![]() |
У темі 1 долучень
Колишній гравець «Чикаго Буллз» Денніс Родман розповів про свою поведінку під час кар'єри в НБА і в сезоні 1997/98, зокрема.
Під час фінальної серії НБА з «Ютою» Родман пропустив тренування команди, щоб взяти участь у реслінгу. «Я просто хотів грати в баскетбол, тусити і переспати з усіма дівчатами. Тренер Філ Джексон розумів, що мені потрібно завжди робити те, що хочу. Але, виходячи на майданчик, я викладався на сто відсотків», - сказав Родман. Раніше Денніс Родман розповів, як Кім Чен Ин пив із ним горілку і запалював в караоке. Також зіркова модель Кармен Електра розповіла про те, як займалася з Родманом сексом в залі «Чикаго Буллз». |
У темі 1 долучень
Більшість баскетболістів іспанських клубів проголосували проти догравання поточного чемпіонату, який зупинили в березні через пандемію коронавірусу.
Союз професіональних гравців Іспанії опитав баскетболістів 12-ти клубів Ліги ACB, які мають виступити в заключній частині чемпіонату. 107 із 157-ми опитаних баскетболістів висловилися проти проведення завершальної частини чемпіонату. Проти голосували в першу чергу гравці клубів Євроліги. Так від «Барселони» за завершення чемпіонату висловилися всі 16 баскетболістів. Також проти догравання виступили всі 16 баскетболістів «Басконії». Від мадридського «Реалу» лише два гравці з 16-ти проголосували за продовження чемпіонату. Від «Валенсії» у опитування взяли участь 11 гравців – усі вони проголосували проти догравання. За продовження чемпіонату голосували «Сарагоса» (всі 11), «Андора» (11 з 13-ти), «Гран Канарія» (9 з 12-ти), «Тенерифе» (9 з 14-ти), «Ховентуд» (9 з 14-ти). |
У темі 1 долучень
Лідер «Лос-Анджелес Лейкерс» Леброн Джеймс висловив готовність дограти цей сезон НБА, який був перерваний у березні через пандемію коронавірусу.
У той же час, Джеймс заявив, що він і його партнери будуть грати тільки в тому випадку, якщо їхнє здоров'я буде в безпеці. «Не можна здаватися щодо цього сезону. Не тільки я і мої партнери по «Лейкерс» хочемо грати. Багато баскетболістів, яких я знаю особисто, готові продовжити. При цьому ми не хочемо ставити під загрозу здоров'я будь-якого з баскетболістів або членів їхніх сімей. Це пандемія, про яку ми нічого не знаємо, не можемо її контролювати. Гравці збираються вислухати людей, які стежать за ситуацією, за цифрами і даними. Я дуже хочу повернутися до гри, оскільки люблю баскетбол. Знаю, як він здатний надихати, як взагалі здатний надихати людей спорт. Тому ми хочемо скоріше і як тільки з'явиться можливість повернутися на майданчики, щоб повернути гру нашим фанатам», - сказав Джеймс. |
У темі 1 долучень
Коли відновиться регулярний чемпіонат НБА стане відомо в середині червня. Про це повідомляє інсайдер ESPN Брайан Віндхорст.
Відзначається, що до цього часу керівництво НБА прийме остаточне рішення про догравання сезону. В середині червня очікується публікація розкладу матчів. «Зараз всі тільки роблять несміливі кроки, і відкриття тренувальних баз стало одним sз таких кроків. Всі хочуть подивитися, що станеться в наступні два тижні. Якщо побачимо прогрес, то до середині червня НБА спробує рухатися далі і представити розклад. В цей же час буде зрозуміло, відновиться чемпіонат чи ні. Зараз ми рухаємося в позитивному напрямку», - сказав Віндхорст. |
У темі 1 долучень
Екс-центровий збірної України Кирило Фесенко розповів про свої невдалі переходах в кар'єрі.
