Показати повну версію : Тюнер HUMAX F1C1
Маю тюнер HUMAX F1C1 згас як свічка-ніяких ознак життя.Буду вдячний за будь-яку інформацію
вуйко, почни з перевірки блока живлення!
вуйко, почни з перевірки блока живлення!
Перевірив-всі напруги в нормі
Може схема в когось є буду дуже вдячний
kreshnot
05.04.2012, 01:03
Може схема в когось є
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Щоб побачити схему треба мати 5 дописів.Отакої...:cool:
sat-prof
08.04.2012, 18:18
вуйко,вже ні ..спеціально заради вас:mad:
Доброго дня.Humax F1-VA які в нього клони?Дякую за увагу!
Sat-Prof
Превелике дякую.Хоча схема повністю не співпадає,все таки дає зрозуміти куди рухатись.
Слава Україні.
ukrprof
Головна плата двостороння.На ній близько 60-ти конденсаторів.Є підозра на них.Хто підскаже,як перевірити?:)
kreshnot
14.04.2012, 16:15
Головна плата двостороння.На ній близько 60-ти конденсаторів.Є підозра на них.Хто підскаже,як перевірити?
Конденсатори можно перевірити RLC-метром, електроліти ЕSR-метром, і (щоб не випаювати) і т.д.,або заміною.
sat-prof
14.04.2012, 16:18
вуйко,можливо він софтом убитий!
Конденсатори можно перевірити RLC-метром, електроліти ЕSR-метром, і (щоб не випаювати) і т.д.,або заміною.
RLC-метром по якому параметру?:)
kreshnot
14.04.2012, 22:02
RLC-метром по якому параметру?
Коли задають такі питання-то що можно робити тоді з тюнером?
Коли задають такі питання-то що можно робити тоді з тюнером?
Я завдав пиитання про конденсатори.
sat-prof
15.04.2012, 00:31
вуйко, зробіть фото материнки!
вуйко, зробіть фото материнки!
Зараз фотіка не маю.На жаль.ukrprof
kreshnot
15.04.2012, 11:49
Я завдав пиитання про конденсатори.
Я вам відповів
Конденсатори можно перевірити RLC-метром, електроліти ЕSR-метром, (щоб не випаювати) і т.д.,або заміною
Наприклад:
ИЗМЕРИТЕЛЬ ЕМКОСТИ И ESR "ESR-micro v4.0"
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[/URL]
Как известно, причиной подавляющего большинства дефектов радиоэлектронной аппаратуры являются неисправные электролитические конденсаторы. Поиск неисправных конденсаторов с помощью тестера или измерителя емкости порой довольно затруднителен, т.к. емкость неисправного конденсатора может незначительно отличаться от номинальной, а значение ESR (эквивалентного последовательного сопротивления) может быть довольно большим. И именно ESR является важнейшим параметром, превышение которого свыше определенных значений уже не может гарантировать правильной работы радиоаппаратуры.
Прибор предназначен для измерения емкости и ESR (Equivalent Series Resistance) электролитических конденсаторов без демонтажа их из печатной платы, что в значительной степени уменьшает время поиска неисправности, повышает качественные показатели ремонта аппаратуры
LCR метры S-Line - VA503
ЦИФРОВОЙ ИЗМЕРИТЕЛЬ ЕМКОСТИ И СОПРОТИВЛЕНИЯ ЧИП КОМПОНЕНТОВ
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[URL=[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]]
Измеритель емкости и индуктивности выполнена в виде пинцета для захвата ЧИП компонентов,имеет дисплей 3 1/2 разряда (максимум дисплея 1999). Прибор работает от батареи, легок и удобен в эксплуатации.
Общие характеристики:
- дисплей 1999
- индикация перегрузки "1" в старшем разряде
- индикатор разряда батареи
- функция проверки диодов
- автовыключение
Емкость
Предел
4нФ
40нФ
400нФ
4мкФ
40мкФ
100мкФ
Сопротивление
400Ом
4 кОм
40 кОм
400 кОм
4 МОм
40 МОм
Діапазони перемикаються автоматично.
RLC-метром по якому параметру?
Коденсатори міряються(діапазон"С")пФ,нФ,мКф-залежно від ємності конденсатора
Моя Вам порада-купіть тюнер ORTON 4100C,його вартість від 160гр
пане kreshnot
Дякую,але я не є фанатиком,щоби купувати такі дорогі речі!Щось подібне можна зробити власними руками і за дрібні гроші.:)
Тим більше,що презентовані вами прилади мають деякі вади.
