![]() |
У темі 1 долучень
Четверта ракетка України Віталій Сачко розповів, коли очікувати зміни поколінь в чоловічій збірній України з тенісу.
«На жаль, мій рейтинг поки не найвищий. Наразі першими ракетками України є Сергій Стаховський і Ілля Марченко. Поки їх не випередять в рейтингу, то зміни поколінь в збірній не буде. Це моя думка», – сказав Сачко. Нагадаємо, Стаховський і Марченко знаходяться на початку третьої сотні, В'ячеслав Орлов і Віталій Сачко розташовуються в четвертій. Повну версію інтерв'ю з Сачком читайте тут. |
У темі 1 долучень
ATP назвала склад учасників командного турніру ATP Cup.
Попередній список країн-учасниць: 1) Сербія 2) Іспанія 3) Австрія 4) Росія 5) Греція 6) Німеччина 7) Аргентина 8) Італія 9) Японія 10) Франція 11) Канада 12) Австралія (WC) Нагадаємо, в цьому році регламент турніру зазнав змін. Зменшено кількість країн-учасниць, призовий фонд і очки в рейтинг ATP. Змагання розпочнуться в Мельбурні 1 лютого, переможець першого розіграшу - збірна Сербії. Sport.ua Telegram |
У темі 1 долучень
Третя ракетка України Марта Костюк зіграє в основній сітці стартового турніру нового сезону, який стартує в ОАЕ 5 січня.
18-річна українка була першою в альтернативному списку на потрапляння до основної сітки і після зняття Белінди Бенчіч проходить в основу. Також повідомляється, що в Абу-Дабі не зіграє екс-перша ракетка світу Сімона Халеп, яка не хоче знаходитися в готелі на двотижневому карантині. У кваліфікації змагань в Абу-Дабі заявлена ще одна українська тенісистка - Катерина Бондаренко, в основній сітці - Еліна Світоліна. ФОТО. Марта Костюк тренується з чемпіонкою US Open-2019 |
У темі 1 долучень
Президент WTA Мікі Лоулер поділилася своїм прогнозом щодо майбутнього туру в умовах пандемії коронавірусу:
«По-моєму, в 2020 році теніс відмінно впорався з величезними проблемами, які виникли через глобальність туру. І ці проблеми зберігаються. Думаю, найбезпечніше буде припустити, що тур повернеться в норму у 2022-му, але ми націлені на гнучкість. Думаю, в цьому році Вімблдон ще буде не зовсім нормальним, але я сподіваюся, що він буде максимально нормальним». |
У темі 1 долучень
Українська тенісистка Людмила Кіченок завершила боротьбу в парному розряді турніру WTA 500 в ОАЕ.
У стартовому матчі українка в парі з Кейтлін Крістіан з США програла канадсько-мексиканському дуету Шарон Фішман / Джуліана Олмос. Абу Дабі. Перше коло парного розряду Людмила Кіченок / Кейтлін Крістіан - Шарон Фішман / Джуліана Олмос - 4:6, 6:7(7) Нагадаємо, в парному розряді Україну також представлять Марта Костюк, Катерина Бондаренко і Надія Кіченок. |
У темі 1 долучень
У четвер, 7 січня, українка Катерина Бондаренко (№285 WTA) продовжить боротьбу на турнірі WTA 500 в Абу-Дабі.
У першому матчі основної сітки українка побореться проти Ван Яфань з Китаю (№95 WTA). Матч пройде першим запуском на третьому корті. Час початку зустрічі - 08:00 за Києвом. |
У темі 1 долучень
Стала відома суперниця українки Еліни Світоліної (WTA 5) у другому колі турніру WTA в Абу-Дабі (ОАЕ).
Перша ракетка України гратиме проти росіянки Вєри Звонарьової (WTA 164), яка в першому колі переграла кваліфаєра, Амандін Есс з Франції, в двох сетах (6:3, 6:4). Нагадаємо, Світоліна виграла стартовий матч на турнірі в Абу-Дабі, вдало почавши сезон перемогою над американкою Джессікою Пегулою (6:4, 6:3). |
У темі 1 долучень
У суботу, 9 січня, третя ракетка України Марта Костюк (№99 WTA) продовжить виступи на турнірі WTA 500 в Абу-Дабі.
