Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF

Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF (http://sat-prof.com.ua/index.php)
-   Спорт на SAT-TV (http://sat-prof.com.ua/forumdisplay.php?f=88)
-   -   Формула-1 (http://sat-prof.com.ua/showthread.php?t=972)

yyyyyhhh 10.10.2020 08:52

У темі 1 долучень
Пілот Феррарі Себастьян Феттель підтвердив чутки про те, що він придбав частину акцій Астон Мартін і став одним із власників компанії.

«Кожен має право купувати акцій. Чи став я одним із власників Астон Мартіна? Так. Але про те, який відсоток акцій у мене є, я говорити не хочу».

«Я вірю в цей проект», - сказав Феттель.

Німецький гонщик переходить в команду Астон Мартін з сезону-2021.

Відомо, що акціями Астон Мартіна також володіє компанія Мерседес і бос німецької команди Ф-1 Тото Вольфф.

yyyyyhhh 11.10.2020 08:24

У темі 1 долучень
Команда Формули-1 Рейсінг Поінт оголосила про те, що на Гран-прі Німеччини пілота Ленса Стролла замінить Ніко Хюлькенберг.

У команді повідомили, що Стролл погано себе почуває і не зможе взяти участь ні в кваліфікації, ні в завтрашній гонці. Інформацію про коронавірус у Стролла Рейсінг Поінт не підтверджує.

Хюлькенберг є резервним гонщиком на випадок коронавірусу або інших проблем.

Раніше в нинішньому сезоні він на дві гонки підміняв пілота Серхіо Переса, який хворів на коронавірус.

yyyyyhhh 12.10.2020 07:40

У темі 1 долучень
Пілот Мерседеса Льюїс Хемілтон виграв Гран-прі Німеччини і повторив рекорд Міхаеля Шумахера за кількістю перемог у Формулі-1 - по 91.

На честь цієї події син Міхаеля Шумахера, Мік, подарував британцеві шолом свого батька.

yyyyyhhh 13.10.2020 07:48

У темі 1 долучень
Команда Формули-1 Мерседес підтвердила, що не поставлятиме мотори конкуренту Ред Буллу, який після сезону-2021 залишиться без силових установок через відхід з Ф-1 Хонди.

У Мерседесі заявляють, що і так будуть завантажені роботою, поставляючи мотори для чотирьох команд.

«Є багато причин, чому ми не будемо поставляти Ред Буллу двигуни. Головна з них - не маємо такої можливості. З 2021 року Мерседес буде виробляти мотори для своєї команди, а також для Макларена, Вільямса та Астон Мартіна», - сказав бос Мерседеса Тото Вольфф.

Раніше в німецькій команді не приховували, що не хочуть давати свої мотори прямому конкуренту в чемпіонаті. З цієї ж причини Бикам не продавала мотори Феррарі.

yyyyyhhh 14.10.2020 08:23

У темі 1 долучень
2-разовий чемпіон Формули-1 Фернандо Алонсо у вівторок взяв участь в невеликій тестової сесії Рено на трасі в Каталонії, де іспанець отримав можливість випробувати актуальний болід французької команди.

З сезону-2021 Алонсо повертається в Ф-1 після дворічної перерви.

Напарником Фернандо в складі Рено (команда буде перейменована в Альпін) буде Естебан Окон.

yyyyyhhh 15.10.2020 07:59

У темі 1 долучень
35-річний пілот Мерседеса Льюїс Хемілтон, який зрівнявся з рекордом Міхаеля Шумахера за кількістю перемог, зазначив, що поки не планує завершувати кар'єру.

«Мені подобається робити те, чим я зараз займаюся. Думаю, таке у всіх гонщиків. Мені подобається виклик, який мені кидають більш молоді пілоти. Той же Макс Ферстаппен».

«Я набагато старший, однак відчуваю себе таким ж молодим. Принаймні за духом».

«З Формулою-1 я ще не закінчив, це можу сказати точно. Відчуваю, що можу прогресувати і показувати хороший рівень», - сказав Хемілтон.

Пілот поки не має контракту на 2021 рік.

yyyyyhhh 17.10.2020 08:59

У темі 1 долучень
Через коронавірус сезон-2020 у Формулі-1 був під загрозою зриву, а у підсумку серія була змушена скасувати більшість етапів поза Європою і екстрено наповнювати календар гонками на нових автодромах.

Глава Ф-1 Чейз Кері сподівається, що в 2021 році буде «нормальний» і більш звичний календар хоча б з 20 етапів.

«Ми близькі до узгодження календаря на 2021 рік. Зараз він виглядає досить звичайно, «нормально», тобто так, як ми спочатку його планували на 2020 рік».

«Хотілося б почати повертатися до нормальності, але ситуація з коронавірусом непередбачувана, загадувати не будемо. Але ми розраховуємо на можливість допуску фанів на трибуни», - сказав Кері.

У сезоні-2020 замість запланованих 22-х гонок відбудеться 17 гран-прі. З них 14 - в Європі.

yyyyyhhh 18.10.2020 09:20

У темі 1 долучень
З огляду на домінуюче становище в турнірному заліку, команда Формули-1 Мерседес більше не буде оновлювати машину 2020 року і повністю перемикається на болід для сезону-2021.

