![]() |
У темі 1 долучень
Збірна України з біатлону під керівництвом Юрая Санітри завершила другий збір нинішнього міжсезоння, який проходив у Львівській області.
Як повідомив головний тренер збірної Юрай Санітра, умови для підготовки в Сянках повністю задовольняли потреби команди в червні-липні, проте далі це питання стане більш гостро. Традиційно в серпні команда повинна була відправитися на високогірний збір в Європу, однак через закриття кордонів у зв'язку з пандемією, зробити це не представляється можливим. Повідомляється, що третій збір спортсмени знову проведуть у Сянках, а його початок заплановано на 3 серпня. Санітра сподівається, що до середини вересня ситуація більш проясниться, і команда все-таки зможе виїхати на повноцінний збір за кордон. Читайте також: Богдан ЦИМБАЛ: «Комплекс в Сянках не поступається закордонним базам» |
У темі 1 долучень
Олімпійська чемпіонка в лижних гонках Стіна Нільссон, що перейшла в біатлон, розповіла про проходження допінг-тестів.
«Тестів було менше, ніж зазвичай. Навесні мене тестували лише двічі. Я була така рада, коли до мене прийшли допінг-офіцери з IBU - я відчула, що IBU піклується про спортсменів», - сказала Нільссон. Читайте також: З кого взяла приклад Стіна Нільссон? Шість найяскравіших лижниць в біатлоні |
У темі 1 долучень
Біатлоністи збірної України провели кілька міні-контрольних тренувань, в яких могли позмагатися між собою.
Спринт на 5 км у чоловіків виграв Богдан Цимбал, у жінок аналогічну дисципліну на 3 км - Валя Семеренко. Потім в гонці із загального старту впевнену перемогу здобув Дмитро Підручний, а серед жінок тріумфувала Дар'я Блашко. Раніше повідомлялося, що збірна України потребує закордонного збору, але не може виїхати в Європу. |
У темі 1 долучень
Старший тренер збірної України Юрай Санітра розповів, навіщо будуть проведені контрольні тренування на лижороллерах, які заплановані на 20-21 серпня в Сянках.
«Я ніколи не роблю висновки з контрольних тренувань на роллерах, бо якби робив, багатьох спортсменів могло б вже не бути в команді. Наприклад, Дудченка, який 2 чи 3 роки тому дуже погано виступив на літньому чемпіонаті України в Чернігові. Тому це зроблено в першу чергу для спортсменів, щоб вони відчули психологічний тиск, конкуренцію між собою, а тренерам це покаже, як хто готовий в плані стрільби, техніки на роллерах, по швидкості. Щоб в подальшому можна було зробити корективи. А вже серйозні контрольні з відбором на старти будуть в листопаді-грудні. Саме вони покажуть, як спортсмени працювали влітку, і як вони готові до стартів у новому сезоні», - сказав Санітра. Читайте також: Юрай САНІТРА: «У Цимбала бачу прогрес, він вже не робить дурних помилок» |
У темі 1 долучень
Старший збірної України з біатлону Юрай Санітра розповів, коли і куди команда планує вирушити на збори, якщо кордони будуть відкриті.
«Зараз важко сказати, як і що буде. Ніхто не знає, як буде розвиватися ситуація. Розглядаємо і такий варіант, при якому ми залишимося в Україні. Можливий варіант з виїздом в Болгарію, на Бельмекен, але найоптимальніший варіант - це якщо б ми змогли виїхати до Австрії - в Обертілліях або Рамзау. Я зацікавлений в тому, щоб ми змогли довести тренувальний процес до логічного завершення, утримати прогрес спортсменів до сезону, щоб потім не виправдовуватися тим, що у нас не було умов, а коронавірус всьому завадив. Я до цього не прагну, а налаштовую команду на 100% готовність до сезону. На цей час можу сказати, що нам нічого не заважало виконувати тренувальну роботу. Як буде в вересні і далі - буде видно», - сказав Санітра. Читайте також: Юрай САНІТРА: «У Цимбала бачу прогрес, він вже не робить дурних помилок» Sport.ua Telegram |
У темі 1 долучень
Старший тренер збірної України з біатлону Юрай Санітра розповів, як йдуть справи з підготовкою до сезону у чоловічої команди.
«По хлопцям можу сказати, що з ними дуже комфортно працювати, вони все розуміють, орють як коні. Я вже не можу придумати їм таке тренування, з яким б вони не впоралися. Хлопці налаштовані дуже серйозно, мають хороші відносини між собою: на тренуваннях - вони конкуренти, після - друзі. Радий, що і Сергій Семенов в цьому сезоні готується в загальній групі. Бажаю, щоб така робоча атмосфера і професіоналізм зберігалися і надалі», - сказав Санітра. Читайте також: Юрай САНІТРА: «Задоволений ставленням дівчат до роботи» |
У темі 1 долучень
Біатлоніст збірної України Сергій Семенов зробив пропозицію своїй коханій, швейцарці Аїті Гаспарін.
«Відкривайте шампанське, я зміню своє прізвище. Я сказала: так!», - написала Гаспарін. |
У темі 1 долучень
Біатлоністка збірної України Дар'я Блашко розповіла, хто зі спортсменів її мотивує.
