КПК

Показати повну версію : Біатлон

Сторінки : 1 2 3 4 [5]

yyyyyhhh
15.02.2021, 08:08
23-річний біатлоніст збірної України Богдан Цимбал прокоментував 18 місце в гонці переслідування на чемпіонаті світу-2021 в словенській Поклюці.

«Дуже важко сьогодні було на трасі. Перші два кола я працював з хлопцями, зразу кинувся в бій. Трішки не в своєму режимі їхав. Це було дуже важко. Гори почали накривати, м’язи дуже сильно почали затікати. Але спрацював на рубежі. В принципі, задоволений своїм результатом, з огляду на те, що на трасі було нелегко.

На чемпіонаті світу, у порівнянні з Кубком IBU, спортсмени – звірі (сміється)! Я не знаю як можна по іншому сказати. Тут дуже високий темп, тут не можна помилятися: ні на маленькому поворотику, ні на виході з підйому, навіть на спуску! Тут все в секундочках, все поряд. Всі їдуть на своїй межі, на своєму максимумі. Все ж таки, тут найсильніші люди, і тут дуже важко», - сказав Цимбал.

yyyyyhhh
17.02.2021, 14:17
23-річний біатлоніст збірної України Богдан Цимбал прокоментував 18 місце в гонці переслідування на чемпіонаті світу-2021 в словенській Поклюці.

– Думаю, гонка була крутою для мене. Заїхати в 20-ку на чемпіонаті світу – це достойний результат. Мені сподобалася моя стрільба, сподобалося те, що був лише один промах. Звичайно, хотілось би спрацювати на «нуль», але вийшло, як вийшло. Мені трішки не сподобалася моя робота на лижні, тому що важко було втриматися за спортсменами ТОП-рівня. Вони мене наздоганяли, обганяли… Я намагався вчепитися за ними, але сьогодні був не той стан, щоб працювати з ними все коло. Але, загалом, я задоволений.

– Висота дає про себе знати?
– Ймовірно, вона вносить свої корективи в моє самопочуття. Думаю, що після сьогоднішньої гонки все буде добре, і мій хід покращиться. Зараз трішечки відпочинемо, і знову в бій. Глянемо, як буде там.

– І знову ж відзначу твою сьогоднішню стрільбу. Як тобі працювалося на вогневому рубежі?
– Я абсолютно не задумувався про стрільбу. Я просто був готовий працювати на «нуль» всі рубежі. На жаль, промазав на першому. Сам не зрозумів чому. Стрільба сьогодні знову була швидка, хоча, знову-таки, я не спішив, у мене не було завдання якнайшвидше відпрацювати на рубежі. У мене було завдання: стріляти чітко і правильно, щоб це був «нуль». В принципі, якщо не брати до уваги перший рубіж, у мене це вийшло. Тому так, я задоволений стрільбою, все класно.

– Що сказав Юрай Санітра після фінішу?
– Тренер був задоволений результатом. Мені сподобалося, що він вийшов на останнє коло, на мій фініш. Юрай підганяв мене в момент, коли ми з Бормоліні виходили на фінішну пряму. Він підкричав, підбадьорив, зумів дати певні настанови тоді, коли я намагався відірватися від Бормоліні. Сказав, що я молодець, гарна гонка і гарна робота.

Sport.ua Telegram

yyyyyhhh
18.02.2021, 08:34
Біатлоніст збірної України Артем Тищенко прокоментував 43 місце в індивідуальній гонці на чемпіонаті світу-2021 в словенській Поклюці.

«Гонка видалася дуже важкою, перш за все, це пов'язано із тим, що була велика пауза в змаганнях, тому зовсім не було свіжості. Важко біглося по дистанції. На останньому колі зробив все від себе можливе, працював до останнього.

На стрільбі все було добре, хоч і стріляв не швидко, але надійно. На останній стійці трішки не довів постріл, швидко натиснув, і, на жаль, вийшла помилка», - сказав Тищенко.

Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати

yyyyyhhh
20.02.2021, 15:06
У Брезно-Осрблі відбувся перший з двох спринтів четвертого етапу Кубка IBU.

Переможницею стала росіянка Анастасія Єгорова, «срібло» і «бронзу» забрали норвежки Марті Кракстад Йохансен і Каролін Ердаль.

23-річна українська біатлоністка Анна Кривонос була близька до медалі, але поступилася Ердаль всього 0,2 секунди.

Спринт. Жінки

1. Россия Анастасія Єгорова (0+0) 19: 57,1
2. Норвегия Марті Кракстад Йохансен (0+0) +14,7
3. Норвегия Каролін Ердаль (0+1) +17,4

...

4. Украина Анна Кривонос (0+0) +17,6
16. Украина Ірина Петренко (1+0) +50,6
28. Украина Надія Бєлкіна (1+0) +1:21,9
59. Украина Валерія Дмитренко (0+1) +2:41,7

Sport.ua Telegram

yyyyyhhh
21.02.2021, 09:55
У суботу, 20 лютого, в словенській Поклюці відбулася чоловіча естафета в рамках чемпіонату світу-2021 з біатлону.

Збірна України, яку представляли Богдан Цимбал, Дмитро Підручний, Артем Прима та Антон Дудченко, більшу частину гонки була серед претендентів на медалі.

Після третього етапу Прима взагалі передав естафету Дудченку на другій позиції. Однак 24-річний Дудченко на останньому етапі не зміг скласти конкуренцію найкращим біатлоністам планети.

У підсумку Норвегія очікувано стала чемпіоном світу, срібні медалі завоювали шведи, а замкнули трійку призерів представники СБР.

Результати гонки:

1. Норвегия Норвегія (0+8) 1:12:27,4
2. Швеция Швеція (0+7) +33,1
3. СБР (0+5) +50,9
4. Франция Франція (1+11) +1:02,0
5. Украина Україна (0+4) +1:12,7
6. Италия Італія (2+14) +1:35,5

yyyyyhhh
24.02.2021, 12:22
Після мас-старту на ЧС-2021 з біатлону розгорівся великий скандал: збірна Норвегії подала протест від імені Тар'єя Бьо через ситуацію з українцем Артемом Примою.

Тренер норвежців Егіл Крістіансен пояснив, що сталося:

«Йому не дали нормально стріляти лежачи. Українець відібрав собі 7-й килимок, що повинен бути у Тар'єя. Тар'єй прийшов реально першим, але йому довелося піти в сторону та повернутися на 12-ту установку. Він на цьому втратив 10–12 секунд».

Тар'єю Бьо розповів, що його і Артема Приму викликали до суддів, щоб вони виклали свою точку зору:

«Це трохи дивно. У мене була висока швидкість на трасі. Я попрямував до 7-ї установки, яка, я впевнений, була моєю. Потім ми підійшли до стрільби, я та українець. Раптом я бачу, що ми обидва заходимо на один килимок! Замість того, щоб лежати на одному килимку, сперечатися і битися, я подумав: добре, я зроблю розворот і знайду вільний килимок».

Окрім часу, який він витратив на переміщення, Тар'єй Бьо також припустився промаху. В результаті норвежець втратив багато часу на цьому вогневому рубежі.

Після гонки протест було розглянуто, і Тар'єй Бьо не отримав знижку за часом, як того вимагала збірна Норвегії.

Тар'єй Бьо, який в підсумку фінішував шостим, не думає, що це коштувало йому потенційної медалі:

«Немає ніяких правил на такі випадки. Ця історія про те, що спортсмени повинні домовлятися між собою, щоб знайти своє місце. Також гонщики можуть трохи підтримати мою позицію, адже я не вплинув на медалі. Для мене все одно: четверте, п'яте чи шосте місце».

ЧС-2021 з біатлону. Легрейд виграв мас-старт, Прима не потрапив у топ-20

Sport.ua Telegram

yyyyyhhh
26.02.2021, 14:20
У найближчу суботу, 27 лютого, в австрійському Австрия Обертілліасі стартують гонки юніорського чемпіонату світу.

Спортсмени юніорської та юнацької вікових категорій розіграють медалі в чотирьох видах: індивідуальній гонці, спринті, гонці переслідування та естафеті.

Українська команда на змаганнях буде представлена в такому складі:

Юніорки: Христина Дмитренко, Дарина Чалик, Юлія Городна, Оксана Москаленко, Любов Кіпяченкова.

Дівчата: Аліна Велігорська, Олександра Меркушина, Ганна Скрипко, Олена Городна.

Юніори: Євген Івченко, Дмитро Грущак, Арсен Бочок, Владислав Романчіч, Роман Боровик.

Юнаки: Марк Козак, Степан Кінаш, Віталій Мандзин, Владислав Чихар, Сергій Кришталь.

Sport.ua Telegram

yyyyyhhh
27.02.2021, 08:37
25-річна біатлоністка збірної України Дар'я Блашко розповіла про те, що білоруси і українці кардинально відрізняються.

– Наскільки ви сьогодні вже відчуваєте себе українкою?

– Трансформація відбулася дуже швидко (сміється). Я не можу сказати у відсотках, наскільки я українка. Напевно, правильніше буде відповісти так: як і в будь-якій країні, ти одночасно відчуваєш себе і комфортно, і не дуже. Добре там, де нас немає.

Але мені подобається, що в Україні набагато більше можливостей. Тут цінується свобода слова, правда, деякі не знають, що з цим робити, і не усвідомлюють свого щастя (посміхається). Хоча, ясна річ, в Україні в порівнянні з Білоруссю є і свої мінуси.

– По-вашому, у білорусів і українців більше подібностей чи відмінностей?

– Я б сказала, що ми колосально відрізняємося. Хоч ми і братські народи, які межують, дружать, спілкуються, але все-таки білоруси і українці дуже різні. Можливо, так склалося історично. Зараз Білорусь йде по такому шляху, який Україна проходила якийсь час назад. Нехай ці шляхи не можна порівнювати один до одного, але багато схожих рис. І в цьому плані українці вже пішли вперед.

– Ще кілька років тому частину білорусів співчутливо кивала в бік українців, мовляв, як вони там справляються в цій політичній кризі. Сьогодні ситуація розгорнулася на 180 градусів?

– Напевно, можна так сказати. Чимало українців справді переживають і питають, що насправді відбувається в Білорусі. Хтось володіє ситуацією, хтось ні – втім, навіть в Білорусі ніхто не володіє ситуацією на сто відсотків. Але всі бажають, щоб все скоріше налагодилося, бо в Україні люди розуміють, наскільки важливий мир.

– Ви самі стежите за новинами з Білорусі або намагаєтеся читати їх поменше?

– Перший час я, звичайно, постійно стежила за новинами, що накладало свій відбиток. По ходу сезону дуже багато часу йде на змагання і відновлення, тому просто не залишається часу, щоб у великій кількості витрачати його на соцмережі. Зараз читаю менше.

Sport.ua Telegram

yyyyyhhh
28.02.2021, 09:48
У суботу, 27 лютого, в австрійському Обертілліаху відбулася індивідуальна гонка у дівчат в рамках юніорського чемпіонату світу-2021 з біатлону. Україну представляли Олександра Меркушина, Олена Городна, Аліна Велігорська та Анна Скрипко.

Ця гонка стала дебютною на міжнародному рівні для Олександри Меркушиної, молодшої сестри чотириразової призерки дорослих чемпіонатів світу в естафеті Анастасії Меркушиної.

16-річна біатлоністка на першому вогневому рубежі заробила півтори хвилини штрафу, а на другому зуміла обійтися без промахів, після чого несподівано зійшла з дистанції на третьому колі.

Олександра на другій стрільбі працювала з положення лежачи, тоді як за правилами в індивідуальній гонці потрібно на другому вогневому рубежі стріляти стоячи. Її дискваліфікували.

Найкращою серед українок стала Олена Городна, яка з двома штрафними хвилинами в пасиві зайняла 19 місце. Чемпіонкою світу при аналогічній стрільбі стала француженка Жанні Рішар, яка виграла в Олени три з половиною хвилини.

Результати гонки:

1. Жанні Рішар (1+1+0+0) 32:18,8
2. Лєна Репінч (1+1+1+1) +32,7
3. Ема Капустова (0+0+0+0) +1:03,1
...
19. Олена Городна (1+0+0+1) +3:34,3
35. Анна Скрипко (0+1+0+0) +5:33,7
44. Аліна Велігорська (1+0+2+2) +6:03,6
DSQ Олександра Меркушина (2+0...)

yyyyyhhh
01.03.2021, 12:35
У понеділок, 1 березня, в австрійському Обертілліаху відбудеться спринтерська гонка у дівчат в рамках молодіжного чемпіонату світу-2021 з біатлону.

Пропонуємо ознайомитися зі стартовими номерами українок.

9. Олександра Меркушина
38. Олена Городна
80. Аліна Велігорська
88. Ганна Скрипко

Sport.ua проведе текстову трансляцію гонки. Початок о 12:00 за Києвом.

yyyyyhhh
02.03.2021, 09:05
2 березня в Обертілліаху (Австрія), де проходить молодіжний чемпіонат світу з біатлону, відбудуться спринтерські гонки у юніорок і юніорів.

У гонці юніорок Україну представлять Христина Дмитренко, Юлія Городна, Оксана Москаленко і Любов Кіпяченкова. Вона розпочнеться о 12:00 за Києвом.

У гонці юніорів візьмуть участь українці Владислав Романчич, Роман Боровик, Арсен Бочок і Дмитро Грущак. Початок о 15:15.

yyyyyhhh
04.03.2021, 12:35
Сьогодні, 4 березня, в чеському Нове-Мєсто відбудеться жіноча естафета в рамках восьмого етапу Кубка світу.

Збірну України представлять Дар'я Блашко, Юлія Джима, Анастасія Меркушина та Олена Підгрушна.

Нагадаємо, цим же складом Україна завоювала бронзову медаль на минулому чемпіонаті світу в словенській Поклюці.

Однак одна зміна все ж є: тоді стартером була Анастасія Меркушина, а Дар'я Блашко бігла третій етап.

yyyyyhhh
05.03.2021, 09:00
У четвер, 4 березня, в чеському Нове-Мєсто відбулася жіноча естафета в рамках восьмого етапу Кубка світу.

Збірна України до екватора гонки була серед претендентів як на медалі, так і на перемогу, завдяки відмінним етапам у виконанні Дар'ї Блашко і Юлії Джими. Однак після другого етапу Джима з першої спроби не торкнулася Анастасії Меркушиної, а з другої передала естафету вже за межами відведеного для цього коридору.

Меркушина на третьому етапі заробила коло штрафу, після чого поборотися за перемогу було складно. Та й в цьому не було ніякого сенсу, оскільки в результаті збірну України дискваліфікували. Зусилля Олени Підгрушної, яка на фінішному колі зуміла вирвати високе четверте місце, виявилися марними.

Четверте місце після дискваліфікації України дісталося збірній Норвегії. Як і годиться фаворитам, на третьому етапі норвежки одноосібно лідирували, але потім Іда Ліен стала антигероєм гонки для своєї команди. Мало того, що вона стріляла дуже довго, так ще й заробила коло штрафу. Марте Ройселанд на останньому етапі зробити диво не змогла.

Найкраще скористалися помилками суперниць команди Швеції та Білорусі. Саме вони розіграли золоті та срібні медалі на останньому колі, а точніше, Ельвіра Еберг і Олена Кручінкіна. У фінішному спурті Ельвіра випередила білоруску, принісши своїй команді перемогу. Третє місце посіли француженки.

Оновлення. Після фінішу збірна України подала протест, який був задоволений. Нашій команді повернули четверте місце.

Результати гонки:

1. Швеция Швеція (0+6) 1:03:26,6
2. Беларусь Білорусь (0+9) +1,2
3. Франция Франція (1+8) +27,8
4. Украина Україна (1+10) +28,7
5. Норвегия Норвегія (1+10) +40,0
6. США США (0+7) +40,1

Sport.ua Telegram

yyyyyhhh
06.03.2021, 08:18
У п'ятницю, 5 березня, в чеському Нове-Мєсто відбулася чоловіча естафета в рамках восьмого етапу Кубка світу.

Збірну України представляли Артем Тищенко, Дмитро Підручний, Антон Дудченко та Богдан Цимбал. Після перших двох етапів, завдяки ідеальному виступу від Дмитра Підручного, українці були в трійці лідерів, проте в подальшому гонка для підопічних Юрая Санітри склалася не кращим чином.

Антон Дудченко та Богдан Цимбал не впоралися зі стрільбою, через що їм довелося зазирнути на штрафні кола. У підсумку українці посіли дев'яте місце. Але проблеми зі стрільбою мали багато команд, і одні з фаворитів, шведи, взагалі стали 11-ми.

Перемогу здобули німці, які на чотирьох використали всього п'ять запасних патронів, ставши кращими снайперами гонки. Росія посіла друге місце, а норвежці, котрі вважалися головними претендентами на перемогу, через три кола штрафу лише замкнули трійку призерів.

Результати гонки:

1. Германия Німеччина (0+5) 1:12:28,1
2. Россия Росія (0+8) +1:21,7
3. Норвегия Норвегія (3+9) +1:33,2
4. Словения Словенія (0+8) +2:13,2
5. Франция Франція (4+9) +2:14,7
6. Австрия Австрія (0+5) +2:17,0
...
9. Украина Україна (3+12) +4:03,3

Sport.ua Telegram

yyyyyhhh
08.03.2021, 10:06
Капітан чоловічої збірної України Дмитро Підручний прокоментував 9 місце в гонці переслідування на восьмому етапі Кубка світу в чеському Нове-Мєсто.

«На стрільбі була холоднокровність. Звичайно, перед останнім рубежем думав, що три нулі вже є, можна працювати і ще одну стрільбу на «нуль». Коли під’їжджав до останнього вогневого рубежу, був впевнений у собі, у своїй стрільбі. Сьогодні досить добре стрілялося, тому була впевненість, що я можу закрити всі мішені, і переживань не було, абсолютно», - сказав Підручний.

yyyyyhhh
10.03.2021, 10:27
Головний тренер збірної України з біатлону Юрай Санітра поділився думкою про виступ Дар'ї Блашко в нинішньому сезоні.

«Загалом цьогоріч Дар‘я показала, що може бути хорошим членом жіночої команди на високому рівні. Старти на чемпіонаті світу та Кубку світу в Нове-Место підтвердили, що їй потрібно зробити багато роботи, але до Олімпійських ігор вона може бути добре готова, особливо для естафети.

Мене радує те, що вона тримає хорошу позицію в загальному заліку Кубка світу. Вона добре пробігла тут естафету і два старти в топ-20, якщо порівнювати з попередніми сезонами, то це маленький сон», - сказав Санітра.

yyyyyhhh
11.03.2021, 09:20
У четвер, 11 березня, в чеському Нове-Мєсто чоловічою спринтерською гонкою стартує дев'ятий етап Кубка світу з біатлону.

Україну представлять п'ять біатлоністів. Капітан збірної Дмитро Підручний вийде на старт під дев'ятим номером.

9. Дмитро Підручний
24. Артем Тищенко
37. Артем Прима
80. Богдан Цимбал
101. Антон Дудченко

Читайте також: Нове-Мєсто-2021. Ключові гонки для жіночої збірної в боротьбі за топ-квоту

yyyyyhhh
13.03.2021, 10:31
Біатлоністка збірної Італії Доротея Вірер прокоментувала третє місце у спринті на дев'ятому етапі Кубка світу в чеському Нове-Мєсто.

«Думаю, зараз я в кращій формі, ніж на початку сезону. Чиста стрільба дала мені впевненість у своїх силах. У спринтах мені не часто вдається закрити всі мішені. Я провела хорошу гонку.

Я почала сезон, перебуваючи далеко від оптимальної форми. Після стартів дуже втомлювалася, але прагнула до лідерства в загальному заліку, тому не хотіла пропускати гонки. Було дуже важко. Вже сьомий сезон я тримаюся в топ-10 Кубка світу, не дивно, що я трохи втомилася», - сказала Вірер.

yyyyyhhh
14.03.2021, 09:23
У суботу, 13 березня, в чеському Нове-Мєсто відбувся жіночий персьют в рамках дев'ятого етапу Кубка світу.

Лідер загального заліку Кубка світу Тіріл Екгофф, яка виграла напередодні спринт, провела практично ідеальне переслідування. Вона лідирувала з першого і до останнього метра дистанції, а єдиний промах на другій стрільбі анітрохи не допоміг суперницям нав'язати їй боротьбу за золото.

Для Екгофф це четверта перемога поспіль і 12-а в сезоні. Вона побила рекорд своєї співвітчизниці Тури Бергер, у якій було 11 перемог у сезоні 2012/13. Але набагато важливіше те, що Тіріл достроково виграла Великий кришталевий глобус!

Компанію новоспеченій королеві біатлону на п'єдесталі пошани склали білоруска Дінара Алімбекова, що закрила всі мішені, і німкеня Франциска Пройсс.

Лідер збірної України Юлія Джима після п'ятого місця у спринті програла відразу 10 позицій і фінішувала 15-ю. Дар'я Блашко посіла 25 місце, а Анастасію Меркушину сім промахів відкинули на 55-й рядок підсумкового протоколу.

Результаты гонки:

1. Тіріл Екгофф (0+1+0+0) 27:13,6
2. Дінара Алімбекова (0+0+0+0) +34,6
3. Франциска Пройсс (0+1+0+1) +40,2
...
15. Юлія Джима (0+2+1+0) +1:52,4
25. Дар'я Блашко (0+0+1+1) +2:41,1
55. Анастасія Меркушина (0+3+2+2) +5:03,8

Sport.ua Telegram

yyyyyhhh
16.03.2021, 10:05
Директор Державного центру олімпійської підготовки з біатлону В’ячеслав Деркач прокоментував можливість проведення чемпіонату України з біатлону в Буковелі.

