Показати повну версію : Помилка визначення SPI ID флеш (4100с і JTAG)
Доброго вечора.
Зіткнувся з наступною помилкою.
Є тюнер 4100с. Несправна флеш - тюнер працює, але при підвищенні температури мікросхеми губиться сигнал. Вирішив замінити. При спробі підключення через JTAG лог EJTAG_TT_1.0.6.12 повністю нормальний, але в кінці помилка визначення SPI ID флеш. Спробував підключатись до тюнера з рідною і новою флешкою - помилка залишається.
Взяв інший справний тюнер 4100с - теж помилка визначення SPI ID флеш.
Кабель спочатку використовув на мікросхемі, потім зібрав на резисторах - на обох помилка.
Режим LPT порту в BIOS правильний. Раніше прошивав тюнери через нього. В чому може бути причина? Щось сталося з LPT-портом?
kreshnot
14.11.2014, 21:56
Andbiz, назва флеші яка?
Якщо 25Q16BVS-G потрібна весія EJTAG_TT_1.0.6.16
простіше програматором зашить і нестрадать ,теж колись так маявся
Andbiz, назва флеші яка?
Якщо 25Q16BVS-G потрібна весія EJTAG_TT_1.0.6.16
Була FL016KIF. Спробував замінити на EN25F16 (F16-100HIP).
Перепробував:
EJTAG_TT_1.0.6.12
EJTAG_TT_1.0.6.15
EJTAG_TT_1.0.6.16
EJTAG_TT_1.0.6.17
kreshnot
15.11.2014, 14:54
16 і 17 шиється,почитай тут [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ,може прош"єш флеш прогером
16 і 17 шиється,почитай тут [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ,може прош"єш флеш прогером
Щось не хоче шитися. Буду розбиратися.
Зовнішнього програматора у мене нажаль немає.
kreshnot
15.11.2014, 16:59
Щось не хоче шитися. Буду розбиратися.
Зовнішнього програматора у мене нажаль немає.
ссилку для кого дав?залізяка під LPT таж сама,тільки прогу ставиш на комп іншу
ссилку для кого дав?залізяка під LPT таж сама,тільки прогу ставиш на комп іншу
Нічого не виходить. Жодна з програм не змогла визначити FLASH. Її бачать, але -"Неизвестный тип, неизвестный размер". За допомогою SPIFlashrus спробував прошити флешку, але вона не прошилась. Розмір її бачить (16384 байт), але не визначає тип (Unknown (0x00)).
EJTAG_TT_1.0.6.16 видає наступний лог:
FileVersion = 1.0.6.16
-----------------------------------------------------------------------
Выбран режим работы с процессорами Ali M332x
CPU ID = 00000000
Ali M332x
IMPCODE = C05288
Версия EJTAG 1 - 2.0
EJTAG функции : R4k ASID_8 NoDMA MIPS32
Перевод процессора в Debug ... >Отладочный режим ОК!< ... Готово
Инициализируем модуль PrAcc ... Готово
Инициализируем доступ к Flash (ALi) ... Готово
Версия процессора Ali = 3327
Конфигурируем SDRAM (ALi) ... Готово
-------- Определяем флешь --------
Режим работы флешь = SPI 8 bit
Byte mode access
Flash Base адресс = 0x1FC00000
Первые 16 байт флеши :
0080 0240 FFFF 033C F87F 6334 2410 4300
Режим работы с SPI-флешь
DevID = 0002; VendorID = 0000
Ошибка определения SPI ID
Готово
kreshnot
15.11.2014, 22:41
все шиється,і прог там і схем море
базовий адрес міняв? виклади скрін проги і напиши які базові адреси ставив
все шиється,і прог там і схем море
базовий адрес міняв? виклади скрін проги і напиши які базові адреси ставив
В мене не виходить. Сам не розумію чому.
Ось скрін.
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Базові адреси пробував міняти - але тоді:
Первые 16 байт флеши :
FFFF FFFF FFFF FFFF FFFF FFFF FFFF FFFF
Пробував адресу BFC00000 - але там теж "Ошибка определения SPI ID"
Зараз пробую прошити флеш за базовою адресою AFC00000.
