Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF

Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF (http://sat-prof.com.ua/index.php)
-   Спорт на SAT-TV (http://sat-prof.com.ua/forumdisplay.php?f=88)
-   -   Формула-1 (http://sat-prof.com.ua/showthread.php?t=972)

sacha 30.08.2011 22:32

У "Макларені" ще сподіваються поборотися з "Ред Булл" у чемпіонаті

Керівник "Макларена" Мартін Вітмарш ще сподівається поборотися за перемогу в чемпіонаті з "Рел Булл".

"Ми працюємо над машиною для наступного року, але, ймовірно, слабкість "Макларена" і моя особиста слабкість в тому, що я не люблю програвати, так що я не можу собі допомогти здолати цю слабкість.

Я завжди запитую хлопців, як ми зробимо машину швидше до наступного тижня. І зараз ми повинні продовжувати працювати. Ми можемо взяти перемоги в наступних перегонах, і зараз це повинно бути нашою метою.

Перемога в чемпіонаті виглядає дещо амбітним завданням, але нам треба бути позитивними. Уболівальники чекають цього від нас. Якщо "Феррарі" і "Макларен" скажуть, що тепер ми просто кататимемося, то не думаю, що це буде правильним повідомленням. Вважаю, що уболівальники заслужили гострішої боротьби, - цитує Вітмарша sports.ru.

sacha 02.09.2011 17:04

Веббер: Ще є сім гонок, і в них може статися будь-що

Пілот "Ред Булл" Марк Веббер заявив, що поки не збирається здаватися у боротьбі за чемпіонський титул цього сезону.

"Я сподіваюся знову поборотися з Себастьяном Феттелем за титул наступного року - як й усі інші. Але цей сезон ще не закінчився. Ще є сім гонок, і в них може статися будь-що", - сказав Веббер.

Також австралієць прокоментував свій новий контракт з австрійською стайнею і заявив, що поки не готовий завершувати кар'єру.
"Я із самого початку був невід'ємною частиною "Ред Булл", і я все ще радий бути тут. Було б помилкою перестати боротися.

Я все ще добре виступаю. Початок сезону видався дещо складним, але це сталося тому що мені довелося довго звикати до нових шин.

Можливо, усе виглядало так, що рішення за контрактом приймалося довго і я розглядав різні можливості. Але у результаті переговори за контрактом завершилися досить швидко", - цитує Веббера sports.ru з посиланням на ВВС.

симчич 03.09.2011 12:07

FIA затвердила календар на сезон 2012

Процедурою голосування по факсу Всесвітня Рада FIA одноголосно затвердив нову версію календаря Формули-1 на сезон 2012 року, запропоновану Берні Екклстоуном після консультацій з командами.

У календар не включена турецька гонка, а дебютний етап в американському Остіні намічений на 18 листопада.

Сезон складатиметься з двадцяти Гран Прі, він стартує гонкою у Мельбурні 18 березня, а завершиться у Бразилії 25 листопада.

Це лише проміжна версія календаря, яка буде відправлена ​​організаторам Гран Прі для узгодження. У лютому 2012-го Всесвітня Рада має затвердити остаточний варіант, пише f1news.ru.

18/03 Гран Прі Австралії
25/03 Гран Прі Малайзії
15/04 Гран Прі Китаю
22/04 Гран Прі Бахрейну
13/05 Гран Прі Іспанії
27/05 Гран Прі Монако
10/06 Гран Прі Канади
24/06 Гран Прі Європи
08/07 Гран Прі Великобританії
22/07 Гран Прі Німеччини
29/07 Гран Прі Угорщини
02/09 Гран Прі Бельгії
09/09 Гран Прі Італії
23/09 Гран Прі Сінгапуру
07/10 Гран Прі Японії
14/10 Гран Прі Кореї
28/10 Гран Прі Індії
04/11 Гран Прі Абу-Дабі
18/11 Гран Прі США
25/11 Гран Прі Бразилії

симчич 03.09.2011 12:08

Хайдфельд залишив "Лотус-Рено"

Шляхи Ніка Хайдфельда та "Лотус-Рено" розійшлися остаточно.

Досвідчений німець, запрошений у команду після зимової аварії Роберта Кубіци, не зміг стати новим лідером.

Сторони провели переговори - і після досягнення домовленостей про умови розірвання контракту кожен пішов своєю дорогою.

"Зрозуміло, я залишаю "Лотус-Рено" у середині сезону без особливої ​​радості. Думаю, мені все ще під силу допомогти команді, але я бачу, як розвиваються події, тому тепер хочу переключити свою увагу на майбутнє", - цитує Хайдфельда f1news.ru.

sacha 03.09.2011 20:26

Російська команда встановила антирекорд за кількістю гонок без набраних очок

Команда "Маруся-Верджин" встановила антирекорд за кількістю проведених перегонів без набраних очок. Команда стартувала вже в 31-ій гонці і жодного разу не потрапила в очкову зону, раніше цей показник належав стайні RAM, що виступала в "Формулі-1" з 1983 по 1985 роки.

Тоді очки отримували перших шість пілотів. А найкращим результатом RAM стало восьме місце Джонатана Палмера в 1984 році.

