![]() |
У темі 1 долучень
Учора, 15 жовтня, мали відбутися матчі 1-го кваліфікаційного раунду на турнірі серії АТР 250 у Неаполі (Італія).
Гравці відмовилися виходити на ігри через вкрай низьку якість кортів, які виявилися нерівними та м'якими, через що на них залишалися вм'ятини від ніг. Тенісисти заявили, що такі корти – рівень ф'ючерсів, а не АТР турнірів. Організатори турніру підтвердили проблему з кортами, пославшись на неякісні матеріали, які використовувала компанія, яка займалася встановленням покриття. У зв'язку з цим матчі кваліфікації будуть перенесені в інший тенісний клуб Неаполя, а на ігрових кортах будуть проведені необхідні роботи з відновлення придатності майданчиків. В основній сітці турніру в Неаполі заявлені гравці топ-30: Пабло Карреньо Буста, Маттео Берреттіні, Роберто Баутіста Агут та Лоренцо Музетті. |
У темі 1 долучень
У суботу, 22 жовтня, відбулися півфінальні матчі хардового турніру у приміщенні в Антверпені (Бельгія).
Чемпіон US Open 2022 Домінік Тім (Австрія, ATP 132) у напружених трьох сетах поступився Себастьяну Корді (США, ATP 36). Корда другий тиждень поспіль зіграє у фіналі. Минулої неділі американець поступився у матчі за титул у Хіхоні (ATP 250). Загалом для Корди це буде четвертий фінал на рівні Туру. У травні минулого року він став чемпіоном у Пармі (ATP 250). В іншому півфіналі Фелікс Оже-Альяссім (Канада, ATP 10) на двох тай-брейках виграв у 36-річного Рішара Гаске (Франція, ATP 82). Минулого тижня канадець виграв титул на турнірі ATP 250 у Флоренції. Фелікс у 12-й раз вийшов у фінал (четвертий у сезоні) та спробує оформити третій одиночний трофей. Корда та Оже-Альясім проведуть третю очну зустріч: минулого року канадський тенісист виграв у суперника на турнірі в Акапулько, а цього сезону представник США взяв реванш в Ешторілі. ATP 250 Антверпен. Хард у приміщенні. 1/2 фіналу Домінік Тім (Австрія) – Себастьян Корда (США) – 7:6 (7:4), 3:6, 6:7 (4:7) Рішар Гаске (Франція) – Фелікс Оже-Альясім (Канада) [2] – 6:7 (2:7), 6:7 (3:7) |
У темі 1 долучень
Українська тенісистка Надія Кіченок разом зі своєю напарницею Анна-Лєною Фрідзам (Німеччина) не змогли пробитися до фіналу парного розряду хардового турніру серії WTA 125 у Тампіко (Мексика).
Українсько-німецька пара у двох сетах поступилася тандему Тереза Міхалікова / Алділа Сутджіаді за 1 годину та 45 хвилин. WTA 125 Тампіко. Хард. Пари. 1/2 фіналу Тереза Міхалікова (Словаччина) / Алділа Сутджіаді (Індонезія) [1] – Людмила Кіченок (Україна) / Анна-Лєна Фрідзам (Німеччина) [4] – 6:3, 7:6 (7:5) |
У Сербії батько побив дочку-тенісистку на корті
http://www.youtube.com/watch?v=mudhfUG8xMw |
У темі 1 долучень
Сьогодні Дар'я Снігур вийшла до чвертьфіналу хардового турніру ITF у французькому Нанті. У матчі другого кола українка у двох сетах обіграла росіянку Анастасію Тіхонову. Матч тривав лише 53 хвилини.
1/8 фіналу Дар'я Снігур (Україна, 7) – Анастасія Тіхонова – 6:3, 6:3 Учора у першому раунді Снігур обіграла Хлое Ноель. |
У темі 1 долучень
Українська тенісистка Катерина Байндл пробилася до чвертьфіналу ґрунтового турніру WTA 125 у Чилі.