18-річна українка в матчі другого кола гратиме з Се Шувей з Китайського Тайбея (№67 WTA). Зустріч відбудеться першим запуском на корті №1. Початок матчу о 08:00 за Києвом. |
У темі 1 долучень
Третя ракетка України Марта Костюк (№99 WTA) продовжує перемагати на турнірі WTA 500 в Абу-Дабі.
У матчі третього кола 18-річна українка розібралася з Тамарою Зіданшек зі Словенії (№87 WTA). Абу Дабі. третє коло Марта Костюк (Україна) - Тамара Зіданшек (Словенія) - 6:1, 6:1 Марта вперше вийшла до чвертьфіналу на турнірах даної категорії. У наступному раунді Костюк змагатиметься проти іспанки Сари Соррібес Тормо (№66 WTA) або росіянки Анастасії Гасанової (№292 WTA). Також сьогодні свій матч третього кола проведе Еліна Світоліна. |
У темі 1 долучень
Українська тенісистка Ангеліна Калініна (№163 WTA) завершила виступи у кваліфікації Відкритого чемпіонату Австралії, яка цього році проходить в Дубаї.
У півфіналі відбору 23-річна українка програла лідеру посіву Кайї Юван (Словенія, №104 WTA). Australian Open (Дубай). Друге коло кваліфікації Ангеліна Калініна (Україна) - Кайя Юван (Словенія) - 2:6, 4:6 У наступному раунді Юван змагатиметься проти Ізабелли Шрамкової зі Словаччини (№203 WTA). Раніше півфінальний матч кваліфікації програла Катаріна Завацька. |
У темі 1 долучень
Російська тенісистка Вероніка Кудерметова прокоментувала перемогу над українкою Мартою Костюк у півфіналі турніру WTA 500 в Абу-Дабі.
«Сьогодні був дуже непростий матч. Думаю, ми обидві трохи нервували. Було дуже важко, але я намагалася зберігати концентрацію до кінця. Думаю, у мене трохи більше досвіду, ніж у Марти. Вона дуже юна, їй 18. По-моєму, сьогодні ключову роль зіграло те, що у мене дійсно трохи більше досвіду, ніж у неї», - сказала російська тенісистка. У фіналі Кудерметова зіграє з Аріною Соболенко з Білорусі. |
У темі 1 долучень
Федерація тенісу України офіційно повідомила про те, що матч зі збірною Ізраїлю пройде без глядачів на трибунах у зв'язку з карантинними обмеженнями.
Поєдинок Другої Світової групи з Ізраїлем мав пройти ще у вересні минулого року, проте був перенесений на 5-6 березня 2021 року. Місце проведення матч - тенісний клуб «Tennis Club Marina». Він знаходиться в селі Погреби в 3 км від Києва. |
У темі 1 долучень
Міжнародна федерація тенісу (ITF) підтвердила, що українка Даяна Ястремська залишається під дією попередньої дискваліфікації за вживання допінгу.
У четвер тенісистка вирушила до Мельбурна, де відбудеться Australian Open і інші турніри, проте ITF уточнила, що зараз Ястремська грати не може. Однак все ще має право і час оскаржити дискваліфікацію, і якщо доведе свою правоту, то відразу ж отримає можливість повернутися до виступів. Ястремська все ще значиться в заявочному листі Australian Open, який стартує 8-го лютого. |
У темі 1 долучень
Третя ракетка України Марта Костюк прокоментувала новину про те, що її відправляють на двотижневий карантин через позитивний тест на коронавірус на її рейсі з Абу-Дабі.
