Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF

Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF (http://sat-prof.com.ua/index.php)
-   Теніс (http://sat-prof.com.ua/forumdisplay.php?f=127)
-   -   Новини тенісу (http://sat-prof.com.ua/showthread.php?t=3151)

yyyyyhhh 05.05.2020 15:18

У темі 1 долучень
143-я ракетка світу Яннік Ханфманн виграв показові змагання в Німеччині і в якості символічного кубка отримав від організаторів рулон туалетного паперу і тенісний м'яч з цифрою один.

Відзначимо, що в фіналі Ханфманн обіграв Дастіна Брауна з рахунком 4-2, 4-0. Змагання пройшли без глядачів, лінійних суддів і болбоїв.

yyyyyhhh 08.05.2020 11:13

У темі 1 долучень
Український тенісист Сергій Стаховський відреагував на вихід російського фільма про православ'я за участю українських боксерів Василя Ломаченка та Олександра Усика:

«Це жопа. Я цей фільм не дивився і не збираюся. Ми живемо у вільній країні, де кожен може робити те, що хоче. Але це треш.

Наші медіа розділені. У нас є канали, які пропагують, що у нас громадянський конфлікт. Для них цей продукт – супер. Вони його будуть розкручувати і показувати. Нам потрібно писати статті, що це треш.

Хтось із них сказав, що царі сваряться, а люди вмирають (цитата Усика – прим.). А які царі? Там регулярні війська Росії. Якби Путін стріляв – це одне. Але коли тисячі солдатів приїжджають, коли артилерійські академії здають залік, стріляючи з Ростовської області на територію України – це нормально?

Як пояснити це Усику та Ломаченку? Пояснити це можна легко: Ентоні Джошуа б'є аперкот Усику в третьому раунді, і все з'ясовано.

Ми не можемо їх змінити. Вони люди зі світовою популярністю і найкрутіші боксери в світі. Але ми їх можемо зараз прирівнювати до Алієва. А в чому різниця? Алієв же теж говорив, що коронавірусу немає, що це – фігня.

Якби Усик і Ломаченко були адекватними, це був би величезний плюс для України. Тому що, якби хтось із них сказав: «Дивіться, люди, тут справу Гандзюк зливають, тому що прокурорів переводять в підвішений стан, і вони не знають, буде у них робота чи їх звільнять»...

Якби вони це зробили, це був би нереальний плюс для української громадськості, адже вони поширювали б меседж про те, що відбувається в країні, і тоді нашій владі було б складніше говорити ті речі, які їй потрібно, тому що правда інша».

yyyyyhhh 08.05.2020 14:19

У темі 1 долучень
Українська тенісистка Надія Кіченок увійшла до списку тенісисток з найсильнішою подачею в жіночому турі.

Українка подала першу подачу зі швидкістю 202 км/год в матчі проти Аюмі Моріти в першому раунді Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу 2014 року, хоча програла матч з рахунком 2-6, 6-7(5).

Найшвидші подачі в жіночому тенісі:

1) Сабін Лісіцкі (2014 рік): 210.8 км/ч.
2-3) Вінус Вільямс (2007-2008 роки) / Айла Томлянович (2008): 207.6 км/ч.
4) Серена Вільямс (2013): 207 км/год.
5) Юлія Гьоргес (2012): 203 км/год.
6) Бренда Шульц-Маккарті (2007): 202.7 км/ч.
7) Надія Кіченок (2014 року): 202 км/год.
8-9) Наомі Осака (2016) / Луціє Градецька (2015): 201.2 км/ч.
10) Анна-Лена Гренефельд (2009): 201.1 км / ч.

Рейтинг був складений на основі даних SportsMEDIA Technology.

Нагадаємо, Надія і Людмила Кіченок - єдині сестри-близнючки крім Плішкових, які разом вигравали парний титул WTA.

yyyyyhhh 09.05.2020 12:35

У темі 1 долучень
Перша ракетка України Еліна Світоліна під час карантину намагається тримати себе в формі, але не може відмовити собі в смаколиках.