«У біатлоні мене надихає Марте Ройселанд. Скажімо так, вона з «сірого рівня», 60-80-х місць Кубка світу піднялася в 5-ку загального заліку. Якщо подивитися статистику багатьох топових спортсменів на сьогоднішній день, то всі вони починали з «дна» Кубка світу, скажімо так. І багатьом знадобилося від 3-х років, щоб стабільно потрапляти в топ-30. І там вже рухатися вище, кого наскільки вистачає», - сказала Блашко. Раніше повідомлялося, що Цимбал і Валя Семеренко виграли контрольні спринти збірної України. |
У темі 1 долучень
Біатлоністка збірної України Дар'я Блашко розповіла, як спортсмени вибирають марку лиж, а також повідомила, що підписала контракт з брендом Rossignol.
«У всіх по-різному з вибором лиж. Комусь пропонують, комусь нав'язують. Хтось по тому, як працюють лижі, різниця є. Що стосується мене, Rossignol дуже подобається по роботі, лижі трішки пружинисті, відрізняються від інших брендів. Я вибрала їх давно. Мені подобається ця марка. Плюс з'явився зараз контракт», - сказала Блашко. Читайте також: Дар'я БЛАШКО: «Багато топових біатлоністів починали з «дна» Кубка світу» |
У темі 1 долучень
Володарка трьох Великих кришталевих глобусів Кайса Макаряйнен повернулася в біатлон.
37-річна спортсменка почала працювати тренером молодіжної команди Вуокатті. «Дякую Vuokatti Sport за можливість перевірити мої тренерські навички з цими юними біатлоністами. І спасибі моїм напарникам за відмінну командну роботу в якості тренерів та, звичайно ж, дякую спортсменам, які з цікавістю слухали і навчалися», - написала Макаряйнен. |
У темі 1 долучень
Біатлоніст збірної Норвегії Тар'єй Бьо розповів про свої на майбутнє.
«Коли завершу кар'єру? Я не ставив собі якусь дату. Кілька років тому я говорив, що хочу добігати як мінімум до Пекіна-2022, але зараз здається, що ці Ігри занадто близько. Буде дуже сумно йти зі спорту через півтора року. Для мене все ще круто вичавлювати з свого тіла максимум і багато тренуватися. До того ж, минулий сезон був непоганим. Не впевнений, що буду виступати ще 3-4 роки, але мені все ще хочеться змагатися. Хоча з кожним роком мене все більше стомлюють переїзди з місця на місце», - сказав Бьо. Читайте також: Це фіаско. Йоханнес Бьо зайняв лише 7 місце в мас-старті на фестивалі Blink |
У темі 1 долучень
Легендарна білоруська біатлоністка, а нині головний тренер жіночої збірної Китаю Дар'я Домрачева прокоментувала те, що відбувається в рідній країні.
«Люблю мирну рідну Білорусь! І саме таку! Прошу всіх, від кого це залежить, Всіх, хто віддає розпорядження, керівники загонів ОМОН. Зупиніть насильство! Не допустіть продовження цього несправедливого жаху на вулицях. Будь-який конфлікт можна вирішити мирним шляхом. Будь-який. Будь ласка, почуйте», - написала Домрачева. Нагадаємо, після чергової перемоги Олександра Лукашенка на президентських виборах, по всій Білорусі люди вийшли на вулиці, вимагаючи скасувати результати, бо вважають їх сфальсифікованими. Протестувальників жорстко розганяють правоохоронні органи, використовуючи світлошумові гранати і гумові кулі. |
У темі 1 долучень
Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак розповів, що спортсменка Юлія Джима має намір готуватися до сезону в Словенії, тоді як інші біатлоністи працюють в Україні.
«Зараз поки організувати виїзди на закордонні збори неможливо, тому доводиться третій поспіль збір проводити в Сянках. Але Юрая Санітру всі умови і на стадіоні, і на базі, влаштовують, тому проблем у зв'язку з цим я поки не бачу. Там займаються і команда А, і команда Б, а також найкращі юніори». «Всі здорові і тренуються разом, хоч і за різними планами. Тільки Юлія Джима днями отримала спеціальну словенську візу і в найближчу п'ятницю поїде туди для продовження підготовки до сезону з особистим тренером». «20 і 21 серпня ми плануємо провести контрольні змагання - спринт і мас-старт, після чого будемо думати, як спланувати подальшу підготовку. Також плануємо провести літній чемпіонат країни, який за традицією відбудеться в Чернігові у вересні», - сказав Бринзак. |
У темі 1 долучень
У другій гонці дня на базі Західного Реабілітаційно-Спортивного Центру НКСІУ в с.Яворів Львівської обл. дистанцію контрольного спринту подолали дівчата.
