Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF

Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF (http://sat-prof.com.ua/index.php)
-   Спорт на SAT-TV (http://sat-prof.com.ua/forumdisplay.php?f=88)
-   -   Формула-1 (http://sat-prof.com.ua/showthread.php?t=972)

yyyyyhhh 13.07.2023 13:49

У темі 1 долучень
Бос Ред Булла Крістіан Хорнер упевнений, що команда не повторить домінування Мерседеса, який вигравав усі титули упродовж 7 сезонів.

Цього сезону Ред Булл виграв усі гонки.

«Я впевнений, що скоро буде рівність. Це вже можна побачити. Важливо зберігати стабільність правил і команди наздоженуть лідера. Не буде 7 років домінування Ред Булла. Сьогодні всі силові установки майже рівні, а прогрес шасі йде швидше, ніж прогрес моторів. Ми вже бачимо, що суперники скорочують дистанцію».

«Погляньте на Макларен. Вони вирішили багато в чому скопіювати наші ідеї. Це певною мірою приємно», – сказав Хорнер.

yyyyyhhh 27.07.2023 10:34

У темі 1 долучень
За підсумками гонки Гран-прі Угорщини пілот Ред Булла Макс Ферстаппен збільшив свій відрив від партнера вже на понад 100 пунктів.

1. Макс Ферстаппен (Ред Булл) – 281
2. Серхіо Перес (Ред Булл) – 171
3. Фернандо Алонсо (Астон Мартін) – 139
4. Льюїс Хемілтон (Мерседес) – 133
5. Джордж Расселл (Мерседес) - 90

Кубок конструкторів

1. Ред Булл - 452
2. Мерседес – 223
3. Астон Мартін – 184
4. Феррарі – 167
5. Макларен – 87
6. Альпін - 47
7. Вільямс - 11
8. Хаас - 11
9. Альфа Ромео - 9
10. Альфа Таурі - 2

yyyyyhhh 02.09.2023 09:46

У темі 1 долучень
Відбулися дві п'ятничні практики у рамках Гран-прі Італії. У першому тренуванні найшвидшим був Макс Ферстаппен на Ред Буллі, якому вдалося на 0,046 секунди випередити представника Феррарі Карлоса Сайнса.

У другій практиці найкращим був саме Сайнс. Відзначимо, що Феррарі на домашній етап привезла болід з оновленими кольорами, додавши жовті вставки.

Наприкінці другого тренування в аварію потрапив пілот Ред Булла Серхіо Перес.

yyyyyhhh 07.10.2023 11:08

У темі 1 долучень
Топ-10: Ферстаппен, Расселл, Хемілтон, Алонсо, Леклер, Піастрі, Гаслі, Окон, Боттас, Норріс

Відбулася кваліфікація у рамках Гран-прі Катару. Поул взяв пілот Ред Булла Макс Ферстаппен, який випередив дует Мерседеса Джордж Расселл - Льюїс Хемілтон.

Спочатку в топ-4 були пілоти Макларена Ландо Норріс та Оскар Піастрі, але їхні найкращі кола видалили через виїзд за межі траси.

Ферстаппен може оформити чемпіонський титул вже у суботу під час спринтерських перегонів. Для цього пілотові достатньо набрати лише три очки.

Зазначимо невдалий заїзд для Карлоса Сайнса та Серхіо Переса, які не пробилися у топ-10.

yyyyyhhh 23.10.2023 06:38

У темі 1 долучень
За підсумками перегонів у США Макс Ферстаппен продовжує вже у статусі чемпіона зміцнювати свою перевагу у загальному заліку. А ось Льюїс Хемілтон скорочує відставання від Серхіо Переса у битві за 2-е місце.

1. Макс Ферстаппен (Ред Булл) – 466
2. Серхіо Перес (Ред Булл) – 238
3. Льюїс Хемілтон (Мерседес) – 219
4. Фернандо Алонсо (Астон Мартін) – 183
5. Карлос Сайнс (Феррарі) – 168

Кубок конструкторів

1. Ред Булл – 704
2. Мерседес – 358
3. Феррарі - 327
4. Макларен – 239
5. Астон Мартін - 232
6. Альпін – 96
7. Вільямс - 23
8. Альфа Ромео – 16
9. Хаас - 12
10. Альфа Таурі - 7

yyyyyhhh 27.10.2023 12:22

У темі 1 долучень
Після спринту на Гран-прі США керівник Ред Булла Крістіан Хорнер закликав Формулу-1 подумати над змінами формату спринтерських перегонів.