Згідно з протоколом безпеки в Австралії через пандемію коронавірусу всі приїжджі повинні проходити двотижневий карантин, але учасники Australian Open отримали виняток у вигляді 5 годин на день, які можна провести за межами номерів (2 години - тренування на корті, 2 години - заняття фітнесом, 1 годину - щоб поїсти). «Ми не можемо боротися за те, щоб нас випустили. На це ніколи не піде уряд. Ми можемо сказати свою точку зору, наприклад, щоб інші гравці теж пішли на карантин, щоб не було такої нечесної ситуації, коли ми залишаємося на карантині, а інші можуть тренуватися. Але ця ініціатива повинна виходити саме від цих гравців, а не від нас. Мені здається, що на інших рейсах ще можливі позитивні тести. На даний момент особисто я ще не отримала результат свого тесту і знаю, що багато інших тенісистів з цього рейсу теж чекають на свої результати. Якщо вони залишають нас на карантині, то у нас повинні бути тоді більш комфортні умови. Наприклад, у нас тут не дуже хороший wi-fi, у деяких я знаю, що його взагалі немає. По-перше, і так просидіти так весь карантин, це якесь катування, а по-друге, ми не зможемо фізично зателефонувати нашим тренерам з фізпідготовки, щоб отримати завдання і тренуватися в номері. Нам потрібно дати бігові доріжки в номер або велосипед, який можна було спочатку попросити. Я цього не зробила тоді, тому що не розраховувала, що буду весь час сидіти в номері, і він був мені не потрібен. Коли ми вийдемо з карантину, організаторам варто дати нам пріоритет на тренування перед першим турніром. Щоб у нас було більше можливості підготуватися, хоча, звичайно, всі розуміють, що за пару днів зробити це буде практично неможливо. І потім теж поставити нас найостаннішими в розкладі. Я розумію, звичайно, що це все дуже складно організувати, тому що тут дуже велика кількість правил і їм важко за всім встежити», - сказала Костюк. Sport.ua Telegram |
У темі 1 долучень
Український тенісист Сергій Стаховський змушений перебувати на строгому карантині, так як в літаку, яким він прибув до Австралії, був зафіксований коронавірус.
«Коли ти сидиш в закритому приміщенні, то немає можливості оговтатися від зміни поясів. Я не можу знайти ритм. Я о 2 годині просто відключаюся і прокидаюся о 7 годині, тому що спати не хочеться. Почну займатися йогою. Так, я впевнений, що з усіх гравців я найменш гнучкий, я найдерев'яніший». «Зараз в номері проводжу час за роботою над проектом моєї торговельної марки вина, відповідаю на листи». «Мій тренер з фізичної підготовки, якого я спеціально взяв із собою в Австралію, щоб підтримувати форму під час карантину, зараз сидить вже на другий самоізоляції після Туреччини, він привіз моє вино з України. Я хочу пригостити своїх друзів тут», - сказав Стаховський. Разом зі Стаховським в жорсткому карантині опинилася Марта Костюк. |
У темі 1 долучень
Українка Дар’я Снігур (№221 WTA) продовжує перемагати на хардовому 25-тисячнику ITF в ОАЕ.
У матчі 1/4 фіналу українська тенісистка переграла шосту сіяну Кристину Букшу з Іспанії (№163 WTA). Ель-Фуджайра. 1/4 фіналу Дар’я Снігур (Україна) - Кристина Букша (Іспанія, 6) - 6:1, 6:3 У півфіналі Снігур змагатиметься із швейцаркою Вікторією Голубич (№138 WTA), яка очолює посів. |
У темі 1 долучень
Іспанська тенісистка Паула Бадоса Хіберт повідомила про те, що здала позитивний тест на коронавірус:
«У мене сумні новини. Я отримала позитивний результат тесту на коронавірус. Відчуваю себе погано і відчуваю симптоми, але постараюся скоріше відновитися, прислухаючись до лікарів. Мене відправили в готель на самоізоляцію. Дякую за вашу підтримку. Ми повернемося ще сильнішими», - заявила іспанка. Позитивний тест Бадоси може обернутися проблемами для Марти Костюк: українка летіла в Мельбурн разом з іспанською тенісисткою. |
У темі 1 долучень
Екс-перша ракетка світу Енді Маррей заразився коронавірусом напередодні вильоту до Австралії.
Раніше преса повідомляла, що Маррей намагається знайти спосіб, за якого йому б дозволили прибути до Мельбурну в інші дати, пройти карантин і потім виступити на австралійському «Шоломі». Сьогодні тенісист заявив, що ніяких варіантів знайти так і не вдалося. 33-річний Енді Маррей в минулому році не зіграв на Australian Open. На рахунку Маррея п'ять фіналів на Відкритому чемпіонаті Австралії. Читайте також: У Костюк проблеми. Її попутниця заразилася коронавірусом |
У темі 1 долучень
20-річна українська тенісистка Даяна Ястремська, в допінг-пробі якої раніше були виявлено заборонену речовину, не зможе виступити на Australian Open.
