![]() |
У темі 1 долучень
Формула-1 оголосила про підписання нового контракту з керівництвом Гран-прі Австралії на проведення перегонів у Мельбурні.
Новий договір розрахований одразу до сезону 2035 року. Гран-прі Австралії проводиться з 1996 року, проте минулого і позаминулого року гонки не відбулися через коронавірус. |
У темі 1 долучень
Команда Формули-1 Астон Мартін ще не ухвалила рішення щодо майбутнього пілота Себастьяна Феттеля, чий контракт завершується наприкінці року.
Сам 4-разовий чемпіон Ф-1 поки що не коментує питання свого майбутнього. В Астон Мартіні підтвердили, що провели попередні переговори з німцем, але до конкретики поки що не дійшло. Команді при переході на новий технічний регламент поки що не вдається бути конкурентною. Цього сезону Феттель набрав 13 очок. |
У темі 1 долучень
Пілот Мерседеса Льюїс Хемілтон відреагував на скандал навколо відомого у минулому чемпіона Ф-1 Нельсона Піке.
У мережу потрапила частина інтерв'ю, де Піке португальською мовою тричі назвав Хемілтона «neguinho», що є расистським і образливим виразом. «Потрібно змінювати ментальність. Це не лише мова. Потрібно поміняти архаїчні підвалини, яким немає місця у нашому світі та у нашому спорті». «Я все життя оточений такими настроями (расистськими), весь час під ударом. Було достатньо часу, щоби це зрозуміти. Тепер настав час діяти», - сказав Хемілтон. Льюїс зараз є єдиним темношкірим пілотом Ф-1 і єдиним темношкірим чемпіоном. |
У темі 1 долучень
Колишній глава Формули-1 Берні Екклстоун навіть після початку варварського повномасштабного вторгнення росії в Україну залишається на боці володимира путіна.
Екклстоун заявив, що навіть «готовий захистити путіна від кулі», а Україна має піти на діалог та компроміс, якщо хоче зупинити війну. На щастя, нинішнє керівництво Ф-1 не підтримує таких прагнень колишнього голови. «Слова Екклстоуна – його особиста думка. І вона сильно відрізняється від того, що думають у Ф-1, а також відрізняється від цінностей нашого спорту», - заявили у Ф-1. Раніше Екклстоун вже відзначався спірними висловлюваннями. У 2020 році він сказав, що темношкірі люди зазвичай більші расисти, ніж білі. |
У темі 1 долучень
Топ-10: Сайнс, Ферстаппен, Леклер, Перес, Хемілтон, Норріс, Алонсо, Расселл, Чжоу, Латіфі
Відбулася кваліфікація Гран-прі Великої Британії. Цікаво, що це друга поспіль дощова кваліфікація після аналогічної погоди у Канаді. Найкращим у складних умовах став пілот Феррарі Карлос Сайнс. Для іспанського гонщика це дебютний поул у кар'єрі Формули-1. Топ-3 замкнули Макс Ферстаппен та Шарль Леклер. |
У темі 1 долучень
Топ-10: Леклер, Ферстаппен, Перес, Хемілтон, Норріс, Расселл, Алонсо, Цунода, Сайнс (штраф, старт з останнього ряду), Магнуссен (штраф, старт з останнього ряду).
Відбулася кваліфікація Гран-прі Франції. Поул виграв пілот Феррарі Шарль Леклер, який випередив Макса Ферстаппена та Серхіо Переса. Відзначимо Карлоса Сайнса, який через заміну двигуна буде змушений стартувати з 19-ї позиції. |
У темі 1 долучень
За підсумками Гран-прі Франції Макс Ферстаппен значно збільшив відрив від Шарля Леклера, який не фінішував через виліт у бар'єри.