Дякую,але я не є фанатиком,щоби купувати такі дорогі речі! Що ресівер типу Жлобо 4100С для Вас дорого ??? Ваш HUMAX F1C1 давно пора викинути на смітник. А купляти чи не купляти той чи інший прилад кожен майстер для себе вирішує індивідуально. Щось мені підказує що до майстра Ви ще не доросли...
HUMAX F1-VA часом не клон і як його прошити?
HUMAX F1-VA часом не клон і як його прошити?
Не є клоном.;)
А які в нього клони?Друг попросив прошити,а я вперше такий бачу.Де взяти до ньго прошивки,дайте якусь ссилку?Дякую за увагу.
SAYKA, Друже цей, тюнер давно пора викинути на смітник, а не шити. Зараз весна, зеленіє травичка, тому дуже рекомендую пофарбувати його на зелено і вининути. Як варіант викинути під поїзд ( трамвай, трактор).:o
Другу порадь купити Жлобо 4100С, або при великому бажанні щось краще...
А які в нього клони?Друг попросив прошити,а я вперше такий бачу.Де взяти до ньго прошивки,дайте якусь ссилку?Дякую за увагу.
В цьому світі нема такого,що не можна прошити.А викинути можна все,навіть жінку,з якою прожив купу років.
ukrprof
вуйко, В цьому світі нема такого,що не можна прошити. та Ви що серйозно ??? А металоломи від віасат уа - стронги 7700/07/10, два металоломи від спочившої у бозі П+ і тд.тп. ??? Хоче чоловік бавитися з тим HUMAX F1-VA то хто йому заважає ??? Ніхто або як кажуть москалики "вперед и с песней" на міни..., а ж особисто вважаю це не недоцільним...
А викинути можна все,навіть жінку,з якою прожив купу років. :D Це точно як у тому анекдоті : "міняю одну 40 річну жінку на 2 двадцятирічні..." :o
kreshnot
19.04.2012, 14:57
В цьому світі нема такого,що не можна прошити
вуйко ,прошити можно,а чи варте воно того?На великих швидкостях канали не йдуть ,тому десь % 30-40 каналів не буде і т.д.
З ваших слів я так зрозумів, крім HUMAX F1, нічого не бачили.
вуйко ,прошити можно,а чи варте воно того?На великих швидкостях канали не йдуть ,тому десь % 30-40 каналів не буде і т.д.
З ваших слів я так зрозумів, крім HUMAX F1, нічого не бачили.
Та ні,в мене з зором все нормально.;)
А що стосується розрекламованих вами приладів,то перший має велику ваду на деяких конденсаторах круглі нулі показувати,а також задригнутися від зарядженого, другий в багатьох випадках не вимірює ємність конденсаторів в платі.:)
kreshnot
20.04.2012, 09:59
вуйко,1. я нічого не рекламую і вас ніхто не примушує щось купувати.2.читайте уважно пости, щоб небуло зайвий питань.3.прошу на форумі не розводити флуд,конкретне питання-конкретна відповідь(по темі)
Питання вирішене.Було три здохлих конденсатора біля проца.Тюнер запрацював,до речі,комплектуючі там ще всі японські.Для цього в терміновому порядку зробив вимірювач ESR.
Особлива подяка sat-prof за схему.:)
ukrprof
kreshnot
20.04.2012, 22:44
Для цього в терміновому порядку зробив вимірювач ESR.
Хочу подивитися на схему ESR яку зробив в терміновому порядку
Хочу подивитися на схему ESR
Думаю це вам не під силу.Там два трансформатори.:)
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Поки не за...банили модери,даю посилання на ще одну схему вимірювача ESR.
kreshnot
21.04.2012, 00:10
Думаю це вам не під силу.Там два трансформатори
Я все зрозумів,нічого ви не робили,захотілося показати своє "я".
ukrprofРадію роботі тюнера.Дякую за допомогу.
Слава Україні!
ukrprof
sat-prof
28.04.2012, 16:05
Радію роботі тюнера.Дякую за допомогу.
Воно то так,я теж радий за вас ...
Але якщо комусь попадеться аналогія наврядче ця тема комусь допоможе..(нічого конкретного)!
P.S Вибачте за флуд....
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010