використовувати «Мадрид» у своїй грі ».

Про від'їзд на Клубний чемпіонат світу

«Завтра нам потрібно буде швидко виїхати з« Бернабеу », щоб зуміти приземлитися в Японії, інакше нам не дадуть дозволу на посадку».

Про принциповість дуелі

«Грати проти« Мадрида »- це честь. «Барса» зустрічається з кращими тренерами світу ».

Про Сеска

«Сеск - такий гравець, якому подобаються великі матчі, будучи зовсім юним, він уже був дуже важливим лідером своєї команди».

І знову про стратегію на матч і очікування від нього

«Якщо на« Бернабеу »ти не розумієш, у що ти граєш, дуже складно розраховувати на щось. Завтра, безсумнівно, буде відмінне уявлення. Ми вирушаємо на виїзд, щоб показати хорошу гру ».

Про Алексіс

«Алексіс знову входить в ігровий ритм».

Про те, яку стратегію обере «Мадрид»

«Мадрид» буде планувати матч, щоб перемогти нас. Завжди є різні способи планування матчів, але я ще ніколи не знав команди, яка виходила б на поле без наміру перемогти. Завтрашній матч не стане вийнятком ».

Про схему в 3 або 4 захисника і пов'язаних ризиках

«Не важливо, три захисника чи чотири». «Є багато нюансів, ми не можемо думати, що приїдемо на« Бернабеу », а вони не стануть переходити середину поля. Немає різниці, грати в три або в чотири захисника ». «Зрештою, все робиться заради однієї єдиної мети: створювати гольові моменти біля їх воріт».

Атака чи захист на чужому полі?

«Ми вийдемо на поле, намагаючись бути максимально амбітними, я не бачу цього інакше, якщо є в світі поле, де ти не можеш відмовитися від цієї ідеї, так воно саме там, у Мадриді. Ти повинен створювати гольові моменти. Ти повинен добре атакувати і йти вперед ».

Про те,чи нервують його гравці

«Завтра, звичайно, долоні спітніють більше, ніж зараз. Все як завжди, якби тільки не це відчуття. Ти повинен відчувати хвилювання, але воно має бути добре контрольованим. Це те, що рухає нами ».

Хто кращий футболіст світу ?

«Мессі, немає схожого на нього гравця. Він уже був дуже хорошим гравцем, він нічого не боїться, і зараз набрався досвіду ».

Про голос «Барси»

«Тренер« Барси »завжди несе відповідальність. Кожен день сюди виходить один гравець, щоб поговорити з Вами. У мене прес-конференція кожні три дні. Здається, що в мене більш головна роль, але це не з моєї волі відбувається ».

Про спогади про свої «класико» на «Бернабеу»

«Пам'ятаю, що в перший раз на« Бернабеу »я доглядав за Бутрагеньо. Я швидше пам'ятаю кадри, нічого особливого ».

Про «Мадрид» колись і зараз

«Мадрид» завжди здавався мені дуже сильним суперником у всіх сенсах, зараз вони більше один одного знають, більше часу грають разом. Гравці краще розуміють, чого від них хоче тренер. Я продовжую думати, як і завжди, що «Мадрид» - велика команда, яка, якщо починає тиснути тебе попереду, виграє у тебе дуель ».

Про слабкості «Мадрида»

«Було б неповагою говорити про слабкі місця« Мадрида ». «Це дуже суб'єктивні речі, ми звертаємо увагу на те, в чому можемо знайти перевагу ми».

І знову про гру на перемогу

«На« Бернабеу » або ти дзвониш у дзвін, або він дзвонить по тобі. Це дуже складне поле, щоб добитися на ньому доброго результату. У ці останні роки, коли нам це вдавалося, ми виходили з метою виграти матч ».

«Я прошу своїх гравців, щоб вони зуміли це зробити. Ми повинні бути сміливими і сильними ».

Про те, чи вирішить хтось один долю матчу

«Ми намагаємося не залишати все в руках одного гравця, в цьому наша ідея. У нас особливі гравці, і потрібно витягти максимум з їх талантів. Ми завжди виходимо на матч з метою зробити хорошу гру ».

Про окремих гравців

«Я вже говорив у свій час, що Маска був центральним захисником у найкращій формі, але зараз все на піку форми. Я задоволений станом усіх гравців ».

Про стартовий склад

«У мене все ще є деякі сумніви, які я вирішу завтра».

sacha
13.12.2011, 12:42
"Барселона" виграла у мадридського "Реала" у матчі чемпіонату Іспанії. Зустріч, що проходила в Мадриді 10 грудня, закінчилася з рахунком 3:1 на користь каталонців.

Рахунок у матчі відкрив "Реал", забивши вже на першій хвилині - Карім Бензема скористався грубою помилкою голкіпера "Барселони" Віктора Вальдеса, який невдало вибив м'яч від своїх воріт. Однак зміцнити перевагу "Реалу" не вдалося. На 25-й хвилині Кріштіану Роналду мав можливість забити другий гол, але не влучив по воротах з вигідної позиції.

Через п'ять хвилин після цього "Барселона" зрівняла рахунок - Алексіс Санчес точним ударом завершив атаку, розпочату Ліонелем Мессі. На початку другого тайму каталонці вийшли вперед, після того як Хаві сильно пробив з-за меж штрафного, і м'яч, зрикошетивши від захисника, влетів у дальній кут. Остаточний рахунок на 66-й хвилині встановив Сеск Фабрегас, який замкнув головою подачу Алвеса з правого флангу.

Завдяки цій перемозі "Барселона" набрала 37 очок і зрівнялася за цим показником з "Реалом", у якого, однак, є гра в запасі. На третьому місці в чемпіонаті Іспанії йде "Валенсія", яка 10 грудня програла в гостях "Бетісу". У "Валенсії" 30 очок.

Наступне "Ель Класіко" відбудеться 22 квітня 2012 року на "Камп Ноу" в Барселоні. "Реал" не вигравав у "Барселони" в чемпіонаті Іспанії з травня 2008 року: в останніх семи матчах цих команд каталонці виграли шість разів із загальною різницею м'ячів 19:3; один матч закінчився внічию 1:1.

2vanya2
20.12.2011, 17:26
"Барселона" перемогла на чемпіонаті світу

Іспанський клуб "Барселона" вдруге за останні три роки став найсильнішою командою світу, вигравши клубний чемпіонат світу ФІФА.

У фінальному матчі, який відбувся в неділю в японському місті Йокогама, переможець Ліги чемпіонів УЄФА-2011 розгромив з рахунком 4:0 переможця головного клубного турніру Південної Америки - Кубку Лібертадорес - бразильський "Сантос".

"Барселона" зняла питання про переможця ще у першому таймі. На 17-й хвилині рахунок відкрив найкращий футболіст планети Ліонель Мессі, через сім хвилин Хаві Ернандес подвоїв перевагу каталонців. На останній хвилині першого тайму Сеск Фабрегас відправив третій м'яч у ворота бразильський команди. Після перерви був забитий лише один гол - його автором на 82-й хвилині став все той же Мессі.

симчич
22.12.2011, 00:14
"Барселона" купила першогочергове право викупу Неймара

Іспанська "Барселона" заплатила "Сантосу" десять мільйонів євро за право першочергового викупу нападника збірної Бразилії Неймара.

Про це повідомляє soccer.ru з посиланням на El Mundo Deportivo.

Якщо гравець буде проданий в інший клуб, "Сантос" заплатить каталонцям 20 мільйонів євро. Але у разі, якщо синьо-гранатовим не вдасться домовитися з Неймаром, "Сантос" не буде винен їм нічого.

Раніше президент "Барселони" Сандро Россель заявив, що бразильський форвард, на якого влітку претендував мадридський "Реал", не є трансферним пріоритетом синьо-гранатових.

sacha
22.12.2011, 13:11
Мессі вперше став найкращим спортсменом Аргентини

Форвард каталонської "Барселони" Ліонель Мессі отримав нагороду "Золота Олімпія", яка вручається найкращому спортсмену року Аргентини.

Як повідомляє ТСН, Лео удостоївся цієї нагороди вперше. Минулого року його обійшла хокеїстка Лусьяна Аймар.

Мессі може додати до своїх нагород третє звання найкращого футболіста світу. 9 січня 2012 року під час гала-вечору в Цюріху буде обрано володаря "Золотого м'яча"-2011. Окрім Лео на нього претендують Хаві Ернандес та Кріштіано Роналдо.

sacha
23.12.2011, 12:17
Іньєста зазнав травми у кубковій грі

Провідний півзахисник іспанської "Барселони" Андрес Іньєста отримав травму м'яза стегна в матчі Кубка Іспанії з "Л’Оспіталетом".

Хавбек вибув з ладу приблизно на два тижні, повідомляє офіційний сайт клубу.

Півзахисник отримав травму в середині першого тайму в зіткненні з воротарем "Оспіталета". На 31-й хвилині він був замінений на Серхі Роберто.

До того часу "Барселона" вела з рахунком 3:0, причому один голів забив Іньєста. В підсумку гра закінчилася перемогою каталонців 9:0.

sacha
27.12.2011, 22:51
Мессі чемпіон серед чемпіонів.
Месси – лучший по версии журнала L'equipe

Лионель Месси стал лучшим игроком мира по версии журнала L'equipe. Он обошел Джоковича, Веттеля и Надаля. В 2011 году Месси завоевал пять титулов и стал лучшим бомбардиром Лиги чемпионов.

Еще один титул в коллекцию. Нападающий "Барселоны" Лионель Месси был назван лучшим игроком 2011 года по версии журнала L'equipe. Он вошел в список таких знаменитых спортсменов, как Майкл Джордан, Микаэль Шумахер или Карл Льюис, которые ранее побеждали в этой номинации.

ПЯТЫЙ ФУТБОЛИСТ

Месси стал всего лишь пятым футболистом, который удостоился этой награды, вручаемой с 1980 года. Ранее ее получали Паоло Росси (1982), Диего Армандо Марадона (1986), Ромарио (1994) и Зинедин Зидан (1998). Все они получали трофей журнала L'equipe после победы в Мундиале и только Лео удостоился такой чести без победы в главном турнире планеты. Зато он завоевал в 2011 году пять титулов с "Барселоной", стал лучшим бомбардиром Лиги чемпионов в третий раз подряд, а также был номинирован на "Золотой мяч", который до этого получал дважды подряд.

BMW
02.01.2012, 18:12
Замість Гвардіоли у Барсу може прийти Бьєльса

Президент "Барселони" Сандро Росель вже знає, кого він може призначити на пост головного тренера команди, якщо нинішній наставник синьо-гранатових Пеп Гвардіола вирішить покинути клуб після закінчення свого контракту, повідомляють іспанські ЗМІ.

Мова йде про головного тренера "Атлетика" з Більбао Марсело Бьєльсу.

Росель вважає, що аргентинський фахівець зможе з успіхом продовжити роботу Гвардіоли.

Щоправда, Росель сподівається, що Гвардіола продовжить угоду з "Барсою", проте він вже задумався про те, як йому слід вчинити в разі іншого розвитку подій.

BMW
02.01.2012, 18:13
Мессі повернувся з відпустки

Нападник "Барселони" Ліонель Мессі, який проводив зимові канікули в рідній Аргентині, повернувся в Іспанію. Аргентинський футболіст буде тренуватися окремо від команди, повідомляють іспанські ЗМІ.

Проте Мессі може вийти на поле вже 4 січня в матчі 1/16 фіналу Кубка Іспанії з "Осасуною", якщо персонал клубу вирішить, що аргентинець вже в достатньо хорошій формі.

sacha
03.01.2012, 15:36
"Барселоні" потрібен Форлан?
"Барселона" проявляє інтерес до форварда "Інтера" Дієго Форлана.

Про це повідомляє elgoldigital. Каталонці бачать в уругвайцеві заміну Давіду Вільї, який із-за травми пропустить близько 5 місяців.

За інформацією джерела, іспанці мають намір взяти екс-гравця "Атлетико" в оренду до кінця сезону.

В нинішньому сезоні 32-річний Форлан провів 8 матчів в Серії А і забив 1 гол

2vanya2
04.01.2012, 23:27
Гвардіола: Б'єлса може успішно замінити мене в "Барселоні"

Головний тренер "Барселони" Пеп Гвардіола прокоментував інформацію ЗМІ про те, що президент клубу Сандро Росель вже знає ім'я того фахівця, який може замінити його біля керма команди.

Нагадаємо, мова йде про наставника "Атлетика" з Більбао Марсело Б'єлса, який може очолити каталонців в тому випадку, якщо Гвардіола відмовиться продовжити контракт з синьо-гранатових.

