Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF

Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF (http://sat-prof.com.ua/index.php)
-   Новини,українські телевізійні канали,DVB-T2 - цифрове ефірне телебачення (http://sat-prof.com.ua/forumdisplay.php?f=46)
-   -   Про перехід України на цифрове ТБ (обговорення та запитання) (http://sat-prof.com.ua/showthread.php?t=4539)

duman 01.07.2012 15:57

Porter,
А якщо брати ящик з DVB-T2 і картоприймачем або ще краще з СІ слотом то цікаво чи буде варіант обійти *правильного народного провайдера* української цифри?
Чи це теж без варіанта???

xoxol4uk 01.07.2012 15:58

Отже бачу за вбудованим тюнером гнатися не треба...
Цитата:

Допис від hmura (Допис 70286)
Українська цифра працювати не буде ukrprof

А можна якось прийняти закордонну? І яка для цього антена треба? (просто цікаво)

Цитата:

Це покращення так задумано, щоб ви купували тюнера у "правильного" постачальника а не те, що вам зручніше.
Щось це якось не чесно. Це виходить кілька сот тисяч держава роздасть, а на інших мільйонах окупить це та ще й наварить?

Цитата:

ящик з DVB-T2 і картоприймачем або ще краще з СІ слотом то цікаво чи буде варіант обійти
А можна буде купити просто карту?

duman 01.07.2012 16:01

xoxol4uk,
Сумніваюсь що це *держава роздасть*.Здеруть з соціального фонду не моргнувши на рахунок *зенблуда* і не інакше!!!

sa3500 01.07.2012 16:33

Цифра DVB - T2 . З часом буде практитчно вся кодована в Irdeto Cloaked CA
Який сенс операторам цифрофого ТВ нам на халяву "всю дорогу" давати безкоштовный контент . Це просто замануха . Краще вже зоставатися на спутниковому ТВ , - там меньше "сюрпризiв"

Porter 01.07.2012 17:01

duman, а ви десь чули чи бачили про картки чи САМ модулі? Їх ніхто не збирається продавати. Тай навіщо продавати картки. якщо телебачення "безкоштовне" достатньо купити "правильний" тюнер (втридорого). Все для народу...
Колись Юля нас від грипу рятувала, а тепер найшли інший спосіб відмити бабки. :)

xoxol4uk, DVB-T2 це ефірне телебачення, транслюється з вишок, прийом в межах видимості вежі - ретранслятора (30 - 150 км). Якщо передавач поряд з кордоном, то можна і ззакордону дивитись, якщо вам з Батьківщини тюнер "правильний передадуть".

Zhora15 01.07.2012 17:50

Porter,
Нє, помоємо про Кам модулі щось говорили на початку,навіть називали ціну 300-350грн!!! Може вже передумали!!!!

xoxol4uk 01.07.2012 19:05

Цитата:

Допис від sa3500 (Допис 70291)
Цифра DVB - T2 . З часом буде практитчно вся кодована в Irdeto Cloaked CA

Тобто зараз вона ще не кодована чи що? І що тоді це значить, що ще можна дивитися зараз не лише на запропонованій державою техніці.
А яка б мала бути реальна ціна такого ресивера, якщо це втридорого (ну приблизно дуже)? Я з дається бачив колись в інтернет магазинах двб-т2 реси по 300 грн., а може то я що путаю.

hmura 01.07.2012 19:33

1. Після виходу в ефір Т2 перші 2-3 тиждні канали йшли відкрито далі їх закрили системою доступу Irdeto Cloaked CA
2. Реальна його ціна не вище 300 грн.

Zhora15 01.07.2012 19:41

Цитата:

Допис від hmura (Допис 70300)
Реальна його ціна не вище 300 грн.

Цитата:

Допис від xoxol4uk (Допис 70299)
бачив колись в інтернет магазинах двб-т2 реси по 300 грн., а може то я що путаю.

