КПК

Показати повну версію : Strong SRT 6126 - Плаває зображення

Andbiz
11.04.2015, 22:48
Плаває і періодично блимає зображення на тюльпанах і SCART. Вихідні напруги з БП в нормі. Розумію, що тюнер старий і швидше за все причина в ємностях. Зараз випаюю і перевіряю ємності конденсаторах в ланцюгах формування відео. Виміряти ESR найближчим часом швидше за все не вийти. Всі конденсатори замінити теж не вийти.

Тому несправність на RCA і SCART, то проблема загальна.
А в яких ланцюгах може "зародитися" ця проблема?

Andbiz
12.04.2015, 00:14
Перевірив усі ємності - усі справні.

kreshnot
12.04.2015, 00:19
Andbiz, напиши склад мікросхем

Andbiz
12.04.2015, 00:32
Процесор - STI5518
Флеш - М29W160ЕТ
SDRAM - K4S641632Н
На відео стоїть мультиплексор HEF4053В.

Я раніше не стикався з несправностями в аудіо / відео. Але тут незрозуміло. Візуально тюнер не перезавантажується. Але зображення поводиться на телевізорі хаотично.

kreshnot
12.04.2015, 00:56
Немає синхронізації,схема у архіві,починай з електролітів
БЖ перевір теж

Andbiz
12.04.2015, 02:41
Немає синхронізації,схема у архіві,починай з електролітів
БЖ перевір теж

Намагаюся розібратися з алгоритмом пошуку даної несправності. Розібрав схему по блоках. Вона має наступний вигляд:
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Червоним я зазначив ті блоки, які отсутствую в даній модифікації. Блакитним - не впливають.
Як я розумію внизу відбувається формування звуку. Так як плаває зображення, то я його перекреслюю - несправності там немає.
Формування сигналу RCA відбувається трохи вище за схемою. Там же створюється сигнал TV_OUT, який подається на SCART і VIDEO_OUT_PHONO - на RCA. Для формування сигналу SCART додатково подаються сигнали BLUE, RED, GREEN. Так як вони не подаються на RCA - їх також відкидаю.

Так як несправність виявляється на SCART і RCA, то вважаю, що несправність відбувається в ланцюгах формування сигналів TV_OUT і VIDEO_OUT_PHONO. Чи правильно я вважаю? Чи правильно я зрозумів алгоритм?

kreshnot
12.04.2015, 09:33
Так,це тракт відео.Вихід відео з проца 34pin

Andbiz
12.04.2015, 10:42
Таким чином усі ланки за межами цієї не мають відношення до проблеми. А де відбувається синхронізація сигналу?

kreshnot
12.04.2015, 17:45
Таким чином усі ланки за межами цієї не мають відношення до проблеми. А де відбувається синхронізація сигналу?

Синхроімпульс іде вже з проца,тобто зформований повний відеосигнал.Осцилографом гарно видно,можеш пробігтися

Іван86
12.04.2015, 19:57
Було подібне на глобо 5000. Зразу думав, що конденсатори в аудіо/відео висохли, або 4053 хамить. Але перевірив напруги БЖ, зокрема 12В, було біля 11, терпимо. Та все ж перевірив конденсатори по 12 - повисихали. Замінив - картинка пішла.

kreshnot
12.04.2015, 20:39
Іван86, все вірно,у 5 пості про БЖ було сказано.У кого ресивер -тому видніше

Andbiz
13.04.2015, 01:09
Замінив всі електроліти в тракті відео. Провозився весь вечір з осцилографом. Сигнал на колекторі QN15 зміняться відповідно до зміни зображення на телевізорі. При чому при торканні щупа осцилографу до колектора це відбувалося відчутніше. При цьому сигнал на резистори RN70 (емітер QN14) не змінювався. Прийняв рішення, що проблема в QN15 або його обв'язки. Виміряв все опору в обв'язці - все правильно. На базі близько 1.25 В. Замінив QN15 на аналогічний транзистор - нічого не змінилося. Потім підключив тюнер до іншого телевозору - помітив, що все таки з пропажею зображення на емітер QN14 сигнал пропадає. На базі сигнал є, а на емітер немає. Дурість якась. Поміняв місцями QN14 і QN16 - без результату. При цьому на базі QN14 (ємності CN48 сигнал є). Напруга +5 В яке подається на ці транзистори згладжене. Ємності цілі, додатково навіть припаяв 4700 мкФ на + 5В - без результату.

kreshnot
13.04.2015, 09:32
Andbiz, подивись напругу 2.5в на проці,якщо буде занижена-може бути такий дефект.Схема нижче

