![]() |
Мессі може отримати ще один трофей
http://ua-gol.com/content/images/new...2853733186.jpg Сьогодні в Лондоні відбудеться нагородження найкращих у світі спорту, яке організовує британський актор Клайв Овен. Зірка «Барселони» Ліонель Мессі, який забив 53 голи в сезоні 2010-2011, побореться за звання найкращого спортсмена разом з тенісистом Новаком Джоковічем, який виграв останні три «Великих шолома». Звання найкращого клубу також може отримати каталонська «Барселона». Її конкурентами будуть чемпіони світу минулого року «All Blacks» з Нової Зеландії (регбі), «Dallas Mavericks» (NBA) і збірна Англії з крикету. Еріка Абідаля можуть відзначити за силу волі в номінації «Повернення року», адже француз дуже швидко подолав наслідки пухлини на печінці і встиг з «Барселоною» виграти не один трофей. |
Хаві вже відпочив і готовий до Валенсії
http://ua-gol.com/content/images/new...2861847327.jpg Повернення Хаві стало найкращою новиною перед матчем "Барселони" з "Валенсією" в Кубку Іспанії. Півзахисник після двох пропущених матчів вийде в основному складі, щоб допомогти команді вийти у фінал турніру. Після матчу з "Вільярреалом", коли Хаві грав з перших хвилин, "генералу" потрібен був перепочинок. Він не отримував травм, але відчув, що організму потрібно відпочити. Перед поєдинком з "Реал Сосьєдадом" Гвардіола зазначив, що Хаві хотів би грати в кожному матчі. "Саме так він і робив останні чотири роки, проте іноді приходить день, і організм говорить тобі: "стоп". Немає ніякої травми, але йому потрібен відпочинок", - заявив Пеп Гвардіола. |
Барселона – найкраща спортивна команда світу
http://ua-gol.com/content/images/new...2862135325.jpg Стали відомі всі володарі премій від Laureus World Sports Awards, які щорічно нагороджують спортсменів. Кращою командою минулого року став каталонський футбольний клуб "Барселона". Конкурентами "Барселони" в боротьбі за звання "Команда року" були збірна Англії з крикету, жіноча футбольна збірна Японії, австрійська автогоночна команда, що бере участь в чемпіонаті Формули-1, - Red Bull, чемпіон НБА "Даллас Меверікс" і збірна Нової Зеландії з регбі . Зазначимо, що нападник "Барселони" і збірної Аргентини Ліонель Мессі не зумів перемогти в номінації "Спортсмен року". Ця премія дісталася першій ракетці світу, сербському тенісистові Новаку Джоковічу. За престижне звання також боролися дворазовий чемпіон світу Формули-1 Себастьян Феттель, легкоатлет Усейн Болт, баскетболіст Дірк Новіцкі і велогонщик Кадель Еванс. |
Барселона націлилася на захисника Мілана
http://ua-gol.com/content/images/new...2868511757.jpg "Барселона" розглядає можливість придбання в літнє трансферне вікно захисника "Мілана" Тіаго Сілви, повідомляє Marca. 27-річний футболіст обійдеться каталонцям в 30 мільйонів євро, за умови, що керівництво червоно-чорних дасть добро на операцію. Нагадаємо, 27-річний Сілва виступає за команду Массіміліано Аллегрі з 2009 року. У нинішньому сезоні бразилець провів 26 матчів за "Мілан" у всіх турнірах, забивши два м'ячі. Відзначимо, що головний тренер "Барси" Хосеп Гвардіола також проявляє інтерес до захисника "Тоттнема" Гарета Бейла. |
Матч Барселона - Валенсія визначить учасника фіналу Кубка Короля
http://ua-gol.com/content/images/new...2869855772.jpg Кубок Іспанії 1/2 фіналу матч «Барселона» - «Валенсія» Кубок Короля Дата: середа, 08.02.2012 Початок матчу: 22.00 Стадіон: «Камп Ноу» Сьогодні буде відома остаточна пара команд, які зіграють у фіналі Кубка Іспанії (Copa del Rey) і будуть боротися за Королівський кубок. Перший фіналіст Кубка Короля «Атлетик» з Більбао перервав нарешті впевнену ходу колективу «Мірандес» з Сегунди Б, розгромивши його з рахунком 6:2 на своєму полі. З другим фіналістом поки не все ясно. Нічия у Валенсії - 1:1, ні про що не говорить, хоча значно більше влаштовує саме «Барселону». На шляху до півфіналу каталонці здолали свого найголовнішого суперника у своїй 113-річній історії - «Реал Мадрид». Статистика виступів «Барселони» на своєму полі в Прімері говорить сама за себе: в 11 матчах втрачено лише 2 очки, а різниця