"Хіспанія" поки стартувала лише 30 разів, не кваліфікуючись на гонку в Австралії, повідомляє sports.ru з посиланням на F1Fanatic

sacha 05.09.2011 13:35

Екклстоун визнав, що у 2009 році ледве не купив "Рено"

Промоутер "Формули-1" Берні Екклстоун визнав, що в 2009 році хотів купити команду "Рено", коли французький автовиробник вирішив продати стайню. Проте Екклстоуна відмовив Дональд Маккензі - директор компанії CVC, яка володіє комерційними правами на королівські перегони.

"Дональд сказав мені, що ми не можемо цього зробити. Якби ми були власниками команди, це б привело до проблем. Кожного разу, коли б ця команда з'являлася на телеекранах, люди б говорили, що це наш фаворит", - цитує Екклстоуна sports.ru з посиланням на GMM.

sacha 05.09.2011 20:17

Таїланд хоче проводити етап "Формули-1"

Влада Таїланду має намір домогтися проведення в країні етапу "Формули-1", що має покращити імідж країни..

Про це пише "Спорт-Экспресс" із посиланням на Bangkok Post.

У Таїланді, швидше за все, проводитиметься гонка по вулицях міста. Про терміни початку будівництва траси нічого не повідомляється.

sacha 10.09.2011 14:34

У "Макларені" запевнили, що Баттон залишиться в команді у 2012 році

Чемпіон світу "Формули-1" 2009 року Дженсон Баттон залишиться в команді на сезон-2012.

У цьому переконаний керівник "Макларена" Мартін Вітмарш, повідомляє ВВС.

"Я можу гарантувати, що він залишиться з нами в наступному році. Ми обидва хочемо довгострокового співробітництва, так що тут питань немає", - сказав він.

"Ми не будемо публічно говорити про контракт. Зараз ми ведемо переговори. Не думаю, що є сенс поспішати і укладати однорічний контракт", - зазначив Вітмарш.

"У Дженсона в нинішньому році були одні з найбільш пам'ятних виступів в історії "Формули-1", і я думаю, що він здатний на більше", - цитує Вітмарша championat.com.

sacha 10.09.2011 16:35

Гран Прі Італії. Феттель здобуває десятий поул у сезоні

Першим на Гран Прі Італії стартуватиме Себастьян Феттель, який у суботу виграв кваліфікацію.

Він випередив Льюіса Хемілтона, який показав другий час. Третім у гонці стартуватиме Дженсон Баттон.

Гран Прі Італії

Монца

Кваліфікація

1. Себастьян Феттель ("Ред Булл") - 1:22.275
2. Льюіс Хемілтон ("Макларен") - 1:22.725
3. Дженсон Баттон ("Макларен") - 1:22.777
4. Фернандо Алонсо ("Феррарі") - 1:22.841
5. Марк Веббер ("Ред Булл") - 1:22.972
6. Феліпе Масса ("Феррарі") - 1:23.188
7. Віталій Пєтров ("Лотус-Рено") - 1:23.530
8. Міхаель Шумахер ("Мерседес") - 1:23.777
9. Ніко Росберг ("Мерседес") - 1:24.477
10. Бруно Сенна ("Лотус-Рено") - без часу
Після другого сегменту вибули

11. Пол ді Реста ("Форс-Індія") - 1:24.163
12. Адріан Сутіль ("Форс-Індія") - 1:24.209
13. Рубенс Баррікелло ("Вільямс") - 1:24.648
14. Пастор Мальдонадо ("Вільямс") - 1:24.726
15. Серхіо Перес ("Заубер") - 1:24.845
16. Себастьян Буемі ("Торо Россо") - 1:24.932
17. Камуї Кобаясі ("Заубер") - 1:25.065

Після першого сегменту вибули

18. Хайме Альгерсуарі ("Торо Россо") - 1:25.334
19. Ярно Труллі ("Лотус") - 1:26.647
20. Хейккі Ковалайнен ("Лотус") - 1:27.184
21. Тімо Глок ("Маруся-Вірджін") - 1:27.591
22. Жером Д’Амброзіо ("Маруся-Вірджін") - 1:27.609
23. Даніель Ріккіардо ("Хіспанія") - 1:28.054
24. Вітантоніо Ліуцці ("Хіспанія") - 1:28.231

sacha 11.09.2011 17:08

Гран Прі Італії. Феттель може стати чемпіоном уже у наступній гонці

Себастьян на всій швидкості мчить до свого другого титулу.

Гран Прі Італії вдався на славу! Усе ще почалося у кваліфікації. У "Ред Булл" були готові до не дуже високих результатів, адже траса у Монці австрійській стайні не підходить. Тому поул Феттеля виглядав принаймні несподівано. Себастьян сам не розумів, де він здобув перевагу - на відрізках він то показував швидкість меншу, аніж суперники.

Що ж до гонки, то навіть не знаєш із чого почати. Розпочнемо зі старту, де зійшли відразу троє пілотів. Ліуцці на "Хіспанії" вирішив піти на більш сильніші боліди, його дещо відтіснили. У підсумку Вітантоніо зачепив траву, його розвернуло, після чого італієць влетів у Росберга та Пєтрова. Злість Ніко та Віталія можна просто уявити... Постраждав у цьому зіткненні і Кобаясі, проте змінив переднє антикрило та вирушив далі. Однак у середині гонки японцю таки довелося зійти.

Ще раз повернемося до старту, який феноменальним чином виграв Алонсо, обійшовши відразу трьох, у тому числі і Феттеля. Щоправда, після виїзду машини безпеки та рестарту Фернандо протримався недовго. Себастьян його обійшов і до самого фінішу конкурентів не бачив. Після другої хвилі піт-стопів Алонсо випередив і Баттон. У "Феррарі" все ніяк не можуть налаштувати свій болід під жорстку гуму.

