Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF

Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF (http://sat-prof.com.ua/index.php)
-   Вибір супутникогово обладнання (http://sat-prof.com.ua/forumdisplay.php?f=141)
-   -   Вибір супутникового обладнання (http://sat-prof.com.ua/showthread.php?t=5043)

Vit@liy 13.01.2014 14:11

slavon
під анологове ТВ (схема підключення - послідовно).
Якщо Ви про мене, то ніби не зовсім так.
Цитата:

Допис від Vit@liy (Допис 96669)
розводка коакс.кабеля з балкону (де буде сат.антена) в зєдн.короб, від якого кабеля йдуть на 4 кімнати

А на рахунок "фігею", то погоджуюсь, тільки в мому випадку я фігею з електриків, які робили мені цю розводку (а я затупив і не достатньо вник у питання). Але чому при умові, що не буде одночасного перегляду в різних кімнатах не достатньо 1 кабеля я так і не зрозумів::confused:.

duman 13.01.2014 14:46

Цитата:

Ситуація наступна: в квартирі є розводка коакс.кабеля з балкону (де буде сат.антена) в зєдн.короб, від якого кабеля йдуть на 4 кімнати:
Почнем з конкретного- з допису можна зрозуміти що з балкона йде один кабель до монтажної коробки,ну а від неї вже йдуть 4 кабеля до різних кімнат.Якщо це так то питання - ще 3 кабеля до цієї коробки протянути можливо чи не можливо і яка довжина цього одинарного кабеля?
Паралелити тюнера можна,бо в кожній моделі стоять діоди по живленню головок.В твоїй ситуації можна на всіх тюнерах навіть одночасно дивитись канали з одного супутника но одної поляризації.Тепер про те що є-тупо чи інакше зроблена розводка це другорядне питання,виходим з існуючої ситуації і шукаєм вихід без полеміки про майстрів.За розводку кабелів я правильно уяснив і скільки супутників планується приймати і які розміри коробки де сходяться кабелі?

Vit@liy 13.01.2014 15:46

Цитата:

Допис від duman (Допис 96771)
з балкона йде один кабель до монтажної коробки,ну а від неї вже йдуть 4 кабеля до різних кімнат

Саме так.
Цитата:

ще 3 кабеля до цієї коробки протянути можливо чи не можливо і яка довжина цього одинарного кабеля?

Не можливо (не довбаючи стіни або не кинувши їх тупо по підлозі в 2-ох кімнатах). Довжина приблизно 8-10 метрів.
Цитата:

скільки супутників планується приймати і які розміри коробки де сходяться кабелі?

Думаю, якщо вже зв’язуватись з супутниковим - то брати 2 тарілки і відповідно 4 супутники. Розмір монтажної коробки - приблизно 0,2*0,2 (ввечері можу написати точніші розміри). Туди виведено кабель з балкону, 4 кабелі з кімнат і 1 кабель з загального коридору (на випадок якщо б було кабельне). Поки нічим не з’єднані. Також (не знаю чи важливо) в коробці є кабель живлення на 220В і Ethernet-кабелі, біля коробки стоїть WiFi роутер. В принципі коробку буде закривати тумба, якої ще не замовили, тому при нестачі місця - його можна передбачити в ній.

slavon 13.01.2014 16:18

Vit@liy, Кабель якої марки закладено ???

Vit@liy 13.01.2014 16:23

Цитата:

Допис від slavon (Допис 96778)
Кабель якої марки закладено ???

Мушу ввечері глянути.

П.С. Кабель EMTSAT F690BV RG6 йде з балкону в коробку, по кімнатах або ві-же, або RG-6U USA standard 003M.
Коробка 0,145*0,19*0,65.

І довжина кабелю з балкону до коробки більша ніж я писав - десь біля 20 м. Від коробки до розетки в кожній кімнаті - десь по 5-10 м.

Zhora15 13.01.2014 21:08

Vit@liy,
варіантів нема,один тюнер один кабель,тобто від антени полюбому треба тянути 4 кабеля,така сестема вже у сат тв.... А бо дивіться укр цифру....

slavon 13.01.2014 22:05

Zhora15,
Цитата:

А бо дивіться укр цифру....
Фу, фу, фу !!! Який несмак !!! Україньська цифра від даунбасів це останнє щоб я радив ставити !!! Я б краще свердлив дири, тягнув 4 кабеля, а з цією нечистю не зв'язувався у жодному разі ...

duman 13.01.2014 22:33

Цитата:

Допис від Vit@liy (Допис 96761)
А якщо для уникнення протягування 4-ох кабелів (ремонт вже зроблено, прокладено лише 1) припустити, що не буде одночасного перегляду в різних кімнатах? Тоді достатньо 1 кабеля? І якщо так, то чим це грозить, якщо по необережності все-таки буде ввімкнено одночасно 2 і більше тюнерів? Нічого не згорить?

Згоріти не повинно нічого якщо в тюнерах будуть діоди по живленню LNB.
А от дісек стане мабуть *дурним* і не зможе вибрати супутника якщо на одному Амос а на другому Астра, скажем для прикладу, будуть включені.
В кімнатах є ще варіант - кабеля за плінтуси або коробом над ними,з підвалу або горища в приватному секторі...Не ви перші і не останні з цим.

slavon 13.01.2014 23:38

Цитата:

А от дісек стане мабуть *дурним* і не зможе вибрати супутника якщо на одному Амос а на другому Астра, скажем для прикладу, будуть включені.
Це все дурня, не буде воно нормально працювати, треба до кожного тюнера окремий кабель і дісік ...

duman 14.01.2014 00:07

Шановний slavon це не дурня коли знайомий з схемотехнікою тюнера.
Людина запитала чи можливо підключити паралельно 4 тюнери до одного дісека (кабеля) і чи вони будуть по *черзі* працювати (один вкл інші викл і т.д.) - так будуть.А про неудобства цього сервісу питання не стояло.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 00:23.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010