Тепер Макс випереджає конкурента на 63 очки. 1. Макс Ферстаппен (Ред Булл) – 233 2. Шарль Леклер (Феррарі) – 170 3. Серхіо Перес (Ред Булл) – 163 4. Карлос Сайнс (Феррарі) – 144 5. Джордж Расселл (Мерседес) – 143 Кубок конструкторів 1. Ред Булл – 396 2. Феррарі - 314 3. Мерседес – 270 4. Альпін – 93 5. Макларен – 89 6. Альфа Ромео - 51 7. Хаас - 34 8. Альфа Таурі - 27 9. Астон Мартін - 19 10. Вільямс - 3 |
У темі 1 долучень
Пілот Феррарі Шарль Леклер визнає свою провину в невдачі на Гран-прі Франції, коли гонщик лідирував, але припустився помилки і вилетів у бар'єри.
«Це була моя помилка, не проблема з болідом. Мені здається, що я виступаю на своєму піку, але немає сенсу в таких виступах, якщо я помиляюся». «Втрачаю занадто багато очок. Вже втратив мінімум 32 очки в сезоні на своїх помилках, і якщо далі так продовжиться, а наприкінці я програю чемпіонство через 32 пункти, то знаю, що не заслуговую на титул», - сказав Леклер. Пілот відстає від лідера Макса Ферстаппена на 63 очки. |
У темі 1 долучень
За інформацією ЗМІ, новий контракт із командою Хаас є єдиним шансом Міка Шумахера залишитися у Ф-1 наступного сезону.
Альпін та Вільямс, де можуть бути вільні місця, не розглядають можливість підписати Міка. При цьому сам Хаас вже має інші варіанти, а контракт нинішнього пілота команди Кевіна Магнуссена розрахований ще на один рік. Шумахер є пілотом Академії Феррарі. Нинішнього сезону набрав 12 очок. |
У темі 1 долучень
Учора команда Формули-1 Макларен оголосила про припинення співпраці з пілотом Даніелем Ріккардо за підсумками цього сезону.
33-річний гонщик спростував інформацію ЗМІ, що планує завершити кар'єру. «Завершення кар'єри – не для мене. У мене ще є вогонь усередині, щоби продовжувати боротися за топ-рівні», - заявив Ріккардо. Повідомляється, що пілот може повернутися до команди Рено (тепер Альпін), а також має варіант з Хаас, де отримає можливість замінити Міка Шумахера. |
У темі 1 долучень
Команда Формули-1 Альфа Таурі оголосила, що японський пілот Юкі Цунода підписав новий контракт і зберіг місце основного гонщика на сезон-2023.
У поточному чемпіонаті 22-річний Цунода набрав 11 очок, а найкращим результатом було 7-е місце на Гран-прі Італії. Поки що немає інформації, хто буде напарником Юкі. Перший номер команди П'єр Гаслі, ймовірно, залишить Альфа Таурі, маючи можливість перейти до Альпін. |
У темі 1 долучень
26-річний французький гонщик П'єрр Гаслі виступатиме за дочірню команду Ред Булл до завершення терміну дії свого контракту з австрійським брендом.
Гаслі хоче стати пілотом першої команди родини Ред Булл. Якщо цього не станеться, то француз має намір піти. До Альфа Таурі (тоді — Торо Россо) П'єрр приєднався 2017 року. На його рахунку три подіуми у Формулі-1. У сезоні 2020 року Гаслі здобув свою прем'єрну перемогу на Гран-прі Італії. Нагадаємо, раніше стало відомо, що другим пілотом Альфа Таурі буде японець Юкі Цунода, який дебютував у Формулі-1 попереднього року. |
У темі 1 долучень
Президент команди Формули-1 Феррарі Джон Елкан впевнений, що найближчими роками Скудерія виграє мінімум по одному титулу в пілотському заліку та Кубку конструкторів.
