Показати повну версію : Вибір супутникового обладнання
Здійснюється перегляд НТВ+ HD і Триколор на 36 градусі.
Зараз встановлений конвертер з 1 виходом (Eurosky KU CIRCULAR SINGLE LNBF model no:ENKF-CP3107A)
тарілка 85 см, тюнер GI8120 показує сигнал L76 Q100. (Україна, Івано-Франківська обл. Калуш-Долина)
Потрібно замінити конвертер з одним виходом на інший з 4 виходами (quad).
Що і де краще взяти?
romak81, У мене особисто на 36Е стоїть QUAD Circular Inverto BLACK Pro IDLB-QUDR41 ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) . Купити можна будь-де, наприклад у нашого форумчанина з Тернополя - Фокс Тараса
Часто при покупці супутникового обладнання ви задумуєтесь що ж купити?
Зарас я попробую розказати докладніше про вибір обладнання.
І так з чого ж складається супутникова система?
Ну насамперед це ресивер , тарілка яка фокусує сигнал в пучок і направляє його в ще один елемент системи конвертор це три основні елементи системи. Також є другорядні такі як кабель, актуатор, мотопідвіс, DiSEqC, мультіфіди т.д.
Тепер про все докладно.
Розпочнем з ресивера.
На сам перед потрібно визначитись для чого нам буде потрібний ресивер для перегляду відкритих (FTA) чи закритих кодованих каналів також також потрібно визначитись чи потрібен нам HD ресивер чи SD (просто недоцільно купляти HD ресивер якщо у вас дома стоїть старенький епт телевізор). Також потрібно подумати які в якому стандарті ми будем приймати сигнал DVB-S чи DVB-S2. І вже виходячи з цього вибирати ресивер. Наприклад якщо у вас старенький SD телевізор і ви будете переглядати тільки відкриті канали то вам підійде дешевий ресивер на зразок Globo 4100( но нерадив би купляти без карто приймача тому що ходять слухи що всі українські канали планують закодувати). А якщо ви хочете переглядати закодовані канали високої чіткості то вам потрібно купляти ресивер подорожче з наявністю на борту карто приймача і також намало важливо CI модуля також такий ресивер потребує крім відеовиходу RSA також цифровий вихід HDMI для підключення HD телевізорів , також такі ресивери зазвичай мають Ethernet вхід для роботи в інтернеті (наприклад перегляду відеороликів чи фільмів). Також ресивери повинен мати на борту DVB-S2 тюнер тому що більшість каналів ведуть мову в цьому стандарті. І ще немало важливою перевагою HD ресиверів це є те що більшість з них працюють на операційні системі Linux під оболонкою Enigma 2 тому такі ресивери мають майбутнє при любих змінах тому що вони мають хорошу софтову підтримку.
Ну щож коротко про ресивер розказав ,тепер коротенько про тарілки .
Супутникові антени виготовляються з алюмінію або сталі . Рівень сигналу, а, отже, і якість і кількість каналів, залежить від діаметру супутникової тарілки. Так, наприклад, для прийому каналів НТВ Плюс Вам буде потрібна тарілка діаметром від 60 см. до 120 см. залежно від місця проживання(наприклад для прийому каналів з супутника Hot Bird, Sirius можна теж використовувати 90 сантиметрову тарілку) Стаціонарні тарілки, тобто що не обертаються, називаються азимутними, поворотні, про яких ми поговоримо далі - полярними. Тарілки бувають: офсетні - коли конвертор встановлюється на одному кріпленні, прямо фокусні - конвертор ставиться на 3 кріплення (не практичний і не поширений варіант).
Конвертор - це річ яка приймає супутниковий сигнал та передає його до тюнера, переважно в супутниковому ТБ використовують три типи конвертерів це : лінійної поляризації, кругової поляризації та Ci діапазону.
Конвертери лінійної поляризації самі поширені серед усіх тому що більшість супутників веде мовленя в цій поляризації самі популярні супутники такі як Hot Bird, Sirius, Amos можна легко приймати на головки лінійної поляризації,а для таких супутників як Eutelsat 36A потрібно конвертор кругової поляризації.
Мультіфіди, актуатори позіционери і мотопідвіси.
Одну тарілку діаметром можна прикріпити відразу на 3 супутники Sirius + Hot Bird +Amos мультіфід (пристосування для закріплення двох і більше конверторів на одній тарілці) і DiSEqC - перемикач, який дозволяє подавати сигнал з декількох (в залежності від DiSEqC) конверторів або тарілок на один супутниковий приймач.
Також, дуже поширений варіант установки поворотної антени (антена з полярною підвіскою), що дозволяє приймати практично всі супутники. Але для цього доведеться додатково придбати актуатор (поворотний) і позиціонер (пристрій актуатором, що управляє), або ресивер з вбудованим позіционером. Позиціонери бувають двох видів: дісек-позіционер - управляє поворотом тарілки автоматично при перемиканні каналів; просто позіционер (ручний) - має окремий пульт, яким потрібно міняти позицію тарілки у ручну, або не має пульта зовсім і крутить тарілку по засобах натиснення кнопок на самому позиціонері.