«Намагаюся спалити калорії перед споживанням інших», - написала Еліна в інстаграмі.

yyyyyhhh 10.05.2020 10:23

У темі 1 долучень
Українська тенісистка Катаріна Завацька поділилася з підписниками фотографією, на якій вона знаходиться в оранжереї.

«Мій новий маленький сад», - написала українська тенісистка в інстаграмі.

Раніше Катаріна змінила імідж. Нагадаємо, на даний момент вона перебуває в Каннах.

yyyyyhhh 11.05.2020 10:15

У темі 1 долучень
Президент Федерації тенісу Франції Бернар Г'юдічеллі розповів про поточний стан справ в організації Ролан Гаррос 2020, грунтового турніру Великого Шолома.

«Поки немає таких варіантів, від яких би ми відмовилися. В першу чергу, найголовніше в нашому турнірі – це історія матчів і гравців. Турніри проводяться на стадіонах, змагання показують по телевізору. Мільйони глядачів по всьому світу знаходяться в очікуванні.

Якщо ми організуємо турнір за закритими дверима, це дозволить нам зберегти ту частину бізнес-моделі, яка стосується телевізійних прав (більше третини від доходу турніру). Це не можна недооцінювати.

Я регулярно спілкуюся з главою АТР Андреа Гауденці, главою WTA Стівом Саймоном і главою ITF Девідом Хаггерті. Наступного тижня у нас запланована ще одна конференція, щоб оцінити наш прогрес. Ми добре працюємо разом, але поки все ще трохи рано для чіткого визначення графіка».

Раніше преса з посиланням на Федерацію тенісу Франції повідомила, що грунтовий мейджор перенесли ще на один тиждень пізніше. Старт змагань в основній сітці тепер намічений на 27 вересня.

yyyyyhhh 12.05.2020 09:50

У темі 1 долучень
Жерар Піке, компанія якого є організатором Фіналу Кубка Девіса прокоментував долю турніру в цьому році.

«Існує багато невизначеності. Ми намагаємося залишатися в курсі того, що влада в Іспанії каже щодо спорту, чи можемо ми допускати глядачів на трибуни в «Caja Magica». Я б сказав, що я трохи песимістичний, тому що уявити Кубок Девіса без уболівальників важко. Думаю, що на сьогоднішній день ніхто не зможе однозначно відповісти на це питання, чи буде турнір проведено з глядачами чи ні. З плином часу, як мені здається, у нас буде трохи більше визначеності», - розповів Жерар Піке.

yyyyyhhh 14.05.2020 10:20

У темі 1 долучень
Український тенісист Сергій Стаховський візьме участь в турнірі, який організовує Федерація тенісу Угорщини.

Змагання під назвою «Кубок Будапешта» пройдуть з 22 по 24 травня в Національному навчальному центрі, участь у ньому візьмуть найкращі місцеві тенісисти.

Формат турніру схожий з Кубком Хопмана. Спортсмени змагатимуться в міксті.

Жовта група
Адрієнн Надь / Аттіла Балаж
Далма Гальфі / Пірос Жомбор
Река-Луца Яні / Фаб’ян Марожан

Блакитна група
Фанні Штоллар / Мартон Фучовіч
Анна Бондар / Сергій Стаховський
Бабош Тімеа / Петер Надь

yyyyyhhh 14.05.2020 15:15

У темі 1 долучень
Екс-четверта ракетка світу Домініка Цибулкова взяла участь у фотосесії під час своєї вагітності.

Словацька тенісистка, яка за часи кар'єри заробила близько 14 мільйонів доларів, стала однією з героїнь нового випуску видання «GRADE Magazine».

yyyyyhhh 15.05.2020 10:59

У темі 1 долучень
У п'ятницю, 15 травня, другій ракетці України Даяні Ястремській виповнилося 20 років.