"Думаю, що Б'єлса може з успіхом замінити мене біля керма "Барселони". Б'єлса і багато інших знають мою думку про нього. Його кваліфікація не викликає сумнівів - він більш ніж готовий для роботи в "Барселоні", - заявив Гвардіола.

karpinets2710
05.01.2012, 17:06
Барселона на Камп Ноу - 53:0!

"Камп Ноу" став неприступною фортецею для суперників "Барселони". З 13-го вересня 2011 ніхто не може забити на полі каталонців. Останнім "влучним стрільцем" був Тьяго Сілва, який зумів своїм голом на 93-й хвилині вирвати нічию для свого "Мілана".

Відтоді 10 різних команд (а це майже 900 хвилин ігрового часу) не можуть змусити капітулювати ні Вальдеса, ні Пінто. Весь цей час підопічні Гвардіоли громили своїх суперників: "Осасуна" (8-0), "Атлетико" (5-0), "Расінг" (3-0), "Вікторія" (2-0), "Мальорка" (5-0), "Сарагоса" (4-0), "Райо" (4-0), "Леванте" (5-0), "БАТЕ" (4-0), "Оспіталет" (9-0), ще одне знущання пережила вчора "Осасуна" (4-0). Втекти вцілілою вдалося лише "Севільї", яка зуміла відстояти суху нічию. Таким чином, тільки на "Камп Ноу" "Барса" зуміла засмутити своїх суперників 53 рази.

sacha
06.01.2012, 22:51
Гвардіола визнаний найкращим тренером 2011 року за версією IFFHS
Головний тренер "Барселони" Хосеп Гвардіола визнаний найкращим тренером року за версією IFFHS.

За підсумками опитування, проведеного IFFHS, Гвардіола набрав 201 бал. У Жозе Моуріньо, який зайняв друге місце - 112 балів, Алекс Фергюсон ("Манчестер Юнайтед") отримав 107 балів.

П'ятірку кращих замкнули головний тренер "Челсі" Андре Віллаш-Боаш (78) і його колега з "Манчестер Сіті" Роберто Манчіні (45).

BMW
11.01.2012, 15:48
Найбільше "Золотих м’ячів" має Барса
В загальному підрахунку гравці "Барселони" завоювали дев'ять "Золотих м'ячів", що зробило каталонську команду лідером у даній класифікації. Синьо-гранатові перевершили "Мілан" і "Ювентус", у складі яких було по вісім володарів найпрестижнішої нагороди.

9 січня 2012 року "Барса" стала командою, гравці якої завоювали найбільшу кількість "Золотих м'ячів": Суарес (1960), Кройф (1973,1974), Стоїчков (1994), Роналдінью (2005) і Мессі (2009,2010,2011).

Ліонель Мессі зрівнявся з Мішелем Платіні, з єдиним футболістом, якому вдавалося завоювати три "Золотих м'ячі" поспіль. Аргентинець перевершив у цьому Кройфа, який, хоч і отримував цю нагороду тричі, але тільки два рази поспіл

2vanya2
12.01.2012, 20:36
Іньєста не зіграє проти "Осасуни"

Головний тренер "Барселони" Хосеп Гвардьола повідомив, що в матчі-відповіді 1/8 Кубка Іспанії проти "Осасуни" його команді не допоможе Андрес Іньєста.

Хавбек, який тільки недавно відновився від травми, знову отримав невелике пошкодження в поєдинку чемпіонату Іспанії з "Еспаньолом" (1:1), і тренерський штаб вирішив поберегти його.

Раніше повідомлялося, що зустріч з "Осасуною" пропустить також Даніел Алвес.

Перший матч, нагадаємо, залишився за каталонцями - 4:0.

sacha
13.01.2012, 17:10
Кубок Іспанії. "Барселона" пробилася до чвертьфіналу, де зіграє з "Реалом"
"Атлетик" та "Барселона" стали останніми учасниками чвертьфіналу Кубка Іспанії з футболу.
У ньому зіграють наступні пари: "Еспаньол" - "Мірандес", "Атлетик" - "Мальорка", "Валенсія" - "Леванте", "Реал" - "Барселона"

На даній стадії команди проведуть по два матчі: перший вдома, другий на виїзді. Зустрічі відбудуться 18 і 25 січня.

Кубок Іспанії

1/8 фіналу

Другі матчі

"Атлетик" - "Альбасете" - 4:0 (1:0)

Голи: 1:0 - Сусаета (24), 2:0 - Андер (65), 3:0 - Токеро (77), 4:0 - Сан Хосе (86).

Перший матч - 0:0

"Осасуна" - "Барселона" - 1:2 (1:0)

Голи: 1:0 - Лекіч (41), 1:1 - Санчес (49), 1:2 - С. Роберто (72)

"Барселона": Хосе Пінто, Монтойя, Фонтас (Абідаль, 14), Піке, Адріано, Алькантара, Маскерано, С. Роберто, Санчес (Мессі, 58), Куенка, Педро (Бускетс, 69)

Перший матч: 0:4

BMW
13.01.2012, 18:12
Оголошена дата весілля Піке та Шакіра

За даними колумбійського порталу "Elheraldo" та іспанського журналу "Intouch", 34-річна поп-співачка Шакіра і 24-річний футболіст "Барселони" і збірної Іспанії Жерард Піке мають намір повінчатися влітку, після чемпіонату Європи з футболу в Україні та Польщі.

Про інтимних стосунках знаменитої парочки стало відомо в лютому минулого року, і, незважаючи на різницю у віці, Шакіра і Піке підтверджують, що значення має лише кохання. Вінчання і весілля повинні відбутися в Барселоні, куди Шакіра переїхала до свого коханого з Багам в минулому році.

2vanya2
14.01.2012, 15:57
Хосеп Гвардіола: "Реал" - чудовий суперник

Головний тренер "Барселони" Хосеп Гвардіола з задоволенням очікує майбутніх матчів з мадридським "Реалом", які пройдуть в рамках 1/4 фіналу Кубка Іспанії.

У четвер каталонці впевнено завоювали путівку в чвертьфінал, вибивши з боротьби "Осасуну". Практично всі питання про вихід в наступний раунд "Барса" зняла ще в першій зустрічі, розгромивши суперника з рахунком 4:0. Тому у матчі Гвардіола випустив напіврезервний склад, який зумів домогтися вольової перемоги - 2:1. Тепер синьо-гранатових чекає протистояння з найпринциповішим опонентом.

"Мадридський "Реал" - чудовий суперник. Чвертьфінал буде захоплюючим для вболівальників. І "Барса", і "Реал" завжди намагаються перемогти, в якому б турнірі вони не брали участь", - заявив Гвардіола.

BMW
16.01.2012, 12:32
Барса у важкому двобої поборола Бетіс

Барселона почала матч повним домінуванням на полі і швидко забила два голи. Вже на 12 хвилині матчу рахунок на Камп Ноу був 2:0 на користь команди Гвардіоли. Свої прізвища на табло запалили лідери каталонців Мессі та Хаві.

Утім непоступливий Бетіс поволі оговтався і відіграв один мяч зусиллями Кастро. По перерві гості з Севільї взагалі знахабніли та зрівняли рахунок — відзначився Санта Крус.

Після цього Барселона почала справжній штурм воріт гостей, але ніяк не могла знову вийти вперед.

Однак Мессі та компанія таки досягли свого. На 75 хвилині третього гола у ворота Бетіса забив Алексіс Санчес. Ще за 10 хвилин Мессі точним ударом з пенальті довів рахунок до 4:2. Далі Барса довела поєдинок до перемоги.

Барселона - Бетіс 4:2

Голи: Хаві, 10, Мессі, 12, 86 (з пенальті), Алексіс Санчес, 76, - Кастро, 31, Санта Крус, 52

Барселона: Вальдес, Пуйоль, Маскерано, Абідаль, Бускетс, Хаві, Куенка (Дані Алвеш, 46), Іньєста (Адріано, 88), Алексіс, Мессі, Фабрегас (Тьяго Алькантара, 83)

Бетіс: Касто, Ісідоро, Маріо, Дорадо, Начо, Севілья (Матілья, 59), Іриней (Санта Крус, 46), Каньяс, Кастро, Моліна (Устарітц, 73), Монтеро

Попереджені: Мессі, Пуйоль, Іньєста - Іриней, Севілья, Маріо, Матілья, Дорадо

Вилучений: Маріо, 70

karpinets2710
17.01.2012, 12:39
Гвардіола: Ми опротестуємо жовту картку Іньєсти

Головний тренер "Барселони" Хосеп Гвардіола заявив, що його команда не згідна з рішенням арбітра, який показав Андресу Іньєсті жовту картку за симуляцію в штрафному майданчику "Бетіса".

"Рефері не бачив цей епізод, тому не міг призначити пенальті, проте ми маємо намір опротестувати жовту картку Іньєсти", - сказав наставник.

Нагадаємо, що спірний епізод трапився ще в той час, коли рахунок у поєдинку був 2:2.

2vanya2
17.01.2012, 15:09
Хаві: "Реал" спробує зіграти з нами на рівних

Півзахисник "Барселони" Хаві Ернандес поділився думкою щодо майбутнього "​​класико" з мадридським "Реалом", яке відбудеться на стадіоні "Сантьяго Бернабеу" в рамках чвертьфіналу Кубку країни, повідомляє іспанська преса.

Хаві вважає, що "вершкові" навряд чи зуміють здивувати каталонців своєю грою.

"Гра "Реалу" не зазнала змін. Вони грають так само, як раніше. У складі цієї команди є три-чотири футболісти, здатних убити суперника на контратаках. Тому в обороні нам потрібно діяти дуже уважно. Крім того, гравці "Реалу" вміють користуватися розіграшами штрафних із флангів і кутовими. У цьому аспекті вони дуже сильні. Мені здається, що "Реал" спробує зіграти з нами на рівних і буде пресингувати "Барсу" на її половині поля. Але в цілому я не знаю, як вони планують зіграти", - заявив Хаві.

karpinets2710
17.01.2012, 20:18
Абідаль продовжив контракт з Барселоною

"Барселона" домовилась з французьким захисником Еріком Абідалем про продовження його контракту з клубом до літа 2013 року з можливістю додаткового продовження до 2015 року.

Технічний секретаріат "Барселони" оголосив про це 17 січня. Дату підписання нового контракту оголосять пізніше.

Абідаль прийшов в "Барселону" влітку 2003 року і з за чотири з половиною сезони провів за синьо-гранатових 177 офіційних матчів. За цей час гравець забив один єдиний гол в матчі Кубка Іспанії минулого сезону, а також переніс операцію з видалення доброякісної пухлини печінки, що перетворило його на справжнього ідола вболівальників "Барси".

BMW
18.01.2012, 11:46
Реал - Барселона - Кубок Іспанії. Цікаві факти

За останні 13 місяців непримиренні суперники зустрілися між собою вісім разів, а остання зустріч у рамках Кубка Іспанії відбулася у фіналі турніру в минулому сезоні.

- У фіналі Кубка Іспанії 2010-2011 команда Моурінью виграла у "Барселони" завдяки голу, який забив Кріштіану Роналдо в додатковий час.

- Це було одне з восьми Класіко, які відбулися за останні 13 місяців і тільки в ньому одному "бланкос" взяли перемогу. У чотирьох перемогу святкували каталонці, а ще три завершилися нічиєю.

- Востаннє в двоматчевому раунді Кубка Короля команди зустрічалися в сезоні 1996-1997, і "Барса" пройшла в наступний етап, перемігши на "Камп Ноу" з рахунком 3:2 і зігравши внічию на "Бернабеу" 1:1.

- Тоді Моурінью був другим тренером "Барселони", а Пеп Гвардіола одним з капітанів команди.

- За статистикою сили "Барси" і "Реала" в Кубку практично рівні. З 17 зустрічей дев'ять перемог "Барси" і вісім "Реала".

- Два останніі двохматчеві протистояння цих команд у Лізі чемпіонів і Суперкубку Іспанії завершилися підсумкової перемогою "Барси".

- За останні десять сезонів каталонці сім разів доходили до стадії чвертьфіналу Кубка, а "бланкос" тільки п'ять.

- На шляху до цього чвертьфіналу "Реал" розгромив "Понферрадіну" із загальним рахунком 7:1 і переміг "Малагу" 4:2. "Барса" знищила "Оспіталет" (10:0) і "Осасуну" (6:1).

karpinets2710
18.01.2012, 15:40
Алвес: Ми дуже любимо грати з Реалом

Захисник «Барселони» Даніел Алвес поділився очікуваннями від матчу Кубка Іспанії проти мадридського «Реала».

«Ми дуже любимо грати з "Реалом". Незалежно від того, які результати команди демонструють до нашої зустрічі, в самій грі суперники виявляються гідними один одного.

