Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF

Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF (http://sat-prof.com.ua/index.php)
-   Спорт на SAT-TV (http://sat-prof.com.ua/forumdisplay.php?f=88)
-   -   Формула-1 (http://sat-prof.com.ua/showthread.php?t=972)

2vanya2 20.01.2012 18:30

Toro Rosso пройшли краш-тести ФІА

Швейцарська команда Toro Rosso змогла без проблем пройти всі краш-тести ФІА і таким чином отримати трохи вільного повітря для подальшої роботі над болідом.

"Наш болід зміг пройти всі тести, включаючи додаткові перевірки, - повідомив прес-секретар команди. - Ми і не сумнівалися у надійності нашої техніки. Тепер ми повністю зосереджені на доведенні боліда і не відволікаємося на суміжну роботу. Наша команда планує вийти на трасу у Хересі в перший же день тестів і показати всім результат нашої копіткої праці ".

2vanya2 21.01.2012 12:18

Деймон Хілл: Я вражений показниками Шумахера

Екс-пілот Формули-1 Деймон Хілл здивувований невгамовною пристрастю Міхаеля Шумахера до перегонів, а також його порівняно високими результатами, як для 43-річного пілота.

"Я не думаю, що є сенс порівнювати успіхи Ніко Росберга і Міхаеля Шумахера, - прокоментував своє ставлення до Міхаеля Хілл. - Багато хто сумнівається у швидкості Шумахера і його здатності вести боротьбу за перемогу, але минулий рік яскраво показав, що він може і хоче цього. Ніко і Міхаель - пілоти різних епох, у них різний підхід до роботи та стилі пілотування. Але в кого було більше яскравих гонок у минулому сезоні, у Ніко чи Міхаеля? Відповідь очевидна. Мені здається, що причина різниці в очках лише у тому, що Шумахер сходив у п'яти гонках, де міг взяти 100% очки.

Я вражений напористістю Міхаеля і його любов’ю до Формули-1. Сумніваюся, що хтось із нинішніх пілотів зможе показувати такий високий рівень пілотажу у 43, я вже б точно не ризикнув ".

2vanya2 25.01.2012 15:52

Про Формулу-1. Сидіння пілота

Сидіння у Формулі-1 робляться знову-таки для кожного пілота індивідуально під форму тіла. Воно робиться за спеціальними технологіями так, що приймає повний обрис спини пілота. Такі сидіння можна легко переміщати з одного боліда до іншого. Ремінь безпеки по суті справи складається з 5 ременів, як у пілота військового літака. Коли пілот сідає у болід, то закріпити їх йому допомагає механік, так як сам виконати цю операцію він не може, через обмеженість рухів, але відстебнути їх у потрібний момент не складає труднощів. Під час аварії, ці ремені безпеки натягаються сильніше, щоб пілот не вдарився об кермо боліда.

2vanya2 29.01.2012 20:26

Бос McLaren: Баттон і Хемільтон рівні

Бос команди McLaren Мартін Вітмарш розповів про те, що він не збирається проводити межу між своїми пілотами, а тому поділу на перший і другий номер не буде.

"Зараз багато журналістів вважають, що перемога Баттона над своїм напарником по команді в особистому заліку автоматично зробила його першим номером, але це помилкова думка, - заявив Вітмарш. - Дженсон Баттон і Льюїс Хемільтон є чемпіонами світу, тому ділити їх на номери нерозумно і не доцільно. Вони рівні, а те, що Дженсон буде першим тестувати болід у Хересі, чиста випадковість, скажімо, колесо фортуни. Так що питання про улюбленців команди ставте не мені. Поки я керівник цієї стайні, ніколи пілоти не будуть обмежені у боротьбі за першість , як у чемпіонаті, так і між собою ".

2vanya2 30.01.2012 21:44

Британські ЗМІ: Williams буде страждати від того, що Рубенс Баррікелло залишив команду

Британське видання Autosport вважає, що стайні Френка Вільямса доведеться непросто у цьому сезоні, так як вони проміняли весь досвід Рубенса Баррікелло на грошових, але малодосвідчених у роботі над доведенням боліда Бруно Сенну і Пастора Мальдонадо.

"Напевно, Williams буде страждати від того, що Рубенс Баррікелло залишив команду, - повідомляє Autosport. - По-перше, команда втратила досвідченого пілота, завдяки якому стайня змогла закінчити свій минулий сезон в очках. Рубенс зміг допомогти у доопрацюванні боліда і в другій половині сезону показати кілька блискучих гонок. По-друге, Баррікелло допомагав своїми порадами і уроками молодому напарникові по команді робити вірні кроки по королівських гонках, тепер такої розкоші не буде. Бруно і Пастор будуть надані самі собі, і навчатися будуть на своїх помилках.