Альтернатива актуатора - мотопідвіс. Мотопідвіси бувають з вбудованим позіционером, від чого їх ціна на перший погляд може здатися вище, ніж в тарілок з актуатором; а бувають і без нього. Проте, великими мінусами всіх мотопідвісів є те, що така система, по-перше, досить "хистка", а по-друге, багато ресіверів "глючать" з мотопідвісами з вбудованими позіционерамі, тобто працюють не стабільно, а то і взагалі не працюють!
І остане по списку но не позначенню це є кабель кабель потрібно вибирати якомога ліпшої якості наприклад такої фірми як FinMark кабель має мати якомога менший опір бути морозо стійким та гнучким з хорошим екрануванням.
У кого є що поправити, добавити пишіть з радістю вислухаю критику):)
Хочу купити ТВ з вмонтованим тюнером що порадите?
Lenin Це залежіть від того який "вмонтований тюнер" мається на увазі ??? Якщо супутниковий DVB-S/S2 то це зайві викинуті "на вітер" приблизно 70-100 баків - порівняйте ціни на аналогічні ТВ з DVB-S/S2 і без них.
Якщо малося на увазі DVB-T2 (в народі Т2) то цей тюнер э зараз практично в усіх моделях ТВ що виробляються для ринку України. Правда щоб дивитися так звану "наземну цифру" Вам треба буде купити САМ Т2 від Зеко-буду приблизно за 400 грн. + має бути гарантоване покриття сигналом Т2...
Більше читаємо у відповідних темах форуму...
kreshnot
24.10.2013, 16:11
Хочу купити ТВ з вмонтованим тюнером що порадите?
Володимир Ілліч,краще щоб було окремо,Зламається щось одне-будеш сидіти і без того і без того.Та і ремонт буде дороще.А там дивіться самі.
У ТВ може бути вмонтований і кабельний тюнер,треба враховувати і це
У ТВ може бути вмонтований і кабельний тюнер,треба враховувати і це Так вони стандартно йдуть DVB-T2/С, а DVB-S/S2 це вже "опція" за яку потрібно переплачувати і то в результаті Ви отримуєте тільки ФТА DVB-S/S2 тюнер. Більше тут ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) , пост #1364 ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) та #1366 ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Нераджу таке купляти ліпше купити тюнер окремо...томущо наприклад як казав Славік то за тюнер прийдеться доплатити 70-100 зилених тугриків а за ці гроші можна купити більш менш тюнер на лінуксі...
то за тюнер прийдеться доплатити 70-100 зилених тугриків
Я бачив телевізор зі всіма тюнерами за 3200₴ ... LG Full HD
Вітаю форумчани. Прошу поради.
Ситуація наступна: в квартирі є розводка коакс.кабеля з балкону (де буде сат.антена) в зєдн.короб, від якого кабеля йдуть на 4 кімнати: кухня (кімната №1) - LCD телек без наворотів 19" (є лише USB вхід на флешку); кімната №2 - LCD телек без наворотів 37" LG 37 LE5300 Full HD 1080p (USB вхід на флешку )"; кімната №3 - планеється щось нове (може 46", 3D + смарт), №4 - поки буде без ТВ). В одній із кімнат є WiFi роутер з інетом+в кімнатах (окрім №1) Ethernet-розетки.
Порадьте будь-ласка яку взяти тарілку, що ще до неї (оптимальна по співвідношенню ціна/якість) + які тюнера (ресівери) взяти в кімнату №1 і №2 з перспективою для №3 (№3 виберу мабуть післе купівлі нового телека) для максимального використання функціоналу інтернету і ТВ в квартирі і якісного перегляду каналів (в кімнаті №2 (потім і №3( в т.ч. кодованих (кардшарінг з можливістю офіц.купівлі карт доступу)). Для №1 піде мабуть щось простіше (SD, відкриті канали). В кімнаті №2 хотілось-би мати timeshift і розширення функціоналу наявних 2-ох ТВ (особливо №2) для доступу до інтернет-ресурсів. Бюджет на тюнер №2 ~ 100$, але якщо воно того варте - то можна чуть більше. Дякую.
Вітаю форумчани. Прошу поради.
Ситуація наступна: в квартирі є розводка коакс.кабеля з балкону (де буде сат.антена) в зєдн.короб, від якого кабеля йдуть на 4 кімнати: кухня (кімната №1) - LCD телек без наворотів 19" (є лише USB вхід на флешку); кімната №2 - LCD телек без наворотів 37" LG 37 LE5300 Full HD 1080p (USB вхід на флешку )"; кімната №3 - планеється щось нове (може 46", 3D + смарт), №4 - поки буде без ТВ). В одній із кімнат є WiFi роутер з інетом+в кімнатах (окрім №1) Ethernet-розетки.
