![]() |
Цитата:
|
Цитата:
Є така корисна "штука" , як Обмежувач перенапруги , але так як цей прилад досить дорогий, його не дуже хочуть встановлювати, хоча він працює дуже добре (випробувано особисто).... та все ж таки захисту 100% гарантувати не може ніхто... |
Цитата:
|
Того року, вбило блискавкою молоду жінку, яка йшла з поля і розмовляла по мобільному телефону. Це є факт, чи ні?А на рахунок радянського дивана -це жах. У мене вся мебель радянська, як і я сам. Прихлопне, то всіх разом...
|
Зараз стали повсюдно економити на залізі і робити тюнера в пластикових корпусах. Адже з кількох кришок можна зробити цілий китайський автомобіль з фольги. усмішка. Але ніхто не подумав про наслідки грози, адже в залізному корпусі розряд йде на нього і потім через розрядники, варистори і дугу - в розетку (вона виходить в даному випадку як заземлення). Майже всі тюнера з розірваним в мотлох і чорної кіптявою від дуги (видно навіть поплавленний метал корписа під БП) вдавалося відновити. У пластикових же корпусах все піде через всю плату тюнера в телевізор, в ньому то вже є розрядники. У результаті матимемо випалені HDMI і Скарт як мінімум. Хто що думає з цього приводу?
|
Я неможу дискутувати, і щоб зрозуміти, хочу запитатися.... А чи це відноситься до стабілізаторів, УПСів і іншої апаратури в пластмасі?
|
D-Misha, По суті відноситьсядовсьої техніки ,но упс зара жилізний ненайти
|
Цитата:
|
Посуті блискавка як йде вбиває щось 100 процентів ,а вже від якості самого упса у стабілізатора залежить радіус удару)Якщо норм упс то він погасить на собі почті весь удар а все решту якщо норм бж в компютері добє він, Мені попадалися деколи фірмові бж так там після блискавки дальше діодного моста нейшло тому що стояла вся защіта і такі бж легко відновлювались,но найти толкову техніку зараз можливо тількиколи кошильок розперає:cool: взяти тойж бж скільки їх розбирав наприклад варистори по вході стоять тіки в дорогих серіях а в дешевих кітайці ліплять обичні резистори пів ватні або опше нічого неставлять
|
Залізний корпус -це екран і для блисковки він великої ролі не грає,бо не заземлений.Все залежить від перенапруги.Коли буде прямий удар блискавки у антену чи у провід мережі,недалеко від вкючених ел.приборів, то згорає все не дивлячись ні на корпус ні на якість заліза.
|
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 03:12. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010