«Найбільша моя помилка - це було погодитися на «Індіану Пейсерс». Я відновлювався після операції лівого коліна, коли порвав меніск на Євробаскеті-2011. Я приїхав в США в грудні і до березня не було жодної пропозиції, а потім за одну ніч у мене намалювалось їх відразу дві - від «Бостона» й «Індіани». «Індіана» хотіла мене до кінця сезону, а «Бостон» до кінця сезону і плюс ще рік по опції команди. Але «Бостон» пропонував мені трохи менше грошей, різниця була, як мені тоді здалося, значна, але зараз, як я розумію, незначна. Я зробив неправильний вибір. Я тоді відновлювався поруч з Денвером і туди приїжджав Док Ріверс, дивився на мене. Було індивідуальне тренування, вони мене хотіли бачити, а я погодився не на той контракт. Піддався ще на вмовляння на «агентозамінника», який сказав: «Зараз поїдеш в «Індіану» і покажеш, який ти красень, а на наступний рік зарплата буде ще більша». Коротше, маячня. «Індіана» мене підписала просто, щоб мене не підписав «Бостон». «Селтікс» же хотіли мене підписати, щоб перекрити Роя Хібберта (центрового «Пейсерс» - ред.), Із захистом проти якого у багатьох були проблеми. «Індіана» думала, що потрапляє на «Бостон» у плей-оф і зробила такий стратегічний хід. Але із «Бостоном» у плей-оф тоді ми так і не зіграли. Ну і треба згадати контракт з «Локомотивом» - це теж була велика помилка. Але там була істотна фінансова різниця в порівнянні з іншими пропозиціями. У «Локомотив» мене підписали до приходу тренера і Георгіос Барцокас не знайшов мені місця в команді. Він мені прямим текстом при першій нашій зустрічі сказав: «Я не знаю, що з тобою робити, мені не потрібен важкий великий в команді. Він намагався якось мене задіяти, але видно було, що він переступає через себе. Мені сказали, що, якщо я хочу, я можу залишатися в команді, але грати я практично не буду, запропонували шукати нову команду. Сказали, що зарплату буду отримувати, але буду сидіти на «банці». Тоді я і перейшов в «Канту», - сказав Фесенко. Раніше Фесенко розповів про важкі матчах проти Шакіла О'Ніла. |
У темі 1 долучень
Команди українських збірників Володимира Геруна та Артема Пустового зіграли чергові матчі фінального етапу чемпіонату Іспанії.
«Унікаха» перемогла «Ховентут» – 98:89. Герун за 12:45 набрав 2 очка (0/2 двоочкових, 2/2 штрафних), зробив 3 підбирання. «Барселона» перемогла «Басконію» – 81:75. Пустовий у цьому поєдинку не грав. Відтак «Барселона» наразі єдина команда групи А, у якої три перемоги після трьох матчів. «Унікаха» один матч програла саме «Барселоні». Нагадаємо, чемпіонат Іспанії поточного сезону зупинили в березні через пандемію коронавірусу. Наразі в фінальному етапі беруть участь 12 команд. |
У темі 1 долучень
Чемпіон України «Дніпро» ще на сезон подовжив контракт з американським розігруючим Генрі Дугатом.
У минулому сезоні захисник провів 24 матчі (всі в старті) в регулярному чемпіонаті Суперліги, набираючи в середньому по 13.5 очка, віддаючи 4.9 передачі (5-й показник у Лізі) і роблячи по 3.3 підбирання (РЕ 16.4) за 26,5 хвилин на майданчику. У Кубку Європи ФІБА Дугат зіграв у семи матчах (2 - в кваліфікації) і в середньому набирав по 11.4 очка, віддавав 6.6 передачі та робив 3.7 підбирання (РЕ 15.6) за 25 хвилин. |
У темі 1 долучень
Виконком Федерації баскетболу України прийняв ряд рішень щодо наступного сезон.
3-4 жовтня відбудеться Фінал чотирьох Кубка України-2020 року, який був перенесений з березня через пандемію коронавірусу. Через тиждень після цього повинен стартувати сезон 2020/21 Суперліги. Нагадаємо, що у Фіналі чотирьох зіграє чинний володар кубка «Дніпро», южненський «Хімік», «Київ-Баскет» і «Одеса». |
У темі 1 долучень
Атакуючий захисник «Лос-Анджелес Лейкерс» Ейвері Бредлі прийняв рішення не грати в чемпіонаті НБА після рестарту.