я в цьому не спец,але вам треба антену з конверторами квадро і до кожного тюнера тянути окремий кабель підключений в окремий дісик... а розводка ваша то хіба для укр цифри DVB-T2
Zhora15 Ти правий друже - треба тягнути 4 кабеля від антени(н).
Порадьте будь-ласка яку взяти тарілку, що ще до неї (оптимальна по співвідношенню ціна/якість) + які тюнера (ресівери) Тарілку треба брати не 1 а як мінімул дві - 1 на трьохголового (Асмос + Астра 4А + НВ) - 0,85м вистачить, можна 0,95 з запасом - 2 на - 36Е - розмір 0,95 або 1м, з виробників найдешевший і одночасно оптимальний варіант - харківський Варіант.
З тюнерами з справа гірша - на кухню як думаю вистачить GImini або U2C
А у кімнати в залежності від розхміру кошелька і бажання дивитися якісну картинку, як варіанти - GI Genius, OpenBox SX4, OpenBox SX6, DreamBox 800SE (sim a8p), Vu+ Uno, Vu+ Solo 2 ...
Шановні друзі! - CмартТВ і тільки,коли маєте скоросний інтернет всі проблеми відпадають бачив сам.одне задоволення!А скоро буде 4к.тоді всі забудуть що таке тюнер.шара. ключі.все уже поти..хеньку тулится у тв.будем сподіваться щастя не за горами.аби здорові всі були!
CмартТВ і тільки,коли маєте скоросний інтернет всі проблеми відпадають бачив сам.одне задоволення!
не довге,або платне :o
наврят чи таке буде.... :cool:
хыба що на самсунзі щось з онлайн сервісів можна придумати...
і що таке 4к??????
шари на тв буть він хоть бютифул смарт -ніколи не буде.....
треба тягнути 4 кабеля від антени(н).
А якщо для уникнення протягування 4-ох кабелів (ремонт вже зроблено, прокладено лише 1) припустити, що не буде одночасного перегляду в різних кімнатах? Тоді достатньо 1 кабеля? І якщо так, то чим це грозить, якщо по необережності все-таки буде ввімкнено одночасно 2 і більше тюнерів? Нічого не згорить?
CмартТВ і тільки,коли маєте скоросний інтернет всі проблеми відпадають бачив сам.одне задоволення!
Безкоштовних каналів ставатиме все менше, і коли велика кількість переглядів (н.п. якийсь футбольний матч), то навіть при умові швидкісного інтернету в Нас через великий трафік на сервері будуть тормоза (мені так здається).
На самсунзі смарт тв, шара працює(CAM модуль Diablo CAM2 Wi-Fi TWIN Rev 2.6)тв коштує-12000гривень.ФІЛІПС НІ -мають багато браку.ТРЕБА чекати-НОВІ моделі-доступнаЦіна!greeting
А якщо для уникнення протягування 4-ох кабелів (ремонт вже зроблено, прокладено лише 1) припустити, що не буде одночасного перегляду в різних кімнатах? Тоді достатньо 1 кабеля? Я з наших людей фігею, спочатку роблять так званий "евроремнот", прокладають в стіну дешеві кабеля типу "Піся" (PCI) під анологове ТВ (схема підключення - послідовно), наставлять ТВ резеток а потім хочуть САТ ТВ,ХД і тд.тп. По любому буде треба прокладати окремий кабель ...
На самсунзі смарт тв, шара працює(CAM модуль Diablo CAM2 Wi-Fi TWIN Rev 2.6)тв коштує-12000гривень. Нафіг треба той САМ за 1200 грн., вже краще взяти лінуксового тюнера за ті гроші ...
і що таке 4к Це новий стандарт ХД - Ultra HD називається, якість зображення у 4 рази каща за FullHD0 для його повноцінного запуску треба міняти усю інфраструктуру, починаючи з наявних супутників і закінчуючи новими клієнтськими ресіверами. ТВ та ТВ студіями для каналів ...
Нафіг треба той САМ за 1200 грн., вже краще взяти лінуксового тюнера за ті гроші ...
Причому справитися з модулем далеко не кожен зможе ;)
Ultra HD
Ага ми в укр НD ще років зо десять будемо чекати :o
Я про повний перехід...
і до речі вони уже є в продажі...
а ОТТ тв треба щоб були мощьні сервера,як у картіни(але там і ціна),а так буде тормозити по чорному....
Так що стара добра шара + менш-більш якісний тюнер-руля... то не імхо,то апріорі...
slavon
під анологове ТВ (схема підключення - послідовно).
Якщо Ви про мене, то ніби не зовсім так.
розводка коакс.кабеля з балкону (де буде сат.антена) в зєдн.короб, від якого кабеля йдуть на 4 кімнати
А на рахунок "фігею", то погоджуюсь, тільки в мому випадку я фігею з електриків, які робили мені цю розводку (а я затупив і не достатньо вник у питання). Але чому при умові, що не буде одночасного перегляду в різних кімнатах не достатньо 1 кабеля я так і не зрозумів::confused:.