Ціна 560 Грн

xoxol4uk 01.07.2012 20:03

Цитата:

Допис від hmura (Допис 70300)
далі їх закрили системою доступу Irdeto Cloaked CA

Так а як це? Як влада може заставляти людей платити зайві гроші?:eek:
Чи це якось пояснюють вони куди будуть ці гроші спрямовані, на покриття затрат може? Бо тоді виходить це якийсь цифровий геноцид, грубокажучи.
А абонплати хоч не планують?

Zhora15 01.07.2012 20:11

Цитата:

Допис від xoxol4uk (Допис 70303)
А абонплати хоч не планують?

Все може бути)))))) Я думаю у них в планах є платні канали,але ці 32 будуть йди безкоштовно(з їхнім тюнером),раз в тюнері є кардрідер значить можливо щось планують платне додавати,якщо їхня контора не накриється від відсутності абонентів!!!!

slavon 01.07.2012 23:23

Цитата:

думаю у них в планах є платні канали,але ці 32 будуть йди безкоштовно(з їхнім тюнером),раз в тюнері є кардрідер значить можливо щось планують платне додавати,якщо їхня контора не накриється від відсутності абонентів!!!!
Враховуючи те, в якому Гандурасі ми живемо - для початку буде 25 безкоштовних, тих 7 матрасів + ще 13-15 каналів (більше просто мережа Зеника з 4 МХ не потяне, треба будувати нові МХ) - зроблять платними. А потім буде плапвний перетік безплатних каналів у платні, в результаті у безплатних залишиться 5 - 10 каналів, з рекламою 50% і більше від ефірного часу...

slavon 03.07.2012 08:52

Друже funt3, не в докір Тобі це буде сказано, але Твоє повідомлення ну дуже змахує не рекламу Зеника. :D
Цитата:

Україна немає проблем з цифровим TV, окрім Карпат і Криму
Ну так, за оцінками незалежних експертів, покриття Зеника в кращому випадку скаладає 50-60% тереторії країни, а так не має проблем, ну прямо "покращення життя вже сьогодні"... lol
Цитата:

Україна переходить з аналогового на цифрове ефірне мовлення. Стандарти якого давно використовують у європейських країнах
Ну так, тільки чомусь забули додати що уся цивільзована Европа користується практично непотопляємим та некодованим DVB-T (який можна прийняти на найпростішу анетену та дивитися на сучасному ТВ з вбудованим цифровим тюнером, без менінгіту з покупкою приставок і тд.тп.). А у нашому Гандурасі кодований (заклоачений) DVB-T2 та ще й судячи з усього на потужності передавачів у Зеника ну дуже зекономили..
Цитата:

«Таким чином, наша аудиторія на даний момент вже складає 0,5 млн осіб », - повідомили в компанії.
Чесно кажучи мені ця цифра здається завищеною десь приблизно в 2-3 рази..., 0,5 мільона приставок-металоломів може відвантажено Ромсатом і Стронгом регіональним ділерам, ось чи розкупили їх, за ціною в "тридорого" це вже велике питання...
Цитата:

« Заявок вже надійшло більше, ніж є приставок в наявності», - відзначили в « Зеонбуд ».
Це солодке слово "халява"... :D
Цитата:

Ярослав Шалумов, житель Києва:

- Той футбол, який ми приймали через спосіб прийому ефірного, аналогового мовлення, там відчуття, що ти дивишся по телевізору, а ось в HD якості відчуття, що ти знаходишся на стадіоні.
Мені навіть не хочеться коментувати це..., або ця людина або окрім аналогу до Зеника нічого більше не бачила, або це "засланий козачок" який просто мусів це сказати...:D

З цього можна зробити висновок - ці дві статті які Ти привів, як на мене, банальна "заказуха", до того ж не дуже професійно зроблена...