Всього на старт вийшли 16 спортсменок, включаючи працюючих за індивідуальною програмою Олену Підгрушну та Анастасію і Олександру Меркушиних, а також Аллу Гіленко, яка представляє збірну Молдови. Приємно було знову бачити на старті Яну Бондар, яка пропустила сезон міжнародних змагань . Кращий результат у контрольній гонці показала Віта Семеренко, яка має два штрафи на вогневих рубежах, як і Надія Бєлкіна та Дар'я Блашко, що зайняли призові місця. Повні результати контрольної гонки у жінок: 1. Віта Семеренко (1+1) 22:06 2. Надія Бєлкіна (0+2) +0:18 3. Дар'я Блашко (2+0) +0:27 4. Анна Кривонос (0+1) +0:48 5. Валя Семеренко (2+1) +1:06 6. Катерина Бех (2+1) +1:08 7. Анастасія Рассказова (2+0) +1:14 8. Анастасія Меркушина (1+1) +1:24 9. Олена Підгрушна (1+2) +1:27 10. Алла Гиленко (1+1) +1:42 11. Юлія Городна (2+0) +1:44 12. Олександра Меркушина (3+0) +2:50 13. Яна Бондар (3+3) +3:07 14. Оксана Москаленко (2+4) +3:19 15. Дарина Чалик (1+3) +3:29 16. Любов Кіп'яченкова (4+3) +4:17 Нагадаємо, раніше у чоловіків Підручний програв Примі контрольний спринт, Ткаленко замкнув топ-3. |
У темі 1 долучень
Біатлоністка збірної Швейцарії Аїта Гаспарін розповіла, що хоче взяти прізвище українця Сергія Семенова після весілля.
«Я б хотіла мати з ним одне прізвище. Але ми розуміємо, що для швейцарського біатлону важливо залишатися з дівочим. Ми три сестри Гаспарін. Тому, можливо, ми зробимо так, що для всього, що стосується спорту, я залишуся Гаспарін. Але в майбутньому планую бути Семеновою. Ми ще не вирішили на сто відсотків, де будемо жити після весілля. Але швидше за все, поїдемо до Швейцарії. Сергію подобається, що тут є гори і сніг. Для мене важливо, що в Швейцарії живе моя сім'я. Вивчення мови теж легше дається Сергію, тому йому буде простіше адаптуватися до життя в Швейцарії, ніж мені до України. Ми плануємо зробити весілля після Олімпіади. Зараз ми не хочемо ризикувати через епідеміологічну ситуацію в світі. Переносити святкування на наступне літо теж не будемо, тому що туди зараз перенесуть весілля багато інших. Тому вирішили дочекатися 2022 року. Швидше за все, відзначати будемо двічі: в Україні і в Швейцарії. Сестра Селіна одружена з росіянином, Еліза в стосунках з чехом, а я вибрала українця. Тобто у всіх другі половинки зі східної Європи. Але тут немає закономірності, це просто величезний збіг обставин», - сказала Гаспарін. |
У темі 1 долучень
20 серпня на базі Західного Реабілітаційно-Спортивного Центру НКСІУ в с.Яворів Львівської обл. проходять контрольні спринти у спортсменів збірної України, які проводять там третій за рахунком тренувальний збір.
У чоловічій контрольній гонці найшвидшим виявився Артем Прима, який за рахунок чистої стрільби зумів випередити Дмитра Підручного і Руслана Ткаленка, що фінішували з другим і третім результатами відповідно. Крім Прими, пройти два рубежі без штрафу зумів також Артем Тищенко. Всього в гонці взяли участь 19 біатлоністів. Відзначимо, що поряд зі спортсменами команд А і Б перевірити свої сили на фоні досвідчених суперників змогли і кращі з представників юніорської команди. Кращим з представників цієї групи виявився Сергій Телень, який фінішував з 9-м часом. Вашій увазі повні результати контрольного тренування у чоловіків: 1. Артем Прима (0+0) 24:05 2. Дмитро Підручний (1+1) +0:04 3. Руслан Ткаленко (1+0) +0:10 4. Артем Тищенко (0+0) +0:14 5. Віталій Труш (1+3) +1:30 6. Руслан Бригадир (0+1) +1:41 7. Тарас Лесюк (0+4) +1:43 8. Андрій Доценко (1+1) +1:45 9. Сергій Телень (1+1) +2:02 10. Богдан Цимбал (2+2) +2:12 11. Арсен Бочок (1+1) +2:20 12. Степан Кінаш (3+1) +2:26 13. Дмитро Грущак (0+2) +2:36 14. Віталій Мандзин (2+0) +2:39 15. Деніс Насико (1+4) +2:45 16. Антон Дудченко (2+2) +2:58 17. Роман Боровик (3+2) +3:14 18. Марк Козак (2+2) +3:29 19. Євген Івченко (2+3) +4:18 Раніше повідомлялося, що Підручний візьме участь в шоу-гонці у Вісбадені. Sport.ua Telegram |
У темі 1 долучень
На базі Західного Реабілітаційно-Спортивного Центру НКСІУ с.Яворів Львівської обл. дистанцію контрольного мас-старту подолали і дівчата.
