Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF

Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF (http://sat-prof.com.ua/index.php)
-   Ремонт тюнерів,JTAG відладка (http://sat-prof.com.ua/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Характерні поломки Globo/Orton 4100C,4050,3000-6010 (http://sat-prof.com.ua/showthread.php?t=168)

sat-prof 16.12.2009 17:21

Характерні поломки Globo/Orton 4100C,4050,3000-6010
 
Характерні поломки Globo 3000-6010

95 % відказів--вихід з ладу конденсаторів С13,С15.Вони стоять 470мкФ 10В.Напруга явно замала.Після випрямлення однополуперіодним випрямлячем залишаються негативні викиди-голки.вони то найімовірніше і довбають наш нещасливий С13, С15,нагріваючи а потім і вбиваючи його. Адже другий конденсатор, який стоїть після дроселя виходить з ладу набагато рідше. Негативним чинником також є великий струм, який їсть процесор по 3,3В,не даючи цьому конденсатору як слід заряджати.Власне 470 мкФ-це мінімально допустима ємність для даного струму,тобто без запасу.Моя думка-треба ставити 1000мкФ16В.бажано ставити на 105 градусів. Напевно є резон міняти його відразу в новому тюнері.

Конденсатори по5В і 12В а також Д6 в первинному ланцюзі виходять з ладу набагато рідше я б сказав в межах гарантійної норми для тюнерів цієї цінової категорії.

Продовжуємо розбір ситуацій...

Були випадки з Globo, через деякий час роботи починає зависати, потім моргають цифри, може висвітитися 8, 5 або все що завгодно потім взагалі пропадає і відео і звук і на табло ні чого не світитися.Замінив кварц з робочого ресівера і все налагодилося, а для експерименту випаяний кварц вставив в справний ресівер і він почав дуріти .

Після сильної грози мій Глобік(Digital 4100) перестав показувати.Згоріли всі 3 головки на мультифіді Амос-Сиріус-Хотбірд і дісек.На LNB-вході тюнера була напруга 22 В незалежно від того яка виставлена поляризація.Поміняв стабілізатор KA317(як транзистор, стоїть на радіаторі біля ВЧ-блока), саме такого не було, поставив LM317T(аналог), стоїть 1.5 грн.Все запрацювало (з новими головками), тільки LOOP-вихід залишився неповноцінний - сигнал проходить тільки при включеному тюнері, коли ставиш в черговий режим - сигнал взагалі не проходить.Розбиратися не став - мені не критично.

До речі, в DVB-карті Twinhan, теж було 22 В, і теж поміняв цей же стабілізатор - запрацювало.
Заразом помінявС13, C15 в блоці живлення - на майбутнє.

У мене були три апарата з наступним дефектом(кварц на27Мгц):проробив від30 хвилин до години .на дисплеї або 0 або 8.повторне включення продовжувало роботу на 30 хвилин.Заміна кварцу розв'язала проблему.

Попадалися Глобіки з таким дефектом- майже немає відео, ледве помітно спотворену чорно-білу картинку, після деякого часу роботи –зависання. Проблема розв'язується заміною конденсатора (100х16 маркіровка на платі СV5, (VER -4.0)), що знаходиться після 34 вивода проца.( через витік в ньому перегрівається проц) ( Цей дефект був характерний для ресіверів AllStar 6100XE близько півтора років тому, маркіровка на платі с 601).

У тюнері Digital відсутній відеосигнал на всіх виходах. Аудіо - є.
Вирішив заміною м-ми ICV1(7809) на материнці

sat-prof 19.12.2009 16:12

Globo 4100С не запускається
Проблема в С15 1000МКФ/25В по напрузі 3,3В
Пусля заміни все ОК

sat-prof 19.12.2009 16:12

Globo 4100C немає відео
Проблема вирішується заміною транзисторів Q5 і Q6

sat-prof 29.12.2009 19:31

Глобо 7010А ALI 3329B не запускається (може запуститися з десятого разу), глюки на дісплеї!Допомагає заміна кондюка по 3,3В 1000мкф

seriff 26.02.2010 01:05

Якщо Глобо 3000-6000 при включені загружається і після того коли має стати на канал в нього на передніи панелі тільки нулі-міняйте оперативку

sat-prof 11.03.2010 22:15

Глобо 4100С не запускається
На БЖ замість 3,3В всього 1,5В і так дальше
Виявився дохлий діод D10 по ланці 12В
Китайські діоди однако!;)lmy

sat-prof 11.03.2010 22:19

Globo ALI3329C

FileVersion = 1.0.6.12
-----------------------------------------------------------------------
Выбран режим работы с процессорами Ali M332x
CPU ID = 0000
Ali M332x
IMPCODE = C05288
Версия EJTAG
1 - 2.0
EJTAG функции : R4k ASID_8 NoDMA MIPS32
Включаем доступ к записи памяти DMA ... Пропускаем
Перевод процессора в Debug ... >Отладочный режим ОК!< ... Готово
Инициализируем модуль PrAcc ... Готово
Останавливаем Watchdog ... Пропускаем
Инициализируем доступ к Flash (ALi) ... Готово
Версия процессора Ali = 3327
Конфигурируем SDRAM (ALi) ... Готово
-------- Определяем флешь --------
Режим работы флешь = SPI 8 bit
Byte mode access
Flash Base адресс = 0xBFC00000
Первые 16 байт флеши :
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000

Режим работы с SPI-флешь
DevID = 0000; VendorID = 0000
Ошибка определения SPI ID
Готово
Ні записати,стерти не вдається!!!
Дефект - ДОХЛА ФЛЕШ!!!

sat-prof 24.03.2010 13:22

Підкинь ВЧ блок!

korneef 25.03.2010 22:41

Яка напруга на виходi LNB без нагрузки при переключенні V/H 14/17 вольт, БЖ конденсатори по 12 і 27 вольтах, LM 317 , ВЧ блок ну і спробуй перешити.
Якщо V/H не перекл а постійно десь 22-24 вольта то LM317

Yaro 26.03.2010 09:18

Явна просадка напруги +25В - або блок живлення, або LM317, або обв"язка її.


Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 19:05.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010