Своє рішення баскетболіст пояснив тим, щоб не піддавати ризику заразитися коронавірусом свою сім'ю. Відзначимо, що також догравати чемпіонат відмовилися Давіс Бертанс і Тревор Аріза. За свою відмову догравати сезон Бредлі втратить близько 650 тисяч доларів зарплати. Як повідомляє ESPN, «Лейкерс» можуть замінити Бредлі колишнім партнером Леброна Джеймса по «Клівленду» Джей Ар Смітом, який пропустив весь цей сезон. |
У темі 1 долучень
Легенда НБА Вінс Картер прийняв рішення завершити свою кар'єру у віці 43 років.
Картер дебютував в НБА в 1998 році, і в першому ж сезоні був визнаний найкращим новачком ліги. З 2000 по 2007 роки Картер щорічно приймав участь у Матчі всіх зірок, а в 2000 році також виграв конкурс слем-данків. В НБА Картер виступав за «Торонто» (1998-2004), «Нью-Джерсі» (2004-2009), «Орландо» (2009-2010), «Фінікс» (2010-2011), «Даллас» (2011-2014 ), «Мемфіс» (2014-2017), «Сакраменто» (2017-2018) і «Атланту» (2018-2020). Сумарно Картер провів в НБА 1541 матч, в яких набирав в середньому 16,7 очка, робив 4,3 підбирання і 3,1 передачі за гру. |
У темі 1 долучень
У вівторок, 23 червня НБА початку тестування гравців в процесі підготовки до відновлення сезону.
Сьогодні стали відомі результати першої хвилі тестів. З 302 протестованих у 16 був виявлений коронавірус. У число заражених точно входять Нікола Йокіч («Денвер»), українець Олексій Лень, Бадді Хілд і Джабарі Паркер (всі - «Сакраменто»), Малкольм Брогдон («Індіана»), Деррік Джонс («Маямі»), а також два гравці «Фінікса» і чотири гравці однієї з команд Західної конференції, імена яких не називаються. Сезон НБА планують відновити 30 липня в Орландо за участю 22 команд. |
У темі 1 долучень
Визначились всі учасники 1/2 фіналу заключного етапу чемпіонату Іспанії з баскетболу, який проводиться в форматі міні-турніру в Валенсії.
Центровий збірної України Артем Пустовий разом із «Барселоною» також вийшов до півфіналу. В останньому матчі каталонці програли «Тенеріфе» (86:87), але все одно вийшли до плей-оф з першого місця в групі. У наступному матчі команда українця зіграє проти «Бургоса», гра відбудеться 28-го червня. Крім «Барселони» та «Бургоса» до півфіналу вийшли «Валенсія» та «Басконія». Раніше «Унікаха» Володимира Геруна здобула третю перемогу в групі, але цього не вистачило для продовження боротьби за медалі. |
У темі 1 долучень
Баскетбольні уболівальники з усього світу визначили найкращий данк десятиліття за версією ФІБА.
Голосування тривало на сайті ФІБА. Міжнародна федерація запропонувала 32 данки різних гравців національних збірних від Америки, Європи, Африки та Азії з Океанією за період від 2010 по 2020 рік. У підсумку в фіналі іранець Арсалан Каземі переміг анголця Карлоса Мораїса. Каземі отримав 80658 голосів (55,8%) проти 63887 (44,2%) за суперника. Загалом за 20 днів уболівальники голосували 699188 разів за своїх обранців. Нагадаємо, у чвертьфіналі голосування в зоні Європи наш Іван Ткаченко поступився німцю Даніелю Тайсу – 47% проти 53%. |
У темі 1 долучень
Американський фахівець Крістіан Томас стане новим головним тренером МБК «Миколаїв».
39-річний фахівець має досить багатий європейський досвід. Він працював асистентом головного тренера збірної Словенії, також тренував словенський «Златорог». Останнім клубом Томаса був японський клуб «Бамбітіоус Нара», який виступав у другому дивізіоні місцевої ліги. У США Томас переважно працював на студентському рівні. Томас змінить на тренерському містку «Миколаєва» Віталія Чернія, який після кількох років роботи змінив «Миколаїв» на «Прометей». |
У темі 1 долучень
Чоловіча національна збірна України проведе тренувальний збір, який проходитиме у Києві. Команда Айнарса Багатскіса з 3 по 14 серпня працюватиме в столичному Палаці спорту.