«Станом на сьогоднішній день, трасу у Буковелі протестували, вона уся готова. Але закрили туристичний комплекс Буковель, не працюють готелі та канатні дороги, тому ми очікуємо на рішення від Міністерства – чи скасовуватимуть змагання, чи, можливо, перенесуть на пізніше.

Якщо чемпіонат відбуватиметься, то за три дні до його проведення усі учасники здадуть тест на COVID-19, а спортсмени та судді проживатимуть в одному місці. Тому можливий варіант провести змагання в закритому колі. Думаю, для цього жодних перешкод не буде, але очікуватимемо на рішення від Міністерства. Зараз мова про скасування чемпіонату України не йде», - сказав Деркач.

yyyyyhhh
17.03.2021, 09:24
Знаменитий німецький біатлоніст Арнд Пайффер прийняв рішення завершити кар'єру. Про це 33-річний спортсмен оголосив на своїй сторінці в Фейсбуці:

«Сьогодні хочу оголосити про свій відхід з біатлону. Це непросте рішення для мене, але зараз ідеальний момент, щоб зупинитися. Нинішньої зими я ще радів хорошим гонкам і успіхам, і було приємно відчувати себе конкурентоспроможним.

Останні 13 років для мене було честю бути членом збірної Німеччини, і переживати багато неймовірних моментів - від солодких успіхів до гірких поразок. Спасибі всім, хто підтримував команду і мене», - написав Пайффер.

Німець є 5-кратним чемпіоном світу з біатлону і олімпійським чемпіоном 2018 року в спринті. На Кубку світу він дебютував в сезоні 2008/2009, і сумарно здобув 11 особистих перемог. У загальному заліку Кубка світу його найкращий результат - четверте місце в 2011, 2012 2017 і 2018 роках.

У січні кар'єру завершив багаторічний партнер Пайффера по збірній Німеччини Сімон Шемпп.

yyyyyhhh
19.03.2021, 15:31
У п'ятницю, 19 березня, в шведському Естерсунді відбудеться жіночий спринт в рамках десятого етапу Кубка світу.

Пропонуємо ознайомитися зі стартовими номерами українок.

8. Юлія Джима
26. Дар'я Блашко
47. Олена Підгрушна
87. Валя Семеренко
90. Анастасія Меркушина

yyyyyhhh
20.03.2021, 08:59
У п'ятницю, 19 березня, в шведському Естерсунді відбувся чоловічий спринт в рамках десятого етапу Кубка світу.

У складі збірної України найкращим став капітан Дмитро Підручний, який з двома промахами в пасиві посів 34 місце. Він став ще й єдиним, хто забіг в залікову зону.

Антон Дудченко, Богдан Цимбал та Артем Тищенко кваліфікувалися до гонки переслідування, а Артему Примі доведеться завершити виступ на Кубку світу. Чотири промахи відкинули його на 83-й рядок підсумкового протоколу.

Перемогу в гонці здобув італієць Лукас Гофер, друге місце посів швед Себастьян Самуельсон, а замкнув трійку призерів норвежець Тар'єй Бьо.

Результати гонки:

1. Лукас Гофер (0+0) 22:27,1
2. Себастьян Самуельсон (0+0) +4,0
3. Тар'єй Бьо (0+0) +14,4
...
34. Дмитро Підручний (1+1) +1:35,8
48. Антон Дудченко (0+1) +2:04,3
50. Богдан Цимбал (1+0) +2:05,2
57. Артем Тищенко (0+0) +2:20,3
83. Артем Прима (2+2) +3:07,3

yyyyyhhh
21.03.2021, 09:34
Українська біатлоністка Олена Підгрушна прокоментувала жіночу гонку переслідування в рамках останнього етапу Кубка світу.

Підгрушна фінішувала 30-ю.

«В принципі, я залишилася задоволена гонкою. Тому що, навіть коли потрапляла в пориви, вдавалося закривати хоча б 3 мішені, і це був відносно непоганий результат. На штрафному колі, звичайно, карусель була ще та (сміється). Дуже багато спортсменок помилялися».

«Я рада, що міжнародний сезон завершився, далі ми майже всією командою вирушаємо на чемпіонат України, тому старти на цьому для нас не закінчені», - сказала Підгрушна.

yyyyyhhh
22.03.2021, 10:33
У неділю, 21 березня, в шведському Естерсунді відбувся чоловічий мас-старт в рамках десятого етапу Кубка світу, який став останньою гонкою в сезоні 2020/21.

Головною інтригою була боротьба за Великий кришталевий глобус між Йоганнесом Бьо і Стурлою Легрейдом. Перед стартом гонки спортсменів у віртуальному заліку після вирахування чотирьох найгірших результатів у сезоні розділяло лише одне очко на користь Легрейда.

Після двох лежок Стурла був попереду більш іменитого співвітчизника, проте на першій стійці Йоганнес був точним, а Легрейд допустив одну помилку. Третій рубіж вони покинули на 4-му і 5-му місцях відповідно. До фінальної стрільби Бьо-молодший піднявся на третю проміжну сходинку, але ще нічого не було вирішено.

Все вирішилося на останньому вогневому рубежі. Йоганнес стріляв майже безпомилково, допустивши лише один промах. А ось Легрейд відправився на 300 метрів штрафу. Їх підсумкові результати – третє і восьме місця відповідно. Таким чином, Йоганнес Бьо поповнив свою скарбничку нагород третім Великим кришталевим глобусом поспіль. У підсумковому заліку він випередив Легрейда на 13 очок.

А перемогу в гонці здобув француз Сімон Дестьйo, який допустив тільки два промахи. На останньому колі він дістав і випередив росіянина Едуарда Латипова, який вперше піднявся на особистий подіум Кубка світу.

Українець Дмитро Підручний фінішував 27-м. Він промахнувся 4 рази – по одній помилці на кожному рубежі. Сезон Дмитро завершив на 25-м місці загального заліку.

Результати гонки:

1. Сімон Дестьйо (0+1+1+0) 35:43,7
2. Едуард Латипов (0+0+2+0) +8,9
3. Йоганнес Тінгнес Бьо (1+1+0+1) +17,5
...
27. Дмитро Підручний (1+1+1+1) +2:36,7

Sport.ua Telegram

yyyyyhhh
23.03.2021, 08:07
Український біатлоніст Артем Прима розраховує, що новий сезон, який буде олімпійським, складеться позитивно і Україна не залишиться без медалей на ОІ-2022.

«Ті ж хороші результати дають нам розуміння, що ми можемо конкурувати та поборотися за топ-6. Тим паче, коли є такі елітні в біатлоні країни, як Норвегія, Німеччина, Франція, Швеція, Італія, Австрія і ми можемо нав’язувати їм боротьбу. Може й нам у певний момент посміхнеться вдача».

«Усі чудово знають, чого хочеться спортсмену в спорті найвищих досягнень. Підніматися якомога вище. В першу чергу вже у підготовчому періоді до зимового сезону буде видно, як ми його проведемо. Адже невідомо, як воно буде у світі з цим вірусом: чи зможемо ми виїжджати кудись на збори чи ні. Багато факторів буде впливати, тому буду дивитися в процесі над чим треба буде більше попрацювати. Поставимо завдання перед собою та намагатимемося виконувати все».

«Сподіваюсь, що ці Ігри стануть найкращими для мене. Вони будуть вже третіми для мене. З обережністю скажу, відчуваючи, що в мене всередині. Сподіваюсь, що вистачить досвіду, сил та вдачі. Дійсно, потрібно, щоб вона була. Вже скільки я у спорті, навіть дивлячись на приклад Бьо – сильний, лижі на рівні, з топ-країни, але коли вдача відвертається, не так стріляєш, ще щось, і ти вже не перший. Удача в спорті це не менш важливий фактор. Маю надію, що усі фактори зійдуться і хоча б в одній гонок у Пекіні-2022 усе вийде», - сказав Прима.

yyyyyhhh
25.03.2021, 15:40
У Буковелі відбувся чоловічий спринт в рамках чемпіонату України-2022 з біатлону.

Виграв гонку Тарас Лесюк, друге місце посів Руслан Ткаленко, а замкнув трійку призерів Денис Насико.

Результати гонки:

1. Тарас Лесюк (2+0) 26:28,9
2. Руслан Ткаленко (0+3) +10,8
3. Денис Насико (1+2) +28,7
4. Артем Тищенко (0+1) +37,1
5. Віталій Мандзин (1+1) +1:08,4
6. Степан Кінаш (0+1) +1:32,5

yyyyyhhh
26.03.2021, 09:07
Український біатлоніст Артем Тищенко став одним з кращих снайперів світового біатлону в минулому сезоні.

27-річний українець зробив в сумі 164 постріли, з них 151 досяг мети. У процентному співвідношенні Тищенко закрив 92,1% мішеней.

У Тищенко друга краща точність стрільби на Кубку світу. Не було рівних австрійцю Сімону Едеру (92,5%).

На жаль, боротися за високі місця Тищенку заважала слабка швидкість лижного ходу.

yyyyyhhh
27.03.2021, 08:07
Біатлоністка збірної України Юлія Джима розповіла, що планує продовжувати тренуватися під керівництвом Уроша Велепца.

«Я не збираюся нічого змінювати. Залишаюся працювати зі своїм тренером. Принаймні на даний момент.

А до якого рішення прийдемо, буде зрозуміло десь в кінці квітня», - сказала Джима.

yyyyyhhh
28.03.2021, 09:55
Сьогодні, 27 березня, в Буковелі відбувся жіночий мас-старт у рамках чемпіонату України з біатлону.

З самого початку лідерство захопили Юлія Джима і Анастасія Меркушина, які були фаворитками гонки. Все вирішила третя стрільба, після якої Джима відправилася на три кола штрафу, тоді як Меркушина відпрацювала без помилок.

В результаті Меркушина, отримавши хвилину гандикапу над головною суперницею, на останній стрільбі цілком могла дозволити собі не закрити одну мішень і зуміла втриматися на першому місці. Джима фінішувала другою.

Бронзову медаль завдяки хорошій якості стрільби завоювала Христина Дмитренко, яка припустилася по одному промаху на двох останніх вогневих рубежах.

Результати гонки:

1. Анастасія Меркушина (1+1+0+1) 48:39,7
2. Юлія Джима (1+1+3+1) +47,9
3. Христина Дмитренко (0+0+1+1) +4:38,0

Sport.ua Telegram

yyyyyhhh
29.03.2021, 09:22
У ці дні в Ле-Контамін-Монжуа проходить чемпіонат Франції з біатлону. Пропонуємо ознайомитися з призерами гонок з масовим стартом.

Чоловіки

1. Кантен Фійон Майє – 38.26,8 (0+2+0+3)

2. Фаб'єн Клод – 0,3 (1+0+1+1)

3. Антонен Гігонна – 26,7 (1+2+1+2)

Жінки

1. Жюстін Бреза – 36.25,5 (1+2+1+0)

2. Гілонне Гігонна – 25,8 (0+1+0+0)

3. Анаїс Бескон – 30,2 (0+4+0+1)

Sport.ua Telegram

yyyyyhhh
31.03.2021, 12:35
Капітан чоловічої збірної України з біатлону Дмитро Підручний підвів підсумки своїх виступів в нинішньому сезоні:

«Планую відпочити, але поки ми ще не вирішили де. У світі зараз така ситуація з пандемією непроста, все змінюється кожен день. Тому спочатку зроблю закатку, і вже потім буду вирішувати куди і як їхати відпочивати.

Як виступати без підтримки уболівальників? Звичайно ж складно. Коли є підтримка, коли бачиш українські прапори на Кубку світу - це дає додаткову мотивацію, щоб змагатися. Звичайно, протягом усього сезону уболівальників не вистачало.

Сезон для мене вийшов посереднім. Були плюси і мінуси. Не можна однозначно сказати, що сезон був провальним. У мене третій найкращий результат в кар'єрі в Кубку світу, тому це точно не провал. Сезон був непоганим».

Раніше Підручний став чемпіоном України в мас-старті.

yyyyyhhh
01.04.2021, 08:14
Стало відомо про склад спортсменів, які увійдуть в команду А для підготовки до Олімпійських Ігор 2022 року в Пекіні.

Чоловіки: Дмитро Підручний, Артем Прима, Антон Дудченко, Богдан Цимбал, Артем Тищенко, Тарас Лесюк, Руслан Ткаленко.

Вся чоловіча команда продовжить тренуватися під керівництвом словацького фахівця Юрая Санітри.

Жінки: Юлія Джима, Дар'я Блашко, Олена Підгрушна, Анастасія Меркушина, Катерина Бех, Ірина Петренко, Ганна Кривонос, Віта Семеренко, Валя Семеренко.

Віта Семеренко і Валя Семеренко проводитимуть підготовку за індивідуальним планом з Григорієм Шамраєм. Всіх інших тренуватиме словенець Урош Велепец.

yyyyyhhh
02.04.2021, 10:50
Новоспечений головний тренер жіночої збірної України Урош Велепец розповів про перспективи роботи з Анастасією Меркушиною.

«Щодо Насті поки є питання. І я не готовий зараз дати точну відповідь, оскільки тільки другий день пройшов з моменту, коли ми домовилися про співпрацю з українською федерацією. Звичайно, Настя результатами минулого сезону повністю заслужила місце в команді А. Але мені ще треба буде поговорити з Олегом (Меркушиним - прим.), щоб обговорити принципи підготовки.

Причому треба буде це зробити заздалегідь, щоб розуміти - як вибудовувати програму і взаємодію в передсезонний період. Ми обов'язково зустрінемося і все обговоримо - по телефону це вирішити досить важко. У будь-якому випадку, ми - команда, і всі, хто знаходяться в цьому човні, повинні гребти веслами в одному напрямку», - сказав Велепец.

yyyyyhhh
03.04.2021, 13:54
35-річна біатлоністка збірної України Віта Семеренко розповіла про плани на відпочинок, а також оцінила новий комплекс в Буковелі.

– Чи є найближчі плани на відпочинок?
– В першу чергу, після того навантаження, яке ми отримали в цьому сезоні, потрібно відновити м'язи. Щоб вже до першого тренування олімпійського сезону бути повністю готовою.

– Як оціниш біатлонний комплекс у Буковелі?
– Дійсно, вже багато роботи зроблено, але попереду ще також багато чого доопрацьовувати. В цілому мені сподобалося, траса непроста, є дуже затяжний підйом. Тому круто, що ми в перспективі зможемо мати комплекс такого рівня.

Читайте також Нові зірки біатлону: 5 головних відкриттів минулого сезону

yyyyyhhh
04.04.2021, 12:25
Новоспечений головний тренер жіночої збірної України Урош Велепец поділився думкою про свій тренерський штаб.

«За домовленостями, Олександр Кравченко точно, буде займатися стрільбою: я його поважаю, він досить спокійний і розбирається у стрільбі на високому рівні. Також буде Ігор Ященко: ним задоволений, він молодий тренер, вважаю його дуже перспективним.

Не знаю, скільки часу буду перебувати в Україні, треба буде ще навчити їх роботі, методиці. Але Ігор Ященко - точно здібний, він поки що молодий, потім зможе приймати команду самотужки і готувати», - сказав Велепец.

Читайте також Нові зірки біатлону: 5 головних відкриттів минулого сезону

yyyyyhhh
05.04.2021, 10:59
Новоспечений головний тренер жіночої збірної України Урош Велепец відповів на запитання, чи вистачить йому часу для індивідуальної роботи з кожною спортсменкою.

«У цьому я взагалі не бачу проблеми. Коли я працював зі словенською збірної, я як раз більше уваги приділяв команді, а Юлі тільки допомагав. І зараз всім дівчатам буду приділяти достатньо уваги.

Може, молоді спортсменки вимагають навіть більше часу, тому що досвідченим дівчатам вже не треба нічого розповідати - вони за роки кар'єри вже і самі знають, як їм треба готуватися, краще відчувають свій організм. А до молодих потрібен більш індивідуальний підхід за методикою, по техніці, і уваги, відповідно, теж більше», - сказав Велепец.

yyyyyhhh
06.04.2021, 12:08
Капітан чоловічої збірної України Дмитро Підручний прокоментував свою роботу на вогневих рубежах в минулому сезоні.

«Рівень стрільби у порівнянні із попередніми сезонами у мене знизився, але я б не сказав, що стрільба була катастрофічна. У мене не було стабільності, і саме у цьому вбачаю основну проблему: одного дня у спринті я міг стріляти на нуль, а через кілька днів у цій ж дисципліні міг допустити чотири хиби на лежці.

Як я вже казав, це психологічні моменти, тому що в естафетних гонках все було гаразд, а ось особисті… я їх часто провалював, особливо на головному старті сезону. Як таких збоїв після чемпіонату світу не було, і вперше у кар’єрі на Кубку світу вдалося закрити всі 20 мішеней. Безперечно, я буду працювати над стрільбою, буду намагатися вирішити ті проблеми, які були у цьому сезоні», - сказав Підручний.

yyyyyhhh
07.04.2021, 13:29
Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак розповів про стан Сергія Семенова, який пропускав сезон-2020/21 через проблеми зі здоров'ям.

«Семенов зараз в Швейцарії, але найближчим часом він відвідає клініку в Угорщині, яка займається реабілітацією після хвороб.

Він колись вже був там. Сподіваємося, це йому допоможе. Сам він каже, що почувається нормально, ніяких ознак хвороби (мононуклеозу - прим.) немає, але як тільки починає тренуватися, з'являється слабкість. Тому ще потрібен час», - сказав Бринзак.

yyyyyhhh
08.04.2021, 16:05
Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак розповів про Катерину Бех, яка достроково завершила минулий сезон через проблеми зі здоров'ям.

«Катя зараз поїхала до батьків, вони вирушили в Геленджик (Росія - прим.), де у них є будинок. Вона проходить реабілітацію, а щойно розпочнеться підготовка до нового сезону - вона буде тут», - сказав Бринзак.

Нагадаємо, раніше Бех виступала за Росію, але була натуралізована влітку 2018 року.

yyyyyhhh
09.04.2021, 12:48
Капітан жіночої збірної України Олена Підгрушна згадала про ситуацію під час змішаної естафети на чемпіонаті світу-2021, коли звинуватила шведку Ганну Еберг у брудній боротьбі.

«Там були і мої помилки, і її нахабство. До сих пір у нас багато суперечок, багато обговорень цієї гонки, і коли знову піднімається ця тема, я вже прошу своїх друзів і рідних: «Давайте не будемо, дайте я просто забуду цей день».

Поки не вдається його забути, і я дійсно через це дуже сильно переживаю», - сказала Підгрушна.

yyyyyhhh
10.04.2021, 17:45
Біатлоніст збірної України Богдан Цимбал прокоментував свої виступи у минулому сезоні.

– Яку оцінку ставиш собі за сезон за десятибальною шкалою?
– Шість. Було багато стартів, які мені не сподобалися. З огляду на те, як ми працювали у підготовчий сезон, планку ставив набагато вище. Чим вище стоїть планка – тим більше ти робиш для того, щоб подолати всі перешкоди на своєму шляху. Були проміжні цілі, і частину вдалося досягнути. Цей сезон був хороший, але зі своїми мінусами. Не було тієї стабільності, яку я хотів, було невелике провалля в результатах.

Читайте також: Нові зірки біатлону: 5 головних відкриттів минулого сезону

yyyyyhhh
11.04.2021, 20:06
Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак розповів, як йде будівництво біатлонного стадіону в Буковелі, а також оцінив проведення чемпіонату України.

«По будівництву стадіону ми рухаємося згідно з планом, тому що всі заплановані до цього часу роботи виконані, стіну над стрільбищем зробили, траси готові. Всі інші роботи будуть виконуватися, коли розтане сніг, зайдуть гроші до замовників. В першу чергу будемо робити роллерну трасу, тунелі для стрільбища, зони спортсменів...

Що стосується змагань, то провели їх на хорошому рівні. Звичайно, бачимо проблему у відсутності резерву. Великі розриви зі спортсменами основної команди. Це потрібно виправляти, і будемо думати, як саме. Багато спортсменів команди Б захворіли на період чемпіонату, хоча ми хотіли б бачити їх в гонках», - сказав Бринзак.

yyyyyhhh
12.04.2021, 13:01
Капітан жіночої збірної України Олена Підгрушна прокоментувала непотрапляння у топ-5 Кубка націй.

«Я не можу сказати, що на нас це впливає психологічно. Кожного року ми починаємо сезон із думкою про те, що нам необхідна квота, і що для цього ми маємо робити все можливе.

Якби ми думали лише про свій результат, то ми б виходили на старт лише тоді коли це потрібно нам, тобто у момент, коли ти в хорошій формі, в хорошому настрої і з чудовим самопочуттям.

А так, не дивлячись на свій фізичний стан, ми все ж виходимо на кожен старт і максимально викладаємось у цих гонках, навіть у своїх найгірших фізичних кондиціях», - сказала Підгрушна.

yyyyyhhh
16.04.2021, 12:56
Біатлоніст збірної України Тарас Лесюк розповів про плани на літо і цілі на наступний сезон.

«Плани на літо – закотити рукава і старанно працювати для того, щоб зимою показати якомога кращі і стабільніші результати.

Підготовку до нового сезону почну ще з початку травня. Першу, основну частину зроблю вдома, а далі будемо продовжувати на зборах.

Не сильно люблю розголошувати цілі публічно, але скажу, що вони будуть якомога вищими, намагатимусь досягнути якомога кращого результату», - сказав Лесюк.

Читайте також: Нові зірки біатлону: 5 головних відкриттів минулого сезону

yyyyyhhh
20.04.2021, 11:32
Біатлоніст збірної України Тарас Лесюк прокоментував рішення словацького фахівця Юрая Санітри продовжувати роботу тільки з чоловічою командою.