Сенна, звичайно, швидкий пілот, один з кращих новачків, але і йому буде складно без підтримки досвідченого наставника. Пастор Мальдонадо також зарекомендував себе сильним пілотом, залишилося тільки дочекатися початку сезону і побачити чого вони доб'ються своїми силами ".

2vanya2 31.01.2012 13:56

Про Формулу-1. Монокок

Монокок - це "основа" боліда, на яку кріпляться всі його частини та деталі, також монокок "відповідає" за безпеку пілота. Під час струсів, аварій він повинен забезпечити пілотові повну безпеку, але у той же час важити приблизно 35кг. Як і більшість частин боліда Формули-1 монокок зроблений з карбону. Матеріал цей був розроблений спочатку для аерокосмічних технологій, але він у 5 разів легше і в 2 рази міцніший від сталі, і тому ідеальний і для технологій гоночних машин.

Монокок повинен витримувати величезні сили, що викликаються проходом поворотів, перевантаженнями і, нарешті, зіткненнями. Вперше монокок був розроблений у програмному пакеті Computer Aided Design (CAD). Комп'ютер керує машинами, які створюють форму, виконану з штучного матеріалу, схожого на дерево, але не поглинає воду і не розширюється при високих температурах, так що створюється дуже точна модель кокпіта. Така форма потім покривається карбоновим волокном, після чого згладжується і покривається спеціальним складом для форм. Після цього первісна форма забирається, і всередині отриманої моделі накладають кілька шарів карбону (для того, щоб карбонове волокно було легше деформувати, і щоб воно приймало обрис форми-монокока, карбонові волокна нагрівають). Спосіб, яким накладаються ці шари, грає ключову роль, тому що від цього залежить ефект, вироблений зовнішніми силами на болід. Після цього модель міститься у спеціальний агрегат, де шляхом сильного повітряного потоку карбонові шари притискаються до форми сильніше і приймають абсолютно необхідну форму. У різних місцях моделі є різна кількість таких шарів, але в середньому їх 12. Так само наноситься ще один шар з алюмінію, з формою у вигляді стільників, для більшої міцності.

Коли вся робота з доданням форми і накладенням шарів виконана, модель поміщають до спеціальної машини, що називається автоклав (autoclave), де вона (модель) нагрівається і підпадає під вплив тиску, який сильно утискує всі шари у модель. Тиск досягає 100 psi.

2vanya2 31.01.2012 17:38

Баррікелло захотів до IndyCar

Бразильський гонщик Рубенс Баррікелло прокоментував перший день тестів автомобіля IndyCar команди KV Racing на автодромі в Себрінгу, по ходу якого він проїхав 94 кола.

"Якщо ви ганяєте заради задоволення, то така кількість кіл не є проблемою. Я все ще відчуваю пристрасть до гонок і молодий в душі, вірю, що стаю найкращим. Прямо зараз я по-справжньому щасливий. Мені подобається те, що я побачив. Мені треба подивитися, як підуть справи і потрібно поговорити зі своєю сім'єю і босом команди Джиммі Вассером", - цитує Баррікелло Autosport.

karpinets2710 01.02.2012 10:27

У темі 1 долучень
Сутіль засуджений до 18 місяців в'язниці умовно
Долучення 7284
Екс-пілот "Форс Індії" Адріан Сутіль був визнаний мюнхенським судом винним в нанесенні тілесних ушкоджень виконавчому директору "Лотус Рено" Еріку Люксу.

Суддя засудив гонщика до 18 місяців в'язниці умовно, прокурор домагався умовного ув'язнення на 21 місяць.

Нагадаємо, що інцидент стався після "Гран-прі Китаю" на вечірці, влаштованій Льюїсом Хемілтоном.

Зазначимо, що Сутіль разом з Віталієм Петровим претендує на місце третього пілота "Феррарі".

2vanya2 01.02.2012 13:08

Хайме Альгерсуарі у Mercedes?

Якщо вірити іспанським ЗМІ, то багаті спонсори екс-пілота команди Toro Rosso Хайме Альгресуарі готові вкласти у нього не малі інвестиції і забезпечити іспанцеві місце у топ-команді Mercedes в ролі запасного пілота.

"На даний момент відомо, що нафтова компанія Ipic, яка є спонсором Альгерсуарі, має намір вести переговори з керівництвом Mercedes на предмет переходу Хайме до німецької стайні на місце запасного пілота, - повідомляє видання AS. - Пілот не буде мати права пілотувати болід протягом всього сезону, а цілком буде зайнятий участю у рекламних акціях і роботі на симуляторі. Про подальший перехід Альгерсуарі на роль бойового пілота мови не йде ".

