Показати повну версію : Ремонт Q-SAT ST-08 (FLASH)
Доброго дня, шановні форумчани.
В інтернеті багато корисної інформації. Пропрацював її. Спробував застосувати, але виникла необхідність у зовнішній допомозі.
Є ресивер Q-SAT ST-08. Після включення на табло напис "ASH". Ресивер абсолютно новий, в роботі не був.
При спробі прошивания через RS-232 прошивка йде, але помилка все одно залишається.
Тоді вирішив спробувати відновити його через JTAG.
Прочитав, що він глобоподобний 4100С. Тому застосував следующии інструкцію:
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Спаяв схему на опорах, показану по посиланню. Використовував програму EJTAG-TT-1.0.6.12. Налаштування всі зазначені, за посиланням вище. При вказівці порту BFC00000 з'являється помилка:
Режим роботи з SPI-флеш
DevID = 0002; VendorID = 0000
Помилка визначення SPI ID
При зміні порту на 0FC00000 і АFC00000 запис через JTAG йде, але помилка після прошивки все одно при включенні все одно залишається.
В якості флешки використовується FL216KIF. На жаль зовнішнього програматора немає і замінити мікросхему нічим. Є тільки FL016AIF (ORTON 4050C) і ATMEL0825 (Orton 4100C).
У чому може бути несправність? Чи можна замінити мікросхему на якусь із двох зазначених?
kreshnot
15.10.2014, 19:13
Andbiz, чому одразу ЕJTAG?Якщо з заводу така йде помилка, варто подивитися не пропай або відсутність якогось елемента обвязки проца та ОЗУ.Можно також подивитися напругу живлення проца.
sat-prof
15.10.2014, 20:27
Став робочу флеш від 4100с
Помилка з заводу. ЕJTAG вирішив використовувати більше через незнання. Думав, що він допоможе. Не допоміг :)
Несправність з заводу. Непропаи переглядав - не виявив.
Продзвонив все ланцюги між флешкою і процесором. Всі ланцюга є. Номінали опорів збережені.
КЗ не виявив. Продзвонив джгут RS232. Все - ОК. КЗ і обривів немає.
Замінив на FL016AIF - не допомогло. Прошив через СОМ-порт. ASH залишилася. Значить справа не в флешці.
Може проблеми з ОЗУ? В Q-SAT ST-08 встановлена W9864G6XH-6. Є в наявності мікросхема 48LC4MI6A2-75G (з 4050C) і HY57V641620FTP (c 4100C).
HY57V641620FTP - 4Bank x 1M x 16bits Synchronous DRAM
W9864G6DB - 1M? 4 BANKS? 16 BITS SDRAM
Чи можна їх міняти між собою?
sat-prof
16.10.2014, 00:50
Можна!
декілька разів міняв ОЗУ при ASH
Дякую. Пошукав datasheets на ОЗУ.
Знайшов:
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи](L_S)TP_series(Rev1.0).pdf
Вони мають однакове розташування виводів. Спробую сьогодні замість W9864G6DB встановити 48LC4MI6A2-75G (з 4050C).
По дурості включив роз'єм RS-232 в включений ресивер, щоб прошити. Тепер при спробі прошити висить напис "Test serial port status" і прошивка не йде.
По ходу спалив COM-порт. Перевірив транзистори і обв'язку - все ціле. По-ходу несправність в процесорі... Я правий?
kreshnot
16.10.2014, 22:31
По дурості включив роз'єм RS-232 в включений ресивер, щоб прошити. Тепер при спробі прошити висить напис "Test serial port status" і прошивка не йде.
По ходу спалив COM-порт. Перевірив транзистори і обв'язку - все ціле. По-ходу несправність в процесорі... Я правий?
СОМ порт компа перевір на іншому тюнері,якщо на тюнері висить і зараз ASH а СОМ порт компа справний-міняй транзистори на ресивері
ASH в основному коли нема зв"язку проца з ОЗУ-не пропай(пропаяти проц і озу),напруги живлення не на всіх пінах проца і озу(перевірити напруги),обрив резистора у колі проца або озу(перевірити),несправність проца або озу(замінити)
СОМ порт компа перевір на іншому тюнері,якщо на тюнері висить і зараз ASH а СОМ порт компа справний-міняй транзистори на ресивері
ASH в основному коли нема зв"язку проца з ОЗУ-не пропай(пропаяти проц і озу),напруги живлення не на всіх пінах проца і озу(перевірити напруги),обрив резистора у колі проца або озу(перевірити),несправність проца або озу(замінити)
ASH - це перша несправність. Тоді СОМ-порт працював. Зараз він не працює (ASH до нього не має відношення). СОМ порт на компі працює. Кабель справний. Зараз прошив ним інший тюнер.