«На мою думку рішення Юрая Санітри є правильним, тому що дуже важко сконцентруватись на роботі двох команд – чоловічої і жіночої, коли кожен спортсмен є інший ш по-різному сприймає ту чи іншу роботу.

А ще коли це чоловіки і жінки разом, і різні вікові категорії в командах, тому дуже важко сформувати правильний підхід до кожного спортсмена і підлаштуватися під нього, щоб всі одночасно робили прогрес», - сказав Лесюк.

yyyyyhhh
22.04.2021, 10:48
Біатлоніст збірної України Артем Прима поділився очікуваннями від олімпійського сезону 2021/22.

«Сподіваюся, цей сезон буде найуспішнішим, залишить хороші враження. А як буде після Олімпійських ігор - не знаю. Є у планах, що пора вже закінчувати, більше приділити уваги сім'ї. Всі ми розуміємо, всі ми люди, у кожного є сім'ї, діти. Хотілося б приділити увагу, відкритися в якихось інших справах вдома.

Швидше за все, після Олімпіади буду закінчувати спортивну кар'єру. Але це спорт, не можна точно сказати, як воно буде», - сказав Прима.

yyyyyhhh
23.04.2021, 09:16
Тренер резервної чоловічої збірної України Микола Зоц розповів, яким буде склад команди Б під час літніх зборів.

«Відразу скажу, що юніорів треба залучати обов'язково. Крім Кінаша, я б відзначив і Дмитра Грущака, і Арсена Бочка. Я завжди враховую побажання особистих тренерів, і якщо ми знайдемо спільне розуміння підготовки хлопців в команді Б, треба і їх залучати.

Крім того, вся команда Б обов'язково братиме участь в чемпіонаті України, щоб була можливість подивитися хлопців на фоні юніорів, так само як і юніори повинні мати можливість оцінити свою готовність на фоні команди Б. Точно так же, як і команда Б хотіла б періодично оцінювати свої сили на фоні команди А», - сказав Зоц.

yyyyyhhh
24.04.2021, 13:11
Капітан жіночої збірної України з біатлону Олена Підгрушна розповіла, як налаштовується на гонки.

«Наша робота – це суцільний стрес. Особисто я намагаюся мінімум думати про гонки. Багато хто каже мені: «Та тобі потрібно налаштуватися, зібратися».

А я відповідаю: «А звідки ви знаєте, як мені треба?» Я така людина: чим менше думаю про гонку, тим краще виступлю на ній.

Протягом своєї кар’єри вже на власному досвіді переконалася, що як тільки думатиму про гонку, щось піде не так», - сказала Підгрушна.

yyyyyhhh
25.04.2021, 12:48
Капітан жіночої збірної України з біатлону Олена Підгрушна розповіла, чому пропустила сезон 2014/15.

«Це було свідоме й виважене рішення. Після зимової Олімпіади у 2014-му в мене було емоційне і фізичне вигорання. Я не могла чути про біатлон пів року та й взагалі не хотіла про нього говорити.

Я йшла на паузу, будучи олімпійською чемпіонкою, і навіть не знала, чи повернуся. Тільки через пів року зателефонувала президенту федерації Бринзаку Володимиру Михайловичу і вибачилась, що пішла «по-англійськи», не прощаючись.

У тій розмові він мене дуже підтримав і сказав: «Ми тебе давно зрозуміли і пробачили. Ми на тебе чекаємо», - сказав Підгрушна.

yyyyyhhh
26.04.2021, 12:55
33-річний біатлоніст збірної України Артем Прима оцінив виступ команди на чемпіонаті світу-2021.

«Радує, що Україна була дуже конкурентоспроможною, ми могли поборотися з такими елітними країнами, як Норвегія, Франція, Італія, Німеччина. Це топові країни у нашому виді спорту. Коли Україна бореться з ними, не на рівних, але хорошу конкуренцію складає - це дуже круто», - сказав Прима.

Нагадаємо, раніше Прима порівняв біатлонний комплекс у Буковелі з трасами на етапах Кубка світу.

yyyyyhhh
27.04.2021, 11:31
Пропонуємо ознайомитися з призовими українських біатлоністів за сезон 2020/2021. Враховувалися призові за гонки чемпіонатів світу та Європи, Кубок світу, а також Кубок IBU.

Найбільше заробила 30-річна киянка Юлія Джима, яка двічі піднімалася на другу сходинку п'єдесталу пошани в особистих гонках, а завершила сезон на високому 14-му місці загального заліку. У неї 59000 євро призових.

Біатлоністка Призові (євро)
Юлія Джима 59000
Олена Підгрушна 25650
Дар'я Блашко 21200
Анастасія Меркушина 11500
Валя Семеренко 5000
Ганна Кривонос 3700
Віта Семеренко 3200
Ірина Петренко 2950
Катерина Бех 2000
Надія Бєлкіна 200
Найменше заробила бонусів до зарплати Надія Бєлкіна, їй 200 євро принесло 6 місце в естафеті на етапі Кубка IBU в словацькому Брезно-Осрблі.

Що стосується чоловіків, то Артем Прима обійшов капітана збірної Дмитра Підручного за доходами більш ніж на 5 тисяч євро.

Біатлоніст Призові (євро)
Артем Прима 30150
Дмитро Підручний 25000
Антон Дудченко 11000
Богдан Цимбал 6750
Артем Тищенко 2500
Тарас Лесюк 2400
Руслан Ткаленко 2000
Андрій Доценко 1500
Руслан Бригадир 1000
Денис Насико 1000
Варто відзначити, що з усіх призових біатлоністи виплачують податки, тому чистий заробіток трохи нижчий.

Sport.ua Telegram

yyyyyhhh
28.04.2021, 12:51
33-річний біатлоніст збірної України Артем Прима розповів, чому наша країна не може вийти на рівень Норвегії в його виді спорту.

«Дуже здорово, коли ми можемо конкурувати з топ-країнами. На жаль, так склалося, що в біатлоні Україна не є такою країною.

Діти з топових країн, таких як Норвегія, на лижах практично народжуються - вони починають займатися з 2-3 років. У чемпіонаті Норвегії бере участь багато людей. Буває, що з ранку і до вечора там проводяться дитячі, юнацькі старти.

У них дуже багато спортсменів цим займається, тому є можливість вибирати найсильніших. У нас на чемпіонаті України серед юніорів стартує 20-30 осіб від всієї країни. Вибір дуже невеликий», - сказав Прима.

yyyyyhhh
29.04.2021, 09:37
Біатлоніст Тимофій Лапшин, який є чоловіком українки Ольги Абрамової і виступає за збірну Південної Кореї, прокоментував рішення CAS про річну дискваліфікацію за порушення антидопінгових правил.

«Не бачу далі сенсу оскаржувати рішення, тому що у мене залишилося п'ять місяців дискваліфікації. Можна було б, але немає сенсу боротися з цим - час втратиш і гроші, нерви, а толку ніякого не буде. І так час вже втрачено», - сказав Лапшин.

yyyyyhhh
30.04.2021, 12:57
Зіркова італійська біатлоністка Доротея Вірер заявила, що навряд чи виступить на домашній Олімпіаді 2026 року:

«Не думаю, що виступлю там. Мені буде вже 35 років, це важко. Дуже шкода, тому що домашня Олімпіада - це здорово.

Поки справи у мене йдуть добре, я продовжую виступати. Але коли у мене більше не залишиться задоволення від гонок, то я завершу кар'єру. Немає сенсу їздити по всьому світу і не показувати результати в гонках.

Чоловік каже мені, щоб я поступово готувалася до відходу з біатлону. Є спорт, але є і сім'я».

yyyyyhhh
26.08.2021, 10:59
26 серпня в чеському Нове-Мєсто пройдуть перші старти чемпіонату світу з літнього біатлону.

Українська збірна вже прибула до Чехії, і в порівнянні зі складом, який ми публікували попередньо, сталася одна заміна: замість Катерини Бех, що прихворіла, на турнірі виступить Ольга Абрамова.

У той же час старший тренер чоловічої команди А Юрай Санітра прийняв рішення про те, що представники чоловічої основи в Нове-Мєсто не стартують.

Перший вид програми - суперспринти. Крім того медалі чемпіонату будуть розіграні в спринтах і гонках переслідування.

yyyyyhhh
27.08.2021, 11:19
22-річна біатлоністка юніорської збірної України Христина Дмитренко прокоментувала 8 місце в суперспринті на літньому чемпіонаті світу-2021 у чеському Нове-Мєсто.

«На кваліфікації головне завдання було добре відстрілятися, а саму гонку пройти із запасом, щоб був запас сил на фінал. Якщо чесно, під час кваліфікації мені біглося важко, лише більш-менш перше коло відпрацювала, тому що потім м’язи закислилися через погодні умови – дощ та вітер.

Щодо фіналу, то біглося набагато легше, нічого не турбувало: вийшло так, що кваліфікаційна гонка була якраз для розгону. На останню стрільбу приїхали без думки про медаль, я обмірковувала як правильно відпрацювати останню стійку, але, на жаль, я, як і суперниці, потрапила у порив, і вітер зіграв велику роль у розподілі медалей. Не скажу, що сильно мандражувала, навпаки налаштовувалась на хорошу роботу», - сказала Дмитренко.

yyyyyhhh
28.08.2021, 12:33
22-річний біатлоніст збірної України Сергій Телень прокоментував 8 місце в суперспринті на літньому чемпіонаті світу-2021 у чеському Нове-Мєсто.

«Шкода, що сьогодні трішки не вдалась стрільба. На вогневих рубежах ставку робив на лежку, а вийшло так, що врятувала мене саме стійка (посміхається). Загалом, біглося набагато краще, ніж на контрольних стартах в Сянках, де ми готувалися до літнього чемпіонату світу. Якщо оцінювати хід, то поставлю собі «чотири» з «п’яти». Попри те, що дистанція коротка, траса робоча, на ній можливо відігравати дорогоцінні секунди», - сказав Телень.

yyyyyhhh
29.08.2021, 12:53
У неділю, 29 серпня, в чеському Нове-Мєсто літній чемпіонат світу продовжиться гонкою переслідування у жінок.

Пропонуємо ознайомитися зі стартовими номерами українок:

5. Юлія Джима +0:19
11. Дар'я Блашко +0:41
14. Олена Білосюк +0:44
27. Анна Кривонос +0:58
36. Ольга Абрамова +1:16

yyyyyhhh
30.08.2021, 12:38
У неділю, 29 серпня, в чеському Нове-Мєсто літній чемпіонат світу продовжився гонкою переслідування у жінок.

Лідер жіночої збірної України Юлія Джима завоювала срібну медаль. На останнє коло вона пішла лідером, проте програла в фінішному спурті чешці Маркеті Давидовій.

Для Джими це друга медаль на цьому чемпіонаті. У п'ятницю вона стала віце-чемпіонкою світу в суперспринті, причому тоді її теж випередила тільки Давидова.

Решта українок фінішували за межами топ-20. Замкнула трійку призерок Тамара Дербушева, що представляє СБР.

Завершиться головний літній старт сезону чоловічим персьютом, який розпочнеться о 18:15 за Києвом.

Результати гонки:

1. Маркета Давидова (2+1+0+0) 20:57,3
2. Юлія Джима (0+1+0+0) +0,8
3. Тамара Дербушева (0+0+0+0) +8,4
...
22. Дар'я Блашко (2+1+1+2) +2:21,3
25. Анна Кривонос (0+1+3+0) +2:26,0
39. Ольга Абрамова (1+2+2+3) +4:12,1
DNS Олена Білосюк

yyyyyhhh
31.08.2021, 11:58
У біатлонному сезоні-2021/22 на нашому порталі знову можна буде стежити за текстовими трансляціями гонок літнього чемпіонату світу, Кубку світу, чемпіонату Європи та, звичайно ж, Олімпійських ігор.

Для зручності читачів у цей матеріал, який регулярно оновлюється, будуть додаватися посилання на анонси та підсумки змагань, текстові трансляції, а також новини з результатами всіх гонок. Додавайте в закладки і дізнавайтеся першими про всі події!

Літній чемпіонат світу-2021. Нове-Мєсто, Чехія (Анонс)

26.08.2021 - 14:05 - Суперспринт, юніорки. Кваліфікація (Трансляція. Результат)
26.08.2021 - 15:35 - Суперспринт, юніорки. Фінал (Трансляція. Результат)
26.08.2021 - 16:50 - Суперспринт, юніори. Кваліфікація (Трансляція. Результат)
26.08.2021 - 18:25 - Суперспринт, юніори. Фінал (Трансляція. Результат)
27.08.2021 - 14:05 - Суперспринт, жінки. Кваліфікація (Трансляція. Результат)
27.08.2021 - 15:35 - Суперспринт, жінки. Фінал (Трансляція. Результат)
27.08.2021 - 16:50 - Суперспринт, чоловіки. Кваліфікація (Трансляція. Результат)
27.08.2021 - 18:25 - Суперспринт, чоловіки. Фінал (Трансляція. Результат)
28.08.2021 - 11:15 - Спринт, юніорки (Трансляція. Результат)
28.08.2021 - 13.00 - Спринт, юніори (Трансляція. Результат)
28.08.2021 - 16:45 - Спринт, жінки (Трансляція. Результат)
28.08.2021 - 18:45 - Спринт, чоловіки (Трансляція. Результат)
29.08.2021 - 12:15 - Гонка переслідування, юніорки (Трансляція. Результат)
29.08.2021 - 14:15 - Гонка переслідування, юніори (Трансляція. Результат)
29.08.2021 - 16:30 - Гонка переслідування, жінки (Трансляція. Результат)
29.08.2021 - 18:15 - Гонка переслідування, чоловіки (Трансляція. Результат)

Гонки Кубка світу, чемпіонату Європи та Олімпійських ігор будуть додані пізніше

Sport.ua Telegram

yyyyyhhh
01.09.2021, 11:35
Біатлоністка збірної України Юлія Джима прокоментувала завоювання срібної медалі в гонці переслідування на літньому чемпіонаті світу-2021 в чеському Нове-Мєсто.

«Сьогодні легше коло, небезпечних спусків немає. Зрозуміло, що можна впасти на рівному місці, але всі дівчата їдуть акуратно, перестраховуються, тому що падати ніхто не хоче. На фініші на містку я намагалася обійти Маркету, але там спуск, і позаду Маркета вже піджимала, тому вирішила їхати дуже обережно.

Ціле фінішне коло згадувала фінал суперспринту (сміється). В голові було, що цього разу я не здамся! Але...

Загалом, літнім чемпіонатом світу залишилася задоволена. Шкода, що вчора допустила промах, в той час, як інші дівчата працювали на «нуль». З колом штрафу важко було боротися, ще й з огляду на те, що номінальним лідерам цих змагань ніхто багато не програє, і все вирішувалося на стрільбі.

Зараз відчуваю втому. Тепер чекаю тренувального збору, щоб відпочити», - сказала Джима.

yyyyyhhh
02.09.2021, 11:56
Біатлоніст збірної України Дмитро Грущак прокоментував 4 місце в спринті на літньому чемпіонаті світу-2021.

«Гонка пройшла доволі непогано, але, не буду приховувати, що через погодні умови на останньому колі моє самопочуття погіршилося. Я терпів як міг, і якщо на передостанній позначці програвав дві секунди третьому місцю, то до фінішу ця відстань збільшилась до семи... Мені було дуже погано через спеку: хоч і була похмура погода, але голова сильно розболілась, тому на останньому колі було важко боротися з фізичним станом та головним болем. Радує, що від старту до старту вдається покращувати результат.

Щодо стрільби... з одного боку я задоволений, а з іншого - ні. На лежці був не мій рівень стрільби, тому що був дуже далекий промах на першу годину, в мішень і близько не влучив. Але саме з таких поразок будується майбутнє кожного спортсмена. Є над чим працювати. Завтра буде ще одна гонка, на якій потрібно буде дуже попрацювати: не тільки фізично, але й морально та психологічно налаштуватись на проходження всієї дистанції. Загалом, тим, що я зробив сьогодні, - задоволений.

Після гонки Микола Миколайович Зоц сказав, що я досить непогано провів гонку, але відзначив, що на підйомах я втрачаю дуже багато часу. Якщо на рівнині та спуску за рахунок своїх поштовхів я можу відіграти дорогоцінні секунди, то на підйомах, де потрібна вибухова сила, мого досвіду та професіоналізму поки що не вистачає для того, щоб покращити результат. Але ми над цим будемо працювати, до зимового сезону ще є трішки часу.

В колектив команди Б влився дуже швидко, тому що я знайомий з усіма хлопцями, а ось Микола Миколайович Зоц для мене нове обличчя, я з ним ніколи раніше не працював. Але я дуже задоволений співпрацею із ним, разом ми вже провели величезну роботу, і, впевнений, будемо продовжувати рухатися вперед», - сказав Грущак.

Sport.ua Telegram

yyyyyhhh
03.09.2021, 11:52
Головний тренер жіночої збірної України Урош Велепец прокоментував виступ підопічних на літньому чемпіонаті світу-2021.

«Якщо чесно, ми навіть не очікували, що в Нове-Мєсто вийде боротися за призові місця.

Перед цим на тренувальному зборі була досить складна робота, і два-три дні відпочинку перед чемпіонатом було, звичайно, не достатньо, щоб підготуватися до стартів», - сказав Велепец.

yyyyyhhh
04.09.2021, 13:58
Біатлоністка збірної України Юлія Джима прокоментувала завоювання двох срібних медалей на літньому чемпіонаті світу-2022.

В цілому, літнім чемпіонатом світу я залишилася задоволена. Зараз відчуваю невелику втому.

Я влітку дуже рідко змагаюся. Не знаю, чому в цьому році зважилася на такий необачний крок. Напевно, тому що з кожним роком стаєш все старшою, і хочеться якомога більше насолодитися такими моментами в біатлоні. Ну і в цілому добре себе почувала ще перед Вісбаденом, ніби непогано там пробігла, але трохи зі стрільбою не склалося.

Я рада, що там виступила. Ролери це все-таки не мій коник, мені легше на лижах, у мене і техніка не роллерна. В основному влітку я на завантаженні працюю, тому важко на максимумі робити швидкісну роботу», - сказала Джима.

yyyyyhhh
05.09.2021, 13:06
25-річний біатлоніст збірної України Віталій Труш прокоментував 7 місце в спринті на літньому чемпіонаті світу-2021 в чеському Нове-Мєсто.

«Гонка була дуже швидка, непомітна. Перед собою поставив дві цілі: по-перше, не сумніватися в собі та своїх силах на стрільбі, по-друге, видати весь максимум на трасі на сьогоднішній день. Вдалося правильно тактично розподілити свої сили на два кола. На третьому, як завжди, було важко, відчував, що закінчуються сили, але вдалося віддихатися, щоб відпрацювати останній кілометр. Зовсім трішки не вистачило, щоб потрапити у квіткову церемонію. Вже другий день не можу відпрацювати на максимумі фінішний відтинок траси - у мене було таке відчуття, що біжу проти вітру, і ніби зупиняюсь. Попри це, гонкою задоволений. Тішить, що як і вчора, сьогодні зумів отримати хороші емоції та задоволення. Я не дуже втомився після гонки, тому тепер потрібно налаштуватися на завтрашній старт, оскільки моя позиція дозволяє боротися за медаль (посміхається).

Під час гонки Іван Петрович Білосюк постійно надавав мені інформацію щодо моєї позиції та відстані до моїх суперників. Її я встигав проаналізувати і зробити висновки для того, аби правильно тактично спрацювати.
На стійку підійшов дуже спокійним, і навіть не бачив цього промаху. Останній постріл був на габариті, а всі попередні чотири вистріли я помічав як потрапляння, вже після стрільби побачив, що не закрив четверту мішень.

Складно було спрацювати на великому спуску з поворотом, тому що на ньому було дуже слизько. В голові було лише одне – пощастить значить пощастить, а ні то ні (сміється). Але вдалося згрупуватися і спокійно відпрацювати на цьому спуску», - сказав Труш.

Sport.ua Telegram

yyyyyhhh
08.09.2021, 11:20
Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак прокоментував виступ біатлоністів на літньому чемпіонаті світу-2021.

«Задоволений виступом чоловічої резервної команди. Бачив, що у нас хлопці молоді, є там потенціал. Вони вже можуть боротися. Ногами все добре, стрільбу підтягнуть, не сумніваюся. Так що все добре.

Турбує, що у наших дівчат-юніорок немає таких яскравих лідерів, подивимося, як вони будуть виступати взимку. Нам треба проводити зміну поколінь, хотілося б мати більш надійний резерв. Будемо над цим працювати», - сказав Бринзак.

yyyyyhhh
09.09.2021, 12:02
4 вересня в чеському Летограді пройшов перший з двох змагальних днів чемпіонату Чехії з літнього біатлону. Організатори надали змаганням статус відкритих, що дозволило взяти участь в гонках кільком українським спортсменам.

І в спринті в категорії юнаків U19 переможцем став Сергій Супрун! Наш біатлоніст став єдиним серед 44-х учасників гонки, хто закрив усі десять мішеней, завдяки чому на сім секунд випередив кращого з господарів чемпіонату - Мілана Якуба. У цій же гонці бронзу завоював Богдан Борковський, який відстав на 16 секунд від часу переможця, маючи при цьому два штрафи в стрільбі. На восьмому місці ще один українець Михайло Хміль.

У цій же віковій групі у дівчат єдина з українок, яка стартувала, Вероніка Шевчук стала 11-ю. А в молодшій віковій групі (U-17) Ксенія Приходько фінішувала на п'ятій позиції.

yyyyyhhh
10.09.2021, 12:03
В рамках Відкритого Кубка Австрії з літнього біатлону пройшли гонки переслідування. Чоловічу гонку виграв австрієць Сімон Едер, а в жіночій першою фінішувала італійка Доротея Вірер.