Ситуація наступна: в квартирі є розводка коакс.кабеля з балкону (де буде сат.антена) в зєдн.короб, від якого кабеля йдуть на 4 кімнати:
Почнем з конкретного- з допису можна зрозуміти що з балкона йде один кабель до монтажної коробки,ну а від неї вже йдуть 4 кабеля до різних кімнат.Якщо це так то питання - ще 3 кабеля до цієї коробки протянути можливо чи не можливо і яка довжина цього одинарного кабеля?
Паралелити тюнера можна,бо в кожній моделі стоять діоди по живленню головок.В твоїй ситуації можна на всіх тюнерах навіть одночасно дивитись канали з одного супутника но одної поляризації.Тепер про те що є-тупо чи інакше зроблена розводка це другорядне питання,виходим з існуючої ситуації і шукаєм вихід без полеміки про майстрів.За розводку кабелів я правильно уяснив і скільки супутників планується приймати і які розміри коробки де сходяться кабелі?
з балкона йде один кабель до монтажної коробки,ну а від неї вже йдуть 4 кабеля до різних кімнат
Саме так.
ще 3 кабеля до цієї коробки протянути можливо чи не можливо і яка довжина цього одинарного кабеля?
Не можливо (не довбаючи стіни або не кинувши їх тупо по підлозі в 2-ох кімнатах). Довжина приблизно 8-10 метрів.
скільки супутників планується приймати і які розміри коробки де сходяться кабелі?
Думаю, якщо вже зв’язуватись з супутниковим - то брати 2 тарілки і відповідно 4 супутники. Розмір монтажної коробки - приблизно 0,2*0,2 (ввечері можу написати точніші розміри). Туди виведено кабель з балкону, 4 кабелі з кімнат і 1 кабель з загального коридору (на випадок якщо б було кабельне). Поки нічим не з’єднані. Також (не знаю чи важливо) в коробці є кабель живлення на 220В і Ethernet-кабелі, біля коробки стоїть WiFi роутер. В принципі коробку буде закривати тумба, якої ще не замовили, тому при нестачі місця - його можна передбачити в ній.
Vit@liy, Кабель якої марки закладено ???
Кабель якої марки закладено ???
Мушу ввечері глянути.
П.С. Кабель EMTSAT F690BV RG6 йде з балкону в коробку, по кімнатах або ві-же, або RG-6U USA standard 003M.
Коробка 0,145*0,19*0,65.
І довжина кабелю з балкону до коробки більша ніж я писав - десь біля 20 м. Від коробки до розетки в кожній кімнаті - десь по 5-10 м.
Vit@liy,
варіантів нема,один тюнер один кабель,тобто від антени полюбому треба тянути 4 кабеля,така сестема вже у сат тв.... А бо дивіться укр цифру....
Zhora15, А бо дивіться укр цифру.... Фу, фу, фу !!! Який несмак !!! Україньська цифра від даунбасів це останнє щоб я радив ставити !!! Я б краще свердлив дири, тягнув 4 кабеля, а з цією нечистю не зв'язувався у жодному разі ...
А якщо для уникнення протягування 4-ох кабелів (ремонт вже зроблено, прокладено лише 1) припустити, що не буде одночасного перегляду в різних кімнатах? Тоді достатньо 1 кабеля? І якщо так, то чим це грозить, якщо по необережності все-таки буде ввімкнено одночасно 2 і більше тюнерів? Нічого не згорить?
Згоріти не повинно нічого якщо в тюнерах будуть діоди по живленню LNB.
А от дісек стане мабуть *дурним* і не зможе вибрати супутника якщо на одному Амос а на другому Астра, скажем для прикладу, будуть включені.
В кімнатах є ще варіант - кабеля за плінтуси або коробом над ними,з підвалу або горища в приватному секторі...Не ви перші і не останні з цим.
А от дісек стане мабуть *дурним* і не зможе вибрати супутника якщо на одному Амос а на другому Астра, скажем для прикладу, будуть включені. Це все дурня, не буде воно нормально працювати, треба до кожного тюнера окремий кабель і дісік ...
Шановний slavon це не дурня коли знайомий з схемотехнікою тюнера.
Людина запитала чи можливо підключити паралельно 4 тюнери до одного дісека (кабеля) і чи вони будуть по *черзі* працювати (один вкл інші викл і т.д.) - так будуть.А про неудобства цього сервісу питання не стояло.
duman, нафіга купляти 3 або 4 тюнера і потім дивитися їх по черзі ???
P.S. Про схемотехніку я вкурсі ...
Фу, фу, фу !!! Який несмак !!!
то іронія про укр цифру [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Zhora15, Ну яка в дупу іронія. українське Т2 це маразм від зекобуду:
1. Всього 32 канали, головно даунбаські, в пережатому чомусь mpeg4 з VHS якістю...
2. Надто низької якості тюнера за великі гроші - реальна ціна цих тюнерів 20 бакісів, продають за 60-80басів ...