Але з нею теж Первые 16 байт флеши :
kreshnot
15.11.2014, 22:55
повний піпец,звідки на чистій флеші будуть правильні перші 16 байт
при правильному базовому адресі будуть FFFFFFFFFFFFFFF
запиши 30% дампу і будуть тобі правильні перші 16 байт
повний піпец,звідки на чистій флеші будуть правильні перші 16 байт
при правильному базовому адресі будуть FFFFFFFFFFFFFFF
запиши 30% дампу і будуть тобі правильні перші 16 байт
Залишилось 15% запису. Логічно, але я вже декілька разів її прошивав - гадав, що щось могло залишитись.
Про базову адресу в Інтернеті для EN25F16 пошукав інформацію. Одна людина написала, що базова адреса AFC0000. Хоча в інтернеті знайшов лог з BFC0000.
Запис пройшов. Але не допомогло. При включенні тюнера горить ASH.
FileVersion = 1.0.6.12
CPU ID = 0000
Ali M332x
IMPCODE = C05288
Версия EJTAG
1 - 2.0
Включаем доступ к записи памяти DMA ... Пропускаем
Останавливаем Watchdog ... Пропускаем
Byte mode access
Flash Base адресс = 0xAFC00000
Первые 16 байт флеши :
Режим работы с SPI-флешь
DevID = 0015; VendorID = 001C
SPI флешь определена : Размер флешь = 2097152
Готово
Стираем полностью флешь .....
Успешно стерта флешь
Первые 16 байт флеши + Смещение 0000 :
Будем стирать 1 блок(ов)...
Стираем блок 1 с адресом = 0000
Успешно стерли 1 блок(ов)
Записываем файл C:\JTAG\!OPTIC~1\!OPTIC~1.BIN
размер данных = 2097152 байт
Подготовка к записи ...
Будем стирать 32 блок(ов)...
Стираем блок 1 с адресом = 0000
Стираем блок 2 с адресом = 10000
Стираем блок 3 с адресом = 20000
Стираем блок 4 с адресом = 30000
Стираем блок 5 с адресом = 40000
Стираем блок 6 с адресом = 50000
Стираем блок 7 с адресом = 60000
Стираем блок 8 с адресом = 70000
Стираем блок 9 с адресом = 80000
Стираем блок 10 с адресом = 90000
Стираем блок 11 с адресом = A0000
Стираем блок 12 с адресом = B0000
Стираем блок 13 с адресом = C0000
Стираем блок 14 с адресом = D0000
Не трется блок 14 с адресом = D0000
Ошибка стирания блока 14 с адресом = D0000
Запись в режиме SPI 256
Начинаем запись во флешь
4:38:56
Готово
5:21:20
Спробував прошити з базовою адресою 0FC00000 - теж саме.
Перші 16 байт як з адресою AFC00000 однакові, флешка веде себе гарно, але прі включенні тюнера горить АSH. Раніше була FL016KIF - я замінив її на нову F16-100HIP (EN25F16). Несправність поза флешкою виключаю, т.я:
1) З рідною флешкою тюнер працює, але пропадає сигнал при її нагріві (первинна несправність);
2) З заміненою флешкою горить ASH і відбуваються мої пляски, описані в цьому пості.
Я замінював флешкі декілка разів - все без змін.
В мене є справний 4100с з флешкою рідною флешкою F16-100HIP. Промайнула думка підлключитися до нього, злити дамп та залити на мою флешку, але прі спробі підключення з'являється наступний лог:
FileVersion = 1.0.6.12
CPU ID = 0000
I все. Далі не йде. Спробував декілька версій EJTAG_TT - усюди теж саме. Тюнер справний (в мене дома стоїть).
Може бути щось з LPT-портом?
kreshnot
16.11.2014, 00:59
щоб залити повний дамп треба ставити "длинна" 200000,при 10000 тільки бут
ший через СОМ
щоб залити повний дамп треба ставити "длинна" 200000,при 10000 тільки бут
ший через СОМ
Я не можу шити через СОМ - на тюнері з флешкою EN25F16 горить ASH.
kreshnot
16.11.2014, 16:40
Я не можу шити через СОМ - на тюнері з флешкою EN25F16 горить ASH.