Але ще вночі близькі і друзі яскраво привітали тенісистку з круглою датою.

yyyyyhhh 16.05.2020 09:49

У темі 1 долучень
Дружина Новака Джоковича Єлена заявила, що навесні 2018 року, після серії невдач, її чоловік був близький до завершення кар'єри:

«Він сказав мені, що завершує кар'єру, це правда. Він програв Бенуа Перу в Маямі. Це була жахлива поразка.

Він зібрав усіх нас і сказав: «Хлопці, з мене вистачить. Поговоріть з моїми спонсорами, хочу бути відвертим з ними. Не знаю, зупиняюся я на півроку, на рік чи назавжди».

Незабаром після цього Джокович повернувся на свій колишній рівень і вже в липні 2018 роки виграв Вімблдон.

Раніше Мілош Нінковіч розповів про те, що Джокович стежить за київським «Динамо» і дружить з Андрієм Шевченком.

yyyyyhhh 16.05.2020 10:43

У темі 1 долучень
Чоловіча тенісна асоціація (ATP) оголосила про продовження паузи в турі через пандемію коронавірусу. Призупинення триватиме як мінімум до 31 липня.

Таким чином, офіційно скасовані 8 турнірів (Ньюпорт, Бастад, Гамбург, Лос-Кабос, Гштаад, Умаг, Атланта, Кіцбюель), які потрапили в нові часові рамки.

Повідомляється, що турніри, заплановані після 1 серпня, як і раніше плануються. Подальше оновлення календаря ATP Tour очікується в середині червня.

Раніше повідомлялося, що WTA також планує зробити аналогічну заяву в п'ятницю, але у неї поки узгоджені не всі деталі.

yyyyyhhh 17.05.2020 09:03

У темі 1 долучень
Українські тенісистки Людмила і Надія Кіченок повернулися до рідного Дніпра, після того як провели в Києві два місяці на карантині.

«Милий дім», - підписала спільне фото в інстаграмі Люда.

yyyyyhhh 18.05.2020 09:29

У темі 1 долучень
Польський тенісист Лукаш Кубот, екс-перша ракетка в парному розряді, заручений з моделлю Магдаленою Бієнковською, яка в 2015-му році стала Міс Польщею.

Повідомляється, що про це стало відомо з коментарів в інстаграмі.

Додамо, що в колекції Лукаша Кубота 26 титулів в парі, в тому числі, на Відкритому чемпіонатом Австралії в 2014 році і на Вімблдоні в сезоні 2017.

Igor1031 18.05.2020 10:10

Тенісний сезон призупинили до 31 Липня. Скасовано турніри в Гамбурзі, Гштааді та Бухаресті

Міжнародна федерація тенісу (ITF) продовжила призупинення турнірів через пандемію коронавірусу до 31 Липня.

Ми тісно співпрацюємо із зацікавленими сторонами, щоб переглянути календар заходів і разом прийняти правильні рішення», – заявив глава ITF Давид Хаггерті.

Таким чином, не відбудуться турніри ATP в Ньюпорті, Гамбурзі, Лос-Кабос, Гштааді, Умазі, Атланті і Кітцбюелі, змагання WTA в Лозанні, Бухаресті і Юрмалі, а також комбінований турнір у Баштаді.
Раніше вперше з 1945 року був скасований Вімблдон, а «Ролан Гаррос» перенесли на другу половину вересня.

Про це повідомляє РИА "Новости" з посиланням на офіційний сайт організації. «Це важке рішення, але здоров'я та безпека залишаються нашою головною турботою. Ми продовжуємо аналізувати ситуацію в світі і оцінювати всі можливі варіанти відновлення міжнародних турнірів, коли це стане безпечно.

Джерело : https://www.eurosport.ru/tennis/story_sto7750247.shtml

yyyyyhhh 18.05.2020 10:59

У темі 1 долучень
Український тенісист Ілля Марченко прокоментував фінансову допомогу низькорейтинговим гравцям.