3. Надто непрофесійно побудована мережа - високий рівень модуляції сигналу, низький рівень FEC, надто мала потужність передавачів - реальне покриття території приблизно 50% - вже для прийому сингалу на відстані 30 км від обласних передавачів (потужністю 0,5 - 1 КВт при DVB-T2 модуляції, для апорівняння у тій же Польщі передавачі потужністю 5-10 КВт DVB-T) треба складні антени з підсилювачами вартістю від 200 грн. що робить Т2 не конкуретноздатним перед "САТ драконом" ...
slavon,
Друже яка в дупу,в дупу,таке враження,що ти забув значення слова іронія!!!
Всього 32 канали, головно даунбаські,
Якщо не розглядати цього варіанту, то який супутник радите обрати? Ну і відповідно, мабуть оператора, бо на 1 супутнику повноцінно користуватись усіма перевагами супутникового ТБ не вийде. Може Xtra TV?
П.С. Вибачте, що мабуть трохи не у відповідній темі, але просто тут мою ситуацію вже всі знають :).
О, в мене ще одна, мабуть трохи дивна, але з'явилась ідея. А якщо на балконі поставити якийсь конектор, яким механічно перемикати на той 1 кабель, що йде до коробки, один з 4-ох кабелів 2-ох тарілок, щоб як писав одночасно дивитись канали з одного супутника но одної поляризації і нічого не накрилось, але при необідності - пішов, перемкнув на іншу головку, і дивишся інші канали. Розумію, що по зручності не дуже, але як варіант?
Принагідно вітаю усіх форумчан зі Старим Новим роком! Здоров'я, щастя, любові, достатку, поменше радіоперешкод і побільше каналів:D
sat-prof
14.01.2014, 20:43
Vit@liy, раджу шарінг Xtra tv;)
Vit@liy, То все що ти пишеш друже є лабуда, треба тягнути у кожну кімнату окремий кабель... Про супутники я Тобі присав у пості #11 ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
раджу шарінг Xtra tv;) Чоловік планує як мінімум 2 ХД теліка, щоб повністю відчути якість ХД раджу брати "цьоцю" на +++
раджу брати "цьоцю" на +++
Цюця на +++ - тарілка з 3 головками на 3 різних супутники?
щоб повністю відчути якість ХД
на даний момент думаю що й інтернет-ресурсів буде достатньо. Ну неприйнятно для нас вести ще кабелі, зрозумійте. Тому хочу розглянути будь-які, навіть можливо примітивні, але варіанти. Та й думаю якщо навіть взяти лише головку на Амос - все одно буде краще ніж купляти китайські тюнера на "українське Т2 це маразм від зекобуду".
drachuk1979
14.01.2014, 23:34
Якщо не можна вести додаткові кабелі , то дійсно краще ставити тарілку на 36 градус.... там і Либідь з Укр. каналами і НТВ........
Ну неприйнятно для нас вести ще кабелі, зрозумійте. Тому хочу розглянути будь-які, навіть можливо примітивні, але варіанти. Та й думаю якщо навіть взяти лише головку на Амос - все одно буде краще ніж купляти китайські тюнера на "українське Т2 це маразм від зекобуду".
Я б зіскочив з цієї теми,але аргументи Vit@liy мене ще тримають.Бо він мисляча людина а я це найбільше поважаю.Чому,вперед-Т2 маємо 32 канали,які дебільні чи ні..я не суджу.Але він правильно мислить- нехай по одному кабелі буде приймати на 3 чи 4ри телевізора тільки Амос.На його Н поляризації зараз йде 36 відкритих для перегляду каналів(в підрахунку може помиляюсь,вибачте) на його 3-4 телевізори одночасно, а до цього приплюсуєм Екстру навіть з оф картою (не рахую каналів- 45 чи рахуйте самі).Висновок- це набагато більше ніж вами всіма не *обожаємий* Т2.
Тобто пацан (ескюзмі за вислів і Vit@liy не обіжайся бо свята продовжуються..) всеодно буде в виграші (правда без вами всіма любимої цьоці..якої я теж немаю і не стремлюсь до неї,бо нафіга мені москалі в*ящику тв*..хоч я не є націоналіст по суті.)Ну не хоче він вести додаткові кабелі,і нехай не веде,а як дивитись українське ми повині чоловікові порадити конкретно.Якщо хто проти-висловлюємось,в нас демократія..але...навіть з одного 36 Е і обожаємої вами цьоці він прийме на один кабель,одну антену (інтернет є в коробі) скільке...? Порахуйте самі бо тут я профан..ескюзмі..і я мислю він зробить правильний вибір.
на даний момент думаю що й інтернет-ресурсів буде достатньо. Прошу оголосити список інтернет ресурсів де безкоштовно та/або за 3-5 баксів у місяць можна дивитися порядку 25-30ХД каналів ???
Ну неприйнятно для нас вести ще кабелі, зрозумійте. Раніше чим думали ???
ому хочу розглянути будь-які, навіть можливо примітивні, але варіанти. Приймаючи для себе будь який примітив, Ви обмежуєте себе, особисто для мене це є не прийнятно ...