«Ми завершили роботу над болідом цього року, оновлень більше не буде. І зробили це досить давно. Вирішили перейти на розробку машини для наступного року».

«Тому в кінці цього сезону ті команди, які продовжують роботу над поточними болідами, можуть виглядати сильніше», - сказав бос Мерседеса Тото Вольфф.

Команда впевнено лідирує в Кубку конструкторів, а пілот Мерседеса Льюїс Хемілтон близький до 7-го чемпіонського титулу.

yyyyyhhh 19.10.2020 07:43

У темі 1 долучень
Ліга WWFC вперше проведе масштабний міжнародний турнір зі змішаних бойових мистецтв на західній Україні. Шоу відбудеться у Львові на арені клубу Malevich 18 жовтня в 19.00.

У турнірі WWFC 17 заплановані 11 професійних поєдинків, в двох з яких на кону стоятимуть титули чемпіона світу за версією WWFC. Ще в одному бою стане відомий володар пояса Road to WWFC.

У головній події вечора найяскравіший фінішер, чемпіон WWFC Кирило Горобець (9-1) проведе перший захист титулу проти одного з топових бійців України Олександра Горшечникова (14-4). Олександру випав шанс битися за пояс чемпіона світу WWFC, коли він замінив травмованого Олега Хачатурова.

У спів-головній події вечора пройде поєдинок за вакантний пояс чемпіона світу WWFC до 66 кг між представником українського ММА Андрієм Лєжнєвим (18–9) і грузинським бійцем Хвічею Корідзе (4–1).

Також на турнірі буде розіграний пояс Road to WWFC серед перспективних бійців Павла Пінзула (7–4–1) та Івана Вульчина (10–4). Перший їхній поєдинок за пояс повинен був пройти на фінальному харківському турнірі Road to WWFC у серпні, але через травму бій був перенесений на номерний турнір WWFC 17.

Дивитися пряму відеотрансляцію турніру можна 18 жовтня о 19:00 безкоштовно на медіа-сервісі MEGOGO.

ВІДЕОТРАНСЛЯЦІЯ WWFC 17: трансляція по Україні, трансляція на світ

Файткард шоу WWFC 17 у Львові

18 жовтня, 19:00

Кирило Горобець – Олександр Горшечник
Андрій Лєжнєв – Хвіча Корідзе
Святослав Дутка – Назар Луцків
Олександр Михайлин – Михайло Самчик
Олег Пилип'як – Валентин Підкович
Євген Плаксін – Ростислав Сукач
Анатолій Жураківський – Алаа Мансур
Павло Пінзул – Іван Вульчин
Давид Стула – Віталій Веклич
Андрій Порохов – Ренат Бєляєв

yyyyyhhh 21.10.2020 07:40

У темі 1 долучень
За інформацією ЗМІ, Формула-1 незабаром опублікує календар на сезон-2021, який буде складатися з 22-х гран-прі.

Чемпіонат планують почати в Австралії в середині березня, однак ситуація з коронавірусом поки не дозволяє будувати конкретні плани. Але повторювати ситуацію нинішнього сезону, коли з 17-ти етапів відразу 14 проходять в Європі, Ф-1 не збирається.

Крім того, очікується, що в календарі на 2021 рік не буде трас, які екстрено з'явилися в нинішньому сезоні - Імола, Муджелло, Портімао, Туреччина та інші.

Ф-1 розраховує провести нові Гран-прі В'єтнаму і Нідерландів, які були скасовані в цьому році.

yyyyyhhh 22.10.2020 08:21

У темі 1 долучень
Команда Формули-1 Рейсінг Поінт офіційно підтвердила, що після Гран-прі Німеччини коронавірус виявили у пілота Ленса Стролла.

Канадський гонщик пропускав гонку через те, що йому було погано, проте коронавірус підтвердили після завершення етапу.

Стролл заявив, що повністю відновився і останній тест був негативним, тому він готовий до Гран-прі Португалії, який стартує в п'ятницю.

У нинішньому сезоні це другий позитивний тест на коронавірус серед пілотів. Раніше захворів напарник Стролла по команді Серхіо Перес.

Sport.ua Telegram
Підписуйся на наш канал в Telegram і дізнавайся

yyyyyhhh 23.10.2020 08:04

У темі 1 долучень
Команда Формули-1 Хаас оголосила про те, що пілоти Кевін Магнуссен і Роман Грожан не отримають нові контракти і підуть після завершення сезону-2020.

У нинішньому чемпіонаті Магнуссен набрав 1 пункт, а у Грожана 2 очка. Очікується, що обидва покинуть Ф-1, так як місць в інших командах на сезон-2021 не буде.

За інформацією ЗМІ, один з місць в Хаасі займе Мік Шумахер. Раніше очікувалося, що Мік перейде в Альфа Ромео, але Феррарі хоче залишити в команді Антоніо Джовінацці, тому Шумахера відправлять в Хаас.