2vanya2 01.02.2012 17:42

Недостатня реакція автомобіля на поворот керма (understeer) і надлишкова обертальність (oversteer)

Це якраз ті самі дві характеристики, на які найчастіше і скаржаться пілоти болідів. У випадку, коли болід не справляється з кутом повороту і вилітає на зовнішню сторону повороту траси, ми спостерігаємо недостатню реакцію автомобіля на поворот керма. Якщо ж на поворотах присутнє відчуття "втрати" боліда, то це надмірна обертальність. Візуально це проявляється як велика стійкість одного кінця боліда по відношенню до іншого, проте з фізичної точки зору це трохи складніше.

Вся справа у кутах бокового відводу коліс і їх відношень між передньою і задньою частиною боліда.
По суті, якщо передній кут бічного відведення коліс більший за значенням, ніж задній, то виходить ефект недостатньої обертальності. І навпаки, якщо задній кут бічного відведення коліс більший від переднього, то виходить ефект надмірної обертальності.

Так, на перший погляд може здатися, що максимальна характеристика обертаємості утворюється у випадку, якщо обидва кута бічного відведення передніх і задніх коліс ідентичні, але це не так. Хоч кут бічного відведення і є головною величиною, що впливає на зчеплення колеса з дорогою, але існує ще й таке поняття як вага боліда, яка припадає на шину. Тиск на шину, який надає боліду своєї ваги не постійно, збільшуючись і зменшуючись то в одній частини, то в інший (в залежності від проведеного маневру), так що оптимальні кути бічного відведення теж будуть постійно змінюватися у пропорційній залежності від ваги.

2vanya2 01.02.2012 23:16

Адріан Сутіл назвав Льюїса Хемілтона боягузом

Екс-пілот команди Формули-1 Force India Адріан Сутіл назвав свого колишнього кращого друга Льюїса Хемілтона боягузом. В інтерв'ю газеті Bild німець обгрунтував свої докори.

"Льюїс - боягуз, я не хочу дружити з людьми на кшталт нього, - заявив Сутіл. - Для мене Хемілтон - не чоловік. Навіть його батько відправив мені текстове повідомлення з побажаннями удачі. Льюїс не зробив нічого. Він навіть змінив номер телефону, щоб я не зміг зв'язатися з ним".

Чемпіон світу Формули-1 2008 року вважається одним з ключових свідків у справі про напад Сутіла на співвласника команди Lotus Еріка Люкса. Британця викликали для надання свідчень, проте пілот відмовився з'явитися в суд, пославшись на зайнятість. У листі, направленому в мюнхенську прокуратуру від імені Хемілтона, сказано, що Льюїс забув всі деталі інциденту. В результаті розгляду Адріан Сутіл був визнаний винним у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень і засуджений до півтора років позбавлення волі умовно.

Як повідомляє Auto Motor und Sport, німецький пілот поки не вирішив, чим він займеться в найближчому майбутньому - в розмові з журналістами Сутіл натякнув, що може пропустити майбутній сезон Формули-1. У той же час, судимість Адріана не завадить йому згодом повернутися в чемпіонат світу. Менеджер гонщика Манфред Циммерман отримав лист від Міжнародної автомобільної федерації, в якому говорилося, що інцидент залишиться особистою справою Сутіла і не вплине на його суперліцензію - документ, що дає право виходити на старт Гран-прі Формули-1.

За німецькими законами, у Сутіла і його адвокатів є сім днів, щоб опротестувати рішення суду. Вердикт набуде чинності, якщо апеляція не буде подана.

2vanya2 02.02.2012 12:02

У темі 1 долучень
"Макларен" представив новий болід.
Долучення 7314
"Макларен" презентував у середу, 1 лютого, свій новий болід

У сезоні-2012 Дженсон Баттон і Льюіс Хемілтон виступатимуть на машині, яка отримала назву MP4-27.

2vanya2 04.02.2012 17:16

Гонщики "Форс-Індії" задоволені новим болідом

Пілот "Форс-Індії" Пол ді Реста висловив захоплення новим болідом команди VJM05.

"Я думаю, що кожен співробітник команди вклав безліч сил в спорудження нового боліда. У кінці минулого сезону ми були справді швидкі, і метою команди було зберегти ту форму в нинішньому сезоні.

Новий VJM05 є прекрасним витвором мистецтва, і я сподіваюся, що коли він буде на трасі, то покаже все, на що здатний", - розповів ді Реста.