Жінки

1. Доротея Вірер (Італія) - 31.48,9 (5)

2. Катаріна Іннерхофер (Австрія) - 55,3 (5)

3. Еліза Гаспарін (Швейцарія) - 1.03,5 (3)

4. Аїта Гаспарін (Швейцарія) - 1.35,8 (5)

5. Крістіна Оберталер (Австрія) - 1.38,1 (1)

6. Анна Юппе (Австрія) - 1.51,7 (5)

Чоловіки

1. Сімон Едер (Австрія) - 33.24,4 (2)

2. Томмазо Джакомель (Італія) - 10,1 (5)

3. Томас Бормоліні (Італія) - 17,0 (2)

4. Домінік Віндіш (Італія) - 45,2 (2)

5. Юліан Еберхард (Австрія) - 1.25,7 (6)

6. Шон Доерті (США) - 1.28,3 (2)

Біатлонний сезон-2021 / 22: розклад, анонси, трансляції, результати

Sport.ua Telegram

yyyyyhhh
11.09.2021, 13:00
Біатлоністка збірної України Юлія Журавок повернулася до тренувань після народження сина.

26-річна спортсменка, яка стала мамою 26 червня, опублікувала в Instagram фотографію з тренування.

yyyyyhhh
22.12.2021, 13:05
Легендарна фінська біатлоністка Кайса Макаряйнен прокоментувала рішення IBU оголосити її та Туру Бергер переможницями загального заліку Кубка світу за підсумками сезону-2013/14.

«Я по-справжньому рада такому рішенню, що можу зберегти «Кришталевий глобус» і залишитися переможцею загального заліку сезону-2013/14. Вручити два «Кришталеві глобуси» - дуже справедливе рішення. Також я дуже рада за Туру. Звичайно, виграти «Глобус» через сім років – не те саме, що виграти його в день змагань. Вона не отримала всього того, що дає така велика перемога.

Завжди неприємно чути про правопорушення спортсмена, пов'язане з допінгом, яке призводить до перерахунку результатів, адже це не допоможе відновити реальні обставини змагання, що пройшло. Я просто сподіваюся, що мені не доведеться проходити через це знову. Хотілося б, щоб сьогодення та майбутнє нашого спорту було вільним від допінгу, і ми могли б довіряти результатам, які бачимо у день змагань», - сказала Макаряйнен.

yyyyyhhh
30.01.2022, 10:44
Біатлоніст збірної України Тарас Лесюк прокоментував 22 місце у гонці переслідування на чемпіонаті Європи в німецькому Арбері.

«На трасі вітер не грає ролі, а ось на рубежі потрібно було адаптовуватися. Не скажу, що вдалося впоратися на стрільбі - останній рубіж, на жаль, провалив. Але для себе провів хорошу гонку, зумів покращити стартову позицію, здобув досвід. Так співпало, що більшу частину гонки ми з Віталіком Трушем працювали разом. На завтрашню естафету сили ще залишилися», - сказав Лесюк.

yyyyyhhh
02.02.2022, 11:12
Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак розповів про те, коли головний тренер чоловічої збірної Юрай Санітра вийде з карантину:

«Санітра поки що не вийшов. Планує вийти 3-4 лютого, якщо все буде гаразд. Потрібно два негативні тести здати. Так, [може перед стартом Олімпіади повернутися до розташування збірної]».

Нагадаємо, Санітра склав позитивний тест на коронавірус після прильоту до Пекіна. Біатлонні змагання Олімпіади стартують 5 лютого.

yyyyyhhh
03.02.2022, 12:12
Головний тренер жіночої збірної України Урош Велепець прокоментував позитивний тест Олени Білосюк на коронавірус напередодні Олімпійських ігор у Пекіні.

«Боялися цього з першого дня. Пішов «ефект доміно». Сподівалися, що проскочимо і будемо спокійними. Сьогодні перший спортсмен — Олена Білосюк. Її готували практично цілий рік. Вона жертвувала цілим сезоном, щоб готуватися до Олімпіади. Сьогодні вночі була висока температура, зранку трішки краще, але позитивний тест. Треба зрозуміти, чи зможе повернутися в ритм. Два тижні до естафети, але це питання до лікарів.

Тест Олени — це катастрофа. За команду ще нічого, а Олена жертвувала цілий рік. Пропускала гонки. Вона їх хотіла бігти, але ми говорили, щоб готувалася до Олімпіади. Зробила кілька тренувань тут, з оптимізмом йшла, ну і от. Чекаємо, хто буде наступним. Боїмося цього. З тренера пішло на сервісмена, потім на фізіотерапевта. В нас кілька днів масажу немає, бо фізіотерапевт жіночої команди також на карантині», - сказав Велепець.

yyyyyhhh
04.02.2022, 12:03
Відбулася чоловіча спринтерська гонка етапу Кубка IBU, де українці зуміли показати непогані результати.

Найкращим став Денис Насико, який фінішував 11-м. Руслан Ткаленко показав 17-й результат, а одразу 4 українці закінчили гонку у топ-30.

Спринт. Чоловіки

1. Сверре Дален Аспенс (0+1) 23:44,9
2. Олександр Поварніцин (0+0) +10,2
3. Філіпп Хорн (0+1) +28,5
...
11. Денис Насико (0+0) +1:03,0
17. Руслан Ткаленко (0+2) +1:09,9
23. Віталій Труш (0+0) +1:20,9
30. Тарас Лесюк (0+2) +1:45,9
69. Андрій Доценко (0+3) +2:53,3
82. Сергій Телень (0+2) +3:31,7

yyyyyhhh
05.02.2022, 10:21
У суботу, 5 лютого, на біатлонному стадіоні в китайському Чжанцзякоу в рамках Олімпійських ігор 2022 відбудеться змішана естафета.

Пропонуємо ознайомитись зі стартовими номерами українців:

10-1. Валя Семеренко
10-2. Юлія Джима
10-3. Артем Прима
10-4. Дмитро Підручний

yyyyyhhh
06.02.2022, 11:04
У суботу, 5 лютого, на біатлонному стадіоні в китайському Чжанцзякоу в рамках Олімпійських ігор 2022 відбулася змішана естафета.

Збірна України, яку представляли Валя Семеренко, Юлія Джима, Артем Прима та Дмитро Підручний, завершила боротьбу за медалі вже після першого етапу, на якому найдосвідченіша біатлоністка у команді заробила три кола штрафу.

На першій передачі естафети Україна була останньою та програвала три з половиною хвилини лідерам. Потім зусиллями Джими, Прими та Підручного наша команда уникла абсолютного провалу і не стала коловою, проте 13-ту підсумкову позицію можна розцінювати не інакше, як провал.

Виграла гонку збірна Норвегії: Йоганнес Бьо у фінішному створі випередив француза Кантена Фійона Має та Едуарда Латипова з Олімпійського комітету Росії.

Результати гонки:

1. Норвегія (3+13) 1:06:45,6
2. Франція (3+11) +0,9
3. ОКР (1+13) +1,5
4. Швеція (0+1+3) +41,0
5. Німеччина (2+18) +1:05,5
6. Білорусь (2+14) +1:14,6
...
13. Україна (4+15) +3:36,1

yyyyyhhh
10.02.2022, 12:36
Біатлоніст збірної Норвегії Йоганнес Бьо прокоментував завоювання бронзової медалі в індивідуальній гонці на Олімпійських іграх 2022.

«Після швидкої і точної стрільби на другому рубежі мені вдалося реабілітуватися і повернути позиції. Перед третім вогневим я був налаштований закрити всі мішені та вийти у лідери. Але в індивідуальних гонках напруга зростає з кожним пострілом. Важливо зберігати спокій і не перестаратися на трасі, бо це ускладнює роботу на стрільбищі.

Я дуже задоволений! Змішана естафета пройшла фантастично. Для мене вона стала однією з тих гонок у кар'єрі, які запам'ятовуються надовго через ефектний фініш. Сьогоднішня медаль – те, для чого я так багато працював. Щасливий за такий результат», - сказав Йоганнес Бьо.

yyyyyhhh
18.06.2022, 14:16
36-річна українська біатлоністка Віта Семеренко не потрапила до складу збірної на наступний сезон.

При цьому її сестра-близнючка Валя увійшла до складу резервної команди. Ймовірно, минулий сезон став для Віти останнім у кар'єрі.

Віта Семеренко є олімпійською чемпіонкою Сочі-2014 в естафеті, а також бронзовою призеркою тих же Ігор у спринті. Також в активі Віти сім медалей чемпіонатів світу, з них три особисті.

yyyyyhhh
20.06.2022, 11:18
Став відомий календар наступного сезону Кубка світу з біатлону. Він складатиметься з дев'яти етапів та чемпіонату світу, який відбудеться у лютому в німецькому Обергофі.

Відкриття сезону заплановано на 27 листопада у фінському Контіолахті. Завершальним етапом стануть гонки у норвезькому Голменколлені, вони відбудуться з 16 по 19 березня.

Календар Кубка світу з біатлону 2022/23:

Контіолахті: 29.11.2022 – 04.12.2022;
Гогфільцен: 08.12.2022 – 11.12.2022;
Ансі: 15.12.2022 – 18.12.2022;
Поклюка: 05.01.2023 - 08.01.2023;
Рупольдінг: 11.01.2023 – 15.01.2023;
Антгольц-Антерсельва: 19.01.2023 – 22.01.2023;
Чемпіонат світу в Обергофі: 08.02.2023 - 19.02.2023;
Нове-Место: 02.03.2023 – 05.03.2023;
Естерсунд: 09.03.2023 - 12.03.2023
Голменколлен: 16.03.2022 – 19.03.2023.

yyyyyhhh
21.06.2022, 10:24
З початку червня команда Б збірної України з біатлону почала підготовку до нового зимового сезону. Зараз спортсмени тренуються в Тернополі, де відбулась модернізація біатлонної бази в Підгородньому: з’явились нові установки для стрільби, а також поліпшена якість покриття на лижероллерній трасі.

Перший збір вже підходить до завершення: його строки - з 2 по 16 червня. Але й надалі спортсмени лишатимуться тут: другий тренувальний збір заплановано на 19 червня - 4 липня.

Чоловіча команда, як і минулого року, розпочинає підготовку під керівництвом Миколи Зоца та Ігора Якименка. Старшим тренером жіночої збірної буде Ігор Ященко.

Склад спортсменів команди Б виглядає так:

Чоловіки: Артем Тищенко, Віталій Труш, Руслан Ткаленко, Андрій Доценко, Андрій Орлик, Сергій Телень, Степан Кінаш, Віталій Мандзин, Роман Боровик, Дмитро Грущак, Владислав Чихар

Жінки: Валя Семеренко, Юлія Журавок, Валерія Дмитренко, Надія Бєлкіна, Анастасія Рассказова, Христина Дмитренко, Любов Кип’яченкова, Юлія Городна, Олександра Меркушина, Олена Городна, Лілія Стеблина, Вероніка Шевчик.

yyyyyhhh
25.06.2022, 12:48
Біатлоністка збірної Норвегії Марте Олсбю-Ройселанд прокоментувала рішення IBU скасувати вирахування очок за найгірші в сезоні гонки.

«Розумію бажання IBU, щоб ми брали участь у всіх гонках Кубка світу. Але вони забирають у нас, спортсменів, можливість одужати після хвороби чи травми, які можуть статися в період з листопада по березень. Мені здається, це погано», - сказала Олсбю-Ройселанд.

yyyyyhhh
26.06.2022, 15:57
Біатлоніст збірної Норвегії Ветле Шостад Крістіансен прокоментував рішення IBU скасувати відрахування очок за найгірші в сезоні гонки.

У такому разі ми будемо змушені виходити на дистанцію із хворобою, а не проводити час удома із сім'єю», - сказав Крістіансен.

yyyyyhhh
02.07.2022, 15:02
Біатлоніст збірної Швеції Себастьян Самуельссон прокоментував рішення IBU скасувати відрахування очок за найгірші в сезоні гонки.

Існує ризик, що тепер на старт виходитимуть біатлоністи, які не зовсім здорові, а ми цього не хочемо.

Представник комісії спортсменів Клер Іген проголосувала проти нововведення за одноголосної підтримки пропозиції з боку керівництва IBU. Адже спортсмени рідко голосують проти.

Дивно, що наші побоювання не сприйняли всерйоз», - сказав Самуельссон.

yyyyyhhh
03.07.2022, 09:29
Старший тренер жіночої збірної України з біатлону Олександр Кравченко розповів про наслідки війни для наших дівчат.

«Найбільші жахи, мабуть, пережила Даша Блашко в Чернігові. Напевно, що й Іра Петренко. Це двоє дівчат, які потрапили у важкі ситуації. Потроху відновлюємо психологічний стан, бо так просто з нього не вийдеш. Ту ж Ірину можна зрозуміти, сім'я у Чернігові, а вона тут. Це теж накладає свій відбиток на моральний стан. Ми зібрали інформацію по інвентарю, який залишився у біатлоністок. Знайшли Ірині Петренко класичні ролери. Та все ж мав розмову з Віталієм Руденчиком. Він приїде до нас і привезе їй класичні лижеролери. Ті, що ми їй знайшли за допомогою Міністерства молоді та спорту дуже швидкі, і на трасі в Обертілліасі на них Ірині буде некомфортно. Ризиковано, так скажемо. По забезпеченню, майже все потрібне у всіх є».

yyyyyhhh
24.07.2022, 11:13
19-річний біатлоніст збірної України Віталій Мандзин поділився враженнями від тренувань із командою А.

«Я розумію, що тренуюсь із найкращими біатлоністами України. Найбільше мене мотивує те, що мені потрібно тягнутися до них, брати з них приклад.

Мені імпонує їхнє ставлення до тренувального процесу, їхню працьовитість. Подобається їхня думка, погляди на тренування і життя.

Хочеться досягти, як мінімум, такого ж результату, як хлопці, які тренуються у команді А», - сказав Мандзин.

yyyyyhhh
25.07.2022, 11:52
Колишній біатлоніст, а нині віце-президент ФБУ Андрій Дериземля розповів про пошкодження чернігівської бази, яка постраждала від російських бомбардувань.

«Базу взагалі неможна відновити, на жаль, потрібно її зносити і будувати нову. Це дуже прикро, враховуючи те, якою б застарілою вона не була, але її підтримували, тут проживали спортсмени, харчувалися, тренувалися.

Окрім вихованців спортивних шкіл, сюди приїздили спортсмени з інших областей України, лижні гонщики, біатлоністи, паралімпійці. Тут завжди вирувало життя зранку до вечора. Щороку.

Зараз без сліз боляче на неї дивитися. Я особисто прожив на цій базі 10 років, моє становлення, як спортсмена, відбувалося тут.

Тут займалися від початківців до призерів Олімпійських ігор, світу і Європи займалися.

Спочатку тут в укриттях переховувалися і працівники бази, і спортсмени. З Дар’єю Блашко ми були постійно на зв’язку. Вони тут у підвальному приміщенні перебували, поки не почалися обстріли цих рашистів.

Перший приліт був після авіаудару 19 березня, найбільше руйнування. А пізніше були обстріли з «Градів», «Смерчів», мінометів.

База зруйнована повністю. Там, де зберігалася зброя, пробите це укриття. На жаль, велика частина спортивного інвентаря майже повністю зруйнована. Починаючи від не дуже дорогого і закінчуючи професійним, дороговартісним інвентарем.

Це 100% невійськовий об’єкт. Це об’єкт спортивної інфраструктури. На жаль, в нашій області він не єдиний зазнав такого руйнування. Тому дуже сильно сподіваюся, в першу чергу, на перемогу, а в подальшому і на відбудову цих об’єктів.

Трасу лижеролерну ми намагаємося відновити, де є можливість. Щоб діти мали змогу тренуватися.

Прикро. Тому що до війни тут планувалася реконструкція. Вже був оголошений тендер, було домовлено, що будуть виділені гроші. Вже був проєкт. Тоді ми рахували, що потрібно десь 150 мільйонів гривень. Розуміємо, що зараз триває війна, Чернігів майже прикордонне місто, тому…

Зараз ми мріємо відновити тренувальний процес. Для цього потрібні невеликі вкладення: відновлення траси, ремонт стрільбища, установок», - сказав Дериземля.

yyyyyhhh
26.07.2022, 09:37
Головний тренер чоловічої збірної України з біатлону Юрай Санітра розповів, яке ставлення зараз до української команди за кордоном.

«На сьогоднішній день ми не мали нагоди зустрічатися з іншими тренерами, бо тут на зборі нікого немає, лише два дні тому приїхала команда Казахстану. Але, я думаю, всім ясно, що відбувається. Усі знають, що команда працює у складній ситуації. Усі морально допомагають, як можуть.

Також хочу подякувати керівництву міжнародної федерації біатлону. Вже було публічно заявлено, що забезпечення зборів нашої команди відбувається за рахунок міжнародної федерації. І держава, і Міністерство спорту допомагають, як можуть, і Федерація біатлону також. Скажу, що забезпечення наразі достатнє, щоб ми могли повноцінно готуватися до сезону», - сказав Санітра.

yyyyyhhh
05.08.2022, 12:41
Молоді українські біатлоністи Роман Боровик та Анна Кривонос нещодавно заручилися.

22-річний член юніорської команди запропонував руку та серце титулованій подрузі по команді, почувши у відповідь заповітне «так».

Варто зазначити, що минулого сезону Боровик кілька разів піднімався на п'єдестал пошани за підсумками гонок Юніорського Кубка IBU.

24-річна Анна Кривонос вже кілька сезонів виступає на дорослому рівні, має в активі особисту срібну медаль Кубка IBU.

Крім того, Анна є чемпіонкою світу 2015 року серед юніорок в індивідуальній гонці. Загалом Кривонос чотири рази піднімалася на п'єдестал пошани світових першостей – по одному разу на першу та третю сходинку, а також двічі на другу.

yyyyyhhh
26.08.2022, 14:49
У німецькому Рупольдінгу в рамках чемпіонату світу 2022 з літнього біатлону відбулася кваліфікація чоловічого суперспринту.

У фінальну частину гонки відібралися лише двоє українців. Дмитро Підручний показав 6-й час у кваліфікації, а Антон Дудченко розташувався на 19-му рядку протоколу.

Нагадаємо, у фіналі суперспринту виступлять 30 найкращих біатлоністів за підсумками кваліфікації.

Результати кваліфікації:

1. Тьєррі Ланжер (0+0) 9:56,2
2. Пеппе Фемлінґ (0+1) +8,2
3. Томмазо Джакомел (1+1) +9,4
...
6. Дмитро Підручний (1+0) +14,8
19. Антон Дудченко (0+1) +32,4
36. Богдан Цимбал (0+3) +52,8
37. Артем Прима (1+2) +54,6
55. Тарас Лесюк (2+4) +1:14,8.

yyyyyhhh
22.09.2022, 15:39
Зазвичай у вересні проводиться чемпіонат України з літнього біатлону. Попри оголошений в країні військовий стан через агресію росії, не став виключенням і цей рік - Міністерство молоді та спорту України та Федерація біатлону України знайшли можливість провести змагання.

Щоправда, організатори змушені були скоротити програму чемпіонату: замість звичних чотирьох змагальних днів, цього разу медалі буде розіграно лише в двох дисциплінах:

26 вересня - спринти (чоловіки, жінки)
27 вересня - гонки переслідування (чоловіки, жінки)

Планується, що в гонках чемпіонату братимуть участь представники основи збірної України.

yyyyyhhh
24.09.2022, 13:12
Легендарна чеська біатлоністка Габріела Соукалова зникла в Альпах.

Дівчина минулої середи, 21 вересня, вирушила на прогулянку в гори і так і не повернулася того дня. У зв'язку з цим було організовано пошуки.

Наступного ранку, 22 вересня, Габріелу знайшли на висоті 2270 метрів. Дівчина заблукала в горах, а також у неї розрядився мобільний телефон. Проте вона встигла відправити своє місце розташування, що полегшило роботу рятувальникам.

Повідомляється, що Габріела не постраждала.

Соукалова завершила кар'єру у 2019 році у віці 30 років. Вона є дворазовою переможницею чемпіонату світу та триразовою призеркою ОІ. В 2021 році вона народила доньку.

yyyyyhhh
25.09.2022, 10:32
Біатлоніст збірної України Артем Прима відреагував на знайдені масові поховання в Ізюмі, який тривалий час перебував під окупацією.

«росія – терористична країна №1», - написав Прима.

yyyyyhhh
26.09.2022, 10:29
Чинний президент IBU Олле Далін одноголосно переобраний на цю посаду на наступний чотирирічний термін. Це сталось під час другого дня Конгресу організації, який вчора завершив свою роботу в Зальцбургу.

Посаду віце-президента IBU обійматиме Іржі Хамза (Чехія), в якості IBU Treasurer працюватиме Крістіан Шерер (Австрія), а членами Виконавчого комітету на період 2022-2026 стали Франц Штайнле (Німеччина), Тім Фарчнік (Словенія), Торе Бойгард (Норвегія), Фаб’єн Саге (Франція), Наталі Сантер (Бельгія), Катерина Дафовска (Болгарія)

Також до складу Виконкому увійде Голова Комітету атлетів Клер Іґан (США), з правом голосу. Інша відома біатлоністка Кайса Макаряйнен (Фінляндія) стане представником атлетів у Технічному комітеті IBU.

Наступний Конгрес IBU відбудеться восени 2024 року в сербському Бєлграді.

Раніше стало відомо, де пройде ЧС-2027 з біатлону.

yyyyyhhh
27.09.2022, 11:12
Гаррі Гальме, колишній менеджер Кайси Макаряйнен, розповів, що фінська біатлоністка не одержала від національної федерації виграні призові.

«Призові Кайси залишилися у федерації, думаю, ці гроші пішли на оплату інших рахунків. Коли Кайса прийшла вимагати належне, у казні нічого не залишилося. Тому довелося звернутися до олімпійського комітету. Тим більше, що за час її кар’єри всі її прохання були відхилені.