Повідомляється, що ще до того Ф-1 думала, як покращити формат. Наразі спринт проходить у суботу, а топ-8 пілотів отримують очки (8 пунктів за 1-е місце, 7 – за 2-ге і далі до 8-ї позиції).

Формула-1 має кілька ідей з іншими форматами.

Наприклад, платити переможцю спринтерської гонки 1 мільйон доларів. Для цього Ф-1 може знайти спонсора, готового викласти 6-8 мільйонів за сезон (залежить від кількості спринтів у сезоні).

Обговорюється можливість зробити окремий спринтерський залік, щоб очки за гонку не враховувалися у загальний залік, а йшли лише до спринтерського зі своїм переможцем за підсумками сезону. Давно є ідеї зворотної стартової решітки.

Наприклад, у спринті першим стартує той, хто у стандартній кваліфікації показав 10-й результат, а володар поулу почне заїзд 10-м (зворотня решітка для топ-10 у кваліфікації або повна зворотня решітка, коли поул-сітер починає спринт 20-м).

Незважаючи на невдоволення того ж Макса Ферстаппена, який взагалі вважає спринт зайвим заходом, Формула-1 поки не планує відмовлятися від формату. Нинішнього сезону пройде 6 спринтерських перегонів, у 2024 році їх навряд чи стане менше.

yyyyyhhh 08.11.2023 12:51

У темі 1 долучень
За підсумками Гран-прі Бразилії пілот Ред Булла Серхіо Перес збільшив свій відрив від Льюїса Хемілтона у боротьбі за друге місце загального заліку.

1. Макс Ферстаппен (Ред Булл) – 524
2. Серхіо Перес (Ред Булл) – 258
3. Льюїс Хемілтон (Мерседес) – 226
4. Фернандо Алонсо (Астон Мартін) – 198
5. Ландо Норріс (Макларен) – 195

Кубок конструкторів

1. Ред Булл – 782
2. Мерседес – 382
3. Феррарі - 362
4. Макларен – 282
5. Астон Мартін - 261
6. Альпін – 108
7. Вільямс - 28
8. Альфа Таурі - 21
9. Альфа Ромео – 16
10. Хаас - 12

yyyyyhhh 19.11.2023 17:35

У темі 1 долучень
Макс Ферстаппен виграв гонку у Вегасі, а для команди Ред Булл цей успіх став 20-м цього сезону. Бики встановили рекорд Формули-1 за кількістю командних перемог в одному сезоні.

Ферстаппен виграв 18 гонок, а у Серхіо Переса дві перемоги.

Перес за підсумками заїзду у Лас-Вегасі гарантував собі 2-е місце у загальному заліку за підсумками сезону. Ред Булл вперше у своїй історії закінчить чемпіонат на перших двох позиціях пілотського заліку.

симчич 25.11.2023 17:34

Взяв останній поул сезону. Ферстаппен виграв кваліфікацію в Абу-Дабі

https://pic.sport.ua/images/news/0/1...rig_653998.jpg

Остання кваліфікація у сезоні Формули-1

Відбулася кваліфікація у рамках останнього етапу сезону Формули-1 в Абу-Дабі. Поул виграв пілот Ред Булла Макс Ферстаппен, який випередив Шарля Леклера та Оскара Піастрі.

Для Макса це 12-й поул у сезоні.

Зазначимо невдачу пілота Феррарі Карлоса Сайнса, який не вийшов у другий сегмент кваліфікації.

Топ-10: Ферстаппен, Леклер, Піастрі, Расселл, Норріс, Цунода, Алонсо, Хюлькенберг, Перес, Гаслі

https://pic.sport.ua/images/media/orig/fc/60893.jpg

симчич 26.11.2023 17:37

Фінал сезону Ф-1 в Абу-Дабі. Ферстаппен виграв 19 гонку у чемпіонаті

https://pic.sport.ua/images/news/0/1...rig_654177.jpg

Неймовірний рік для Ред Булла та пілота

Відбулася гонка у рамках останнього етапу сезону Формули-1 в Абу-Дабі. Перемогу здобув чемпіон Макс Ферстаппен, який стартував з поула та поїхав до перемоги.

Для пілота Ред Булла це 19-та перемога в сезоні. Топ-3 замкнули Шарль Леклер та Джордж Расселл.