Ми знову зустрінемося - це нормально. Ми ведемо боротьбу за одні й ті ж трофеї, тому будемо грати один з одним частіше.

Ми добре підготуємось до цієї гри, а там подивимося, що буде. Я багато разів грав проти "Реала" в складі "Барселони", і поки перевага на нашому боці», - наводить слова Алвеса Barca TV.

karpinets2710
21.01.2012, 20:17
Вілья вже працює у тренажерному залі

Нападник "Барселони" Давід Вілья, який зламав наприкінці минулого року ногу, вже приступив до тренувань у тренажерному залі.

"Нога з кожним днем почувається все краще, і я стаю сильнішим", - написав Вілья у своєму мікроблозі, де він також виклав відео із записом тренування.

Нагадаємо, що повне відновлення Вільї, за прогнозами лікарів, займе від чотирьох до шести місяців.

BMW
22.01.2012, 12:13
Що Піке шепнув на вухо Пепе?
7161

Під час ель Класіко в Кубку короля на Сантьяго Бернабеу (в якому Барса здолала Реал 2:1) португальський велетень і грубіян "вершкових" Пепе впав на газон, демонструючи великий біль. Чи справді "маленькі" каталонці могли так болюче "скосити" великого Пепе? Чи це планована акторська гра у команді Моурінью?

У будь-якому разі до Пепе підійшов захисник Барси Піке і щось шепнув йому на вухо. Або підбадьорив, або образив, або попередив, що симулювати не варто, бо матч знімають сотні камер і все видно й так.

Нагадаємо, що кінці поєдинку Пепе жорстоко заїхав у щиколотку Мессі.

BMW
27.01.2012, 22:14
Хаві: Реал не вміє програвати. Це було огидно

В Іспанії повним ходом йде обговорення слів півзахисника каталонської "Барселони" Хаві щодо мадридського "​​Реала".

Хаві почав спілкування з клубним телебаченням, не знаючи, що запис його слів вже йде.

"Це було огидно, вони не вміють програвати", - сказав Хаві. Пізніше інтерв'ю одного з лідерів "Барселони" з'явилося без цих слів, проте один з інтернет-порталів опублікував повну версію розмови.

Протистояння "Барселони" і "Реала" в рамках 1/4 фіналу Кубка Іспанії завершилося перемогою каталонського клубу з рахунком 4:3 за сумою двох матчів.

У Мадриді "Барселона" перемогла з рахунком 2:1, а гра на "Камп Ноу" завершилася внічию - 2:2.

2vanya2
29.01.2012, 20:23
Мессі: суддям не зламати "Барселону"

Нападник "Барселони" Ліонель Мессі висловив невдоволення роботою арбітра Хосе Тейшери Вітьєнеса в матчі 21-го туру національної першості з "Вільярреалом", повідомляє іспанська преса.

Гра завершилася нульовою нічиєю.

"Я не люблю говорити про суддів і обговорювати їхні дії. Але іноді вони, грунтуючись на зарозумілості та пихатості, погрожують як мінімум показати тобі жовту картку. Проте "Барселона" не здається. Попереду багато матчів, і ми постараємося бути на висоті", - заявив Мессі.

BMW
30.01.2012, 22:44
Мессі знає, що робитиме на пенсі

Нападник «Барселони» Ліонель Мессі розповів, що не встигає насолодитися виграними титулами та нагородами, а також сказав, коли це зможе зробити.

«Щоразу на початку року я ставлю перед собою завдання зробити те, що мені вдалося раніше. У мене немає часу зупинитися і подумати про те, які титули і нагороди я виграв. Все відбувається дуже швидко. Ось коли я вийду на пенсію, то й буду думати про це», - цитує Мессі AS.

karpinets2710
31.01.2012, 11:40
Гвардіола: пишаюся гравцями Барселони
7267
Головний тренер "Барселони" Пеп Гвардіола визнав після гостьового матчу 21-го туру національної першості з "Вільярреалом", що завдання його команди у боротьбі за титул чемпіона країни ускладнилася, повідомляє іспанська преса.

Каталонці не змогли вразити ворота господарів поля і завоювали лише одне очко.

"Природно, приємніше відставати від лідера на п'ять, ніж на сім очок. Однак моя команда в цьому матчі показала відмінну гру. Ми не дозволили супернику скористатися своїми перевагами. Просто нам не щастило біля воріт "Вільярреала". Я дуже задоволений, оскільки після матчу з "Реалом" команда бігала на полі. Так що я пишаюся моїми гравцями. Попереду 18 ігор, і ми хочемо поборотися за звання чемпіона Іспанії ", - заявив Гвардіола.

BMW
31.01.2012, 13:10
Мессі: іноді арбітри діють, виходячи з марнославства

Нападник "Барселони" Ліонель Мессі висловив невдоволення роботою арбітра Хосе Тейшери Вітьєнеса в матчі 21-го туру національної першості з "Вільярреалом", повідомляє іспанська преса.

Гра завершилася нульовою нічиєю.

"Я не люблю говорити про суддів і обговорювати їх дії. Але іноді вони, ґрунтуючись на зарозумілості і пихатості, погрожують як мінімум показати тобі жовту картку. Проте "Барселона" не здається. Попереду багато матчів, і ми постараємося бути на висоті", - заявив Мессі.

2vanya2
31.01.2012, 14:53
Хаві: "Барселону" карають частіше за інших

Після матчу з "Вільярреалом" багато футболістів "Барселони" залишилися незадоволені суддівством, про що розповіли офіційному сайту клубу:

"Судді були дуже напружені. Вони готові були показати картку після кожного найменшого порушення", - повідав Лінель Мессі.

"Таке відчуття, що "Барселону" судді карають частіше, ніж інші команди", - заявив Хаві.

"Ви не раз бачили, що під час усього сезону у нас було багато моментів, коли "Барселона" повинна була бити пенальті, але їх просто не ставили", - розповів голкіпер Віктор Вальдес.

karpinets2710
31.01.2012, 18:28
Барса втратила Педро та Іньєсту

Молодий нападник Барселони зовсім недавно повернувся у гру після отриманої в середині місяця травми. Однак надовго Педро не вистачило.

Форвард взяв участь лише в двох матчах (проти Малаги і Реала) і отримав рецидив травми лівого стегна, через що пропустить гру з Вільярреалом.

Проте все в порядку з Алексісом Санчесом. Чилієць пошкодив плече в останньому Класико, але травма виявилася несерйозною і він готовий вийти на поле. Натомість Барса не дорахується Андреса Іньєсти, який пропустить два-три тижні.

2vanya2
31.01.2012, 18:39
Глєб вирішив розірвати контракт із "Барселоною"

30-річний білоруський півзахисник Олександр Глєб, права на якого належать "Барселоні", має намір розірвати контракт із каталонським клубом, щоб полегшити пошуки нового клубу.

Нагадаємо, в грудні "Вольфсбург" перервав оренду білоруса через його постійні травми. Як повідомляє "Пресбол", сторони припинять трудові відносини з обопільної згоди, а сам футболіст отримає статус вільного агента і зможе укласти контракт із новим клубом незалежно від термінів трансферного вікна.

2vanya2
01.02.2012, 14:04
Олександр Гліб розірвав контракт з "Барселоною"

"Барселона" розірвала контракт з білоруським півзахисником Олександром Глєбом за обопільною згодою сторін.

30-річний футболіст перейшов у "Барселону" з "Арсеналу" в 2008 році, але не зміг стати гравцем основного складу каталонського клубу, зігравши лише 19 матчів у Примері.

У 2009 і 2010 року синьо-гранатові віддавали хавбека в оренди в "Штутгарт" і "Бірмінгем" відповідно, а цей сезон Гліб почав у "Вольфсбурзі".

Однак хронічні травми завадили гравцю збірної Білорусії проявити себе в стані "вовків", в грудні прийняли рішення відпустити Гліба назад в "Барселону".

2vanya2
01.02.2012, 16:09
Барселона скаже своє слово щодо Пепе

Керівництво "Барселони" обурене позицією дисциплінарного комітету федерації футболу Іспанії (RFEF) стосовно захисника мадридського "​​Реала" Пепе, повідомляють іспанські ЗМІ.

Нагадаємо, в першому матчі чвертьфіналу Кубка Іспанії між обома грандами, що відбувся на стадіоні "Сантьяго Бернабеу", португальський футболіст повівся дуже грубою. Зокрема, це стосується його боротьби на полі з форвардом каталонців Ліонелем Мессі.

Після матчу керівництво синьо-гранатових заявило, що не звертатиметься до RFEF з вимогою покарати Пепе, проте сподівається на адекватну реакцію. Але Пепе не покарали.

"Якщо відповідні органи не працюють як слід, то "Барселоні" доведеться сказати своє слово", - заявив президент "Барселони" Сандро Росель, зазначивши, що не бажає коментувати поведінку наставника "Реала" Жозе Моурінью після кубкових баталій.

karpinets2710
01.02.2012, 16:26
Валенсія налаштована на перемогу над Барсою. Прев’ю матчу
7296
Кубок Іспанії, 1/2 фіналу, перший матч.

«Валенсія» - «Барселона»

Середа, 01.02.12, 22.00

Стадіон "Месталья" (55.000 глядачів)

Травмовані:

«Валенсія»: Топал, Пабло Ернандес, Каналес, Парехо.

«Барселона»: Іньєста, Педро, Вілья, Афеллай, Фонтас.

Дискваліфіковані: немає

В складі Барселони не зможе виступити Кейта, який був викликаний на Кубок африканських націй.

Валенсія, як і будб-яка інша команда іспанського чемпіонату хоче взяти верх над Барселоною, це природньо. Але от саме бажання Валенсії не безпідставні - в попередні 4 дуелі на виліт "Валенсія" проходила "Барсу" (тричі у 1999-му - Кубок Іспанії, Суперкубок, Ліга Чеvпіонов; і ще раз в 2008-му в Кубку Іспанії).

Заявка команди на матч: Алвес, Гуаіта; Рамі, Руїс, Альба, Барраган, Мігел, Деальберт, Альбельда, Матьє, Тіно Коста, Банега, Фегулі, Бернат, Пьятті; Хонас, Сольдадо, Адуріц.

Новини від «Барселони»

"Барса" та Александр Глєб розірвали контракт з обопільної згоди.

"Каталонці" зіграли внічию з "Вільярреалом" (0-0) і відстали від лідера чемпіонату - Реал Мадрида на 7 очок.

Ісаак Куенка підписав новий, поліпшений контракт з Клубом до 2015 року. Тепер він офіційно гравець основного складу під номером "23".

Орієнтовний склад «Барселони»: Пінто, Піке, Пуйоль, Абідаль, Алвес, Бускетс, Тьяго, Хаві, Фабрегас, Алексіс, Мессі

2vanya2
01.02.2012, 18:41
Гвардіола: жодна команда не грала краще за нас

Наставник "Барселони" Пеп Гвардіола висловився щодо можливого продовження свого контракту з клубом, повідомляє іспанська преса.

Відзначимо, що останнім часом футбольна громадськість Іспанії часто обговорює цю тему. Однак слова Гвардіоли не пролили світло на подальший розвиток подій.

"Я не можу продовжити контракт, якщо не впевнений у деяких речах. Коли прийму рішення, президент нашого клубу Сандро Росель перший дізнається про це. Але люди повинні бути стурбовані не пролонгацією моєї угоди, а результатами команди в національній першості. Ми втратили багато очок, але жодна команда не грала краще нас", - заявив Гвардіола.

karpinets2710
01.02.2012, 20:24
Барса націлилась на двох гравців Валенсії
7304
Напередодні півфінального матчу "Валенсія" - "Барселона" в іспанській пресі з'явилася інформація про те, що каталонці цікавляться одразу двома гравцями "кажанів". Мова йде про двох захисників - Хорді Альбу і Аділя Рамі.

Перспективний Альба має контракт до літа 2013 року, і всі спроби клубу умовити його продовжити угоду провалились. Все вперлося в грошове питання - Альба хоче заробляти більше. Що стосується Рамі, то для його перегляду скаути "Барси" вже приїжджали на кілька матчів "Валенсії". Очікується, що трансфер француза може відбутись цього літа.

Цього вечора обидва футболісти в очному поєдинку проти "Барси" спробують довести свою професійну придатність.

2vanya2
02.02.2012, 00:20
Россель невдоволений робою суддів на матчах "Барселони"

Президент " Барселони" Сандро Роселль не вдоволений тим, як судять в нинішньому сезоні його команду.

На думку Роселля, арбітри занадто часто помиляються на користь суперників, пише soccer.ru.

