Показати повну версію : З чим це повязано?
Вітаю усіх з Різдвяними святами! Сьогодні мав цікаву ситуацію з сигналом з Амосу на транспордері 10759 Н 30000. Десь перед Новим роком погіршилась якість прийому зоображення і звуку на цьому транспордері, зоображення на секунду сипеться і рве звук, може і незамітно посипатись, десь 1-2 кубики але така ситуація і зарас. Антена стоїть десь років 10, з поворотним механізмом, механізм відключений, десь 8 років тому я ставив твіни євросати, ніяких нарікань не було, голови в ідеальному стані. Сама тарілка в діаметрі 1м, якість сигналу величезна, в середньому на Амосі 85%, всі транспордери працюють прекрасно, тільки на 10759 Н 30000 такі глюки. Підставляв нову голову, підставляв робочу голову, включав напряму без дісека, пробував 2 інших тюнери, ефекту ніякого !?!??? Я став вже дурним, власник антени признався, що до мене приходили ще 2 установщики, теж саме. Може хтось стикався з такою проблемою?
sat-prof
12.01.2013, 21:41
Покрути головку
Крутив у всі можливі і неможливі сторони, чому тільки погіршився прийом з одного транспордера?
kreshnot
12.01.2013, 21:55
RUDKY, по фото глобік,але який?
На Амосі 10759 Н 30000 - сигнал зараз нормальний, співвідношення сигнал/шум 10,5 дБ по шкалі Дріма, найслабший сигнал зараз на Інтері (11389/Н/27500) - 8,5 дБ... Є імовірність що у Вашому випадку сигнал ТР 10759 Н щось глушить. Таке буває наприклад коли в безпосередній близкості до голови Амосу знаходиться голова на 36Е, з частотою гереродину 10750..., можливі інші варіанти ...
kreshnot
12.01.2013, 22:08
Таке буває наприклад коли в безпосередній близкості до голови Амосу знаходиться голова на 36Е,
і зразу обидві працюють
kreshnot, так напевно, у нього ж Твіни, є варіант в місті антена на 36Е взагалі може бути сусідська...
kreshnot
12.01.2013, 22:26
slavon, хоч RUDKY і установщик,але може цього і не знати.Та і нічого ненаписано,що стоїть поруч з тією антеною,який стоїть тюнер ,які підставляв.
Тому написав тільки для нього.
Може хтось стикався з такою проблемою?
стикався і неодноразово.заваджала сусідська антена 36 градус.Скоріш за все і в Вашому варіанті те саме.Обдивись навколо і щоб удосконалитись спробуй екранувати,перекрити пряму бачемість між своїм конвертером і конвертером антени 36 град.
У конверторів на 36 град частота гетеродину 10,759 ,саме вона і перебиває частоту транспондера ,яка співпадає.
Сусідської антени поблизу незамічав, можливо подивлюсь ще раз завтра в день, але найблищий сусід живе десь 25метрів, це приватні будівлі. Якщо (теоретично) заважає сусідська антена на 36 градусі, то як екранувати?
RUDKY, В мєму варіанті антена 36Е знаходилася метрів за 15 ,то картинки взагалі не було а сигнал ресивер показував максимальний.Достатньо було поставити руку, щоб перекрити пряму видимість між конверторами,як усе нормалізовувалося .
Все що можна зроблено-чудес не буває!
Контакти діс-конвертер,пробуй поміняти прошиву. частоту вистав 10762,проскануй цей тр-дер на другому супутнику якщо, в даний час використовуються твіни поміняй послідовність підключення.
але найблищий сусід живе десь 25метрів, це приватні будівлі. Це багато, не воно... А у самого клієнта випадково не має антени на 36Е ??? Як зі зі сигналом на Інтері (11389/Н/27500) у того клієнта ??? З інших джерел завад на частоті 10759 може бути хіба що місцевий наземний DTH на кшталт Мітрісу/Медіамаксу/Теле-село...
kreshnot
13.01.2013, 08:29
slavon, теж с тобою згоден.RUDKY мабудь вигідно вірити що справа в антені.
Тут ще може йти завада (наприклад від роботи базових станцій ЖСМ, СДМА операторів) накладатися на проміжну частоту (ПЧ) конвертора яка відповідає тій частоті (10759) і винним в тому можуть бути наприклад дешевий кабель чи наприклад той же конвертор, дісік. З такими завадами боротися легше , а б почав з кабеля...
kreshnot
13.01.2013, 08:41
slavon, починати треба з тюнерів
kreshnot,А що не так з тюнерами ??? Звичайно можна для власного заспокоєння перевірити тюнера на іншій антені, але мені наприклад за тих 7 років що я займаюся сат-тв такого не попадало. Недавно був в одного клієнта GI S1126 (під Екстру) не приймав частоти вище 12ГГц з Астри 4А та НВ 13Е - судячи з усього проблема у ВЧ блоку ресіверу. Також на форумах відома проблема 10806 на S1025/26, її вирішення є на форумі...
kreshnot
13.01.2013, 09:06
slavon,1. стоять твіни,відключити один тюнер і подивитися(до поста 15).2.Якщо стоять глобіки 4100с, зовсім китайські, та ще і підставляли такі,то проблема може бути і в них(цю тему теж піднімали)
Потрібно трохи погратися з частотами(10759-10763),кабелем іноді і розміщення кабеля впливає на КСХ,і різні викривлення"искажения" частотні.Пряме підключення зроби оновим завідомо провіреним кабелем ,якщо використовується твін залиш один вихід на час
перевірки , часто-густо зустрічається завязка через другий кабель!
