Показати повну версію : Контролер ATCOM 7805 (WCH 353L) з адресами 0378, 0278
Доброго вечора, шановні форумчани.
Зіткнувся з наступною проблемою. Використовував для програми EJTAG_ТТ старий комп'ютер товариша LPT портом. Комп'ютер довелося віддати. Хотів придбати LPT-контролер ST-LAB. Його в наявності не виявилося. У результаті довелося придбати контролер ATCOM 7805. Зібраний на чипі WCH 353L. Після установки драйверів порту був привласнений діапазон адрес С000-C007. Програма EJTAG_ТТ працює, як і більшість програм з адресами 0378, 0278. За умовчанням в Windows 7 ще присутній якийсь ЕСР-порт принтера, який займає потрібні мені адреси. Фізично його немає. Видаляти його пробував, але він не пропадає.
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Знайшов програму PCICFG для даного чіпа, яка повинна змінювати адресу, але вона не працює. При запуску помилка "Load GENPWDM.SYS failure". Далі вікна з питаннями і латинськими символами і кирилицею.
На жаль я вже далеко від місця покупки і повернути/поміняти його вже не вийде. Кому-небудь вийшло використовувати цей контролер?
kreshnot
30.10.2015, 10:11
Andbiz ,всі проги ,які прив"язані до LPT порту,працюють тільки з стаціонарними LPT
Andersat
30.10.2015, 11:32
Я думаю вам буде простіше купити якогось старого ноутбука за 500 грн з LPT портом ( благо,їх зараз на сландо вистачає) і забути дану проблему назавжди...
Andbiz ,всі проги ,які прив"язані до LPT порту,працюють тільки з стаціонарними LPT
Ви маєте на увазі, що мені не удасться його використовувати для JTAG?
Я думаю вам буде простіше купити якогось старого ноутбука за 500 грн з LPT портом ( благо,їх зараз на сландо вистачає) і забути дану проблему назавжди...
Вільних фінансових коштів у мене зараз не так багато. І було незручно тримати поруч два системних блоки, один з яких стояв тільки через LPT порт.
kreshnot
30.10.2015, 16:55
Ви маєте на увазі, що мені не удасться його використовувати для JTAG?
так,ще нікому не вдалося
так,ще нікому не вдалося
Ситуація змінилася. Поки розбирався з контролером, виявив, що на материнській платі є невиведений LPT роз'єм. Спаяв шлейф і вивів його назовні. Довжина шлейфу - 20 см. Але програматор поки не працює.
EJTAG_TT пише:
Выбран режим работы с процессорами Ali M332x
CPU ID = 00000000
Материнська плата - Biostar TF560 A2 +
У биосе настройки правильні (адреса 378, ECP + EPP)
Єдине не зрозумів - ECP Mode Use DMA = 3.
Чогось не вистачає. Драйверів не знайшов в Інтернеті (материнська плата 2008 року). ОС - Windows 7. Він поставив свій стандартний драйвер. Без них повинен LPT працювати? В чому може бути причина?
Перевірив прозвонкой кабель на материнку - скрізь ланцюг є. Правильність запаювання вірна.
Вирішив перевірити LPT порт зовнішньою програмою.
На виходах D0-D7 вихідні напруги змінюються В. Задіяні входи BUSY, ACK, ERROR при подачі на їх вхід напруги свій стан змінюють. Програматор не працює. Адреса вказав вірно. У чому може бути причина?
kreshnot
31.10.2015, 13:01
Може напруги з LPT малі,або щось ще з рівнями.У мене на 244 не працював
Може напруги з LPT малі,або щось ще з рівнями.У мене на 244 не працював
4.45-4.5 В.
kreshnot
31.10.2015, 13:25
4.45-4.5 В.
треба 5-5.5
треба 5-5.5
4.5 В - це вихідна напруга LPT з материнської плати. З підключеним програматором - 2.5 В. Програмач зібран на 74hc244.
Щось можна зробити?
треба 5-5.5
Трохи помилився. 2.5 В - це без зовнішнього живлення. З підключеним зовнішнім живленням 3.3 В напруга на виходах 4 В, але програматор вперто не хоче працювати. Він справний (раніше я працював з ним на іншому комп'ютері з вбудованим LPT).
Подав +5 В замість 3.3 В - стало на виході 4,55 В, але програматор все одно не працює.
Але він бачить програматор. З підключеним пише:
FileVersion = 1.0.6.15
-----------------------------------------------------------------------
CPU ID = 00000000
Якщо відключити:
FileVersion = 1.0.6.15
CPU ID = FFFFFFFF
На відключення/підключення самого тюнера з живленням не реагує.
kreshnot
01.11.2015, 08:59
Трохи помилився. 2.5 В - це без зовнішнього живлення. З підключеним зовнішнім живленням 3.3 В напруга на виходах 4 В, але програматор вперто не хоче працювати. Він справний (раніше я працював з ним на іншому комп'ютері з вбудованим LPT).
Подав +5 В замість 3.3 В - стало на виході 4,55 В, але програматор все одно не працює.
Але він бачить програматор. З підключеним пише:
FileVersion = 1.0.6.15
CPU ID = 00000000
Якщо відключити:
FileVersion = 1.0.6.15
CPU ID = FFFFFFFF
На відключення/підключення самого тюнера з живленням не реагує.
спробуй на резисторах,або на 245
спробуй на резисторах,або на 245
Взяв у друга ще раз комп'ютер з LPT, яким раніше користувався. Там стояла вже WIindows 7 (32 біт). Та ж сама ситуація:
CPU ID = 00000000
Раніше я працював на цьому комп'ютері з WIindows ХР. Виходить, що можливо проблема через операційної системи. А яка у Вас WIindows використовується для JTAG?
kreshnot
01.11.2015, 18:50
Взяв у друга ще раз комп'ютер з LPT, яким раніше користувався. Там стояла вже WIindows 7 (32 біт). Та ж сама ситуація:
CPU ID = 00000000
Раніше я працював на цьому комп'ютері з WIindows ХР. Виходить, що можливо проблема через операційної системи. А яка у Вас WIindows використовується для JTAG?
стоїть xp
може версия урізана до несхочу
стоїть xp
може версия урізана до несхочу
Поставив на комп'ютер товариша ХР. Була аналогічна ситуація, що і з 7.
Причину визначив - несправний програматор (в мікросхемі був пробитий на один вихід на землю).
Перевірив програматор на справному 4100 - підключається нормально.
Підключив до несправного 4100 - лог закінчується на CPU ID = 00000000. Далі нічого немає. Більше нічого не пише. На екрані тюнера вісімки.
Що може бути з тюнером? Процесор?
P.S.
EJTAG і LPT тепер уже справні. Роз'єм вставлений вірно. Перемичка витягнена.
kreshnot
03.11.2015, 14:14
Поставив на комп'ютер товариша ХР. Була аналогічна ситуація, що і з 7.
Причину визначив - несправний програматор (в мікросхемі був пробитий на один вихід на землю).
Перевірив програматор на справному 4100 - підключається нормально.
Підключив до несправного 4100 - лог закінчується на CPU ID = 00000000. Далі нічого немає. Більше нічого не пише. На екрані тюнера вісімки.
Що може бути з тюнером? Процесор?
P.S.
EJTAG і LPT тепер уже справні. Роз'єм вставлений вірно. Перемичка витягнена.
Дивись напруги на cpu та rom ,або битий пістон cpu-rom,кварц
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010