"Справу" Ліуцці підхопив Веббер, який стартував невдало. Марк так відігрував позиції, що у першій зв'язці поворотів в'їхав у Массу. Феліпе просто розвернуло, і він втратив лише кілька позицій. Веббер же втратив переднє антикрило, але і надалі атакував трасу. І в одному з поворотів не втримав машину, не діставшись таким чином до боксів.

Ну і на завершення хочеться віддати належне Шумахеру. Міхаель витиснув максимум зі свого "Мерседеса" та поборовся навіть з "Маклареном". Німець протягом кіл десяти тримав позаду себе Хемілтона. Дійшло до того, що Льюіс конкретно почав нервувати, натякаючи, немов Шумахер не так обороняється.

Отже, перевага Феттеля над Алонсо тепер складає 112 пунктів. А це означає, що на Гран Прі Сингапуру, за приємних для Себастьяна обставин, він може оформити другий чемпіонський титул. Для цього молодому німцю треба відірватися від найближчого переслідувача на 125 очок. Почекаємо два тижні та побачимо.

sacha 15.09.2011 14:11

"Лотус Рено" відмовиться від послуг Кубіци і Пєтрова?

Існує ймовірність, що двійка основних призових пілотів команди "Лотус Рено" буде повністю замінена в наступному сезоні.

Як стверджує німецький журнал Auto Motor und Sport, місця Роберта Кубіци, який продовжує відновлюватися від травми, і Віталія Пєтрова можуть зайняти Бруну Сенна і Ромен Грожан.

Зазначимо, що чинний контракт поляка закінчується цієї зими. До того ж поки не ясно, чи зможе він після аварії повноцінно виступати на найвищому рівні.

Від Пєтрова ж можуть позбутися в маркетингових цілях так, як кількість потенційних спонсорів в Бразилії, звідки родом Сенна більша, ніж у Росії, пише sport-express.ru.

sacha 16.09.2011 13:38

Райкконен може стати пілотом "Вільямса"?

Чемпіон світу 2007 року у "Формулі-1" Кімі Райкконен минулого тижня відвідав завод команди "Вільямс".

Про це представник "Вільямса" розповів фінському виданню MTV3.

"Це був приватний візит. Так що у нас більше немає ніяких коментарів з цього приводу", - обмежився лаконічною завою представник "стайні".

Фінський гонщик, який цього року виступає в ралі, розмірковує про можливі варіанти розвитку кар'єри в наступному сезоні, пише championat.com.

sacha 18.09.2011 13:32

Гран-Прі Сінгапуру можуть скасувати через пожежі в Індонезії

В останні дні посилилися пожежі в Індонезії, які несуть великі хмари диму в бік Сінгапуру.

Тому організатори Гран-Прі Сінгапуру побоюються, що висока задимленість може поставити під питання проведення нічної гонки.

"Ми побоюємося, що зайва задимленість повітря може стати причиною поганої видимості при проведенні нічної гонки. Проблема полягає в тому, що навіть надпотужні освітлювальні лампи не здатні пробитися через сірий дим згарищ", - цитує організаторів f1-world.ru.

sacha 19.09.2011 12:29

Бахрейн заплатив Формулі-1 за невідбувшийся етап Гран-прі

Організатори Гран-прі Бахрейна заплатили керівництву "Формули-1" за проведення етапу цього року, попри те, що країна не змогла прийняти гонку через внутрішню політичну обстановку.

Зазначимо, що щорічний внесок складає приблизно 25 млн фунтів стерлінгів.

Раніше промоутер "Формули-1" Берні Екклстоун говорив, що не стягуватиме плату за проведення Гран-прі, який не відбудеться. Проте Independent повідомляє, що Екклстоун заявив, що Бахрейн все-таки вніс плату за проведення етапу в сезоні-2011, і тому доходи "Формули-1" цього року не зменшаться, повідомляє sport.ru.

sacha 20.09.2011 22:21

Шумахер каже, що поки рано говорити про його виступ у "Формулі-1" у 2013 році

Пілот "Мерседеса" Міхаель Шумахер заявив, що поки рано говорити про те, чи буде він виступати у "Формулі-1" у 2013 році - після того, як у нього закінчиться контракт з німецькою стайнею.

Після його вдалих виступів на останніх двох етапах чемпіонату, з'явилися чутки, що Шумахер може продовжити виступати в "Ф-1" довше, ніж діє його поточний контракт.

Проте сам німець не надає чутками особливого значення.

"Мені немає ніякого діла до припущень. Зараз немає сенсу говорити про моє майбутнє. Я не хочу робити ніяких припущень. Збираюся зробити те, що запланував - виступати в "Ф-1" у наступному році. Потім прийму рішення", - цитує Шумахера sports.ru з посиланням на ITV.

sacha 21.09.2011 17:10

"Макларен" буде використовувати двигуни "Мерседеса" до 2015 року

Керівництво "Макларена" не має наміру відмовлятися від двигунів, які команді поставляє автовиробник "Мерседес", найближчим часом.

Ця співпраця триватиме мінімум до 2015 року, незважаючи на те що з сезону-2014 "Формула-1" переходить з двигунів об'ємом 2,4 на 1,6 з турбонаддувом, повідомляє ESPN.