У Кубку конструкторів Феррарі не зуміла випередити Мерседес у битві за друге місце.

Топ-10:
Ферстаппен, Леклер, Расселл, Перес, Норріс, Піастрі, Алонсо, Цунода, Хемілтон, Стролл

симчич 26.11.2023 17:38

Макс ФЕРСТАППЕН: «Виграв 19 гонок у сезоні. Буде складно повторити в 2024»

https://pic.sport.ua/images/news/0/1...rig_654181.jpg

Неймовірний сезон для Макса

Пілот Ред Булла Макс Ферстаппен виграв останній етап сезону Формули-1, здобувши свою 19 перемогу. Триразовий чемпіон коротко підбив підсумки чемпіонату.

«Неймовірний сезон. 19 перемога у сезоні, але шкода, що це останні миті за цим болідом. Важко буде повторити цей результат у новому чемпіонаті. Вдячний команді за всю цю роботу».

«Ми вже працюємо над новою машиною, але й конкуренти роблять усе, щоб нас наздогнати. Має бути цікаво», – сказав Ферстаппен.

Нинішнього сезону Бики виграли 21 гонку з 22-х, ще одна перемога на рахунку Феррарі.

симчич 26.11.2023 17:40

Загальний залік та Кубок конструкторів за підсумками сезону Формули-1

https://pic.sport.ua/images/news/0/1...rig_654180.jpg

Завершився сезон-2023 у Ф-1

За підсумками фінального гран-прі сезону Формули-1 в Абу-Дабі сформовано повний пілотський та командний заліки у чемпіонаті-2023.

Чемпіоном, віце-чемпіоном та бронзовим призером стали Макс Ферстаппен, Серхіо Перес та Льюїс Хемілтон. У Кубку конструкторів топ-3 сформували Ред Булл, Мерседес та Феррарі.

1. Макс Ферстаппен (Ред Булл) – 575
2. Серхіо Перес (Ред Булл) – 285
3. Льюїс Хемілтон (Мерседес) – 234
4. Фернандо Алонсо (Астон Мартін) – 206
5. Шарль Леклер (Феррарі) – 206
6. Ландо Норріс (Макларен) - 205
7. Карлос Сайнс (Феррарі) – 200
8. Джордж Рассел (Мерседес) – 175
9. Оскар Піастрі (Макларен) – 97
10. Ленс Стролл (Астон Мартін) – 74

Кубок конструкторів
1. Ред Булл – 860
2. Мерседес – 409
3. Феррарі - 406
4. Макларен – 302
5. Астон Мартін – 280
6. Альпін – 120
7. Вільямс - 28
8. Альфа Таурі - 25
9. Альфа Ромео – 16
10. Хаас - 12

yyyyyhhh 29.11.2023 09:52

У темі 1 долучень
Сезон-2023 у Формулі-1 вийшов надзвичайно успішним для пілота Ред Булла Макса Ферстаппена, який виграв третій чемпіонський титул.

Проте лише тріумфом у загальному заліку гонщик не обмежився. Макс встановив цілу низку досягнень за підсумками минулого чемпіонату.

- найбільше перемог у сезоні (19) та найбільший відсоток перемог у сезоні (86%);

- найбільше перемог поспіль (10);

- найбільше подіумів (21);

- найбільше хет-триків (поул, перемога, найкраще коло) (6);

- найбільше набраних очок за сезон (575) та найбільший в історії відрив від другого місця (290);

- перший пілот, який лідирував у сезоні понад 1000 кіл (1003);

- найбільше перемог з поулу в сезоні (12) та поспіль перемог з поулу (16, з урахуванням сезону-2022);

- рекорд за кількістю поспіль гонок у статусі лідера загального заліку (39);

- рекордна кількість піт-стопів у переможній гонці (4);

- рекорд з перемог у спринтерських гонках за сезон (4).

yyyyyhhh 01.12.2023 13:52

У темі 1 долучень
Пілот Мерседеса Льюїс Хемілтон після драматичного сезону-2021, де британець на останньому колі програв титул Максу Ферстаппену, думав про завершення кар'єри.

Хемілтон мав шанс завоювати рекордний 8-й чемпіонський титул.

«Я тоді думав одразу завершити кар'єру після сезону-2021. Було дуже багато емоцій, але не варто ухвалювати важливих рішень під впливом емоцій».

«Було важко, але я провів відпустку зі своєю сім'єю і вирішив продовжувати кар'єру», – сказав Хемілтон.

