КПК

Показати повну версію : ORTON X405p - "SW is wrong,Please download again!2"

Andbiz
15.02.2015, 13:06
Доброго дня, шановні форумчане.
Маю на руках тюнер ORTON X405p. При вмиканні на екрані телевізора з'являється напис "SW is wrong,Please download again!2". На тюнері "ON". На спробу змінити прошивку через COM не реагує.

На наступному сайті знайшов таку інформацію:
Bei neueren Chargen der X-Reihe mit Firmwarestand ab 1.09.10000 läßt sich die Emusoft bzw.auch die Konvertersoft ohne Fehlermeldung flashen,allerdings kommt nach dem booten die Fehlermeldung "SW is wrong,Please download again!2" und der Receiver ist nicht mehr zu nutzen.
Переклад:
В останні партій Х-серії з версією прошивки 1.09.10000 Emusoft після прошивки може блимати без помилок, однак, після завантаження з'являється повідомлення про помилку "SW is wrong,Please download again!2" і приймач більше не може бути використанним.
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Також знайшов наступну тему:

В неї теж людина ремонтувала тюнер з такою помилкою.
В темі є такі слова:
Если взять два абсолютно одинаковых рабочих Orton405hd и просто поменять местами флешки,то появляется точно такое сообщение.Или с полностью рабочего тюнера слить дамп потом поменять другую флешку и етот же дамп залить обратно-тот же результат...
Как флешка привязана к конкретному тюнеру??
Привязка лежит в OTP области. Для каждого ресивера там свои значения.

Запрацював в них тюнер чи ні - в темі ані слова.

Тюнер мені попав після того, як його ремонтувала якась інша людина. Флеш в ньому паяна - Q64-104HIP‎ (EN25Q64-104HIP). Рідна вона чи не рідна - я не знаю.

Хтось мав справу з цім тюнером і такою помилкою? Як його можливо відремонтувати?

kreshnot
15.02.2015, 18:01
ОТР пишеться один раз і переправити не можливо.Щоб записати ОТР, треба знати що туди пишеться і прогер який може прописати цю зону

VADYA777
15.02.2015, 18:28
Доброго дня, шановні форумчане.
Маю на руках тюнер ORTON X405p. При вмиканні на екрані телевізора з'являється напис "SW is wrong,Please download again!2". На тюнері "ON". На спробу змінити прошивку через COM не реагує.

?

Спробуй залити загрузочну прошивку [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] з флешки
Порядок відновлення:
1 Відповідний файл прошивки помістіть на порожню USB флешку.
2 Підключіть приймач до телевізора через роз'єм Scart.
3 Натисніть кнопку вимкнення живлення на передній панелі ресивера і потримайте.
4 Увімкніть вимикач живлення на задній панелі, продовжуючи утримувати кнопку живлення натиснутою.
5 Якщо через 30 секунд на екрані телевізора з'явиться повідомлення що ресивер не може знайти USB - підключаємо USB флешку.
Автоматично піде оновлення.
Див тут-[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

hunter
16.02.2015, 01:42
(EN25Q64-104HIP). Рідна вона чи не рідна - я не знаю.
Без прогера який читає ОТР область ти не зрозумієш яка там стоїть флешка, Отр область читається і редагується при наявності такого прогера.Так що пробуй с флешки,а потом уже мастеру неси.

kreshnot
16.02.2015, 11:35
Без прогера який читає ОТР область ти не зрозумієш яка там стоїть флешка, Отр область читається і редагується при наявності такого прогера.Так що пробуй с флешки,а потом уже мастеру неси.

В принципі ОТР вважається що перепрограмувати не можливо,але головне треба знати що туди записати

з даташиту
the OTP sector is protected from program and erase operation. The OTP_LOCK bit can
only be programmed once.

ОТР сектор защищен от операции программирования и стерания .
В OTP_LOCK бит может программироваться только один раз.

Andbiz
16.02.2015, 15:11
Спробуй залити загрузочну прошивку
Не вийшло. Скоріше за все під час останньої спроби прошити тюнер через СОМ щось змінилось і зараз тюнер лише пише boot. При підключенні до телевізору нічого не відображається. Спроба прошити через USB не вдалась.

ОТР пишеться один раз і переправити не можливо.Щоб записати ОТР, треба знати що туди пишеться і прогер який може прописати цю зону
Я нажаль не знаю, що робив попередній ремонтник - рідна флеш стоїть чи не рідна.

Andbiz
28.02.2015, 23:06
Вирішив спробувати відновити тюнер через JTAG. Підключився до процесора ALI 3606 через схему на звичайних резисторах, як для Globo 4100. Все добре, але тільки я не знаю - якою програмою можна залити дамп у флеш? В Інтернеті є згадка про це процесорі: [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Але як я розумію потрібно купувати у них програматор щоб прошити флешку.
Питання - чи можна використовувати схему на резисторах? Якою програмою потрібно користуватися для JTAG?

kreshnot
28.02.2015, 23:44
Andbiz, мікро програма зашита у мікруху EJtag і без неї ,прога що ставлять на комп,працювати не буде

Andbiz
01.03.2015, 10:20
Andbiz, мікро програма зашита у мікруху EJtag і без неї ,прога що ставлять на комп,працювати не буде

Я так і подумав. Тобто виходить, що флеш можна прошити тільки через куплений програматор EJTAG або зовнішнім програматором. Зібраний програматор на швидку руку тут не підійде. Вірно?