«Зараз у гравців, які стоять нижче топ-300, у них відмінний період, вони втрачають менше грошей. Зрозуміло, є ліги і там заробляють. Якісь ліги вже скасували, але щось ще з'явиться. Не витратив на переліт, не витратив на готель, вважай, заробив, вийшов в плюс в цьому місяці. Крім офіційної інформації, у мене немає інших даних, хто отримає якісь гроші за Програмою. Коли надійдуть гроші на рахунок, тоді я буду знати.

Я не вважаю, що гравці повинні були жертвувати на це. Це так виглядає, як ніби ми безробітні, яким необхідна допомога. Цим повинні займатися ATP, ITF, Великі Шоломи, які заробляють у них найбільші гроші. Від самого початку ми не повинні були бути в такій ситуації.

Гравці заробляють недостатньо, призові розподіляють неправильно, занадто велика різниця між гравцями топ-10, топ-50... Протягом 10 років на це можуть вплинути Федерер, Надаль і Джокович. Вони могли б зробити все, як їм завгодно, і турнірів довелося б йти їм на поступки. Але маємо, що маємо», - сказав Марченко в інтерв'ю програмі «Теніс про теніс».

yyyyyhhh 20.05.2020 09:10

У темі 1 долучень
Перша ракетка України Сергій Стаховський поділився своєю думкою з приводу перспектив у тенісі Олександра Долгополова:

«Не знаю, наскільки зараз він готується, останні змагання він зіграв два роки тому. Це досить-таки серйозний час.

Чому всі думають, що він не реалізував себе? Який він був - 14-й у світі? Це дуже круто. У нього реально був потенціал бути в десятці, але щороку отримував образливі травми - з 10 місяців він грав 7, це в кращому випадку.

Йому тільки 33 - енергії та ентузіазму у нього багато. Якщо буде бажання, я не бачу проблем в тому, щоб повернутися на високий рівень».

Ltnar 02.06.2020 06:46

Ще одна відмова. Костюк без боротьби вийшла в фінал в Ірпені

У вирішальному матчі Марта Костюк зіграє з Маріанною Закарлюк

https://i.ibb.co/KLGVXSC/orig-489763.jpg

У другому півфінальному матчі UTF Ladies Invitational в Ірпені боротьби також не вийшло. Марта Костюк обіграла Дар’ю Лопатецьку всього за 11 хвилин.

Костюк виграла перші два гейми, після чого Лопатецька відмовилася від продовження матчу.

У фіналі Костюк зустрінеться з Маріанною Закарлюк, яка раніше за ідентичним сценарієм обіграла Лесю Цуренко.

Для Лопатецької це був другий матч за сьогоднішній день. Раніше вона обіграла Вікторію Петренко

yyyyyhhh 22.06.2020 12:27

У темі 1 долучень
Представниця України Анастасія Шошина (№430 WTA) успішно бере участь в польському тенісному турі.

У вирішальному матчі змагань в Гданську четверта сіяна харків'янка, яка проживає у Варшаві, в тригодинному матчі обіграла полячку Катаржину Каву (№125 WTA) - 6:7(3), 6:2, 6:3.

Також Шошина разом з Магдаленою Фрех повинна була зіграти в парному фіналі, але їх суперниці знялися.

LOTOS PZT Polish Tour проходить в форматі чотириденних турнірів в одиночному і парному розрядах. Загалом до кінця літа проведення змагань заплановано ще в семи містах Польщі.

yyyyyhhh 23.06.2020 19:24

У темі 1 долучень
Лідер рейтингу ATP Новак Джокович здав позитивний тест на COVID-19. Про це повідомив сербський журналіст Саша Озмо (Sport Klub).

Нагадаємо, Джокович був ініціатором проведення серії турнірів «Adria Tour». Після змагань в хорватському Задарі коронавірус виявили у болгарина Григора Димитрова, хорвата Борни Чоріча і декількох тренерів.

yyyyyhhh 24.06.2020 09:37

У темі 1 долучень
Українська тенісистка Еліна Світоліна візьме участь на турнірі в Швейцарії.

