Показати повну версію : 4060СХ сипле сигнал AMOS нижче 10759 Н 30000
Доброго вечора, шановні форумчани.
На тюнері 4060СХ сипле канали АМОС на частотах нижче 10 759 Н 30000. На інших супутниках все нормально.
У тюнері було багато висохлих конденсаторів - все замінив, але проблема не пропала. БП в нормі. Прошивка не допомагає. Напруга LM317 - 15/20 В.
Проблема в ВЧ-блоці? Хтось стикався з такою несправністю?
kreshnot
09.09.2015, 23:19
На тюнері 4060СХ сипле канали АМОС на частотах нижче 10 759 Н 30000. На інших супутниках все нормально.
У тюнері було багато висохлих конденсаторів - все замінив, але проблема не пропала. БП в нормі. Прошивка не допомагає. Напруга LM317 - 15/20 В.
Проблема в ВЧ-блоці? Хтось стикався з такою несправністю?
що показує ослік по 22кГц?
що показує ослік по 22кГц?
В наявности. Через рівні інтервали часу з'являється і зникає (95 нога процесора). До LM317 доходить.
На тюнері 4060СХ сипле канали АМОС на частотах нижче 10 759 Н 30000. На інших супутниках все нормально
Один із варіантів рядом антена на 36* з гетеродином цього транспондера а другий це замінити електроліти на виході 117-ї по 1.8в і по 3.3в на вході ВЧ тюнера.Хоч БП в нормі але по 23в я поміняв би конденсатор...???
Один із варіантів рядом антена на 36* з гетеродином цього транспондера а другий це замінити електроліти на виході 117-ї по 1.8в і по 3.3в на вході ВЧ тюнера.Хоч БП в нормі але по 23в я поміняв би конденсатор...???
Вже заміняв.
У тюнері було багато висохлих конденсаторів - все замінив, але проблема не пропала.
Було б добре замість тюнера підключити прилад з аналізаторм спектра. Ось тут [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] подібна проблема.
Було б добре замість тюнера підключити прилад з аналізаторм спектра. Ось тут [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] подібна проблема.
Ні. У мене проблема в тюнері. Перевірено на трьох тарілках. Та і найближча тарілка в 75 метрах.
kreshnot
10.09.2015, 18:04
В наявности. Через рівні інтервали часу з'являється і зникає (95 нога процесора). До LM317 доходить.
На виході тюнера і яка амплітуда або розмах
На виході тюнера і яка амплітуда або розмах
Вибачаюсь. Раніше його що не перевіряв. Як краще дивитися - при підключеному або відключеному кабелі ? SDTA і SCLT?
kreshnot
10.09.2015, 21:39
Вибачаюсь. Раніше його що не перевіряв. Як краще дивитися - при підключеному або відключеному кабелі ? SDTA і SCLT?
можно без антени
Igor1031
10.09.2015, 22:13
Шо ви страдаєте дурницями.
Прошийте прошивкою від globo 4100c проблема зникне.
можно без антени
LNB В - 0 В
LNB А - 19.66 В
3.3 - 3.3 В
3.3 - 3.3 В
QCH - 1.5 В. При появі 22 кГц кидком є якийсь сигнал (важко синхронізувати осцил.)
ICH - 1.5 В. При появі 22 кГц кидком є якийсь сигнал (важко синхронізувати осцил.)
AGC - 0.27 В. При появі 22 кГц змінюється на 3.3 В
SDTA - 3.3 В
SCLK - 3.3 В
Шо ви страдаєте дурницями.
Прошийте прошивкою від globo 4100c проблема зникне.
Не зникла. Частково допомогло. Працюють усі каналі на Амосі за вийнятком 10759 Н 30000. На ній і якість сигналу найнижча - десь 40-45. Сигнал сипле.
Всередині вхідного ВЧ блочка-тюнера все чисто,без ржі і т.п?
Я би підняв один вивід термозапобіжника РТ1 ,подав живлення 13\18в від справного тюнера з гнізда IN IF на гніздо LOOP цього тюнера і подивився як в такому випадку піде 10759.
Всередині вхідного ВЧ блочка-тюнера все чисто,без ржі і т.п?
Так. Я зразу туди поглянув.
kreshnot
10.09.2015, 23:11
міряти треба на 11 або 12 МГц на вході lnb або вихід 317
заміни ще літ по 1.8в ТС49
пиши напругу подвійної амплітуди(розмах синусоіди)
міряти треба на 11 або 12 МГц на вході lnb або вихід 317
заміни ще літ по 1.8в ТС49
пиши напругу подвійної амплітуди(розмах синусоіди)
Цей електроліт я міняв ще раніше. Практично всі електроліти висохлі. На вході LNB IN (супутниковий вхід) та выходи LM317 напруга близько LNB + накладаються імпульси. Їх розмах близько 0,8 В. На фото клітина дорівнює 0,2 В.
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
kreshnot
11.09.2015, 00:23
22кГц у нормі,
частоту не пробував підігнати у ручну? 10763<10761<10759>10757>10755
22кГц у нормі,
частоту не пробував підігнати у ручну? 10763<10761<10759>10757>10755
Спробував. Нічого не дало.
Але виникли інші непорозуміння, які я поки не можу пояснити. Я рідко дивлюся телевізор. Зараз дізнався від членів сім'ї про те, що наші домашні тюнери (4100 - 2 шт) почали сипати канали якраз на частоті нижче цих 10759 Н 30000 Тобто виходить, що несправність швидше за все в антені. Хоча я замінив практично всі конденсатори (вони дійсно були дуже поганими).
Людина дав мені тюнер зі скаргою на проблеми з каналами на Амосі (сипле). До цього він стояв біля іншої людини - теж сипалися канали на Амосі.
Тобто тюнер сипле канали на Амосі на трьох різних тарілках. Відстань між тарілками - близько 15 км. При цьому виявилося що мої домашні тюнери теж мають таку ж проблему. Завтра спробую повернути тюнеру попереднього людині і ще раз перевірити - чи буде він сипати канали, як і раніше на його тарілці.
Поки для мене ця ситуація незрозуміла.
Був в мене такий трабл з сигналом,все перекидав а коли замінив конвертер -*головку* все стало нормально, при тому що конвертер *головку* поставив собі вдома і вона в мене не сипле сигнал по сьогоднішній день... пояснити це не мож чого воно так хіба що в мене місцевість на підвищенні а в клієнта в ямі хата...
Ану пробуй і ти замінити або підлаштувати рівень на вищий...
Був в мене такий трабл з сигналом,все перекидав а коли замінив конвертер -*головку* все стало нормально, при тому що конвертер *головку* поставив собі вдома і вона в мене не сипле сигнал по сьогоднішній день... пояснити це не мож чого воно так хіба що в мене місцевість на підвищенні а в клієнта в ямі хата...
Ану пробуй і ти замінити або підлаштувати рівень на вищий...
Віддав іншій людині - у нього начебто тюнер теж підсипає, але не так сильно, як у мене. Хоча інший 4100 у нього працює нормально. Тюнер повернули власнику - результати поки невідомі. Одне ясно - мене проблеми з тарілкою.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010