У матчі другого кола українка обіграла четверту сіяну словенку Тамару Зіданшек. Коліна. Друге коло Катерина Байндл (Україна) – Тамара Зіданшек (Словенія) – 6:4, 4:6, 6:1 У чвертьфіналі Байндл зіграє з переможницею матчу Деспіна Папаміхаїл (Греція) - Вікторія Хіменес Касінцева (Андорра). Позаминулого тижня Катерина дійшла до фіналу на 100-тисячнику ITF в Іспанії. |
У темі 1 долучень
Українська тенісистка Марта Костюк прокоментувала майбутній матч Кубка Біллі Джин Кінг між збірними Японії та України:
«Стан здоров’я в мене нормальний, я трохи відпочила, набралася сил. Трошки складніше з адаптацією, коли різниця в часі декілька годин уперед, а не назад, але ми всі готові. Сподіваюсь, що моє здоров’я не підведе. Ми не граємо вдома, збірна Японії – сильна команда, тож я не думаю, що це буде легка зустріч. Тому буде потрібно, щоб десь нам пощастило. Ми налаштовані серйозно, я вірю в себе, вірю в команду. В будь-якому випадку я хочу, щоб глядачі побачили найкращий теніс. Ми вже розібрали гру суперниць і готові до боротьби. В нас позитивна атмосфера в команді. Що дійсно помітно, так це, що в нас маленька делегація, а їх – чоловік 20. Відчувається це контраст, що вони в себе вдома. Раніше нам на тренуваннях доводилось якось домовлятись, щоб всі встигли підготуватись, а тут нас тільки троє й іноді навіть наш капітан стає пограти. Ігрові умови тут дуже цікаві. Це великий стадіон, де був Олімпійський турнір. До освітлення треба трохи звикнути, воно дещо незвичне. Покриття дуже дорстке, дійсно схоже на асфальт, при таких ударах, як свічка, наприклад, після відскоку м’яч просто зупиняється. Треба було трохи звикнути. Я не розраховую на те, чи ці умови мені підходять краще, чи ні, налаштовуюсь на те, щоб показати максимум своїх можливостей. Тут дуже гарний корт, один із найгарніших на яких я грала. Коли такий гарний майданчик, то завжди хочеться, щоб було багато глядачів, щоб була чудова атмосфера. Чи важко зараз продовжувати грати? Ми більше переживаємо за молоде покоління українських гравців в Україні, про їх майбутнє, ніж про нас психологічний стан. Я б хотіла їм допомогти, наскільки я зможу це зробити. Для мене це теж моя особиста місія». Зазначимо, що сьогодні, 11 листопада, Марта відкриє протистояння Японії та України матчем проти Місакі Дої. |
У темі 1 долучень
Українська тенісистка Катаріна Завацька не змогла вийти у фінал турніру ITF W60 у Токіо. У півфіналі українка поступилася першій ракетці турніру Ван Сіньюй із Китаю.
Катаріна програла перший сет 3:6 і поступалася 1:3 у другій партії, після чого вирішила відмовитися від продовження боротьби. По ходу поєдинку Завацька мала проблеми з плечем. Токіо. Півфінал Катаріна Завацька (Україна) – Ван Сіньюй (Китай) – 3:6, 1:3 Півфінал у Токіо став для Завацької першим на турнірах цієї категорії з 2019 року. |
У темі 1 долучень
19 листопада відбулися півфінальні матчі на Підсумковому турнірі ATP.
У першій зустрічі екслідер світового рейтингу Новак Джокович на двох тай-брейках переграв американця Тейлора Фрітца. У другому матчі Каспер Рууд з Норвегії виявився сильнішим за Андрєя Рубльова. Підсумковий турнір ATP. Півфінал Новак Джокович (Сербія) – Тейлор Фрітц (США) – 7:6(5), 7:6(6) Каспер Рууд (Норвегія) – Андрєй Рубльов – 6:2, 6:4 |
У темі 1 долучень
Польська тенісистка Іга Свьонтек розпочала 35-й тиждень на першому рядку світового рейтингу.