Все завжди було надто дорого, до того ж керівники федерації ніколи не хотіли, ніколи не знали, як скористатися популярністю Кайси, щоб зробити біатлон відомим у країні та залучити спонсорів», - написав Гальме у своїй книзі.

yyyyyhhh
30.09.2022, 09:56
Головний тренер чоловічої збірної України з біатлону Юрай Санітра розповів про минулий літній чемпіонат України та підготовку до нього.

«Після літнього чемпіонату світу в німецькому Рупольдінгу ми зробили хороший збір в Обертілліаху в Австрії. Ми переїхали з повного завантаження на тренуваннях на чемпіонат України. Брали участь у цих змаганнях, щоб основа показала себе на рідній українській землі. Тут, у Сянках, хороша траса, профіль хороший. У перший день спринтів трохи завадила погода.

Але я дивлюся на це як на хороше тренування, можливість для спортсменів пробігти в хорошій конкуренції та порівняти їх із командою «Б». Щодо чоловіків, я дуже оптимістично дивлюся на цей сезон. Також важливо стріляти в хорошому пульсі та емоційному налаштуванні. Ці старти нам дуже допоможуть надалі продовжувати працювати, а також виконати роботу над помилками», - сказав Санітра.

yyyyyhhh
02.10.2022, 15:02
Натуралізована Україною росіянка Ольга Абрамова, яку відрахували з нашої збірної через виїзд на малу батьківщину після початку повномасштабного військового вторгнення рф, створила новий інфопривід.

На сторінці Ольги Подчуфарової в Instagram Абрамова лайкнула пост колишньої подруги по команді про друга, який вирішив добровільно могилізуватися.

«Абсурдніше за зміст цього посту лише Ольга Абрамова, яка його лайкнула, будучи громадянкою України», - висловив подив один із користувачів.

Абрамова, мабуть, недовго думаючи, відповіла йому: «Мене захоплюють ті, хто йде добровольцем. А ви як, добровільно чи повістку чекаєте?»

Незабаром, коли реакція громадянки України завірусилася в інтернеті, Абрамова раптом заявила, що її могли неправильно зрозуміти.

«Народ, це був сарказм, не взяла слово захоплююсь у лапки. Свою позицію я не змінюю. Вважаю, що свідомо та добровільно йти на війну – це величезна помилка. Я не підтримую!» – написала Абрамова в сторіс Instagram.

yyyyyhhh
06.10.2022, 11:08
Бронзова призерка чемпіонату світу 2013 року з біатлону Моніка Гойніш-Старенга оголосила, що бере паузу в спортивній кар'єрі на один рік.

«Після кількох років безперервного тренувального режиму я вирішила, що мені потрібна перерва. Хочу відпочити як фізично, так і морально, і немає кращого часу для такого відпочинку, ніж післяолімпійський рік.

Це зовсім не означає, що я йду з біатлону назавжди. Я, як і раніше, планую стартувати на Олімпійських іграх у 2026 році», – сказала Хойніш-Старенга.

yyyyyhhh
16.10.2022, 12:30
Відомий швейцарський екс-біатлоніст Сімон Халленбартер наклав на себе руки. Йому було 43 роки.

За інформацією швейцарських ЗМІ, Халленартер останнім часом відчував психологічні проблеми.

Халленбартер розпочинав кар'єру у лижних гонках, перейшов у біатлон у 2002 році. На Кубку світу з біатлону виступав у 2004 – 2014 роках. Взяв участь у трьох Олімпіадах (2006, 2010 та 2014 років) та восьми чемпіонатах світу.

yyyyyhhh
23.10.2022, 09:00
Біатлоністку збірної Швеції Корделію Мелен Олссон дискваліфіковано на два роки за допінг.

У березні 24-річна спортсменка здала позитивну допінг-пробу на чемпіонаті Швеції. У її пробі виявили тербуталін – препарат зі зняттям симптомів астми.

«Моя мета в біатлоні – виступати на національному рівні і отримувати задоволення. Я не знаю, як заборонений препарат потрапив в мій організм, це жахливо. У мене ніколи не було бажання вживати допінг, мені дуже шкода, що так сталося», - сказала Олссон.

yyyyyhhh
29.10.2022, 15:48
Багаторічний президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак склав із себе повноваження, а вибори нового голови організації мають відбутися у листопаді.

Поки що відомо, що у боротьбі за пост президента беруть участь Дмитро Підручний та Іван Крулько.

- Володимире Михайловичу, чому проведення запланували саме зараз, а не по завершенні сезону, як зазвичай?

- Оскільки з 1 липня я написав заяву про складення повноважень президента, в сезон федерація вступає без повноцінного керівника. А це, напевне, не зовсім правильно. І для того, аби вона почала повноцінно працювати, ми вирішили провести вибори у листопаді. Невдовзі Президія федерації вирішить питання про місце, час і формат проведення Конференції.

- Хто зараз займається координацією підготовки національних команд до майбутнього сезону?

- Всі займаються – як це і було раніше. Є генеральний секретар, є виконавчий директор, є міністерство спорту… Загальний процес підготовки не порушений. Хоча все одно до мене телефонують, просять допомогти вирішувати ті чи інші питання.

- На цей момент з різних джерел відомо про дві кандидатури, які будуть висунуті на Конференції – це Дмитро Підручний та Іван Крулько. Чи можлива поява інших кандидатів – до Конференції чи під час її проведення?

- Це можливо. Будь-який делегат може запропонувати будь-яку кандидатуру. І якщо вона буде підтримана учасниками Конференції, то зможе взяти участь у виборах. Тобто, подати кандидатуру можна і до початку Конференції, і навіть на самій Конференції.

yyyyyhhh
03.11.2022, 08:39
Капітан жіночої збірної України з біатлону Олена Білосюк (Підгрушна) висунула свою кандидатуру на майбутні вибори президента Федерації біатлону України. Вони відбудуться 14 листопада.

Окрім Білосюк, на посаду також претендують капітан чоловічої збірної Дмитро Підручний та народний депутат України Іван Крулько.

Раніше повідомлялося, що Білосюк також висунула свою кандидатуру на вибори президента НОК України, які відбудуться 17 листопада.

yyyyyhhh
10.11.2022, 09:25
Біатлоністка збірної Німеччини Деніз Геррманн заявила, що наразі повернення до змагань спортсменів з росії та білорусі неможливе.

«Наприкінці минулого сезону ми не думали, що вони не повернуться до цього часу.

Спортсмени прагнуть змагатися з найкращими. Саме такими є збірні росії та білорусі, особливо в біатлоні. Та поки війна в розпалі, а основоположні принципи, як ставитися до людей із повагою, не такі, як раніше — це просто неможливо.

Звісно, є спортсмени з цих країн, які не підтримують цю війну, але завжди є те чи інше.

Я однозначно вважаю, що це правильне рішення, тому що обставини не змінилися», - сказала Геррманн.

yyyyyhhh
11.11.2022, 09:27
Капітан чоловічої збірної України Дмитро Підручний розповів про свої плани на випадок перемоги у виборах президента Федерації біатлону України.

«Можливо, ще сезон виступатиму, щоб підстрахувати і десь передати певний досвід своїм колегам по команді. Але, звичайно, якщо ми виграємо вибори, то це рішення ми приймемо разом з президією та моєю командою. Подивимось на ті виклики, які будуть стояти перед нами, наскільки я зможу поєднувати в сезоні цю роботу.

Нам потрібно розуміти, що в принципі федерація і міністерство вже зарядили команду на сезон, все організовано. Бо основна робота федерації, як і спортсмена, проходить навесні і влітку, коли йде підготовка до сезону, а взимку ми вже пожинаємо плоди цієї праці.

Тому, думаю, у будь-якому випадку, якщо у мене сильна команда, то вона зможе мене підстрахувати. І у телефонному режимі 24/7 ми з командою зможемо вирішувати ті проблеми, які перед нами будуть стояти. Але конкретне рішення ми вже приймемо разом в залежності від того, яким буде результат виборів», - сказав Підручний.

Нагадаємо, вибори відбудуться 14 листопада. На посаду голови ФБУ також балотується народний депутат України Іван Крулько.

yyyyyhhh
19.11.2022, 11:37
Колишній президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак поділився думками про вибори нового очільника.

– Скажіть у двох словах - як пройшла конференція? Ми не змогли на неї потрапити.
– Ви не попали на засідання, бо треба було завчасно подати заявку, це не я вирішував, а президія. Важко пройшло - я вже 8 місяців важко на все це споглядав.

Як були випади на мене, опоненти поливали грязюкою. Вважаю, що я такого не заслужив, можна було ці 25 років зарахувати в плюс, а не в мінус. 426 міжнародних медалей за всі ці роки - це ж результат.

Складності на конференції були, були дуже упереджені з тієї сторони, старалися ресурсом надавити.

Скажу чесно - мені були погрози, очі в очі за три дні до конференції. Що якщо вони програють, то вони мене уриють і будуть проблеми.

Я не опускався до такої планки, щоб в пресі та інтернеті таке заявляти.

– Це зі сторони якого кандидата були погрози?
– Зі сторони звичайно якого кандидата. Вибачте, не буду відповідати далі.

– Як відбулися вибори?
– Хотів, щоб була конкуренція. Щоб не був один Діма (Підручний - прим.) кандидатом, як я був на попередній, коли ніхто більше не висунувся.

Запропонував балотуватися Івану Івановичу (Крульку - прим. Tribuna.com), бо знаю, як він любить біатлон. Бо головне, щоб це було не просто за посадою.

Також я хотів зберегти Підручного як спортсмена до Олімпіади, щоб у нас команда не розсипалася.

І також думав, щоб він став віцепрезидентом, трошки навчився і підтягнув свій рівень управлінця. Йому запропонували це, він відмовився.

Далі на мене до останніх днів була атака. Я мовчав і йшов на конференцію.

Переважна більшість проголосувала за Крулька, в залі і відкрито - всі бачили, хто піднімає руку.

На мій погляд, оцінку дасть час. Через чотири роки ми зустрінемося і українська біатлонна спільнота зможе оцінити, хто був правий. Чи Крулько свого слова дотримається і федерація піде вперед.

А Дімі бажаю продовжити кар’єру. Після виборів потисли руки, сподіваюся, він все зрозумів.

Я йому сьогодні сказав, що готовий стати його особистим спонсором, щоб до Італії 2026 року міг показувати хороші результати, - сказав Бринзак.

yyyyyhhh
20.11.2022, 12:56
Дворазова чемпіонка світу серед юніорів Софі Шово прокоментувала потрапляння до заявки збірної Франції на етап Кубка світу у фінському Контіолахті.

– Коли ви дізналися, що вас відібрали на Кубок світу в Контіолахті?
– Деякий час було відомо, що місце для Кубка світу буде відоме на початку сезону, але це мало статися на Кубку IBU в Сюсйоені. Нарешті, коли ми дізналися, що його збираються скасувати, ми запитали, як все станеться, і тренери сказали нам, що вони збираються подивитися на результати Бессана або навіть провести внутрішнє змагання в Ідре за тиждень до початку Кубок IBU.

Тож ми виступали в Бессані, не замислюючись про це. Особисто я досягла там гарних результатів спокійно. Я пишаюсь собою. У п’ятницю після гонки мені сказали, що я їду на Кубок світу.

– Як ви відреагували, коли вам сказали, що їдете на Кубок світу?
– Насправді ми не знали, що ці гонки в Бессані були відбірковими для Кубка світу. Під час обіду, після другого спринту, тренери пояснили нам, що вони переглянули результати вихідних, щоб вибрати когось. Ми всі сиділи за столом, і я почала відчувати, як моє серце дуже сильно б’ється в грудях… Поки вони не сказали, що це я поїду на Кубок світу. Я була шокована, здивована і не знала, що сказати і як реагувати! Це було несподіванкою. У мене в голові все перевернулося, я думала, сон це чи дійсність… Я так не чекала, це була велика несподіванка! Я не вибухнула від радості з поваги до дівчат, які були поруч. Навіть сьогодні я не можу усвідомити, що поїду на Кубок світу», - сказала Шово.

Етап у Контіолахті пройде з 29 листопада до 4 грудня.

yyyyyhhh
29.11.2022, 10:44
Одразу три українські біатлоністки завершили свої кар'єри під час міжсезоння.

За словами тренерів, Віта Семеренко з початку війни не виходила на зв'язок, тому де вона та які у неї плани на майбутнє – невідомо.

Юлія Журавок була присутня на першому навчально-тренувальному зборі у Тернополі, який проходив на початку червня, але потім, схоже, травмувалася та, ймовірно, завершила кар'єру.

Анастасія Рассказова також сховала гвинтівку в кейс. Стан здоров'я не дозволив їй активно тренуватися та показувати результати.

yyyyyhhh
01.12.2022, 18:13
Біатлоніст збірної України Богдан Цимбал прокоментував дев'яте місце в естафеті на першому етапі Кубка світу у фінському Контіолахті.

– Друга гонка сезону, як себе почуваєте?
– Сьогодні почуваю себе краще, ніж в індивідуалці. Намагався терпіти на трасі, в мене був гарний орієнтир – Понсілуома, я намагався за ним триматися. Сподобалася сьогодні і моя стрільба. Лежачи був прикрий промах, та я закрив його запасним. Стоячи взагалі все склалося чудово, швидко закрив чотири мішені, 5-й постріл трохи притримав, та так було треба. Закрив і побіг на заключне коло. Хотілося мені чеха наздогнати, та він дуже прудкий був. Але я дуже старався.

– У вас другий старт на цьому етапі, чи задоволені наразі своєю формою та тим, як входите в сезон?
– Так, індивідуальна гонка була непроста, але ми здобули залікові очки для себе і для команди. Та й сьогодні гонка пішла краще. Почував себе також краще, зміг терпіти в підйом, і мені також це подобається. Однак це лише початок сезону, багато стартів попереду, тож буду старатися.

– Сьогодні в Контіолахті була потужна українська підтримка. Ви чули її?
– Звісно ж. Її можна почути з мільйону інших людей, вони найкращі. Мені дуже подобається, коли є підтримка, коли вболівальники кричать твоє ім’я, бо знають, хто саме зараз біжить. Дуже радий, що є така підтримка.

yyyyyhhh
03.12.2022, 10:51
3 грудня у фінському Контіолахті спринтами у жінок та чоловіків продовжиться перший етап Кубка світу з біатлону.

Спринт. Чоловіки (11:45)

12. Артем Прима
33. Антон Дудченко
40. Богдан Цимбал
71. Тарас Лесюк
100. Денис Насико

Спринт. Жінки (14:45)

10. Олена Білосюк
29. Дар'я Блашко
65. Анна Кривонос
78. Ірина Петренко

yyyyyhhh
16.12.2022, 15:53
У п'ятницю, 16 грудня, у французькому Ансі в рамках другого етапу Кубка світу з біатлону відбудеться жіноча спринтерська гонка.

Пропонуємо ознайомитись зі стартовими номерами українок:

5. Олена Білосюк
30. Анастасія Меркушина
46. Юлія Джима
59. Дар'я Блашко
87. Анна Кривонос

yyyyyhhh
18.12.2022, 13:24
У французькому Ансі в рамках третього етапу Кубка світу з біатлону відбулася жіноча гонка переслідування.

Перемогу здобула шведка Ельвіра Еберг, якій вдалося закрити усі 20 мішеней. Переможниця спринту Анна Магнуссон допустила лише один промах, але бігла повільно та фінішувала 11-ою.

У складі збірної України найкращою стала Анастасія Меркушина, яка з ідеальною точністю стрільби прорвалася до залікової зони – на 35 місце. Дар'я Блашко та Олена Білосюк балів до загального заліку не набрали.

Результати гонки:

1. Ельвіра Карін Еберґ (0+0+0+0) 29:42,4
2. Ліза Віттоцці (0+2+0+0) +20,4
3. Жюлья Сімон (0+0+1+2) +46,9
...
36. Анастасія Меркушина (0+0+0+0) +4:25,0
48. Дар'я Блашко (1+1+1+1) +5:24,5
55. Олена Білосюк (1+0+2+0) +6:46,4

yyyyyhhh
23.12.2022, 22:28
У п'ятницю у с.Яворів Львівської обл. продовжилася перша частина зимового чемпіонату України з біатлону.

У гонці переслідування, яку через густий туман довелось перенести на 20 хвилин, вдалося перемогти Анні Кривонос, яка, маючи чотири промахи, стала найвлучнішою в гонці разом з Юлією Городною.

Олена Білосюк спромоглась повторити свій вчорашній результат – друге місце, третьою стала Олександра Меркушина.

Завтра на чемпіонаті день відпочинку, а в неділю спортсмени проведуть змішану естафету.

Переслідування. Жінки

1. Анна Кривонос (1+0+1+2) 31:10,4
2. Олена Білосюк (2+0+3+2) +1:16,8
3. Олександра Меркушина (3+1+1+0) +1:24,0
4. Любов Кип'яченкова (2+1+3+1) +1:37,9
5. Ірина Петренко (4+0+2+1) +1:41,0
6. Юлія Городна (0+0+2+2) +3:27,9

yyyyyhhh
04.01.2023, 15:25
П'ятий етап Кубка IBU перенесено з німецького Арбера до словенської Поклюки. Етап проходитиме з 13 по 15 січня.

Причиною стала відсутність на трасі достатньої кількості снігу.

Нагадаємо, що Поклюка з 5 по 8 січня прийматиме цього тижня четвертий етап Кубка світу.

yyyyyhhh
24.01.2023, 18:45
У вівторок, 24 січня, пройшов жіночий спринт у біатлоні на Європейському юнацькому олімпійському фестивалі у Форне-Аволтрі (Італія).

Українська біатлоністка Олександра Меркушина здобула золото. Вона допустила лише один промах. До трійки також потрапили француженка Люло Бюжо та чешка Ілона Плехацова.

Також у цьому спринті взяли участь ще дві українки: Тетяна Тарасюк (18-те місце) та Валерія Шейгас (23-те місце).

Зазначимо, що Меркушина виборола перше золото для збірної України на ЄЮОФ-2023.

ЄЮОФ-2023. Біатлон

Спринт, дівчата

1. Олександра Меркушина (Україна) – 19.19,1 (0+1)

2. Лола Бюжо (Франція) – +44,2 (0+0)

3. Ілона Плехацова (Чехія) – +47,3 (0+1)
...
18. Тетяна Тарасюк (Україна) – +2.21,3 (0+0)

23. Валерія Шейгас (Україна) – +2.34,5

yyyyyhhh
08.02.2023, 20:04
Український біатлоніст Дмитро Підручний після змішаної естафети на чемпіонаті світу (10-е місце України) поділився оцінкою свого виступу.

Підручний не вірив, що після важкої операції на коліні взагалі поїде на ЧС.

«Багато питань до мене було в плані фізичної готовності: чи не турбувала нога, що було на «стійці». Нога не турбувала, все нормально, фізичний стан мене радує. Шкода, не було з ким порівняти, майже всю гонку біг сам. Лише на останньому колі догнав фіна та з ним відпрацював. І на фініші зміг трохи від нього відірватися».

«Звичайно, дуже радий, що так дуже швидко вдалося, дякую команді, хто зі мною працював та допомагав. Юрай ще після операції говорив, що я їду на чемпіонат світу. Чесно кажучи, у це не вірив, тому що реабілітація та постреабілітаційний стан були важкими і фізично, і психологічно. Тому перед стартом в Обертілліасі я не вірив, що в мене вийде сюди поїхати і тим більше потрапити сюди і гідно тут виступати. Це для мене маленький шок і сюрприз, що я можу тут змагатися», – сказав Підручний.

yyyyyhhh
25.02.2023, 15:01
У суботу, 25 лютого, у канадському Кенморі відбудуться жіноча та чоловіча спринтерські гонки.

У жіночому спринті Україну представлять Надія Бєлкіна, Христина Дмитренко та Валерія Дмитренко.

У чоловічому спринті виступлять українці Артем Тищенко, Руслан Ткаленко та Тарас Лесюк.

Жіночий спринт розпочнеться о 21:30, чоловічий – 26 лютого о 00:00. Час початок гонок київський.

yyyyyhhh
07.03.2023, 05:15
У казахстанському Щучинську в рамках молодіжного чемпіонату світу 2023 з біатлону відбулася індивідуальна гонка у юніорів.

Найкращим у складі збірної України став Степан Кінаш, який настріляв 4 хвилини штрафу та посів 17 місце.

Виграв гонку німець Беньямін Менц. Компанію йому на п'єдесталі пошани склали Ейнар Хедегарт та Ісак Фрей з Норвегії.

Результати гонки:

1. Беньямін Менц (1+1+0+1) 43:12,3
2. Ейнар Хедегарт (0+1+0+1) +7,0
3. Ісак Фрей (1+1+1+0) +26,0
...
17. Степан Кінаш (1+2+1+0) +3:32,1
37. Владислав Чихар (0+3+0+2) +6:32,2
50. Віталій Мандзин (3+2+1+3) +7:36,4
64. Сергій Супрун (2+4+1+0) +9:44,2

yyyyyhhh
13.03.2023, 12:17
12 березня, у шведському Естерсунді в рамках восьмого етапу Кубка світу відбувся жіночий мас-старт на 12,5 км.

Виграла гонку 32-річна італійка Доротея Вірер, якій підкорилися усі 20 мішеней.

Цікаво, що Вірер вперше в кар'єрі обійшлася без промахів у цій дисципліні.

У загальному заліку Кубка світу Доротея посідає другий рядок, набравши за вісім етапів 859 очок. Лідирує в тоталі з 1003 балами француженка Жюлья Сімон.

yyyyyhhh
22.04.2023, 17:03
40-річний біатлоніст збірної Австрії Сімон Едер розповів, що продовжить кар'єру.