Його напарником може стати Ніко Хюлькенберг, Микита Мазепін або Серхіо Перес.

yyyyyhhh 24.10.2020 06:48

У темі 1 долучень
У другій практиці Гран-прі Португалії Формули-1 сталося відразу кілька яскравих моментів.

Спершу зазначимо пожежу на боліді Альфа Таурі під керуванням П'єра Гаслі. Гонщик був змушений зупинитися і кликати на допомогу стюардів з вогнегасниками.

Крім того, під час тренування себе показали Макс Ферстаппен і Ленс Стролл, які влаштували гонку і зіткнулися.

yyyyyhhh 25.10.2020 07:41

У темі 1 долучень
Топ-10: Хемілтон, Боттас, Ферстаппен, Леклер, Перес, Альбон, Сайнс, Норріс, Гаслі, Ріккардо

Кваліфікація Гран-прі Португалії вийшла для пілотів непростою. Мало того, що трек для більшості незнайомий, так ще і сесію затримали на 40 хвилин через проблеми з трасою, яка не була готова до гонки. Однак кваліфікацію не стали переносити на неділю, хоча така ймовірність була.

Фаворитом залишався Мерседес, нехай в практиках Макс Ферстаппен був досить близький для битви за поул. В результаті кваліфікацію виграв Льюїс Хемілтон.

Валттері Боттас був найкращим в трьох поспіль практиках, але у вирішальний момент Льюїс красиво випередив напарника на 0,1 секунди. Топ-3 замкнув Ферстаппен.

Відзначимо чергову різницю між пілотами Феррарі.

Шарль Леклер знову витягнув команду в топ-10 і стартуватиме 4-м, тоді як Себастьян Феттель завершив суботу 15-м, поступившись навіть Вільямсу Джорджа Расселла.

yyyyyhhh 26.10.2020 08:05

У темі 1 долучень
Топ-10: Хемілтон, Боттас, Ферстаппен, Леклер, Гаслі, Сайнс, Перес, Окон, Ріккардо, Феттель

Очко за найшвидше коло: Льюїс Хемілтон (Мерседес)

Траса в Португалії не дуже підходить для обгонів, тому пілоту Мерседеса Льюїсу Хемілтону було важливо зберегти лідерство в гонці після старту. Однак на старті почався якийсь хаос.

Здавалося, що Хемілтон утримав лідерство, однак його швидко пройшов Валттері Боттас! Судячи з усього, кілька крапель дощу змінили характеристики траси і гонщики Мерседеса були до цього не готові. І несподівано в лідери вибився Карлос Сайнс на Макларені! Іспанець в гоночному темпі пройшов обидва Мерседеси і став 1-м. Відзначимо невдалий старт Макса Ферстаппена, який на старті вибив Серхіо Переса. Гонщики виявилися в напівпозиціі, адже дощ начебто і почався, але був занадто дрібним, щоб їхати за проміжної гумою. Але трек був слизьким, і пілотам потрібно було залишатися гранично уважними.

У підсумку пілоти Мерседеса звикли до траси і зуміли обігнати Сайнса, а слідом за ними в топ-3 піднявся Ферстаппен. Втім, Боттас і Хемілтон впевнено поїхали у відрив, а у Ферстаппена почалися проблеми з гумою. Виділимо досить впевнений пілотаж Шарля Леклера, який утримував 4-е місце.

Хемілтон не став довго чекати, включився і оперативно пройшов свого напарника. Судячи з усього, Валттері набагато швидше за Хемілтона зіпсував гуму, тому особливих проблем у Льюїса не виникло.

Після піт-стопів Хемілтон мав величезну перевагу і легко переміг, здобувши свою 92 вікторію у Формулі-1. Британець тепер має на 1 перемогу більше, ніж у Міхаеля Шумахера, і вийшов в одноосібні лідери.

Подіум замкнули Боттас і Ферстаппен, а Леклер зумів фінішувати 4-м.

Відзначимо відмінний пілотаж П'єра Гаслі, який в кінці красиво обігнав Серхіо Переса і фінішував 5-м на Альфа Таурі.

Загальний залік

1. Льюїс Хемілтон (Мерседес) - 256
2. Валттері Боттас (Мерседес) - 179
3. Макс Ферстаппен (Ред Булл) - 162

4. Даніель Ріккардо (Рено) - 80
5. Шарль Леклер (Феррарі) - 75

Sport.ua Telegram

yyyyyhhh 27.10.2020 05:05

У темі 1 долучень
Пілот Мерседеса Льюїс Хемілтон близький до 7-го чемпіонського титулу, проте гонщик все ще не підписав новий контракт на 2021 рік.

«У мене все ще немає відповіді з приводу довгострокових планів у Формулі-1. Безумовно, мені залишилося не так багато часу в спорті».

«Все, що я можу поки сказати: у 2021 році я планую бути в Формулі-1. Новий контракт зараз не пріоритет для мене. Пріоритет - вирішити задачу в сезоні».