За цим показником вона випередила вже 14 експерших ракеток світу. Наступними «цілями» стануть досягнення Амелі Моресмо (39 тижнів) та Вікторії Азаренко (51). Француженку Іга зможе випередити вже 2 січня, представницю рб – після турніру в Індіан-Веллсі. Зазначимо, що Свьонтек на 6 тисяч очок випереджає Онс Жабер, що йде другою в рейтингу, і, ймовірно, пробуде в статусі першої ракетки світу ще як мінімум півроку. |
У темі 1 долучень
19-річна українська тенісистка Дар'я Лопатецька (WTА 702) в 1/8 фіналу 25-тисячника в Сельва-ді-Валь-Гардена (Італія) обіграла Діану Марцинкевич (Латвія, WTA 299) у двох сетах.
ITF Сельва-ді-Валь-Гардена. Хард у приміщенні. 1/8 фіналу Діана Марцинкевич (Латвія) – Дар'я Лопатецька (Україна) – 3:6, 4:6 Зазначимо, що Лопатецька зіграє третій чвертьфінал у сезоні – у двох попередніх їй не вдалося здобути перемогу. У 1/4 фіналу українка зустрінеться з першою сіяною турніру Кларою Таусон. |
У темі 1 долучень
15-річна українська тенісистка Єлизавета Котляр непогано виступила на 15-тисячнику у Лосаді (Португалія).
Українка дійшла до чвертьфіналу турніру, де поступилася бельгійській тенісистці Кларі Власселар (WTA 605). Зазначимо, що для Єлизавети цей чвертьфінал став другим у 2022 році. ITF W15 Лосада. Хард у приміщенні. 1/4 фіналу Клара Власселар (Бельгія) – Єлизавета Котляр (Україна) – 6:1, 6:3 Зазначимо, що у 1/16 фіналу турніру Котляр у двох сетах обіграла Івету Дапкуте (Литва, WTA 792), а у 1/8 фіналу розібралася із Селією Сервіно Руїс (Іспанія, WTA 697). До речі, у серпні 2022 року Єлизавета зіграла в 1/2 фіналу турніру в Польщі. |
У темі 1 долучень
Українка Марта Костюк вийшла у парний фінал на турнірі серії WTA 125 у французькому Ліможі.
У дуеті з Оксаною Калашниковою із Грузії Костюк перемогла пару Анна Блінкова/Анастасія Децюк. Матч тривав 58 хвилин. WTA Лімож. Парний розряд. Півфінал Марта Костюк/Оксана Калашникова (Україна/Грузія, 1) – Анна Блінкова/Анастасія Децюк (-/Чехія) – 6:4, 6:1 Нагадаємо, раніше Костюк програла Таусон на турнірі у Ліможі. |
У темі 1 долучень
Українська тенісистка Марта Костюк опублікувала фото з церемонії нагородження після перемоги у парному розряді на турнірі серії WTA 125 у Ліможі (Франція) разом зі своєю напарницею Оксаною Калашниковою (Грузія):
«Здійснюю 2022 рік із черговим парним титулом», – підписала фотографії українка. Зазначимо, що цей трофей став для Марти другим парним цього сезону. У вересні Марта разом із Терезою Мартинцовою взяла титул у Порторожі. |
У темі 1 долучень
Відомий тенісний ресурс Tennis Abstract назвав список найкращих тенісистів за останнє століття.
На першому рядку розташувався Род Лейвер – єдиний тенісист, якому вдалося виграти всі 4 турніри Grand Slam за один рік (1962). Друге місце посіла німецька тенісистка Штеффі Граф. Трійку замкнула Мартіна Навратілова. Зазначимо, що легендарний Роджер Федерер посів п'яте місце. Його випередив Новак Джокович, який розташувався на четвертій позиції. Ще один представник BIG-3 Рафаель Надаль – восьмий. Топ-10 найкращих тенісистів за останнє століття: Род Лейвер (Австралія) Штеффі Граф (Німеччина) Мартіна Навратілова (Чехія / США) Новак Джокович (Сербія) Роджер Федерер (Швейцарія) Серена Вільямс (США) Білл Тілден (США) Рафаель Надаль (Іспанія) Кріс Еверт (США) Хелен Вілліс (США) |
У темі 1 долучень
Українська тенісистка Людмила Кіченок разом зі своєю напарницею Альоною Остапенко (Латвія) в 1/8 фіналу хардового турніру серії WTA 500 в Аделаїді (Австралія) у трьох сетах обіграла американський дует Кейтлін Крістіан / Сабріна Сантамарія за 1 годину та 26 хвилин.