Зазначимо, що конкуренти "срібних стріл" не користуються мерседесовськими моторами: "Ред Булл" їздить на двигунах "Рено", "Феррарі" і "Мерседес" самі виробляють мотори в Маранелло і Бріксворфі відповідно, sport-express.ru.

slavko1235 25.09.2011 19:17

Себастьян Феттель виграв гонку, але завоювати титул в Сінгапурі не зміг.

У Сінгапурі завершилася 14-та гонка сезону-2011 Формули-1. Перемогу отримав діючий чемпіон світу Себастьян Феттель, який не зміг вже в Сінгапурі достроково завоювати титул за підсумками 2011 року - другим фінішував Дженсон Баттон, який відстає від німця на 124 очок за п'ять гонок до кінця чемпіонату.

Третім фінішував Марк Веббер, а слідом за ним Фернандо Алонсо та Льюїс Хемілтон - всі троє втратили математичних шансів на чемпіонське звання в 2011 році.

Росіянин Віталій Петров фінішував на 17-й позиції.

Формула-1. Гран-прі Сінгапуру. Гонка.

1. Себастьян Феттель ("Ред Булл") - 61 коло
2. Дженсон Баттон ("Макларен") +1.7
3. Марк Веббер ("Ред Булл") +29.2

4. Фернандо Алонсо ("Феррарі") +55.4
5. Льюїс Хемілтон ("Макларен") +1:07.7
6. Пол Ді Реста ("Форс Індія") +1:51.0
7. Ніко Росберг ("Мерседес") +1 коло
8. Адріан Сутіль ("Форс Індія") +1 коло
9. Феліпе Маса ("Феррарі") +1 коло
10. Серхіо Перес ("Заубер") +1 коло
11. Рубенс Баррікелло ("Уїльямс") +1 коло
12. Пастор Мальдонадо ("Уїльямс") +1 коло
13. Себастьян Буемі ("Торо Россо") +1 коло
14. Камуї Кобаясі ("Заубер") +1 коло
15. Бруно Сенна ("Лотус-Рено") +2 кола
16. Хейккі Ковалайнен ("Лотус") +2 кола
17. Віталій Петров ("Лотус-Рено") +2 кола
18. Жером Д'Амброзіо ("Маруся-Вірджін") +2 кола
19. Даніель Ріккіардо ("Хіспанія") +4 кола
20. Вітантоніо Ліуцці ("Хіспанія") +4 кола.

sacha 26.09.2011 19:46

Баттон: Радий, що не дозволив Феттелю стати чемпіоном в Сінгапурі Друге місце, котре пілот "Макларена" Дженсон Баттон посів на Гран Прі Сінгапуру, стало досягненням для нього, адже напередодні гонки пілот мав проблеми із самопочуттям.

Втім, британець зазначив, що лідер загального заліку Себастьян Феттель все одно оформить перемогу в сезоні-2011 на наступному етапі в Японії, пише The Daily Mail.

"Вчора вранці перед гонкою відчував себе паршиво. Не знаю, через що це сталося, але важив я на півтора кілограми менше, ніж зазвичай", - згадує пілот.

"Довелося з'їсти гору спагеті і пити багато води разом з ліками, так що на старті гонки я був вже в порядку", - додав Баттон.

"Пишаюся тим, що я не дозволив Феттелю стати чемпіоном в Сінгапурі. Але ми всі і так знаємо, що станеться на наступному

sacha 27.09.2011 19:52

Феттель може побити рекорд ШумахераДіючий лідер чемпіонату Себастьян Феттель цілком може побити рекорди з найбільшої кількості перемог і поулів в сезоні.

Феттелю треба отримати перемоги в усіх п'яти перегонах сезону, що залишилися, щоб побити досягнення Міхаеля Шумахера, пише sports.ru. Шумахер отримав 13 перемог в сезоні-2004, хоча тоді гонок було лише 18. На другому місці за цим показником стоїть так само Шумахер, але зразка 2002 роки, коли він 11 разів піднімався на 1 місце за 17 етапів.

Досягнення по найбільшому числу поулів в сезоні належить Найджеллу Менселлу - 14 перших місць в кваліфікації в 1992 році, але щоб побити його Феттелю потрібні ще три поула в п'яти перегонах, що залишилися. Другий результат належить Айртону Сенні - 13 поулів в 1988-1989 роках (тоді було 16 гонок).

sacha 05.10.2011 22:33

На Гран Прі Японії буде одна зона DRS
FIA оголосила про те, що у гонці на Гран Прі Японії буде діяти тільки одна зона активації регульованого заднього антикрила.

Точка заміру розташується відразу після високошвидкісного повороту 130R.

А сама зона активації DRS перебуватиме на стартовій прямій, повідомляє Sports.ru з посиланням на GMM

sacha 07.10.2011 19:30

Феттель розбив свій болід на Гран Прі Японії
У кінцівці перших вільних заїздів Гран Прі Японії лідер сезону Себастьян Феттель розбив свій болід.

Німець намагався вижати максимум з машини в надії встановити найкращий час, але увійшов до повороту занадто широко і, зачепивши гравій, вилетів з траси.

Після цього Феттель врізався у відбійник, при цьому була досить серйозно пошкоджена передня частина боліда, повідомляє Planet - F1. Сам гонщик, на щастя, не постраждав. До других вільних заїздів, які проходять в ці хвилини, машина Феттеля була повністю відновлена, повідомляє sport-express.ru

симчич 08.10.2011 10:45

Force India не продається!