P.S. Для довідки:
Цитата:

Ярослав Рафаэльевич Шалумов
Ученая степень не указана / страна не указана

http://cdn.scipeople.com/upictures/2...83.profile.jpg

Контактная информация

Пожалуйста, напишите здесь информацию о себе

Образование

Специалист, Политические науки Киевский национальный университет имени Тараса Шевченко (2010)

Роман2211 05.07.2012 23:09

А як же "своєрідні" канали? такі відомі як 12 канал Лівів, Рівне ТБ, Галичина і т.п., вони теж будуть у цифрі?

slavon 06.07.2012 06:51

Роман2211, Будуть але не всі. По ідеї з кожної області, для даної області, в МХ Зеника мали бути включені по 4 місцевих і регіональних канали. Але оскільки місце в 4 загальнонаціональниїх МХ обмежено 28 каналами, а конкурс за місця у ньому був проведений "дуже прозоро і чесно" в кращих традиціях советсько-комуністичних часів, то 4 місцевих канали у більшості областей попав різний хлам з Києва на кшталт 1 ділового, UBR or UBC...

xoxol4uk 13.07.2012 14:40

В комфі зараз акція і по 495грн. продають ресивери двб-т2.

Zhora15 13.07.2012 14:54

Цитата:

Допис від xoxol4uk (Допис 70847)
В комфі зараз акція і по 495грн. продають ресивери двб-т2.

Коли будуть по 200 скажеш http://smiles.kolobok.us/icq/wink.gif

slavon 13.07.2012 16:12

yura150480, Це точно, той металолом від Зеника більше ніж 200 грн. не повинен коштувати, та й судячи усього користується у споживача "дуже великим попитом"... lol . Тому у Зеника пролобіювали наступне рішення нацради
Цитата:

Нацрада включила до універсальної програмної послуги всіх цифрових мовників

Протягом місяця провайдери повинні включити в УПП канали, які ведуть ефірне цифрове телемовлення

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення включила додатково до пакету програм універсальної програмної послуги (УПП) телеканали, які здійснюють мовлення в стандарті DVB-T2 відповідно до ліцензій в мультиплексах МХ-1, 2, 3, 5. Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні 11 липня.

Таким чином, усі цифрові телеканали стали обов'язковими для ретрансляції в мережах провайдерів.

Представники Національної ради в областях зобов'язані поінформувати провайдерів програмної послуги про розширення УПП і в місячний термін поінформувати Нацраду про виконання цього рішення.

Переліку телеканалів і територій, на які поширюється УПП, в рішенні не вказано, але воно, за словами голови Нацради Володимира Манжосова, стосується і 28 загальнонаціональних, і 4 регіональних/місцевих цифрових мовників - у містах, де є передавачі компанії «Зеонбуд», і на території, яку вони охоплюють своїм мовленням.

«Рішення вступає в силу з моменту опублікування. У місячний термін провайдери повинні включити канали, які ведуть ефірне цифрове телемовлення. Вони повинні їх внести в УПП при переоформленні або отриманні ліцензії. Є ще, наскільки пам'ятаю, чотири загальнонаціональні цифрові канали і кілька регіональних, які ще не вийшли (в ефір). То їх - після початку мовлення», - пояснив на брифінгу Володимир Манжосов.

На зауваження журналістів, що не всі мережі кабельних операторів мають можливість до розширення універсальної програмної послуги до більш ніж 32 телеканалів (адже в УПП крім цифрових залишаються й аналогові ефірні мовники), Володимир Манжосов зазначив, що «такі технічні можливості відсутні в незначної кількості провайдерів програмної послуги. А по-друге, норма закону є норма закону. До нас звернулися переможці цифрового конкурсу з вимогою прийняти Національною радою рішення. Не реагувати ми не можемо».

Голова Нацради наголосив, що додаткові 32 канали в УПП з'являться, коли всі мовники запустяться, а поки що для різних міст кількість програм УПП буде різною. Які саме мовники не розпочали мовлення, пан Манжосов не уточнив, зазначивши, що лише цитує інформацію компанії «Зеонбуд». Планово перевіряти ліцензіатів, зокрема й на предмет початку мовлення, регулятор буде вже після виборів, які відбудуться 28 жовтня, оскільки до тих пір триватиме мораторій на перевірки телерадіокомпанії.