Джампер (перемичку) треба ставити,а вже потім через СОМ
Джампер (перемичку) треба ставити,а вже потім через СОМ
Я знаю це. Помилка ASH з джампером. На СОМ не реагує.
Для Andbiz
все -можно шити через СОМ-порт (незабуваємо ставити джампер на місце)
Вибачте мене, але я все роблю так саме!
Я вчора ще записав флешку. Зараз я під'єднався до неї.
В мене наступний лог:
FileVersion = 1.0.6.16
CPU ID = 00000000
Ali M332x
IMPCODE = C05288
Версия EJTAG 1 - 2.0
Byte mode access
Flash Base адресс = 0xAFC00000
Первые 16 байт флеши :
E300 0010 0000 0000 0001 0000 4E43 5243
Режим работы с SPI-флешь
DevID = 0015; VendorID = 001C
SPI флешь определена : Размер флешь = 2097152
Готово
Він совпадає з Вашим. Але при включені тюнера в мене з'являється спочатку ON, а потім ASH. Джампер на місці. На СОМ не реагує.
kreshnot
16.11.2014, 23:06
так може не у флеші справа?
підстав з робочого
мабуть RAM треба міняти
На LPT грішу - зараз під'єднав інший тюнер 4100с - читається добре.
Дамп для прошивки використовую наступний:
Зараз спробував замінити блок живлення - нічого не дало.
Тюнер ш'ється добре, лог гарний, але при включенні горить ASH. Якщо я поверну назад рідну флешку FL016KIF, то цієї помилки не буде.
Хоча в мене стоїть тюнер 4100с вдома з флешкою F16-100HIP і гарно працює.
А чи можливо, що цей тюнер не може працювати з флешкою F16-100HIP (EN25F16)?
Що вона йому не підходить?
підстав з робочого
мабуть RAM треба міняти
Відповів за запізненням.
Раніше тюнер працював, але губився сигнал з прогрівом. Я побачив, що він зразу пропадає, якщо феном подути на флешку. Я замінив її і виникла ця ASH. Я повернув рідну флешку на місце і все стало, як було раніше - губиться сигнал з прогрівом. Замінив знову флешку - знову ASH.
Флешка нова, ш'ється добре.
kreshnot
16.11.2014, 23:20
А чи можливо, що цей тюнер не може працювати з флешкою F16-100HIP (EN25F16)?
Що вона йому не підходить?
ні,ставив на різні 4100с флеші і 4м і 8м все працювало
може бути що флеш бракована
підстав з робочого
мабуть RAM треба міняти
Ставити флешку з робочого домашнього тюнера боюся. Зламаю домашній тюнер - рідні не пробачать.
А яке відношення може мати RAM до помилки ASH?
kreshnot
16.11.2014, 23:25
Відповів за запізненням.
Раніше тюнер працював, але губився сигнал з прогрівом. Я побачив, що він зразу пропадає, якщо феном подути на флешку. Я замінив її і виникла ця ASH. Я повернув рідну флешку на місце і все стало, як було раніше - губиться сигнал з прогрівом. Замінив знову флешку - знову ASH.
Флешка нова, ш'ється добре.
Чесно кажучи ще ніколи не бачив щоб зза флеші губився сигнал,та і фен нагріває не тільки флеш
скоріше за все електроліти по 1.8в повисихали
Чесно кажучи ще ніколи не бачив щоб зза флеші губився сигнал,та і фен нагріває не тільки флеш
скоріше за все електроліти по 1.8в повисихали
Зараз спробую з домашнього тюнера зняти флешку і запаяти в тюнер з ASH.
Новини:
1) Помилки ASH після заміни немає.
2) Тюнер продовжує реагувати на нагрів флешки (губиться сигнал). Грію феном. Можливо щось поряд нагрівається.
3) Запаяв флешку EN25F16 в домашній тюнер. Прошив через JTAG - при включенні горить ASH. Таким чином - нова флешка виявилася бракованою. 29 грн в одне місце...