Andbiz
13.04.2015, 14:16
Напруга 2.5 В є. Спробував поміняти місцями ICN1і ICN2 - несправність зникла. При цьому зі звуком проблем немає. На радощах почав замінювати конденсатори в тракті відео назад. Все було нормально до заміни CN51.Несправність знову з'явилася. Повернув CN51 назад - без толку. Несправність не зникала. Таке враження, що десь порушився контакт або ще щось. Але я затосовував тільки паяльник і нічого не чіпав крім CN51.

duman
13.04.2015, 14:31
Намагаюся розібратися з алгоритмом пошуку даної несправності.
Нічого не сказано про якість сигналу з скарта VCR, якщо там норма то процесор виключаєм.Дальше іде комутатор 4053 якого треба обійти перемичкою.Ну а як все це добре то беремось за вихідні відеопідсилювачі і ніяк не навпаки.От і весь алгоритм...

Ну а при цьому *Плаває і періодично блимає зображення на тюльпанах і SCART* якщо в так із звуком то майже завжди винувата 4053.

Andbiz
13.04.2015, 15:26
Нічого не сказано про якість сигналу з скарта VCR, якщо там норма то процесор виключаєм.Дальше іде комутатор 4053 якого треба обійти перемичкою.Ну а як все це добре то беремось за вихідні відеопідсилювачі і ніяк не навпаки.От і весь алгоритм...

Ну а при цьому *Плаває і періодично блимає зображення на тюльпанах і SCART* якщо в так із звуком то майже завжди винувата 4053.

Я би радий подати сигнал через VCR, але у мене немає відеомагнітофону, з якого можна було б взяти сигнал. З приводу 4053 - я робив заміну між каналами звуку і відео і це дало лише короткочасний успіх. Після маніпуляцій з CN51 все стало як було раніше. Раніше звук був рівномірний і не залежав від спотворень відео. Сьогодні спотворення стали більше ніж вчора (аж до його зникнення зображення та звуку) і звук почав пропадати разом з ним.

Спасибі Вам за допомогу, але я скоріше не буду продовжувати ремонт. Я вже вклав в тюнер 2 дні. Несправність плаває. Ремонт тримається в основному на ентузіазмі, який тут не окупиться.

Igor1031
13.04.2015, 15:27
Andbiz, 4053 - 5грн чому й досі не замінили?

Andbiz
13.04.2015, 16:37
Andbiz, 4053 - 5грн чому й досі не замінили?

Зараз свята. Треба йти спеціально на ринок. Та й я вже зробив заміну.

Нічого не сказано про якість сигналу з скарта VCR, якщо там норма то процесор виключаєм.

Спробував ось таку комбінацію. Включив через роз'єм SCART-SCART від одного тюнера до цього в роз'єм VCR. А від нього до телевізора через тюльпани до телевізора. Сигнал йшов від іншого тюнера. Моргання і спотворення залишилися. Це означає, що проблема в процесорі? Або від цього тюнера також потрібно підключитися до телевізора через SCART?

kreshnot
13.04.2015, 16:50
Andbiz, відпаяй 4053 і запаяй перемичку 1 - 15 pin(по схемі),або з 1 pin (4053) через емність 10-20 мкф на відеовхід + до мікрухи

Andbiz
13.04.2015, 17:05
Andbiz, відпаяй 4053 і запаяй перемичку 1 - 15 pin(по схемі),або з 1 pin (4053) через емність 10-20 мкф на відеовхід + до мікрухи

Відпаяв 4053 і запаяв перемичку 1 - 15 - не допомогло. Зображення стибає та плаває.

duman
13.04.2015, 18:28
До виходу скарта *VCR* на тюнері потрібно підключити той же кабель що вставляєте в *TV* і до телевізора.Це додатковий відеовихід для подачі на відеомагнітофон для запису а не подачі на нього відеосигналу як ви робили ??!!
***Або від цього тюнера також потрібно підключитися до телевізора через SCART? ***Єдине при цьому телевізор треба перевести в режим AV як і при тюльпанах.
І останнє - в вашому тюнері часом не включений режим NTSI ?

Andbiz
13.04.2015, 19:43
До виходу скарта *VCR* на тюнері потрібно підключити той же кабель що вставляєте в *TV* і до телевізора.Це додатковий відеовихід для подачі на відеомагнітофон для запису а не подачі на нього відеосигналу як ви робили ??!!
***Або від цього тюнера також потрібно підключитися до телевізора через SCART? ***Єдине при цьому телевізор треба перевести в режим AV як і при тюльпанах.
І останнє - в вашому тюнері часом не включений режим NTSI ?

Так. Зображення не мерехтить, якщо підключити кабель до VCR. Коли повернувся до TV - там мерехтіло. Потім повернувся до VCR і знову до TV - мерехтіння на TV пропало.

Як я розумію, Ви маєте на увазі NTSС. Ні - в мене включений PAL.