«Після ми з Мерседесом сядемо і все обговоримо. Зазвичай контракти ми підписуємо на 3 роки, але зараз інший час. Чи хочу я залишитися на три роки? Це питання. Поки не знаю», - сказав Хемілтон.

За підсумками Гран-прі Португалії Хемілтон здобув свою 92 перемогу в Ф-1 і вийшов у лідери за цим показником.

yyyyyhhh 28.10.2020 07:44

У темі 1 долучень
Черговий сезон Формули-1 не подарував нам цікаву битву за титул чи командний залік. Проте останні етапи року будуть нести певну інтригу, нехай і не чемпіонську. Головною зараз є боротьба за третє місце Кубка конструкторів, яке звільнилося в результаті провалу Феррарі, що відкрило дорогу до топ-3 Макларену, Рено і Рейсінг Поінт.

Може здатися, що третє місце Кубка конструкторів не є чимось важливим, проте команди за підсумками сезону отримують призові гроші у відповідності з підсумковою позицією. Наприклад, в 2019 році Ред Булл за третє місце в командному заліку отримав від Ф-1 152 мільйони доларів - це більше половини бюджету Биків. А для команд на кшталт Рейсінг Поінт (Астон Мартін з 2021) або Макларен це ще більша частина бюджетів. Згадаймо, що з 2021 року в Формулі-1 вводиться стеля на витрати в розмірі 145 мільйонів, тому битва за призові гроші тільки загостриться.

За 5 гран-прі до кінця сезону третє місце займає Рейсінг Поінт, який набрав 126 пунктів, на 2 очки випереджаючи Макларен і на 6 пунктів - Рено. На старті чемпіонату було враження, що Рейсінг Поінт матиме перевагу і стане найкращою серед середняків. Команда скопіювала болід Мерседеса 2019 року і на перших етапах справді демонструвала високий темп, але одна справа - скопіювати болід, а інша - самостійно розвивати і оновлювати його по ходу чемпіонату. Не можна сказати, що Рейсінг Поінт провалила завдання, але конкуренти зуміли скоротити відставання. Можна відзначити невезіння британської команди: спершу у Рейсінг Поінт відібрали 15 очок за повне копіювання частини машини Мерседеса, а потім пілоти Серхіо Перес і Ленс Стролл були змушені пропускати етапи через коронавірус. Ніко Хюлькенберг відмінно виконав роботу пілота на заміну, але такі проблеми не могли не позначитися на результатах.

twitter.com/racingpointf1

Макларен, як і Рейсінг Поінт, здорово почав сезон, а піком стала боротьба Карлоса Сайнса за перемогу в Монці. Виграти не вдалося, але очок команда зібрала достатньо. З середини чемпіонату Макларен змінив концепт передньої частини боліда, зробивши її схожою на Мерседес, і поки пілоти і інженери вивчали оновлення, результати трохи пішли на спад.

Якщо говорити про прогрес протягом сезону, то потрібно відзначити Рено. Французи змогли серйозно додати, намагаючись виправдати статус заводської команди. І якщо на окремих етапах темп боліда міг як несподівано зникати, так і з'являтися, то потім Рено стала більш стабільною. Пілот Даніель Ріккардо визнав, що в команді знайшли правильні налаштування, і тепер менша кількість сторонніх чинників впливає на швидкість. Піковим моментом сезону для Рено поки що є третє місце Ріккардо на Гран-прі Німеччини. Рено добре виглядає на швидкісних трасах, і це може допомогти чорно-жовтим зібрати хороші очки на треках в Туреччині і Бахрейні.

twitter.com/renaultf1team

Визначити фаворита в боротьбі за третє місце важко. На цьому відрізку сезону Рено виглядає найбільш стабільно, а ось Макларен почав втрачати багато очок. Карлос Сайнс в останніх чотирьох гонках двічі не фінішував, а Ландо Норріс не набирає очки в трьох останніх заїздах. Є враження, що ситуацію на користь однієї з команд можуть схилити лідери. Даніель Ріккардо і Серхіо Перес зараз демонструють стабільну їзду, і навіть нерівні виступи їх молодих напарників не псують враження. Карлос Сайнс і Ландо Норріс в Макларені поки не можуть похвалитися такою стабільністю.

Тим цікавіше буде дивитися, хто ж фінішує 3-м в Кубку конструкторів.

Окремо варто сказати про Феррарі. Зараз у Скудерії 93 пункти, і формально вона зберігає шанси на 3-е місце, але вже очевидно, що цього не буде. Феррарі ще в серпні визнала, що і болід, і мотор 2020 року виявилися провальними, а перемог не варто чекати до 2022 року. Заздалегідь проінформувавши уболівальників, що успіхів поки не буде, команда не закинула роботу над болідом цього сезону і постійно привозить невеликі оновлення. Нові елементи з'являлися на гонках в Росії, Німеччині та Португалії, а результати Феррарі поступово поліпшувалися. Оскільки болід 2021 року заснований на поточних машинах, то Скудерія, по суті, активно працює під наступний чемпіонат.