WTA 500 Аделаїда. Пари. Хард. 1/8 фіналу Кейтлін Крістіан (США) / Сабріна Сантамарія (США) – Людмила Кіченок (Україна) / Альона Остапенко (Латвія) – 2:6, 6:3, [7:10] Зазначимо, що для українсько-латвійського дуету це перший парний матч сезону 2023 року. У чвертьфіналі турніру Кіченок та Остапенко зіграють проти Катерини Александрової та Чжан Шуай. До речі, раніше з парного турніру в Аделаїді вилетіла сестра Людмили – Надія Кіченок. |
У темі 1 долучень
Дворазова чемпіонка Australian Open Вікторія Азаренко через 10 років після другої перемоги пробилася до півфіналу Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу.
У матчі 1/4 фіналу Азаренко у двох сетах переграла третю сіяну Джессіку Пегулу із США. Australian Open. 1/4 фіналу Вікторія Азаренко – Джессіка Пегула (США) – 6:4, 6:1 Зазначимо, що Пегула втретє поспіль у Мельбурні вибула у 1/4 фіналу. У наступному раунді Азаренко буде змагатися з чинною чемпіонкою Вімблдону Єленою Рибакіною. Вікторія перемагала на цих кортах у 2012-му та 2013-му. |
У темі 1 долучень
Українська тенісистка Марта Костюк (№57 WTA) завершила виступи на турнірі WTA 500 в Абу-Дабі.
У другому раунді українка поступилася другій сіяній Белінді Бенчич зі Швейцарії (№9 WTA). Абу Дабі. Друге коло Марта Костюк (Україна) – Белінда Бенчич (Швейцарія) – 4:6, 5:7 Зазначимо, що у другому сеті Костюк вела 5:3, але програла чотири гейми поспіль. Це була друга зустріч тенісисток, українка знову програла. Для Марти це був 12-й матч проти суперниць із першої десятки, перемогти жодного разу не вдалося. У наступному раунді Бенчич зіграє проти Анетт Контавейт (№18 WTA) або Шелбі Роджерс (№46 WTA). |
У темі 1 долучень
Чилійський тенісист Ніколас Харрі (№139 АТР) став учасником півфіналу на турнірі у Ріо-де-Жанейро.
Він у двох сетах виграв у аргентинця Себастьяна Баеса – 6:3, 7:6 (7:3). У 1/2 фіналу на Харрі чекає зустріч з іспанцем Карлосом Алькарасом, який раніше переграв у чвертьфіналі серба Душана Лайовича. ATP 500 Ріо-де-Жанейро. Грунт. 1/4 фіналу Ніколас Харрі (Чилі) – Себастьян Баес (Аргентина, 6) – 6:3, 7:6 (7:3) |
У темі 1 долучень
Українська тенісистка Катаріна Завацька (№264 WTA) програла у першому раунді кваліфікації турніру WTA 1000 в Індіан-Веллс. Завацька у двох сетах поступилася німецькій тенісистці українського походження Єві Ліс (№118 WTA).
У другому сеті Завацька програвала з рахунком 1:3 і 2:4, але змогла вирівняти ситуацію. Сет завершився тай-брейком, у якому сильнішою виявилася німкеня. У фіналі кваліфікації Ліс зіграє з Ісалін Бонавентюр (№96 WTA). Індіан-Веллс. Кваліфікація. Катаріна Завацька – Єва Ліс – 2:6, 6:7(2) |
У темі 1 долучень
22-річна Іга Свьонтек розпочала 50-й тиждень поспіль як перша ракетка світу.