"Іноді рефері прихильні до вас, а іноді можуть зашкодити. Зазвичай до кінця сезону одне повністю компенсує інше. Проте на даний момент наша команда частіше страждає через дії арбітрів, ніж отримує якусь вигоду", - цитує Роселля soccer.ru.

Нагадаємо, що раніше невдоволення роботою суддів також висловили гравці "Барселони" Ліонель Мессі і Хаві.

2vanya2
02.02.2012, 11:45
Кубок Іспанії. 1/2 фіналу. "Валенсія" і "Барселона" у першому матчі розписали мирову.

"Валенсія" – "Барселона" – 1:1 (1:1)

Голи: 1:0 – Жонас (27), 1:1 – Пуйоль (35).

Валенсія: Дієго Алвес, Мігел, Віктор Руіс, Рамі, Матьє, Альбельда (Тіно Коста, 67), Альба, Банега, Сольдадо, Жонас (Адуріс, 75), Пьятті (Фегулі, 59).

Барселона: Хосе Пінто, Пуйоль, Маскерано, Піке, Абідаль, Алькантара (Дос Сантос, 79), Фабрегас, Бускетс, Куенка (Тельо Ерерра, 87), Санчес (Дані Алвес, 63), Мессі.

Попередження: Жонас (28), Банега (34), Маскерано (41), Альбельда (46), Віктор Руіс (52), Альба (74), Хосе Пінто (80), Матьє (87).

karpinets2710
02.02.2012, 13:25
Гвардіола радіє, що Барселона не перемагає
7315
Головний тренер "Барселони" Пеп Гвардіола висловив задоволення тим, що його команда не перемогла у першому матчі півфіналу Кубка Іспанії з "Валенсією", пояснюючи це психологічним фактором, повідомляють іспанські ЗМІ.

Виступаючи на виїзді, каталонці зіграли внічию з рахунком 1:1.

"Добре, що ми зіграли внічию. Це зобов'язує нас перемагати в матчі-відповіді. Коли ти виграєш в першій грі, то думаєш, що виграв обидва матчі. Це було видно в чвертьфіналі, коли нашим суперником був мадридський "Реал". Сподіваємося, що з допомогою наших уболівальників переможемо у матчі і вийдемо у фінал. Що ж стосується відсутності Хаві на полі, то він повинен був відпочити", - заявив Гвардіола.

2vanya2
02.02.2012, 14:28
Мендьєта: скоро ми побачимо Гвардіолу в іншому клубі

Колишній гравець збірної Іспанії і "Валенсії" Гаіска Мендьєта не сумнівається, що вже в недалекому майбутньому головний тренер "Барселони" Хосеп Гвардіола спробує свої сили в іншому клубі.

"Його барселонський цикл рано чи пізно закінчиться. Він - із тих людей, хто приймає рішення в правильний момент. Я думаю, що як професіоналу, йому цікаві нові виклики. Це може статися влітку, залежно від того, як підуть справи на фініші сезону . Так чи інакше, скоро ми побачимо Гвардіолу в іншому клубі", - говорить Мендьєта.

BMW
02.02.2012, 18:55
Три ніндзя в складі Барселони. Фото

Іньєста, Педро і Афелай вирішили пригадати дитинство під час відновлення від травм. Як відомо у грі з Валенсією всіх тьох не було, можливо в цей час вони виконували інше надзвичайно важливе завдання у такому вигляді:

7320 :o

karpinets2710
02.02.2012, 23:18
Ван Персі може влітку опинитися в Барсі
7328
Капітан лондонського «Арсеналу» Робін ван Персі влітку може перебратися в стан каталонської «Барселони».

За інформацією західноєвропейських ЗМІ, керівництво «синьо-гранатових» готове запропонувати «канонірам» 16 мільйонів євро за трансфер голландського голеадора, а самому футболістові - 3-річний контракт. Незабаром клуби розпочнуть переговори і в разі вдалого завершення операції, ван Персі наступного літа переїде на «Камп Ноу».

karpinets2710
03.02.2012, 00:41
Ефектний фінт Пуйоля
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

2vanya2
03.02.2012, 20:10
Майбутнє Пуйоля в Барсі заплановане до 2013

Капітан "Барселони" Карлес Пуйоль і воротар Хосе Мануель Пінто - єдині серед гравців "Барселони", чиї контракти закінчуються влітку 2013 року. Контракт з резервним голкіпером був традиційно продовжений на один сезон, а капітан поки що не підписав нової угоди.

До 2013 року також діє контракт Абідаля, правда в ньому є пункт про продовження договору ще на два сезони, якщо французький захисник зіграє в певній кількості матчів.

Сьогодні напевно ніхто не може уявити собі "Барселони" без Пуйоля, але його майбутнє не є настільки чітким. З одного боку Пуйоль відчуває себе важливою частиною команди Гвардіоли, а з іншого боку ніколи не приховував свого бажання коли-небудь спробувати свої сили в італійській серії "А".

karpinets2710
03.02.2012, 23:30
Топ-5 голів від Барселони за січень 2012. Відео

karpinets2710
04.02.2012, 15:49
Гвардіола: не можна порівнювати сказане Роселем про суддів зі словами інших
Головний тренер "Барселони" Пеп Гвардіола висловився про останні події, пов'язані з темою суддівства в Ла лізі, повідомляє іспанська преса.

Про погану роботу арбітрів говорили представники мадридського "Реала", "Валенсії", а також президент синьо-гранатових Сандро Росель. Останній заявив, що в нинішньому сезоні в роботі арбітрів зустрічається чимало вад.

"Несправедливо порівнювати сказане Роселем зі словами інших. Сандро завжди був бездоганний", - заявив Гвардіола.

Слід зазначити, що скарги "Реала" і "Валенсії" стосувалися їх протистоянь з каталонцями.

karpinets2710
04.02.2012, 15:51
Абідаль продовжив контракт з Барселоною до 2013 року
Захисник "Барселони" Ерік Абідаль продовжив контракт зі своїм клубом, передають іспанські ЗМІ.

Відповідно до нової угоди, футболіст збірної Франції буде грати в складі каталонців до червня 2013 року. Проте в контракті є пункт, який передбачає автоматичне продовження угоди на один рік.

Це буде залежати від кількості матчів, проведених Абідалем за підсумками сезону.

Сам футболіст ще до пролонгації угоди висловив упевненість в тому, що проведе необхідну кількість ігор для того, щоб контракт був продовжений

2vanya2
04.02.2012, 18:13
Гвардіола: Мессі завжди грає добре

Наставник "Барселони" Хосеп Гвардіола напередодні матчу Прімери проти "Реал Сосьєдаду" зазначив, що на грі форварда його команди Ліонеля Мессі не позначиться нереалізований пенальті у кубковій зустрічі з "Валенсією".

"Ліонель відмінно себе почуває. Він через багато пройшов в кар'єрі і завжди грає добре, ви вже знаєте мою думку. Навіть коли він знаходиться не в кращій формі, то все одно перевершує інших гравців. Іноді він бере на себе відповідальність навіть у тих ситуаціях, коли це від нього не вимагається. Що стосується пенальті, то він дивовижно їх виконує. Сподіваюся, що коли він завершить кар'єру, то зуміє зберегти свої гарні показники", - сказав Гвардіола.

BMW
04.02.2012, 19:05
Барселона - Реал Сосьєдад: анонс матчу

За двадцять турів Прімери "Барселона" втратила п'ятнадцять очок, тоді як за весь минулий чемпіонат каталонський суперклуб не дорахувався вісімнадцяти балів. Ці цифри пояснюють не тільки відставання "блаугранас" від мадридського "Реала" в турнірній таблиці, але і підкреслюють далеко не найкращий стан команди.

Щоправда, на рідному "Камп Ноу" "Барселона" більше схожа на саму себе, від того і очки на ньому втрачала лише одного разу. У матчі з "Севільєю" підопічні Хосепа Гвардіоли так і не зуміли розмочити ворота Хаві Вараса, який видав одну з найяскравіших своїх зустрічей в кар'єрі. В іншому ж, тільки перемоги, причому всі з великим рахунком. Тільки одного разу каталонці забили "всього лише" три м'ячі, пощастило сантандерскому "Расінгу", іншим діставалося більше. Але домашні успіхи це півсправи, якщо хочеш виграти чемпіонат, необхідно демонструвати рівень і в гостях, а з цим у "Барселони" величезні проблеми. Бляклі й сумні поєдинки "блаугранас" на чужих стадіонах, стали вже звичними в цьому розіграші Ла Ліги. У гравців просто не вистачає мотивації, занадто багато емоцій витратили за останні роки каталонці. Плюс до всього фізична втома тільки накопичується і навряд чи сприяє хорошим результатам, але ж матчів у "Барселони" та її футболістів неймовірно багато.

Що цікаво, матч проти "Реал Сосьєдаду" в Сан-Себастьяні був першим для команди Гвардіоли виїзним в цьому чемпіонаті і саме з нього почалися гостьові невдачі каталонців. Хоча по тому, як все йшло в тому матчі, припустити, що "кулес" його не виграють було складно. "Блаугранас" вели на "Аноеті" з рахунком 2:0, але зарано розслабилися і почали діяти недбало, за що їх баски тут же і покарали, впродовж декількох хвилин забивши два м'ячі.

І ось нова зустріч з "Реал Сосьєдадом", яку "Барселоні" доведеться проводити на тлі втоми, як фізичної, так і психологічної. Королівський Кубок набрав такий темп, що за короткий термін каталонці встигли зіграти не тільки два поєдинки чвертьфіналу з "Реалом", але і перший матч півфіналу проти "Валенсії". На "Местальї" "Барселона" виглядала вже небезпечніше, і повинна була вигравати, але не реалізувала низку чудових можливостей, серед яких був і удар з пенальті у виконанні Мессі. Однак попри втому та психологічний спад "Барса" намагатиметься одним пострілом двох зайців (Реалів) вбити - відімститись Сосьєдаду і наздоганяти Мадрид.

karpinets2710
05.02.2012, 12:06
Барселона здолала Реал Сосьєдад
Барселона з перших хвилин почала штурм воріт Реала Сосьєдада і швидко досягла успіху. Мессі розрізав передачею всю оборону Сосьєдаду, а Тельо влучно пробив у дальній кут, хоча удар у молодого форварда вийшов трохи кострубатим. Далі гра у поєдинку була доволі спокійною і цікавих моментів було мало.

Пожвавилася вона у другому таймі. В одному з моментів Барса не забила лише дивом. Сосьєдад врятувала поперечина після пострілу Куенки, який вийшов віч-на-віч з воротарем. У ворота м'яч добив Тельо, проте він був в офсайді.

Та вже три хвилини команда Гвардіоли забила легальний гол. Дані Алвеш закинув м'яч за спини захисникам, де Мессі випередив всіх на розі воротарської і подвоїв перевагу Барси. Та Сосьєдад швидко скоротив відставання. Вела втік на побачення з голкіпером і легко увігнав кулю в сітку — 2:1. Та на більше гості не були здатні. Барселона втримала переможний рахунок.

Барселона — Реал Сосьєдад — 2:1

Голи: Тельо, 9, Мессі, 72 — Вела, 74.

BMW
05.02.2012, 12:46
Барселона" - "Реал Сосьєдад". Огляд матчу
Чемпіонат Іспанії, 22 тур
Після нічиєї, в яку команда зіграла в минулому турі проти "Вільярреала", підопічні Пепа Гвардіоли намагалася реабілітуватися в очах власних вболівальників. А дізнавшись про те, що "Реал" свій поєдинок виграв, права на ще одну осічку "синьо-гранатові" просто не мали. Здивував коуч каталонців, не випустивши таких виконавців як Піке, Чаві і Санчес. Здавалося, без них "Барса" значно зменшує свої шанси на перемогу. Головний тренер "Реал Сосьєдада" Філіп Монтаньє, ламав собі голову ким йому замінити травмованого Давіда Сурутусу, який забив два м’ячі у ворота хіхонського "Спортігна". Зрештою, тренер зупинив свій вибір на уругвайцю Дієґо Іфрані.

Після того як команди на поле газону "Камп Ноу" вивів головний арбітр гри, "Барселона" одразу ж заволоділа ініціативою. Втім, перший момент виник біля воріт Вальдеса – це Іфран упустив момент для відкриття рахунку.

Не випробовуючи долю, "Барселона" забила. На дев’ятій хвилині юний дев’ятнадцятирічний кантерано каталонців Крістіан Тельо, якому Гвардіола дав один з поодиноких шансів, використав пас-цукерку від Мессі, пробивши в дальній кут.