При цьому Елкан впевнений, що пілотський титул виграє Шарль Леклер, а не Карлос Сайнс. «Ми повернулися до перемог у перегонах, Феррарі вже конкурентоспроможна команда. Але я не можу сказати, що задоволений, бо хочу більшого. Цього сезону ми бачимо і помилки, і проблеми з надійністю боліда». «Але я впевнений, що до 2026 року Феррарі виграє і пілотський титул, і Кубок конструкторів. І Шарль Леклер буде тут фаворитом», - сказав Елкан. Феррарі не виграє титулів з 2008 року. |
У темі 1 долучень
Президент Формули-1 Стефано Доменікалі вважає, що зараз серії не потрібно розширюватись і десяти команд цілком достатньо для повноцінного чемпіонату.
«Завжди потрібно шукати баланс. І завжди є ліміт. Наразі нинішнього числа команд цілком достатньо, немає потреби у нових учасниках». «Я не кажу, що цього ніколи не станеться, але поки що ми нічого такого не плануємо», - сказав Доменікалі. Раніше стало відомо і про прихід у Ф-1 компанії Ауді, проте вона займатиметься виробництвом двигунів. |
У темі 1 долучень
Пілот Мерседеса Льюїс Хемілтон, незважаючи на невдалий сезон, має на меті виграти 8-й чемпіонський титул і стати рекордсменом в історії Формули-1.
«Хочу стати першим, хто виграв 8 чемпіонських титулів. Мене інтригує ідея, що ніхто цього ще не досяг. Буду гордий, якщо мені вдасться це зробити з Мерседесом». «Думаю, я до кінця кар'єри буду з цією командою», - сказав Хемілтон. Зараз по 7 чемпіонських титулів мають Хемілтон та Міхаель Шумахер, але цього сезону Льюїс своєї мрії точно не здійснить. |
У темі 1 долучень
24-річний нідерландець Макс Ферстаппен розповів, чого чекає від майбутнього Гран-прі Сінгапуру, який відбудеться з 30 вересня до 2 жовтня. Він зізнався, що не думає про можливе чемпіонство, хоч і розуміє, що воно можливе.
«Ми давно не виступали в Сінгапурі, тож буде цікаво подивитися, як за цей час розвивалася траса. Це безперечно одна з кращих гонок року, а саме місце просто чудове. На такій трасі важливо провести хороше кваліфікаційне коло, тож зосередимося саме на цьому. Під час гонки нам потрібно бути готовими до всього, тому що зазвичай тут буває багато машин безпеки. Загалом це складна траса, де чималу роль відіграє вологість. Проїхати ідеальне коло через круті повороти і те, наскільки близько розташовані стіни, дуже важко. Щодо можливого чемпіонства, то насправді я не думаю про нього, а просто хочу здорово провести вікенд і проходити гонку за гонкою. Поспішати нікуди», - заявив Ферстаппен. Наразі Макс Ферстаппен у загальному заліку чемпіонату-2022 випереджає свого найближчого переслідувача - Шарля Леклера з «Феррарі» - на 116 очок. |
У темі 1 долучень
Топ-10: Леклер, Перес, Хемілтон, Сайнс, Алонсо, Норріс, Гаслі, Ферстаппен, Магнуссен, Цунода
Відбулася кваліфікація Гран-прі Сінгапуру, який повернувся до календаря Формули-1 після дворічної перерви. Поул виграв пілот Феррарі Шарль Леклер, який випередив Серхіо Переса всього на 0,022 секунди і Льюїса Хемілтона лише на 0,054 секунди. Оце щільність боротьби. А ось Макс Ферстаппен, який за певних варіантів вже завтра може стати чемпіоном, закінчив кваліфікацію 8-м. |
У темі 1 долучень
Топ-10: Перес, Леклер, Сайнс, Норріс, Ріккардо, Стролл, Ферстаппен, Феттель, Хемілтон, Гаслі
Відбулася гонка у рамках Гран-прі Сінгапуру. Перемогу здобув пілот Ред Булла Серхіо Перес, який стартував другим, але швидко випередив Шарля Леклера та втримав перевагу. Наприкінці Леклер серйозно насідав на Переса, але гонщик Ред Булла насилу відбився від атак суперника і здобув 4-ту перемогу в кар'єрі. Після гонки стюарди розглядали порушення Переса під час машини безпеки. Пілот отримав штраф у 5 секунд, але Серхіо мав запас у 7,6 секунди перед Леклером, тому зберіг перемогу. Топ-3 доповнили Леклер та Сайнс. Макс Ферстаппен, який міг уже сьогодні стати чемпіоном, стартував 8-м та фінішував 7-м. Наприкінці гонки Макс претендував на топ-3, але припустився помилки і був змушений їхати на додатковий піт-стоп. |
У темі 1 долучень
За підсумками Гран-прі Сінгапуру пілот Альпін Фернандо Алонсо випередив Кімі Райкконена та став рекордсменом Формули-1 за кількістю проведених гонок.