Напарник ді Рести по команді Ніко Хюлькенберг також повідомив, що з нетерпінням чекає можливості випробувати новий болід на трасі.

"Я з нетерпінням чекаю моменту, коли отримаю можливість перевірити у справі новий болід на трасі, зрозуміти, на що він здатний. До того ж, я дуже сильно скучив за перегонами", - цитує Хюлькенберга sports.ru з посиланням на Sky Sports.

BMW 05.02.2012 12:01

Формула-1. "Ред-Булл" отримає 59,4 млн за перемогу в Кубку Конструкторів
http://sportanalytic.com/uploads/ima...per-2011-9.jpg
Британське видання Autosport опублікувало розмір виплат, які команди Формули-1 отримають у відповідності з результатами Кубка конструкторів сезону-2011.

Призові виплати за підсумками сезону-2011.

"Ред Булл" — $ 59,4 млн
"Макларен" — $ 49,9 млн
"Феррарі" — $ 40,6 млн
"Мерседес" — $ 34,5 млн
"Лотус-Рено" — $ 31,3 млн
"Форс Індія" — $ 28,1 млн
"Заубер" — $ 21,8 млн
"Торо Россо" — $ 18,8 млн
"Вільямс" — $ 15,6 млн
"Кетерхем" — $ 12,5 млн

2vanya2 06.02.2012 09:17

Гері Андерсон: Новий болід VJM05 - унікальний

Технічний експерт Autosport і конструктор боліда Jordan 191, на якому дебютував у Формулі-1 Міхаель Шумахер Гері Андерсон сказав, що у нового боліда Force India є непогані шанси поборотися за подіуми у деяких гонках сезону-2012.

"Я, як не остання людина у Формулі-1, безпосередньо знайома з проектуванням боліда, залишився під великим враженням від нового боліда команди Force India, - сказав Андерсон. - Я прогнозую новий підйом в результатах у цій стайні, вважаю, що п'яте місце у Кубку конструкторів для них не межа. Після презентації боліда я все ще перебуваючи під враженням, підійшов до Енді Гріна, потиснув йому руку і сказав, що його нове творіння наробить чимало шуму серед топ-команд. Я не хочу сказати, що пілоти цієї команди будуть постійно боротися за перемоги, але топ-командам доведеться рахуватися з їх швидкістю ".

2vanya2 06.02.2012 18:23

Red Bull провели онлайн презентацію нового RB8
http://f1analytic.com/uploads/images/default/acu.jpg
Сьогодні пройшла довгоочікувана презентація чемпіонського боліду команди Red Bull RB8. Презентація пройшла у режімі онлайн і вже завтра новий болід можна буде наживо побачити на тестах у Хересі.

2vanya2 07.02.2012 13:36

ФІА роз'яснила причини низьких носів у нових болідів
http://f1analytic.com/uploads/images...ie-whiting.jpg
Гоночний директор ФІА Чарлі Вайтінг вирішив роз'яснити численні запитання про причини низьких східчастих носів у болідів сезону-2012.

"Основна причина, через яку ми зобов'язали команди опустити ніс боліда це безпека пілотів, - пояснив нові правила Вайтінг. - Наприклад, коли стикаються боліди, то є велика ймовірність того, що осколки від переднього антикрила полетять у пілота і якщо не поранять його, то стануть перешкодою під час пілотажу. Ніс боліда, що розташований так низько, зменшує шанси на розліт осколків до мінімуму.

Наступним аргументом на користь цього правила, були скарги інженерів, які говорили, що під такий низький ніс потрібно буде повністю переробляти боліди. Для них це незручно, але для нас будь-які новації і зміни лише на краще. Хіба східчасті носи не привернули додаткову увагу шанувальників автоспорту? "

2vanya2 07.02.2012 17:50

Хайме Альгерсуарі: Цей сезон я пропущу

Екс-пілот команди Toro Rosso Хайме Альгерсуарі розповів про те, що на цей сезон для нього не знайшлося місця в одній з команд Формули-1. Тому він пропустить цілий рік, але іспанець обіцяв повернутися у боротьбу в 2013-му.

"Цей рік я вирішив пропустити, оскільки виступ у хвості пелотону не для мене, - сказав Хайме. - Я був кращим пілотом у Toro Rosso за підсумками минулого сезону, тому мені навіть якось соромно пілотувати болід здатний тільки на те, щоб абияк діставатися до фінішу. У наступному році я постараюся пробитися в одну з команд, але це ще не факт. Усім дякую за підтримку, мені буде її не вистачати ".