Вона, нагадаємо, дебютувала на чолі рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA) 4 квітня 2022 року. Тоді із рейтингу вивели Ешлі Барті, яка завершила кар'єру. З того часу Свьонтек топ-позицію не залишає. Іга займає 13-те місце за загальною кількістю тижнів у статусі №1 реєстру WTA. Вона гарантовано обійде Вікторію Азаренко, яка має 51 тиждень лідерства. Свьонтек стала дев'ятою тенісисткою в історії, яка очолювала рейтинг 50 і більше тижнів поспіль. До того ж, полячка - четверта, хто очолював рейтинг 50 і більше тижнів поспіль, вперше піднявшись на цю позицію. Раніше подібне вдалося Штеффі Граф, Мартіні Хінгіс та Серені Вільямс. |
У темі 1 долучень
Український тенісист В'ячеслав Бєлінський (№588 АТР) пробився до фіналу на ґрунтовому 15-тисячнику в Анталії.
У матчі 1/2 фіналу 19-річний українець, посіяний під сьомим номером, переграв п’ятого сіяного Себастіана Гіму з Румунії (№588 АТР). Анталія. 1/2 фіналу В'ячеслав Бєлінський (Україна, 7) – Себастіан Гіма (Румунія, 5) – 7:6(3), 6:4 У матчі за титул Бєлінський зіграє проти лідера посіву Драгоши Ніколає Мадараша зі Швеції (№255 АТР). Зазначимо, що це не перший фінал для В'ячеслава у сезоні. У березні він виграв титул у Хорватії. |
У темі 1 долучень
Українська тенісистка Анна Позніхіренко (WTA 698) завершила виступи на ґрунтовому турнірі серії ITF W25 в Орландо (США).
У 1/8 фіналу змагань українка поступилася Каденс Брейс (Канда, WTA 403) у двох сетах. ITF W25 Орландо. Грунт. 1/8 фіналу Анна Позніхіренко (Україна) – Каденс Брейс (Канада) [6] – 4:6, 2:6 У наступному раунді 25-тисячника в Орландо представниця Канада зіграє проти Клерві Нгуну. |
Українська тенісистка Еліна Світоліна вийшла до чвертьфіналу Ролан Гаррос.
Про це повідомляє телеграм-канал Ukrainian Tennis, передає "Думка". Як зазначається в повідомленні, Світоліна пробилася до чвертьфіналу, обігравши дев'яту ракетку світу росіянку Дар'ю Касаткіну - 6:4, 7:6(5). Українка вперше з квітня 2021 року перемогла тенісистку з топ-10 і виграла вже восьмий матч поспіль. У попередньому турі почесна харків'янка "розправилася" з іншою росіянкою Анною Блінковою - 2:6, 6:2, 7:5. Наступною суперницею Світоліною стане Білоруська тенісистка Арина Соболенко. |
У темі 1 долучень
Українська тенісистка Ангеліна Калініна вилетіла і з парного розряду трав'яного турніру WTA в Ноттінгемі. Разом із француженкою Алізе Корне перша ракетка України у двох сетах програла американо-мексиканському дуету Ейжа Мухаммад/Джуліана Олмос. Матч тривав 1 годину і 6 хвилин.
1/8 фіналу. Парний розряд Алізе Корне/Ангеліна Калініна – Ейжа Мухаммад/Джуліана Олмос – 4:6, 2:6 Це вже друга поразка Калініної за день. Також вона сьогодні вилетіла з одиночного розряду, програвши Херрієт Дарт. |
У темі 1 долучень
Українська тенісистка Катерина Байндл з перемоги розпочала виступи в парному розряді Вімблдонського турніру.
У матчі першого раунду українка в дуеті з Дар'єю Севілл з Австралії переграла тандем Анна-Лєна Фрідзам / Майяр Шериф (Німеччина / Єгипет) Вімблдон. Перше коло парного розряду Катерина Байндл / Дар'я Севілл – Анна-Лєна Фрідзам / Майяр Шериф – 6:4, 7:5 Байндл і Севілл далі змагатимуться проти переможниць зустрічі Барбора Крейчикова / Катерина Синякова – У Фансень / Чжу Лінь. Раніше Байндл програла матч одиночного розряду. |
У темі 1 долучень
Українська тенісистка Еліна Світоліна, яка сьогодні зіграє у півфіналі Вімблдону, розповіла про різницю між нинішніми виступами та тим періодом, який був до паузи у кар'єрі.