Тренерський штаб команди планує зібрати усіх кандидатів до національної збірної. Список гравців, які працюватимуть в Києві, незабаром буде оголошено. Нагадаємо, наступні матчі збірна України зіграє 27 листопада на виїзді проти Словенії та 30 листопада вдома проти австрійців. |
У темі 1 долучень
«Барселона» оголосив про те, що 33-річний центровий Анте Томіч залишає клуб.
Хорватський баскетболіст грав за «Барселону» з 2012 році. За 8 років в клубі Томіч став чемпіоном Іспанії (2013/14), переможцем Суперкубка Іспанії (2015) і 3-кратним володарем Кубка Іспанії (2013, 2018, 2019). Останні два сезони Томіч був капітаном «Барселони». Всього Томіч провів 579 матчів за клуб. |
У темі 1 долучень
Баскетбольний клуб «Тернопіль» раніше заявляв про свої амбіції виступати в Суперлізі, а тепер глава клубу Ігор Комендант підтвердив, що команда зіграє в еліті і назвав бюджет.
«Я в кінці тижня переговорив з президентом ФБУ Михайлом Бродським. Вони задоволені наданими фінансовими гарантіями, так що в наступному сезоні БК «Тернопіль» гратиме в Суперлізі». «Ми розглядаємо мінімальний бюджет - 10 мільйонів гривень», - сказав Комендант в інтерв'ю виданню nova.te.ua. |
У темі 1 долучень
«Фенербахче» оголосив про призначення нового головного тренера. Ним став сербський фахівець Ігор Кокошков.
Кокошков у сезоні-2019/2020 працював на посаді асистента головного тренера «Сакраменто Кінгз» Люка Волтона. У найсильнішій баскетбольній лізі світу трудиться два десятиліття, з тих по як у 2000 році обійняв посаду помічника в «Лос-Анджелес Кліпперс». Кокошков став першим європейцем, що зайняв пост головного тренера в НБА. У сезоні-2018/2019 працював у «Фінікс Санз». Також Кокошков разом зі збірною Словенії виграв чемпіонат Європи-2017. У «Фенербахче» Кокошков змінить 9-разового чемпіона Євроліги Желько Обрадовіча, який покинув клуб влітку після 7 років роботи. |
У темі 1 долучень
Два клуби НБА «Мілуокі Бакс» і «Сакраменто Кінгз» закрили свої тренувальні бази через пандемію коронавірусу.
Як зазначає ESPN, в «Мілуокі» зафіксовано один випадок зараження коронавірусом. Нагадаємо, що в «Сакраменто» захворіли три баскетболісти - Бадді Хілд, Джабарі Паркер і Олексій Лень. Очікується, що база «Мілуокі» буде закритою до 9 липня, коли команда відправиться в Орландо, на перший матч після відновлення сезону. «Сакраменто» вилетить на гру в середу, 8 липня. Відзначимо, що тренувальні бази закрили також «Маямі Хіт», «Бруклін Нетс», «Лос-Анджелес Кліпперс» і «Денвер Наггетс». |
У темі 1 долучень
Президент «Барселони» Хосеп Бертомеу хоче, щоб 40-річний ветеран НБА Пау Газоль знову надів майку команди.
Газоль раніше заявив, що повернення в «Барселону» є привабливим варіантом для останнього сезону в його кар'єри. «Я б хотів, щоб Пау Газоль грав за «Барсу». Я ніколи нічого не виключаю, але у європейського баскетболу немає механізмів або ресурсів, які є в НБА »- сказав Бертомеу. Новий головний тренер «Барселони» Шарунас Ясікявічюс був товаришем по команді Пау Газоля в «Барселоні» в 2000-2001 роках. «У мене дуже близькі стосунки з ним», - сказав Ясікявічюс, який не проти запрошення Газоля в команду. Раніше «Барселону» покинув багаторічний лідер Анте Томіч. |
У темі 1 долучень
30 липня буде відновлено регулярний чемпіонат НБА. Під час догравання сезону на майках баскетболістів можуть нанести різні заяви.