Після забитого м’яча, гра дещо стала нагадувати матч "Реала", що завершився дві години тому. Футболісти зі столиці Каталонії почувалися немов на тренуванні, тільки от із забиттям другого голу не складалося. В цей вечір Мессі виступав у ролі Чаві, який роздає паси на будь-який смак. В одному з епізодів міг забивати Сеск, та підвела реалізація.

І все-таки, праця Мессі була винагороджена голом. Після навісу від Дані Алвеша з правого флангу, Лео подвоїв рахунок матчу. Здавалося, це вже вагома заявка на перемогу, але трапилося дещо по-іншому.

Карлос Вела, який вимушено вийшов на заміну, через травму Іфрана, буквально за дві хвилини повернув інтригу на "Камп Ноу". Нападник вдало використав вихід віч-на-віч з Вальдесом. Гра завершувалась під контролем "Барселони". Втім, рахунок "блау-ґранас" задовольняв. Відзначимо, що Серхіо Бускет вийшовши на заміну на 76-й хвилині, провів на полі всього сім хвилин: травмувавшись Серхіо поступився місцем на полі Піке.

Відстань від "Реала" і надалі складає сім очок. А ігор все менше. За рахунок перемоги "Барселона" набрала сорок вісім пунктів.

"Реал Сосьєдад" після доволі прогнозованої поразки не піднімається з тринадцятого місця, на якому команда перебувала до гри проти діючого чемпіона Іспанії, і надалі очковий багаж басків складає двадцять чотири очки.

"Барселона" - "Реал Сосьєдад" – 2:1
Голи: Тельо 9, Мессі 72 – Вела 74

"Барселона": Вальдес, Дані Алвеш, Маскерано, Пуйоль (Абідаль, 76), Адріану, Алькантара, Дос Сантос (Бускетс, 76; Піке, 83), Сеск Фабрегас, Куенка, Мессі, Тельо

"Реал Сосьєдад": Браво, К.Мартінес, М.Гонсалес, І.Мартінес, Кадамуро, Бергара, Аранбуру, Х.Прієто (Агіррече, 84), Пардо (Льоренте, 79), Грізманн, Іфран (Вела, 58)

karpinets2710
05.02.2012, 13:13
Барса втратила Бускетса через травму
Півзахисник "Барселони" Серхіо Бускетс, який отримав травму в матчі 22-го туру Прімери проти "Реалу Сосьєдаду" (2:1), вибув з гри на невизначений термін, повідомляє Sport.es.

Футболіст збірної Іспанії на 82-й хвилині зіткнувся із захисником басків Карлосом Мартінесом. У цьому епізоді 23-річний каталонець отримав рану правого коліна і не зміг продовжити зустріч.

Сьогодні Бускетс пройде медобстеження.

BMW
06.02.2012, 14:05
Жахлива травма Бускетса

У матчі 22 туру Прімери "Барселона" - "Реал Сосьєдад" (2:1) Серхіо Бускетс отримав жахливу травму коліна.

karpinets2710
06.02.2012, 16:05
Бускетс зможе зіграти проти Валенсії

Травма коліна, отримана півзахисником "Барселони" Серхіо Бускетсом в матчі 22-го туру Прімери проти "Реал Сосьєдаду" (2:1), виявилася несерйозною. Проведене на вихідних обстеження показало, що зв'язки футболіста не були пошкоджені.

Наставник "Барселони" Хосеп Гвардіола розраховує, що Бускетс зможе вийти на поле вже в середу в поєдинку Кубка Іспанії проти "Валенсії".

karpinets2710
06.02.2012, 20:42
Мессі може отримати ще один трофей
Сьогодні в Лондоні відбудеться нагородження найкращих у світі спорту, яке організовує британський актор Клайв Овен.

Зірка «Барселони» Ліонель Мессі, який забив 53 голи в сезоні 2010-2011, побореться за звання найкращого спортсмена разом з тенісистом Новаком Джоковічем, який виграв останні три «Великих шолома».

Звання найкращого клубу також може отримати каталонська «Барселона». Її конкурентами будуть чемпіони світу минулого року «All Blacks» з Нової Зеландії (регбі), «Dallas Mavericks» (NBA) і збірна Англії з крикету.

Еріка Абідаля можуть відзначити за силу волі в номінації «Повернення року», адже француз дуже швидко подолав наслідки пухлини на печінці і встиг з «Барселоною» виграти не один трофей.

karpinets2710
07.02.2012, 19:30
Хаві вже відпочив і готовий до Валенсії
Повернення Хаві стало найкращою новиною перед матчем "Барселони" з "Валенсією" в Кубку Іспанії. Півзахисник після двох пропущених матчів вийде в основному складі, щоб допомогти команді вийти у фінал турніру.

Після матчу з "Вільярреалом", коли Хаві грав з перших хвилин, "генералу" потрібен був перепочинок. Він не отримував травм, але відчув, що організму потрібно відпочити.

Перед поєдинком з "Реал Сосьєдадом" Гвардіола зазначив, що Хаві хотів би грати в кожному матчі. "Саме так він і робив останні чотири роки, проте іноді приходить день, і організм говорить тобі: "стоп". Немає ніякої травми, але йому потрібен відпочинок", - заявив Пеп Гвардіола.

karpinets2710
07.02.2012, 19:33
Барселона – найкраща спортивна команда світу
Стали відомі всі володарі премій від Laureus World Sports Awards, які щорічно нагороджують спортсменів.

Кращою командою минулого року став каталонський футбольний клуб "Барселона". Конкурентами "Барселони" в боротьбі за звання "Команда року" були збірна Англії з крикету, жіноча футбольна збірна Японії, австрійська автогоночна команда, що бере участь в чемпіонаті Формули-1, - Red Bull, чемпіон НБА "Даллас Меверікс" і збірна Нової Зеландії з регбі .

Зазначимо, що нападник "Барселони" і збірної Аргентини Ліонель Мессі не зумів перемогти в номінації "Спортсмен року". Ця премія дісталася першій ракетці світу, сербському тенісистові Новаку Джоковічу. За престижне звання також боролися дворазовий чемпіон світу Формули-1 Себастьян Феттель, легкоатлет Усейн Болт, баскетболіст Дірк Новіцкі і велогонщик Кадель Еванс.

karpinets2710
08.02.2012, 11:45
Барселона націлилася на захисника Мілана
"Барселона" розглядає можливість придбання в літнє трансферне вікно захисника "Мілана" Тіаго Сілви, повідомляє Marca.

27-річний футболіст обійдеться каталонцям в 30 мільйонів євро, за умови, що керівництво червоно-чорних дасть добро на операцію.

Нагадаємо, 27-річний Сілва виступає за команду Массіміліано Аллегрі з 2009 року. У нинішньому сезоні бразилець провів 26 матчів за "Мілан" у всіх турнірах, забивши два м'ячі. Відзначимо, що головний тренер "Барси" Хосеп Гвардіола також проявляє інтерес до захисника "Тоттнема" Гарета Бейла.

karpinets2710
08.02.2012, 21:24
Матч Барселона - Валенсія визначить учасника фіналу Кубка Короля
Кубок Іспанії 1/2 фіналу матч

«Барселона» - «Валенсія»

Кубок Короля

Дата: середа, 08.02.2012

Початок матчу: 22.00

Стадіон: «Камп Ноу»

Сьогодні буде відома остаточна пара команд, які зіграють у фіналі Кубка Іспанії (Copa del Rey) і будуть боротися за Королівський кубок.

Перший фіналіст Кубка Короля «Атлетик» з Більбао перервав нарешті впевнену ходу колективу «Мірандес» з Сегунди Б, розгромивши його з рахунком 6:2 на своєму полі. З другим фіналістом поки не все ясно. Нічия у Валенсії - 1:1, ні про що не говорить, хоча значно більше влаштовує саме «Барселону».

На шляху до півфіналу каталонці здолали свого найголовнішого суперника у своїй 113-річній історії - «Реал Мадрид».

Статистика виступів «Барселони» на своєму полі в Прімері говорить сама за себе: в 11 матчах втрачено лише 2 очки, а різниця забитих і пропущених м'ячів - 45-3. Валенсію може потішити той факт, що саме в січні у «Барси» почалися осічки на домашній арені. Для початку варто згадати нічию з «Реалом» 2:2, яка довела, що і з «синьо-гранатовими» можна грати на їхньому полі, а потім і матчі з «Расінгом» 4:2 і «Реалом Сосьєдад» 2:1. Забивати на «Камп Ноу» можна, тим більше, що у воротах знову стоятиме Пінто, який явно поступається у майстерності Віктору Вальдесу.

Перший матч.

На «Местальї» обидві команди грали в дуже атакуючий футбол, але воротарі обох команд (Дієго Алвес- «Валенсія» і Хосе Пінто- «Барселона») були на висоті. Перші ворота, в які залетів м'яч, не зміг врятувати Пінто - відзначився Жонас. Зрівняли «Каталонці» через 10 хвилин. Варто додати, що в другому таймі підопічні Хосепа Гвардіоли виглядали набагато краще. Ліонель Мессі заробив пенальті, сам його пробив, але голкіпер «Кажанів», Дієго Алвес відбив одинадцятиметровий удар. Матч так і завершився-1:1, залишаючи відкритим питання фіналіста Кубка Короля.

Цікаві факти

«Барселона»

- Перемога над «Реалом Сосьєдад» стала для Пепа Гвардіоли 160-ю на тренерському містку «Барси», що дозволило йому зрівнявся за цим показником з Франком Райкаардом. Попереду тільки Кройфф: у його активі 250 перемог.

- "Барселона" отримала в Лондоні нагороду Laureus World Team of the Year як найкраща команда року. На церемонії клуб представляв Сандро Росель.

- Тим часом, Сейду Кейта разом зі своєю збірною Малі вийшов у півфінал Кубка Африканських Націй. Півфінальна зустріч з Кот-д'Івуаром відбудеться сьогодні.

«Валенсія»

- У понеділок «Валенсія» була в гостях у мадридського «Атлетико». Результатом матчу стала нульова нічия і тепер «Валенсія» в таблиці вже на 11 очків позаду «Барселони».

- Гаїска Мендьєта, який виступав раніше і за «Валенсію», і за «Барселону» заявив, що відправиться на «Камп Ноу» повболівати за своїх, маючи на увазі гостей.

BMW
08.02.2012, 21:32
Відверте інтерв’ю Ліонеля Мессі

Інтерв'ю з Ліонелем Мессі не найпростіше завдання, зважаючи на непробивність футболіста, який кожного разу намагається не потрапити на заманку журналістів і тому характеризується небагатослівністю. Та все таке в цьому інтерв'ю є дещо про що не вдалося розпитати Мессі в попередніх.

Про те, як він оцінює свій успіх

Я не знаю. З початком нового сезону я ставлю перед собою тільки одну мету - намагатися перемогти у всіх змаганнях, не озираючись на минулій рік, незалежно від того, що я в ньому досягнув. Я завжди дивлюся вперед. У мене просто немає часу, щоб зупинитися і подумати про все, що сталося. Ось коли я вийду на пенсію, тоді і буду роздумувати про своє життя.

Про свій тихий спосіб життя

Я завжди так жив, ще з того часу, коли був підлітком. Завжди любив тільки футбол і приділяв йому весь свій час. Коли мене кликали прогулятися ввечері, я завжди відмовлявся, бо на наступний день у мене було тренування. Не подумайте, я люблю виходити з дому. Просто потрібно знати час, коли це слід робити. Все це було не даремно, тому що зараз, як і тоді, я присвятив себе футболу.

Про свій перший досвід в Ла Масії, знаменитій футбольній школі «Барселони»

Мені дуже пощастило, що я там виховувався, тому що я приїхав з Аргентини сам, а там постійно був разом з усіма хлопцями. Майже кожна дитина там була приїжджою, тому ми допомагали один одному. Правду кажучи, там було багато чудових моментів, тому що ми проводили один з одним дуже багато часу і все сильніше звикали один до одного. Так, там було кльово.

Про свою підготовку до наступного Чемпіонату світу

До Чемпіонату світу я готуюся так, як і до будь матчу. Не має значення, чи це Ліга Чемпіонів, чи Копа дель Рей. У кожному матчі я граю так, ніби це фінал.

Про тиск у збірній Аргентини під час Кубка світу

Тиск є в кожному матчі, і не тільки на мене, а й на всіх, хто є у збірній. Головне, що я зрозумів, граючи на Чемпіонаті світу - команда буде сильна, якщо всі гравці об'єднаються. Ось, що найважливіше в такому короткотерміновому турнірі.

Про те, що в суперництві з Кріштіану Роналду він практично завжди стає кращим

Я так не думаю. Я ніколи не зациклювався на цьому і не порівнював себе з іншими гравцями. Я просто хочу вдосконалюватися з кожним роком, рости як особистість, і якби Роналду не було, то я продовжував робити те ж саме.