Всього на старт вийшли 16 спортсменок, пропонуємо вам ознайомитися з результатами контрольної гонки у жінок: 1. Віта Семеренко (0+0+0+0) 29:30 2. Дар'я Блашко (0+0+1+0) +0:38 3. Надія Бєлкіна (1+1+1+1) +1:30 4. Анастасія Меркушина (0+0+1+2) +2:10 5. Анастасія Рассказова (0+1+3+0) +2:27 6. Валя Семеренко (1+2+1+1) +2:50 7. Анна Кривонос (1+0+1+1) +3:11 8. Олена Підгрушна (2+1+1+2) +4:05 9. Катерина Бех (3+2+1+1) +4:27 10. Любов Кіп'яченкова (1+0+1+3) +4:41 11. Олександра Меркушина (1+0+0+1) +4:58 12. Оксана Москаленко (2+1+2+0) +4:59 13. Яна Бондар (2+1+3+3) +5:28 14. Юлія Городна (2+3+0+1) +6:35 15. Алла Гіленко (0+0+0+0) +7:28 16. Дарина Чалик (2+4+2+1) +7:35 Нагадаємо, раніше Підручний виграв контрольний мас-старт на зборі в Сянках. Sport.ua Telegram |
У темі 1 долучень
Біатлоністка збірної Норвегії Текла Брюн-Лі оголосила про завершення спортивної кар'єри у віці 27 років.
«Прийшов час поправити здоров'я і закінчити нарешті навчання. Я не стала чемпіонкою світу, але вкрай вдячна людям, яких зустріла в спорті, не проміняла б це ні на що», - написала Брюн-Лі. Брюн-Лі є чемпіонкою Європи-2018 в сингл-міксті і чемпіонкою світу серед юніорів в естафеті. Читайте також: Вибула на півтора місяця. Стіна Нільссон зламала лікоть на тренуванні |
У темі 1 долучень
Швейцарська біатлоністка Аїта Гаспарін розповіла про спільні тренуваннях з українцем Сергієм Семеновим.
ФОТО. Аїта Гаспарін виходить заміж за Семенова і візьме прізвище українця «Ми часто тренуємося разом з Сергієм в міжсезоння. Якщо у моєї команди немає збору, то я можу поїхати туди, де тренується українська збірна. Я добре знайома з головним тренером команди Юраєм Санітрою. Він дозволяє мені перебувати з ними разом на зборі. Під час етапів Кубка світу ми поводимося досить професійно. Кожен знаходиться в своїй команді і фокусується на змаганнях. Лише з вечора неділі до понеділка-вівторка у нас стає більше часу один для одного. Але це не означає, що ми проводимо разом весь день. Зазвичай це кілька годин. І добре, якщо готелі розташовані недалеко один від одного», - сказала Аїта Гаспарін. |
У темі 1 долучень
Біатлоністка збірної Швейцарії Аїта Гаспарін розповіла про своє знайомство зі своїм нареченим - українцем Сергієм Семеновим.
«Ми познайомилися в 2016 році, коли етапи Кубка світу проходили в США і Канаді. У нас був переліт з однієї країни в іншу. IBU дав нам квитки на сусідні крісла в літаку. Ми летіли десь чотири години. Але були дуже сором'язливими і в підсумку почали спілкуватися тільки в останні 10 хвилин польоту - перекинулися кількома реченнями. Потім, через кілька тижнів, під час чемпіонату світу в Холменколлені ми жили в одному готелі. Іноді зустрічалися в коридорах або в їдальні. Спочатку обмежувалися тільки стандартними привітаннями: «Привіт! Як справи?». Поступово почали спілкуватися все більше і більше. Нам треба було досить багато часу, щоб почати зустрічатися. Після закінчення сезону ми роз'їхалися по домівках і зовсім не бачилися. Спілкування відновилося на першому етапі нового сезону в Естерсунді. І десь до кінця року ми стали парою. Перші квіти від нього я отримала на День Святого Валентина», - сказала Гаспарін. Читайте також: Аїта Гаспарін виходить заміж за Семенова і візьме прізвище українця |
У темі 1 долучень
Старший тренер збірної України з біатлону Юрай Санітра розповів про подальші плани щодо передсезонної підготовки.
«Уже зараз зрозуміло, що сезон буде дуже специфічним, він відрізнятиметься від попереднього. Нам складно зрозуміти, що буде навіть не за місяць, а за тиждень, як буде розвиватися ситуація. І через це складно робити якісь прогнози щодо зборів чи підготовки до них. На даний момент ми провели уже три збори в Сянках і точно продовжимо тут готуватися у вересні. Щодо жовтня поки не знаю — буду неймовірно щасливим, якщо зможемо виїхати на збір в Рамзау (Австрія), адже треба на лижах покататися, відчути сніг. Та якщо не дозволять виїхати, будемо надалі імпровізувати, готуватися в умовах, в яких дозволяє пандемія. Умови в Сянках дуже хороші, особливо як для такої складної ситуації, ми знайшли тут умови, про які я навіть не знав. У плані тренувальної роботи збірна виконує усе як потрібно. Поки що дефіциту в підготовці нема — як тренерський штаб, так і спортсмени задоволені роботою влітку. Однак зараз починається частина підготовки до сезону, під час якої особливо важливо отримати перший контакт зі снігом, важливо виїхати за кордон. Саме осіння підготовка є дуже важливою, це та частина процесу, яка сильно впливає на весь сезон. Усі команди, які мають змогу, уже перебувають на зборах в Австрії чи інших місцях, тому для нас вкрай важливо виїхати в жовтні за кордон на сніг. Але ще раз повторюся: впевнений, що наша команда буде підготовлена до стартів на початку сезону. Зараз питання нашого виїзду на закордонний збір вирішується на найвищому рівні — цією проблемою займається і федерація біатлону України, і Міністерство молоді та спорту», - сказав Санітра. Раніше повідомлялося, що Віта Семеренко виграла контрольний мас-старт на 16 учасниць. Sport.ua Telegram |
У темі 1 долучень
Чемпіон світу 2019 року в гонці переслідування Дмитро Підручний повідомив про отримання квартири від держави. В даний момент біатлоніст разом з дружиною і двома дітьми мешкає в квартирі, яка належить його батькам.