У Фернандо 350 гран-прі. Щоправда, у ювілейній гонці Алонсо не фінішував. 2-разовий чемпіон світу у Ф-1 здобув 32 перемоги та 98 разів фінішував на подіумі. Наступного сезону 41-річний Алонсо виступатиме за Астон Мартін. Топ-5 за кількістю гонок 1. Фернандо Алонсо – 350 2. Кімі Райкконен – 349 3. Рубенс Баррікелло - 322 4. Міхаель Шумахер – 306 5. Дженсон Баттон - 306 |
У темі 1 долучень
За інформацією ЗМІ, Формула-1 не знайшла серйозних перевищень стелі на витрати, яку минулого сезону було встановлено в серії на рівні 145 мільйонів доларів на сезон.
В останні тижні Мерседес і Феррарі почали активно звинувачувати Ред Булл у тому, що Бики суттєво перевищили стелю на витрати за підсумками 2021 року та мають бути покарані. Проте Ф-1, проаналізувавши платіжні відомості всіх команд, винесла вердикт, що серйозних порушень ніхто не допустив. У середу всі команди мають отримати сертифікат про те, що їм удалося вкластися у бюджет. Якщо команда Ф-1 перевищує ліміт на витрати на 5%, то їй загрожує штраф, а також втрата очок у Кубку конструкторів. Ред Булл у першому сезоні після введення нового технічного регламенту домінує у Ф-1. Пілот команди Макс Ферстаппен та самі Бики вже за підсумками Гран-прі Японії можуть гарантувати собі пілотський та командний титули. |
У темі 1 долучень
Формула-1 вперше з 2019 року повернулася до Японії для проведення гран-прі на автодромі Сузука.
У перших двох практиках пілотам завадив дощ, який не дав виконати нормальний обсяг роботи. У першому тренуванні найшвидшим став пілот Альпін Фернандо Алонсо, який випередив дует Феррарі. У другій практиці найкращими були гонщики Мерседеса Джордж Расселл і Льюїс Хемілтон. Вже за підсумками Гран-прі Японії Макс Ферстаппен може виграти чемпіонство, а Ред Булл – Кубок конструкторів. |
У темі 1 долучень
4-разовий чемпіон світу Себастьян Феттель, який завершує кар'єру після нинішнього сезону, розповів про найсильніших суперників у Формулі-1.
«Найскладнішим суперником назву Хемілтона. Особливо за часів, коли я був у Феррарі. Льюїс завжди був десь поруч, з ним було важко. До того я назвав би Фернандо Алонсо» «Завершення кар'єри? Я досі люблю спорт, люблю Ф-1. Можливо, якби останні роки я мав конкурентний болід і я б боровся за перемоги і титули, то я б не йшов зараз. Можливо, не знаю точно». «Фінішувати 10-м не дає мені жодного задоволення, якщо ти вже знаєш, що означає фінішувати першим. Рішення завершити кар'єру було непростим», - сказав Феттель. Нинішнього сезону у складі Астон Мартін Себ набрав 32 очки. |
У темі 1 долучень
Відбулася кваліфікація у рамках Гран-прі США. Поул виграв пілот Феррарі Карлос Сайнс.