Цього року Хемілтон продовжив контракт з Мерседесом на два сезони.

yyyyyhhh 11.12.2023 05:05

У темі 1 долучень
Пілот Астон Мартіна Фернандо Алонсо вважає, що в 42 роки провів один з найкращих сезонів у кар'єрі. Дворазовий чемпіон світу завершив сезон-2023 на 4 позиції загального заліку.

«Коли я відчую, що став повільним, то перший підніму руки і скажу, що настав час закінчувати. Мені 42 роки, але я надзвичайно впевнений у своїх силах. Я провів найкращий сезон у своїй кар'єрі. Разом з чемпіонатом 2012 року це мій найкращий сезон. Я вважаю нинішній сезон найкращим у плані пілотування боліду. Я був мотивований, я був готовий фізично».

«Що може змусити мене завершити кар'єру, то це перевантажений календар. Цього року було 22 гонки, наступного має бути 24. Важко для всіх проводити по три гонки за три тижні, як це було зараз», – сказав Алонсо.

Контракт пілота спливає після сезону-2024.

yyyyyhhh 14.12.2023 10:49

У темі 1 долучень
Пілот Ред Булла Серхіо Перес невдало провів сезон-2023, однак у новому чемпіонаті мексиканець розраховує кинути виклик напарнику Максу Ферстаппену.

«Основна мета – виграти чемпіонат. Я вже фінішував другим, тепер потрібно покращити на одну позицію. Але я розумію, що це величезний виклик. У 2024 році отримаю новий шанс. Чесно скажу, що минулого сезону я не почував себе добре в цьому боліді».

«Сподіваюся, новий сезон буде для мене кращим. Щодо Ферстаппена, то він провів найкращий сезон в історії Ф-1. Він був неймовірним», – сказав Перес.

Контракт пілота спливає у 2024 році.

yyyyyhhh 25.12.2023 06:09

У темі 1 долучень
Жан Тодт, екс-бос Феррарі часів домінування Міхаеля Шумахера, продовжує спілкуватися з 7-кратним чемпіоном світу, який перебуває у важкому стані.

«Я не сумую за Міхаелем, тому що він тут, він залишається з нами. Але це не той Міхаель, який був раніше. Він став іншим, але тішить, що його чудово підтримує сім'я. Вони його захищають».

«У нього тепер інше життя, і мені пощастило, що я можу продовжувати спілкуватися з ним. На жаль, доля завдала йому важкого удару, він більше не та людина, яку ми пам'ятаємо у Формулі-1», — сказав Тодт.

Німець у 2013 році отримав тяжке ушкодження голови під час катання на лижах. Сім'я не розголошує інформацію про його здоров'я.

yyyyyhhh 01.01.2024 15:00

У темі 1 долучень
Керівники команд Формули-1 наприкінці року взяли участь в опитуванні на найкращого пілота сезону-2023. Кожен гонщик отримав певну кількість балів, а потім сформувалася таблиця топ-10.

Логічно, що перше місце зайняв чемпіон Макс Ферстаппен, який виграв 19 гонок. Друге місце отримав Фернандо Алонсо на Астон Мартіні, а топ-3 замкнув Ландо Норріс з Макларен.

Найбільший регрес порівняно з опитуванням минулого року показали Джордж Расселл і Серхіо Перес.

yyyyyhhh 13.01.2024 12:04

У темі 1 долучень
Команда Формули-1 Феррарі у своїх соціальних мережах привітала з ювілеєм Міхаеля Шумахера, якому 3 січня виповнилося 55 років.

Легендарний гонщик у складі Скудерії завоював 5 чемпіонських титулів, провів 180 гран-прі та виграв 72 гонки. Останню гонку німець провів у 2012 році.

2013 року стався інцидент під час катання на лижах. Шумахер сильно вдарився головою і з того часу перебуває у тяжкому стані. Сім'я не розкриває подробиць його здоров'я.

«Ми завжди з тобою», – відзначили у Феррарі.

yyyyyhhh 03.02.2024 07:36

У темі 1 долучень
Бос Мерседеса Тото Вольфф визнав, що рішення Льюїса Хемілтона залишити команду після сезону-2024 і перейти до Феррарі стало для нього несподіванкою.

«Колись мав прийти час нашого розставання з Льюїсом. І цей час незабаром настане. Якби мені два дні тому сказали, що Хемілтон іде у Феррарі, я б у це не повірив. Але ситуація у Формулі-1 змінюється дуже швидко. Сподіваюся, ми добре проведемо разом останній сезон».