Своїм рішенням Нацрада не стала деталізувати перелік УПП для кожного окремого населеного пункту. Регулятор каже: якщо провайдери у якомусь місті не зможуть зловити ефірний цифровий сигнал когось із мовників, вони мають звертатися до Нацради, яка разом з провайдером/оператором цифрової мережі «Зеонбудом» розглядатиме питання про зміну УПП в цьому населеному пункті.

«Універсальна програмна послуга для кожного міста починала встановлюватися попереднім складом Національної ради. Але закон про Національну раду такої процедури не передбачає, - пояснює Володимир Манжосов. - По кожному місту, коли зараз приходить провайдер до Національної ради, ми визначаємо УПП конкретно для нього. Тому що в нас було багато випадків, коли, наприклад, у якомусь місті стоїть малопотужний передавач і не в усіх провайдерів головні станції мають можливість приймати цей сигнал. Сьогодні все відбувається за зверненням компанії. Якщо компанія довела, що вона не може приймати цей сигнал відповідно до висновку УДЦР, то ми для цієї компанії виключали мовника з УПП у цьому населеному пункті».

У Нацраді не вважають передчасним своє рішення про розширення УПП з огляду на експериментальну роботу мережі «Зеонбуду» (нагадаємо, 23 травня Нацрада замінила «Зеонбуду дві частоти, посилаючись на висновок УДЦР за результатами експериментальних робіт). «Мережу вже побудовано, - запевнив Володимир Манжосов. - Я сам придбав приймач і за 60 кілометрів від Києва маю чудовий перегляд програм (антена - на висоті мого зросту, не потрібно її кудись виносити)».

http://www.telekritika.ua/news/2012-07-11/73276

slavon 13.07.2012 16:23

Ось коментарі з приводу цього на сусідньому форумі
Цитата:

Остальным бизнесменам на этом рынке, которые предоставляют ТВ-усулги около 2,5 млн абонентам придется туго. По словам Бойко, основная масса кабельных операторов страны – это местные сети с покрытием до 10 тыс семей и реальной абонентской базой до 3 тыс абонентов. В стране таких предприятий сотни.

«Мы должны будем за свои деньги обеспечивать трансляцию каналов богатых коммерческих структур», - говорит директор львовского оператора «Центурион» Геннадий Хазан. По его словам, закупка оборудования для трансляции каждых дополнительных восьми каналов стоит $3,5 тыс.

«А кто даст на это деньги и почему я обязан это делать? Это нарушение моих конституционных прав», - заявляет он.

Издатель журнала Mediasat Александр Глущенко прогнозирует, что мелкие кабельщики начнут вымирать как класс. «В среднем в сети 40-60 каналов. Если больше половины из них будет транслироваться как УПУ, то бизнес для многих станет нерентабельным», - говорит он.

нерентабельным... вот цена решений "талантливого" менеджмента эфирной цифры... А ведь ВЕСЬ набор последствий принятых в 2010 году решений был элементарно просчитываем. А почему это никто из околозеоновских "талантов" не предусмотрел? А?
Цитата:

Всё гораздо проще... "УПУ+" инструмент позволяющй сменить собственников кабельных сетей. А всё благодаря провалу плана блицкрига эфирной цифры.
Цитата:

почему государство лоббирует чужой бизнес ?
Зеонбуду покупаются тюнера за бюджетные деньги, кабельщики должны включить каналы Зеонбуду бесплатно в каждую сеть. Почему бы государству не платить провайдерам за каждого абонента, например, 1 грн. ?
Интересная ситуация получается, Зеонбуд лобируется государством за счет других
Цитата:

Да... однако... стартовал проект автоматического доения собственников зарытых кабелей.