Спробую пояснити більш детальніше, для тих хто думає що справа в прошивці, чи дісеку! Значить так; спочатку пробую тюнер Ортон 4100С, дальше підставляю Опенбокс Х600, дальше змінюю частоту транспордера 10759 на 10762, сканую, сипеться ще гірше, беру 5метрів хорошого кабелю і підєдную на пряму з головки до тюнера - теж саме. Беру іншу голову одинарну, результат той самий. На Інтері сигнал в середньому 77%, найменше сипеться картинка при максимально можливому сигналі на цьому транспордері ( максимум що вдалось витягнути то це 85%). Так що тюнер, голова, кабель і дісек тут ніпричім. Інших супутників крім 4, 5 , 13 градусів в клієнта немає. Зарас піду ще раз подивлюсь візуально на сусідні антени.
беру 5метрів хорошого кабелю А марку якусь той Ваш хороший кабель має ??? Теж саме стосується підставного конвертора ???
дальше змінюю частоту транспордера 10759 на 10762, А в іншу сторону цю частоту міняти пробували, наприклад 10756 ???
Пропоную провести слідуючу операцію. Судячи з фото поворотний механізм в робочому стані (якщо відсутнє управління, то можеш зняти задню частину двигуна і обертати шток вручну). Потім повертаючи антену злапати сигнал з Амосу на центральну головку, виставивши відповідно дисек. Я впевнений на 99% , що з транспордерами буде все в порядку. Ну якщо попадеш в той 1%, то тоді вже почнуться танці з бубнами.
Хороший кабель це коаксіальний радіочастотний кабель з подвійною екрановкою марки F640 Одеського кабельного заводу, білого кольору. Що стосується підставного конвектора, то пробував 2, один PAUXIS model PX-2100. інший World Vision model WV-211. ( Правда незнаю для чого такі деталі питати?) Міняти частоту в іншу сторону не пробував, хоча думаю що це мало що змінить ситуацію.
З свого досвіду переконався щоб не було проблем з кабелем то його довжина повинна бути не менше 10..15метрів.Одесу алюмінієво-мідну не визнаю бо бачив не раз похожі проблеми із заштукатуреними ними.Коли підставляв головку на амос то твіни астри і хотбірда були обесточені?В хаті є працюючі компютери ?
В хаті є, і були працюючі компютери, але це не заважало сателітарному телебаченню працювати 8 років без проблем. Проблема виникла десь 3 тижні тому, проявила себе зразу і до сих пір. Я також думав поставити Амос в фокус тарілки, але поворотний механізм дуже важко зрушити, заржавілі болти і гайки, простіше поставити ще одну тарілку з фокусом на Амос. Думаю що цю проблему створює якийсь паразитний сигнал, можливо Wi-Fi, там по вулиці розповсюджений інтернет за допомогою антен Nano Station M2.
RUDKY,Став ще одну окрему миску на Амос, по можливості як можна дальше віднесену від існуючої, якщо можливо то повісь її на західному боці будинку, на великий 70см "слоник" . Щодо з подвійною екрановкою марки F640 Одеського кабельного заводу, білого кольору він мені також не подобається, надаю перевагу Фінмарк 660, у особливо важких випадках 690...
RUDKY, Візьми рес проіыр на своїй антені дома.,кабель ? Тобі потрібно уникнути паразитні звязки - візьми Спрінт,Фінмарк 660 чи 690.
Характерстик одеси-Ф640 не зустрічав ще й виробництва сьогодення.в принципі
і нема радості ним користуватись.
Міняй кабель.
Walik, чому ти думаєш, що проблема в тюнері, чи кабелі? Від того що я провірю цей тюнер в себе дома проблема не зникне, адже тисяча інших каналів працюють нормально і стабільно. Я ж писав трохи вище, що підставляв Опенбокс Х600, а тюнер клієнта лежав відключеним, тай до чого тут міняти кабель, як на 5метрах кабелю (а я більш ніж впевнений, що любого кабелю) проблема не вирішується. І чому кабель Фінмарк 660 чи 690 може вирішити даний трабл?
RUDKY, Якщо ця завада є паразитним наведенням на проміжну то заміна кабелю допоможе. Треба перевірити усі запропоновані форумчанами варіанти від найпростіших до найскладніших, від очевидних до малоймовірних. А Ваше гадання на "кавовій гущі" нічого не Вам дасть.
RUDKY, Працював з КХ і УКХ хвилями + супутникові і теоретично і практично .Зробіть як підказують і все буде ОК !
Добре, вговорили, попробую у вівторок, бо завтра свято. Всіх вітаю зі Старим Новим роком!!!
підставляв Опенбокс Х600, а тюнер клієнта лежав відключеним,
А другий тюнер клієнта був включений чи теж виключений.5метровий кабель може додати більше проблем чим 40метровий.
Другий тюнер був відключений.
RUDKY, Друже на твоєму місці я б взяв конвертор на Амос
Inverto Premium IDLB-TWNL40 ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]), кусок нормального кабелю (Фінммарк/Спрінт 660), свій технічний Опенбокс Х820 і з тим усім пішов до клієнта. Якщо при цьому усьому і далі на 10759Н йшли б кубіки, шукав джерело ВЧ завади. А як це зробити вже давно написав у цій темі, пост #11 ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) , користувач svovka
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010