«Я був шокований, прочитавши в пресі про те, що нібито продаю команду Force India. Це неправда! І ...

«Я був шокований, прочитавши в пресі про те, що нібито продаю команду Force India. Це неправда! І для таких розмов немає жодних підстав! Я гордий тим, що зміг привести в чемпіонат Ф1 індійську команду, і важко працював для того, щоб підвищити її рівень. Я зовсім скоро в календарі чемпіонату буде ще й ДП Індії, так що моя зацікавленість в команді сильна як ніколи! Як власник команди я продовжу нею керувати, і ніяких інших планів у мене немає! »

Такою була офіційна реакція Віджая Маллі на чутки про можливу сіні власника Force India. З подачі журналістів видання Asian Age поповзли розмови про те, що слідом за закриттям бюджетної авіакомпанії Kingfisher Red, що належить Віджай, послідує і продаж команди Ф1. При цьому мова йшла про те, що операція буде завершена буквально протягом декількох найближчих днів, а в якості покупця називався конгломерат Sahara India.

симчич 08.10.2011 10:47

Гран Прі Японії. Поул здобув Феттель

Гран Прі Японії

Сузука

Кваліфікація

1. Себастьян Феттель (Red Bull Racing) - 1:30.466
2. Дженсон Баттон (McLaren Mercedes) - 1:30.475
3. Льюїс Хемілтон (McLaren Mercedes) - 1:30.617
4. Феліпе Масса (Scuderia Ferrari) - 1:30.804
5. Фернандо Алонсо (Scuderia Ferrari) - 1:30.886
6. Марк Веббер (Red Bull Racing) - 1:31.156
7. Міхаель Шумахер (Mercedes GP) - без часу
8. Бруно Сенна (Lotus Renault) - без часу
9. Віталій Петров (Lotus Renault) - без часу
10. Камуї Кобаясі (Sauber) - без часу

Після другого сегмента вибули

11. Адріан Сутіль (Force India) - 1:32.463
12. Пол Ді Реста (Force India) - 1:32.746
13. Рубенс Баррікелло (Williams) - 1:33.079
14. Пастор Мальдонадо (Williams) - 1:33.224
15. Себастьян Буемі (Scuderia Toro Rosso) - 1:33.227
16. Хайме Альгерсуарі (Scuderia Toro Rosso) - 1:33.427
17. Серхіо Перес (Sauber) - без часу.

Після першого сегмента вибули

18. Хейккі Ковалайнен (Team Lotus) - 1:35.454
19. Ярно Труллі (Team Lotus) - 1:35.514
20. Жером Д'Амброзіо (Marussia Virgin) - 1:36.439
21. Тімо Глок (Marussia Virgin) - 1:36.507
22. Даніель Ріккіардо (HRT) - 1:37.846
23. Ніко Росберг (Mercedes GP) - без часу
24. Вітантоніо Ліуцці (HRT) - без часу

симчич 09.10.2011 11:02

ГП Японії: Феттель - Чемпіон Світу!

http://auto.sport.ua/images/news/0/3/89/orig_137930.jpg

Навряд чи у когось були сумніви щодо того, що Себастьян Феттель стане дворазовим ...

Навряд чи у когось були сумніви щодо того, що Себастьян Феттель стане дворазовим Чемпіоном Світу саме на Сузуці - дуже вже великий був відрив німця від своїх суперників - але боротьба за перемогу на цих перегонах, безсумнівно, прикрасила собою боротьбу за титул.

Сьогодні в Японії McLaren і Ferrari, в руках Баттона і Алонсо, знайшли в собі сили боротися на рівних з Red Bull Себастьяна Феттеля. Багато в чому, цьому сприяв обіцяний підвищений знос гуми, і як наслідок три-чотири піт-стопа в групі лідерів, свою роль зіграла і несподівано невдала тактика піт-стопів Red Bull, «завдяки» якій Феттель програв дві позиції. Але найкрутіше градус інтриги в гонці підвищив Дженсон Баттон, головний претендент на віце-чемпіонський титул у цьому році. Британець відмінно стартував зі своєї другої позиції, але не зміг пройти Феттеля до першого повороту. Себастьян захищався настільки агресивно, що ледь не видавив свого суперника на траву, і навіть привернув увагу стюардів, на щастя, без наслідків. Баттон, втім, не тільки не опустив руки, а навіть більше того - провів гонку, гідну лідера команди McLaren і віце-Чемпіона. Британець скористався помилкою Хемілтона, який прогавив оптимальний момент заїзду в бокси, і пройшов свого напарника по команді, у якого гума перетворилася на непотріб, після чого різко прискорився і завдяки більш вдалою тактиці, вийшов у лідери гонки, обійшовши на піт-стопі нестримного Себастьяна Феттеля.

Вирвавшись на «оперативний простір», Баттон штампував ідеально-однакові кола, повільно відриваючись від свого суперника. І навряд чи можна сказати, що Феттель свідомо відмовився від боротьби за перемогу в Японії, мовляв, перемога Баттона ніяк не впливала на долю титулу - судячи з передстартових заявами німця і його пілотажу на перших колах дистанції, Себастьян був націлений саме на перемогу, і на красивий тріумф.

Таку-сяку конкуренцію Феттелю і Баттону міг скласти, хіба що, Фернандо Алонсо. Машина, очевидно, не дозволяла іспанцеві їхати в темпі лідерів, але він був надзвичайно стабільний, а його боротьба з Феттелем за друге місце, безсумнівно прикрасила собою Гран Прі, а можливо, і допомогла Баттону доїхати до фінішу на першому місці - іспанець був настільки завзятий в свій захист, що кіл за п'ять до фінішу Феттеля з боксів попросили розслабитися і припинити атаки.

