КПК

Показати повну версію : STRONG STR 4355 перезавантажується при завантаженні

Andbiz
19.03.2015, 21:17
Доброго вечора, шановні форумчани.
Зіткнувся з STRONG SRT 4355. Тюнер включається, з'являється заставка. Далі з'являється стандартний вид відображення каналів і у верхній частині артефакти у вигляді різних знаків, з'являється повідомлення "Немає сигналу" і тюнер перезавантажується. Якщо після зникнення заставки натиснути МЕНЮ, то можна в нього зайти і внести зміни (тюнер не перезавантажуватиметься). Канали перемикаються, гучність регулюється. Тобто перевантаження викликає повідомлення "Немає сигналу". Пробував перевіряти зі вставленим і витягненим кабелем з тарілки - один і той же результат.
Перевірив блок живлення - нарікань немає. Спробував змінити прошвку через СОМ порт - без результату. Затискав кнопку "Вниз" під час включення - тюнер ніяк не реагує.
Подумав, що це може бути викликано КЗ на вході тюнера, але його немає. Перевірив напругу 13/18 В - є в наявності. Запобіжник цілий.

Що може бути причиною такої поведінки тюнера?

kreshnot
20.03.2015, 12:00
Andbiz, перевір всі електроліти,може посохли

Andbiz
20.03.2015, 13:18
Andbiz, перевір всі електроліти,може посохли

Вибачте за дурне питання, давно хотів запитати. А як можна перевірити ємності в тюнері, якщо їх багато? У БП наприклад можна перевірити просто пульсації вихідної напруги. А в інших частинах? Випоювати і перевіряти кожну ємність окремо? Як роблять фахівці?

kreshnot
20.03.2015, 16:35
Вибачте за дурне питання, давно хотів запитати. А як можна перевірити ємності в тюнері, якщо їх багато? У БП наприклад можна перевірити просто пульсації вихідної напруги. А в інших частинах? Випоювати і перевіряти кожну ємність окремо? Як роблять фахівці?

перевіряти ESR-метром,якщо запаяно у паралель-дивитись загальну ємність або випаяти для перевірки

Andbiz
20.03.2015, 23:42
перевіряти ESR-метром,якщо запаяно у паралель-дивитись загальну ємність або випаяти для перевірки

Нажаль ESR-метра немає. Перевірив звичайним мультиметром випаюючи конденсатори по одному. Близько 15 конденсаторів виявилися із заниженою ємністю. Після їх заміни тюнер перестав перезавантажуватися. На жаль господар тюнера забув дати пульт і перевірити найстройкі DiSEqC не вийде. Буду чекати, щоб перевірити сигнал.

До речі, ще є питання. У верхній частині екрану є блимаючи артифакти. Можливо на роботу тюнера вони не впливають. Причина може бути в прошивці?

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

kreshnot
21.03.2015, 00:55
погана ємніст по відео вихіду

Andbiz
21.03.2015, 20:10
погана ємніст по відео вихіду

Ні, це не вона. Усі ємності по RCA та SCART я замінив ще вчора. Ці артифакти є як на тюльпанах, так і на SCART.

kreshnot
21.03.2015, 21:26
Зрив сінхронзації,тоді дивись літи навколо проца

Andbiz
22.03.2015, 18:52
Зрив сінхронзації,тоді дивись літи навколо проца

Нажаль не вони. Я ще раніше їх замінив.

Зі зривом синхронізації я раніше не стикався. В Інтернеті по фотографіях бачу, що там саме зображення тягне у вигляді смужки. А тут воно не тягнеться, а просто моргає смужка із заповненими різними символами. Смужка непостійна.

Іван86
22.03.2015, 19:00
На жаль господар тюнера забув дати пульт і перевірити найстройкі DiSEqC не вийде. Буду чекати, щоб перевірити сигнал.
Можна на антені на дісеку перекручувати, поки не буде сигнал. Або напряму кинути.