Гріти паяльник не вийде - боюся закоротити. Фіном - дуже багато деталей гріється. Як ви прогріваєте деталі, щоб виявити несправну?
P.S.
Електроліти 1,8 В перевірю. Цікавить перевірка нагріва деталей.
kreshnot
17.11.2014, 00:11
кожна деталь має свій тепло бар'єр,нафіга гріти якщо не знаєш на яку робочу температуру вона
так що це не показник не працездатності
кожна деталь має свій тепло бар'єр,нафіга гріти якщо не знаєш на яку робочу температуру вона
так що це не показник не працездатності
Але щоб виявити яка деталь при нагриві призводить до пропажі потрібно прогріти її?
kreshnot
17.11.2014, 00:29
хто тобі таку дурню сказав?
на це є ацетон яким оходжуєш нагріту деталь
хто тобі таку дурню сказав?
на це є ацетон яким оходжуєш нагріту деталь
Сам здогадався. А ацетон ніяк не впливає на працездатність? Чому не спірт? Краще випаровується?
kreshnot
17.11.2014, 00:40
Сам здогадався. А ацетон ніяк не впливає на працездатність? Чому не спірт? Краще випаровується?
спирт потрібно приймати всередину що-б не заводилися черв'яки
ацетон випаровується бистріше,охолодження йде швидше
Andbiz, Правильно думаєш.В далекому минулому при похожій ситуації на виробництві шукаючи *пливучу* від температури деталь ми гріли їх паяльником через фторопластову плівку з конденсаторів.Резистори *прогрівали* жалом нагрітого паяльника притуленого до вивода, але відключеного з розетки.А пластикову флешку легко можна гріти жалом паяльника зверху.
п.с. А Ти дампи попробував інші зашивати ?
kreshnot
17.11.2014, 00:59
duman, думаю ситуація не та.
Ситуація напевно та.Тут в районі флешки,як на днях опубліковано, є ще :[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]Так що паяло в руки і шукаєм гріючи смдешки через плівочку!
Ситуація напевно та.Тут в районі флешки,як на днях опубліковано, є ще :[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]Так що паяло в руки і шукаєм гріючи смдешки через плівочку!
Так, в районі флешки і дуже поряд. Але що - невідомо. Складається враження, що сама флешка. Але це не вона (замінювалася).
Та ще несправність плавуюча. Якщо після нагріву подути на плату - то рівень сигналу стає нормальним. Якщо довго нагрівати/охолоджувати плату, то сигнал стає нормальним і на нагрів не реагує. Потрібно вимикати тюнер і чекати.
Зараз дуже позно. Завтра вранці на роботу.
Щось реагує на тепло поряд з флешкою, але не вона.
kreshnot
17.11.2014, 01:19
Ситуація напевно та.Тут в районі флешки,як на днях опубліковано, є ще :[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]Так що паяло в руки і шукаєм!
то що для тебе це фото стало новиною було викладено півтора року тому у проф розділі
а методи пошуку у кожного свої ,я почав-би з електролітів
Andbiz, А прогріти флешку паяльником справа пари секунд...???Рухатись треба а не чекати, бо само ніщо не вирішеться без втручання!Удачі!
sat-prof
17.11.2014, 08:03
Потрібно не перевіряти, а замінити все в обвязці флеш.
Там три резистора.Два струмообмежуючі на 2 і 6 ногах і підпиточний з 3.3в на 1 ногу...?
Там три резистора.Два струмообмежуючі на 2 і 6 ногах і підпиточний з 3.3в на 1 ногу...?
Так. Я їх вчора грів - але схоже, що це не вони. Замінив вчора BC27 - це нічого не дало. Один з конденсаторів за останнім посиланням (біля кварцу) ще раніше замінив, коли ще не помітив залежність від нагріву.
kreshnot
17.11.2014, 12:33
Хлопці,ви займаєтися фігнею,щоб не було скучно?Хоча-б почитали принцип роботи.Дехто взнав-би для себе щось нове,а хто відновивби у пам"яті що забулося.
А це не процесор часом?? Фен має широку зону нагріву.
Резистори тут явно не причім.