Змагання під назвою «Elle Spirit Open» пройдуть з 3 по 5 липня в місті Монтре, яке розташоване на березі Женевського озера.

У списку учасниць: хорватка Донна Векич, Іга Свьонтек з Польщі, швейцарки Вікторія Голубич, Жиль Тайхманн і інші.

Нагадаємо, Світоліна раніше офіційно підтвердила, що зіграє на виставкових змаганнях в Берліні, які стартують 13 липня.

yyyyyhhh 25.06.2020 08:37

У темі 1 долучень
Матчі Кубка Девіса у Першій і Другій Світових групах, які мають відбутися у вересні цього року, пройдуть не раніше 2021-го.

Таким чином, домашнє протистояння Україна - Ізраїль ми побачимо не раніше наступного року. Точні дати будуть названі пізніше.

Відзначимо, що переможці цієї матчевої зустрічі з регламентом повинні отримати путівку в кваліфікацію Davis Cup Finals-2021.

yyyyyhhh 26.06.2020 07:05

У темі 1 долучень
В останні дні Новака Джоковича багато критикують за організацію турніру Adria Tour під час пандемії коронавірусу. Під час турніру безліч тенісистів, включаючи самого Джоковиіча, заразилися коронавірусом.

Однак українська тенісистка Даяна Ястремська виступила на захист першої ракетки світу:

«Коли ти відомий, коли ти змагаєшся на найвищому рівні - погляд тисяч неминуче прикутий до тебе. Першим змушений прийняти на себе роль посла, і першим неминуче стаєш прикладом для наслідування для багатьох.

Теніс - це неймовірний спорт, з довгою історією і особливою культурою. Те, що відбувається в цьому році в світі, абсолютно немислимо, і, звичайно, це величезний удар по нашому улюбленому спорту.

Мене глибоко турбує і засмучує ситуація, яка склалася навколо проведення турніру Adria Tour в Сербії. Організатори турніру і гравці виявилися під величезним тиском.

Якось йде з поля зору те, що захід проводився відповідно до норм і вимог країни. Якби у мене була можливість провести такий же турнір, я б не роздумувала ні секунди.

У тій ситуації, у кожного був ризик заразитися. Такий ризик є і в нашому повсякденному житті - на вулиці, в парку, в супермаркеті, в ресторані, на пляжі в курортному місті і в нічному клубі.

Коли я дивлюся, через що зараз проходить Новак, мені нудить. У той момент, коли в моїй країні всі навколо забули про карантин, а в усьому світі коронавірус ніби на другий план, винним у всіх бідах призначена людина, яка лише хотіла привнести щастя і позитивні емоції людям. І зараз, замість слів підтримки в боротьбі з недугою він отримує лише слова критики.

І це людина, яка пише легендарну історію в тенісі, гравець, який знаходиться в серцях мільйонів фанатів. Всі, схоже, забули, як багато він пожертвував на боротьбу з пандемією, і як багато в цілому він зробив для розвитку тенісу.

Зараз важко всім, але давайте залишатися милосердними один до одного. Ми завжди боролися, пристосовувалися і долали труднощі разом, і саме це рухало нас вперед. Саме в цьому наша сила.

Я впевнена, що Новак і організатори зовсім не хотіли таких наслідків, але так сталося. Ми всі отримали досвід, який буде враховуватися гравцями і фанатами на майбутніх турнірах. Я бажаю Новаку, його сім'ї і команді якнайшвидшого одужання. Новак, у тебе велика душа, ти велика людина».

yyyyyhhh 27.06.2020 06:52

У темі 1 долучень
Найкращі українські тенісистки Еліна Світоліна (№5 WTA) і Даяна Ястремська (№25 WTA) зіграють на американських кортах після відновлення сезону, яке заплановане на 3 серпня. Перший турнір повинен пройти 10 серпня, проте поки Жіноча тенісна асоціація не визначилася з місцем проведення.