Про те, що він думає про Кріштіану

Я думаю, що він хороша людина, хороший гравець, який багато робить для «Реала» і який в будь-який момент може вирішити результат гри.

Про те, чи відчуває він тиск, коли Роналду забиває

Ні. Мене хвилює тільки те, як грає «Мадрид» в цілому, адже вони - наші головні конкуренти. Але те, скільки забиває Роналду, мене не турбує.

Про те, як він себе почуває, коли команда програє

Погано. Ви могли це бачити. Зазвичай після поразок я не хочу ні з ким говорити. Я просто прокручую гру в своїй голові: що пішло не так, що я зробив неправильно, чому ми не виграли?

Про те, чи довго він обмірковує поразки

До наступної гри. На щастя, ми дуже часто граємо, тому багато часу на обдумування у мене немає.

Про те, що він відчуває, коли його критикують аргентинці за його виступ у збірній

Я дуже переживаю, мені боляче це чути. Вони говорять такі речі, які зовсім не межують з правдою. Що я не переживаю за збірну, не думаю про неї. Люди просто повинні зрозуміти, що футбол - гра командна, і в збірній я намагаюся грати також, як і в «Барселоні». Я роблю все, що від мене залежить.

Про свою прихильність до Аргентини, незважаючи на те, що з 12 років живе в Барселоні

Я ніколи не перестану бути аргентинцем. Я пишаюся тим, що я там народився. Але Барселона - теж мій дім, тому що тут є люди, які дали мені все. Але я ніколи не перестану відчувати себе аргентинцем.

Про те, як його приймають фанати в інших країнах світу

Це неймовірно. Я побував у багатьох країнах, але все одно продовжую дивуватися тому, як добре до нас ставляться. Це робить мене дуже щасливим.

Про своїх товаришів по команді

У Ла Масії нас навчили багато чому: смирення, дружбі, згуртованості, поваги до будь-якій людини, незалежно від того, хто він.

Про Чемпіонат світу-2014 і про те, чи зуміє він там змусити замовчати своїх критиків

Я сподіваюся на це. Сподіваюся, що цей Кубок стане Кубком Аргентини, і що ми станемо чемпіонами. Але якщо цього не станеться, я нічого не зможу з цим вдіяти. Але для підготовки є ще багато часу.

karpinets2710
09.02.2012, 11:05
Барселона у фіналі Кубка короля
Кубок короля. Півфінал, матч-відповідь. Перший матч: 1:1

"Барселона" - "Валенсія" - 2:0

Голи: Фабрегас, 16 - 1:0, Хаві, 81 - 2:0

"Барселона": Пінто, Пуйоль, Маскерано, Піке, Абідаль, Хаві, Тіаго, Фабрегас (Іньєста, 92), Куенка (Тельо, 89), Санчес (Дані Алвес, 85), Мессі

"Валенсія": Дієго Алвес, Мігел, Рамі, Руїс, Матьє, Альбельда (Дані Парехо, 85), Фегулі, Банега (Тіно Коста, 69), Альба, Жонас, Адуріц (Пьятті, 79)

Попередження: Фабрегас, 69, Тіаго, 82 - Адуріц, 22, Фегулі, 45, Руїс, 51

Вилучений: Фегулі, 77

У стартових складах обох команди було місце змін. Гвардіола традиційно перетасував склад, Дані Алвес і Крістітан Тельо виявилися в запасі, де, до речі, знайшлося місце і Андресу Іньєсті, зате з перших хвилин з'явився Хаві. У команди Емері головна несподіванка полягала у відсутності Роберто Сольдадо, місце якого зайняв Аріс Адуріц. Допомагати йому повинен був Жонас, а Пьятті опинився в резерві.

Гості активніше почали зустріч. Евер Банега протягнув м'яч і дуже неточно пробив, а Віктор Руїс, після чудово розіграного стандарту і невдалої спроби завдати удар Матьє, ледь не переправив сферу в ціль, але кут був занадто гострим. "Барселона" ж не мала наміру поспішати. Каталонці спокійно пасували, найчастіше, в центральній зоні, планомірно тиснучи на оборону суперника. Левантійці встигали перекривати всі можливі зони для розвитку атак. "Валенсія" сміливо йшла вперед за кожної нагоди. Фегулі, після чудового пасу від Матьє, повинен був відкривати рахунок в матчі. Жеремі від лівої бровки видав передачу в діру в захисті "Барселони", а Фегулі вирішив бити на силу - м'яч просвистів в сантиметрах від дев'ятки воріт Пінто.

Каталонці на цей момент відповіли голом. Мессі віддав чудовий пас, а Фабрегас на позиції лівого інсайда втік і в боротьбі з Мігелем перекинув м'яч над Алвесом - Дієго був безсилим - 1:0. Левантійці похитнулися і пропустили ще один різкий випад, який привезли собі самі. Рамі видав пас точно в ноги Мессі, Лео подарунок прийняв, тут же обіграв Аділя, вискочив на побачення з Алвесом і пробив - бразилець удар парирував, однак точно на Куенка. Ісаак поспішив і в сітку не влучив, запустивши круглого поруч зі стійкою.

Згодом Хаві з Мессі розіграли штрафний: страж воріт гостей з другої спроби забрав м'яч у свої обійми. "Барселона" продовжувала тиснути, а підопічні Унаї Емері відбивалися. Спочатку Санчес затягнув з ударом, а трохи пізніше Фабрегас, опинившись віч-на-віч з Алвесом, програв дуель Дієго, якому знову вдалося врятувати свою команду.

Другий тайм стартував з двох небезпечних моментів біля воріт Пінто, причому один з них був гольовим. Хорді Альба вийшов на передачу з глибини від Адуріца на лівому краю штрафного, втік від Пуйоля і пробив, але Пінто парирував. Господарі невдало винесли м'яч, пішов навіс в штрафний майданчик, де Адуріц головою пробив, але в руки Пінто.

"Барселона" відповіла двома супер-моментами. Перший зробив Куенка: Ісаак впорався з Альбельдою і розкрив оборону пасом на Мессі, Лео пробив з лівої, але хтось із захисників кинувся під удар аргентинця - м'яч злетів у повітря і опустився на поперечину. Пройшла хвилина і Мессі зробив усе сам. Лідер каталонців пішов на трьох у карному гостей, просочився крізь них і дотягуючись за м'ячем таки пробив, та Алвес в черговий раз врятував.

Не менш гаряче було і біля інших воріт. Знову провалилася оборона "блаугранас", Адуріц опинився на лівому краю, Пінто вискочив з рамки і Аріс його перекинув, проте Маскерано встиг підстрахувати воротаря і виніс м'яч на кутовий. Через мить вже Лео Мессі втік на побачення з Алвесом, спробував підрізати м'яч над тим, однак Дієго знову виручив. У відповідь Пінто відповів своєму візав сейвом удара Жонаса.

І все-таки неймовірно видовищний матч фанатам подарував ще один гол. Хлопці Гвардіоли провели гостру і швидку контратаку, в ході якої Санчес з лівого краю відпасував в центр на Фабрегаса, а той віддав правіше на Хаві: Ернандес потужно пробив у дальній верхній кут - 2:0. "Барселона" у фіналі!

karpinets2710
09.02.2012, 11:07
Гвардіола: Ми грали, як ніколи
Наставник каталонської "Барселони" Пеп Гвардіола був дуже щасливий після перемоги над "Валенсією" у повторному матчі півфіналу Кубку Іспанії.

"Ми грали, як ніколи, під час всього турніру. Фінал з "Атлетіком" буде дуже захоплюючим і дуже-дуже видовищним для глядачів".

"В матчі взяли участь і дуже молоді гравці. Особливо хотілося б відзначити нашого голкіпера Пінто: практично він і вивів нас у фінал своє чудовою грою. Всі ці чотири роки він демонстрував відданість команді. Що ж стосується самої гри, то, не рахуючи дебюту, ми повністю контролювали хід матчу. Це вже наш третій фінал за чотири роки. Ми добилися цього результату з футболістами, які виграли все на командному та індивідуальному рівнях ", - сказав Гвардіола.

BMW
09.02.2012, 11:24
Гвардіола обійшов Райкарда за кількістю перемог
Перемога над "Валенсією" в півфіналі Кубка Іспанії стала 161 за рахунком для Хосепа Гвардіоли на посту головного тренера "Барселони".

Опубліковано: 06:30, 09 Лют Коментарів: 0 Переглядів: 167
Розмір тексту:

Перемога над "Валенсією" в півфіналі Кубка Іспанії стала 161 за рахунком для Хосепа Гвардіоли на посту головного тренера "Барселони".

Слідом за ним розташувалися Франк Райкард (160 перемог) і Рінус Міхелс[/b] (135).

Випереджає Гвардіолу за цим показником тільки [b]Йоханн Кройфф. На рахунку голландця - 235 перемог в якості головного тренера "Барселони", повідомляє Infostrada.

2vanya2
09.02.2012, 13:40
"Барселона" - "Валенсія" - 2:0.

Відео голів у півфінальному матчі Кубка Іспанії "Барселона" - "Валенсія" (2:0).

karpinets2710
10.02.2012, 10:28
Гвардіола виховав "нового Мессі"
Головний тренер "Барселони" Хосеп Гвардіола на прес-конференції після півфіналу Кубка Іспанії з "Валенсією" щедро хвалив свого півзахисника Крістіана Тельо.

Цей гравець останнім часом часто виходить на заміну, а одного разу навіть з'явився в стартовому складі і забив гол. Тельо має реактивну швидкість і постійно створює небезпеку зі свого флангу, або прориваючись сам в карний майданчик, або постачаючи гострими пасами партнерів.

Тут Гвардіола побачив схожість Тельо з Ліонелем Мессі: "Тельо нагадує Мессі в своїх переміщеннях з флангу в центр. І він може обіграти будь-кого один на один", - сказав тренер "Барси".

karpinets2710
10.02.2012, 10:28
Гвардіола: після 12 титулів можна бути й другими
Головний тренер "Барселони" Пеп Гвардіола не має наміру робити трагедії з того, що його команда в національній першості йде на другому місці, передають іспанські ЗМІ.

Нагадаємо, синьо-гранатові відстають від мадридського "Реала" на сім очок. Багато хто вважає, що надолужити втрачене їм буде не під силу.

"Мої гравці завжди ставлять перед собою високі цілі та виклики. Цілком природно, що після 12 виграних титулів ми тепер відстаємо від "Реала". Завжди бути на першому місці неможливо. Це навіть необхідно, щоб знову налаштуватися відповідним чином. Звичайно, в національній першості наше завдання досить складне, оскільки "Реал" демонструє дуже сильну гру. Нехай спробують виграти чемпіонат, а ми будемо боротися", - заявив Гвардіола.

BMW
10.02.2012, 18:08
Барселона має "нового Пуйоля"

Спортивний директор "Барселони" Андоні Субісаррета заявив, що в кінці цього сезону в головній команді з'явиться вихованець каталонської академії, найкращий центральний захисник "Барселони Б" і молодіжної збірної Іспанії Марк Муньєс.

Цей жорсткий і непоступливий гравець, якого розглядають як зміну немолодому Карлесу Пуйолю, провів поки що єдиний матч в основному складі "Барси", але встиг відзначитися: отримав пряму червону картку за грубий фол. 19-річний Муньєс не маж потужних антропометричних даних (зріст 180 сантиметрів, вага 77 кілограмів), але володіє всіма навиками досконалого центрального захисника.

karpinets2710
11.02.2012, 14:10
Осасуна - Барселона: анонс матчу

Календар "Барселони" не дозволяє каталонцям розслаблятися і після кубкового бою з "Валенсією", чинного чемпіона Іспанії і переможця Ліги чемпіонів чекає поїздка до Памплони. Там на "Рейно де Наварра" команду Хосепа Гвардіоли чекає "Осасуна", яка має славу команди, що може спричинити проблеми фаворитам. Ось і "блаугранас" легка прогулянка не світить.

На тижні "Барселона" зуміла завоювати путівку у фінал Копа дель Рей, обігравши на "Камп Ноу" "Валенсію". С "кажанами" каталонці провели дві справжніх бої, але якщо на "Местальї" добути заслужену перемогу не змогли, то на рідній арені таки досягли свого. Гра команди Гвардіоли підбадьорила вболівальників "Барси". "Барселона" повернула собі найкращу гру, швидко комбінувала, високо пресингувала. Що правда, гра в обороні поки залишає бажати кращого і регулярні провали не можуть не турбувати наставника каталонців.