«Щодо заміни для Льюїса, то поспішати ми не будемо. В останні тижні деякі пілоти встигли продовжити свої контракти (Леклер та Норріс – прим), тому часові рамки виявилися для нас невдалими. Шукатимемо варіанти», — сказав Вольфф.

Після відходу Хемілтона першим номером буде Джордж Расселл.

yyyyyhhh 25.02.2024 08:49

У темі 1 долучень
Пілот Астон Мартіна Фернандо Алонсо після завершення передсезонних тестів Формули-1 заявив, що чемпіоном у сезоні-2024 стане Макс Ферстаппен, що розуміють усі пілоти.

«Я вважаю, що Ферстаппен – чемпіон, а Ред Булл домінує у Ф-1. Залишається лише дивитися на їхній виступ. 19 інших пілотів уже знають, що чемпіонат вони не виграють. Це жорстокий спорт».

«Я б сказав, що цього сезону у всіх інших навіть менше шансів виграти одну гонку», – сказав Алонсо.

Перший гран-прі сезону стартує 29 лютого.

yyyyyhhh 20.03.2024 12:24

У темі 1 долучень
Французький пілот команди Формули-1 «Альпін» П'єр Гаслі став одним із співвласником французького футбольного клубу «Версаль». Якою саме частиною акцій володітиме 28-річний автогонщик – невідомо, але йдеться про міноритарний пакет акцій.

«Я радий попрацювати з «Версалем», бо завжди хотів стати частиною професійного футболу. Ми з партнерами поділяємо цінності, амбіції та дух суперництва, і це дасть нам змогу рухати клуб уперед. Це початок дуже красивої історії. Уперед, «Версаль», – заявив Гаслі.

«Версаль» був заснований у 1989 році. Зараз клуб посідає десяте місце в третьому дивізіоні чемпіонату Франції. Найвище досягнення в історії клубу – вихід у півфінал Кубка Франції 2021/2022.

yyyyyhhh 28.04.2024 18:00

У темі 1 долучень
Команда Формули-1 Ауді, яка розпочне виступи з сезону-2026, оголосила про підписання контракту з пілотом Ніко Хюлькенбергом. Німець після цього сезону залишає Хаас і на сезон-2025 перейде в Заубер.

Заубер з 2026 року стане Ауді. Німецький автогігант вже викупив Заубер і готується до участі у Ф-1 як заводська команда, але наступний чемпіонат ще проведе під старим брендом.

36-річний Хюлькенберг у нинішньому сезоні у складі аутсайдера Хаас набрав 4 очки.

Відомо, що на роль першого номера команди Ауді розглядає Карлоса Сайнса.

yyyyyhhh 24.05.2024 07:36

У темі 1 долучень
Пілот Ред Булла Макс Ферстаппен виграв гонку в Емілії-Романьї та зміцнив лідерство у загальному заліку. Зазначимо, що на друге місце вийшов Шарль Леклер, який випередив Серхіо Переса.

У Кубку конструкторів Феррарі переслідує Ред Булл, топ-3 замикає Макларен.

1. Макс Ферстаппен (Ред Булл) – 161
2. Шарль Леклер (Феррарі) – 113
3. Серхіо Перес (Ред Булл) -107

4. Ландо Норріс (Макларен) - 101
5. Карлос Сайнс (Феррарі) – 93
6. Оскар Піастрі (Макларен) – 53
7. Джордж Расселл (Мерседес) - 44
8. Льюїс Хемілтон (Мерседес) – 35
9. Фернандо Алонсо (Астон Мартін) – 33
10. Юкі Цунода (РБ) – 15

Кубок конструкторів

1. Ред Булл – 268
2. Феррарі - 212
3. Макларен – 154
4. Мерседес – 79
5. Астон Мартін - 44
6. РБ – 20
7. Хаас - 7
8. Альпін - 1
9. Вільямс - 0
10. Заубер - 0

yyyyyhhh 06.06.2024 17:41

У темі 1 долучень
За інформацією британських ЗМІ, у пілота Карлоса Сайнса, який покидає Феррарі після сезону-2024, не залишилося варіантів з топ-командами.

Ред Булл вже оголосив про новий контракт Серхіо Переса, а Мерседес готується підписати договір з молодим Андреа Кімі Антонеллі.