забитих і пропущених м'ячів - 45-3. Валенсію може потішити той факт, що саме в січні у «Барси» почалися осічки на домашній арені. Для початку варто згадати нічию з «Реалом» 2:2, яка довела, що і з «синьо-гранатовими» можна грати на їхньому полі, а потім і матчі з «Расінгом» 4:2 і «Реалом Сосьєдад» 2:1. Забивати на «Камп Ноу» можна, тим більше, що у воротах знову стоятиме Пінто, який явно поступається у майстерності Віктору Вальдесу. Перший матч. На «Местальї» обидві команди грали в дуже атакуючий футбол, але воротарі обох команд (Дієго Алвес- «Валенсія» і Хосе Пінто- «Барселона») були на висоті. Перші ворота, в які залетів м'яч, не зміг врятувати Пінто - відзначився Жонас. Зрівняли «Каталонці» через 10 хвилин. Варто додати, що в другому таймі підопічні Хосепа Гвардіоли виглядали набагато краще. Ліонель Мессі заробив пенальті, сам його пробив, але голкіпер «Кажанів», Дієго Алвес відбив одинадцятиметровий удар. Матч так і завершився-1:1, залишаючи відкритим питання фіналіста Кубка Короля. Цікаві факти «Барселона» - Перемога над «Реалом Сосьєдад» стала для Пепа Гвардіоли 160-ю на тренерському містку «Барси», що дозволило йому зрівнявся за цим показником з Франком Райкаардом. Попереду тільки Кройфф: у його активі 250 перемог. - "Барселона" отримала в Лондоні нагороду Laureus World Team of the Year як найкраща команда року. На церемонії клуб представляв Сандро Росель. - Тим часом, Сейду Кейта разом зі своєю збірною Малі вийшов у півфінал Кубка Африканських Націй. Півфінальна зустріч з Кот-д'Івуаром відбудеться сьогодні. «Валенсія» - У понеділок «Валенсія» була в гостях у мадридського «Атлетико». Результатом матчу стала нульова нічия і тепер «Валенсія» в таблиці вже на 11 очків позаду «Барселони». - Гаїска Мендьєта, який виступав раніше і за «Валенсію», і за «Барселону» заявив, що відправиться на «Камп Ноу» повболівати за своїх, маючи на увазі гостей. |
Відверте інтерв’ю Ліонеля Мессі
http://www.ua-gol.com/content/images...2869211949.jpg Інтерв'ю з Ліонелем Мессі не найпростіше завдання, зважаючи на непробивність футболіста, який кожного разу намагається не потрапити на заманку журналістів і тому характеризується небагатослівністю. Та все таке в цьому інтерв'ю є дещо про що не вдалося розпитати Мессі в попередніх. Про те, як він оцінює свій успіх Я не знаю. З початком нового сезону я ставлю перед собою тільки одну мету - намагатися перемогти у всіх змаганнях, не озираючись на минулій рік, незалежно від того, що я в ньому досягнув. Я завжди дивлюся вперед. У мене просто немає часу, щоб зупинитися і подумати про все, що сталося. Ось коли я вийду на пенсію, тоді і буду роздумувати про своє життя. Про свій тихий спосіб життя Я завжди так жив, ще з того часу, коли був підлітком. Завжди любив тільки футбол і приділяв йому весь свій час. Коли мене кликали прогулятися ввечері, я завжди відмовлявся, бо на наступний день у мене було тренування. Не подумайте, я люблю виходити з дому. Просто потрібно знати час, коли це слід робити. Все це було не даремно, тому що зараз, як і тоді, я присвятив себе футболу. Про свій перший досвід в Ла Масії, знаменитій футбольній школі «Барселони» Мені дуже пощастило, що я там виховувався, тому що я приїхав з Аргентини сам, а там постійно був разом з усіма хлопцями. Майже кожна дитина там була приїжджою, тому ми допомагали один одному. Правду кажучи, там було багато чудових моментів, тому що ми проводили один з одним дуже багато часу і все сильніше звикали один до одного. Так, там було кльово. Про свою підготовку до наступного Чемпіонату світу До Чемпіонату світу я готуюся так, як і до будь матчу. Не має значення, чи це Ліга Чемпіонів, чи Копа дель Рей. У кожному матчі я граю так, ніби це фінал. Про тиск у збірній Аргентини під час Кубка світу Тиск є в кожному матчі, і не тільки на мене, а й на всіх, хто є у збірній. Головне, що я зрозумів, граючи на Чемпіонаті світу - команда буде сильна, якщо всі гравці об'єднаються. Ось, що найважливіше в такому короткотерміновому турнірі. Про те, що в суперництві з Кріштіану Роналду він практично завжди стає