Увійти

Показати повну версію : ATLAS ASR5000 - сипле сигнал

Andbiz
14.04.2015, 15:35
Здрастуйте, шановні форумчани.
Потрапив до мене тюнер ATLAS ASR5000. Працює нормально, але на одному супутнику (Sirius) зображення і якість сигналу добрі, а на двох (Hotbird і Amos) деякі канали мають низьку якість сигналу (30-50%) і з'являються квадрати (сипле сигнал). Хоча і на Siriusе проскакують іноді квадрати.

Перевірив БП - ОК.
Перевірив напруги стабілізаторів на платі - ОК.
LNB 13/18 В - ОК

Шукав схему або service manual в Інтернеті - так і нічого не знайшов.

У чому може бути причина? Чи немає у кого-небудь який-небудь схеми на цей тюнер?

kreshnot
14.04.2015, 18:20
Andbiz, дивись ємності

hmura
14.04.2015, 22:05
Я також такої думки ,що на материнці здох електроліт шукай схему на sat-intedral 9100 , або tiger 600 у них залізо майже одинакове (різниця у VFD дисплеї на морді) просто софт пишуть різні кантори :D
P.S. Б/Ж вольтаж в нормі , а ESR ? Минулого тижня мав тюнера на ремонт усі напруги в нормі Перевірив БП - ОК.
Перевірив напруги стабілізаторів на платі - ОК. LNB 13/18 В - ОК, БЖ не (свистить) міряю 47/400 ,а там обрив...

RIZIK
14.04.2015, 22:49
Мережевий фільтр 47/400в і без ESR метра можна провірити замірявши на ньому напругу має бути близько 300в якщо менше значить здох .

Andbiz
15.04.2015, 13:24
Мережевий фільтр 47/400в і без ESR метра можна провірити замірявши на ньому напругу має бути близько 300в якщо менше значить здох .

P.S. Б/Ж вольтаж в нормі , а ESR ? Минулого тижня мав тюнера на ремонт усі напруги в нормі Перевірив БП - ОК.
Перевірив напруги стабілізаторів на платі - ОК. LNB 13/18 В - ОК, БЖ не (свистить) міряю 47/400 ,а там обрив...

Мережевий фільтр має свою ємність. Напруга на ньому 273 В. Замінив на інший - напруга стала 276 В. Сигнал сипле і на ньому.

Я також такої думки ,що на материнці здох електроліт шукай схему на sat-intedral 9100 , або tiger 600 у них залізо майже одинакове (різниця у VFD дисплеї на морді) просто софт пишуть різні кантори :D

Можливо, але на Sat-Integral T-9100 та Tiger T600 також важко знайти схему. Принаймні в Інтернеті я не знайшов.

Я також такої думки ,що на материнці здох електроліт шукай

Andbiz, дивись ємності

Випаяв на платі усі ємності окрім тих, що стоять у ланках LAN, аудіо-відео. Перевірив - усі мають свою ємність.

kreshnot
15.04.2015, 14:40
Andbiz, ємність ємністю,а ESR є ESR.Було декілька разів,ємність норма а ESR завеликий.Міняю-все гут і що саме цікаво-підставляти у паралель марно.
Подивись,може є танталові,вони бувають теж з вибриками

Andbiz
15.04.2015, 15:11
Andbiz, ємність ємністю,а ESR є ESR.Було декілька разів,ємність норма а ESR завеликий.Міняю-все гут і що саме цікаво-підставляти у паралель марно.
Подивись,може є танталові,вони бувають теж з вибриками

Зараз я замінив 12 конденсаторів, які можуть впливати на сигнал. Після їх заміни тюнер запрацював нормально. Ємність у всіх нормальна. Розумію, що причина в ESR. Чи можна якось без вимірювача визначити несправний з цих 12 штук?

kreshnot
15.04.2015, 15:51
електроліти треба міряти на платі.Кили випаюєш ,ємність і ESR приходять у норму від нагріву

Andbiz
15.04.2015, 23:11
електроліти треба міряти на платі.Кили випаюєш ,ємність і ESR приходять у норму від нагріву

Так і не визначив несправний конденсатор. Частково повернув рідні конденсатори на місце. На деяких каналах є сипання сигналу. Хоча все краще, ніж було раніше. Буду далі шукати. Потрібен вимірювач ESR. Без нього - заміна ємностей навмання.

З приводу заміру - у мене мультиметр показує неправильну ємність при вимірі ємності не випаюючи з плати. Прилад начебто досить хороший - Samwha PC510. Але не вимірює. А чим Ви вимірюєте ємність конденсатора не випаюючи?

kreshnot
16.04.2015, 00:24
А чим Ви вимірюєте ємність конденсатора не випаюючи?

ESR-метром