Porter 01.08.2012 00:40

Проект навряд чи закриють. Обладнання стоїть, каса вкладена. Питання як нас "зоохочуватимуть до цифри" ;) Зроблять наповнення цікаве, скинуть ціни, чи тупо відрубають аналогові трансляції.
Останнє скоріш за все... Ну, відносно скоро, 2 - 5 років.

slavon 01.08.2012 08:53

Porter, Та нехай заохочують як хочуть... Тільки путнього з того все одно нічого не вийде - у містах кабель, мітріси, ІРТВ, а у приблизно 50% відалених від передавачів смт, сіл Зекобуд без шаманства з дорогими антенами все одно працювати не буде. Там дешевше виходить поставити трьох-голового і не паритися з приблудами від Даунбасів...

brig 19.08.2012 21:27

Отримали мої сусіди - пенсіонери безкоштовні тюнери Т2 і запросили мене допомогти підключити і налаштувати. Тюнер приймає 32 тв програми. ТВі - нема.
Я взяв один до себе, порівняти якість зображення із супутниковим.
Супутникове виграє! Яскравіше і каналів більше.

vimpel 20.08.2012 07:49

привіт внас теж почали приходить льготні тюнера strong 8500,тюнер сироватий прикол в тому що вньому немае модулятора до старих радянських тб їх неможливо підключить а ті хто оримав ці тюнера пінсеонери віком від 60 років- і далише вот прикол як їм пояснити що вті телевізори треба впяювати тюльпани і скажи ціну скільки це коштуе можуть і послать вних принцип роби я заплачу 3 гривні більше не дадуть сам колись робив телевізори зараз тільки для себе,на рахунок цифри геморою буде ще багато з ним, поки ще альтернативи не бачу,,,,,

slavon 20.08.2012 08:45

Цитата:

геморою буде ще багато з ним,
Так продаються зовнішні ВЧ-модулятори - нічого паяти не треба і якщо клієнт у відказі - забрав і пішов... :D

walik 20.08.2012 13:10

Не показує ТОНІС в еф. цифровому.
Крім того картоприймач даром не стоіть ???
ВЧ модулятор швидко й дешево ,але клієнт є різний!!

slavon 20.08.2012 13:17

walik,
Цитата:

Не показує ТОНІС в еф. цифровому.
Буває.. :D
Картоприймач там для платного пакету - обіцяли такий , але поки все тихо, бо ж вибори на носі, а платне ТВ люмпенізований піпл може сприйняти невідповідно... :D
Різному клієнту треба пропонувати САТ ТВ з нормальним ресівером, десь починаючи з GI S1125/26 і вище..., а не це за перепрошенням недорозуміння від Зеко-буду...
Дякую dresmille

vimpel 20.08.2012 16:58

привіт а звідки ви взяли що картопримай для карт щоб дивітись кодовані канали в інструкції написано що:
слот для смарт карти:
Слот знаходиться за панеллю, що відкидається. Призначено тільки
для сервісних функцій і не використовується в процесі експлуатації
користувачем.
а яка ціна модулятори будьласка вкажіть ціни

slavon 20.08.2012 17:29

Цитата:

привіт а звідки ви взяли що картопримай для карт щоб дивітись кодовані
Читайте форуми - ще не те будете знати, я наприклад прочитав це десь тут
Цитата:

канали в інструкції написано що:
слот для смарт карти:
Слот знаходиться за панеллю, що відкидається. Призначено тільки
для сервісних функцій і не використовується в процесі експлуатації
користувачем.
:D На паркані було написано xy* (і ще одна змінна) - бабка взяла в рота, а то деревина... :D
Цитата:

а яка ціна модулятори будьласка вкажіть ціни
Плоняття не маю - давно вже їх не брав, по причині непотрібності. Попитайте на радіо-базарі...

vimpel 21.08.2012 07:36

привіт по вашій силці про картопримач надаеться така інформація
это служебный вход
он неактивный
но он нужен для того что бы при помощи служебных карт активировать Ирдето .. .если вдруг все упадет ...
наличие этого слота - тех.спецификация Ирдето