«Зараз я просто кажу собі, що кількість років попереду, тих років, які ще в мене залишаються, вона менша за ту кількість, яка вже в минулому. Я маю взяти і зробити це, у мене більше немає часу для програшів. Я не знаю, скільки ще років гратиму». «Тому я намагаюся говорити собі, що маю бути рішучою. Ти тренуєшся заради цих важливих моментів. Ось як сьогодні, доки я йшла на Центральний корт, на своєму шляху я побачила стільки історії. Ти просто розумієш, що тренуєшся саме задля цього. Я просто казала, що треба вийти і діяти рішуче, треба віддати усі сили. Це мені насправді допомогло і ще трохи заспокоїло», – сказала Світоліна. Еліна у півфіналі зіграє проти Маркети Вондроушової. |
У темі 1 долучень
Перша ракетка України Еліна Світоліна прибула до Вашингтона, де наступного тижня зіграє на хардовому турнірі WTA 500.
Еліна вже зустрілася з послом України в США Оксаною Маркаровою. «Перша зустріч у Вашингтоні», – підписала фото тенісистка. Учора організатори підтвердили, що українка отримала вайлд-кард в основну сітку змагань. Зазначимо, що це буде перший спільний турнір категорії 500 для чоловіків і жінок. У чоловіків wild card також отримав чоловік Еліни Гаель Монфіс. |
У темі 1 долучень
Українська тенісистка Олександра Олійникова (№464 WTA) здобула ще одну перемогу на 25-тисячнику ITF у Мальме (Швеція).
У другому раунді українка переграла Юлію Авдєєву (№401 WTA). У першому колі Олександра розібралася з Валерією Крохотіною (7:5, 7:6). Мальме. Друге коло Олександра Олійникова (Україна) – Юлія Авдєєва – 6:3, 4:6, 6:3 У наступному раунді Олійникова змагатиметься проти Сарафіни Олівії Гансен із Данії. |
У темі 1 долучень
Тенісистка з Казахстану Олена Рибакіна (№4 WTA) не змогла подолати бар'єр 1/16 фіналу на Відкритому чемпіонаті США.
24-річна уродженка москви у зустрічі з румункою Сораною Кирстей (№30 WTA) зазнала поразки в трьох сетах. Зустріч тенісисток тривала 2 години 49 хвилин. Нагадаємо, Рибакіна в першому колі US Open вибила з турнірної сітки українку Марту Костюк (№39 WTA). US Open. Третє коло Єлена Рибакіна (Казахстан, 4) – Сорана Кирстя (Румунія, 30) – 3:6, 7:6 (8:6), 4:6 Це була третя зустріч Рибакіної та Кирсті. Румунка вперше обіграла суперницю. У наступному колі US Open Сорана Кирстя зустрінеться з представницею Швейцарії Беліндою Бенчич, яка перебуває на 13-му місці світового рейтингу. |
У темі 1 долучень
Українські тенісистки Леся Цуренко (WTA 49) та Катерина Володько (WTA 267) дізналися перших суперниць у кваліфікації хардового турніру серії WTA 500 у Чженчжоу (Китай).
У 1-му раунді відбору Леся зустрінеться з Ульрікке Ейкері (Норвегія, WTA 656). Це буде друга зустріч тенісисток. У 2021 роціі українка програла норвежці на грунті в Белграді. Катерина на старті змагань зіграє проти Лючії Бронцетті (Італія, WTA 64). Раніше дівчата провели між собою один поєдинок. У 2022 році Володько поступилася італійці у кваліфікації турніру в Аделаїді. Турнір у Чженчжоу пройде з 9 до 15 жовтня. Призовий фонд – 780,387 доларів. |
У темі 1 долучень
Українська тенісистка Вероніка Подрез стала переможницею змагань W25+H у Шербур-ан-Котантен.
