![]() |
Вілья: Я дуже радий за Мессі
Нападник "Барселони" Давід Вілья після матчу 2-го туру групового етапу Ліги чемпіонів з БАТЕ віддав належне супернику. "Незважаючи на настільки великий рахунок, нам знадобилося багато часу, щоб забити перший м'яч, - наводить слова AS Вільї. - БАТЕ - непростий суперник. До того ж Ліга чемпіонів це такий турнір, в якому всі команди хочуть показати свій найкращий футбол. Крім того, дуже радий за Мессі. Сподіваюся, він продовжить забивати в кожній грі". |
Мессі визнаний найкращим футболістом в Іспанії в сезоні 2010/2011Нападник іспанської "Барселони" Ліонель Мессі отримав трофей Альфредо ді Стефано, що присуджується найкращому футболістові Іспанії за підсумками футбольного року, повідомляє championat.com з посиланням на Marca.
Аргентинця визнали найкращим гравцем сезону-2010/11. Проте він сам не зміг отримати почесний приз і замість нього це зробив один з тренерів каталонського клубу Пепе Гратакос. "Від імені Мессі хочу подякувати газеті Marca за цей трофей. Впродовж декількох років Мессі працював під моїм керівництвом і я насолоджувався його грою. Під час однієї з наших зустрічей з тодішнім наставником головної команди клубу Франком Райкардом я запропонував йому спробувати Лео в товариській грі з португальським "Порту". Після цього він до мене більше не повернувся", - розповів він. |
Іньєста повернувся у гру
Півзахисник "Барселони" Андрес Іньєста, який не виходив на поле з середини вересня через травми, близький до повернення на поле. Найближчим часом футболіст відновить тренування в загальній групі. Повернення Іньєсти стало відмінною новиною для головного тренера "Барси" Хосепа Гвардіоли, який за останні дні втратив Сеска Фабрегаса та Еріка Абідаля (в обох травми підколінних сухожиль), а також Ібрагіма Афеллая (розрив хрестоподібних зв'язок). Очікується, що Іньєста зможе вийти на поле в матчі 8-го туру Прімери проти "Расінга", який відбудеться 16 жовтня. У нинішньому сезоні 27-річний хавбек провів всього два матчі в чемпіонаті Іспанії. |
"Барселона" побила рекорд "Реала"
Матч 7-го туру чемпіонату Іспанії між хіхонським "Спортінгом" і "Барселоною" став для каталонського клубу 24-ою виїзною грою Прімеро поспіль, в якій підопічні Гвардіоли відзначаються забитим голом, інформує Infostrada. Таким чином "Барселона" побила рекорд мадридського "Реала", який мадридці встановили в сезоні-1951/52, пише sports.ru |
Головний тренер "Барселони" не хоче підписувати з клубом контракт на тривалий термін. Таке рішення Пеп пояснює просто: мовляв, боюся втратити інтерес до роботи. Чинний контракт Гвардіоли закінчується у червні наступного року.
"Кожен день я думаю, що міг би піти вже завтра, - каже тренер. - Мені працюється краще, коли я знаю, що маю цілковиту свободу у виборі майбутнього. Якщо підписуєш довготерміновий контракт, ризикуєш втратити пристрасть до того, що робиш. Головний скарб - робити те, що вам дійсно подобається |
Пуйоль може повісити бутси на цвях
Головний тренер збірної Іспанії Вісенте Дель Боске повідомив в інтерв'ю Радіо Марка, що захисник "Барселони" Карлес Пуйоль розглядає можливість завершення кар'єри. За словами тренера, він дуже стурбований тим, що травма повністю не виліковується і не виключає, що може залишити футбол вже зараз. Нагадаємо, що в одного з найкращих захисників світу періодично виникають болі в прооперованому лівому коліні. І повністю відновитися Карлес не може вже дуже довго. |
"Барселона" цікавиться бразильцем з "Інтера"20-річний атакуючий хавбек бразильського "Інтернасьонала" Оскар може незабаром перебратися в Європу. За інформацією іспанських ЗМІ, в послугах талановитого футболіста зацікавлена "Барселона".
Скаути каталонської команди вже давно стежать за Оскаром, який в нинішньому чемпіонаті Бразилії зумів забити 8 голів в 14 матчах. Також півзахисник став однією із зірок останнього молодіжного чемпіонату світу, у фінальному матчі якого він зробив хет-трик, пише soccer.ru |
Іньєста повертається у гру
Півзахисник "Барселони" Андрес Іньєста готовий зіграти завтра з "Расінгом", повідомляє AP. Футболіст збірної Іспанії пропустив близько місяця через травму підколінного сухожилля. Натомість захисник Ерік Абідаль та хавбек Сеск Фабрегас досі відновлюються після таких же ушкоджень і навряд чи вийдуть на поле в майбутньому поєдинку. |
Гвардіола: Нинішнє покоління гравців Барси неповторне
Головний тренер іспанської "Барселони" Пеп Гвардіола дуже високої думки про півзахисника команди Хаві Ернандес, повідомляє Marca. Те ж саме стосується і екс-нападника мадридського "Реала" Рауля, який виступає нині за німецький "Шальке-04". "Нинішнє покоління гравців "Барси" неповторне. Не буде другого Хаві та Іньєсти. Хаві грає для команди дуже важливу роль не тільки на полі, а й поза ним. Важко сказати, хто є кращим футболістом в історії іспанського футболу. Адже є й Рауль, про досягнення якого в складі "Реала" і національної збірної не слід забувати. Але не підлягає сумніву те, що Хаві входить до числа кращих гравців в історії іспанського футболу", - заявив Гвардіола. |
Воротар "Севільї" Хаві Варас пояснив, як він вивчав стиль пробивання одинадцятиметрових шрафних ударів форварда "Барселони" Ліонеля Мессі.
"Легко відбити пенальті завжди важко. Шанси для гравця і воротаря - 50 на 50, - пояснює Варас. - У таких випадках я вивчаю пенальті у втконанні пенальтиста в інших матчах. Знаючи манеру виконання Мессі і залучаючи свою інтуїцію, я вирішив кинутися у цей кут. |
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 02:49. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010