КПК

Показати повну версію : е ставте сонячних станцій. Сонячна станція то марна трата грошей. Теревені про доціль

Igor1031
01.11.2024, 22:18
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

@ВладимирЛюбчич-к1р
2 часа назад (изменено)
Поставив собі сонячну станцію не велику 2.4 кВт . Дуже задоволений. Середнє споживання будинку 350 кВт. За серпень місяць 290 кВт згенерувала станція, за вересень 240 кВт . Тож вигідно. Так сонця мало - меньше генерує, але є якась енергонезалежність. Не економлю, як користувався так і користуюсь. Бойлер гріє, мультиварка працює, дрова на пиляти електро пилкою можу . Світло інтернет є завжди, Блек-аутів не боюсь. Так що ВИГІДНО . Додати нічого.😊😊😊. Вай-фай розетки ,реле та камери допоможуть керувати сонячною станцією на відстані, з'явилось сонце ☀️ включили бойлер наприклад, і тому подібне, набігли хмари, затягнуло небо то вимкнули бойлер. Коли цілий день електро лічильник не крутить то дуже добре. А ті хто плюються та сміються все одно прийдуть до цього, тільки пізніше, коли тарифи зростуть що вони не зможуть платити. Так завжди буває. Я шкодую що раніше не поставив собі сонячну систему. Але як висловився один знайомий. До всіх доходить, але за різний проміжок часу. Розрахункова окупність моєї системи 6 панелей 430 вати + інвертор 2.4кВт , 3 кВт в піку + 2 акумулятори по 💯 ампер в зв'язків на 24в - приблизно 8-10 років, в залежності від погодних умов при тарифі на світло 4.32 грн. При кожному підняті тарифу, термін окупності інвестицій зменшується. Тож нехай насміхаються. Сміється той, хто сміється останній...