КПК

Показати повну версію : TRIMAX TR-2012HD (не вмикається)

Andbiz
20.11.2014, 20:00
Доброго вечора!
Є в наявності несправний TRIMAX TR-2012HD. При підключенні до телевізору нічого не відображається - ні звука, ні відео. Спробував підключатися через RCA (тюльпани) та HDMI - нічого. Хоча якщо натискати кнопку "Power", то її колір може змінюватися з червоного на зелений та і в зворотньому напрямку.
Мої дії:
1)
Перевірив живленя - ОК
2) Знайшов якись Manual в EXCEL
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Перевірив напруги по ньому - все совпало окрім напруги USB (повино бути 5 В, а в мене 3,5 В. Та на вкладці Video в мене напруги 12 В, а повинно бути 5 В (транзистори в мене цілі).
На цьому не зупинявся, т.я. USB мене зараз не бентежить, а відео по двум каналам немає.
3) Кварци поміняв між собою на платі - нічого не змінилось.
4) Спробував під'єднатись до пристрою через СОМ.
Схему зібирав наступну:

Схема перехідника:
Але ємності взяв 0,1 мкФ і поначіпляв, як тут:
Живлення 5 В узяв з USB. Використовую перехідник USB-COM.

Перевірив декілька разів - все зробив вірно.
Програму налаштував, як за ссилкою.
Але программа показую лише чорне вікно і ніяких дій. Таке відчуття, що не може з'єднатися з пристроєм. TX-RX під'єднав правильно.

В чому може бути справа? Чому не можу з'єднатися? Що може бути з пристроєм?

Yaro
20.11.2014, 20:05
Там зазвичай потреба в реболлінгу проца, то їхня хвороба.

Andbiz
20.11.2014, 20:32
Там зазвичай потреба в реболлінгу проца, то їхня хвороба.

Я читав в Інтернеті про нього. Це як я розумію - відновлення контактів процессору. Корпус в нього BGA. Потрібно його зняти, видновити кульки, на яких він стоїть і заново запаяти.

Але як я розумію у домашніх умовах з звичайною паяльною станцією без шаблону та самих кульок (та й печі) це не вийде?

kreshnot
20.11.2014, 21:52
Але як я розумію у домашніх умовах з звичайною паяльною станцією без шаблону та самих кульок (та й печі) це не вийде?
можно і дома,але треба мати всі прибамбаси і знати які

Andbiz
20.11.2014, 22:03
можно і дома,але треба мати всі прибамбаси і знати які
Перше відео з Youtube показує процес реболлінгу (watch?v=QH21mK-2h2g)

Нажаль в мене зараз немає усіх цих матеріалів. Раніше я з цім не зустрічався.

А можливо, що причина несправності в чомусь іншому? Як можна перевірити? Чому я не можу під'єдантися до тюнеру через СОМ?

Andbiz
23.09.2015, 23:59
Через 5-10 хвилин роботи зависає. Іноді за кадром може звучать звук приймаючого каналу. Потім через деякий час з'являється сніг і тюнер перезавантажується. На пульт не реагує. Пробував постукувати по тюнеру - реакції також немає.
Пропоював і міняв кварц в обв'язуванні процесора - не допомогло. Ланцюги кварцу - ОК.
Ємності і напруги з БП - ОК.
Напруги на флеші, SDRAM - ОК.
Перепрошивати пробував - не допомогло.
Що це може бути?

Andbiz
30.09.2015, 21:33
Через 5-10 хвилин роботи зависає. Іноді за кадром може звучать звук приймаючого каналу. Потім через деякий час з'являється сніг і тюнер перезавантажується. На пульт не реагує. Пробував постукувати по тюнеру - реакції також немає.
Пропоював і міняв кварц в обв'язуванні процесора - не допомогло. Ланцюги кварцу - ОК.
Ємності і напруги з БП - ОК.
Напруги на флеші, SDRAM - ОК.
Перепрошивати пробував - не допомогло.
Що це може бути?

Тюнера у мене вже немає - повернув назад. Відремонтувати не вдалося. Швидше за все був потрібен реболлінг. Зависання з перевантаженням відбувалося при вигині плати/натисканні на процесор пальцем. Може хто-небудь коли-небудь зіткнеться на подобі мене - може допоможе ця інформація.

sat-prof
22.05.2016, 17:29
Trimax TR-2012HD
Може включиться , зависнути під час завантаження , перевантажуватися

Проблема ключа на 3,3 . Пропаювання не допомагає , заміна елементів допомогла . Тепер працює без капризів .

koxa84
07.05.2018, 22:52
Доброго времени суток помогите опознать элемент на плате не тот что выделен а другой UP02 [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Igor1031
08.05.2018, 11:27
koxa84, а які на нім символи? Стабілізатор напруги
CU2NC

схема [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

kreshnot
08.05.2018, 14:37
понижуючий DC\DC, можна приліпити
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] 781bpWpCrF&traffic_analysisId=recommend_3035_null_null_null&scm=1007.13338.98426.000000000000000&pvid=3d374609-aad1-4f3b-b519-36663855b8f9&tpp=1

то схема "інвалід",DC\DC не намальовані

koxa84
08.05.2018, 15:40
Igor1031 не той елемент , на моїй картинці
перекреслені UP01 і UP03 потрібно дізнатися що за елемент UP02 [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

kreshnot
08.05.2018, 16:40
koxa84, вам відповіли
хочете точно знати що там стоїть малюйте схему включення dc\dc і на форум

Igor1031
08.05.2018, 19:43
koxa84, маркіровка твого елемента CU2XF
1,3V

kreshnot
08.05.2018, 19:59
koxa84, маркіровка твого елемента CU2XF
1,3V

SY8009BABC

може бути і інший під тієюж маркіровкою. китай!?