Та й думаю якщо навіть взяти лише головку на Амос - все одно буде краще ніж купляти китайські тюнера на "українське Т2 Так звичайно це буде краще ніж Т2 ...
Якщо не можна вести додаткові кабелі , то дійсно краще ставити тарілку на 36 градус.... там і Либідь з Укр. каналами і НТВ........ З 36Е не усе так просто там один під-діапазон зате дві поляризації L(H) & R(V)
Тобто пацан (ескюзмі за вислів і Vit@liy не обіжайся бо свята продовжуються..) всеодно буде в виграші (правда без вами всіма любимої цьоці..якої я теж немаю і не стремлюсь до неї,бо нафіга мені москалі в*ящику тв*..хоч я не є націоналіст по суті.)
;)
можна дивитися порядку 25-30ХД каналів ???
Не в онлайні, я про торенти, де якість навіть вища, і якщо брати н.п. фільми, то новинки дивишся зазвичай швидше ніж на 25-30ХД каналів. Якщо б ми цілими днями були вдома, то мабуть цікаво б було мати 25-30ХД каналів. А коли приходиш щодня з роботи і маєш можливість сісти за телек десь близько 20-00, то мабуть стільки й не потрібно (не помішали б звісно, але ...).
Раніше чим думали ???
Я про це вже писав
Приймаючи для себе будь який примітив, Ви обмежуєте себе
На жаль в нашій державі мусиш постійно себе обмежувати
Так звичайно це буде краще ніж Т2 ...
Ну значить це вже не найгірший варіант.
Але він правильно мислить- нехай по одному кабелі буде приймати на 3 чи 4ри телевізора тільки Амос
пане ви несете ахінею,йому прийдеться з кожного тюнера через loop виводити кабеля до інших тюнерів,а це ще більший хаос чим підвести 4 кабеля до коробки і там їх зєднати...
я про торенти, де якість навіть вища, і якщо брати н.п. фільми, то новинки дивишся зазвичай швидше ніж на 25-30ХД каналів
то підключайте діван тв і не мучайте людей
а я так розумію ви людина не бідна,то вже зразу картіну,на кожен тв (тюнер від GI mini до Gi 8120),що там 18 євро в місяць помножити на чотири))))
Zhora15, Не сварися друже, можливо я чогось не врахував, я ж не був на місці, а збирати постійно докупи і тримати в голові всі пости Vit@liy, не має ні можливості, ні бажання... Я звичайно стараюсь допомогти як можу, та й ідея з одним супутником Amos 4W (нижній піддіапазон, Н-поряризація) не моя ...
рийдеться з кожного тюнера через loop виводити кабеля до інших тюнерів,а це ще більший хаос чим підвести 4 кабеля до коробки і там їх зєднати... Я ж писав що, на мене, то все лабуда або як написано у Біблії це все від Лукавого. Амінь !!!
то підключайте діван тв і не мучайте людей Підтримую !!!
а я так розумію ви людина не бідна,то вже зразу картіну,на кожен тв (тюнер від GI mini до Gi 8120),що там 18 євро в місяць помножити на чотири Тут головне щоб чоловік визначився що він хоче і скільки готовий за це платити, на які "жертви" за ради цього готовий піти ... А як на мене чоловік поводиться як та малолетка що хоче і на х*й сісти і "рибку з'їсти" ...
з кожного тюнера через loop
Прошу пана де я сказав таке...З самого початку полеміки я висловився за одночасне вкл всіх тюнерів паралельно в комутаційній коробці (тому і запитував її розміри). Вчіть матчасть-схемотехніку тюнерів і тоді дійсно не будете писати ахінею і хамство
(а про це є питання до модераторів які виборочно погрожують банами..- нагадайте всім правила спілкування на форумі,таке нехай пишуть в пп)
Дякую за спілкування по даній темі бо для себе я її закрив!
пане ви несете ахінею,йому прийдеться з кожного тюнера через loop виводити кабеля до інших тюнерів,а це ще більший хаос чим підвести 4 кабеля до коробки і там їх зєднати...
Ніби не обов'язково так як ви пишете. Тут [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] на 2-ій картинці якраз мій варіант. Просто, як я зрозумів, в моєму випадку треба взяти конвертер з H-поляризацією (а не H/V), в якій на Амосі й транслюються українські канали. Якщо так все буде працювати, то чим не альтернатива Т2 (принаймі до наступного ремонту)?
то підключайте діван тв і не мучайте людям дупу...
По-перше, тоді потрібно до 2 наявних ТВ докупляти плеєра (замість ресіверів у випадку САТ), по-друге буде загружатись трафік, по-третє :а я так розумію ви людина не бідна - не зовсім правильно розумієте. Тобто слава Богу на хліб вистачає та при теперішніх доходах готовий вкладати кошти в розумному розмірі і в основному разово. Мене ці абонплати за все вже дістали. Абонплата для мене допустима в сумі десь до 40-50 грн. в крайньому випадку, коли інших варіантів немає. У випадку діван тв, як на мене, вже Т2 краще взяти (не грузиться інтернет і немає абонплати).