если с Ирдетой что-от произойдет в ресивере, в сервисном центре при помощи служебных карт ее смогут реанимировать..
ну или на путь истинный направить ))

slavon 21.08.2012 08:27

vimpel, Погано читав dresmille - там ще є десь інфа про платний пакет, я ж її з пальця не висосав... :D

vimpel 21.08.2012 13:41

щось мені підказуе що з цими тюнерами при ремонті геморою буде багато,якщо ціфра з часом буде платна як в прибалтиці,і з спутника заблокують основні канали
я думаю народ останенеться на спутнику і перейде на шару, або буде дивитись програми через інтернет, або ще щось придумае для хитрого перегляду але платить всерівно не буде, нарахунок якщо і заблокують канали на спутнику всерівно щось буде показувать все не закриють, ще взапасі е спутники тільки каналів по менше але всерівно дивитись можна буде

slavon 28.08.2012 10:01

Цитата:

Близько трьох мільйонів українців дивляться безкоштовне цифрове ТБ

До єдиного в Україні оператору безкоштовного цифрового ефірного телебачення «Зеонбуд» підключилося близько 3 млн. абонентів. Про це «proIT» заявив генеральний директор компанії Віктор Галич.
Це 3 мільйона (в т.ч. майже 1 мільйон пільгових) заклоачених Т2 ресіверів ввезено на територію країни. Я особисто дуже сумніваюсь що всі вони розкупленні по ціні 500-600 грн/шт. З тих що розкуплені, деяка частина не підключена по банальній причині - немає покриття... Як на мені все це банальні приписки направлені на те що б змусити канали які входять в мульти-комплекси Зеко-буду платити повну ціну за надані послуги...

walik 28.08.2012 17:33

Рекламують за цифру ідеально а покриття як не було в деяких місцях
так і нема ,реси продають 500 гр. опт 600 поштучно,
перший крок коли продавали цифр.реси по250-300гр рішили,тепер вони народу непотрібні
так як і телевізори.Зараз другий крок цифра ( Т2).
А що далі??

sa3500 28.08.2012 17:55

На мiй погляд "красна " цiна" Т2 тюнерiв - 300-350 гр . Нiчого там всереденi з начиння нема що б коштувало 600 гр

slavon 28.08.2012 18:53

Цитата:

На мiй погляд "красна " цiна" Т2 тюнерiв
- 20-25$ (160-200 грн.) не більше ...

VADYA777 28.08.2012 19:01

Ну не вашим і нашим 250 і крапка!-продано!!!!-а реалії зовсім інші!!!!!!!

sa3500 28.08.2012 19:05

Цитата:

Допис від slavon (Допис 72854)
- 20-25$ (160-200 грн.) не більше ...

Точно

Zhora15 28.08.2012 19:06

Цитата:

Допис від VADYA777 (Допис 72855)
Ну не вашим і нашим 250 і крапка!!!!

Вони кам модуль обіцяли за триста,але поки вони не сплавлять всі ПРоплачені тюнера,не бачити нам кам модулів як своїх вух!!! А ціна тюнера 200 ну максимум 300грн

VADYA777 28.08.2012 19:17

Цитата:

Допис від yura150480 (Допис 72857)
Вони кам модуль обіцяли за триста,але поки вони не сплавлять всі ПРоплачені тюнера,не бачити нам кам модулів як своїх вух!!! А ціна тюнера 200 ну максимум 300грн

Обіцянки цяцянки!!!

slavon 28.08.2012 19:19

Цитата:

Вони кам модуль обіцяли за триста,але поки вони не сплавлять всі ПРоплачені тюнера,не бачити нам кам модулів як своїх вух!!!
Тут справа не в ресіверах, а тому що самі САМ-модулі немає куди ставити - кількість проданих і наявних в продажі ТВ та комбінованих ресіверів з підтримкою Т2 мінімальна...

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 02:26.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010