мирон1
28.07.2018, 14:48
Доброго всім дня, не хочеться заводити нову тему - ця дуже схожа з моєю проблемою, а саме - в ремонт принесли TR-2012HD з болякою - все працює та не знаходить каналів. Живлення все в нормі, відкрив тюнер - там теж не знайшов ніякого криміналу. Поміняв прошивку через юсб, нічого не змінилося. Знайшов ще одну версію прошивки, після заливки тюнер загружався до 80 відсотків, вибивав помилку і перезавантажувався по колу. Пішов по слідах автора цієї теми, та в мене вийшло звязатися з тюнером по tx rx, все стало добре, перевірку пройшло, по інструкції набрав в кінці reset і все померло, в очевидь злетів загрузчик. Тюнер не вмикається, горить червоним та ніякої реакції на вкл. Слідуючий крок випайка флеш та програматор, та ніде не знаходжу дані на FLO64PIF, якщо хтось тут перепрограмовував цю мікру то дуже прошу дати хоч якусь інфу.

kreshnot
28.07.2018, 20:58
Доброго всім дня, не хочеться заводити нову тему - ця дуже схожа з моєю проблемою, а саме - в ремонт принесли TR-2012HD з болякою - все працює та не знаходить каналів. Живлення все в нормі, відкрив тюнер - там теж не знайшов ніякого криміналу. Поміняв прошивку через юсб, нічого не змінилося. Знайшов ще одну версію прошивки, після заливки тюнер загружався до 80 відсотків, вибивав помилку і перезавантажувався по колу. Пішов по слідах автора цієї теми, та в мене вийшло звязатися з тюнером по tx rx, все стало добре, перевірку пройшло, по інструкції набрав в кінці reset і все померло, в очевидь злетів загрузчик. Тюнер не вмикається, горить червоним та ніякої реакції на вкл. Слідуючий крок випайка флеш та програматор, та ніде не знаходжу дані на FLO64PIF, якщо хтось тут перепрограмовував цю мікру то дуже прошу дати хоч якусь інфу.

1.є два типу цих Т2,TR-2012HD і TR-2012HD plus
2.флеш S25FL064 [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
3."Живлення все в нормі" -це нічого
треба писати розмах пульсацій по кожній напрузі починаючи з БЖ
4." в ремонт принесли TR-2012HD з болякою - все працює та не знаходить каналів"-так нічого не перевірено
перевіряйте все і пишіть де у вас ступор

мирон1
28.07.2018, 22:35
Дякую за посилання, ступор на цей час був в прошиванні флеш, я не знав де яка нога для підключення до програматора. TR-2012HD +

kreshnot
28.07.2018, 23:55
Дякую за посилання, ступор на цей час був в прошиванні флеш, я не знав де яка нога для підключення до програматора. TR-2012HD +

дамп заливати тільки рідний

мирон1
29.07.2018, 10:38
А можна від просто TR-2012HD, чи обов"язково "плюс" ?

kreshnot
29.07.2018, 13:08
А можна від просто TR-2012HD, чи обов"язково "плюс" ?

ПЗ тільки TR-2012HD plus

мирон1
30.07.2018, 09:35
Тепер ясно чому в мене все вмерло після перепрошивки по tx rx - залив не рідне, а можливо що і взагалі вляв дамп для восьминогої флеш. А реально знайти дамп для плюса на 16-ти ногу флеш?

kreshnot
30.07.2018, 12:20
Тепер ясно чому в мене все вмерло після перепрошивки по tx rx - залив не рідне, а можливо що і взагалі вляв дамп для восьминогої флеш. А реально знайти дамп для плюса на 16-ти ногу флеш?

навіщо братися за ремонт,якщо не в курсі чим відрізняються флеші в різних корпусах з однією назвою
дамп тут [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

мирон1
30.07.2018, 14:59
мало хто підписує для якої флеш, пишуть тільки назву тюнера,а на плюс не плюс я навіть уваги не звернув - раздолбай, що ж тут говорити, от і Ви мене послали за дампом на 8-ми ногу флеш, чи ним можна шити мою?

kreshnot
31.07.2018, 13:22
мало хто підписує для якої флеш, пишуть тільки назву тюнера,а на плюс не плюс я навіть уваги не звернув - раздолбай, що ж тут говорити, от і Ви мене послали за дампом на 8-ми ногу флеш, чи ним можна шити мою?

почитайте у чому різниця між 8-ми і 16-ти піновою spi флеш
даташит для кого ? 10-11сторінки даташиту наглядно показуе різницю корпусів;9 сторінка-структурна схема флеші
заливайте дамп за моїм посиланням,все буде гут