«Сьогодні, до святкування дня міста Тернополя, з рук міського голови отримав сертифікат на квартиру! Спасибі всім, хто допоміг і посприяв цьому! Ця нагорода є додатковою мотивацією для мене і молодих спортсменів, які бачать, що держава підтримує і цінує наші досягнення! Вона дає нові сили рухатися вперед і отримувати нові нагороди для нашої батьківщини і Тернопільщини», - написав Підручний. |
У темі 1 долучень
Старший тренер збірної України з біатлону Юрай Санітра розповів про подальші плани щодо передсезонної підготовки.
Зокрема, словацький фахівець повідомив, що капітан збірної Дмитро Підручний, після виступу на шоу-гонці у Вісбадені, залишиться в Європі. – Як будете виходити з ситуації, якщо виїхати в жовтні на закордонний збір не вдасться? – Будемо шукати рішення вдома. Точно знаю, що Дмитро Підручний поїде на шоу-гонку в Німеччину (27 вересня у Вісбадені, - прим. ред.), тож ми плануємо залишити його в межах Євросоюзу для подальшої підготовки. Тобто щоб він міг тренуватися в Австрії, а от щодо інших спортсменів будемо чекати рішення. – Чи будете знову планувати підготовку до сезону в Україні? – 100% буду планувати збори вдома, в Україні, бо уже знаю усі умови. Також будемо відштовхуватися від умов, які будуть [на новій арені] в Буковелі. Треба зробити так, щоб план підготовки потрапляв у нашу концепцію, адже наступний сезон — олімпійський. Для виконання робіт на початкових етапах підготовки умови в Україні задовільні, а ще це психологічний плюс — спортсмени можуть взяти на збори сім’ю. Та з цих комфортних умов треба поступово виходити в робочі. |
У темі 1 долучень
Біатлоніст збірної України Тарас Лесюк розповів, як команда тренується на зборах в Яворові.
«Насправді, в Яворові ми можемо виконувати будь-яку роботу. Там досить хороші умови, навіть незважаючи на те, що там немає лижоролерної траси. Попри це, там є чудове покриття на дорозі, де ми проводимо тренування. Сказати, що ми в чомусь обділені? Ні. Зал хороший, є стрільбище, траса, гори, різні туристичні маршрути. Єдине, чого так не вистачає – це басейну. Але і це питання вирішується, адже вже заплановане його спорудження, і в перспективі він з’явиться», - сказав Лесюк. |
У темі 1 долучень
Біатлоніст збірної України Тарас Лесюк вважає, що наступний сезон буде цікавим, незважаючи на можливу відсутність глядачів на трибунах.
«Безперечно, наступний сезон буде цікавий. Можливо, не такий видовищний, адже, на мою думку, може бути обмежена кількість глядачів, і більшість уболівальників буде переглядати гонки вдома, перед екранами телевізорів. На жаль, у світі немає ніякої стабільності, тому точно не можу сказати, що очікувати від зимового сезону 2020/2021, і в якому форматі він відбудеться. В будь-якому випадку він буде цікавий, змагання будуть проводитись. Сподіваюсь, все буде добре», - сказав Лесюк. |
У темі 1 долучень
Керівництво Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) не розглядає скасування перших етапів Кубка світу сезону-2020/21.
«Ми не плануємо скасовувати змагання. Наше пріоритетне завдання - зберегти всі заплановані події. Але ми також повинні оцінити альтернативні сценарії, які зажадають меншого числа переїздів. Але навіть в цих сценаріях передбачається така ж кількість змагань. Інша справа, що все це поки план, оскільки в умовах пандемії ми повинні зберігати гнучкість», - відзначили в організації. Нагадаємо, перший етап нового сезону повинен пройти в фінському Контіолахті з 27 по 29 листопада. Раніше стало відомо, коли відбудеться літній чемпіонат України з біатлону. |
У темі 1 долучень
Дворазовий переможець загального заліку Кубка світу Йоханнес Бьо розповів, що пропустив півтора тижні тренувань через висипання на шкірі.
«Лікар вважає, що це або екзема, або висип. Ця проблема з'явилася у мене після фестивалю Blink. Спочатку я хвилювався з приводу того, що ж це може бути. Але зараз ситуація покращилася. Висипання проходить, хоча сухість шкіри ще залишилася. У мене ніколи раніше такого не було і я поняття не маю, звідки воно з'явилося», - сказав Йоханнес Бьо. Нагадаємо, раніше Йоханнес Бьо зайняв лише 7 місце в мас-старті на фестивалі Blink. |
У темі 1 долучень
Біатлоністка збірної Італії Ліза Віттоцці провела тренування в Антхольці. Відповідне фото 25-річна спортсменка опублікувала в Instagram.