formula1.com

Результати дають надію шанувальникам Феррарі. У чотирьох останніх гонках Шарль Леклер фінішував в очках, в тому числі 4-м в Португалії і 6-м в Росії. Крім того, Леклер стабільно виводить команду в третю частину кваліфікації, де показав 4-й результат в Німеччині і Португалії. Феррарі цілком могла б порадіти прогресу (відносному, звичайно, адже очікування зовсім інші), але такий порив напарника не підтримує Себастьян Феттель. Німецький пілот з 4-го етапу не може пробитися в топ-10 в кваліфікації, а в загальному заліку програє Леклеру 58 очок. Ймовірно, Феттель вже думками в Астон Мартіні, але Феррарі явно не радує, що результати Леклера не може підтвердити його напарник, який не допомагає команді набирати очки. Без зусиль Феттеля Феррарі навряд чи закінчить сезон навіть в топ-5 Кубка конструкторів.

По темпу на одному колі Леклер зараз не поступається ні Рейсінг Поінт, ні Макларену з Рено, а в гоночному темпі Шарль явно здатний регулярно боротися за топ-6. У новому сезоні Феррарі навряд чи кине виклик Мерседесу і Ред Буллу, але справи з аеродинамікою боліда явно налагоджуються, а керівництво вже розповіло, що новий двигун на сезон-2021 проходить тестування.

З огляду на ресурси Феррарі, все йде до того, що новий чемпіонат для команди буде не таким провальним, як нинішній. Особливо в тому випадку, якщо Карлос Сайнс зможе підтримувати рівень Леклера.

Sport.ua Telegram

yyyyyhhh 29.10.2020 08:00

У темі 1 долучень
Команда Формули-1 Альфа Таурі оголосила про продовження контракту з пілотом П'єром Гаслі, який отримав договір на сезон-2021.

Гаслі по ходу нинішнього чемпіонату встиг здобути сенсаційну перемогу, вигравши Гран-прі Італії в Монці.

Раніше повідомлялося, що такі виступи допоможуть французу повернутися в Ред Булл і зробити ще одну спробу в складі топ-команди, але Бики не планують давати Гаслі другий шанс.

По ходу минулого сезону Ред Булл понизив Гаслі до складу Альфа Таурі.

Про те, хто буде напарником пілота в новому сезоні, інформації поки немає, проте очікується, що Данила Квята замінять іншим гонщиком.

yyyyyhhh 30.10.2020 08:12

У темі 1 долучень
Пілот Мерседеса Льюїс Хемілтон все ще не підписав контракт на 2021 рік, однак має намір спершу виграти 7-й чемпіонський титул, а потім сісти за переговори з командою.

«Я не думаю, що ми закінчили наше співробітництво з Мерседесом. Хочу продовжувати. Але спершу потрібно вирішити питання в нинішньому сезоні, гарантувати чемпіонство, а потім вже будемо говорити про контракт».

«Я планую в 2021 році залишатися у Формулі-1 і Мерседесі», - сказав Хемілтон.

Раніше повідомлялося, що Хемілтон має від Мерседеса пропозиції про контракт на 1 і 3 роки.

yyyyyhhh 31.10.2020 07:53

У темі 1 долучень
Команда Формули-1 Альфа Ромео оголосила про те, що пілоти Кімі Райкконен і Антоніо Джовінацці продовжили контракти на сезон-2021.

Очікувалося, що напарником фіна стане Мік Шумахер, проте Феррарі і Альфа Ромео вирішили дати Джовінацці ще один шанс.

Для 41-річного Кімі це буде 19-й сезон у Формулі-1.

У нинішньому сезоні Райкконен встановив рекорд Ф-1 за кількістю кілометрів, які він проїхав в боліді, а також за кількістю проведених гран-прі.

yyyyyhhh 01.11.2020 07:48

У темі 1 долучень
Топ-10: Боттас, Хемілтон, Ферстаппен, Гаслі, Ріккардо, Альбон, Леклер, Квят, Норріс, Сайнс

Формула-1 повернулася на легендарний трек в Імолі, якого не було в календарі 14 років. Повернення відбулося в результаті першого дводенного гран-прі, тому до кваліфікації пілоти мали тільки одну, а не три практики.

У практиці найшвидшим був Льюїс Хемілтон, який, як завжди, був фаворитом у битві за поул, однак у вирішальній спробі Валттері Боттас в красивій боротьбі все ж випередив напарника на 0,1 секунди.

Топ-3 замкнув Макс Ферстаппен, а 4-е місце взяв П'єр Гаслі, який продовжує дивувати на скромній Альфа Таурі. У топ-5 вдалося піднятися Даніелю Ріккардо на Рено.

У боротьбі за третє місця Кубка конструкторів відзначимо невдалі виступи Рейсінг Поінт - Серхіо Перес і Ленс Стролл не пробилися в топ-10.

Як і Естебан Окон на Рено, а ось Макларен двома болідами пробився у вирішальну частину кваліфікації.

yyyyyhhh 02.11.2020 06:40

У темі 1 долучень
За підсумками гонки в Імолі пілот Мерседеса Льюїс Хемілтон наблизився до завоювання 7-го чемпіонського титулу.