«Клопотання Даяни Ястремської про скасування тимчасового відсторонення, накладеного на неї 7-го січня 2021-го року відповідно до статті 8.3.1 (c) Тенісної Антидопінгової Програми 2020-го року, було відхилено головою Незалежного трибуналу, скликаного для слухання її справи. Це рішення може бути оскаржене в Спортивному арбітражному суді Ястремською, ВАДА і Національним антидопінговим центром України», — пише офіційний сайт ITF. В 2021-му році Australian Open буде проходити з 8-го лютого по 22-е лютого. |
У темі 1 долучень
Український тенісист Ілля Марченко успішно стартував у кваліфікації челленджера в Кемпері (Франція).
У поєдинку першого кола 33-річний українець у двох сетах здолав 16-річного француза Шона Куенена, для якого це був перший на ATP Challenger Tour. Кваліфікація. Перше коло Ілля Марченко (Україна, 1) – Шон Куенен (Франція, WC) – 6:4, 6:2 У фіналі кваліфікації Марченко зіграє з У Тунг-Ліном з Китайського Тайбея (ATP 250). Нагадаємо, що Марченко відкрив сезон 2021 року в Досі, де виступав у кваліфікації Відкритого чемпіонату Австралії і в першому колі поступився бельгійця Кіммеру Коппеянсу. |
У темі 1 долучень
Перша ракетка України Еліна Світоліна заявилася на турнір WTA 1000 в ОАЕ, який пройде на тижні з 7 по 14 березня.
З першої десятки рейтингу WTA на змаганнях не планує виступати тільки Наомі Осака. Раніше повідомлялося, що Світоліна також планує зіграти в Досі (WTA 500; 1-6 березня) і Маямі (WTA 1000, 23 березня - 3 квітня). |
У темі 1 долучень
Український тенісист Ілля Марченко (№215 ATP) виграв четвертий матч у рамках челленджера у Франції.
У поєдинку другого кола основної сітки українець, який до цього подолав кваліфікацію, у двох сетах переграв третього сіяного француза Грегуара Баррере (№111 ATP). Кемпер. Друге коло основи Ілля Марченко (Україна, Q) - Грегуар Баррере (Франція, 3) - 6:3, 6:2 У наступному раунді Марченко змагатиметься проти француза Бенжамена Бонзі (№164 ATP) або Янніка Мадена з Німеччини (№171 ATP). |
У темі 1 долучень
Український тенісист Ілля Марченко (№215 ATP) не зміг вийти до півфіналу челленджера у Франції.
У матчі 1/4 фіналу в Кемпері українець, який подолав кваліфікацію, виграв перший сет на тай-брейку, але все ж поступився Бенжамену Бонзі з Франції (№164 ATP). Кемпер. Чвертьфінал Ілля Марченко (Україна) - Бенжамен Бонзі (Франція) - 7:6(7), 4:6, 4:6 У півфіналі Бонзі зіграє проти француза Енцо Куако або другого сіяного Себастьяна Корди з США. |
У темі 1 долучень
Українська тенісистка Катаріна Завацька (№119 WTA) завершила боротьбу в одиночному розряді на хардовому 60-тисячнику ITF у Франції.
В 1/4 фіналу 20-річна українка, яка отримала четвертий номер посіву, у двох сетах програла 23-річній француженці Армоні Тан (№235 WTA). Андрезьє-Бутеон. 1/4 фіналу Катаріна Завацька (Україна) - Армоні Тан (Франція) - 0:6, 1:6 Відзначимо, що Завацька на цьому турнірі в парі з полькою Паулою Канею дійшла до фіналу парного розряду, суперниці поки невідомі. |
У темі 1 долучень
Українська тенісистка Катаріна Завацька і полька Паула Каня не змогли виграти парний фінал на хардовому 60-тисячнику ITF у Франції.
У матчі за титул українсько-польський дует поступився китайському тандему Лу Чжу Хоуцун / Ю Сяоді. Андрезьє-Бутеон. Фінал парного розряду Катаріна Завацька / Паула Каня - Лу Чжу Хоуцун / Ю Сяоді - 3:6, 4:6 Відзначимо, що для Завацької це був перший парний фінал на професійному рівні. В одиночному розряді вона зупинилася у чвертьфіналі. |
У темі 1 долучень
Український тенісист Сергій Стаховський (№201 ATP) виграв перший матч після виходу з карантину.