«Повернення до роботи», - підписала фото Віттоцці. |
У темі 1 долучень
У програму наступного сезону Кубка світу з біатлону увійшли відразу 10 етапів. Частково це пов'язано з тим, що перший етап буде скорочений. Втім, все одно гонок буде трохи більше, ніж зазвичай.
Стартує сезон 2020/21 вже 28 листопада етапом у фінському Контіолахті, а завершиться 21 березня наступного року в норвезькому Холменколлені. З 10 по 21 лютого пройде чемпіонат світу, а з 26 лютого по 1 березня в Пекіні в рамках 8-го етапу Кубка світу відбудеться передолімпійський тиждень. Календар Кубка світу-2020/21 з біатлону: 1-й етап. Контіолахті, Фінляндія. 28-29 листопада 2-й етап. Естерсунд, Швеція. 3-6 грудня 3-й етап. Хохфільцен, Австрія. 11-13 грудня 4-й етап. Ансі, Франція. 17-20 грудня 5-й етап. Оберхоф, Німеччина. 7-10 січня 6-й етап. Рупольдинг, Німеччина. 13-17 січня 7-й етап. Антхольц, Італія. 21-24 січня Чемпіонат світу. Поклюка, Словенія. 10-21 лютого 8-й етап. Пекін, Китай. 26 лютого-1 березня 9-й етап. Нове Мєсто, Чехія. 11-14 березня 10-й етап. Холменколлен, Норвегія. 18-21 березня. Раніше повідомлялося, що IBU не планує скасовувати перші чотири етапи Кубка світу. Sport.ua Telegram |
У темі 1 долучень
В НХЛ 7-м матчем протистояння Нью-Йорк Айлендерс і Філадельфії завершився другий раунд плей-оф.
У вирішальному поєдинку Нью-Йорк обіграв суперника 4:0 і вийшов до фіналу Сходу вперше з 1993 року. Опонентом Айлендерс буде Тампа-Бей. У фіналі західної конференції зіграють Вегас і Даллас. |
У темі 1 долучень
34-річна біатлоністка збірної України Валя Семеренко може стати учасницею шоу-гонки у Вісбадені.
Спортсменку запросили до Німеччини в якості запасної. Вона виступить, якщо хтось відмовиться від участі, що цілком ймовірно в умовах пандемії. Шоу-гонка у Вісбадені відбудеться 27 вересня. У чоловічій гонці точно виступить капітан чоловічої збірної України Дмитро Підручний. |
У темі 1 долучень
Частина біатлоністів основної збірної України візьме участь в національному чемпіонаті з літнього біатлону, який відбудеться в Чернігові з 21 по 26 вересня.
Крім того, команда «Б» під керівництвом Іллі Лопухова і Миколи Зоца в повному складі візьме участь в чемпіонаті України. Нагадаємо, в рамках ЛЧУ-2020 заплановані два офіційні тренування, спринти, гонки переслідування, мас-старти і змішана естафета. |
У темі 1 долучень
В останню неділю вересня, 27 числа, в німецькому Вісбадені відбудеться традиційна літня шоу-гонка. Не так давно було сформовано склад учасників, але в ньому вже відбулися зміни.
Італійські біатлоністи Доротея Вірер і Лукас Хофер не зможуть приїхати в Німеччину, оскільки Федерація зимових видів спорту Італії через пандемію коронавірусу не дозволяє спортсменам брати участь в міжнародних змаганнях. Замість Хофера і Вірер в шоу-гонці візьмуть участь норвежець Тар'єй Бьо і німкеня Марен Хаммершмідт. Також склад учасників гонки поповнили чеські біатлоністи Маркета Давидова і Міхал Крчмарж. Нагадаємо, в чоловічій гонці точно виступить капітан чоловічої збірної України Дмитро Підручний. Ще одна представниця України Валя Семеренко запрошена в якості запасної. |
У темі 1 долучень
Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак розповів про повернення Ірини Варвинець в жіночу збірну після дворічного декрету.
«Вона тренується, зараз має приїхати в Сянки на збір. Там тренери подивляться на її стан і будуть планувати підготовку. Можу сказати, що вона повноцінно готується», - сказав Бринзак. Читайте також: Україні не вистачало Варвинець, але які в неї перспективи після декрету? |
У темі 1 долучень
У програму наступного сезону Кубка світу з біатлону увійшли відразу 10 етапів. Частково це пов'язано з тим, що перший етап буде скорочений. Втім, все одно гонок буде трохи більше, ніж зазвичай.