2vanya2 07.02.2012 19:50

Бос Lotus: Мені дуже подобається ім'я Lotus
http://f1analytic.com/uploads/images/default/62848.jpg
Бос команди Lotus Жерар Лопес розповів про те, що він вважає ім'я Lotus для своєї команди найвдалішим за всю історію, оскільки ця назва зобов'язує до високих спортивних результатів і звершень.

"Під час ще першого засідання з питання перейменування стайні, ми вирішили провести окрему зустріч щодо ім'я, - сказав Лопес. - Особисто мені дуже подобається ім'я Lotus, воно звучне і сильне. Порадившись, ми вирішили, що найголовніше для нас це не на один рік залишити собі право користуватися цією назвою, а на довгі роки. Обговорювалося питання про те, щоб назвати команду якось по-новому і почати все з початку, але продовжувати історію Lotus якось велично.

Зараз у Формулі-1 ми офіційно представляємо бренд автомобілів виробника Lotus, але навіть після розриву наших відносин ми не хочемо відмовлятися від цього імені ".

2vanya2 08.02.2012 12:27

Кімі Райкконен: Я дуже сумую за ралі, так як люблю цей вид автоспорту

Не встиг пілот команди Lotus Кімі Райкконен як слід приміряти сидіння пілота Формули-1, як його знову потягнуло в ралі.

"Я дуже сумую за ралі, так як люблю цей вид автоспорту, - повідомив Кімі в інтерв'ю Autosport. - Я буду робити все від мене залежне, щоб переконати керівництво дати мені можливість паралельно брати участь у двох чемпіонатах. Якщо ні, то після закінчення кар'єри пілота королівських гонок я прямо подамся у чемпіонат ралі ".

Нагадаємо, що керівництво Lotus, після втрати основного пілота Роберта Кубіци, саме через аварію на етапі ралі перед початком сезону-2011, вже дме на холодну воду і не дозволяє своїм пілотам займатися екстремальними видами спорту, щоб травми не завадили пілотам виступати у перегонах. Крім того, побоювання керівництва Lotus можна вважати не марними, оскільки у чемпіонаті WRC Кімі Райкконена колишні колеги пілоти називають не інакше як краш-кід, через часті аварій та сходи з дистанції.

2vanya2 08.02.2012 14:03

Адріан Сутіл може перейти у WTCC, але хоче залишитися у Формулі-1

Німецький пілот Адріан Сутіл, який залишився без місця у чемпіонаті Формули-1, продовжує шукати собі місце у гоночному світі і згідно з чутками він може провести сезон-2012 у кузовний серії WTCC, проте сам екс-пілот Force India хоче зачепитися за королівські гонки.

"У зв'язку із значним розширенням чемпіонату WTCC організатори зацікавлені у тому, щоб поповнити ряди маловідомих у світі пілотів знаменитостями, - повідомляється на сторінках німецького журналу Bild. - Адріан Сутіл чудова кандидатура, так як він встиг широко прославитися не лише завдяки перегонам. У чемпіонат WTCC приходять відразу три нові команди в особі Ford, Honda, і Volvo. З однією з цих команд Сутіл вже веде переговори на предмет участі у чемпіонаті, але, згідно менеджеру Адріана Манфреду Циммерману мета у пілота поки одна - залишитися у Формулі-1 ".

2vanya2 08.02.2012 19:52

Дженсон Баттон: Я жодних проблем у роботі боліда не виявив

Пілот команди McLaren Дженсон Баттон, розповідаючи про досвід першого дня тестів у Хересі, підкреслив, що пілотаж нового боліда його повністю влаштовує і ніяких проблем виявити не може.

"Все було чудово, - сказав Баттон в інтерв'ю Autosport. - Болід був надійний і швидкий, я катував його, як міг, але особливих недоліків у його роботі не виявив. Мене це порадувало. Пам'ятаю, як рік тому ми ламали голови над тим, чому одні кола я і Льюїс проїжджали швидко, а вже наступний виходив повільним. У нас не було стабільності, тепер вона є. Багато у чому наші проблеми були пов'язані з поганою роботою шин на нашому боліді, але тепер знос гуми рівномірний і це як камінь з плечей , наші інженери отримають більше часу для доопрацювання інших областей боліда. Що стосується видувного дифузора, то особливої різниці у пілотажі з ним і без нього я не відчув ".

2vanya2 08.02.2012 20:33

Lotus: Перші тести пройшли як по маслу

Технічний директор команди Lotus Джеймс Еллісон вирішив підвести підсумок першого дня тестів, і розповісти, які плани він будує на наступні дні перебування у Хересі.

"День почався просто чудово, все йшло як по маслу, - сказав Еллісон. - Тільки одного разу нам довелося зробити паузу, через відмову у роботі KERS. Болід показав себе з найкращого боку, він був надійний і швидкий, ми навіть змогли перевиконати свою програму.