Транзистори перевірив не випаювая - вони справні.
Прозвонкою мультиметром..? Провір поступлення 12в на колекторний резистор,що висить на 2 піні компорта.
kreshnot
16.10.2014, 23:41
Далеко підеш.Транзистори перевіряють заміною
Прозвонкою мультиметром..? Провір поступлення 12в на колекторний резистор,що висить на 2 піні компорта.
Так, прозвонкою. 12 В доходить через резистор на колектор цього транзистор, але транзистор відкрит (на базі 0,7 В з процесора), тому на 2 піні СОМ-порта земля (вона на еміторі).
Далеко підеш.Транзистори перевіряють заміною
Дякую. Я був би щасливий, якщо б Ви були праві і на справді вони були несправні. Нажаль мені потрібно їх спочатку купити. Але я не бачу в цьому сенсу. Я перевірив переходи К-Е, Б-Е та К-Е. Вони справні. На платі мені нічого не заважає перевірити ці переходи. Якщо я помиляюсь - я буду дуже радий.
Ший ЖТАГом, то раз - і все гаразд :) Ключі, канали, прошива - одним гамузом і все на своїх місцях. Бембати той ком-порт...
Я перевірив переходи К-Е, Б-Е та К-Е. Вони справні. На платі мені нічого не заважає перевірити ці переходи. Якщо я помиляюсь - я буду дуже радий.
Це не провірка.Я справність їх провіряю так : закорочую короткочасно базу-емітер транзистора і провіряю на 3TX піні скачки 0\12в (вихід на компютер), є - то робочий.
На 2 RX пін подаю 3.3(5)в (вхід з компютера) аналогічно і дивлюсь скачки в колекторі другого транзистора 5/0в, є - то робочий. Нема скачків - міняю транзистор любим н-п-н з битої материнки.
kreshnot
17.10.2014, 10:39
Це не провірка.Я справність їх провіряю так : закорочую короткочасно базу-емітер транзистора і провіряю на 3TX піні скачки 0\12в (вихід на компютер), є - то робочий.
На 2 RX пін подаю 3.3(5)в (вхід з компютера) аналогічно і дивлюсь скачки в колекторі другого транзистора 5/0в, є - то робочий. Нема скачків - міняю транзистор любим н-п-н з битої материнки.
Можно і так,але на собі переконався-краще замінити ,100% гарантія перевірки
Як добре, що маємо в нас таких спеців.
Можно і так,але на собі переконався-краще замінити ,100% гарантія перевірки
Замінив. СОМ-порт почав працювати. Таким чином скоріше діло було в транзисторах. Хоча перевірив їх після випаювання - вони ціли. Раніше з таким не зустрічався.
Дуже рад, що вийшло прибрату цю несправність з СОМ-портом. Я тільки почав пробувати ремонтувати ресівери.
Сьогодні ввечері спробую пропаяти процесор та ОЗУ, перевірити напруги. Якщо це не допоможе, то спробую замість ОЗУ W9864G6DB встановити 48LC4MI6A2-75G (з 4050C).
Замінив ОЗУ. Тюнер запрацював.
Дякую усім, хто мені допомогав.
Але є ще питання. Замість W9864G6XH-6 (Q-SAT ST-08)
запаяв мікросхему HY57V641620ETP-H (GLOBO 8010A).
В тюнері 4100с мікросхема HY57V641620FTP-7.
Різниці між ними двомя я не побачив. Тільки тактова частота відрізняється - 133 Мгц та 143 МГц.
Все буде гаразд?
Igor1031
23.04.2015, 23:55
Як боротись з написом ASH флеш чи оператива?
kreshnot
24.04.2015, 11:07
Як боротись з написом ASH флеш чи оператива?
Це при прошивці чи зразу при включенні ?
Igor1031
24.04.2015, 11:21
kreshnot, при включенні
kreshnot
24.04.2015, 11:25
Проший саму флеш дампом,не допоможе тоді зміни озу
Igor1031
24.04.2015, 13:03
Замінив флеш ..все працює!!!
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010