У матчі за титул 16-річна українка з десятої сотні світового рейтингу перемогла лідерку посіву Аліс Роббе, яка посідає 211-у позицію у світовому рейтингу. Шербур-ан-Котантен. Фінал Вероніка Подрез (Україна, Q) – Аліс Роббе (Франція, 1) – 6:4, 2:6, 6:4 Зазначимо, що Вероніка стартувала ще в кваліфікації, вигравши сім матчів у сумі. Для Подрез це вже другий титул, у серпні вона перемогла на ґрунтовому 15-тисячнику у Ванферсі-Болі. |
У темі 1 долучень
Українська тенісистка Людмила Кіченок завершила виступи на турнірі WTA Elite Trophy, який проводиться в китайському місті Чжухай.
У другому турі групи під назвою «Бугенвіллея» українка та її напарниця Ульрікке Ейкері (Норвегія) програли тандему Мію Като/Алділа Сутджіаді (Японія/Індонезія). WTA Elite Trophy. Груповий етап Людмила Кіченок / Ульрікке Ейкері – Мію Като / Алділа Сутджіаді – 3:6, 7:6(5), 6-10 У першому матчі Кіченок і Ейкері програли китайському дуету Ван Сію / Сюй Іфань. Дві поразки означають завершення боротьби на турнірі. Людмила Кіченок ставала чемпіонкою двох останніх розіграшів малого Підсумкового турніру в Чжухаї (2018 і 2019). |
У темі 1 долучень
Українська тенісистка Еліна Світоліна пропускає фініш нинішнього сезону, однак у січні планує зіграти на Australian Open.
«Уже за один-два тижні розпочну тренування, дуже на це чекаю, адже два місяці нічого такого не робила на корті», – зазначила тенісистка. Еліна заявила, що точно виступатиме на Australian Open, але поки невідомо, чи це буде її перший турнір після повернення, чи вона зіграє на якихось змаганнях до того. Світоліна розповіла про свої плани на Олімпіаду та збірну України. |
Повторив рекорд Федерера. Сіннер обіграв Медведєва у півфіналі ATP Finals
https://pic.sport.ua/images/news/0/1...rig_652894.jpg Яннік у трьох сетах виграв у Данііла талійський тенісист Яннік Сіннер (Італія, ATP 4) вийшов у фінал Підсумкового турніру АТР 2023, який проводиться на хардових покриттях у приміщенні в Турині (Італія). У півфіналі італієць у трьох сетах обіграв Данііла Медведєва (АТР 3) за 2 години та 25 хвилин. АТР Finals 2023. Хард у приміщенні Яннік Сіннер (Італія) – Данііл Медведєв – 6:3, 6:7 (4:7), 6:1 Це була 9-та зустріч тенісистів. Яннік виграв 3-й очний поєдинок, причому всі 3 поспіль. Раніше він обіграв нейтрала у фінальних матчах у Відні та Пекіні. Сіннер проведе сьомий фінал у сезоні та спробує виграти п'ятий титул. Усього в активі Янніка 10 одиночних трофеїв. На Підсумковому турнірі 2023 року Яннік поки що жодного разу не програв, вигравши всі 3 матчі в Зеленій групі. Яннік Сіннер – перший тенісист молодше 23 років, який зумів дійти до фіналу Підсумкового турніру, не програвши жодного матчу після Роджера Федерера 2003 року. Також Сіннер став першим в історії італійцем, який вийшов у фінал ATP Finals. У матчі за трофей Яннік зіграє проти переможця зустрічі Карлос Алькарас – Новак Джокович. |
ФОТО. Момент, на який усі чекали. Світоліна повернулася на корт
https://pic.sport.ua/images/news/0/1...rig_652897.jpg Еліна відновила тренування Перша ракетка України Еліна Світоліна (WTA 25) повернулася до тренувань на корті. Елі не грала після US Open через травму гомілкостопу. Новий сезон українка розпочне у Новій Зеландії. Там 29-річна тенісистка із 1 по 7 січня зіграє в Окленді на турнірі WTA 250 ASB Classic. https://pic.sport.ua/images/media/orig/d7/60402.jpg |
Що сталося з Карлосом? Джокович знищив Алькараса на Підсумковому турнірі
https://pic.sport.ua/images/news/0/1...rig_652933.jpg Новак вийшов у фінал ATP Finals 2023, де зіграє проти Янніка Сіннера Перша ракетка світу Новак Джокович (Сербія) вийшов у фінал Підсумкового турніру АТР 2023, який проводиться на хардових покриттях у приміщенні. У півфіналі ATP Finals Новак у двох сетах впевнено обіграв Карлоса Алькараса (Іспанія, ATP 2) за 1 годину та 30 хвилин. АТР Finals 2023. Хард у приміщенні Карлос Алькарас (Іспанія) – Новак Джокович (Сербія) – 3:6, 2:6 |
У темі 1 долучень
19 листопада відбудеться фінальний матч на Підсумковому турнірі АТР 2023, який проводиться на хардових покриттях у приміщенні у Турині (Італія).