Топ-3 замкнули Леклер і Ферстаппен. Топ-10: Сайнс, Леклер (+10 позицій штрафу), Ферстаппен, Перес, Хемілтон, Расселл, Стролл, Норріс, Алонсо, Боттас. |
У темі 1 долучень
Формула-1 та ФІА офіційно заявили, що команда Ред Булл порушила правило ліміту на витрати за підсумками сезону-2021. Бики не вклалися у стелю 145 мільйонів доларів.
Проте перевищення склало лише 2,2 мільйона, тому покарання буде мінімальним. Ред Булл не втратить очки у Кубку конструкторів, але має заплатити 7 мільйонів доларів штрафу, а також втратить 10% часу в аеродинамічній трубі під час підготовки до сезону-2023. Цього сезону Ред Булл домінує в чемпіонаті: пілот Макс Ферстаппен виграв титул, а команда взяла Кубок конструкторів. |
У темі 1 долучень
Бос команди Мерседес Тото Вольфф заявив, що команда готова обговорювати новий контракт Льюїса Хемілтона.
«Перш треба закінчити сезон, а вже потім, взимку, знайти спокійний момент, як нам це вдалося минулого разу. Після зимових свят є приблизно кілька місяців. Поки що ми ні про що не домовлялися». «Для нас Льюїс став більше, ніж просто гонщиком. Ми зараз не говоримо про завершення його кар'єри», – сказав Вольфф. Раніше 7-разовий чемпіон зголосився підписати багаторічний контракт |
У темі 1 долучень
Перед стартом Гран-прі Бразилії пілот Мерседеса Льюїс Хемілтон отримав статус почесного громадянина Бразилії. Британський пілот виступив перед парламентом і подякував за високий титул.
Льюїс багато разів освідчувався в любові до країни, де він виграв перший чемпіонський титул. Минулого сезону Хемілтон у красивому стилі виграв гонку, а після фінішу розгорнув бразильський прапор. «Я почуваюся одним з вас. Я маю багато відмінних спогадів про Бразилію», — заявив Хемілтон під час вручення йому документа про громадянство. Загалом у пілота три перемоги на трасі Інтерлагос. |
У темі 1 долучень
Топ-10: Ферстаппен, Перес, Леклер, Сайнс, Хемілтон, Расселл, Норріс, Окон, Феттель, Ріккардо
Відбулася фінальна кваліфікація сезону Формули-1 в Абу-Дабі. Останній поул чемпіонату забрав пілот Ред Булла Макс Ферстаппен. Топ-3 замкнули Серхіо Перес та Шарль Леклер. |
У темі 1 долучень
За інформацією італійських ЗМІ, бос команди Формули-1 Феррарі Маттіа Бінотто найближчим часом оголосить про звільнення з посади.
Контракт керівника спливає лише через рік, але Бінотто не відчуває підтримки керівництва компанії Феррарі, тому хоче покинути команду. Крім того, Феррарі продовжила серію сезонів без титулів, яка триває з 2008 року. У сезоні-2022 з новим регламентом Скудерія виглядала непогано, проте проблеми з надійністю завадили боротися з Ред Буллом. Шарль Леклер фінішував 2-м у загальному заліку, а команда стала другою у Кубку конструкторів. Повідомляється, що наступним босом Феррарі стане керівник Альфа Ромео Фредерік Вассер. |
У темі 1 долучень
Формула-1 оголосила про те, що у сезоні-2023 Гран-прі Китаю не відбудеться. Гонку, яка мала пройти у квітні, знову скасували через жорсткі коронавірусні обмеження.