VADYA777
01.03.2015, 10:29
Виходить що так!!!

Andbiz
01.03.2015, 13:22
Дуже коштовна річ виходить.
Вартість 65 $ - близько 2300 грн виходить. Дозволити собі може тільки майстерня з великим оборотом тюнерів, що надходять в ремонт. В аматорських випадках не підходить.

kreshnot
01.03.2015, 14:12
саму флеш дампом прошити можно і саморобним прогером [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] .Почитай тему,там є програми, схеми і модернізація схем.Будуть питання відповім

hunter
03.03.2015, 00:52
В принципі ОТР вважається що перепрограмувати не можливо,але головне треба знати що туди записати

Ну тут ви праві, якщо по даташіту, а якщо взяти половину тюнерів, а особливо з небусную шурой , то все там читається і редагується з наступним записом.

kreshnot
03.03.2015, 08:07
hunter, то все фігня,можно взяти і нові якщо треба,краще виклади універсальний мікрокод який треба записати.А розповідати про солом'яного бичка .....

hunter
14.03.2015, 22:27
hunter, то все фігня,можно взяти і нові якщо треба,краще виклади універсальний мікрокод який треба записати.А розповідати про солом'яного бичка .....

Так надсилай хворого, зробимо йому ОТР. (При бажанні і прошию в нову флешку).

kreshnot
14.03.2015, 23:34
Так надсилай хворого, зробимо йому ОТР. (При бажанні і прошию в нову флешку).

Дякую, я знаю що в тебе є usb EJtag ,але мова йшла не про нього

Andbiz
09.04.2015, 00:40
саму флеш дампом прошити можно і саморобним прогером [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] .Почитай тему,там є програми, схеми і модернізація схем.Будуть питання відповім

У тюнері встановлена флешка EN25Q64 (Q64-104HIP). Як я розумію, вона з 25 серії. За вказаною Вами посиланням є в сьомому пості схема під програму SPIFlashrus_v1.8.

Вона підходить для мого випадку. Вірно?

sat-prof
09.04.2015, 00:43
Andbiz, вірно!!!

Andbiz
10.04.2015, 00:56
Зробив цей програматор. Підключив флешку - визначилася і програмується. Але відремонтувати тюнер не вийшло.
Колись ще місяць тому десь в Інтернеті знайшов злиту прошивку з даного тюнера (важить близько 8 Мб). Де я її знайшов вже не пам'ятаю. Вона подібна до тієї, яку хтось залив в тюнер до мене. Залив у тюнер - при включенні тюнера горить boot і потім моргає буква "Н". На екрані телевізора нічого не відображається. На спробу прошити через СОМ-порт не реагує. Намагався відновити через USB - не реагує.

Намагався знайти прошивку на даному сайті - знайшов наступні теми:

Але розмір софта - близько 4 Мб. Що в половину менше знайденої в Інтернеті прошивки.

Питання:
1) Яку потрібно було залити в прошивку під флешку?
2) Чому моргає "Н"?

Andbiz
11.04.2015, 11:59
Колись ще місяць тому десь в Інтернеті знайшов злиту прошивку з даного тюнера (важить близько 8 Мб). Де я її знайшов вже не пам'ятаю.

Знайшов, звідки скачував прошивку:
Вот дамп слитый с помощью SPI_TT_USB-'F'_0.1.3.26

Її можна було заливати?

kreshnot
11.04.2015, 12:25
Andbiz, почитай уважно пости і зрозумієш ,що це марна праця.

Andbiz
11.04.2015, 12:47
Andbiz, почитай уважно пости і зрозумієш ,що це марна праця.

З буквою Н розібрався. Поставив перемичку біля флешки - зміг завантажити прошивку через СОМ-порт. Залив стару прошивку до 10000 версії (як писали на німецькому сайті в моєму першому пості), але тюнер повернувся до первісного стану з помилкою "SW is wrong, Please download again! 2".
Шкода витраченого часу і тому кидати тюнер не хочеться.
Пости читав неодноразово.

Як я розумію швидше за все хтось до мене замінив флешку з ОТР областю від іншого тюнера і тому він не хоче прошиваться (не сприймає інші прошивки). Вірно?

kreshnot
11.04.2015, 13:10
Andbiz, ПО тут ні причому.ОТР флеші і чип захисту роблять таку заковику

RealVAL
31.05.2016, 00:26
Практично та ж ситуація
Тюнер хтось ремонтував,флешка перепаяна,горить воот,через УСБ з флешки можна міняти прошивки,тюнер пише що прошивка записана,але пусля перегоузу просить загрузити прошивку,або щей з 2,в залежності від загруженої проштвки.
Як вирішити дану задачу. Є окремо чиста флеш і програматор.Що потрібно записати,щоб завести тюнер?
Може кому вдалось підняти такий апарат,потрібна методика.
Прошу допомоги!

sat-prof
15.02.2021, 15:06
Opticum HD XC406p error E101_recover