Італійський тенісист Яннік Сіннер (АТР 4) зіграє проти першої ракетки світу Новака Джоковича (Сербія). Зустріч відбудеться 2-м запуском на центральному корті після поєдинку Гранольєрс / Себальос – Рам / Солсбері. Орієнтовний час початку матчу – 19:00 за Києвом. Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua Це буде 6-та зустріч тенісистів. Рахунок 4:1 на користь Новака. Новак та Яннік грали між собою у 2-му турі Зеленої групи. |
Джокович усьоме виграв Підсумковий турнір ATP, взявши реванш у Сіннера
https://pic.sport.ua/images/news/0/1...rig_653054.jpg Яннік не скористався тактичною можливістю не пустити Новака в плей-оф і програв титул 19 листопада відбувся фінальний матч на Підсумковому турнірі АТР 2023, який проводиться на хардових покриттях у приміщенні в Турині (Італія). Італійський тенісист Яннік Сіннер (АТР 4) не зміг вдруге за тиждень обіграти першу ракетку світу Новака Джоковича (Сербія). Підсумковий турнір АТР. Новак Джокович (Сербія) – Яннік Сіннер (Італія) – 6:3, 6:3 Це була 6-та зустріч тенісистів. Рахунок став 5:1 на користь Новака. Новак і Яннік грали між собою у 2-му турі Зеленої групи, тоді в трьох сетах перемогу святкував італійський тенісист. Цікаво, що в третьому турі Сіннер міг програти Хольгеру Руне і відчепити Новака, але здобув перемогу в трьох партіях. Джокович захистив свій минулорічний титул, тепер на його рахунку рекордні 7 перемог на підсумковому чемпіонаті. Серб лише двічі програвав на цьому турнірі в поєдинку за титул. Після того, як Новак виграв стартовий матч на АТР Finals у Хольгера Руне, стало відомо, що він увосьме завершить рік у статусі першого номера. Це рекордний показник. |
Стала відома перша збірна, яка вийшла у фінал Кубка Девіса 2023
https://pic.sport.ua/images/news/0/1...rig_653859.jpg Команда Австралії очікувано обіграла Фінляндію 24 листопада відбувся перший півфінальний поєдинок фінальної частини Кубка Девіса 2023, який проводиться на хардових покриттях у приміщенні в Малазі (Іспанія). Збірна Австралії очікувано обіграла команду Фінляндії. Доля зустрічі вирішилася у двох одиночних матчах. У першій грі Алєксєй Попирін обіграв Отто Віртанена у двох сетах. У другій австралійський демон Алекс Де Мінаур без проблем впорався з Емілем Руусувуорі також у двох партіях. Завдяки цій перемозі австралійці вийшли у фінал командного турніру. У поєдинку за трофей Австралія зіграє проти переможців матчу Італія – Сербія. Минулого сезону Австралія також грала у фіналі Кубка Девіса. Тоді титул виборола Канада. Австралійці змагатимуться за 23-й титул у командному турнірі та перший з 2003 року. Фінал Кубка Девіса 2023. Півфінал Австралія – Фінляндія – 2:0 Алєксєй Попирін – Отто Віртанен – 7:6 (7:5), 6:2 Алекс Де Мінаур – Еміль Руусувуорі – 6:4, 6:3 |
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 12:10. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010