Британець випереджає напарника Валттері Боттаса на 85 очок, тому вже на Гран-прі Туреччини в середині листопада Льюїс може оформити чемпіонський титул.

Відзначимо боротьбу за 3-е місце в Кубку конструкторів між Рено, Маклареном і Рейсінг Поінт. Французька команда випереджає конкурентів тільки на 1 пункт.

1. Льюїс Хемілтон (Мерседес) - 282
2. Валттері Боттас (Мерседес) - 197
3. Макс Ферстаппен (Ред Булл) - 162

4. Даніель Ріккардо (Рено) - 95
5. Шарль Леклер (Феррарі) - 85
6. Серхіо Перес (Рейсінг Поінт) - 82
7. Ландо Норріс (Макларен) - 69
8. Карлос Сайнс (Макларен) - 65
9. Алекс Альбон (Ред Булл) - 64
10. П'єр Гаслі (Альфа Таурі) - 63

Кубок конструкторів

1. Мерседес - 479
2. Ред Булл - 226
3. Рено - 135

4. Макларен - 134
5. Рейсінг Поінт - 134
6. Феррарі - 103
7. Альфа Таурі - 89
8. Альфа Ромео - 8
9. Хаас - 3
10. Вільямс - 0

yyyyyhhh 03.11.2020 06:57

У темі 1 долучень
Пілот Мерседеса Льюїс Хемілтон, який на майбутньому Гран-прі Туреччини може оформити 7-й чемпіонський титул Формули-1, вже не впевнений, що залишиться в спорті.

«Поки немає гарантій, що я залишуся в Формулі-1 на наступний сезон, тому не думаю про те, що може змінитися керівництво в Мерседесі».

«Відчуваю, що ще готовий виступати на топ-рівні. Мені цього хотілося б, але не знаю, чи буду в Ф-1 в новому сезоні», - сказав Хемілтон.

Пілот поки не підписав новий контракт, а діючий закінчується у грудні.

yyyyyhhh 04.11.2020 07:51

У темі 1 долучень
У сезоні-2020 Формули-1 команда Мерседес перефарбувала свої боліди зі звичного сріблястого забарвлення на чорне.

Ідею запропонував пілот Льюїс Хемілтон, а команда погодилася з таким виразом підтримки боротьби з расизмом. Боліди залишаться чорними і в 2021 році.

«Залишимося в чорних кольорах на новий сезон. Сріблясті кольори залишаються важливими для нас, але і про боротьбу з расизмом не забуваємо», - сказав бос Мерседеса Тото Вольфф.

У нинішньому сезоні Мерседес 7-й раз поспіль виграв Кубок конструкторів.

yyyyyhhh 05.11.2020 07:20

У темі 1 долучень
Жан Тодт, президент ФІА і екс-бос Феррарі в роки домінування Міхаеля Шумахера, розповів, що легенда автоспорту знаходиться в свідомості, проте подробиці не розкриває.

«Я часто приходжу до Міхаеля, разом дивимося телек. Його боротьба триває, як і боротьба його сім'ї і докторів».

«Чи усвідомлює він, що його син Мік близький до Формули-1? Про стан здоров'я Міхаеля говорити не буду. Це особиста справа його сім'ї», - сказав Тодт.

Шумахер отримав серйозні пошкодження голови, коли впав під час катання на лижах.

Очікується, що його син Мік в наступному році дебютує у Формулі-1 в складі команди Хаас.

yyyyyhhh 06.11.2020 16:08

У темі 1 долучень
Формула-1 оголосила про підписання контракту на проведення вуличної нічної гонки в Саудівській Аравії.

Перший етап на новому автодромі в Джидді відбудеться в сезоні-2021. Якщо Ф-1 вдасться повернутися до звичного календаря, то це буде третя вечірньо-нічна гонка після етапів в Сінгапурі і Бахрейні.

Через коронавірус Ф-1 ще не оголосила календар на сезон-2021, проте очікується, що в ньому буде 23 гонки.

yyyyyhhh 10.11.2020 11:37

У темі 1 долучень
Команда Формули-1 Феррарі провалює сезон-2020 і ризикує не потрапити навіть у топ-5 Кубка конструкторів, проте керівництво впевнене, що це випадковість і в новому чемпіонаті все буде не так погано.

Головною проблемою Скудерії є мотор, і інженери вже тестують новий двигун.

«Упевнений, що сезон-2020 є винятком, таке не повториться. Мотор для 2021 року вже готовий, він проходить випробування».

«Це повністю нова силова установка, дані дуже багатообіцяючі як в плані потужності, так і надійності», - сказав бос Феррарі Маттіа Бінотто.

У новому сезоні пілотами команди будуть Шарль Леклер і Карлос Сайнс.

yyyyyhhh 11.11.2020 15:10

У темі 1 долучень
Мік Шумахер, який лідирує в боротьбі за чемпіонство у Формулі-2, готується до дебюту у Формулі-1. Очікується, що він відбудеться в сезоні-2021.