Список заяв: Black Lives Matter; Say Their Names; Vote; I Can not Breathe; Justice; Peace; Equality; Freedom; Enough; Power to the People; Justice Now; Say Her Name; Sí Se Puede (Yes We Can); Liberation; See Us; Hear Us; Respect Us; Love Us; Listen; Listen to Us; Stand Up; Ally; Anti-Racist; I Am A Man; Speak Up; How Many More; Group Economics; Education Reform; Mentor. |
У темі 1 долучень
Лідер «Лос-Анджелес Лейкерс» Леброн Джеймс повідомив, що вирушив в Орландо (штат Флорида, США), де буде відновлено чемпіонат НБА.
«Тільки що залишив своє тепле ліжечко, щоб відправитися в бульку (bubble). Жахливе почуття, відчуття, що їду за ґрати. Ненавиджу залишати дім», - написав Джеймс в Twitter. Нагадаємо, що булькою називають місце, де будуть жити баскетболісти під час відновлення сезону. Це місце гравцям заборонено залишати. |
У темі 1 долучень
Американський баскетболіст Леброн Джеймс купив дорогий особняк у околицях Лос-Анджелеса. Спортсмен, який грає за «Лос-Анджелес Лейкерс», входить до топ-5 найбагатших спортсменів світу.
Леброн заробив за 2019 рік 88,2 млн доларів, з яких 39 млн витратив на особняк в Беверлі-Хіллз. На площі ділянки приблизно в один гектар розміщені основний будинок з прекрасним видом на Лос-Анджелес і океан, а також два гостьових. Також для розваг є величезний басейн, тенісний корт, домашній кінотеатр. У розпорядженні власників та їх гостей – 8 спалень, а інтер'єр декорований відразу 7 камінами. |
У темі 1 долучень
«Валенсія» зацікавлена в послугах українського центрового «Барселони» Артема Пустового.
Новий головний тренер «Барселони» Шарунас Ясікявічюс не проти бачити в своїй команді центрового «Валенсії» Майка Тобі. Якщо Тобі перейде в «Барселону», то трансфер Пустового в «Валенсію» стане набагато більш імовірним. «Валенсія» розглядає його як важливу опцію передньої лінії на додаток до Бояна Дублевіча і Дерріка Вільямса. |
У темі 1 долучень
БК «Запоріжжя» підписало контракт з американським захисником Майком Кеффі. У клубі сподіваються, що новачок стане лідером команди в сезоні 2020/21.
Кеффі (183 см, 80 кг) народився в місті Ріверсайд, штат Каліфорнія. У студентські роки виступав за університет Лонг-Біч. У 2015-му році виставляв свою кандидатуру на драфт НБА, але не був обраний жодним з клубів. Кеффі вже 5 років виступає в Європі. Останнім клубом американця був словацький «Лученець». У сезоні 2019/20 захисник провів 24 матчі, записавши на свій рахунок в середньому 17,1 очка, 4,4 підбирання, 5,1 передачі та 2,2 перехоплення. Раніше «Запоріжжя» підписало литовського форварда Аурімаса Мяускаса. |
У темі 1 долучень
Баскетболіст клубу НБА «Х'юстон Рокетс» Расселл Вестбрук повідомив, що захворів на коронавірус, тому не поїхав з командою в Орландо, де має відновитися сезон.
Гравець відзначив, що почуває себе добре і чекає, коли після карантину зможе приєднатися до команди. «Х'юстон» входить в число 22-х клубів, які повинні відновити сезон з 30-го липня. Разом з командою не поїхав і Джеймс Харден, але про те, що він захворів, інформації немає. |
У темі 1 долучень
Брендон Янг став черговим новачком «Київ-Баскета»
Столичний клуб узгодив умови контракту із досвідченим американським захисником, який минулого сезону став чемпіоном Болгарії в складі «Левські». Минулого сезону Янг провів 30 поєдинків в складі чемпіона Болгарії, набираючи в середньому 13 очок та роблячи 3.1 підбирань та 5.6 передач за гру. В сезоны 2018/19 Брендон Янг грав за «Черкаські Мавпи» в сезоні 2018/19. Раніше «Київ-Баскет» підписав Брюса Мейсі. |
У темі 1 долучень
Форвард «Бруклін Нетс» Майкл Бізлі заразився вірусом Covid-19.