А це не процесор часом?? Фен має широку зону нагріву.
Теж така думка є, але я його раніше гріл - начебто не він. Сьогодні послі роботи спробую ще раз прогріти деталі на платі.
sat-prof
17.11.2014, 17:18
Треба не один конденсатор міняти а всі.
Прогрів плату. Дивна ситуація.
Сигнал пропадає, якщо нагріти конденсатор BC27, або місце його розтушування. Сам конденсатор я замінив ще вчора, коли це помітив, але це не дало результату. Може бути проблема в текстоліту?
Ось розтушування конденсатору (фото взяв у sat-prof):
sat-prof
17.11.2014, 20:06
Andbiz, а коло стрілки всі електроліти хто буде міняти?
kreshnot
17.11.2014, 20:11
sat-prof, хай гріє.Подивимось чим закінчеться епопея,да і конденсатор що він міняв до одного місця
Це конденсатор-фільтр 0.1 мкф по шині подачі 3.3в на 8 вивід мікросхеми.Особливої ролі в роботі тюнера він не має - і без нього він працюватиме.
Andbiz, а коло стрілки всі електроліти хто буде міняти?
Доброго ранку. Я розумію, що BC27 - це фільтр по живленню 3,3 В і без нього тюнер повинен працювати. Хоча без нього сигналу зовсім немає.
Ви були праві - проблема зникла, коли замінив електроліти до і після U7 (ланки живлення 1,8 В і 3,3 В). Хоча ємність їх була нормальною. Та я ще ємність конденсатору 3,3 В 220 мкФ замість 100 мкф встановив.
Дякую.
kreshnot
18.11.2014, 10:47
Andbiz, якби послухав мене раніше,вжеб давно забув про той тюнер (пост 26)
Без кераміки може теж не йти,це фільт по ВЧ викидам.В залежності від виробника флеші треба підбирати кераміку не тільки для роботи а і для запису у флеш
Andbiz, якби послухав мене раніше,вжеб давно забув про той тюнер (пост 26)
Без кераміки може теж не йти,це фільт по ВЧ викидам.В залежності від виробника флеші треба підбирати кераміку не тільки для роботи а і для запису у флеш
Конденсатори були зовні за ємностю справні. +1,8В я замінив, а номинал одного з них удвічі більшим (+3,3В) - можливо це зіграло певну роль.
Мене дивує інше - те, що несправність проявлялась при нагріві певного конденсатору. І температура нагріва була приблизно 75 *C, яка не є критичною. Та ще я цей конденсатор замінював 3 рази - всі реагували.
kreshnot
18.11.2014, 11:53
Andbiz, ємність не зовсім критична,є така зараза як ESR.В основному вона збільшується від поганого контакту між виводом і обкладкою.Так що при подачі напруги на електроліт може піднятися ESR і ємність впаде.Почитай за ESR і все зрозумієш
Мене дивує інше - те, що несправність проявлялась при нагріві певного конденсатору. І температура нагріва була приблизно 75 *C, яка не є критичною. Та ще я цей конденсатор замінював 3 рази - всі реагували.
Зразу до тебе питання:на яку температуру ставив конденсатор,був новий чи б/у,ти впевнений що на паяльнику 75* а не більше
можу пояснити на двох пальцях так:ESR було критичне ,при нагріві кераміки починают підніматися виброси ВЧ роботи флеші які попадають у процесор по живленню і йде збій роботи по ВЧ входу
якщо вірити інтернету то кераміка стоїть на 85*
Зразу до тебе питання:на яку температуру ставив конденсатор,був новий чи б/у,ти впевнений що на паяльнику 75* а не більше
можу пояснити на двох пальцях так:ESR було критичне ,при нагріві кераміки починают підніматися виброси ВЧ роботи флеші які попадають у процесор по живленню і йде збій роботи по ВЧ входу
якщо вірити інтернету то кераміка стоїть на 85*
Конденсатор - новий, SMD, X7R.
Грів не паяльником, а феном з температурою 100-135 *С, але на відстані 5-7 см на протязі декілька секунд. Він зразу же реагував на тепло.