«Останні роки я працював над тим, щоб розвиватися в якості гонщика. І я, в цілому, задоволений своєю роботою. Відчуваю, що готовий до переходу у Формулу-1».

«Зараз я зосереджений на останніх гонках Ф-2. Мені потрібно добре закінчити сезон, щоб залишитися лідером загального заліку», - сказав Шумахер.

Мік є пілотом Академії Феррарі. Очікується, що Скудерія на сезон-2021 відправить Шумахера в команду Ф-1 Хаас.

yyyyyhhh 13.11.2020 15:50

У темі 1 долучень
У п'ятницю відбулися дві практики Гран-прі Туреччини. Формула-1 повернулася в цю країну вперше з 2011 року, а сам трек в Стамбулі не використовувалася весь цей час.

Траса була дуже слизькою, а пілоти постійно помилялися і скаржилися, що ніби їздять по льоду.

В обох практиках найкращий час показав Ред Булл. У стартовому тренуванні найшвидшими були Макс Ферстаппен і Алекс Альбон, а топ-3 замкнув Шарль Леклер на Феррарі.

У другому тренуванні найшвидшим знову був Ферстаппен.

Мерседес поки не знайшов потрібні налаштування і істотно відстає від лідерів.

yyyyyhhh 14.11.2020 07:41

У темі 1 долучень
Пілот Мерседеса Льюїс Хемілтон уже в неділю має всі шанси святкувати свій 7-й чемпіонський титул Формули-1.

На Гран-прі Туреччини британцеві потрібно перемогти - і тоді він стає чемпіоном незалежно від результату напарника Валттері Боттаса. Або ж просто фінішувати вище за фіна.

А ось Боттасу для продовження чемпіонської боротьби потрібно не тільки виграти, але і взяти додатковий пункт за найшвидше коло.

Зараз між пілотами 85 очок за 4 етапи до кінця.

yyyyyhhh 15.11.2020 10:12

У темі 1 долучень
Пілот Мерседеса Льюїс Хемілтон залишився незадоволений кваліфікацією Гран-прі Туреччини, в якій показав тільки 6-й результат - найгірший за останні два роки.

Британець незадоволений покриттям, яке зробило трасу слизькою.

«Одна з найнеприємніших кваліфікацій в моїй кар'єрі. Мабуть, навіть найнеприємніша. Конфігурація траси цікава, але покриття жахливе. Ніякого зчеплення з дорогою, найгірше, яке я можу згадати».

«Якщо під час гонки буде мокро, то це вийде важкий етап. Якщо буде сухо, то я не знаю, як себе поведе болід», - сказав Хемілтон.

Якщо в неділю Хемілтон фінішує попереду Валттері Боттаса, то стане 7-разовим чемпіоном світу.

yyyyyhhh 17.11.2020 11:38

У темі 1 долучень
За підсумками Гран-прі Туреччини пілот Мерседеса Льюїс Хемілтон оформив свій 7-й чемпіонський титул Формули-1.

Гонщик зрівнявся за цим показником з рекордсменом Міхаелем Шумахером.

35-річний Хемілтон виграв 1 титул з Маклареном і 6 чемпіонств з Мерседесом. Серед діючих пілотів конкурентом є Себастьян Феттель, у якого 4 титули.

Хемілтон є рекордсменом Формули-1 за кількістю перемог в гонках (94) і виграних кваліфікацій (97)

yyyyyhhh 19.11.2020 09:36

У темі 1 долучень
Екс-пілот Формули-1 і чемпіон світу Ніко Росберг, незважаючи на складні відносини з Льюїсом Хемілтоном під час виступів за Мерседес, у захваті від досягнення британця.

Хемілтон став 7-разовим чемпіоном світу і повторив рекорд Міхаеля Шумахера.

«Ніхто не думав, що рекорд Шумахера зможуть повторити. І ось будь ласка. Думаю, це не тільки одне з найбільших досягнень в історії Ф-1, а й одне з найбільших в історії спорту взагалі».

«Не готовий сказати, що Хемілтон кращим за Шумахера. Я думаю, вони приблизно на одному рівні. Коли говорять про найкращих, то називають Шумахера, Сенну, Фанхіо. А тепер і Хемілтона».

«Не можна сказати, хто з них найкращий. Всі в своєму роді унікальні і неймовірні», - сказав Росберг.

yyyyyhhh 20.11.2020 07:03

У темі 1 долучень
Пілот Мерседеса Льюїс Хемілтон вважає, що його перемога в складних умовах дощової гонки Гран-прі Туреччини довела його скептикам, що гонщик дійсно є одним з найкращих в історії.

«Мені потрібно більше таких вік-ендів. Це дозволить мені всім показати, що я вмію. І гонка в Туреччині показала, чому я заслуговую на повагу. І що в дощових умовах рівень боліда не має значення».

«Можна подивитися, де фінішував мій напарник у такому ж боліді».

«Але, природно, для перемог і завоювання титулів у тебе повинна бути відмінна команда і чудовий болід. Жоден пілот ніколи не вигравав титул без гарної машини».

«Але не менш важливо й те, хто і як керує такою машиною. Сподіваюся, мені вдалося це показати в Туреччині», - сказав Хемілтон.