Повідомляється, що в результаті у Сайнса залишилося лише два реальні варіанти на 2025 рік: це перехід до Вільямса або контракт з командою Заубер.

Вільямс останні роки є середняком-аутсайдером Формули-1, а Заубер з 2026 року стане заводською командою Ауді, що відкриває непогані перспективи.

Ауді хоче бачити Сайнса своїм першим номером, але пілот поки що не впевнений, що це правильний варіант. З 2026 року набуде чинності новий технічний регламент, який може змінити баланс сил у чемпіонаті.

yyyyyhhh 13.09.2024 14:18

У темі 1 долучень
Керівник команди Формули-1 Астон Мартін Майк Крек підтвердив, що цікавиться можливістю підписати пілота Ред Булла Макса Ферстаппена з сезону-2026.

«Двері для Макса в Астон Мартін завжди відчинені. Ми запросили найкращого інженера Ред Булла Едріана Ньюї, і це повністю змінює сприйняття Астон Мартіна, зокрема для пілотів».

«Ми більше не будемо середняками, у нас зовсім інший підхід до справи», – сказав Крек.

Ферстаппен підтвердив, що сезон-2025 проведе у Ред Буллі, проте 2026 рік і далі залишається під питанням. У послугах чемпіона зацікавлений Мерседес.

yyyyyhhh 02.11.2024 08:59

У темі 1 долучень
У рамках гран-прі Формули-1 у Бразилії відбулася спринтерська кваліфікація. Поул завоював пілот Макларена Оскар Піастрі, який випередив напарника Ландо Норріса.

Макларен домінує в сесії – Шарль Леклер відстав від топ-2 майже на 0,3 секунди. Макс Ферстаппен показав 4-й час.

У топ-10 не зуміли пробитися Льюїс Хемілтон і Серхіо Перес, а ось молодий Олівер Берман, який замінює в Хаасі Кевіна Магнуссена, показав 10-й результат. Гонщик академії Феррарі весь вік-енд має швидкість на автодромі Інтерлагос. Те саме стосується Ліама Лоусона на РБ.

Спринт пройде в суботу вдень перед основною кваліфікацією для гонки.

yyyyyhhh 07.02.2025 19:04

У темі 1 долучень
Пілот Мерседеса Джордж Расселл вважає, що готовий до того, щоб боротися за титул Формули-1, якщо команда надасть належний болід.

«Я абсолютно точно готовий боротися за титул, якщо буде болід. У команді всі неймовірно вмотивовані. У нас за останні роки були проблеми та помилки, але якщо з'являвся шанс, то ми вигравали гонки».

«І це дає мені оптимізм на новий сезон, що за конкурентної машини ми готові боротися за чемпіонство. Усі в команді налаштовані на це», – сказав Расселл.

Минулого сезону Джордж здобув дві перемоги.

yyyyyhhh 09.03.2025 12:03

У темі 1 долучень
Гонка чемпіонів, що відбулася 7–8 березня на стадіоні Accor у Сіднеї, зібрала найкращих пілотів з усього світу. Під час заходу спортсмени та вболівальники віддали шану легендарному пілоту Формули-1 Міхаелю Шумахеру, розгорнувши банер із написом: «Продовжуйте боротися, Міхаелю – ми сумуємо за тобою». Цей момент став одним із найзворушливіших за весь вікенд.

На церемонії були присутні син Міхаеля, Мік Шумахер, а також його близький друг і колишній товариш по команді Себастьян Феттель. Обидва гонщики допомагали тримати прапор перед натовпом, який зустрів їхню данину оваціями. Шумахер і Феттель беруть участь у Гонці чемпіонів як частина «суперкоманди» в Кубку націй.

Міхаель Шумахер по праву вважається одним із найвидатніших пілотів в історії Формули-1. Він сім разів ставав чемпіоном світу, встановивши численні рекорди та вплинувши на покоління гонщиків.

На жаль, після важкої черепно-мозкової травми, отриманої внаслідок нещасного випадку на лижах у 2013 році, Шумахер відійшов від публічного життя. Його реабілітація проходить під наглядом родини, зокрема дружини Корінни, яка залишається його головною підтримкою.

yyyyyhhh 12.03.2025 09:37

У темі 1 долучень
Оскар Піастрі підписав багаторічну угоду з Макларен, забезпечивши своє довгострокове майбутнє в команді. Піастрі приєднався до Макларен напередодні сезону 2023 року після кількох років роботи в академії Альпін.