кращим Я так не думаю. Я ніколи не зациклювався на цьому і не порівнював себе з іншими гравцями. Я просто хочу вдосконалюватися з кожним роком, рости як особистість, і якби Роналду не було, то я продовжував робити те ж саме. Про те, що він думає про Кріштіану Я думаю, що він хороша людина, хороший гравець, який багато робить для «Реала» і який в будь-який момент може вирішити результат гри. Про те, чи відчуває він тиск, коли Роналду забиває Ні. Мене хвилює тільки те, як грає «Мадрид» в цілому, адже вони - наші головні конкуренти. Але те, скільки забиває Роналду, мене не турбує. Про те, як він себе почуває, коли команда програє Погано. Ви могли це бачити. Зазвичай після поразок я не хочу ні з ким говорити. Я просто прокручую гру в своїй голові: що пішло не так, що я зробив неправильно, чому ми не виграли? Про те, чи довго він обмірковує поразки До наступної гри. На щастя, ми дуже часто граємо, тому багато часу на обдумування у мене немає. Про те, що він відчуває, коли його критикують аргентинці за його виступ у збірній Я дуже переживаю, мені боляче це чути. Вони говорять такі речі, які зовсім не межують з правдою. Що я не переживаю за збірну, не думаю про неї. Люди просто повинні зрозуміти, що футбол - гра командна, і в збірній я намагаюся грати також, як і в «Барселоні». Я роблю все, що від мене залежить. Про свою прихильність до Аргентини, незважаючи на те, що з 12 років живе в Барселоні Я ніколи не перестану бути аргентинцем. Я пишаюся тим, що я там народився. Але Барселона - теж мій дім, тому що тут є люди, які дали мені все. Але я ніколи не перестану відчувати себе аргентинцем. Про те, як його приймають фанати в інших країнах світу Це неймовірно. Я побував у багатьох країнах, але все одно продовжую дивуватися тому, як добре до нас ставляться. Це робить мене дуже щасливим. Про своїх товаришів по команді У Ла Масії нас навчили багато чому: смирення, дружбі, згуртованості, поваги до будь-якій людини, незалежно від того, хто він. Про Чемпіонат світу-2014 і про те, чи зуміє він там змусити замовчати своїх критиків Я сподіваюся на це. Сподіваюся, що цей Кубок стане Кубком Аргентини, і що ми станемо чемпіонами. Але якщо цього не станеться, я нічого не зможу з цим вдіяти. Але для підготовки є ще багато часу. |
Барселона у фіналі Кубка короля
http://ua-gol.com/content/images/new...2873564240.jpg Кубок короля. Півфінал, матч-відповідь. Перший матч: 1:1 "Барселона" - "Валенсія" - 2:0 Голи: Фабрегас, 16 - 1:0, Хаві, 81 - 2:0 "Барселона": Пінто, Пуйоль, Маскерано, Піке, Абідаль, Хаві, Тіаго, Фабрегас (Іньєста, 92), Куенка (Тельо, 89), Санчес (Дані Алвес, 85), Мессі "Валенсія": Дієго Алвес, Мігел, Рамі, Руїс, Матьє, Альбельда (Дані Парехо, 85), Фегулі, Банега (Тіно Коста, 69), Альба, Жонас, Адуріц (Пьятті, 79) Попередження: Фабрегас, 69, Тіаго, 82 - Адуріц, 22, Фегулі, 45, Руїс, 51 Вилучений: Фегулі, 77 У стартових складах обох команди було місце змін. Гвардіола традиційно перетасував склад, Дані Алвес і Крістітан Тельо виявилися в запасі, де, до речі, знайшлося місце і Андресу Іньєсті, зате з перших хвилин з'явився Хаві. У команди Емері головна несподіванка полягала у відсутності Роберто Сольдадо, місце якого зайняв Аріс Адуріц. Допомагати йому повинен був Жонас, а Пьятті опинився в резерві. Гості активніше почали зустріч. Евер Банега протягнув м'яч і дуже неточно пробив, а Віктор Руїс, після чудово розіграного стандарту і невдалої спроби завдати удар Матьє, ледь не переправив сферу в ціль, але кут був занадто гострим. "Барселона" ж не мала наміру поспішати. Каталонці спокійно пасували, найчастіше, в центральній зоні, планомірно тиснучи на оборону суперника. Левантійці встигали перекривати всі можливі зони для розвитку атак. "Валенсія" сміливо йшла вперед за кожної нагоди. Фегулі, після чудового пасу від Матьє, повинен був відкривати рахунок в матчі. Жеремі від лівої бровки видав передачу в діру в захисті "Барселони", а Фегулі вирішив бити на силу - м'яч просвистів в сантиметрах від дев'ятки воріт Пінто. Каталонці на цей момент відповіли голом. Мессі віддав чудовий пас, а