На Гран-прі Туреччини пілот завоював 7-й чемпіонський титул.

yyyyyhhh 21.11.2020 07:03

У темі 1 долучень
У сезоні-2021 Формула-1 запланувала рекордні 23 гран-прі, а в найближчі роки ця цифра має збільшитися до 24-х гонок протягом чемпіонату.

За словами керівника Ф-1 Чейз Кері, кількість бажаючих провести гран-прі перевищує можливості календаря, тому планується ротація.

«Ми очікуємо, що в найближчі роки перейдемо на календар з 24 гран-прі. Багато з автодромів, які приймали гонки в цьому сезоні, висловили бажання повернутися в календар в майбутньому».

«А тому Ф-1 сподівається застосовувати ротацію, щоб всі могли брати участь в Ф-1», - сказав Кері.

При цьому більшість команд Ф-1 критикують ідею Ф-1 зі збільшенням кількості етапів.

Офіційний календар на 2021 рік.

yyyyyhhh 22.11.2020 08:34

У темі 1 долучень
33-річний пілот Себастьян Феттель не планує бути в Формулі-1 після 40-ка років, як його колишній напарник Кімі Райкконен, однак найближчим часом закінчувати з гонками не збирається.

«Мені зараз 33 роки, і я вважаю, що у мене залишилося ще десь три роки кар'єри. Я не збираюся бути в Ф-1 після 40-ка, так що, в цілому, у мене залишилося від 3 до 7 років у Формулі-1».

«Я все ще мотивований. Дуже чекаю старту нового проекту з Астон Мартін», - сказав Феттель в інтерв'ю Zeit.de

Пілот Феррарі з 2021 року переходить в команду Астон Мартін, з якою підписав дворічний контракт.

yyyyyhhh 27.11.2020 17:27

У темі 1 долучень
Видання Business Book GP опублікувало список зарплат пілотів Формули-1 в сезоні-2020. Лідирує 7-кратний чемпіон світу Льюїс Хемілтон, який в Мерседесі заробляє близько 47 мільйонів євро на рік.

Незважаючи на слабкі результати, друге місце займає пілот Феррарі Себастьян Феттель (35 мільйонів), а топ-3 замикає Даніель Ріккардо на Рено (20).

Видання зазначає, що суми не враховують збитки, пов'язані з коронавірусом. Всі гонщики погодили з командами зниження зарплат на 2020 рік через зменшення кількості гонок, але точні цифри не називаються.

yyyyyhhh 28.11.2020 06:57

У темі 1 долучень
Формула-1 прибула до Бахрейна, де в п'ятницю пройшли дві тренувальні сесії.

У першій найкращий час залишився за пілотами Мерседеса, а найшвидшим був 7-кратний чемпіон світу Льюїс Хемілтон. У топ-3 утримувався Серхіо Перес на Рейсінг Поінт.

Друга практика вийшла більш яскравою, а головною подією стала жорстка аварія Алекса Альбона. Пілот Ред Булла вилетів в бар'єри і серйозно розбив болід.

yyyyyhhh 29.11.2020 08:34

У темі 1 долучень
Топ-10: Хемілтон, Боттас, Ферстаппен, Альбон, Перес, Ріккардо, Окон, Гаслі, Норріс, Квят

Перед стартом кваліфікації Гран-прі Бахрейну було два фаворити: Льюїс Хемілтон, який був найшвидшим в п'ятничних практиках, і Макс Ферстаппен, що показав найкращий час у третьому тренуванні.

Однак на ділі Хемілтон не мав конкурентів, а Ред Булл не зміг нав'язати реальну боротьбу. Льюїс виграв черговий поул з рекордом траси і на 0,3 секунди випередивши напарника Валттері Боттаса.

Другий ряд залишився за Ред Буллом. Відзначимо 5-й результат Серхіо Переса, який робить все можливе, щоб отримати місце в Ред Буллі на новий сезон.

Відзначимо невдачу Феррарі.

На швидкісному треку Скудерія знову показує всі слабкості боліда і мотора. Себастьян Феттель і Шарль Леклер не вийшли в топ-10, але цікаво, що Себ другий гран-прі поспіль випереджає напарника в кваліфікації. Крім того, в третю частину кваліфікації несподівано не вийшов Ленс Стролл, володар поулу в Туреччині.

yyyyyhhh 01.12.2020 11:23

У темі 1 долучень
Команда Формули-1 Хаас оголосила про підписання контракту з пілотом Микитою Мазепіним, яким буде одним з двох основних гонщиків в новому сезоні.

Договір з росіянином розрахований на кілька років, але точна інформація не розголошується.

21-річний Мазепін в нинішньому сезоні виступає у Формулі-2, де зараз посідає третє місце загального заліку. Раніше пілот знаходився в системі Рено.

Очікується, що його напарником стане Мік Шумахер.

Пара пілотів Шумахер - Мазепін замінить Романа Грожана і Кевіна Магнуссена, які залишають Хаас після нинішнього сезону.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 13:04.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010