На турнірі ATP 250 в Мельбурні («Great Ocean Road Open») українець оформив камбек в матчі першого кола проти росіянина Романа Сафіулліна (№182 ATP). Great Ocean Road Open. Перше коло Сергій Стаховський (Україна) - Роман Сафіуллін (Росія) - 6:7(5), 6:4, 6:3 У наступному раунді Стаховський зіграє проти шостого сіяного Райлі Опелки з США (№40 ATP). Відзначимо, що попереднього разу українець перемагав в матчі основної сітки на турнірі ATP ще в 2019 році на трав'яному турнірі в Галле. |
У темі 1 долучень
Українська тенісистка Еліна Світоліна (№5 WTA) продовжує перемагати на хардовому турнірі WTA 500 в Мельбурні («Gippsland Trophy»).
У матчі третього кола 26-річна українка, яка отримала третій номер посіву, не без проблем обіграла Альону Остапенко з Латвії (№45 WTA). Gippsland Trophy. Третє коло Еліна Світоліна (Україна) - Альона Остапенко (Латвія) - 6:7(3), 6:3, 6:2 Світоліна почала матч посередньо. Вона вибрала аж надто захисну стратегію, можливо, чекаючи величезної кількості невимушених помилок від далеко не найстабільнішої суперниці. Але Остапенко без тиску грала впевнено, швидко заволоділа перевагою і повела з брейком. За рахунку 5:3 латвійській тенісистці не вдалося подати на сет, а вже через кілька геймів українка могла забирати партію. Нічого не вийшло, на нас чекав тай-брейк, який в рамках цього протистояння не грався лише в одній зустрічі. Чи варто нагадувати, що всі три попередні тай-брейки виграла Остапенко? Цього разу результат не змінився, навіть при тому, що Світоліна вела 3:0. Латвійська тенісистка дуже вчасно налаштувалася, що видно з виразу її обличчя на гіфці нижче. На старті другого сету Світоліна заграла набагато активніше. Остапенко знадобилося кілька геймів, щоб пристосуватися до нового малюнку гри, але, як виявилося, вже було пізно, темп був втрачений. Еліна втримала перевагу в один брейк до самого кінця сету. Уважно подивіться на статистику перших двох сетів, українку немов підмінили. |
У темі 1 долучень
П'ятого лютого на турнірах WTA 500 в Мельбурні зіграють дві українки. Нагадаємо, четвертого лютого всі матчі були скасовані.
Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) у чвертьфіналі на змаганнях під назвою «Gippsland Trophy» змагатиметься проти Елізи Мертенс з Бельгії (№20 WTA). Зустріч пройде восьмим запуском на Margaret Court Arena після матчу Бегу - Осака. Орієнтовний час початку матчу - 11:30 за Києвом. Марта Костюк (№78 WTA) у матчі другого кола на турнірі «Grampians Trophy» поміряється силами проти сьомої сіяної американки Дженніфер Брейді (№24 WTA). Поєдинок відбудеться другим запуском на корті №13 після зустрічі Крейчікова - Рибакіна. Орієнтовний час початку матчу - 03:30 за Києвом. Костюк зіграє ще і в парному розряді на турнірі «Yarra Valley Classic». У чвертьфіналі українка і Олександра Сасновіч з Білорусі зіграють проти китаянок Сайсай Чжен і Йин-Йин Дуань. Зустріч пройде на тому ж 13-му корті четвертим запуском після матчу Барті / Брейді - Мелічар / Схюрс. Орієнтовний час початку матчу - 07:30 за Києвом РОЗКЛАД ДНЯ ТУРНІРНА СІТКА Gippsland Trophy ТУРНІРНА СІТКА Grampians Trophy ТУРНІРНА СІТКА Yarra Valley Classic |
У темі 1 долучень
Українська тенісистка Марта Костюк (№78 WTA) завершила виступи на хардовому турнірі WTA 500 в Мельбурні («Grampians Trophy»).