Відзначимо, що баскетболіст тиждень тому підписав контракт з «Брукліном». Тепер Бізлі покинув комплекс НБА в Орландо. Чи повернеться він в клуб - поки невідомо. Нагадаємо, що «Брукліну» також не допоможуть Кевін Дюрент, Кайрі Ірвінг, Спенсер Дінвідді, Деандре Джордан, Торін Прінс, Вілсон Чендлер і Ніколас Клекстон. Нагадаємо, що поточний сезон НБА буде відновлено 30 липня в Орландо. |
У темі 1 долучень
«Дніпро» повідомив про продовження ще на один сезон угоди з досвідченим українським форвардом Максимом Корнієнком.
Минулого сезону Корнієнко в 24-х поєдинках Суперліги набирав у середньому 10 очок, 8,2 підбирання, 1,2 передачі та 1,5 блок-шота за матч. У Кубку Європи ФІБА в 8 поєдинках він у середньому набирав 10,8 очка, 9,8 підбирання, 1,4 передачі та 1,9 блок-шота. За блок-шотами українець входить в топ-5 гравців за історію Кубка Європи ФІБА. Раніше «Дніпро» підписав контракти з Джаредом Террелом і Генрі Дугатом та Станіславом Тимофеєнком. |
У темі 1 долучень
Український центровий «Сакраменто Кінгс» Олексій Лень отримав дозвіл прибути в розташування команди в Орландо для участі в рестарті сезону НБА.
Наприкінці червня у Леня, нагадаємо, було виявлено коронавірус. Український центровий тривалий час лікувався від хвороби і зміг приїхати в Орландо тільки в четвер увечері. Ще двоє заражених зі складу «Сакраменто» Бадді Хілд і Джабарі Паркер зробили це раніше. Після прибуття в Орландо Лень пішов на карантин в свою кімнату в очікуванні двох негативних тестів на коронавірус. Форвард «Кінгс» Харрісон Барнс залишається єдиним зараженим гравцем «Кінгс», який поки не отримав дозвіл приєднатися до команди. |
У темі 1 долучень
Національна баскетбольна асоціація вирішила роздати індивідуальні нагороди за сезон 2019/20 без урахування майбутніх матчів, які проходитимуть в Орландо.
Таке рішення прийнято для того, щоб гравці всіх 30 команд перебували в рівних умовах, оскільки в догравання сезону братимуть участь тільки 22 з них. Раніше все індивідуальні призи вручали за підсумками всього регулярного чемпіонату без урахування плей-оф. Нагадаємо, що поточний сезон НБА буде відновлено 30 липня в Орландо. |
У темі 1 долучень
Копія чемпіонського перстня колишнього гравця «Лос-Анджелес Лейкерс» Кобі Браянта була продана на аукціоні Goldin Auctions за 132 тис. доларів. Цей перстень баскетболіст подарував своєму батькові Джої після завоювання чемпіонського титулу в сезоні 1999/2000.
Точно такий же подарунок Браянт зробив своїй матері – Памелі. Сім років тому жінка продала обидва перстні та ще кілька речей колекціонерові. Той заплатив за все 280 тис. доларів. У кінці травня цього року перстень, подарований матері баскетболіста, пішов з молотка за 206 тисяч. У суботу, 18 липня, був проданий перстень, який Кобі подарував батькові. Браянт загинув у авіакатастрофі 26 січня. Причини аварії гелікоптера, на борту якого був баскетболіст, стали відомі тільки в червні. |
У темі 1 долучень
Захисник збірної України Іссуф Санон заявив про наміри провести прийдешній сезон в «Дніпрі».