Стартує сезон 2020/21 вже 28 листопада етапом у фінському Контіолахті, а завершиться 21 березня наступного року в норвезькому Холменколлені. З 10 по 21 лютого пройде чемпіонат світу, а з 26 лютого по 1 березня в Пекіні в рамках 8-го етапу Кубка світу відбудеться передолімпійський тиждень. Календар Кубка світу-2020/21 з біатлону: 1-й етап. Контіолахті, Фінляндія. 28-29 листопада 2-й етап. Естерсунд, Швеція. 3-6 грудня 3-й етап. Хохфільцен, Австрія. 11-13 грудня 4-й етап. Ансі, Франція. 17-20 грудня 5-й етап. Оберхоф, Німеччина. 7-10 січня 6-й етап. Рупольдинг, Німеччина. 13-17 січня 7-й етап. Антхольц, Італія. 21-24 січня Чемпіонат світу. Поклюка, Словенія. 10-21 лютого 8-й етап. Пекін, Китай. 26 лютого-1 березня 9-й етап. Нове Мєсто, Чехія. 11-14 березня 10-й етап. Холменколлен, Норвегія. 18-21 березня. Раніше повідомлялося, що IBU не планує скасовувати перші чотири етапи Кубка світу. Sport.ua Telegram |
У темі 1 долучень
Президент IBU Олле Далін прокоментував зміни в календарі сезону 2020/21, які виконком організації прийняв у зв'язку з пандемією коронавірусу.
«IBU усвідомлює, що це дуже важкий час для біатлонної сім'ї, як і для всіх видів спорту. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб максимально збільшити кількість заходів, які ми можемо провести, при цьому піклуючись про те, щоб здоров'я і благополуччя наших спортсменів і всіх зацікавлених сторін були нашим головним пріоритетом. Ми задоволені розробленим планом, згідно з яким в наступному сезоні біатлоністи всіх рівнів отримають доступ до міжнародних змагань. Ми також плануємо підтримувати регіональні змагання, в яких можуть брати участь сусідні країни, якщо це дозволено санітарними правилами. Розробка концепції сприяння регіональної конкуренції є одним із стовпів в плані розвитку IBU, і ми розглянемо, чи можна і як це застосувати в наступному сезоні», - сказав Далін. Нагадаємо, раніше IBU скасував і переніс важливі старти біатлонного сезону. |
У темі 1 долучень
Пандемія коронавірусу продовжує набирати обертів, але спорт поступово повертається після карантину. Практично кожен вид спорту встиг постраждати від наслідків, і довгий час здавалося, що біатлон стане одним з небагатьох, хто відбудеться легким переляком.
Спочатку скасували останні «півтора» етапи Кубка світу сезону-2019/20. Неприємно, звичайно, але жити можна. Потім вперше за всю історію літніх чемпіонатів світу, яка налічує чверть століття, вирішили не проводити головний старт міжсезоння. Теж нічого смертельного не відбулося, багато хто такий формат змагань не сприймає всерйоз. Кубок IBU перенесений, кубок юніорів та чемпіонат Європи скасовані По-справжньому тривожно стало 11 вересня (ні, трагічний інцидент 19-річної давнини тут ні до чого). Виконавчий комітет IBU, щоб захистити здоров'я спортсменів і всіх учасників, скасував юніорський Кубок IBU і чемпіонат Європи серед юніорів. Крім того, в цьому році гонок дорослого Кубка IBU не буде, перші етапи відклали до січня. Та й не факт, що їх знову не перенесуть або не скасують зовсім. І тільки етапи Кубка світу скасовувати ніхто не збирається. Можуть хіба що зовсім трохи скорегувати програму. Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак в недавньому інтерв'ю xSport пояснив, чому Кубок світу повинен відбутися за будь-яких умов: «IBU планує провести максимальну кількість етапів Кубка світу і чемпіонат світу, тому що підписані серйозні контракти з телебаченням. Ну а в якому форматі все буде проходити, це вже будуть вирішувати 23 вересня на засіданні Виконкому. У той же день будемо знати про формат проведення першого триместру. Можливо, змагання будуть без уболівальників, може, будуть спарені етапи. Наприклад, два в Хохфільцені замість Ансі, або в Естерсунді замість Контіолахті». Як бачимо, у Міжнародного союзу біатлоністів є велика мотивація провести головні старти сезону. У той же час, з фінансових і логістичних міркувань, IBU не може гарантувати високі стандарти заходів захисту здоров'я щодо «другосортних» змагань. Що ж робити дублерам збірних і юніорам в такій ситуації? Не факт, що збірна України зможе поїхати на змагання взимку Але хоч Кубок світу і збираються проводити, поки немає визначеності з тим, хто зможе брати участь в гонках. Поки збірна України все міжсезоння проводить збори в Сянках Львівської області, оскільки виїхати на закордонний збір не вдається. І не факт, що вдасться поїхати на змагання взимку. Ось як цю ситуацію коментує Бринзак: «Може навіть бути таке, що деякі країни з «червоної» зони не братимуть участі в змаганнях. Аж до того, що навіть якщо десять країн не зможе приїхати, все одно Кубок світу відбудеться. Що стосується нас, якщо, не дай Бог, не зможемо виїхати на етапи Кубка світу, будемо проводити Всеукраїнські змагання, може навіть матчеві зустрічі з країнами-сусідами. Все залежить від того, яка буде ситуація з карантином і відкриттям кордонів». Якщо