Незважаючи на нормалізацію ситуації з коронавірусом у Європі, Північній Америці та інших регіонах, Китай зберігає великі обмеження через COVID-19. Гран-прі Китаю не проводиться з 2019 року. Очікувалося, що у новому сезоні Ф-1 буде рекордні 24 гонки, а керівництво серії тепер шукає можливість замінити гонку у Китаї іншим етапом. |
У темі 1 долучень
Команда Формули-1 Феррарі повідомила, що було вирішено не продовжувати контракт з пілотом Міком Шумахером, який останні сезони перебував в академії Скудерії.
Водночас команда Мерседес повідомила, що підписала з Шумахером контракт на сезон-2023. Мік буде резервним гонщиком Мерседеса. Минулі два сезони син легендарного Міка Шумахера провів у команді Хаас, проте не зумів вразити у Ф-1. Хаас за підсумками чемпіонату-2022 замінив Шумахера на Ніко Хюлькенберга. |
У темі 1 долучень
3 січня свій 54 день народження святкує легендарний пілот Формули-1 Міхаель Шумахер. На жаль, позитивних новин про здоров'я 7-разового чемпіона світу наразі немає.
У 2013 році Міхаель вдарився головою під час катання на лижах, і з того моменту подробиць про стан здоров'я Шумахера немає, оскільки його родина вирішила зберігати мовчання. Колишній бос Феррарі Жан Тодт розповідав, що часто приходить до Міхаеля в гості, він знаходиться при свідомості і розуміє, що відбувається навколо. |
У темі 1 долучень
4-разовий чемпіон світу Формули-1 Себастьян Феттель, який завершив кар'єру за підсумками минулого сезону, у майбутньому готовий спробувати себе у ралі.
«Звичайно, хочеться спробувати щось нове, але конкретики поки що немає. Мене завжди цікавили ралійні перегони, але я бачу, що це дуже велике випробування та виклик для мене, тому що ралі дуже відрізняється від звичайних перегонів по колу на боліді Формули-1». «Поки не готовий дати відповідь, подивимося», — сказав Феттель. За останні роки з Ф-1 у ралі переходив Кімі Райкконен, який не зумів досягти успіху і повернувся до Формули-1. |
У темі 1 долучень
Команда Формули-1 Вільямс показала те, як болід виглядатиме в сезоні-2023: поки що це не нова машина, а лише нові кольори.
Керівництву вдалося залучити нових спонсорів, а новим босом Вільямса став Джордж Уовлес, якого переманили у Мерседеса. Очікується, що лідером команди буде пілот Алекс Албон, а його партнером став новачок американець Логан Сарджант. |
У темі 1 долучень
У Бахрейні стартувала передсезонна підготовка команд Формули-1, а нові боліди вперше повноцінно виїхали на трасу.
Обидві сесії завершилися найкращим часом чинного чемпіона Макса Ферстаппена на Ред Булл. Бики провели безпроблемну сесію, наїздивши 157 кіл. Несподівано другий результат показав пілот Фернандо Алонсо, який взимку перебрався в Астон Мартін. Топ-5 замкнули пілоти Феррарі Карлос Сайнс та Шарль Леклер, а також гонщик Макларена Ландо Норріс. |
У темі 1 долучень
За підсумками першого етапу сезону Формули-1 у Бахрейні перші дві позиції загального заліку займають Макс Ферстаппен та Серхіо Перес, а Ред Булл уже лідирує у Кубку конструкторів.
Відзначимо третє місце Фернандо Алонсо та другу позицію Астон Мартін. 1. Макс Ферстаппен (Ред Булл) – 25 2. Серхіо Перес (Ред Булл) – 18 3. Фернандо Алонсо (Астон Мартін) – 15 4. Карлос Сайнс (Феррарі) – 12 5. Льюїс Хемілтон (Мерседес) – 10 Кубок конструкторів 1. Ред Булл – 43 2. Астон Мартін - 23 3. Мерседес – 16 4. Феррарі - 12 5. Альфа Ромео - 4 6. Альпін - 2 7. Вільямс - 1 8. Альфа Таурі - 0 9. Хаас - 0 10. Макларен - 0 |
У темі 1 долучень
Пілот Мерседеса Джордж Рассел після стартового етапу сезону в Бахрейні переконаний, що ніхто цього року не зможе конкурувати з Биками.