Фабрегас на позиції лівого інсайда втік і в боротьбі з Мігелем перекинув м'яч над Алвесом - Дієго був безсилим - 1:0. Левантійці похитнулися і пропустили ще один різкий випад, який привезли собі самі. Рамі видав пас точно в ноги Мессі, Лео подарунок прийняв, тут же обіграв Аділя, вискочив на побачення з Алвесом і пробив - бразилець удар парирував, однак точно на Куенка. Ісаак поспішив і в сітку не влучив, запустивши круглого поруч зі стійкою. Згодом Хаві з Мессі розіграли штрафний: страж воріт гостей з другої спроби забрав м'яч у свої обійми. "Барселона" продовжувала тиснути, а підопічні Унаї Емері відбивалися. Спочатку Санчес затягнув з ударом, а трохи пізніше Фабрегас, опинившись віч-на-віч з Алвесом, програв дуель Дієго, якому знову вдалося врятувати свою команду. Другий тайм стартував з двох небезпечних моментів біля воріт Пінто, причому один з них був гольовим. Хорді Альба вийшов на передачу з глибини від Адуріца на лівому краю штрафного, втік від Пуйоля і пробив, але Пінто парирував. Господарі невдало винесли м'яч, пішов навіс в штрафний майданчик, де Адуріц головою пробив, але в руки Пінто. "Барселона" відповіла двома супер-моментами. Перший зробив Куенка: Ісаак впорався з Альбельдою і розкрив оборону пасом на Мессі, Лео пробив з лівої, але хтось із захисників кинувся під удар аргентинця - м'яч злетів у повітря і опустився на поперечину. Пройшла хвилина і Мессі зробив усе сам. Лідер каталонців пішов на трьох у карному гостей, просочився крізь них і дотягуючись за м'ячем таки пробив, та Алвес в черговий раз врятував. Не менш гаряче було і біля інших воріт. Знову провалилася оборона "блаугранас", Адуріц опинився на лівому краю, Пінто вискочив з рамки і Аріс його перекинув, проте Маскерано встиг підстрахувати воротаря і виніс м'яч на кутовий. Через мить вже Лео Мессі втік на побачення з Алвесом, спробував підрізати м'яч над тим, однак Дієго знову виручив. У відповідь Пінто відповів своєму візав сейвом удара Жонаса. І все-таки неймовірно видовищний матч фанатам подарував ще один гол. Хлопці Гвардіоли провели гостру і швидку контратаку, в ході якої Санчес з лівого краю відпасував в центр на Фабрегаса, а той віддав правіше на Хаві: Ернандес потужно пробив у дальній верхній кут - 2:0. "Барселона" у фіналі! |
Гвардіола: Ми грали, як ніколи
http://ua-gol.com/content/images/new...2877397039.jpg Наставник каталонської "Барселони" Пеп Гвардіола був дуже щасливий після перемоги над "Валенсією" у повторному матчі півфіналу Кубку Іспанії. "Ми грали, як ніколи, під час всього турніру. Фінал з "Атлетіком" буде дуже захоплюючим і дуже-дуже видовищним для глядачів". "В матчі взяли участь і дуже молоді гравці. Особливо хотілося б відзначити нашого голкіпера Пінто: практично він і вивів нас у фінал своє чудовою грою. Всі ці чотири роки він демонстрував відданість команді. Що ж стосується самої гри, то, не рахуючи дебюту, ми повністю контролювали хід матчу. Це вже наш третій фінал за чотири роки. Ми добилися цього результату з футболістами, які виграли все на командному та індивідуальному рівнях ", - сказав Гвардіола. |
Гвардіола обійшов Райкарда за кількістю перемог
http://sportanalytic.com/uploads/ima...1328645547.jpg Перемога над "Валенсією" в півфіналі Кубка Іспанії стала 161 за рахунком для Хосепа Гвардіоли на посту головного тренера "Барселони". Опубліковано: 06:30, 09 Лют Коментарів: 0 Переглядів: 167 Розмір тексту: Перемога над "Валенсією" в півфіналі Кубка Іспанії стала 161 за рахунком для Хосепа Гвардіоли на посту головного тренера "Барселони". Слідом за ним розташувалися Франк Райкард (160 перемог) і Рінус Міхелс[/b] (135). Випереджає Гвардіолу за цим показником тільки [b]Йоханн Кройфф. На рахунку голландця - 235 перемог в якості головного тренера "Барселони", повідомляє Infostrada. |
"Барселона" - "Валенсія" - 2:0.
Відео голів у півфінальному матчі Кубка Іспанії "Барселона" - "Валенсія" (2:0). http://videa.hu/videok/sport/barca-v...iF1ZoPpvICuesg |
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 02:49. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010