А от Хемілтон і Веббер виглядали сьогодні, м'яко кажучи, несерйозно. У всякому разі, на роль претендентів на «срібло» Чемпіонату Світу вони не «тягнули». Хемілтон відмінно стартував, але потім затягнув з першим піт-стопом, пропустив всіх лідерів, ледве не зіткнувся з Массою, спровокував появу сейфеті-кара, і не виглядав серйозним претендентом на перемогу.

Веббер ж, навпаки, був абсолютно неактивний, після старту з шостого місця він відігравав позиції, в основному за рахунок проблем у суперників, взяв участь в невеликому інциденті з Міхаелем Шумахером, в якому позбувся частини переднього антикрила, і взагалі, здавалося, австралієць їде на зовсім іншій машині, ніж Феттель.

Той же Серхіо Перес виглядав куди цікавіше і переконливіше, ніж Веббер і Хемілтон. Молодий мексиканець стартував з сімнадцятого місця, але проїхав майже півдистанціі на одному комплекті гуми, прорвався в топ-10, а «перевзувшись» на останніх колах на «софт», відіграв ще кілька місць, показав найшвидше коло в гонці, опинившись в результаті восьмим. Своїм чудовим пілотажем Перес не тільки довів, що Ferrari не даремно поклала на нього око, а й підтримав похитнулося прапор команди Sauber. Її головна надія на цих перегонах, Камуї Кобаяші, ледь не заглох на старті, і залишок гонки провів на кордоні топ-10, претендуючи на лічені очки.

Своєю перемогою - та й усім пілотажем на кількох минулих етапах сезону - Баттон довів, що він цілком законно претендує на віце-чемпіонство, і нагадав всім скептикам, що з хорошою технікою в руках, він може творити дива, завдяки величезному досвіду, таланту, умінню зберігати голову холодною і фантастично контролювати знос гуми і темп гонки.

Своїм другим місцем Фернандо Алонсо нагадав про те, що навіть з не найкращою технікою, він може і хоче боротися з лідерами, і що списувати іспанця і всю Ferrari з рахунків не можна.

Ну а третє місце Себастьяна Феттеля нічого не довело і не нагадало - воно просто принесло німцеві другий титул Чемпіона Світу.

Результати всієї гонки:

Гран-прі Японії

1. Дженсон Баттон (Макларен) – 1.38,767
2. Фернандо Алонсо (Феррарі) +1,1
3. Себастьян Феттель (Ред Булл) +2,0
4. Марк Веббер (Ред Булл) +8,0
5. Льюіс Хемілтон (Макларен) +24,2
6. Міхаель Шумахер (Мерседес) +27,1
7. Феліпе Масса (Феррарі) +28,2
8. Серхіо Перес (Заубер) +39,3
9. Віталій Петров (Лотус-Рено) +42,6
10. Ніко Росберг (Мерседес) +44,3
11. Адріан Сутіль (Форс-Індія) +54,4
12. Пол ді Реста (Форс-Індія) +62,3
13. Камуі Кобаясі (Заубер) +63,7
14. Пастор Мальдонадо (Вільямс) +64,1
15. Хайме Альгерсуарі (Торо Россо) +66,6
16. Бруно Сенна (Лотус-Рено) +72,6
17. Рубенс Баррікелло (Вільямс) +74,1
18. Хейккі Ковалайнен (Лотус) +87,8
19. Ярно Труллі (Лотус) +96,1
20. Тімо Глок (Маруся-Верджин) +2 кола
21. Жером Д’Амброзіо (Маруся-Верджин) +2 кола
22. Даніель Ріккардо (Хіспанія) +3 кола
23. Вітантоніо Ліуцци (Хіспанія) +3 кола

Зійшов:

Себастьян Буемі (Торо Россо).

sacha 16.10.2011 17:12

"Формула-1". "Ред Булл" достроково виграв Кубок Конструкторів
Команда "Ред Булл" достроково гарантувала собі перемогу в Кубку Конструкторів сезону-2011 за три етапи до фінішу чемпіонату "Формули-1".

За три гонки до кінця сезону "Ред Булл" випереджає "Макларен" на 140 очок, у той час як розіграні будуть лише 129.

Для команди з Мілтон-Кейнс це другий Кубок Конструкторів поспіль після 2010 року

sacha 26.10.2011 19:36

Контракт "Гран Прі Росії" з "Формулою-1" розрахований на шість роківКонтракт з промоутером "Формули-1" Берні Екклстоуном представники Гран Прі Росії підписали на шість років, з можливістю продовження ще на чотири роки.

Про це повідомив заступник губернатора Краснодарського краю, керівник робочої групи організаційного комітету етапу Алєксєй Агафонов.

За його словами, траса стане рентабельною протягом трьох-чотирьох років. Усього ж на будівництво траси буде витрачено 200 мільйонів доларів, що трохи дешевше аналогічних споруд.

Цікаво, що всього лише за двісті метрів від дорожнього полотна знаходиться узбережжі Чорного моря, пише sport-express.ru

sacha 04.11.2011 13:02

У "Формулі-1" можуть повернути старі правила машини безпеки

Найближчим часом можуть бути змінені правила "Формули-1", що стосуються машини безпеки.