«Я можу ще багато чого розкрити, тому продовжуватиму ще один сезон. Це занадто весело для мене.

Результати також були мотивацією на наступний сезон. У біатлонній збірній трохи помітно, що є тенденція до росту разом із жіночою командою. Це речі, які впливають на мене, і тоді я щасливий продовжувати.

Загалом, все відбулось саме так, як я думав. У мене є сильне бажання і це надто весело», - сказав Едер.

yyyyyhhh
12.05.2023, 12:38
35-річна біатлоністка збірної Фінляндії Марі Едер пояснила, чому вирішила завершити кар'єру після закінчення минулого сезону.

«На жаль, наприкінці сезону з’явилися певні проблеми з серцем. Минулого місяця найскладнішою була неможливість тренуватися або займатися якою-небудь фізичною активністю.

Зазвичай мені подобається проводити час без тренувань, але мені довелося змінитися. Я почала працювати над облаштуванням нашого майбутнього магазину та зрозуміла, що мені не вистачає фізичної активності.

Тому я стала зовсім новою людиною, почала генерувати нові думки та ідеї. Було дуже складно перестати тренуватися та змагатися в гонках, але це ефективний шлях, аби обрати новий напрямок у житті», - сказала Марі.

yyyyyhhh
16.06.2023, 15:14
30-річний біатлоніст національної збірної Норвегії Йоганнес Бьо розповів, що його вкусила гадюка, коли він працював у своєму саду.

«Коли я зайшов у будинок, то побачив, що з литки тече трохи крові. А потім я помітив два проколи. Тоді я склав два і два разом.

У травмпункті я був у безпеці та під наглядом. Будемо сподіватися, що цей хробак надасть мені такі ж магічні надздібності, які павук дав Спайдермену», - сказав Бьо.

Нагадаємо, раніше Йоганнес Бьо назвав дату завершення своєї кар'єри.

yyyyyhhh
07.07.2023, 18:07
В італійському Фрассіноро пройшли змагання з літнього біатлону – Frassinoro Summer Biathlon Festival.

Переможницею жіночої частини Фестивалю стала українська біатлоністка Дар’я Блашко, яка показала на фініші найкращий результат, випередивши інших призерок гонки – Доротею Вірер та Аллу Гіленко.

Спочатку спортсмени провели дуельну стрільбу, визначаючи стартові номери. Далі – невеличка кваліфікація, схожа на міні-спринт, але з трьома запасними патронами на кожен рубіж. Вирішальні гонки проходили у форматі мас-стартів, в кожному з яких брали участь по чотири учасніці (за кількістю підготовлених установок для стрільби).

Півфінал Блашко впевнено подолала з чистою стрільбою на обох рубежах, а ось у фіналі, в якому було чотири стрільби, припустилась трьох хиб. Щоправда, основна суперниця, Вірер, була ще менш точною: чотири кола штрафу, тож, на фініші Блашко випередила італійку на вісім секунд.

yyyyyhhh
13.07.2023, 14:41
26-річна біатлоністка збірної Франції Жюлья Сімон, яка виграла загальний залік Кубка світу за підсумками минулого сезону-2022/23, звинувачується у шахрайстві з банківськими картками.

Повідомляється, що Сімон мала доступ до особистих даних олімпійської чемпіонки Жюстін Бреза-Буше. Жюлья Сімон використала комп'ютер та електронну пошту партнерки по команді для здійснення покупок.

Бреза-Буше звернулася зі скаргою до Французької федерації лижного спорту, але до зими жодних розслідувань не проводилося, через що Жюстін подала позов.

Звинувачення у використанні карток, що не належать їй, Сімон заперечує. Жюлья видалила свої облікові записи в соцмережах.

yyyyyhhh
27.07.2023, 11:24
Біатлоністи збірної України Дмитро Підручний та Віталій Мандзин виступлять на літньому фестивалі BLINK, який відбудеться у норвезькому Саннесі.

Підручний та Мандзин уперше виступлять на турнірі. BLINK пройде з 2 по 5 серпня.

Турнір об'єднує у програмі змагання з біатлону та лижних гонок.

Нагадаємо, що літня світова першість з біатлону пройде з 24 по 27 серпня у словацькому Осрблі.

yyyyyhhh
02.09.2023, 10:40
Керівництво Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) відвідало Україну. Йдеться про президента організації Олле Далліна та генерального секретаря Макса Кобба.

Вони побували в Україні на запрошення президента Федерації біатлону України (ФБУ) Івана Крулька. Вони побували в Бучі та Києві, де зустрілися з головою НОК України Вадимом Гутцайтом.

Обговорювали перспективи будівництва біатлонного комплексу в Бучі. Пізніше делегація вирушила до Чернігова, де також обговорили питання відновлення місцевої тренувальної бази, яка постраждала через ракетні удари.

У майбутньому розглядається можливість проведення одного з етапів Кубка світу в Україні.

yyyyyhhh
07.10.2023, 12:01
Зірковий німецький біатлоніст Бенедікт Долль заявив про те, що сезон 2023/2024 стане прощальним у його кар'єрі:

«На жаль, я не зможу виступити на Олімпіаді 2026 року. Прийшов час присвятити себе сім'ї та своїй дитині. Цей зимовий сезон стане останнім у моїй кар'єрі», – заявив Долль.

33-річний Долль дебютував на Кубку світу в сезоні 2011/2012. Головним досягненням у його кар'єрі є золото чемпіонату світу 2017 року в спринті.

Сумарно Долль здобув три перемоги і 15 разів піднімався на подіум на етапах Кубка світу. Брав участь в Олімпіадах 2018 і 2022 років, 2018 року в Пхенчхані завоював дві бронзи – у переслідуванні та в естафеті.

yyyyyhhh
23.10.2023, 07:32
Відома словацька біатлоністка російського походження Анастасія Кузьміна прийняла рішення повернутися в спорт у віці 39 років. Вона завершила кар'єру у 2019 році.

Головна мета Кузьміної – домашній чемпіонат Європи-2024, який пройде з 24 до 28 січня у словацькому Брезно-Осрбльє. У разі успішних результатом надалі вона може взяти участь і в етапах Кубка світу.

Повернутися до офіційних змагань Кузьміна зможе не раніше, ніж 18 січня наступного року. Це пов'язано з тим, що після подачі заявки на відновлення кар'єри спортсмен повинен протягом шести місяців бути доступним для допінг-тестів, перш ніж повернутися в офіційні змагання.

Нагадаємо, Кузьміна є триразовою олімпійською чемпіонкою і чемпіонкою світу 2019 року в спринті.

yyyyyhhh
27.10.2023, 13:13
Сьогодні, 24 жовтня найкраща біатлоністка світу минулого сезону Жюлія Сімон була заарештована поліцією у своєму рідному місті, Альбервіллі. Пізніше співробітники поліції провели допит 27-річної спортсменки.

Нагадаємо, Сімон звинувачують у шахрайстві з банківськими картами. Сімон підозрюють у тому, що вона здійснювала інтернет-покупки за допомогою карток інших людей, серед яких виявилася її партнерка по збірній Франції Жюстін Бреза-Буше.

Через ці звинувачення влітку Сімон відсторонили від тренувань зі збірною Франції, проте на початку жовтня вона повернулася до роботи з командою.

Минулого сезону Жюлія Сімон стала володаркою Кубка світу і завоювала золото чемпіонату світу в гонці переслідування.

yyyyyhhh
08.11.2023, 13:42
Головний тренер чоловічої збірної України з біатлону Юрай Санітра розповів про те, як команда проводить заключний підготовчий збір у Контіолахті перед стартом нового сезону.

До старту сезону команда готується без Дмитра Підручного. Лідер збірної отримав травму ліктя перед стартом літнього чемпіонату світу, і хоча вже готується індивідуально, але на першому етапі в Естерсунді не виступить.

«Плануємо бути тут до 22 листопада. Наприкінці збору тут будуть цікаві змагання (18-19 листопада), гран-прі Контіолахті, де плануємо виступити. Це один з останніх тестів перед стартом сезону. Там виступатимуть не лише спортсмени, але й команди. Приїде й команда «Б», бачитиму на одному старті всіх спортсменів, які можуть виступити на старті Кубка світу та Кубка IBU.

Але я вже попередньо знаю основу команди на Кубку світу, бо це не робиться з двох стартів. Знаю спортсменів, які у мене є, на якому рівні вони знаходяться. Це для того, щоб вони отримали більше змагальної практики. Звичайно, що дивитимуся на стан, але щоб не було розуміння, що це відбір на Кубок світу.

На першому етапі Кубка світу жорстка програма. За 10 днів – шість стартів, тому я планую там зібрати шість спортсменів, щоб робити ротацію. Є база спортсменів, як і у минулому році. Коли немає Підручного на першому Кубку світу, будемо вибудовувати команду, яка виступала у попередньому сезоні: Дудченко, Прима, Цимбал, а далі побачимо.

Щодо Підручного – можу сказати, що він матиме індивідуальну програму з 2 листопада в Обертілліаху. Якщо все буде відбуватися відповідно до моїх побажань, він приєднається до команди на другому етапі Кубка світу в Гохфільцені.

Йдемо крок за кроком. Він виконав хорошу роботу на зборі в Сянках, я задоволений тим, який результат він продемонстрував на функціональному тесті в Києві. Його фізичний стан на дуже хорошому рівні, але щось планувати ще рано. Треба почекати, коли він на 100% буде виконувати всю тренувальну роботу. До того часу може виконувати практично все, єдина проблема – стрільба лежачи, де ще лікоть йому заважає займати відповідне положення», – розповів Санітра.

yyyyyhhh
19.11.2023, 18:24
Чоловіча збірна України з біатлону завершила підготовку до нового сезону. У фінському Контіолахті команда провела контрольний спринт, який виграв Антон Дудченко.

Суперниками України були представники збірних Фінляндії та Казахстану.

Україну представляли Антон Дудченко, Роман Боровик, Віталій Мандзін, Дмитро Грущак, Богдан Борковський та Руслан Ткаленко. Дмитро Підручний пропустить старт сезону через травму.

Сезон розпочнеться в Естерсунді, перший етап стартує 25 листопада.

симчич
25.11.2023, 15:44
Стартував сезон КС з біатлону. Україна фінішувала у топ-10 у першій гонці

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Тищенко та Меркушина провели змішану естафету

Відбувся старт нового сезону Кубка світу з біатлону. Етап у шведському Естерсунді розпочався з одиночної змішаної естафети, де Україну представляли Артем Тищенко та Анастасія Меркушина.

Перемогу здобула команда Швеції, а Україна показала 10-й результат.

Топ-3 замкнули Норвегія та Франція.

Сьогодні о 15:50 відбудеться змішана естафета.

1. Швеція – 37,46 (0+8)
2. Норвегія + 13,8 (+6)
3. Франція + 42,2 (2+12)
...

10. Україна + 1.21 (0+7)

симчич
25.11.2023, 18:29
КС з біатлону. Україна закінчила змішану естафету у топ-8

Перший етап сезону Кубка світу з біатлону

На першому етапі у сезоні Кубка світу в Естерсунді відбулася змішана естафета. Україну у перегонах представляли Артем Прима, Антон Дудченко, Ірина Петренко та Крістіна Дмитренко.

Першою фінішувала збірна Франції, а Україна завершила гонку 8-ю.

Топ-3 замкнули команди Норвегії та Італії.

1. Франція (1+5) 1:09:09,9
2. Норвегія (0+7) +15,7
3. Італія (1+9) +39,7
4. Німеччина (0+8) +55,7
5. Чехія (0+9) +57,4
6. Швеція (0+9) +2:28,0
7. Швейцарія (0+10) +2:59,8
8. Україна (0+6) +3:37,2

симчич
25.11.2023, 23:54
Визначені українські біатлоністи на індивідуальні гонки в Естерсунді.

Усього заявлено п’ять спортсменів та п’ять спортсменок

Тренерський штаб команди України визначив біатлоністів та біатлоністок, які виступатимуть на індивідуальні перегони першого етапу Кубка світу 2023/24 у шведському Естерсунді.

Жінки (старт – о 12:20)
15. Ганна Кривоніс
22. Анастасія Меркушина
47. Христина Дмитренко
54. Ірина Петренко
101. Любов Кип'яченкова

Чоловіки (старт – о 15:30)
13. Антон Дудченко
19. Артем Тищенко
39. Денис Насико
57. Тарас Лесюк
98. Богдан Цимбал

Обидві індивідуальні перегони відбудуться завтра, 26 листопада.

симчич
25.11.2023, 23:56
Артем ПРИМА: «Був не у своїх кондиціях»

Український біатлоніст — про мікст на першому етапі Кубку світу.

Український біатлоніст Артем Прима поділився настроєм після міксту на першому етапі Кубка світу 2023/24 з біатлону у шведському Естерсунді.

«На гонку виходив з позитивним, гарним настроєм — це перший старт. Трішки надії були на нього ліпші, гадав, що все вийде на стрільбі та ходом. Але трішки незадоволений ходом. На першому колі не дуже звично почувався. З перших метрів довелося працювати на максимум — і так до самого кінця, бо не вистачало себе на дистанції. Зі стрільбою добре, відпрацював без додаткових патронів. Це чудово, але є невпевненість по дистанції. Можливо, бо це перший старт, важко починати його. Другий, третій старт — а там вже потім розбігаюся. Сподіваюся, в цьому проблема. Будемо дивитися далі.

Перше коло всі команди були разом, друге — трішки розтягнулися. А на останньому — естонці, команда Литви та Канади. Група хлопців мене наздогнала, і ми з ними працювали. Намагався їх не відпускати, бо не у своїх кондиціях був. Намагався до кінця дотерпіти, щоб передати естафету Антону в групі, бо всі знають, що так легше і триматися, і бігти.

У Контіолахті на зборі спершу був мороз, а потім відпустило: і дощ був, і нуль градусів, і +1, і морози під кінець пішли. Але все ж тут сьогодні був добрий мороз, добре відчувається. Тут поруч озеро: то не мінус дев'ять градусів, а за відчуттями мінус 13-15.

Будемо розмовляти з тренерами. Сподіваюся на спринт, а там вже далі — на потрапляння у персьют. Далі буде видно. Наскільки готовий до сезону? Важко поки сказати, це лише перший старт. Як він минув, так і минув. Проаналізуємо його, де які проблеми, що і як. І будемо намагатися показувати нормальну конкуренцію», — сказав Прима.

симчич
26.11.2023, 16:27
Естерсунд. Драматична перемога Віттоцці, Петренко – у топ-25

Відбулася перша особиста гонка нового сезону Кубка світу

Італійська біатлоністка Ліза Віттоцці в драматичному стилі виграла першу особисту гонку нового сезону Кубка світу з біатлону – індивідуальну гонку на 15 км серед жінок. Вона всього на 0,1 секунди випередила німкеню Франциску Пройсс. Топ-3 замкнула ще одна представниця Німеччини, Ванесса Фогт.

З українок найкращою стала Ірина Петренко – 22-ге місце з 2 штрафними хвилинами. Останньою в очкову зону потрапила Анна Кривонос – 40-ве місце і 1 залікове очко.

Христина Дмитренко посіла 43-тє місце, Любов Кип'яченкова – 48-ме, а Анастасія Меркушина – 83-тє.

Підсумкові результати:
1. Ліза Віттоцці (Італія) (0+0+1+0) 44:03,9
2. Франциска Пройсс (Німеччина) (0+0+0+0) +0,1
3. Ванесса Фогт (Німеччина) (0+0+0+0) +10,1
...
22. Ірина Петренко (Україна) (0+1+0+1) +3:00,6
40. Анна Кривонос (Україна) (0+0+0+2) +4:08,2
43. Христина Дмитренко (Україна) (1+0+0+1) +4:15,6
48. Любов Кип'яченкова (Україна) (0+1+0+1) +4:34,6
83. Анастасія Меркушина (Україна) (1+0+2+2) +7:55,9

симчич
26.11.2023, 18:47
Естерсунд. Подвійна перемога німців, Тищенко 38-й

Невдала гонка для збірної України

Німецький біатлоніст Роман Реес виграв першу чоловічу особисту гонку Кубка світу сезону 2023/2024 – індивідуальну гонку на 20 км. Він випередив партнера по команді Юстуса Штрелова і зіркового норвежця Йоханнеса Бьо.

Із п'ятірки представників України до очок пробився тільки Артем Тищенко – 38-ме місце з однією штрафною хвилиною. Тарас Лесюк посів 49-те місце, Богдан Цимбал – 52-ге, Денис Насико – 54-те, Антон Дудченко – 56-те.

Підсумкові результати:
1. Роман Реєс (Німеччина) (0+0+0+1) 51:27,2
2. Юстус Штрелов (Німеччина) (0+1+0+0) +12,1
3. Йоханнес-Тінґнес Бьо (Норвегія) (1+0+0+1) +25,0
...
38. Артем Тищенко (Україна) (0+0+0+1) +3:26,3
49. Тарас Лесюк (Україна) (0+1+0+1) +4:17,4
52. Богдан Цимбал (Україна) (0+1+0+0) +4:32,2
54. Денис Насико (Україна) (2+0+0+0) +4:42,6
56. Антон Дудченко (Україна) (2+0+0+1) +4:46,6

yyyyyhhh
29.11.2023, 10:54
У середу, 29 листопада в рамках першого етапу Кубка світу 2023/2024 з біатлону в шведському Естерсунді відбудеться жіноча естафета 4х6 км. Початок – о 16:20 за Києвом.

Більше про біатлон та лижні види спорту читайте в Telegram-каналі «Зимовий спорт на Sport.ua».
Збірна України вийде на старт під №10 у такому складі: Христина Дмитренко, Дар'я Блашко, Анна Кривонос та Ірина Петренко.

yyyyyhhh
01.12.2023, 14:53
У п'ятницю, 1 грудня в рамках першого етапу Кубка світу 2023/2024 з біатлону в шведському Естерсунді відбудеться жіночий спринт на 7,5 км. Початок – о 15:45 за Києвом.

Більше про біатлон та лижні види спорту читайте в Telegram-каналі «Зимовий спорт на Sport.ua».
У спринтерській гонці візьмуть участь Христина Дмитренко, Анастасія Меркушина, Анна Кривонос, Дар'я Блашко та Любов Кип'яченкова.

симчич
02.12.2023, 20:55
Повний провал. Ніхто з українок не потрапив в очки в спринті в Естерсунді

Перемогу здобула Лу Жанмонно

Збірна України з біатлону провалила жіночий спринт на етапі Кубка світу в Естерсунді. Жодна з українок не потрапила до топ-40 і не набрала очок у загальний залік. Лише дві українки, Анастасія Меркушина і Христина Дмитренко, потрапили до топ-60 і відібралися в недільну гонку переслідування.

осить сенсаційною вийшла трійка найкращих за підсумками спринту. Свою першу перемогу особисту на Кубку світу здобула француженка Лу Жанмонно, яка випередила двох норвежок - Каролін Кноттен і Юні Арнеклейв. Для Арнеклейв це перший подіум на Кубку світу – раніше вона ніколи не потрапляла навіть у топ-10.

У квіткову церемонію також потрапили німкені Франциска Пройсс і Ванесса Фогт, а також ще одна норвежка, Інгрід Тандреволд.

Підсумкові результати:
1. Лу Жанмонно (Франція) (0+0) 21:04,1
2. Каролін-Оффіґстад Кноттен (Норвегія) (1+0) +8,5
3. Юні Арнеклєйв (Норвегія) (0+1) +17,6

...
48. Анастасія Меркушина (Україна) (1+1) +2:08,5
49. Христина Дмитренко (Україна) (0+2) +2:10,2
62. Анна Кривонос (Україна) (1+2) +2:31,4
74. Любов Кип'яченкова (Україна) (3+1) +3:00,1
78. Дар'я Блашко (Україна) (0+1) +3:11,8

симчич
02.12.2023, 20:58
Наврат здобув першу перемогу на Кубку світу, Дудченко – у топ-40

В Естерсунді завершився чоловічий спринт на етапі Кубку світу з біатлону

Німецький біатлоніст Філіпп Наврат здобув першу в кар'єрі індивідуальну перемогу на етапі Кубка світу, вигравши чоловічий спринт у шведському Естерсунді.

Наврат чисто виконав обидві стрільби та на фініші випередив норвежця Тар'єя Бьо, який став другим, майже на 19 секунд. Замкнув першу трійку ще один норвезький біатлоніст Вебьорн Соерум, який також закрив усі мішені, але відстав від Бьо на секунду. Для Соерума цей подіум став першим у кар'єрі.

Найкращим серед українських біатлоністів став Антон Дудченко, який фінішував із 38-м результатом та без промахів на стрільбах. Богдан Цимбал – 53-й, Артем Прима – 66-й, Денис Насико – 71-й, Тарас Лесюк – 86-й.

Кубок світу 2023/24, спринт, чоловіки
1. Філіпп Наврат (0+0) 24:02,0
2. Тар'єй Бьо (0+0) +18,7
3. Вебйорн Соерум (0+0) +19,8
...
38. Антон Дудченко (0+0) +2:07,9
53. Богдан Цимбал (1+1) +2:38,8
66. Артем Прима (0+2) +3:06,4
71. Денис Насико (0+1) +3:19,9
86. Тарас Лесюк (1+3) +3:52,0

симчич
03.12.2023, 16:49
Естерсунд. Жанмонно оформила переможний дубль, Меркушина без очок

Француженка випередила Франциску Пройсс на фініші

Французька біатлоністка Лу Жанмонно оформила переможний дубль на етапі Кубка світу в шведському Естерсунді, вигравши слідом за спринтом і гонку переслідування.

У фінішному спринті Жанмонно зуміла випередити лідера Кубка світу Франциску Пройсс. Топ-3 замкнула ще одна німкеня, Ванесса Фогт.