У матчі другого кола 18-річна українка програла сьомій сіяній американці Дженніфер Бреді (№24 WTA). Grampians Trophy. Друге коло Марта Костюк (Україна) - Дженніфер Бреді (США) - 1:6, 4:6 На початку матчу обидві тенісистки мали проблеми через сильний вітер. У першому геймі на своїй подачі Костюк допустила три подвійні помилки, але все ж примудрилася його виграти. На цьому її успіхи в першій партії і закінчилися. Ще пару геймів Марта грала з Бреді на рівних, але у важливі моменти допускала неприємні помилки. Це швидко вивело її з психологічної рівноваги і почалися серйозні проблеми. За рахунку 1:5 матч призупинили через дощ, це могло стати переломним моментом. Марта повернулася трохи спокійніше, але не варто забувати, що і на протилежному корті була півфіналістка US Open-2020. Українка гірше розпочала другу партію, дозволивши Дженніфер повести з брейком. І як Марта не старалася, більш досвідчена американка перевагу не віддала. На прийомі у Костюк шансів не було зовсім. Досить передбачуваний результат після того, що ми побачили в кінцівці зустрічі першого кола. Але все одно очікування були трохи вищими. Зараз Марті потрібно берегти здоров'я і максимально сконцентруватися на підготовці до Відкритого чемпіонату Австралії, це набагато важливіше. В 1/4 фіналу Бреді змагатиметься проти Барбори Крейчикової (№66 WTA). Відзначимо, що Костюк продовжує боротьбу в парному розряді на турнірі «Yarra Valley Classic». |
У темі 1 долучень
Перша ракетка України Еліна Світоліна прокоментувала поразку Елізі Мертенс в напруженому чвертьфінальному матчі турніру WTA 500 в Мельбурні.
«Боролася до кінця, але, на жаль, сьогодні програла. Потрібно швидко перезарядити батарейки, настав час максимально зосередитися на Australian Open», - написала Еліна в твіттері. Раніше Світоліна дізналася суперницю в першому колі Australian Open. |
У темі 1 долучень
У фіналі турніру Yarra Valley Classic (Мельбурн, Австралія) австралійка Ешлі Барті (№1 WTA) завдала поразки іспанці Гарбін'є Мугурусі (№6 WTA).
У третьому геймі першого сету Барті програла свою подачу, але незабаром зуміла зробити зворотний брейк. Ситуація в першій партії повторилася ще раз. Причому, відібравши подачу суперниці, Мугуруса виходила подавати на сет, але австралійка зуміла вирівняти ситуацію. У підсумку, на тай-брейку Барті вирвала перемогу в першій партії. У другому сеті Барті зробила два брейки, другий з яких виявився вирішальним. Yarra Valley Classic. Фінал. Ешлі Барті [1] – Гарбінє Мугуруса [6] – 7:6(3), 6:4 |
У темі 1 долучень
Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) стартувала з перемоги в основній сітці Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу. У першому колі 26-річна українка обіграла чешку Марію Боузкову (№50 WTA).
|
У темі 1 долучень
Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) здобула ще одну перемогу в основній сітці Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу.
У другому колі 26-річна українка переграла 16-річну американку Корі Гауфф (№48 WTA). Australian Open. Друге коло Еліна Світоліна (Україна) - Корі Гауфф (США) - 6:4, 6:3 Перед матчем були великі побоювання за кінцевий результат, і перший сет підтвердив всю небезпеку молодої американки. Уже в першому геймі Еліні довелося відігравати брейкпойнт, а Корі на своїх подачах знищувала потужністю і якоюсь нереальною точністю. Утримати подібний рівень на цілий сет було неможливо, але до цього американка вже могла мати солідну перевагу в рахунку. Цього не сталося через те, що Еліна впевненіше почувала себе в розіграшах. Вона не боялася грати в атаку, ганяючи молоду суперницю з кутка в куток. Сьогодні частіше виходило, ніж не виходило, більш того, і біля сітки Еліна відчувала себе переконливіше. Це не могло не радувати. Свій єдиний шанс українка отримала тільки в десятому геймі, заробивши подвійний сетбол. У першому моменті вона помилилася сама, у другому - Гауфф пробила в сітку. На початку другої партії Еліні знову довелося відігравати брейкпойнти на своїй подача і вона впоралася з цим завданням. Як і в першому сеті, гра йшла до першого брейка і його знову зробила Світоліна ближче до фіналу. Гра вийшла дуже високого рівня, особливо від українки. Було лише кілька невеликих провальних відрізків з помилками. Подача сьогодні була приблизно середніх показників, як для Еліни, що набагато краще, ніж в попередній зустрічі. А той факт, що Гауфф не взяла жодного гейму на прийомі означає, що концентрація Світоліної була на висоті весь матч. У післяматчевому інтерв'ю гру Еліни назвали одним словом - ефективною. Важко з цим не погодитися. Далі суперниця зовсім іншого стилю, буде дуже цікаво подивитися на обрану тактику на матч. Це була перша зустріч тенісисток. У наступному раунді Світоліна зіграє проти Юлії Путінцевої з Казахстану (№28 WTA). |
У темі 1 долучень
Італійські тенісисти Фабіо Фоньїні і Сальваторе Карузо провели не тільки епічний поєдинок в другому колі Australian Open, який завершився на тай-брейку п'ятого сету, але ще і посварилися після матчу.