Пробувал нагрівати гумку на карандаші за допомогою звичайної батареї опалення та торкатися конденсатору - теж реагував. Температура була невелика.
Та запаяй КМ-ку або любий керамічний конденсатор 0.1 мк між 8 і 4 виводами додатково, як завжди робилось при монтажі цифрових мс.
п.с.-*Та ще я цей конденсатор замінював 3 рази - всі реагували. * : ще раз і там уже не буде до чого паяти!?
kreshnot
18.11.2014, 18:07
X7R - від -55 до +125°C.
Та запаяй КМ-ку або любий керамічний конденсатор 0.1 мк між 8 і 4 виводами додатково, як завжди робилось при монтажі цифрових мс.
п.с.-*Та ще я цей конденсатор замінював 3 рази - всі реагували. * : ще раз і там уже не буде до чого паяти!?
Тюнер вже віддав людині. Паяти ще можна було - простір для дослідів ще є:) Запяти конденсатор була думка, але не став - тюнер запрацював.
X7R - від -55 до +125°C.
Так. Але до максимальної температури він не нагрівався. У всякому разі для себе я запам'ятав, що є такі випадки надчутливості конденсаторів.
Доброго дня.
В тюнері 4100с при спробі JTAG з'являється наступний лог:
FileVersion = 1.0.6.17
Speed = 212311
CPU ID = 00000000
Флеш замінив. Перемичка на місці, роз'єм не вивернутий, живлення нормальне. Версії програми перебровал різні. Ланцюга між флешкою і процесором є. Живлення процесора та флеші є. Несправний процесор?
kreshnot
24.08.2015, 09:45
Доброго дня.
В тюнері 4100с при спробі JTAG з'являється наступний лог:
Флеш замінив. Перемичка на місці, роз'єм не вивернутий, живлення нормальне. Версії програми перебровал різні. Ланцюга між флешкою і процесором є. Живлення процесора та флеші є. Несправний процесор?
Не переходе в debug-перевірити всі напруги проца,напругу на джампері,дороги від роз"єму EJTag до проца,EJTag на справність,БЖ на пульсацію,підключатися без морди
Не переходе в debug-перевірити всі напруги проца,напругу на джампері,дороги від роз"єму EJTag до проца,EJTag на справність,БЖ на пульсацію,підключатися без морди
З цим все гаразд. Лише при відключені передньої панелі вдалося визначити флешку (її я замінив на свідомо справну). Не дивлячись на те, що вона заздалегідь була прошита під 4100с, ще раз її перепрошив (все пройшло без помилок). Далі до флеші підключитися не вдалося. Пише помилку:
FileVersion = 1.0.6.16
CPU ID = 00000000
Ali M332x
IMPCODE = C05288
Версия EJTAG 1 - 2.0
Перевод процессора в Debug ... <Ошибка!> ...
При включенні тюнера на передній панелі відображаються кілька тьмяних вісімок. На СОМ порт не реагує. Один раз вдалося досягти мерехтливої букви "ON", але за нею нічого не послідувало (тюнер висів). Створюється враження, що проблема в процесорі. Чи є сенс замінити ОЗУ?
kreshnot
26.08.2015, 00:51
Чи є сенс замінити ОЗУ?
поміняй,роботи на 10 хвилин
поміняй,роботи на 10 хвилин
Ні. Не допомогло. Думаю, що це процесор.
У будь-якому випадку спасибі за допомогу, яку Ви мені надаєте своїми порадами.
kreshnot
26.08.2015, 22:43
Ні. Не допомогло. Думаю, що це процесор.
.
Думаю що десь биті пістони.Якби проц,то вів би себе по іншому
Думаю що десь биті пістони.Якби проц,то вів би себе по іншому
Можливо. Продзвонив ланцюга ОЗУ-процесор - все ОК. Живлення ОЗУ - ОК. Живлення процессора - ОК. Ноги процессора пропаяв.
Але все ж відчуваю, що вже блукаю навмання в надії, що вдасться знайти дефект. Необхідно розуміти, що шукати.
kreshnot
27.08.2015, 00:01
може що з ресетом
може що з ресетом
Ні. Плохий кварц.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010