«Я очікую, що Ред Булл виграє усі гонки сезону-2023. Це моя ставка. Не бачу, хто може з ними конкурувати». «У кваліфікаціях на одному колі з ними може змагатися Феррарі, але в гоночному темпі Бики занадто сильні», – сказав Расселл. У першій гонці сезону Ред Булл оформив дубль. |
У темі 1 долучень
Колишній пілот Формули-1 Ніко Росберг пояснив, чому вирішив завершити кар'єру у 31 рік після того, як у 2016 році виграв чемпіонський титул у битві з Льюїсом Хемілтоном.
Тоді багатьох здивувало рішення Росберга. «Я став чемпіоном світу, зійшов на вершину. І злякався, що якщо продовжу кар'єру, то буду недостатньо швидким. І після цього залишусь без команди, і ніхто у Формулі-1 більше не захоче підписати зі мною контракт». «І тому вирішив, що краще завершити кар'єру раніше ніж пізніше. Хотів сам ухвалювати рішення», – сказав Росберг. |
У темі 1 долучень
Пілот команди Астон Мартін Фернандо Алонсо, якому влітку виповниться 42 роки, поки що не думає про завершення кар'єри у Формулі-1 і готовий обговорювати новий контракт.
«Цього сезону справи йдуть краще, ніж очікувалося, що змушує ще більше задуматися про продовження контракту. Я почуваюся свіжим, мотивованим та швидким. Я не знаю, скільки у мене ще залишилося сезонів у Формулі-1 – два, три чи чотири». «Хотілося б ще поборотися за щось важливе, проте закінчити кар'єру треба з посмішкою, з хорошими емоціями», — сказав Алонсо. Нинішнього сезону Алонсо чотири рази в п'яти гонках фінішував на подіумі та посідає третє місце у загальному заліку. |
У темі 1 долучень
Гельмут Марко, один з керівників команди Формули-1 Ред Булл, вважає, що Макс Ферстаппен вже перевершив за своїм рівнем 4-разового чемпіона світу Себастьяна Феттеля, який виграв усі свої титули у складі Биків.
«Ми вважали, що Себ – найкращий з найкращих. Але тепер у нас з'явився Макс. Феттель мав чудову базову швидкість і талант, а також завжди був готовий вивчати все до деталей». «З повагою до Себастьяна, але Макс просто кращий і на крок попереду. Ферстаппен – неймовірний талант», – сказав Марко. Нинішнього сезону Макс лідирує у загальному заліку, маючи всі шанси виграти третє чемпіонство. |
У темі 1 долучень
Президент Міжнародної федерації автоспорту Мохаммед Бен Сулайєм заявив, що Формула-1 не збирається змінювати правила і робити так, щоб припинити домінування Ред Булла.
Бики цього сезону виграли всі гонки, а Макс Ферстаппен впевнено йде до третього титулу. «Якщо ми підемо цим шляхом (змін правил), то відчинимо двері, які відчиняти не потрібно. Згадаймо про успішні сезони Мерседеса». «Зараз час Ферстаппена, час Ред Булла. Ф-1 не робитиме інші команди кращими. Ніхто іншим командам не заважає працювати та бути на рівні Ред Булла». «І ми не можемо карати Ред Булл за те, що вони працюють краще та показують результат. Це нечесно», – сказав Бен Сулайєм. Раніше у Ф-1 висловили впевненість, що протягом наступного сезону основні конкуренти зможуть наздогнати Ред Булл. |
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 14:04. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010