Причиною стало те, що Фоньїні (Ф) не сподобалося, що Карузо (К) не вибачився в моментах, коли тому щастило. Ф: Ти бісів везунчик, ти повинен вибачитися, до цього моменту я не зневажав тебе. Ти виграв 4 однакових розіграші. К: Про що ти говориш? Ф: Я не маю права сказати, що тобі просто пощастило? В чому проблема? К: Я весь матч не смів і слова сказати. Так що досить, роби що хочеш. Я нічого не говорив весь матч, так що не потрібно так себе вести зараз. Не очікував від тебе такого. Ф: Чого ти не очікував? Я сказав, що тобі пощастило. Тобі це не сподобалося, що мені сказати? К: Так робити неправильно. Australian Open. Друге коло Фабіо Фоньїні - Сальваторе Карузо - 4:6, 6:2, 2:6, 6:3, 7:6(12) |
У темі 1 долучень
Український тенісист Ілля Марченко (№212 ATP) пробився до фіналу челленджера в Італії. У вирішальному поєдинку українець зіграє проти екс-першої ракетки світу Енді Маррея (№125 ATP).
«Звичайно круто зіграти з таким гравцем, але очки потрібніші. Я з ним уже грав і на корті побільше. Якщо виграю, то звичайно інша розмова (сміється). Насправді, Маррей це Маррей і обіграти його завтра було б пам'ятною подією. Зараз мені здається, він тут грає краще за мене. Але завтра (у неділю - прим.) буде новий день, там і подивимося. Його гру я бачив тут небагато. Сьогодні ще в номері повивчати, коли буду готуватися тактично. Щось пам'ятаю з минулого матчу, ті моменти, які працювали, але оновити в пам'яті для себе все одно потрібно. Чи буде відео з Марреєм на моєму каналі в YouTube? Звичайно, я вудку закинув Енді. Не знаю погодиться чи ні. У будь-якому випадку, щось, напевно, придумаю, таку подію як-небудь та опишу. Але що це буде, поки не знаю», - поділився своїми очікуваннями від майбутнього матчу Марченко. |
У темі 1 долучень
Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) завершила боротьбу в основній сітці Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу.
У четвертому колі 26-річна українка програла Джесіці Пегулі з США (№61 WTA). Australian Open. 1/8 фіналу Еліна Світоліна (Україна) - Джессіка Пегула (США) - 4:6, 6:3, 3:6 Дівчата починали матч на досить високому рівні. Світоліна потужно подавала, а Пегула краще відчувала себе в розіграшах. Як тільки американка пристрілялася, її перевага стало більш відчутною. У п'ятому геймі Еліна мало не подарувала подачу суперниці, зробивши чотири помилки з бекхенда, але все ж відігралася. Неминуче сталося в сьомому геймі, який українка завершила подвійною помилкою. Десь після цього почали з’являтися дуже неприємні думки. Пегулі одного брейку виявилося досить для того, щоб закрити партію. І хоча за статистикою дуже великої переваги у неї немає, виграла вона її без питань. Еліна зовсім не розуміла, що потрібно робити, коли у Джесіки все виходило. У захисті у неї відбиватися не виходило, в атаці - з'являлися помилки. Зі старту другого сету Світоліна програла подачу і вже здавалося, що на сьогодні вона відмучилася. І тут раптово у Пегули трапився величезний провал. Кожен третій удар почав летіти або в сітку, або в метрові аути. Еліна швидко скористалася слабкістю опонентки і виграла чотири гейми поспіль. І було б більше, але чомусь вона напомилялась на потрійному прихованому сетболі, замість 5:1 ми отримали 4:2. І хоча в другій партії це погоди не зробило, в кінцевому результаті даний успіх допоміг Пегулі краще налаштуватися на третю партію. У фінальному сеті американка заграла набагато краще. Не так, як на початку, але жаху другої партії не спостерігалося. А Еліна продовжувала мучитися на корті, сьогодні у неї мало що виходило. У четвертому геймі американка зробила брейк, в сьомому своєю подвійною на брейкпойнті віддала українці боржок за перший сет, що не завадило Джесіці в підсумку перемогти. В кінці матчу у Світоліної не вийшло нав'язати боротьбу, як вона вміє. Це досить дивно звучить, але за духом матчу виглядало логічно. На жаль, черговий важливий матч програний суперниці, у якої потрібно вигравати. Як з цим боротися - незрозуміло. Якби Пегула провела два сети на рівні першого, то особливих питань не було б. А так вони є, і дуже великі. Це була друга зустріч тенісисток, тепер рахунок рівний. Пегула вперше обіграла тенісистку з топ-10. У наступному раунді Пегула зіграє проти хорватки Донни Векич (№33 WTA) або Дженніфер Брейді з США (№24 WTA). Sport.ua Telegram |
У темі 1 долучень
Російський тенісист Данііл Медведєв здобув перемогу в чвертьфіналі Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу.