А на рахунок поведінки як малолєтки ... Шкода, що Ви slavon так вважаєте. Я прийшов сюди за порадою, а не обговорювати чиюсь поведінку. Для цього мабуть і існують такі форуми. А під ваш вислів я так розумію підпадають всі, хто не готовий тринькати гроші на вітер і стараються зекономити і отримати максимум користі.
Vit@liy, Друже порад тобі надали вагон... Я б особисто так не робив як ти хочеш, як прокладав кабеля навіть якщо б це не було б дуже естетично, бо я технічна людина і для мене різна естетика в принципі пофіг - головне зручність, можливість вибору супутників, пакетів та незалежний перегляд на 3-4 ресіверах... А Ви собі робіть як хочете !!! Я таке вже як у Вас вже проходив - при ходиш до жлоба а у нього "евроремонт" (тіпа крутизна), то я якщо клієнт "великий поц" стараюся йому той ремонт "пікращити" - можу натякнути напарніку щоб вивалив кусок церги в кімнаті свердлом на самому видному місці і тд.тп. Не судіть строго, такий я вже є дуже не люблю "особливо вумних" людей які спочатку роблять а потім думають ...
Вчіть матчасть-схемотехніку тюнерів і тоді дійсно не будете писати ахінею і хамство
ДЕ???? Я написав АХІНЕЮ??????
Вам теж треба вліпити попередження...
Я вибачаюся но це маразм,а не підключення...
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Віталій,ви з села ,чи міста? Я до того,що до наступного ремонту можна кабельним перебитися... А якщо ,у вас кабельне цифра і ви не хочете підключати шару на плюсонутих,купуйте GI matrix mini і все буде пучком!!!
kreshnot
15.01.2014, 17:35
Zhora15, річ не йшла про одну голову.duman сказав правильно,можно один кабель розкинути на 4 тюнера і більше.Але щоб працювали всі конвертори треба щоб був включений тільки один тюнер.
Я до того,що до наступного ремонту можна кабельним перебитися...
Львів, кабельного немає (новобудова), в тому й вся суть. Думав ще про Волю Smart HD (через інтернет), але задорого.
но це маразм,а не підключення...
А в чому маразм? Я не сперечаюсь, просто хочу зрозуміти чому так не реально при одному конверторі лише з H-поляризацією?
А в чому маразм? Я не сперечаюсь, просто хочу зрозуміти чому так не реально мараз в тому що це не практично - новіщо купляти 3-4 щоб мати мажливість включати їх по черзі ???
при одному конверторі лише з H-поляризацією? Таких конверторів не існує в природі. Існують універсальні конвертора Ку-діапазону (два піддіапазони, і дві поляризації), але оскільки супутник Амос 3/4 (4W) на східну Европу (в т.ч. Україну) віщає тільки у нижньому піддіапазоні горизонтальної поляризації то така схема підключення з одним конвертором в принципі можлива ...
Львів, кабельного немає (новобудова)
В якому районі?... Я думаю Воля і до вас добереться,я вже не пам"ятаю які у вас телевізори,але якщо є сі слоти і с-тюнера,то діло в шляпі і тюнерів купляти ніяких не треба буде,можете один(комплект сат тв) до своєї конектції підключити в свою кімнату,тільки 36° і шуру на +++,в мене у Львові так і є... Кабельне+ шура на приплюснутих,ну ще турки є,але то так для (же би було)
Я думаю Воля і до вас добереться
Може колись і добереться, але поки не хоче. Новобудова віддалена від їх кабеля десь на 2-5 км. Сказали що поки в планах добиратись до нас немає.
шура на приплюснутих
Просвітіть будь-ласка що це означає?
тільки 36°
А що там цікавого, якщо російські канали не дуже цікавлять?
Просвітіть будь-ласка що це означає? Банер з написом "Картшарінг" в горі сторінки бачиш ??? О то воно і є , більше тут ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] 0%D0%B8%D0%BD%D0%B3+%D0%BD%D1%82%D0%B2%2B&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:uk:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=CH3XUuqbF-r8ygPK4oCYAw)
А що там цікавого, якщо російські канали не дуже цікавлять? Дивись тут
([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Доброго дня.
Згорів у мами вдома Тюнер Фергісон. Шукаю йому заміну. Що ви порадите?
Супутники: Сиріус, Амос, Хотберд.
Телевізор - плазма (СКАРТ/HDMI)
Чого би хотілось від тюнера:
1. Доступність прошивок (щоб був емулятор чі щось на подобі того щоб хоч деякі закриті канали працювали - Українські та Російські)
2. Прошивка через USB
3. Легке та просте меню (хочаб на рівні Аріонів)
Ну і бажано щось, що є вже в Україні, щоб не чекати доставки з Китаю.
sat-prof
21.01.2014, 18:59
TaranUA, я за Gi mini (amiko)
A фергусон можна відремонтувати;)
Відремонтувати можна, але він вже свое віджив. Хочется чогось нового.