Робота Кімі Райкконена була практично ідеальною, відразу видно, що це чемпіон і пілот професіонал. Він відмінно справлявся з пілотажем, і тісно працював з механіками, забезпечуючи надійний зворотний зв'язок. Якщо все так піде і надалі, то ми зможемо раніше запланованого закінчити з програмою по обкатці і приступити до роботи над першим пакетом модернізацій ".

2vanya2 08.02.2012 23:17

Результати другого дня тестів - Міхаєль Шумахер перший!
http://f1analytic.com/uploads/images/default/m18818.jpg
Через сильний північно-східний вітер у другий день тестів у Хересі було прохолодніше, ніж вчора. Одинадцять команд продовжили тести, у трьох з них сталися заміни - Серхіо Перес змінив Камуі Кобаяші за кермом Sauber, у Mercedes вчора працювали обидва пілоти, а сьогодні - лише Міхаель Шумахер, а у Force India навпаки - поділили програму на двох між Полом ді Реста і резервним пілотом, дебютантом Жюлем Бьянкі.
1. М.Шумахер Mercedes 1:18.561 - 132
2. М.Веббер Red Bull 1:19.184 +0 "623 97
3. Д.Ріккардо Toro Rosso 1:19.587 +1 "026100
4. Ж.Бьянкі Force India 1:20.221 +1 "660 46
5. К.Райкконен Lotus 1:20.239 +1 "678117
6. П.ді Реста Force India 1:20.272 +1 "711 68
7. Ф.Масса Ferrari 1:20.454 +1 "893 94
8. Д.Баттон McLaren 1:20.688 +2 "127 84
9. С.Перес Sauber 1:20.711 +2 "150 66
10. П.Мальдонадо Williams 1:21.197 +2 "636 96
11. Х.Ковалайнен Caterham 1:21.518 +2 "957 138
12. П.де ла Роса HRT 1:22.128 +3 "567 64

2vanya2 09.02.2012 12:45

Кімі Райкконен: Сьогодні ми працювали з новою гумою

Пілот команди Lotus Кімі Райкконен розповів про те, що в другий день тестів його стайня займалася виключно роботою з новими шинами Pirelli.

"Сьогодні програма була досить ємною, але основний упор ми зробили на роботу з новими шинами, - розповів уже після закінчення тестового дня журналістам Кімі. - Що цікаво, одні жорсткі склади поводились краще, ніж деякі м'які. Коли вдавалося досягти робочої температури шин, то болід мчав як стріла, якщо гума не працювала, то болід ставав погано керованим і не слухався на швидкісних поворотах.

Можливо, що всьому виною прохолодна погода, і деякі шини просто не підходили під цю температуру. Гадаю, що в жаркій Барселоні ми зможемо довести цю частину програми до логічного завершення ".

2vanya2 09.02.2012 18:19

Херес. Другий день виграв Шумахер, Веббер - другий

Міхаель Шумахер виграв другий день передсезонних тестів у Хересі.

Німець більш ніж на півсекунди випередив Марка Веббера.

Формула-1

Передсезонні тести

Херес

8 лютого

1. Міхаель Шумахер ("Мерседес") - 1:18.561 (132 кола)
2. Марк Веббер ("Ред Булл") +0.623 (97)
3. Даніель Ріккіардо ("Торо Россо") +1.026 (100)
4. Жюль Б'янкі ("Форс-Індія") +1.660 (46)
5. Кімі Райкконен ("Лотус") +1.678 (117)
6. Пол ді Реста ("Форс-Індія") +1.711 (69)
7. Феліпе Масса ("Феррарі") +1.893 (95)
8. Дженсон Баттон ("Макларен") +2.127 (85)
9. Серхіо Перес ("Заубер") +2.150 (68)
10. Пастор Мальдонадо ("Вільямс") +2.636 (97)
11. Хейккі Ковалайнен ("Катерхем") +2.957 (139)
12. Педро де ла Роса ("Хіспанія") +3.567 (64)

2vanya2 09.02.2012 23:44

Педро де ла Роса: Ми тестуємо шини і відносини

Команда HRT як і німецька стайня Mercedes вирішили відкласти презентацію свого нового боліда на якомога пізніший термін, тому першу частину тестів у Хересі проводять за кермом торішнього боліда. Пілот іспанської команди Педро де ла Роса прокоментував свої тестові заїзди і робочу програму на ці чотири дні.

"За два дні ми протестували нові склади шин і, можу сказати, що досить далеко просунулися у цьому напрямку, - розповів де ла Роса. - Сьогодні ми будемо більше часу приділяти роботі з різними настройками боліда і тестувати деякі новинки сезону-2012.