Потім з 21 серпня відбудеться Western & Southern Open, який цього року пройде в Нью-Йорку замість Цинциннаті, а 31 серпня стартує Відкритий чемпіонат США.

Нагадаємо, що Ястремська також заявилася на турнір в Палермо, який запланований на перший тиждень відновленого сезону.

yyyyyhhh 29.06.2020 15:26

У темі 1 долучень
Німецький тенісист Олександр Звєрєв грубо порушив правила самоізоляції, відвідавши вечірку в Монте-Карло.

Нагадаємо, 23-річний тенісист виступав на турнірі Новака Джоковича, де було зафіксовано спалах коронавірусної хвороби COVID-19.

І хоча тест німця показав негативний результат, він пообіцяв обмежити контакти із зовнішнім світом.

На момент заморозки рейтингу Олександр Звєрєв займав сьоме місце в світовому рейтингу.

yyyyyhhh 01.07.2020 07:34

У темі 1 долучень
Чеська преса розповіла про любовний трикутник, до якого увійшла відома тенісистка Петра Квітова.

Повідомляється, що 30-річна спортсменка закрутила роман зі своїм 42-річним тренером Іржі Ванеком, з яким працює з 2016 року. Більш того, фахівцеві навіть довелося розлучатися з 44-річною дружиною Маркетою, з якою у них є двоє синів підліткового віку.

Мабуть, стосунки Квітової і Ванека почалися, коли тренер кілька разів ночував у квартирі тенісистки після нападу на неї озброєного грабіжника.

«Не секрет, що Петра якийсь час жила з Ванко після нападу. Але минув час, і вони зрозуміли, що стали ближчими один до одного, і зараз таємно живуть разом», - повідомило джерело з близького оточення пари.

Нагадаємо, в грудні 2016-го на Квітову в її будинку напав зловмисник з ножем, який завдав їй травму лівої руки (Петра - лівша).

yyyyyhhh 02.07.2020 08:04

У темі 1 долучень
Екс-перша ракетка світу в парному розряді Саня Мірза прикрасила обкладинку індійської версії журналу «Cosmopolitan».

Нагадаємо, 33-річна Мірза має на своєму рахунку три перемоги на турнірах Великого шолома в парному розряді. На початку сезону вона повернулася на корт, до цього два роки провела в декреті.

yyyyyhhh 03.07.2020 11:45

У темі 1 долучень
Український тенісист Олександр Долгополов поділився в інстаграмі фотографією зі свого тренування, яке пройшло за температури 32°C.

На знімку видно, що 31-річний спортсмен знаходиться у відмінній фізичній формі.

«Попрацював - відпочинь», - підписав знімок Долгополов.

Нагадаємо, через травму кисті Олександр не виступав на турнірах АТР з травня 2018 року. Його повернення на корт відкладалося кілька разів.

yyyyyhhh 04.07.2020 08:46

У темі 1 долучень
Сьогодні в швейцарському Монтьє стартував виставковий жіночий турнір «Elle Spirit Open Al!ve». У ньому бере участь перша ракетка України Еліна Світоліна.

У перший ігровий день Світоліна провела одразу два матчі в рамках групового етапу. Спочатку українка програла Сімоні Вальтерт 2:6, 5:7, а потім здобула важку перемогу над Штефані Фегеле 3:6, 6:3, 10:7.

yyyyyhhh 05.07.2020 07:10

У темі 1 долучень
Українська тенісистка Еліна Світоліна достроково завершила боротьбу на виставковому турнірі під назвою «Elle Spirit Open» в Швейцарії.

У другий ігровий день українка поступилася Вікторії Голубич (3:6, 1:6) і не зуміла вийти до плей-оф.

Нагадаємо, в п'ятницю на рахунку українки були поразка і перемога.

За путівки до фіналу змагатимуться Іга Свьонтек і Симона Вальтерт, а також Вікторія Голубич і Жиль Тайхманн.

yyyyyhhh 06.07.2020 06:36

У темі 1 долучень
Українська тенісистка Еліна Світоліна прокоментувала свою участь на змаганнях в США.