У матчі з "Валенсією" повернувся до стартового складу Хаві. Ернандесу Гвардіола надав відпочинок і плеймейкер вельми непогано повернувся в грі з "кажанами". Вперше після травми вийшов на газон Андрес Іньєста, що не може не тішити Ентренадоре каталонців. Однак лазарет у "Барселони" як і раніше не порожній. Крім Ібрагіма Афеллая і Давіда Вільї, без яких "блаугранас" доведеться грати ще досить довго, пошкодження мають Педро Родрігес і Серхіо Бускетс. На тлі того, що наступного тижня "Барселону" чекає поїздка в Леверкузен на матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів з "Байєром", "синьо-гранатовим" вкрай важливо уникнути втрат в Памплоні. Тому цілком можна очікувати, що проти "Осасуни" можуть з'явитися на полі хтось із юних кантеранос, Ісаак Куенка або Крістіан Тельо. Не стане сюрпризом і ротація в лінії оборони. Тільки ось очки втрачати "блаугранас" не мають права.

Що до "Осасуни", то у наваррців є жага помсти "Барселоні". На "Камп Ноу" каталонці забили їм 8 голів, а крім цього вибили команду з Кубка короля.

karpinets2710
12.02.2012, 01:17
Барселона програла Осасуні
Хлопці Гвардіоли, попри старання, не змогли нічого вдіяти у матчі проти Осасуни.

Холодним душем розпочався матч у Памплоні для каталонців. Вже на 5 хвилині Барселона програвала 1:0. По центру прорвала оборону суперника Осасуна - Ніно п'ятою проштовхнув м'яч на Лекіча, який випередив Пуйоля і відправив м'яч у кут воріт Вальдеса.

Після забитого голу памплонці трохи розслабилися і віддали м'яч Барселоні, яка почувала себе у гостях неначе вдома.

Та саме Барселоні вдруге у першому таймі довелося виймати м’яч з сітки воріт.

Сехудо прострілює на лінію воротарського майданчика, де Лекіч вискакує з-за спини Піке і забиває – 2:0.

Осасуна хоч і програла перший тайм за володіння м'ячем (33-67), проте рахунок був по грі.

Початок другої половини зустрічі виявився куди феєричнішим. Вже на 51 хвилині Куенка справа прострілює в центр штрафної, де Алексіс Санчес провертає те саме, що вдалося Лекічу в моменті, коли той забивав свій другий – 2:1.

Та не минає і 5 хвилин, як Осасуна стараннями Рауля Гарсії відновлює перевагу у два м’ячі. Випередивши Піке півзахисник памплонців, відгукнувся на простріл Ніно зліва. Чіткий і точний удар в куточок – 3:1!

У середині тайму Барселона знову до мінімуму скоротила рахунок. Тєльо обіграв на замаху Ніно у штрафному Осасуни і чарівно пробив з лівої 3:2.

Каталонці продовжили атакувати. І під кінець матчу навіть забили, але з офсайду.

В ще одному моменті памплонців виручив воротар.

Осасуна – Барселона – 3:2

Голи: Лекіч, 5, 22, Рауль Гарсія, 55 - Алексіс Санчес, 51, Тєльо, 73

Осасуна: А.Фернандес, Бертран, Серхіо, М.Фланьо, Раітала, Пуньяль, Некунам, Рауль Гарсія (Даміа, 89), Сехудо, Ніно (Лоло, 78), Лекіч (Ібрахіма, 70)

Барселона: Вальдес, Дані Алвеш, Пуйоль (Куенка, 46), Піке (Фабрегас, 70), Абідаль, С.Роберто, Маскерано, Тіаго, Алексіс Санчес, Мессі, Педро (Тєльо, 46)

Попереджені: Рауль Гарсія, Пуньяль - С.Роберто, Алексіс Санчес, Дані Алвеш, Вальдес, Маскерано

BMW
12.02.2012, 12:03
Йоланда Кардона - муза Віктора Вальдеса (ФОТО)

karpinets2710
12.02.2012, 23:06
Байєр йде на Барсу без лідерів

Міхаель Баллак пропустить матч з Барселоною. Про це повідомили на офіційному сайті леверкузенського Байєра після того, як Міхаель отримав травму під час сьогоднішнього тренування команди.

Про серйозність пошкодження поки невідомо, як і про термін відновлення футболіста, але вже зрозуміло, що в першому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів з каталонцями Баллак не зіграє. Також не зможуть взяти участі у поєдинку Сідні Сем і Ерен Дердійок.

karpinets2710
13.02.2012, 20:03
Піке потрапив в аварію перед матчем з Баєром

Захисник каталонської Барселони потрапив у автомобільну аварію перед матчем з Баєром в плей-офф ЛЧ.

Сталося це сьогодні вранці перед тим, як Барселона збиралася відправитися в Леверкузен. Сам Піке відбувся легким переляком і не отримав серйозних травм, а ось його машина, точніше її двері з боку водія, трохи пом'ялися.

Жерар добирався в аеропорт до своїх товаришів по команді на таксі.

2vanya2
13.02.2012, 22:07
Фергюсон: "Барселона" як і раніше номер один

Наставник "Манчестер Юнайтед" Алекс Фергюсон як і раніше вважає "Барселону" найсильнішою командою в світі.

"Каталонці все ще залишаються найсильнішою командою на планеті, хоча "Реал" вже дуже близько до їхнього статусу "непереможних", - стверджує Фергюсон. - Те, що вони в чемпіонаті вже тривалий час знаходяться попереду "Барси", тільки підтверджує це.

Скоро Вершкові будуть грати на тому ж рівні, що і синьо-гранатові, але поки що команда Пепа Гвардіоли - номер один. Коли на полі Мессі та Іньєста, їх нікому не зупинити".

Потім шотландець згадав поразку від "Барси" в останньому фіналі Ліги чемпіонів: "Я абсолютно не шкодую про те, що ми програли. Суперник був краще за нас, а тому заслужено переміг".

2vanya2
13.02.2012, 22:08
Бейлом цікавляться "Барселона" і "Реал"

Як інформує газета The National, "Барселона" і "Реал" дуже зацікавлені покупкою гравця збірної Вельсу Гарета Бейла в міжсезоння.

Півзахисник "Тоттенхема" розглядається як один з найталановитіших гравців на своїй позиції, з ним у Пепа Гвардіоли було б більше варіантів з вибором гравців на лівому фланзі. Тому ходять розмови, що "Барселона" схильна запропонувати гравцеві в два рази більшу зарплату, ніж Бейл отримує в своєму нинішньому клубі. За відомостями ЗМІ, каталонський клуб готовий платити йому 7 мільйонів євро за сезон, тоді як головний суперник на трансферному ринку мадридський "Реал" збирається розщедритися на 9 млн.

Але спершу обидва клуби повинні переконати власників "Тоттенхема", який поки не виявляв більшого бажання розлучатися зі своєю зіркою. Тренер клубу Гаррі Реднапп, а також президент клубу Даніель Леві ставлять Бейла на один рівень з Кріштіану Роналду, який свого часу перейшов з "Манчестер Юнайтед" в "Реал" за 80 мільйонів фунтів стерлінгів (94 мільйони євро), а таку суму "Барселона" заплатити навряд чи може собі дозволити.

Як раніше повідомлялося, пропозиція "Барселони" за Бейла обмежиться сумою в 30 мільйонів євро, і якщо це знайде офіційне підтвердження, то, ймовірно, цих грошей не вистачить на покупку гравця.

2vanya2
14.02.2012, 15:15
Тренер "Байєра": "Барселону" можна обіграти різними шляхами

Леверкузенський "Байєр" не є приреченим на поразку від "Барселони" у 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів.

Про це напаредодні першого матчу заявив головний тренер команди Робін Дутт, пише сайт УЄФА.

"Підготовка до таких зустрічей проходить завжди захоплююче. Перегляд відеозаписів матчів "Барселони" дозволяє насолодитися дуже красивим футболом. Палаю бажанням розповісти гравцям про окремі моменти, але якщо ми хочемо досягти результату, для цього має збігтися безліч обставин", - почав він.

"Ми вже показали свою силу в Лізі Чемпіонів. Не здавалися і, навіть опиняючись на межі, створювали проблеми грізним суперникам. Хлопці довели свою майстерність в іграх із "Валенсією" та "Челсі". Команда вірить, що в окремо взятий день вона здатна досягти будь-якого результату", - продовжив німець.

"Барселону" можна обіграти різними шляхами. Можемо піти в глуху оборону, як це [в сезоні-2009/10] успішно зробив "Інтернаціонале", відрядивши десятьох гравців у захист. Або ж зробити акцент на атаку і жорсткий пресинг. Так робила "Валенсія", яка здобула дві нічиї з каталонцями", - каже дутт.

Проте, як він додав, в результаті більшість команд зазнають поразки.

"Незалежно від обраної тактики, треба бути готовим до того, що "Барселона" триматиме м'яч 65-70 відсотків часу, і ви зумієте перемогти, якщо використаєте свої моменти, а в "Барси" буде невдалий день", - закінчив Дутт.

karpinets2710
14.02.2012, 21:52
Гвардіола: Нам не можна допускати випадковостей

Тренер "Барселони" Пеп Гвардіола заявив на прес-конференції перед матчем Ліги чемпіонів з "Баєром": "У мій перший сезон на чолі команди ми не обіцяли перемогти в Лізі чемпіонів, зараз тим більше не будемо".

Повертатися в Лігу чемпіонів після зимової перерви завжди дуже складно. Статистика не бреше: за весь час роботи Гвардіоли з першою командою "Барси", каталонцям ні разу не вдалося перемогти в першому матчі 1/8 фіналу. У цей вівторок у синьо-гранатових буде ще одна можливість. "Нам завжди було складно відновлювати виступ у турнірі, а німці завжди дуже складні суперники. Коли ми грали зі "Штутгартом" два роки тому (1:1), суперник заслуговував набагато більшого. Забити "Баєру" в гостях буде життєво необхідно", - зазначив наставник "Барси".

З приводу майбутнього суперника Гвардіола зазначив: "Якщо ми дозволимо "Баєру" розігратися, вони нас задавлять. У німців є можливості для того, щоб створити нам проблеми, якщо ми не будемо контролювати м'яч. Це визначальна риса німецьких команд".

Також Гвардіола висловився з приводу матчу в Памплоні: "Ми не зуміли швидко адаптуватися до поля і обставин. Але команда провела чудовий другий там, в якому цілком могла відігратися і навіть більше. Що ж тоді сталося? Справа в тому, що ми звикли домінувати в грі. Нам потрібно намагатися уникати випадковостей. Зокрема в матчі з "Баєром". Якщо виключити з гри випадковості, то перемоги повернуться".

2vanya2
20.02.2012, 11:11
"Барселона" - "Валенсія" - 5:1.
Голи: 0:1 - П'ятті (9), 1:1 - Мессі (22), 2:1 - Мессі (27), 3:1 - Мессі (76), 4:1 - Мессі (85), 5:1 - Хаві (90)

"Барселона": Вальдес, Пуйоль, Монтойя, Піке, Абідаль, Іньєста (Хаві, 86), Фабрегас (Алькантара, 77), Бускетс, Санчес, Педро (Тельо, 68), Мессі

"Валенсія": Дієго Алвес, Мігел (Р. Кошта, 25), Віктор Руїс, Рамі, Матьє, Тіно Коста (Топал, 82), Альбельда, Фегулі, Сольдадо, Жонас, П'ятті (Альба, 66)

Попередження: Альбельда (5), Тіно Коста (34), Сольдадо (65)

2vanya2
25.02.2012, 18:08
"Барселона" спробує купити Хаві Мартінеса

Півзахисник "Атлетика" Хаві Мартінес може стати однією з цілей "Барселони" під час літнього трансферного вікна.

Про це повідомляє goal.com з посиланням на Mundo Deportivo.

Головний тренер каталонців Хосеп Гвардіола розраховує замінити за допомогою 23-річного іспанця Сейду Кейта, який, швидше за все, змінить клубну прописку.

Проте купити Мартінеса "Барсі" буде досить важко. Баски, що ведуть боротьбу за попадання в Лігу Чемпіонів, не хочуть розлучатися з одним зі своїх ключових виконавців, мінімальна сума відступних за якого складає 40 млн євро.

2vanya2
04.03.2012, 15:37
Чемпіонат Іспанії. "Барселона" - "Спортинг" - 3:1.

Навіть у меншості та без Ліонеля Мессі каталонська "Барселона" змогла здолати астурійський "Спортинг" з рахунком 3:1.

2vanya2
10.03.2012, 17:44
"Барселона" хоче купити Тіаго Сілву

Керівництво "Барселони" має намір посилити склад команди захисником "Мілана" Тіаго Сілвой. Іспанці готові зробити пропозицію про трансфер бразильця навіть попри те, що гравець має намір залишитися в Мілані.