Але куди важливіше досягти гармонії в колективі, ми старанно працюємо над цим, відпрацьовуємо зворотний зв'язок під час виїзду, узгодженість дій на піт-стопі, в моторхоумі. Від командного духу багато що залежить, часом це дозволяє їхати на кілька десятих швидше ".

2vanya2 10.02.2012 11:25

Бос Red Bull про Марка Веббера і його кар'єру у команді

Бос команди Red Bull Крістіан Хорнер розповів про шанси Марка Веббера залишитися в австрійській стайні ще на один рік.

"Питання, звичайно, не нове, але говорити про нього ще рано, - сказав Хорнер. - Проблема полягає в тому, що в автоспортивній програмі Red Bull бере участь велика кількість швидких, молодих і талановитих пілотів. Марк же нас повністю влаштовує, тому що довгий час працює у стайні, знає всі її тонкощі і є швидким пілотом. Досвід і швидкість, ось його козирі. У цьому році йому доведеться справлятися з пресингом молодого дворазового чемпіона, але Веббер і сам цілком здатний на подвиг стати чемпіоном світу. Подивимося, від виступів у цьому сезоні залежить його подальша кар'єра ".

BMW 10.02.2012 17:25

Формула-1. Є перша аварія в новому сезоні
http://sportanalytic.com/uploads/ima...ere-2012-8.jpg
Резервний пілот "Форс Індії" Жюль Бьянкі першим серед всіх гонщиків "Формули-1" потрапив в аварію в сезоні-2012.

У третій день зимових тестів в Хересі молодий француз спільно з командою прийняв рішення використовувати середині покришки, незважаючи на низьку температуру. Виїхавши з боксів і проїхавши декілька поворотів, Бьянкі не впорався з керуванням, вилетів на гравій і врізався в стіну з покришок.

Тепер "Форс Індії" залишилося оцінити збиток, нанесений боліду, пілот виявився неушкоджений.

2vanya2 10.02.2012 18:37

Менеджер пілота команди Ferrari Феліпе Масси, Ніколя Тодт розповів про те, що його підопічний психологічно і фізично готовий до повернення у боротьбу за титул.

"Рік тому Феліпе вже розумів, що від його виступів залежить занадто багато чого, - сказав Тодт. - Але у його плани втрутився рок, точніше катастрофічне невезіння у боротьбі з Хемільтоном. Нам пощастило, що керівництво сприйняло це нормально і дало Массі шанс виправити все у цьому році. Я зустрічався з Доменікалі і мав з ним довгу розмову на цю тему, результат якої вилився в одне - Масса зобов'язаний за цей рік надолужити згаяне і влитися у боротьбу за титул чемпіона. Феліпе це прекрасно усвідомлює, тому й готувався до сезону-2012 з більшою ретельністю, вважаю, він зможе поборотися за подіуми ".

2vanya2 10.02.2012 22:54

Херес. Алонсо виграв четвертий день, Феттель - третій

Пілот "Феррарі" Фернандо Алонсо показав найкращий час у четвертий день тестів в іспанському Хересі.

Додамо, що Вернь із "Торо Россо" випередив Себастьяна Феттеля та Льюіса Хемілтона.

Формула-1

Передсезонні тести

Херес

10 лютого

1. Фернандо Алонсо ("Феррарі") - 1:18.877 (39 кіл)
2. Жан-Ерік Вернь ("Торо Россо") +0.720 (80)
3. Себастьян Феттель ("Ред Булл") +0.729 (50)
4. Льюіс Хемілтон ("Макларен") +0.763 (86)
5. Ромен Грожан ("Лотус") +0.852 (95)
6. Камуї Кобаясі ("Заубер") +0.957 (76)
7. Ніко Хюлькенберг ("Форс-Індія") +1.100 (90)
8. Бруно Сенна ("Вільямс") +1.255 (125)
9. Ярно Труллі ("Катерхем") +3.321 (117)

2vanya2 11.02.2012 11:54

Болід HRT не пройшов краш-тести FIA

На цьому тижні всі співробітники і пілоти команди HRT сподівалися на успішне проходження краш-тестів їхнім новим болідом, оскільки практично всі команди привезли до Хереса вже нові автомобілі, а Педро де ля Роса працював із застарілим F111.

"Якщо новий автомобіль пройде краш-тести FIA, то вже у Барселоні ми почнемо його перевіряти на трасі, - заявляв раніше де ля Роса. - Для нас це дуже важливо, оскільки багато наших конкурентів впоралися з аналогічним завданням. Кожна зайва пройдена миля дуже важлива".