Україну в переслідуванні представляла тільки Анастасія Меркушина, яка стартувала 48-ю, а фінішувала на 41-й позиції, не дотягнувшись до очкової зони.

Христина Дмитренко, як і ще 10 спортсменок, на старт персьют не вийшли.

Підсумкові результати:
1. Лу Жанмоно (Франція) (0+0+0+0)
2. Франциска Пройс (Німеччина) (0+0+1+0) +0.3
3. Ванесса Фогт (Німеччина) (0+0+0+1) +18.5

41. Анастасія Меркушина (Україна) (2+0+1+1)+5.41.3

симчич
03.12.2023, 18:39
Джима повертається. Став відомий склад збірної України на Хохфільцен

У складі жіночої команди будуть перестановки

Тренерський штаб жіночої збірної України з біатлону визначився зі складом на другий етап Кубка світу, який пройде в австрійському Хохфільцені з 8 по 10 грудня.

До команди приєднаються олімпійська чемпіонка Юлія Джима, яка пропускала відкриття сезону, та Олена Городна, яка виступала на Кубку IBU у фінському Контіолахті. Вони замінять Дар'ю Блашко та Любов Кип'яченкову.

Склад збірної України: Юлія Джима, Ірина Петренко, Христина Дмитренко, Анна Кривонос, Анастасія Меркушина та Олена Городна.

симчич
03.12.2023, 19:02
Естерсунд. Самуельссон виграв персьют, українці без очок

Невдала гонка для збірної України

Перший етап Кубка світу у шведському Естерсунді завершувався чоловічою гонкою переслідування. Вона принесла перемогу господарям - першим фінішну лінію перетнув Себастьян Самуельссон, який випередив німця Філіпа Наврата та норвежця Ветле Шостада Крістіансена.

Збірну України представляли Антон Дудченко та Богдан Цимбал. Обидва не зуміли набрати очок у загальний залік - 41-ше і 54-те місця відповідно.

Підсумкові результати:
1. Себастьян Самуельссон (Швеція) (1+1+0+1)
2. Філіпп Наврат (Німеччина) (0+0+1+1) +5.1
3. Ветле Шостад Крістіансен (Норвегія) (0+0+1+0) +7.2

41. Антон Дудченко (Україна) (1+2+0+0) +3.48.1
54. Богдан Цимбал (Україна) (2+1+1+1) +6.06.4

симчич
05.12.2023, 00:13
Підручний повертається. Відомий склад збірної України на етап у Хохфільцені

Юрай Санітра зробив свій вибір

Головний тренер чоловічої збірної України з біатлону Юрай Санітра визначився зі складом команди на другий етап Кубка світу, який пройде в австрійському Хохфільцені з 8 по 10 грудня.

Порівняно з етапом в Естерсунді у складі три зміни: до складу команди повертається капітан Дмитро Підручний, а на Кубок IBU вирушають два спортсмени: Богдан Цимбал і Денис Насико.

Таким чином, у Хохфільцені виступлять п'ять спортсменів: Антон Дудченко, Артем Тищенко, Артем Прима, Тарас Лесюк, Дмитро Підручний.

симчич
05.12.2023, 00:16
Став відомий склад команди України на різдвяну гонку 2023 року

Обидва біатлоністи пропускали перший етап Кубка світу і повернуться на другому.

Команда України визначилася з біатлоністами, які виступатимуть у традиційній різдвяній гонці Biathlon World Team Challenge 28 грудня.

До складу української команди увійшли Дмитро Підручний та Юлія Джима. Обидва пропускали перший етап Кубка світу 2023/24 у шведському Естерсунді та повернуться на другому етапі в австрійському Хохфільцені. Для Джими це буде п'ята різдвяна гонка, для Підручного друга. Разом вони виступали у 2021-му році, стали другим у мас-старті, але восьмими у гонці переслідування.

Нагадаємо, що різдвяна гонка Biathlon World Team Challenge проходить на стадіоні «Veltins-Арена» у німецькому Гельзенкірхені та складаються зі змішаних естафет у форматі мас-старту та гонки переслідування.

симчич
08.12.2023, 17:45
Хохфільцен. Тар'єй Бьо виграв спринт, українці без очок

Стартував другий етап Кубка світу

Другий етап Кубка світу 2023/2024 з біатлону в австрійському Хохфільцені стартував чоловічим спринтом. Перемогу здобув норвежець Тар'єй Бьо, який випередив свого партнера по команді Стурлу Легрейда і шведа Себастьяна Самуельссона.

Збірна України гонку провалила, не набравши жодного очка. У гонку переслідування відібралися Антон Дудченко (47-ме місце) і Дмитро Підручний (52-й), для якого це була перша гонка в нинішньому сезоні. Артем Тищенко (63-й), Артем Прима (65-й) і Тарас Лесюк (80-й) у завтрашньому персьюті не виступлять.

Підсумкові результати:
1. Тар'єй Бьо (Норвегія) (0+0) 24:37,5
2. Стурла Легрейд (Норвегія) (0+0) +4,9
3. Себастьян Самуельссон (Швеція) (1+0) +10,0
...
47. Антон Дудченко (Україна) (0+1) +2:17,0
52. Дмитро Підручний (Україна) (2+2) +2:26,3
63. Артем Тищенко (Україна) (0+1) +2:45,8
65. Артем Прима (Україна) (1+1) +2:48,7
80. Тарас Лесюк (Україна) (1+2) +3:40,9

симчич
08.12.2023, 18:05
Хохфільцен. Меркушина – у топ-25 спринту на Кубку світу

Юлія Джима також пробилася в очки

Норвезька лижниця Інгрід Тандреволд виграла спринт на другому етапі Кубка світу в австрійському Хохфільцені. Вона випередила шведку Ельвіру Еберг і француженку Жюстін Бреза-Буше.

Найкращою з українок стала Анастасія Меркушина, яка обійшлася без промахів і показала 23-тє місце. Юлія Джима у своїй першій гонці в сезоні також пробилася в очки – 38-ме місце. Також у гонку переслідування кваліфікувалися Ірина Петренко та Анна Кривонос, а Олена Городна в персьют не відібралася.

Підсумкові результати:
1. Інгрід-Ландмарк Тандреволд (Норвегія) (0+0) 20:59,9
2. Ельвіра Карін Еберг (Швеція) (1+0) +4,9
3. Жустін Бреза-Буше (Франція) (1+0) +19,7
...
23. Анастасія Меркушина (Україна) (0+0) +1:35,0
38. Юлія Джима (Україна) (0+1) +1:57,7
51. Ірина Петренко (Україна) (0+2) +2:25,1
57. Анна Кривонос (Україна) (0+1) +2:40,5
68. Олена Городна (Україна) (1+1) +3:04,3

Жіноча гонка переслідування відбудеться завтра, 9 грудня. Початок – о 15:45 за Києвом.

симчич
09.12.2023, 16:05
Хохфільцен. Підручний у топ-20 переслідування, перемога Йоханнеса Бьо

В Австрії відбулася чоловіча гонка переслідування

Норвезький біатлоніст Йоханнес Бьо виграв гонку переслідування на другому етапі Кубка світу в австрійському Хохфільцені. Він випередив двох партнерів по команді - Йоханнеса Дале і рідного брата Тар'єя Бьо.

Капітан збірної України Дмитро Підручний зумів прорватися з 52-го місця на 19-те. Антон Дудченко з 4 промахами фінішував 49-м.

Підсумкові результати:
1. Йоханнес-Тінгнес Бьо (Норвегія) (1+0+0+0) 33:05,1
2. Йоханнес Дале-Шевдаль (Норвегія) (2+0+1+0) +22,6
3. Тар'єй Бьо (Норвегія) (1+0+1+0) +28,4
...
19. Дмитро Підручний (Україна) (0+0+1+1) +2:50,2
49. Антон Дудченко (Україна) (1+1+2+0) +5:13,0

Також сьогодні відбудеться жіноча гонка переслідування, початок – о 15:45 за Києвом.

симчич
09.12.2023, 19:01
Хохфільцен. Ельвіра Еберг виграла персьют, дві українки в топ-30

Юлія Джима та Ірина Петренко фінішували в тридцятці найкращих

Дві українки, Юлія Джима та Ірина Петренко, фінішували в топ-30. Анастасія Меркушина та Анна Кривонос залишилися без очок – 46-й і 53-й результати.

Підсумкові результати:
1. Ельвіра Карін Еберг (Швеція) (1+0+0+0) 29:44,6
2. Лена Хеккі Гросс (Швейцарія) (0+0+1+0) +11,2
3. Інгрід-Ландмарк Тандреволд (Норвегія) (1+0+0+0) +13,9
...
27. Юлія Джима (Україна) (0+0+1+1) +3:46,6
29. Ірина Петренко (Україна) (1+0+0+1) +3:47,7
46. Анастасія Меркушина (Україна) (1+0+0+3) +4:49,4
53. Анна Кривонос (Україна) (0+0+1+1) +5:51,2

симчич
10.12.2023, 17:14
Кубок світу. Україна – п'ята в чоловічій естафеті в Хохфільцені

Українці показали хорошу стрільбу в гонці

У рамках другого етапу Кубка світу з біатлону, який проходить у Хохлільцені (Австрія), відбулася чоловіча естафетна гонка.

Артем Тищенко, Дмитро Підручний, Артем Прима та Антон Дудченко змогли фінішувати п'ятими. Сумарно вони допустили на вогневих рубежах 3 промахи. Це менше, ніж виявилося у призерів гонки - збірних Норвегії, Франції та Німеччини.

Після другого етапу, який провів Підручний, українська команда була четвертою, але втримати цю позицію не змогла.

Кубок світу. Естафета. Чоловіки
1. Норвегія (0+5)
2. Франція (0+6) +28.7
3. Німеччина (1+9) +1.06.9
...
5. Україна (0+3) +2.24.9

симчич
10.12.2023, 18:58
Україна фінішувала у топ-10 жіночої естафети Кубка світу

Не надто вдалий виступ українок

Відбулася жіноча естафета на етапі Кубка світу з біатлону у Хохфільцені. Україну у гонці представляли Анастасія Меркушина, Юлія Джима, Ірина Петренко та Крістіна Дмитренко.

Гонку виграла збірна Норвегії. Україна невдало розпочала естафету, коли слабку стрільбу та швидкість показала Меркушина, і в результаті команда фінішувала 10-ю.

Топ-3 замкнули Швеція та Франція.

Кубок світу з біатлону. Хохфільцен, жіноча естафета
1. Норвегія (0+6) 1:07:39,0
2. Швеція (0+10) +31,6
3. Франція (1+8) +1:01,5
4. Італія (0+5) +1:14,7
5. Німеччина (0+7) +1:22,9
6. Австрія (0+10) +2:20,1
...
10. Україна (0+10) +3:06,4

yyyyyhhh
11.12.2023, 06:09
Головний тренер збірної України з біатлону Юрай Санітра підсумував чоловічу естафету на другому етапі Кубку світу 2023/24 в австрійському Хохфільцені.

«Треба було набувати впевненості та в кращому настрої їхати до Швейцарії. Сьогодні нас дуже-дуже підтримала стрільба, тому що хлопці точно й влучно стріляли. І на трасі уже було видно, що була можливість боротися в контакті з суперниками. І я гадаю, що вся команда, хто сьогодні біг, показали свій максимум, показали свій сильний характер. Тому що в такому неоптимальному стані та пробігти такий хороший старт… Усім велике дякую.

Я думаю, що кожен на своєму етапі відпрацював на максимумі: від першого Артема Тищенка, другого Дмитра Підручного, третього Артема Прими і до четвертого Антона Дудченка. Що ще додати? Гадаю, що це був спільний командний результат, тому потрібно порадіти з того, що вже є нарешті щось позитивне в цьому сезоні в нашій команді.

Підручний з першого старту дивує мене. Тому що те, як він рухається на трасі – це топ-рухи. Зараз уже останні два старти показали, що й зі стрільбою вже краще. Є ще трішки запасу, але є впевненість, і тому будемо далі дивитися. Бо потрібно його трішки берегти – не хочу, щоб перевантажили його з самого початку сезону. Тому що в нього була довга пауза і треба якось визначити кількість стартів в підготовці до піку сезону – Чемпіонату світу.

Вважаю, що ця естафета нам дуже допомогла, оскільки позаду нас усі команди, з якими ми боремося за першу десятку, сильні команди. Словенці сьогодні виступили погано, Швейцарія за нами, Чехія за нами, фіни також. Тому гадаю, що потрапимо вже до першої десятки Кубка на наступний старт», – сказав Санітра.

Нагадаємо, що чоловіча збірна України в естафеті посіла п'яте місце.

yyyyyhhh
14.12.2023, 11:57
Українська біатлоністка Анна Кривонос потрапила до старт-листа на спринт на третьому етапі Кубка світу у швейцарському Ленцерхайде під 82-м стартовим номером. Незважаючи на це, українка у Швейцарії не виступить.

Як повідомив старший тренер жіночої збірної України Микола Зоц, Кривонос захворіла. Таким чином, у Ленцерхайде виступлять лише чотири українки – Анастасія Меркушина, Христина Дмитренко, Юлія Джима та Ірина Петренко. Олена Городна вирушила на Юніорський кубок IBU.

До цього Кривонос виступала в усіх особистих гонках нинішнього сезону Кубка світу. В очки потрапила лише одного разу - в індивідуальній гонці в Естерсунді (40-те місце). Також в Естерсунді Кривонос виступила в класичній жіночій естафеті.

симчич
14.12.2023, 18:30
Меркушина – найкраща серед українок. Відбувся жіночий спринт етапу КС

Дві українки фінішували у топ-20

У рамках третього етапу Кубка світу з біатлону у швейцарському Ленцерхайді відбувся жіночий спринт на 7,5 км. Україну у гонці представляли Анастасія Меркушина, Юлія Джима, Христина Дмитренко та Ірина Петренко.

Спринт виграла француженка Жюстін Бреза-Буше. Топ-3 замкнули Інгрід Танреволд та Ліза Вітоцці.

Найкращою серед українок стала Анастасія Меркушина, яка показала 16-й результат. У топ-20 вдалося фінішувати Петренко – 17 місце.

Джима та Дмитренко фінішували у топ-30 (24-е та 27-е місце відповідно).

симчич
14.12.2023, 23:42
Христина ДМИТРЕНКО: «Гонка показала, що я поки не в оптимальній формі»

Українська біатлоністка – про спринт на етапі Кубку світу в Летцерхайнде

Українська біатлоністка Христина Дмитренко підбила підсумки свого виступу в спринті на етапі Кубку світу 2023/24 у швейцарському Летцерхайнде.

– Христино, в телетрансляції показали, як ви фінішували, працювали до останнього сантиметра траси. Наскільки вам важко далася ця гонка після перенесеної у Хохфільцені хвороби?

– Гонка показала, що я поки не в оптимальній формі. Принаймні такій, як мені цього хотілося.

– Як сьогодні працювалося на дистанції, особливо на останньому колі?

– Сьогодні мені було досить важко бігти, можна сказати, пливла по дистанції та трішечки все ж засмучена своїм станом. На останньому колі бігла просто на все, на що була здатна. Боялась впасти на спусках, бо сьогодні треба було багато терпіти та викладатись по дистанції, через це ноги віднімало, ще плюс висота дається взнаки. Та й після хвороби ще важко.

– Сьогодні ваш кращий результат в особистих гонках Кубка світу. Ви швидко і чисто відпрацювали на вогневих, рівно пройшли дистанцію, заробили очки в особистому заліку, а чи самі задоволені своїм виступом?

– Начебто і задоволена, а трішки й засмучена. Хотілось більшого від себе. Радію за дівчат по команді, сьогодні всі молодці та класно провели гонку. Та на цей час я трошки слабша за них, але це ж біатлон: сьогодні ти в когось виграв, завтра — у тебе.

Нагадаємо, що сьогодні в спринті Христина Дмитренко посіла 27 місце. Цей результат – найкращий для неї в індивідуальних гонках Кубка світу.

симчич
15.12.2023, 19:26
Підручний – у топ-25. Відбувся чоловічий спринт етапу Кубка світу

Найкращим серед українців став Підручний

У рамках третього етапу Кубка світу з біатлону у швейцарському Ленцерхайді відбувся чоловічий спринт на 10 км. Україну у перегонах представляли Дмитро Підручний, Артем Прима, Антон Дудченко, Артем Тищенко і Тарас Лесюк.

Перемогу здобув Бенедікт Долль, топ-3 замкнули Йоханнес Бьо та Філіп Наврат.

Найкращим серед українців став Дмитро Підручний, який показав 22-й результат. Інші представники збірної провели гонку набагато гірше: всі опинилися поза топ-40.

Спринт. Чоловіки

1. Бенедікт Долль (0+0) 23:15,8
2. Йоханнес-Тінґнес Бьо (1+0) +5,4
3. Філіпп Наврат (1+0) +36,8
...
22. Дмитро Підручний (1+1) +1:29,3
44. Артем Прима (1+1) +2:18,1
45. Тарас Лесюк (0+1) +2:24,9
63. Артем Тищенко (1+0) +2:50,1
78. Антон Дудченко (3+1) +3:38,3

симчич
16.12.2023, 15:38
Ленцерхайде. Меркушина – у топ-10 персьюту на Кубку світу

Переможний дубль оформила Жюстін Бреза

Українська біатлоністка Анастасія Меркушина фінішувала десятою в гонці переслідування на етапі Кубка світу у швейцарському Ленцерхайді. Це найкращий результат українських біатлоністок в особистих гонках нинішнього сезону.

12-ю фінішувала Ірина Петренко, Юлія Джима – 18-та, Христина Дмитренко – 29-та.

Переможний дубль оформила Жюстін Бреза, яка раніше виграла спринт. Норвежка Маріт Скоган стала третьою – для неї це перший у кар'єрі подіум на Кубку світу.

Підсумкові результати:
1. Жустін Бреза-Буше (Франція) (1+0+1+1) 27:31,0
2. Жюлья Сімон (Франція) (0+0+2+0) +25,2
3. Маріт Ісхол Скоган (Норвегія) (0+2+0+0) +1:13,6
...
10. Анастасія Меркушина (Україна) (0+0+1+0) +1:49,6
12. Ірина Петренко (Україна) (0+0+0+1) +1:58,9
18. Юлія Джима (Україна) (0+0+1+1) +2:36,8
29. Христина Дмитренко (Україна) (0+0+0+2) +3:14,7

симчич
16.12.2023, 18:12
Ленцерхайде. Підручний – у топ-20 персьюту на Кубку світу

Перемогу здобув Йоханнес Бьо

Капітан збірної України з біатлону Дмитро Підручний замкнув топ-20 у гонці переслідування на третьому етапі Кубка світу у швейцарському Ленцерхайде. Він зумів на дві позиції поліпшити свій результат порівняно з учорашнім спринтом.

Інші українці до очок не потрапили: Артем Прима і Тарас Лесюк посіли 52-ге і 53-тє місця відповідно.

Перемогу здобув Йоганнес Бьо. Він випередив партнера по команді Ендре Стрьомсхайма, для якого це перший особистий подіум на Кубку світу.

Підсумкові результати:
1. Йоханнес-Тінґнес Бьо (Норвегія) (0+1+2+0) 32:30,0
2. Ендре Стрьомсхайм (Норвегія) (1+0+0+1) +24,7
3. Стурла Легрейд (Норвегія) (0+0+0+1) +29,1
...
20. Дмитро Підручний (Україна) (0+2+1+0) +2:07,5
52. Артем Прима (Україна) (2+1+1+2) +5:00,7
53. Тарас Лесюк (Україна) (1+0+1+2) +5:24,1

симчич
17.12.2023, 15:56
Кубок світу. Джима – 19-та в мас-старті на етапі в Ленцерхайде

Україну в гонці також представляли Петренко, Дмитренко та Анастасія Меркушина

Старт-лист останньої жіночої гонки поточного року в Кубку світу приємно здивував своїм складом українських вболівальників. Ще напередодні ми отримали три місця внаслідок чудово проведеної комбінації спринт-перс’ют з боку Ірини Петренко, Анастасії Меркушиної та Юлії Джими. А після низки відмов інших суперниць, 30-ю стартуючою стала Христина Дмитренко, яка дебютувала у гонках такого формату! Таким чином, вперше за останні чотири сезоні в мас-старті Кубка світу взяли участь чотири українки! Чи могли ми про таке мріяти ще два тижні тому в Естерсунді?!

За наших нинішніх реалій потрапляння до мас-старту – вже успіх, і на дівчатах напевно не було тягара вболівальницьких очікувань результату. Тим більше, зважаючи на третій старт за чотири дні. І хоча боротись з лідерами на трасі українкам дійсно було не просто, але за рахунок якісної стрільби нашим спортсменкам вдалось перебувати на видних місцях протягом гонки!

Найкращою серед українок у гонці стала Юлія Джима. Першу половину гонки олімпійська чемпіонка провела дещо в тіні, заробивши коло штрафу на другому рубежі. Стійки також не вдалось пройти чисто, але при цьому Юля була найшвидшою серед українок. Щоправда, ходу на останньому колі трішки забракло, щоб втримати 16-ту позицію, яку Джима мала на виході з останнього рубежу. Але тут повертаємось до проблеми насиченості стартів. В будь-якому разі, гонка - в актив, що підтверджує і загальний залік, де Юля піднялась до топ-тридцятки.

Дуже непогано, як і напередодні, проявляла себе Ірина Петренко – лідер команди за очками Кубка світу після першого триместру. Два рубежі вони разом з Христиною Дмитренко відпрацювали бездоганно, і перебували у верхній половині пелотону. У стійці Іра зробила ставку на швидкострільність – виконала усі постріли за 20 секунд, але при цьому заробила коло штрафу. А на завершення гонки Петренко вже трішки забракло сил: на останньому рубежі вона додала ще одне коло штрафу, і на трасі теж програвала позиції, тож фінішувала 22-ю.