Про це говорили керівники команд "Формули-1", які збиралися минулого тижня в Індії.

Може повернутися система, при якій боліди, що відстали на коло, могли випередити машину безпеки і прилаштуватися в кінець пелотона.

Головна проблема полягала в тому, що в цьому випадку вибудовування пелотона позаду машини безпеки займало досить багато часу.

Однак, з іншого боку, в момент поновлення гонки, боліди повільних команд перебували в кінці пелотона і не заважали боротьбі лідерів, пише sports.ru.

sacha 10.11.2011 11:50

"Мерседес" продовжить контракт з Шумахером

Пілот "Мерседеса" Міхаель Шумахер погодив з керівництвом команди новий контракт, інформує sport1.de.

Нова угода розрахована до кінця 2013 року. Нагадаємо, термін діючого контракту збігає в 2012 році.

"Немає причин, які б перешкодили Міхаелю виступати за "Мерседес" і в 2013 році, - сказав глава команди Рос Браун. - З віком він нічого не втратив. Шумахер як і раніше приносить команді користь."

sacha 10.11.2011 14:13

Що спільного між футболом і перегонами? Щонайменше, 110 тисяч доларів, які збірна Формули-1 зібрала із благодійними намірами, відігравши товариський матч в Абу-Дабі.

Грали проти команди колишніх зірок та відомих функціонерів на чолі з Халдуном-аль Мубараком. Саме власник англійського "Манчестер Сіті", відзначившись хет-триком, став головним героєм матчу, за яким прискіпливо спостерігав сам Марчело Ліппі.

“Чудова ініціатива. Мені подобається. Гадаю, пілоти Формули-1 повинні бути ближчими до уболівальників і це хороша подія. Доброчинність варто завжди вітати. Я насолодився цим вечором”, - сказав екс-головний тренер збірної Італії, чемпіон світу 2006 року Марчелло Ліппі.

Команда першої Формули, до слова, грала, так би мовити, небойовим складом. З безпосередньо гонщиків м'яча ганяли лише Віталій Петров та Феліпе Масса. І як не старався російський пілот Lotus Renault, перемога з рахунком 5:4, а з нею і символічний трофей, дістались суперникам.

sacha 17.11.2011 09:21

Гран Прі Техасу можуть виключити з календаря

Гран Прі Техасу може бути виведений з календаря чемпіонату світу "Формули-1" майбутнього сезону через зупинку будівництва траси в Остіні.

Про це повіомив АР генеральний промоутер "Формули-1" Берні Екклстоун.

Екклстоун попередив, що суперечка за контрактом з організаторами має бути врегульована до 7 грудня - дня, коли буде затверджено календар.

Будівництво було зупинено у вівторок. Організатори етапу заявили, що роботи не будуть відновлені до тих пір, поки не буде підписано контракт про проведення етапу "Формули-1" на автодромі, пише sport-express.ru

sacha 27.11.2011 21:53

Гран Прі Бразилії. Гонку виграв Веббер
Гран Прі Бразилії

1. Марк Веббер ("Ред Булл")
2. Себастьян Феттель ("Ред Булл")
3. Дженсон Баттон ("Макларен")
4. Фернандо Алонсо ("Феррарі")
5. Феліпе Масса ("Феррарі")
6. Адріан Сутіль ("Форс Індія")
7. Ніко Росберг ("Мерседес")
8. Пол ді Реста ("Форс-Індія")
9. Камуї Кобайсі ("Заубер")
10. Віталій Пєтров ("Лотус-Рено")

симчич 29.11.2011 15:09

Райкконен буде виступати за "Лотус-Рено"

Фін Кімі Райкконен підписав дворічний контракт з командою "Лотус-Рено".

Про це повідомляє офіційний сайт "Лотус-Рено".

Чемпіон світу 2007 року, який у 2009 році залишив гонки і виступав в чемпіонаті світу з ралі, прийняв рішення повернутися в "Формулу-1".

"Я щасливий, що після дворічної перерви повертаюся в "Формулу-1" і я вдячний команді "Лотус-Рено" за пропозицію, яку вони мені зробили.

Час, проведений в раллійних перегонах, став для мене корисним досвідом, але я не можу заперечувати той факт, що останнім часом голод до перемог в "Формулі-1" став сильніший і потягнув мене назад", - розповів Райкконен.

2vanya2 29.11.2011 19:01

Пілот команди Ferrari Фернандо Алонсо сказав, що його проблемою у заключній гонці були не шини, а несправна система DRS.

"Загалом, я залишився задоволений підготовкою до гонки і її ходом, - сказав Алонсо. - Я добре стартував і відразу відіграв позицію. Шини працювали відмінно, що дозволило мені розвинути високий темп. Однак, коли включили дозвіл на використання системи DRS, я виявив що вона працює зі збоями. Крім цього на шинах Medium мій темп став нижчим ніж на Soft, тоді як у інших пілотів все було інакше. Але мені перешкодили не шини, а саме система DRS, оскільки вона дає можливість відіграти відразу дві-три десятих секунди з кола, якщо вийде вдалий обгін.

Як би там не було сезон завершений. Ми досягли непоганих результатів до кінця року, що має послужити гарним трампліном до перемог у наступному сезоні ".

2vanya2 01.12.2011 15:59

Льюїс Хемілтон відзначив, що дуже відданий McLaren.

Пілот McLaren Льюїс Хемілтон висловивв надію, що найближчим часом підпише з командою нову угоду.