хтось із сусідів і захоче до нас приїхати, то це будуть Білорусь і Росія Відразу кидається в очі фраза про «матчеві зустрічі з країнами-сусідами». Зрозуміло, що якщо хтось із сусідів і захоче до нас приїхати, то це будуть Білорусь і Росія. Вийде такий собі «Кубок СНД» в альтернативу Кубку світу. У нашої федерації дружні відносини з колегами з сусідніх країн, тому такий варіант цілком може стати реальністю. Та й лідер збірної Росії Олександр Логінов одружений з екс-українкою Марією Кручовою, йому не вперше відвідувати нашу країну. Але можуть виникнути і певні складнощі. Багато російських біатлоністів незаконно відвідували анексований Крим, і, згідно з українським законодавством, при спробі в'їхати на територію нашої країни повинні отримати заборону на кілька років, і з яскравим штампом-печаткою в закордонному паспорті відправитися на батьківщину. Втім, встежити за всіма дуже складно, маловідомий Антон Свотін минулого року якось знайшов лазівку і поза конкурсом виступив на літньому чемпіонаті України в Чернігові. Якщо все піде за найгіршим сценарієм і Кубок світу пройде без участі збірної України, як бути з квотами на наступні сезони? Все втратити через форс-мажор, а потім делегувати на гонки по одному спортсмену буде вкрай неприємно. Підручний та Валя Семеренко зможуть вибратися за кордон. І залишаться там Втім, ймовірно, кілька українських біатлоністів все ж зможуть виступати на Кубку світу. Справа в тому, що Юлія Джима отримала якусь спеціальну словенську візу і готується до сезону разом з особистим тренером Урошем Велепцем, який очолює команду Словенії. Також зараз за кордоном Сергій Семенов, він тренується разом зі своєю нареченою, швейцаркою Аїтою Гаспарін. Юлія Джима і Урош Велепец Крім того, в кінці вересня Дмитро Підручний та Валя Семеренко повинні відправитися в німецький Вісбаден для виступу в щорічній шоу-гонці. Підручний точно візьме участь у виставковому старті, а Валя, завдяки вищезгаданому Володимиру Бринзаку, запрошена в якості запасної і буде змагатися тільки в тому випадку, якщо хтось в останній момент через певні причини не зможе пробігти. Президент ФБУ зміг домовитися з німецькою стороною про невеликий привілей. Після завершення шоу-гонки Підручний та Валя залишаться в Європі і поїдуть в Рамзау на висоту. По-перше, там вони зможуть краще підготуватися до сезону, а по-друге, не виключено, що після повернення в Україну не закриють кордони. Так що вони, а також Джима і Семенов, швидше за все, зможуть представляти нашу країну на Кубку світу. Але цього може бути недостатньо для того, щоб потрапити у топ-10 Кубка націй і зберегти нинішні квоти. Втім, до старту нового сезону ще більше двох місяців. Зараз федерації біатлону України і Німеччини ведуть перемовини про те, щоб українські спортсмени в жовтні приїхали на збір в Рупольдинг і Рамзау. Будемо сподіватися, що біатлон взимку повернеться в більш-менш звичному вигляді, і ми зможемо побачити на лижні не тільки нашу головну команду в повному складі, а й інші збірні. Головне, щоб всі були здорові. Sport.ua Telegram |
У темі 1 долучень
Біатлоніст збірної України Дмитро Підручний заявив про бажання зробити шоу-гонку City Biathlon Ternopil щорічною.
«Важливо якісно провести перший турнір City Biathlon Ternopil, щоб жителі, глядачі і самі спортсмени відчули, як це. Я хочу, щоб в моєму рідному місті зародилася нова подія, яка з часом переросте в знакову. Принаймні, я готовий все для цього зробити», - сказав Підручний. Нагадаємо, міська біатлонна шоу-гонка City Biathlon Ternopil відбудеться 20 вересня в Тернополі. |
У темі 1 долучень
Біатлоністка збірної Італії Доротея Вірер, яка за підсумками минулого сезону вдруге поспіль виграла загальний залік Кубка світу, в черговий раз поділилася зі своїми підписниками цікавим знімком.
Цього разу 30-річна спортсменка опублікувала фото, на якому вона здійснює гірський похід в італійських Альпах. |
У темі 1 долучень
Біатлоністка збірної Італії Доротея Вірер, яка за підсумками минулого сезону вдруге поспіль виграла загальний залік Кубка світу, не засмутиться, якщо через пандемію коронавірусу, IBU змінить формат проведення КС.
«Я вірю, що буде зроблено все для того, щоб сезон був якомога більше схожий на звичайний, але, очевидно, нам доведеться проявити гнучкість. Якщо, наприклад, нам потрібно буде провести кілька етапів в одному місці, це буде абсолютно нормально. Для мене це буде навіть перевагою, тому що я не дуже люблю переїзди. Якщо не буде уболівальників, нам доведеться змиритися з цим, але це мало що змінить, тому що врешті-решт ми настільки зосереджені на собі під час гонок, що не помічаємо того, що відбувається навколо нас», - сказала Вірер. Читайте також: «Кубок СНД» замість Кубка світу? Яким біатлон повернеться майбутньою зимою |
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 07:00. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010