Gi mini це Galaxy Innovations Gi HD Mini?
Доречі таке питання, є якісь пошивки, до певних тюнерів, які можуть оновляти Список каналів/Ключі (або навіть софт) з флешки?
Бажано би почути не лише назву моделі, але і пару слів в її користь.
Буду вдячний за допомогу.
TaranUA, Я б радив брати тюнера з ПЗ на базі ОС Лінукс, бажано з Е2. Більше в цій темі ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Список каналів/Ключі (або навіть софт) з флешки?
GI обновляє,Бери, тюнер простенький,підтримка хороша,як у майже всіх GI ,а якщо живеш близько до кордону з польшою,то бери GI matrix lite ...
slavon,
Друже,я думаю тут інше потрібно!!!
Це для батьків, так що на Лінуксі не потрібно.
Тай Т2 не треба.
Поки що в око кинулися GI HD Mini та U2C S+ MiniHD
Про останній є відгуки гарні?
Vetal999
22.01.2014, 11:13
U2C S+ можу рекомендувати. Картинка гарніша ніж на GI HD Mini
sat-prof
22.01.2014, 11:37
U2С,не раджу...зборка дешева не якісна.(поломиться швидше ніж фергусон)
Vetal999
22.01.2014, 11:48
U2С,не раджу...зборка дешева не якісна
і у чому вона проявляється?
sat-prof
22.01.2014, 12:00
Vetal999, в якості плати! (дешевих компонентів)
19kutsenko82
31.07.2014, 21:14
Не знаю, не помітив дешевих компонентів(розбирав свій, дивився що всередені), як на мене зборка стандартна, у самого стоїть та знайомим поставив і клієнтам, мабуть вже більше 50, браку ще не було, хоча скільки пророблять поки не скажу, найстарішому близько 10 місяців. P.S. Ставлю виключно U2C mini, у великому корпусі щось не сподобались.
sat-prof
31.07.2014, 22:17
19kutsenko82, гляньте плату на Vu solo чи навить Opticum 9500
VADYA777
31.07.2014, 22:34
З виходом нового ПЗ U2C+ мені кожного разу все більше та більше подобається!!!! Я використовую його як медіа плеєр -дивлюсь фільми з нета !!!
VADYA777
31.07.2014, 22:35
sat-prof, - гляньте на ціну!!!
kreshnot
31.07.2014, 22:40
sat-prof, не бери близько до серця.То треба було щось скачати от він і пише шо придумав,бо за флуд він вже отримав
sat-prof
01.08.2014, 03:26
kreshnot, ;)
Одноразова ланка LNB , про пульт який щолкає гучніше ніж моя стара Nokia 3310 мовчу.
Фірма серйозна, але ресівери ні!
Самі гляньте:
Я використовую його як медіа плеєр -дивлюсь фільми з нета !!!
Фільми з нету можна дивитися навіть на GI mini,правда треба трохи попрацювати,витягнути прямі посилання,зберегти плейлист в m3u потім генерувати його і закинути в тюнер...
Класний медіа плеєр з GI8120,плюс розуміє АС3 ,непробував,але напевне і підтримує NTFS... Ну про Е2,я мовчу))))
sat-prof, GI mini та ж сама якість буде, хіба не так?
стосовно пульта то до них окремо продаються такі що не щолкають.
kreshnot
01.08.2014, 17:58
sat-prof, GI mini та ж сама якість буде, хіба не так?
Ламаються U2C набагато частіше.А так як у проца нема і Jtag-у ,то можно сказати що фігня а не тюнер,одноразовий
VADYA777
01.08.2014, 21:41
Ламаються U2C набагато частіше.А так як у проца нема і Jtag-у ,то можно сказати що фігня а не тюнер,одноразовий
Ломаються даже космічні кораблі.А то що Jtag-а немає-то заробіток для майстрів-Випаюєш память-прошиваєш програматором -впаюєш!!!
Я то не сказав би... з 9ти Гі Міні тих що я в минулому роцці продав два вже відправляв по гарантії. Стосовно U2C, то в мене один знайомий каже що 12 продав, всі працюють як має бути. В одному тільки каже перестав світитися диод, індикатор сигналу.
Igor1031
19.10.2014, 19:42
Головне якість, ціна на другому місці.
А то всі що я брав були не дуже хороші...
sat-prof
19.10.2014, 22:31
Igor1031, а ти які брав?
Можна самий простий , у мене ще старий весь силуминовий круговий конвертер для НТВ+++ ....усі НД показує
VADYA777
15.03.2015, 10:55
На 36Е використовую конвектор SINGLE Circular Inverto Black Pro ,який стоїть на тарілці (цифра +) 50см .як на мене то працюе чудово сигналу достатньо хоча і тарілка маленька!!!
Купити можна тут-[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Igor1031
03.08.2021, 15:30
Кажуть, що ціни на сат тв збільшаться
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010