Показати повну версію : сипеться зоображення на певних каналах
Тюнер Ортон 4100С, цікава ситуація, починає сипатись зоображення на частотах вище 12000 і з поляризацією V. Пробував міняти блок живлення, замінив кренку U2 K317, не помагає, при включенні на канал який розсипається - дуже сильно гріється К 317. Самовідновлюючий запобіжник пробував закорочувати, картина таж сама. Головки і дісек нові, (аналогічний тюнер працює прекрасно). Є підозра на LNB тюнер!? Хтось стикався з подібною поломкою?
( вище 12000 )
А яка величина і форма сигналу 22кгц7
Найбільше сипеться картинка на каналі КРТ (Астра 4А, 12284 V 27500 3/4). Рівень сигналу приблизно 67%, з незначним відхиленням в бік зменшення десь на 52%
Попробуй додати пару метрів кабеля ,хоч інші тюнера і працюють.Вхідний тюнер може мати неузгодженість на цій частоті(велике КСХ).А на інших
супутниках (13 градусному)при близьких частотах таке є?
На схожих частотах щось подібне також проявлялось, було на Амосі і Хотбірті, поміняв кренку LM 317, стало трошки краще на Амосі. Цей тюнер стояв в клієнта 2 роки і почав глючити в нього, а я підключив в себе і таж картина. Якщо не закоротити самовідновлюючий запобіжник, то через 2-3хвилини пропадає сигнал (на тих частотах, на яких сипеться сигнал). І ще один нюанс, я відкривав бокову кришку LNB тюнера і торкаючись пальцем плати, замітив що зоображення ставало стабільнішим, практично не сипалось і менше грілась кренка.
kreshnot
28.10.2012, 13:04
RUDKY , спробуй поставити конденсатор 0,1 мкф на LM 317 друга ніжка і корпус.
Пробував ставити конденсатор, нічого не змінилось, як було, так є.
kreshnot
28.10.2012, 14:02
Пропаяй феном демодулятор ,буває допомогає
kreshnot
28.10.2012, 14:25
Подивись яка напруга на демодуляторі.Може підсох електроліт або течє конденсатор
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Напруга на демодуляторі такаж, як і на БЖ., 3,4V Пробував підставляти конденсатор Т37С, результату не було. Думаю що проблема в демодуляторі LNB. Буду шукати донора.
RUDKY,При бажанні зроби тест:
Випаяй термозапобіжник(хоч одну ногу) і підключи цей тюнер до іншого на гніздо LOOP,і буде сипати далі чи ні?Перш ніж шукати донора можна звужити коло.
Буду шукати донора.
Я десь такий вхідний конвертор вроді мав, пошукаю...
kreshnot
31.10.2012, 03:19
RUDKY, спробуй підкинути конденсатор сюди,а краще замінити
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Ще забув,пропаяй ніжки демодулятора що в платі
Неможу знайти по схемі позицію конденсатора С 30 ? Тюнер ОРТОN 4100C.
Неможу знайти по схемі позицію конденсатора С 30 ? Тюнер ОРТОN 4100C.
Та ноги порахуй, від точки зліва вверху вниз - вправо - вверх - вліво. Елементарно...
RUDKY,
Він СМДешний *кірпічик* з надписом : А475
Прошу ще раз мені "тикнути носом" де той електроліт?!?!?! Може в нас схеми різні? Версія моєї плати D417MB V1.1 і якщо можна покажіть на цілій схемі, тому що я знайшов позицію С 30, але це не електроліт, це звичайний кондюк. ( незнаю як вставити малюнок?)
kreshnot
03.11.2012, 00:31
RUDKY, це схема демодулятора.Там конденсатор один з маркуванням
Він СМДешний *кірпічик* з надписом : А475
D417MB V1.1
А мікросхема В0017 на ній є?І тюнер S7VZ0502?
kreshnot
03.11.2012, 09:30
D417MB V1.1
duman, там стоїть такий демодулятор S7VZ0502 або S7VZ0502А (в принципі теж саме)
Просто RUDKY шукав той конденсатор на мат платі
Прошу ще раз мені "тикнути носом" де той електроліт?!?!?! Може в нас схеми різні? Версія моєї плати D417MB V1.1 і якщо можна покажіть на цілій схемі, тому що я знайшов позицію С 30, але це не електроліт, це звичайний кондюк. ( незнаю як вставити малюнок?)
Я десь такий вхідний конвертор вроді мав, пошукаю...
Знайшов. Треба чи вже не актуально? Робочий на 100%...
Оприділити який демодулятор неможу, немає надпису. Коли зняв бокові кришки, там теж нічого не оприділив, мікросхема без маркування, СМДшки також без написів. Стоїть один транзистор з надписом NEt і кварц SHT на 16000. Думаю простіше поміняти той демодулятор і не морочити собі голову!
Знайшов. Треба чи вже не актуально? Робочий на 100%...
Ціна питання?
Ціна питання?
45 грн+10 за доставку цінною бандероллю.
Дякую, на радіоринку 25гр. новий.
Думаю простіше поміняти той демодулятор і не морочити собі голову!
Бувало і не допомагало.Живлення 13\18в що з 317ї, по схемі вхідного тюнера не задіяно ніде більше,а в тебе вона гріється *нерівномірно*при нормі і сипанні як писав.Не полінись і провір його роботу зажививши від другого тюнера з виходу LOOP,Діла то на кілька хвилин.Перепаювати блочок довше...
Дякую, на радіоринку 25гр. новий.
Все може бути, я дивився ціни в інеті. Бажаю успіху.
Провірив підключивши по LOOP, стало ще більше сипатись, навідь на тих каналах які показували стабільно. Нагрівається мікросхема у вхідному тюнері.
RUDKY, Значить лишилось міняти ВЧ тюнер?
Думаю що так! Як поміняю, то розкажу як працює.
RUDKY, ВЧ тюнери я ніколи не запаюю зразу в плату,а спочатку підключаю на коротких до 5см проводах,бо не завжди заміна вирішувала все,а пістони більше не витримують перепайок.
Дякую за пораду, так і зроблю.
Поміняв вхідний тюнер, все запрацювало добре, правда на тих каналах на яких раніше розсипалась картинка більне гріється LM-317. Можливо це норма?!
При прийомі вертикальних транспондерів на виході 317ої десь 14в а при горизонтальних десь 19в.При вхідній напрузі 22в в першому випадку на ній падає 8в а в другому 3в.При струмі споживання 200ма в першому випадку вона розсіює 1.6 вт а в другому 0.6 вт.Так що це норма.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010