«Зараз я продовжую стежити за ситуацією в США і які можуть бути ризики. Коли ти бачиш дані про кількість інфікованих в США, то стає трохи страшно, - розповіла Світоліна в інтерв'ю швейцарській пресі. - Я розумію, що в Нью-Йорку ситуація стабілізувалася, але становище інших штатів послаблює всю країну.

І все одно існує ще багато невизначеності: про очки в рейтингу, про умови перебування, про тести. Складно це все собі уявити. Також, наскільки справедливо проводити турнір, якщо не всі мають можливість залишити свою країну? Так, в цілому все дуже заплутано. Загалом, я буду вирішувати в останній момент.

Хто з гравців швидше вийде на свій рівень після паузи: досвідчені або молоді? Дуже складно робити які-небудь прогнози, хто буде відчувати себе краще після повернення. Тому що ситуація важка і безпрецедентна для кожного.

Як я вважаю, тут неможливо узагальнювати гравців (за віковим критерієм), усе буде індивідуально. Подивимося, як кожен впорається з дискомфортом, який виникне на турнірах», - сказала Світоліна.

Нагадаємо, раніше Світоліна завершила виступи на турнірі в Швейцарії.

yyyyyhhh 07.07.2020 07:08

У темі 1 долучень
Асоціація тенісистів-професіоналів (ATP) опублікувала правила ведення рейтингу після відновлення туру.

Основні моменти:

Замість річного рейтингу підрахунок буде вестися від березня 2019 року по грудень 2020-го.
Будуть враховуватися 18 найкращих результатів на турнірах за цей період, але тільки один раз за конкретні змагання (кращий з двох результатів).
Очки, додані в рейтинг гравця в 2020 році, будуть в його заліку протягом 52-х тижнів або ж поки турнір не буде зіграний в 2021.
Це означає, що поточну кількість очок в рейтингу можна буде тільки збільшити, якщо краще виступити на якомусь турнірі в порівнянні з попереднім сезоном. Очки будуть зняті лише раз - за Підсумковий турнір (9 листопада).

Що стосується посіву, то в перші 2 тижні буде заморожений рейтинг (за 16 березня), далі за оновленим.

yyyyyhhh 08.07.2020 07:54

У темі 1 долучень
Рафаель Надаль підтвердив свою участь в престижному грунтовому турнірі в Мадриді, який був перенесений з травня на вересень через карантин.

yyyyyhhh 09.07.2020 08:02

У темі 1 долучень
Раніше відомий сербський тенісист Новак Джокович організував виставковий турнір Adria Tour, проте багатьох обурили слабкі правила безпеки стосовно коронавірусу.

Спортсмени не дотримались соціальної дистанції, а також влаштовували вечірки. В результаті ряд гравців, включаючи Джоковича, підхопили коронавірус, а самого спортсмена звинувачують у недбалому ставленні до пандемії.

«Почалася якесь полювання на відьом. Зла критика постійно в мою сторону. І це не просто критика, а бажання знайти одного винного, когось відомого».

«Я просто хотів організувати турнір для спортсменів, яким не вистачає практики. Ми все робили за законом, але свої уроки я вивчив», - сказав Джокович.

Крім того, Новак не підтвердив, що поїде на US Open в кінці літа.

yyyyyhhh 10.07.2020 08:06

У темі 1 долучень
оджер Федерер відповів на питання про те, коли планує завершити свою кар'єру:

«Цей процес незворотній, все трапиться вже скоро. Буду дуже сумувати за тенісом. Найпростіше було б закінчити прямо зараз, але ні! Я ще отримую задоволення від гри».

Раніше Федерер заявив, що планує виступити на Вімблдоні-2021.

yyyyyhhh 11.07.2020 09:39

У темі 1 долучень
Жіноча тенісна асоціація (WTA) представила тимчасові зміни в рейтинговій системі через паузу в турі, пов'язану з пандемією коронавірусу.