У боротьбі за путівку в півфінал четверта ракетка світу обіграв Андрєя Рубльова (№8 ATP). Australian Open. 1/4 фіналу Андрєй Рубльов - Данііл Медведєв - 5:7, 3:6, 2:6 У півфіналі Медведєв зустрінеться з Рафаелем Надалем (№2 ATP) або Стефаносом Циципасом (№6 ATP). |
У темі 1 долучень
18 лютого третя ракетка світу Наомі Осака виграла матч 1/2 фіналу Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу.
Суперницею японки була 23-кратна чемпіонка турнірів Великого Шолома Серена Вільямс (№11 WTA). Гра тривала 1 годину 16 хвилин і завершилася в двох сетах. Australian Open 2021 Жінки. 1/2 фіналу Наомі Осака (Японія) [3] – Серена Вільямс (США) [11] – 6:3, 6:4 У фіналі Осака буде грати проти Кароліни Мухової з Чехії або американки Дженніфер Бреді. |
У темі 1 долучень
Відбувся жіночий фінал Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу, в якому зустрічалися третя ракетка світу японка Наомі Осака і американка Дженніфер Брейді (№24 WTA).
Зустріч тривала трохи більше години і завершилася перемогою японки у двох сетах. Australian Open. Фінал Наомі Осака (Японія) - Дженніфер Брейді (США) - 6:4, 6:3 Як і очікувалося, у фіналі вийшов односторонній рух. У Брейді виходило створювати конкуренцію тільки в ті моменти, коли Осака не грала на максимальних обертах. Це найбільш проявилося в першому сеті, коли японка повела з брейком 3:1 і трохи розслабилася. Американка відразу ж відігралася і кілька геймів на корті було не зовсім зрозуміло, в який бік піде гра. У восьмому геймі Дженніфер в неймовірному розіграші заробила прихований сетбол, але це був її останній великий успіх в цьому поєдинку. Осака швидко включилася, довела до перемоги перший сет і заробила величезну перевагу у другому (4:0). Після цього дала можливість суперниці ще трохи показати себе на корті, навіть програвши одну свою подачу, але якихось сумніви за кінцевий результат вже не було. Справедливий результат, адже фаворити верхньої сітки повністю провалилися. У фіналі хотілося побачити зовсім іншу пару, але на все є свої причини. Відзначимо, що це був четвертий фінал турнірів Grand Slam для Осаки і четверта перемога. Раніше Наомі двічі вигравала US Open (2018, 2020) і одного разу Australian Open (2019). Брейді вперше зіграла в матчі за титул. Цікаво, що перервалася серія з п'яти поспіль перемог дебютанток фіналів ТВШ над тенісистками, які вже грали у фіналах Шоломів. Так свої перемоги здобули Альона Остапенко (РГ-2017 проти Сімони Халеп), сама Наомі Осака (US Open-2018 проти Серени Вільямс), Б’янка Андреєску (US Open-2019 проти Серени Вільямс), Софія Кенін (Australian Open-2020 проти Гарбінє Мугуруси) і Іга Сьонтек (РГ-2020 проти Софії Кенін). Останнього разу дебютантка програла у фіналі US Open-2016, коли Кароліна Плішкова поступилася Анжелік Кербер. З нового тижня Осака підніметься на другу сходинку світового рейтингу, Бреді - на 13-ту. Sport.ua Telegram |
У темі 1 долучень
У неділю, 21 лютого, відбудеться чоловічий фінал Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу.
У матчі за титул зустрінуться лідер світового рейтингу Новак Джокович і четвертий номер посіву Даніїл Медведєв з Росії. Матч розпочнеться о 10:30 за Києвом. |
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 12:14. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010