Керівництво італійського гранда, нагадаємо, не має наміру розлучатися із захисником, пише soccer.ru.

2vanya2
29.05.2012, 23:27
"Барселона" хоче обміняти Афеллая на Сілву

"Барселона" готова запропонувати "Мілану" 26-річного Ібрагіма Афеллая, в обмін на 27-річного центрального захисника "Мілана" Тіаго Силву.

Про це повідомляє soccer.ru з посиланням на Sport.

симчич
13.06.2012, 23:30
Гвардіолу в "Барселоні" замінив Віланова

Новим головним тренером "Барселони" призначений Тіто Віланова.

Про це повідомляє sports.ru з посиланням на офіційний твіттер каталонського клубу.

Дворічний контракт з 42-річним фахівцем буде підписаний в п'ятницю, після чого відбудеться офіційна прес-конференція, на якій він буде представлений пресі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що фахівець згідно з новим контрактом отримуватиме 7 мільйонів євро за сезон.

sacha
19.08.2012, 12:21
"Барселона" оголосила про перехід Сонга за 19 мільйонів євро

"Арсенал" і "Барселона" домовилися про перехід в каталонський клуб півзахисника Алєксандра Сонга.

Як повідомляє офіційний сайт "Барси", вартість трансферу склала 19 мільйонів євро.

Завтра Сонг пройде медогляд, після чого підпише контракт з "Барселоною". У вівторок, 21 серпня, відбудеться офіційна презентація гравця.

Сонг виступав за "Арсенал" з 2006 року. До переїзду в Лондон камерунець захищав кольори "Бастії", пише sports.ru.

sacha
27.08.2012, 17:17
Пуйоля госпіталізували після гри з "Осасуною"

Капітан "Барселони" Карлес Пуйоль був госпіталізований з підозрою на пошкодження лицьових кісток після матчу з "Осасуною".

Він отримав травму в кінцівці зустрічі і після гри був доставлений в лікарню.

Точний діагноз і терміни повернення футболіста в лад будуть відомі пізніше, інформує sport-express.ru.

симчич
08.02.2013, 01:12
Мессі продовжив контракт з "Барселоною" до 2018 року

Нападник "Барселони" Ліонель Мессі підписав новий контракт з "Барселоною".

Про це повідомляє офіційний сайт клубу.

Угода розрахована до 30 червня 2018 року. Колишній контракт аргентинця з "Барселоною" закінчувався влітку 2016 року.

Раніше у цьому сезоні "синьо-гранатові" продовжили контракти з Карлесом Пуйолем і Хаві.

симчич
24.07.2013, 23:09
ОФІЦІЙНО: Мартіно очолив Барселону

Аргентинський фахівець підписав контракт з чемпіонами Іспанії на два роки

Як повідомляє офіційний сайт каталонської «Барселони», аргентинський фахівець Херардо Мартіно очолив команду, і буде керувати «синьо-гранатовими» наступні два сезони.

Найближчим часом 50-річний тренер буде офіційно представлений широкій публіці. Колишній клуб Мартіно «Ньюеллс Олд Бойз» отримає хорошу компенсацію за дострокове розірвання контракту.

симчич
03.04.2014, 20:45
Барселоні заборонили здійснювати трансфери

Наступні два трансферні вікна каталонський клуб не зможе купувати футболістів

Як пише авторитетне видання SkySports, ФІФА наклала заборону на трансфери «Барселони» у наступні два трансферні вікна.

Рішення було прийнято після того, як іспанський клуб порушив правило, що стосується «міжнародних трансферів неповнолітніх гравців», йдеться в заяві ФІФА.

Причиною заборони стали трансфери 10-ти неповнолітніх гравців в період з 2009-го по 2013-й рік, які пройшли з порушеннями. Крім того, «Барселона» була оштрафована на 450 тисяч швейцарських франків і в наступні 90 днів усунути допущені порушення.

Постраждала і Федерація футболу Іспанії, яка дозволила реєструвати юніорів. ФФІ ФІФА заплатить 500 тисяч франків і протягом року повинна привести в порядок систему заявок молодих футболістів.

симчич
16.05.2014, 02:08
Барселона без Пуйоля. Капітан сказав до побачення...

Захисник каталонців попрощався з командою і вболівальниками

«Барселона» попрощалася з багаторічним капітаном Карлесом Пуйолем. Захисник, який в цьому сезоні довго відновлювався після травми коліна, прийняв рішення піти з каталонського клубу.

«Ми багато чого перепробували. І я вдячний лікарям, фізіотерапевтам за все. Поки ми не знайшли спосіб, як відновити моє коліно повністю, але я не здаюся. Я продовжую лікування, але тепер без тиску того, що я повинен грати», - скаже Капі на спеціально скликаній прес-конференції. Поруч будуть рідні, друзі, партнери, екс-партнери та тренери, керівництво «Барселони» і, звісно, вболівальники.

Для Карлеса це поки не прощання з футболом, але для «синьо-гранатових» це прощання з епохою.

Карлес Пуйоль прийшов в першу команду «Барселони», коли йому було всього 21 рік. Зараз йому 36, і за 15 років своєї кар'єри він неодноразово ставав чемпіоном Іспанії, піднімав над головою Кубок Іспанії, Кубок Ліги чемпіонів і Суперкубок УЄФА. Але для «Барселони» він був не просто капітаном, він був воїном, захисником, який міг забивати вирішальні м'ячі, і неодмінно головою, людиною, який міг відстояти своїх, але не опускався до відвертої грубості і стримував запал партнерів. Він був тим, хто передав можливість першому підняти над головою Кубок ЛЧ Еріку Абидалю, що бореться з раком. І саме цей момент він, чемпіон світу та Європи, назвав найбільш пам'ятним у своїй кар'єрі. «Коли Ерік підняв Кубок ЛЧ над головою, ось той момент, тоді для кожного це мало величезне значення».

Він неймовірно радів кожній перемозі, але не боявся плакати, коли було боляче. Він був прикладом. Він і залишається прикладом. Виявляється, для того, щоб стати легендою, не обов'язково володіти надприродним майстерністю і талантом, потрібно просто хотіти розвиватися і вчитися, боротися і любити те, що робиш, і при цьому залишатися людиною.

«Я ніколи й подумати не міг, що у мене буде така велика кар'єра. Але у мене була мрія, як і у багатьох хлопчаків, робити те, чим я насолоджуюся в житті - грати у футбол і тренуватися. Я виграв багато титулів, але головне, що я отримав - це людська теплота і любов, яку я щоразу відчуваю в цьому клубі. Я прийшов сюди зовсім хлопчиськом, і я йду, маючи сім'ю, якій дійсно пишаюся»

Пуйоль і в цей раз не приховував сліз і згадував тренерів, які «стільки його навчили», і партнерів, тому що він «грав з кращими. А адже моя робота, як капітана, була дуже простий, - посміхався Пуї. - Та тому що в цій команді самі великі люди. Я навіть уявити не можу, що десь є такі ж хлопці, як ці. З ними було легко працювати». Тепер його капітанська пов'язка у Хаві.

Але особливо він згадував тих, до кого може звертатися тепер тільки подумки. Мікі Роке, Луїс Арагонес, Тіто Віланова.... «Це кінець епохи, але прийде інша, і я сподіваюся, ми будемо радіти їй, як і цій»

«Я хочу сказати спасибі уболівальникам за їх безумовну любов і підтримку, яку вони завжди мені дарували. Я завжди відчував їх за собою, і був щасливий. Спасибі всім велике, і visca el Barça!», - вже кілька здавленим голосом від хвилювання, мабуть, говорив легендарний футболіст.

Цілком можливо, Пуйоль розлучається з «Барсою» ненадовго. Футболіст не виключає можливості повернутися в рідний клуб, йому б хотілося попрацювати з юнацькою командою каталонців. Йому є, що розповісти молодим.

Zhora15
16.05.2014, 18:45
Я так розумію із за удака Ахмєта,матч за чемпіонство з Атлетіко,побачать тільки користувачі ОТТ OLL TV ,(добре що є +++ і цьоця)... На що він розраховує,що всі після цього кинуться купувати його непотріб??? Як на мене то повний дибилізм,люди платять гроші і не можуть подивитися,головний матч сезону в прімері...[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

симчич
18.05.2014, 01:50
Херардо Мартіно оголосив про свій відхід з Барселони

«Барселона» залишилася без головного тренера

Тренер «Барселони» Херардо Мартіно покинув каталонський клуб по закінченню чемпіонату Іспанії.

В останньому турі «Барселона» не змогла обіграти мадридський «Атлетіко» і на очах 100-тисячного «Камп Ноу», який був повністю заповнений, втратила шанс стати чемпіоном Іспанії.

На післяматчевій прес-конференції Мартіно оголосив про свій відхід. Хто очолить «Барселону» поки не повідомляється, але іспанські ЗМІ повідомляють про кандидатуру Луїса Енріке.

симчич
20.05.2014, 01:51
ОФІЦІЙНО: Барселона підписала тер Штегена

А ось Пінто каталонську команду покидає

Як повідомляє офіційний сайт «Барселони», каталонський клуб підписав контракт з голкіпером менхенгладбахської «Боруссії» Марком-Андре тер Штегеном. Також офіційно повідомляється про розставання «Барселони» з воротарем Пінто, який відіграв за каталонців шість років. Пінто не став продовжувати з «Барселоною» контракт. Всього Пінто провів за «Барселону» 73 матчі, вигравши з командою 16 титулів.

симчич
20.05.2014, 01:53
ОФІЦІЙНО: Барселона підписала з Мессі новий контракт

Умови угоди покращені для футболіста

«Барселона» оголосила на своєму офіційному сайті про підписання нового контракту з аргентинським нападаючим команди Ліонелем Мессі. Угоду було підписано в присутності керівництва «Барселони», самого футболіста і його батька Хорхе Мессі.

Іспанські ЗМІ заявляють, що за цим контрактом Мессі буде заробляти в рік 20 млн євро «чистими» замість нинішніх 13 млн. Крім того, в новому договорі вказана сума відступних, яка становить 250 млн євро.

симчич
20.05.2014, 01:56
ОФІЦІЙНО: Луїс Енріке - новий тренер Барселони

Іспанець підписав контракт з каталонцями на 2 роки

Як повідомляє офіційний сайт «Барселони», новим головним тренером команди призначено Луїс Енріке. 44-річний іспанець підписав контракт з каталонцями на 2 роки. Нагадаємо, що Луїс Енріке замінить Херардо Мартіно, який подав у відставку після останнього матчу чемпіонату Іспанії проти «Атлетіко» (1:1), нічия в якому позбавила каталонців надій на чемпіонство.

За професійну кар'єру футболіста Луїс Енріке відіграв у «Барселоні» 8 сезонів (1996-2004), перейшовши в каталонську команду з табору її запеклого опонента, мадридського «Реала» (1991-1996).

Крім того, Луїс Енріке працював тренером в молодіжній команді «Барселони» з 2008 по 2011 рік.

симчич
25.07.2014, 17:56
Лідери Барселони почали підготовку до сезону

Футболісти, які грали на ЧС, приступили до роботи

«Барселона» продовжує підготовку до нового сезону. До команди приєдналися гравці, які брали участь у ЧС в Бразилії у складі своїх національних збірних.

Жерар Піке, Хорді Альба, Серхіо Бускетс, Хаві, Андрес Іньєста, Алекс Сонг і Іван Ракітіч приїхали в клуб, де пройшли тести і медобстеження, перш ніж приєднатися до основної групи гравців.

Як саме виглядає така підготовка в каталонському клубі, можна подивитися у відео від офіційного сайту «Барселони»

симчич
20.08.2014, 19:09
Барселона 1,5 року не зможе підписувати гравців

Каталонці отримали жорстке покарання за порушення норм ФІФА

«Барселона» не зможе підписувати новачків до січня 2016 року. Як повідомляє ВВС, ФІФА відхилила апеляцію клубу на раніше прийнятий заборона щодо каталонців.

«Барселона» порушила регламент ФІФА щодо правил підписання гравців до 18 років. Каталонці спробували уникнути покарання, оскарживши накладену заборону, однак отримали відмову.

Таким чином, «Барселона» не зможе підписувати гравців протягом двох трансферних вікон - взимку і влітку 2015 року. Крім того, каталонці заплатять штраф у розмірі 305 тисяч фунтів стерлінгів. На 340 тисяч фунтів оштрафована і Федерація футболу Іспанії, яка не привела свою нормативну базу у відповідність з вимогами ФІФА.

Zhora15
07.12.2014, 09:52
Трейлер до фільму "Мессі"