Австралієць допоміг команді виграти свій перший чемпіонат серед конструкторів за 26 років минулого сезону, набираючи ключові очки разом із напарником по команді Ландо Норрісом.

Ближче до кінця свого першого сезону Формули-1 з Макларен, Піастрі продовжив контракт до кінця кампанії 2026 року. Однак угоду було продовжено, щоб 23-річний гонщик залишився в команді з Вокінгу на наступні сезони.

Це чудове відчуття, усвідомлювати, що я є частиною довгострокового бачення Макларен – сказав Піастрі.

Команда вірила в мене, коли ми підписали контракт у 2022 році, і шлях, який ми пройшли протягом останніх двох сезонів, щоб допомогти повернути Макларен на самі вершини спорту, був неймовірним.

У Технологічному центрі Макларен працює так багато талановитих і особливих людей, які допомогли мені стати переможцем гонки Формули-1 на дуже ранньому етапі моєї кар’єри.

Тому я дуже пишаюся тим, що продовжую представляти цю легендарну команду ще багато років.

Я радий боротися за великі нагороди як пілот Макларен, і після минулорічних фантастичних досягнень я ще більше прагну залишатися на вершині.

Підписання Піастрі команді відбулася через рік після того, як Норріс підписав довгострокове продовження контракту з командою.

yyyyyhhh 23.05.2025 13:57

У темі 1 долучень
Пілот Макларен Ландо Норріс розповів про різні підходи до підготовки до Гран-прі Монако між ним і його напарником по «Макларен» Оскаром Піастрі, підкресливши фундаментальні відмінності у ставленні до нової обов’язкової стратегії з двома зупинками.

Після зустрічі з командою, на якій обговорювалися можливі сценарії перегонів протягом 78 кіл, Піастрі зізнався, що досі не до кінця розуміє всю складність ситуації. «У мене досі голова йде обертом», – зізнався австралієць, коментуючи широкий спектр потенційних варіантів розвитку подій.

Натомість Норріс був спокійнішим і менш стурбованим.

«Чесно кажучи, я не дуже про це думав, – сказав британець.

Команда краще знає, що до чого. Мені не потрібно надто заглиблюватися в це прямо зараз.»

Норріс визнав, що гонка буде складною, але саме в цьому бачить цікавість:

«Це не так просто, як просто двічі заїхати в бокси. Можливості є для кожного, і це головне. Легше уявити несподіваного переможця – це і добре, і погано. Якщо ви не на передовій, це може бути ідеальна нагода».

Пілот зазначив, що воліє зосереджуватися на підготовці до кваліфікації, а не заздалегідь думати про гонку.

«У мене тренування, потім кваліфікація – і це все, що мені зараз потрібно. Про неділю я подумаю в суботу ввечері.

Спочатку потрібно побачити, де ти кваліфікуєшся. Він може думати, що хоче, але потім йому доведеться все переосмислити. Ми знаємо, що хочемо зробити, як виглядала б ідеальна гонка. Але ніхто не знає, як усе складеться. Я роблю своє, він – своє».

Наразі Піастрі випереджає Норріса на 13 очок у загальному заліку чемпіонату.

yyyyyhhh 30.01.2026 09:20

У темі 1 долучень
Відбувся четвертий день передсезонних тестів Формули-1 на трасі у Барселоні. Тести залишаються закритими для преси та вболівальників.

Вперше на треку з'явився новий болід Астон Мартіна. Машиною, яку конструював легендарний інженер Едріан Ньюі, керував Ленс Стролл, а черга Фернандо Алонсо настане у п'ятницю.

Повідомляється, що наприкінці сесії були червоні прапори через технічні неполадки у канадця.

Крім того, сьогодні працювали пілоти Макларена, Мерседеса, Феррарі, Рейсінг Буллз і Каділлака.

Найкращий час знову залишився за Мерседесом, який стверджує себе фаворитом сезону.

Схоже, все йде непогано у Феррарі. Шарль Леклер та Льюїс Хемілтон поділили час на трасі, а британець заявив, що все проходить набагато краще, ніж рік тому.

7-разовому чемпіону подобається, як відчувається нова машина.

Після вчорашньої роботи чемпіона Ландо Норріса час у новому боліді Макларена отримав Оскар Піастрі. Щоправда, на машині австралійця виникли невеликі проблеми з паливною системою.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 13:04.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010