WTA не стала винаходити велосипед і послідувала прикладу ATP.

Таким чином, ключові зміни будуть такими:

Замість річного рейтингу підрахунок буде вестися від березня 2019 року по грудень 2020-го.
Будуть враховуватися 16 найкращих результатів на турнірах за цей період, але тільки один раз за конкретні змагання (кращий з двох результатів).
Очки, додані в рейтинг гравця в 2020 році, будуть в його заліку протягом 52-х тижнів або ж поки турнір не буде зіграний в 2021-му.
Що стосується кваліфікації на Підсумковий турнір, то в Чемпіонську гонку WTA будуть включені 16 найкращих результатів тенісисток в 2020 році.

yyyyyhhh 12.07.2020 06:52

У темі 1 долучень
У Берліні відбулося жеребкування виставкового турніру «bett1Aces», учасницею якого є Світоліна. Еліна стартує з півфіналу.

Суперницею Світоліної стане переможниця пари Анастасія Севастова – Юлія Гергес. В іншому чвертьфіналі зійдуться Петра Квітова та Андреа Петкович. Переможниця цієї пари вийде на Кікі Бертенс.

Перша частина турніру пройде на траві. Тенісистки будуть змагатися на Центральному корті стадіону Steffi Graf. Там вони зіграють з 13 по 15 липня. Потім турнір продовжиться на хардовому корті, розташованому в ангарі берлінського аеропорту Темпельхоф. Друга частина змагань пройде з 17 по 19 липня.

Стосовно US Open Світоліна ще не прийняла остаточне рішення.

yyyyyhhh 13.07.2020 07:58

У темі 1 долучень
Українська тенісистка Марта Костюк розповіла про свою патріотичну позицію:

«Ніколи не хотіла змінювати громадянство. Вважаю, такий крок невірним в житті, особливо, якщо ти відома людина або можеш потенційно нею стати і представляти країну в світі. Не хочу засуджувати дії інших, тому говорю за себе. Якщо говорити про матч у Росії, то можу сказати, що такі поїздки піддаються великій критиці з боку вболівальників.

Мене хвилює те, що робиться в Україні. Некоректно їхати на змагання в Росію, коли у нас з ними йдуть бойові дії. Патріотизм – позиція душі, коли байдуже, що говорять інші. Я завжди буду дотримуватися власної думки. На жаль, у нас багато «патріотів» на словах, але не на ділі».

yyyyyhhh 14.07.2020 07:59

У темі 1 долучень
Раніше відбулося жеребкування турніру «bett1Aces» в Берліні, в якому Еліна Світоліна повинна стартувати з півфінальної стадії. Суперницею українки по 1/2 фіналу мала стати переможниця матчу Анастасія Севастова - Юлія Гергес.

Сьогодні Севастова обіграла Гергес в чвертьфінальному матчі. Латвійська тенісистка виграла перший сет 6:3, після чого Гергес відмовилася від продовження матчу за рахунку 3:4 у другій партії. Матч тривав 1 годину та 1 хвилину.

1/4 фіналу

Анастасія Севастова (Латвія) - Юлія Гергес (Німеччина) - 6:3, 4:3

yyyyyhhh 15.07.2020 08:43

У темі 1 долучень
Чешка Петра Квітова (№12 WTA) виграла у Кікі Бертенс з Нідерландів (№7 WTA) півфінальний матч виставкового турніру в Берліні. Зустріч тривала всього 50 хвилин.

Таким чином, у фіналі Квітова змагатиметься з українкою Еліною Світоліною, яка раніше переграла латвійку Анастасію Севастову.

Берлін. Півфінал
Петра Квітова (Чехія) - Кікі Бертенс (Нідерланди) - 6:3, 6:2

Відзначимо, що Квітова - одна з найбільш незручних суперниць для Світоліної. Чешка виграла 7 з 9 очних матчів, але останній поєдинок на рахунку українки (Підсумковий турнір-2018).

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 12:58.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010