«Не ясно, де проведу наступний сезон. До сих пір чекаю на підсумок переговорів «Дніпра» і «Олімпії». Я не бачу сенсу приховувати, що хочу провести цей рік вдома. Тут про мене піклуються, розраховують на мене. Але ми, баскетболісти, такі ж працівники, як і інші люди. Знаю, що «Дніпро» теж хотів би продовжити співпрацю, але якщо не вийде - поїду в інший клуб. Вірю в кращий варіант. Як на мене, то команда вже зараз укомплектована значно сильніше, ніж на старті минулого сезону. Однак, схоже, що посилення ще буде. Як мінімум, я чув, що клуб шукає ще одного бігмена, і тренер і президент хочуть, щоб це був рухливий, атлетичний гравець», - сказав Санон. Раніше повідомлялося, що «Дніпро» прагне зберегти у складі Санона. |
У темі 1 долучень
Головний тренер чоловічої збірної України з баскетболу Айнарс Багатскіс визначився зі складом, у якому національна команда проведе тренувальний збір у Києві з 3 по 14 серпня. До складу увійшли 16 гравців:
Захисники Денис Лукашов (Прометей, Україна) Ілля Сидоров (Прометей, Україна) Віталій Зотов (Хімік, Україна) Олександр Мішула (вільний агент) Олександр Кобець (вільний агент) Олександр Липовий (Промітеас, Греція) Богдан Близнюк (Київ-Баскет, Україна) Кирило Марченко (Хімік, Україна) Форварди Павло Крутоус (Київ-Баскет, Україна) Андрій Войналович (Хімік, Україна) В’ячеслав Бобров (Фуенлабрада, Іспанія) Сергій Павлов (Київ-Баскет, Україна) Центрові В’ячеслав Петров (Прометей, Україна) В’ячеслав Кравцов (вільний агент) Владислав Коренюк (вільний агент) Дмитро Скапінцев (Черкаські Мавпи, Україна). Головний тренер - Айнарс Багатскіс Асистенти - Віталій Степановський, Максим Міхельсон Нагадаємо, наступні матчі у відборі на Євробаскет-2021 збірна України зіграє 27 листопада на виїзді проти Словенії та 30 листопада вдома проти австрійців. Раніше повідомлялося, що збірна України націлена натуралізувати мінімум одного баскетболіста. |
У темі 1 долучень
Наставник збірної України Айнарс Багатскіс прокоментував збір, який команда проведе в Києві з 3-го по 14-е серпня.
Мета збору: «Метою збору було зібрати кістяк національної команди і пригадати те, що ми робили минулого літа та тиждень у лютому. Пригадати наші принципи захисту та концепцію нападу. Ну і особистий контакт, звичайно. Всі ми скучили за баскетболом і це буде хороша можливість для гравців в рамках цих двох тижнів підготуватись до сезону. Дякую ФБУ за те, що вдалося знайти кошти на проведення цього збору, який був моїм капризом. Ми зможемо подивитись на хлопців і, можливо, деякі гравці зробили хорошу домашню роботу, стали міцнішими фізично і буде відразу видно, хто займався протягом карантину». Склад збірної: «Я не говорю про «американців» — немає Михайлюка та Леня, але це було очікувано. Минулого літа Свят був із нами, виконав хороший обсяг роботи, а цього літа не буде Пустового та Геруна. Всі інші будуть і, я вважаю, що найкращі гравці України та декілька молодих талановитих баскетболістів, за якими я бачу майбутнє українського баскетболу, будуть на цьому зборі. Я розумію Геруна, який нещодавно закінчив сезон і зараз знаходиться у США. Висмикувати його було недоцільно. У Пустового також дуже поважна, обґрунтована та крута причина, через яку він пропускає цей збір. Якщо хоче, нехай сам пояснить». Про відсутність у складі гравців БК Дніпро: «Звичайно, розглядали, і якщо б був Санон здоровий у якості гравця Дніпра, його б обов’язково викликали. На минулий збір було викликано Закурдаєва. Але виходячи з тих позицій, які ми розглядаємо у збірній, на жаль, немає більше гравців Дніпра, яких можна було б запросити. Можете кидати в мене найбільшим камінням, якщо я незаслужено когось не викликав у збірну з Дніпра. На даний момент це наше рішення і я буду тільки радий, якщо ми с Федерацією помилилися та не викликали гравця, який класно відіграв минулий сезон і буде дуже добре грати наступний». |
У темі 1 долучень
Клуби Національної баскетбольної асоціації продовжують підготовку до рестарту сезону. 22 липня були зіграні перші контрольні матчі.