Наскільки оптимістичним був початок мас-старту для Христини Дмитренко, настільки важким виявилось завершення гонки. Чисті рубежі в лежці змінились загальними чотирма колами штрафу після стійок, і це суттєво відкинуло дебютантку мас-стартів. Однак Христина все одно змогла завершити гонку з новим особистим рекордом – 25-те місце! Але найголовніше – отриманий величезний досвід прямої боротьби з найсильнішими суперницями.

Анастасія Меркушина усі свої нулі використала вчора – коли це було найважливіше, тому сьогодні вже після двох рубежів опинилась в ар’єргарді пелотону, і виправити ситуацію не змогла - відмотавши зайвих 900 метрів по колах штрафу, Настя фінішувала 29-ю.

Як і напередодні у перс’юті, головними дійовими особами в гонці були представниці Франції. Після першого рубежу лідерство у пелотоні захопила Жюстін Бреза-Буше, колі після другої лежки темп диктувала Жюлья Сімон, і після чистої стійки першу позицію знов захопила Бреза-Буше!

Тут вже Жюстін отримала усі карти в руки, і за рахунок швидкості до вирішальної стрільби здобула 20-секундну перевагу. Однак цього б не вистачало, якщо б француженка схибила, проте Бреза-Буше, як і ще сім суперниць з восьми у групі переслідувачок (!) відстрілялась без промаху, і на останнє коло пішла, маючи запас у 17 секунд.

Здавалося б, жодного натяку на інтригу? Але слід віддати належне Ельвірі Еберґ, яка все ж не дозволила зробити фінішні кілометри колом пошани для француженки. Шведка почала стрімко відігравати відставання, і за 800 метрів до фінішу залишилось тільки вісім секунд! Однак цього все ж вистачило Бреза-Буше, щоб здобути третю перемогу у трьох проведених в Ленцерхайде гонках! І як нагорода за цей блискучий результат – жовтий біб лідера, який Жюстін триматиме протягом різдвяної паузи в календарі!

Важко сказати, чи справді Ельвіра Еберґ розраховувала наздогнати француженку. Цілком можливо, що для неї останнє коло було в першу чергу – місцем принципової дуелі зі старшою сестрою, адже саме з Ханною вони розігравали черговість підняття на подіум! Зрештою Ельвіра виборола срібло, а Ханні дісталась бронза, яка стала її першим особистим подіумом цього сезону.

Мас-старт. Жінки
1. Жустін Бреза-Буше (0+0+0+0) 36:04,6
2. Ельвіра Карін Еберґ (1+1+0+0) +5,5
3. Ханна Еберґ (1+1+0+0) +10,6
...
19. Юлія Джима (0+1+1+1) +2:07,5
22. Ірина Петренко (0+0+1+1) +2:25,9
25. Христина Дмитренко (0+0+2+2) +3:23,7
29. Анастасія Меркушина (1+1+3+1) +4:29,0

симчич
17.12.2023, 18:33
Не найкраща гонка Підручного. Відбувся чоловічий мас-старт етапу КС

У гонці від України брав участь лише один спортсмен

Чоловічий мас-старт в швейцарському Ленцерхайде мав стати рекордним – вперше у історії Кубка світу одна команда могла виставити на цю гонку сім учасників. Заради цього Вебйорн Соерум навіть просидів у запасі у спринті та перс’юті, після того, як йому не вистачило місця у складі внаслідок відміни додаткової квоти по завершенні двох етапів Кубка світу. Однак доля розпорядилась іншим чином: Стурла Легрейд був дискваліфікований за порушення правил безпеки у поводженні зі зброєю, і на старт вийшло лише шестеро норвежців.

Українське ж представництво було значно скромнішим – але важливо, що воно було! ) Дмитро Підручний самотужки представляв команду, після того як у спринті та гонці переслідування набрав достатню для цього кількість очок.

Українець отримав далекий стартовий номер, але дуже активно провів перший кілометр, опинившись в середині другого десятка пелотону. При цьому темп у самій групі був зовсім не помірним, і прийшовши на стрільбище, спортсмени навіть за умов повного штилю почали масово помилятись! На жаль, не уникнув штрафного кола і Дмитро, і після додаткових 150 метрів вийшов зі стадіону 21-м.

А далі спокійний перебіг подій підірвав Емільєн Жаклен, який відстрілявся на нуль швидше за суперників (лежку за 19,3 секунди!!!), і мав вісім секунд переваги над конкурентами. Француз не став дочікуватись суперників, а навпаки підвищив темп, змусивши і себе, і конкурентів працювати на повну потужність. Читайте далі...

Мас-старт. Чоловіки
1. Йоханнес-Тінґнес Бьо (1+0+1+0) 35:00,1
2. Йоханнес Дале-Шевдаль (0+0+0+1) +14,6
3. Тар'єй Бьо (0+0+0+1) +21,8
...
26. Дмитро Підручний (1+0+1+1) +2:57,5

yyyyyhhh
25.12.2023, 07:12
Чемпіонат України з біатлону в Сянках завершився одиночною змішаною естафетою. Золото виборола Тернопільська область у складі Тетяни Тарасюк і Віталія Мандзина, який раніше відібрався до складу збірної України на Кубок світу.

Усі найяскравіші моменти доступні в режимі Live в Telegram-канале «Зимний спорт на Sport.ua».
Срібло у Закарпатської області, за яку виступали Анастасія Меркушина та Віталій Труш. Третє і четверте місця – у двох команд Сумської області, за які виступали сестри Семеренко.

Підсумкові результати:

1. Тернопільська обл.-1 (1) 42:09,2

(Тетяна Тарасюк, Віталій Мандзин)

2. Закарпатська обл. (3) +6,2

(Анастасія Меркушина, Віталій Труш)

3. Сумська обл.-1 (2) +21,2

(Валентина Семеренко, Роман Боровик)

4. Сумська обл.-2 (3) +33,2

(Віта Семеренко, Богдан Борковський)

5. Тернопільська обл.-2 (1) +1:28,9

(Ірина Тарасюк, Євген Івченко)

6. Львівська обл.-1 (8) +1:54,9

(Олена Городна, Сергій Телень)

yyyyyhhh
01.01.2024, 15:59
Чеська біатлоністка Тереза Яндова оголосила про те, що змушена завершити свою спортивну кар'єру.

Причиною такого непростого рішення 22-річної спортсменки стали серйозні проблеми зі здоров'ям. У серпні 2022-го в неї діагностували діабет першого типу, але попри це вона продовжила виступати, приймаючи інсулін.

Уже знаючи свій діагноз, Тереза тріумфувала на Універсіаді, у парі з Якубом Кочіаном ставши чемпіонкою в одиночній змішаній естафеті, а також здобувши дві «бронзи» в індивідуальних змаганнях. Але проблеми зі здоров'ям все ж таки дали знати про себе, і в підсумку Яндова вирішила не мучити себе далі.

«Вирішила завершити свою прекрасну біатлонну кар'єру. Головна причина – моє здоров'я, яке з минулого літа стало божевільним. Під час підготовки цього року я відчула, що щось не те. З кожним тренуванням результативність падала, тому про гонки більше говорити не доводиться. Діабет перестав дозволяти мені займатися спортом на топ-рівні. Думаю, що це правильне рішення. Останнім часом біатлон мене не радував, а лише погіршував стан здоров'я», – написала дівчина на своїй сторінці в Instagram.

yyyyyhhh
13.01.2024, 13:08
Українська біатлоністка Анна Кривонос поділилась думками про мас-старт на етапі Кубку IBU в італійському Ріднау

- Анно, вітаю вас із високим п’ятим місцем! Якби не останній промах, напевно, був би подіум?

- У мене завжди були проблеми зі стійкою. Цей останній постріл був таким… я в голову впустила зайві думки. Стріляю, два влучила і тут зайві думки, через які й зробила промах. Смикнулась трохи. Стою на стійці і думаю: «От дурна, навіщо про зайве думаю». Ну, вже достріляла, та за подіум сьогодні було дуже важко боротися, рада, що змогла втримати п’яту позицію.

- Розкажіть про організацію етапу Кубка IBU в Ріднауні, все тут подобається, чи є зауваження?

- Ні, зауважень немає, все як завжди тут, на хорошому рівні.

- Звичайно, на Кубку IBU трохи спокійніше, та й конкуренція не така, як на Кубку світу, і все ж, не хочеться повернутися назад?

- Я б не сказала, що тут спокійніше, може, конкуренція й не така, як на Кубку світу, та все одно, це змагання високого рівня. Ти себе на кожну гонку налаштовуєш на максимально кращий виступ. Для мене особисто ці змагання не є спокійнішими, адже перед кожними змаганнями, навіть перед гонками чемпіонату України, я мандражую, хвилююсь, мені навіть може бути погано. Тож для мене взагалі немає спокійних стартів. А щодо повернення назад, звісно ж, хочу повернутися. Та тут, як вже тренери вирішать...

Нагадаємо, що за підсумками мас-старту в Ріднау Анна Кривонос посіла п'яте місце.

yyyyyhhh
03.02.2024, 08:43
Відбулась індивідуальна гонка на третьому етапі Юніорського Кубка IBU в польському Якушице.

Найкраще в українській команді виступив Степан Кінаш – четверте місце. Завдяки цьому успіху Кінаш повернувся до топ-десятки загального заліку Юніорського Кубка IBU, де тепер посідає сьому позицію.

Богдан Борковський продемонстрував другий показник за чистою швидкістю у гонці, але 7 промахів не дозволили йому змагатися за високі місця.

На подіум піднялися дві німецькі спортсмени і австрієць.

Індивідуальна гонка. Юніори

1. Беньямін Менц (0+0+0+1) 51:20,5
2. Франц Шазер (0+1+0+1) +29,5
3. Лукас Хаслінґер (0+0+1+0) +44,5
4. Степан Кінаш (0+0+1+0) +1:07,8
...
24. Богдан Борковський (3+0+3+1) +4:59,4
33. Сергій Супрун (2+0+1+2) +6:25,3
53. Іван Стеблина (3+2+0+0) +9:43,0
62. Микола Грущак (2+2+2+0) +10:59,3
68. Данило Большой (1+3+1+2) +11:53,4
74. Андрій Мороз (2+3+2+3) +14:02,7

yyyyyhhh
25.02.2024, 09:52
Другий день на юніорському чемпіонаті світу з біатлону в Естонії завершився індивідуальною гонкою серед дівчат.

У складі збірної України 10 км дистанції найшвидше подолала Олександра Меркушина, яка фінішувала на 21-й позиції. У топ-30 вдалося закінчити гонку Ксенії Приходько (29-й результат).

Тетяна Тарасюк стала 44-ю, а Вікторія Хвостенко показала 51-й результат.

Юніорський ЧС-2024. Індивідуальна гонка. Дівчата

1. Альма Сіґізмунд (0+1+0+0) 38:33,4
2. Ілона Плехацова (0+2+0+0) +40,3
3. Вольдія Ґальмас Полен (0+1+1+3) +44,7
...
21. Олександра Меркушина (1+2+1+2) +3:07,8
29. Ксенія Приходько (1+1+1+1) +4:06,0
44. Тетяна Тарасюк (1+2+2+3) +6:23,3
51. Вікторія Хвостенко (1+2+0+4) +7:13,0

yyyyyhhh
20.03.2024, 13:30
Колишній президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак оцінив виступи збірної України в сезоні 2023/2024:

«Так сталося, що трошки розбалансована команда. То довга розмова. Те, що сьогодні є, – воно не могло бути в цьому сезоні краще. Треба це все робити, вибудовувати з нуля, тому що дехто зазнався трошки, міняти вже треба. Дехто застоявся. Омолоджувати, звісно, треба.

По-новому починати роботу треба. Все це треба якось, я не знаю навіть, як сказати… Відновлювати нашу біатлонну славу, результати, підготовку, все інше. Я думаю, впораються з цим.

Для мене важко оцінити цей сезон. Для того, щоб оцінити, треба знати, що сталося, чому. Іде своїм шляхом команда. Нове керівництво, нові тренери. Я думаю, впораються.

Я давав оцінку, коли займався цим. Якось мені легше було давати оцінку своєї роботи. А зараз важко сказати щось. Сам переживаю, сам уболіваю, сам дивлюся, сам хочу, щоб медалі вигравали. Але розумію реалії наші сьогоднішні.

Треба виправляти, час для цього потрібен. Так одразу це все не станеться. Треба брати молодь. Це вже на наступну Олімпіаду, на цю (2026 року – прим.) вже важко. А на наступну можна.

Є перспективні хлопці, є дівчата непогані. Якщо все буде нормально з підготовкою та мікрокліматом у команді, психологічним станом, то можна знову команду формувати».

yyyyyhhh
28.04.2024, 18:52
Тренер зі стрільби жіночої збірної Швеції з біатлону Жан-Марк Шабло прокоментував рішення Стіни Нільссон повернутися в лижні гонки:

«Вона сказала мені, що хоче дещо обговорити і що мені це не сподобається. Коли вона розповіла про відхід, я лише кілька хвилин намагався переконати її, але швидко зрозумів, що своє рішення вона вже прийняла. А побачивши в її очах той самий блиск, який був у неї на початку занять біатлоном, а відпустив ситуацію і сказав, що їй варто спробувати і я повністю поважаю її рішення.

Я говорив їй, що вона близька до успіхів у біатлоні. Їй не вистачало стабільності в лижному ході, яка дала б їй змогу спокійніше проводити стрільбу. Загалом, же, вона домоглася хороших результатів у біатлоні. Однак їй все складніше було реагувати на критику, з якою вона раніше не стикалася. Тому я ні про що не шкодую і дуже за неї радий».

yyyyyhhh
24.05.2024, 08:31
Новим головним тренером збірної Болгарії з біатлону призначено легендарного німця Рікко Гросса. Він працюватиме як із чоловічою, так і з жіночою збірними Болгарії.

Контракт із 53-річним німецьким фахівцем розрахований на два роки – до кінця олімпійського сезону 2025/2026.

Раніше Гросс працював зі збірною Словенії, проте у квітні стало відомо, що контракт із ним не буде продовжено.

yyyyyhhh
06.06.2024, 18:34
Франція претендує на проведення зимової Олімпіади 2030 року, і через це зняла свою заявку на проведення чемпіонату світу з біатлону 2028 року.

Зіркова французька біатлоністка Жюлья Сімон хотіла завершити кар'єру на домашньому ЧС-2028. При цьому вона заявила, що продовжувати виступи до 2030 року не буде:

«Коло могло замкнутися, проте зняття французької заявки [на проведення ЧС-2028] змінює ситуацію. Але не настільки, щоб продовжувати до 2030-го. Тоді мені виповниться вже 34 роки, і фізичні можливості в мене будуть не такі, як зараз. Тримаю в голові Олімпіаду-2026, ми вже готуємося до висоти, яка там буде».

yyyyyhhh
02.11.2024, 09:53
Лідер жіночої збірної Норвегії з біатлону Інгрід Тандреволд повернулася до спільної групи.

Спортсменці довелося пропустити 3-4 тижні тренувального збору національної команди через травму стегна.

Очікується, що Інгрід зможе взяти участь у перегонах на передсезонних турнірах у місті Шушен (Норвегія). Подія відбудеться з 16 по 17 листопада.

«Все йде добре. На початку був якийсь біль, який змушував нас обмежувати певні рухи. Тому їй було б важко приїхати та тренуватися на висоті, де багато підйомів», – сказав тренер збірної Норвегії Сверре Хубер Кос.

Нагадаємо, що Тандреволд минулого сезону посіла третє місце в рейтингу Кубка світу.

yyyyyhhh
07.02.2025, 19:56
Капітан та лідер збірної України з біатлону Дмитро Підручний в соціальній мережі Instagram висловився щодо шведської шоу-гонки Skidskyttekampen, в якій представлятиме Україну в парі з Юлією Джимою.

Спортсмен з нетерпінням чекає початку заходу, що пройде на стадіоні «Олімпійський» в Стокгольмі.

«До зустрічі 3 березня в Швеції.

На мене чекає новий досвід у захопливій шоу-гонці», – написав Підручний в сторіс.

Нагадаємо, що збірна Україна з біатлону вперше братиме участь в Skidskyttekampen.

yyyyyhhh
09.03.2025, 12:58
Зранку 9 березня пройшов жіночий масстарт на етапі Кубка IBU в естонському Отепяя.

Згідно з регламентом до заявки на гонку потрапили 60 спортсменок, серед яких були присутні п'ять українських біатлоністок.

Закривши всі мішені, першою в масстарті фінішувала представниця Чехії Крістіна Отцовска. До того ж, тріумфаторка відірвалась від другого місця на 15.5 секунди. На другій та третій сходинках опинилися французькі спортсменки – Паула Боте та Камілла Бене відповідно.

Непоганий результат продемонстрували три представниці України, яким вдалося фінішувати серед двадцятки найкращих: Валерія Дмитренко з ідеальною стрільбою стала 14-ю, Анна Кривонос – 16-та, а от Анастасія Меркушина з чотирма штрафними колами посіла 20-те місце.

Інша українка Лілія Стеблина закрила 17/20 мішеней та завершила гонку на 30-й позиції. П'ята учасниця команди Любов Кип'яченкова провалила змагання, фінішувавши на 43-му місці.

Кубок IBU. 9 березня, Отепяя (Естонія)

Жіночий масстарт-60

1. Крістіна Отцовска (Чехія) (0+0+0+0) 36:02.6
2. Паула Боте (Франція) (2+1+0+0) +15.5
3. Камілла Бене (Франція) (0+0+1+1) +22.0
14. Валерія Дмитренко (Україна) (0+0+0+0) +1:38.8
16. Анна Кривонос (Україна) (0+0+2+0) +1:49.5
20. Анастасія Меркушина (Україна) (1+1+1+1) +2:17.7
30. Лілія Стеблина (Україна) (0+1+1+1) +3:06.2
43. Любов Кип'яченкова (Україна) (0+1+2+1) +4:49.5

yyyyyhhh
12.03.2025, 10:28
Олімпійський чемпіон Пекіна-2022 у класичній чоловічій естафеті Ветле Шостад Крістіансен не потрапив у заявку збірної Норвегії на восьмий етап Кубка світу з біатлону. Змагання відбудуться у Поклюці з 13 по 16 березня.

Норвегія змогла дозаявити двох спортсменів, і тренерський штаб збірної обрав Ісаака Фрея та Йоханнеса Дале-Шевдаля. Таке рішення обурило Крістіансена. Біатлоніст відмовився брати участь у етапі Кубка IBU та вирушив додому.

«Я не розумію, чому мене не беруть до Поклюки. Я повністю розчарований, і якби це було можливо, я б змінив громадянство. Для мене це невиконання обов'язків з боку тренерів. Я вважаю, що це справді погана робота. Федерація каже, що дуже хвилюється за психічне здоров'я спортсменів, а потім так з нами поводяться... Дивний вибір. Зараз я їду додому, і не буду брати участь в останньому етапі Кубка IBU цього тижня. Я більше не почуваюся комфортно з цим вибором. Крім того, я завжди перемагав Йоганнеса Дале-Шевдаля, коли бував з ним в протистоянні в останні тижні», – заявив Крістіансен.

Раніше повідомлялося, що у розкладі етапу КС у Поклюці відбулися зміни.

yyyyyhhh
23.05.2025, 14:55
Збірна Канади з біатлону представила заявку команди на наступний сезон 2025/26.

Тренерський штаб розділив біатлоністів на дві групи: старша команда та команда розвитку.

До старшої команди потрапили чотири спортсмени, які протягом року будуть виступати на головних змаганнях. А от у команді розвитку опинились 12 біатлоністів, які можуть потрапити до головної команди завдяки своїй результатам.

Склад збірної Канади на сезон-2025/2026:

Старша команда

Жінки: Надя Мозер, Паскаль Параді, Беніта Пайффер
Чоловіки: Адам Раннеллс
Команда розвитку

Жінки: Емілі Діксон, Мойра Грін, Шайло Руссо, Дженіс Грундал, Квінн Морган, Ема Хлепкова
Чоловіки: Логан Плетц, Закарі Коннелі, Жан-Нікола Де Брук, Халдан Борглум, Джаспер Флемінг, Гевін Джонстон

yyyyyhhh
30.01.2026, 10:15
Досвідчений український біатлоніст – Дмитро Підручний – пропустив шостий етап Кубка світу в Нове Место та втратив три позиції в загальному заліку.

Після гонок у Чехії Дмитро розташувався на 50-й позиції. Серед українців нижче за Підручного перебувають лише Богдан Борковський (77-ме місце) та Тарас Лесюк (89-те).

Водночас Віталій Мандзин здійснив прорив, піднявшись на дві сходинки й посівши 27-ме місце.

Жовтий біб лідера перехопив француз Ерік Перро, який виграв два особисті старти в Нове Место. Італієць Томмазо Джакомель провалився в Чехії, втратив лідерство та став другим. Трійку замкнув Себастьян Самуельссон з Швеції.

Перші бали Джими. Загальний залік біатлоністок після 6-го етапу КС
Читайте також:
Перші бали Джими. Загальний залік біатлоністок після 6-го етапу КС
Загальний залік біатлоністів після шостого етапу Кубка світу:

1. Ерік Перро (Франція) – 834
2. Томмазо Джакомель (Італія) – 797
3. Себастьян Самуельссон (Швеція) – 668
4. Йохан-Олав Ботн (Норвегія) – 630
5. Кантен Фійон-Майє (Франція) – 503
6. Йоханнес Дале-Шевдаль (Норвегія) – 501
7. Мартін Понсілуома (Швеція) – 500
8. Емільєн Жаклен (Франція) – 474