"Думаю, ні в кого немає сумнівів в моїй відданості команді. Уже спілкувався з Мартіном Вітмаршем про продовження контракту. Коли буде час, ми сядемо і обговоримо усі деталі", - сказав Хемілтон.

Нагадаємо, що Дженсон Баттон вже підписав новий контракт з "Срібними стрілами".

U4EL 03.12.2011 14:19

Феррарі і Ред Булл вийшли з Асоціації команд Ф-1
http://isport.ua/i/news/179071.jpg
Обидві команди зробили відповідні заяви.

Асоціація команд Формули-1, яку раніше покинула Хіспанія, втратила ще двох представників - Феррарі і Ред Булла, незадоволених розбіжностями щодо майбутнього добровільної угоди зі скорочення витрат на розробки.

У той же час, асоціація розраховує найближчим часом організувати збори представників інших команд і вирішити, що ж робити далі.

2vanya2 04.12.2011 17:31

Команди FOTA поки не коментують це рішення.

Дві топ-команди - Ferrari і Red Bull Racing оголосили про вихід з асоціації FOTA (Асоціації команд "Формули-1").

Формальною причиною називається неможливість узгодити умови Угоди про обмеження ресурсів, але багато хто вважає, що вся справа в майбутньому обговоренні тексту нового Договору Згоди - Берні Екклстоуну легше запропонувати вигідні умови Скудерії і чемпіонській команді, за якими напевно послідують Sauber і Toro Rosso, ніж задовольнити запити всіх учасників чемпіонату.

На цьому тижні Ferrari і Red Bull Racing сповістили FOTA про прийняте рішення. Фактично, можна говорити про розвал асоціації команд, одним з ініціаторів створення якої і її першим керівником був президент Ferrari Лука ді Монтедземоло.

У FOTA поки уникають різких заяв. Представники асоціації підтвердили отримання заяв про вихід двох команд, але робота буде продовжена.

Втім, невелика надія ще залишається - за статутом FOTA у разі виходу з асоціації команди повинні попередити інших за два місяці - за цей період ситуація може змінитися.

симчич 24.12.2011 17:00

Найбільшу кількість обгонів в сезоні-2011 зробив Шумахер

Пілот німецької стайні "Мерседес" Міхаель Шумахер є лідером минулого сезону "Формули-1" за кількістю зроблених обгонів.

Про це повідомляє Autosport із посиланням на прес-службу команди.

Такий результат став можливим через погані результати Шумахера у кваліфікаційних заїздах. Під час гонки у нього було більше можливостей здійснювати обгони.

Топ-10 лідерів за цим показником виглядає наступним чином:

1. Міхаель Шумахер ("Мерседес") - 116

2. Себастьян Буемі ("Торо Россо") - 114

3. Камуі Кобаясі ("Заубер") - 99

4. Хайме Альгерсуарі ("Торо Россо") - 94

5. Пастор Мальдонадо (Вільямс") - 91

6. Пол ді Реста ("Форс Індія") - 90

7. Серхіо Перес ("Заубер") - 87

8. Рубенс Баррікелло (Вільямс") - 86

9. Дженсон Баттон ("Макларен") - 85

10. Феліпе Масса ("Феррарі") - 82

BMW 18.01.2012 10:55

Turun Sanomat: Петров стане резервним пілотом "Caterham F1"

Днями базу малайзійської команди відвідала менеджер Петрова Оксана Косаченко, мета візиту - більш ніж очевидна.

Очікується, що вже через рік росіянин отримає і місце бойового пілота, адже італієць Ярно Трулі, найімовірніше, проводить із "Кетерхем" свій останній сезон. А от позиції другого бойового гонщика Хейкі Коваляйнена більш міцні, із ним Тоні Фернандес розраховує на довготривалу співпрацю.

2vanya2 18.01.2012 11:27

Баттон першим протестує новий Макларен

Дженсон Баттон стане першим пілотом, який сяде за кермо нового Макларен МР4-27 на лютневих тестах у Хересі.

Команда підтвердила, що в перший і в другий день тестів болід буде в розпорядженні Баттона, а Хемілтон випробує нову машину в останні два дні тестів.

А на тестах в Барселоні гонщики Макларен поміняються місцями: перші два дні болід буде пілотувати Хемілтон, а завершить тестову програму Баттон.

2vanya2 19.01.2012 11:42

Williams: Ми будемо боротися за очки у кожній гонці

Головний операційний інженер команди Williams Марк Гіллан сказав про те, що у майбутньому сезоні головним завданням його стайні буде безпосередня боротьба за очки у кожній гонці.

"Минулий рік був украй провальним для нас, - сказав Гіллан. - Тому цей ми маємо намір почати ідеально, щоб своїми яскравими виступами затьмарити невдачі минулого сезону. На сьогодні я можу сказати, що прогрес у роботі боліда очевидний. Перш за все, ми з легкістю пройшли всі краш-тести ФІА ще у грудні, тому весь час, що залишився до тестів ми витратимо з користю. Презентацію ми проведемо у перших числах лютого. Що ще? Судячи з тестів на симуляторі та інших перевірок, ми змогли прискорити болід настільки, що проходити у третій раунд кваліфікації буде цілком можливим. Приємно і те, що у цьому році не буде видувних дифузорів, які рік тому значно загальмували нас у порівнянні з тими командами, які використовували цю систему. Наступаючий сезон покаже нам, хто є істинним чемпіоном ".

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 13:03.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010