Нагадаємо, що сезон відновлять 22 команди чемпіонату, кожна зіграє по три контрольні матчі перед рестартом сезону, який запланований на 30 липня. «Кліпперс» здобули перемогу над «Орландо» (99:90), «Денвер» обіграв «Вашингтон» (89:82). «Бруклін» поступився «Новому Орлеану», а «Маямі» був сильнішим за «Сакраменто». Перший контрольний матч кожної команди складається з 4-х чвертей по 10 хвилин. НБА. Контрольні матчі «Кліпперс» – «Орландо» – 99:90 (21:26, 32:16, 22:28, 24:20) «Денвер» – «Вашингтон» – 89:82 (24:19, 18:17, 24:27, 23:19) «Бруклін» – «Новий Орлеан» – 68:99 (14:23, 21:33, 19:15, 14:28) «Маямі» – «Сакраменто» – 104:98 (27:21, 29:23, 17:27, 31:27) |
У темі 1 долучень
В Орландо клуби НБА продовжують підготовку до рестарту сезону. 23 липня були зіграні чергові контрольні матчі.
Нагадаємо, що сезон відновлять 22 команди чемпіонату, кожна зіграє по три контрольні матчі перед рестартом сезону, який запланований на 30 липня. «Мілуокі» – «Сан-Антоніо» – 113:92 (20:20, 27:21, 38:26, 28:25) «Індіана» – «Портленд» – 91:88 (20:29, 23:16, 30:20, 18:23) «Лейкерс» – «Даллас» – 104:108 (29:22, 26:22, 19:33, 30:31) «Юта» – «Фінікс» – 88:101 (19:28, 20:22, 27:23, 22:28) |
У темі 1 долучень
Клуб НБА «Детройт» планує продовжити контракт з українським форвардом Святославом Михайлюком. Угода буде розрахована на весь сезон 2020/2021.
У клубу є опція продовження контракту Михайлюка на рік на зарплату в 1,6 мільйона доларів, і «Пістонз» збираються її активувати. Крім Михайлюка, «Детройт» збирається продовжити контракт з Брюсом Брауном. Як і у випадку з Михайлюком, у «Пістонз» є опція продовження контракту ще на рік на зарплату в 1,6 мільйона доларів на рік. В середині липня Михайлюк відновив тренування з «Детройтом». |
У темі 1 долучень
Поп-виконавиця Анна Седокова погодилася вийти заміж за форварда збірної Латвії Яніса Тімма. Для 37-річної співачки це буде третій офіційний шлюб, для 28-річного лідера збірної Латвії - другий. Першим обранцем Седокової був лідер київського «Динамо» Валентин Белькевич, відносини з яким тривали з 2004 по 2006-й рік. Потім Седокова вийшла заміж за українського бізнесмена Максима Чернявського. Офіційно їх шлюб тривав також два роки - з 2011 по 2013-й рік.
У кожному шлюбі у Седокової народилося по дочці, третя дитина, син Гектор, народився в 2017-му році, коли Анна зустрічалася з Артемом Комаровим - сином російського олігарха, учасника списку Forbes. З 28-річним Тіммою екс-солістка «Віагри» познайомилася у власному барі в Москві. Бізнес у Седокової не пішов - бар довелося закрити після другої-третьої вечірки, але на одній з них Анна зустріла свою любов. Яніс Тімма був одружений на латвійській моделі Сані Тімма. Екс-дружина Тімма вважає, що Седокова стала причиною, чому їхня сім'я зруйнувалася. У екс-подружжя є спільна дитина. |
У темі 1 долучень
В Орландо клуби НБА продовжують підготовку до рестарту сезону. 26 липня були зіграні чергові контрольні матчі.
Нагадаємо, що сезон відновлять 22 команди чемпіонату, кожна зіграє по три контрольні матчі перед рестартом сезону, який запланований на 30 липня. «Оклахома-Сіті» - «Філадельфія» - 102:97 (26:31, 18:24, 26:26, 32:16) «Бостон» - «Фінікс» - 117:103 (29:32, 34:27, 31:22, 23:22) «Даллас» - «Індіана» - 111:118 (37:26, 27:35, 22:31, 25:26) «Торонто» - «Портленд» - 110:104 (25:25, 24:29, 38:21, 23:29) «Мемфіс» - «Х'юстон» - 104:119 (27:30, 23:29, 37:20, 17:40) Sport.ua Telegram |
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 12:35. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010