Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF

Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF (http://sat-prof.com.ua/index.php)
-   Офтопік (теревеньки) (http://sat-prof.com.ua/forumdisplay.php?f=59)
-   -   Блискавка та все про неї! (http://sat-prof.com.ua/showthread.php?t=4995)

arki 07.07.2013 17:09

Цитата:

Допис від Vetal999 (Допис 86914)
до лічильника чи після?

До лічильника. Дуже добре коли заземлена опора від якої іде до вас увод. Але це треба щоб зробили бригада електромонтерів які обслуговують ваші лінії. Знаю бо живу по сусідству з мережною дільницею. Знайомі електромонтери розповідали, був у них випадок в одному із сіл де вони обслуговують ЛЕП, на околиці села стояв житловий будинок і при грозі блискавка била весь час по їх уводах, розбиволо кілька разів лічильника, било все що не встигали вимикать, одного разу оббило навіть всю штукатурку(зробило голу стіну). І навіть якщо гриміло не коло їх будинку то блискавка "бігла" до їх будинку по дротах. Вже потім коли ця сімя звернулася до РЕМу(районні електро мережі) до їх виїхала бригада і заземлили(безкоштовно) їм спуски. Після того від мешканців того будинку скарг не надходило.

drachuk1979 07.07.2013 18:14

Цитата:

Допис від arki (Допис 86917)
До лічильника. Дуже добре коли заземлена опора від якої іде до вас увод....

Є така корисна "штука" , як Обмежувач перенапруги , але так як цей прилад досить дорогий, його не дуже хочуть встановлювати, хоча він працює дуже добре (випробувано особисто).... та все ж таки захисту 100% гарантувати не може ніхто...

arki 07.07.2013 18:19

Цитата:

Допис від drachuk1979 (Допис 86918)
та все ж таки захисту 100% гарантувати не може ніхто...

а є щось таке в житті що можна гарантувати на всі 100:eek:

D-Misha 07.07.2013 18:44

Того року, вбило блискавкою молоду жінку, яка йшла з поля і розмовляла по мобільному телефону. Це є факт, чи ні?А на рахунок радянського дивана -це жах. У мене вся мебель радянська, як і я сам. Прихлопне, то всіх разом...

sat-prof 25.11.2013 09:07

Зараз стали повсюдно економити на залізі і робити тюнера в пластикових корпусах. Адже з кількох кришок можна зробити цілий китайський автомобіль з фольги. усмішка. Але ніхто не подумав про наслідки грози, адже в залізному корпусі розряд йде на нього і потім через розрядники, варистори і дугу - в розетку (вона виходить в даному випадку як заземлення). Майже всі тюнера з розірваним в мотлох і чорної кіптявою від дуги (видно навіть поплавленний метал корписа під БП) вдавалося відновити. У пластикових же корпусах все піде через всю плату тюнера в телевізор, в ньому то вже є розрядники. У результаті матимемо випалені HDMI і Скарт як мінімум. Хто що думає з цього приводу?

D-Misha 25.11.2013 23:41

Я неможу дискутувати, і щоб зрозуміти, хочу запитатися.... А чи це відноситься до стабілізаторів, УПСів і іншої апаратури в пластмасі?

svidrak 26.11.2013 00:12

D-Misha, По суті відноситьсядовсьої техніки ,но упс зара жилізний ненайти

D-Misha 26.11.2013 00:26

Цитата:

Допис від svidrak (Допис 94891)
D-Misha, По суті відноситьсядовсьої техніки ,но упс зара жилізний ненайти

Я питаюся тому, що того року, після блискавки, у мене вигоріли всередині стабілізатор і УПС, нерахуючи Б\Ж компютера..В желізному корпусі, напевно дорожче.А так, вже рік без УПСа і стабілізатора біля телевізора.Напругу контролюю вольтметром, при грозі все витягую з резетки.

svidrak 26.11.2013 01:05

Посуті блискавка як йде вбиває щось 100 процентів ,а вже від якості самого упса у стабілізатора залежить радіус удару)Якщо норм упс то він погасить на собі почті весь удар а все решту якщо норм бж в компютері добє він, Мені попадалися деколи фірмові бж так там після блискавки дальше діодного моста нейшло тому що стояла вся защіта і такі бж легко відновлювались,но найти толкову техніку зараз можливо тількиколи кошильок розперає:cool: взяти тойж бж скільки їх розбирав наприклад варистори по вході стоять тіки в дорогих серіях а в дешевих кітайці ліплять обичні резистори пів ватні або опше нічого неставлять

kreshnot 26.11.2013 09:27

Залізний корпус -це екран і для блисковки він великої ролі не грає,бо не заземлений.Все залежить від перенапруги.Коли буде прямий удар блискавки у антену чи у провід мережі,недалеко від вкючених ел.приборів, то згорає все не дивлячись ні на корпус ні на якість заліза.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 03:12.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010