Але невтішні новини надійшли з Іспанії, де повідомили про невдалу спробу пройти краш-тест FIA командою HRT. Тому 21 лютого у Барселоні іспанській стайні знову доведеться працювати із старим автомобілем, оскільки нові правила забороняють експлуатацію боліда до того часу, поки всі тести FIA не будуть успішно пройдені.

2vanya2 11.02.2012 18:44

Хейккі Ковалайнен: У минулому році мені було важко виступати через Бріаторе

Нагадаємо, що до закінчення сезону-2009 спортивним менеджером Хейккі Ковалайнена був Флавіо Бріаторе, від якого фін ледве зміг позбутися тільки у кінці 2011 року. Два роки тривали суперечки щодо виплат та інших невиконаних пунктів ділового контракту.

"У минулому році мені було важко виступати у перегонах з кількох причин, - втомлено прокоментував болюче питання зазвичай веселий Хейккі. - По-перше, мені потрібно було на початку року самому вирішувати всі свої організаційні моменти. По-друге, практично весь минулий сезон я провів у суперечках і неприємних зустрічах з Флавіо Бріаторе, який вимагав від мене відшкодування та грошей. Я радий, що все залишилося позаду. Тепер Мартін Анаі вирішує усі мої проблеми. Основна задача, яка стоїть перед нами, це залишитися у команді в наступному році, але це залежить не тільки від менеджера, а скоріше від рівня моїх виступів. Постараюсь свою частину роботи виконати добре ".

BMW 11.02.2012 19:09

Перегони: Фернандо Алонсо - найшвидший в останній день випробувань

Двічі-чемпіон Формули-1 Фернандо Алонсо не мав рівних у швидкості в 4-ий день тестових заїздів, що фінішували в іспанському Хересі.
Результат:

1 - Алонсо.
2 - Вернь.
3 - Феттель.
4 - Хемілтон.
5 - Грожан.

2vanya2 11.02.2012 21:59

Інтервью з Себастьяном Феттелем після тестів у Хересі

Дворазовий чемпіон світу Себастьян Феттель розповів шанувальникам Формули-1 про перші чотири дні тестів у Хересі.
Питання: Себастьян, як швидко Ви відновили форму на трасі після зимової перерви?
Себастьян Феттель: Я почуваюсь добре. Я повернувся на трасу, як до себе додому!

Питання: Ви проїхали 96 кіл у четвер. Що скажете про RB8?
Себастьян Феттель: Я ж не екстрасенс, щоб знати напевно. Я проїхав всього 96 кіл, і цього явно недостатньо для розпізнання такої складної конструкції, як болід Формули 1. Все, що я можу сказати: я почуваюсь комфортно. У зв'язку зі змінами у правилах ми тепер маємо менше можливостей, ніж у минулому сезоні, і я вважаю, всім нам потрібно якийсь час, щоб адаптуватися. Єдине рішення - набирати мільяж. У нас були невеликі проблеми протягом дня, нічого серйозного, але оскільки ми проводимо тести, то суть усіх неполадок повинна бути ясна.

Питання: Якщо є серйозні втрати у зчепленні з дорогою, значить, темп знизиться?
Себастьян Феттель: Ні, але ми будемо більш обережні, особливо вранці, коли асфальт досить холодний. У нас із собою не так багато запасних деталей, так що кориду влаштовувати не варто! Крім цього, в останній раз перед тестами я був за кермом гоночного боліда цілих два місяці тому і мені необхідно у першу чергу думати і аналізувати, а вже потім працювати педалями.

Питання: Ви зміните свій стиль внаслідок нестачі притискної сили?
Себастьян Феттель: Ну, менше зчеплення означає, що ми не зможемо бути такі швидкі у поворотах, як раніше, крім того, шини тепер набагато важче прогрівати. Але тут в цілому досить холодно і в минулому році на тестах у нас були ті ж проблеми з шинами. Але як тільки сезон почався, всі неприємності нівелювалися. Тому немає причин для паніки. Безумовно, доведеться працювати трохи по-іншому, щоб адаптувати свій стиль водіння до поведінки машини. Це все, що я можу сказати, після одного дня у кокпіті.

Питання: Чому зчеплення з трасою зменшилося?
Себастьян Феттель: Ну, якщо ви згадаєте ситуацію минулого і позаминулого років, то помітите, що два роки тому вдало застосовувалася конструкція з подвійним дифузором, а в сезоні-2010 були використані видувні дифузори. Всі ці елементи практично повністю зникли у цьому році. Так, ми ще можемо користуватися енергією вихлопних газів, але вона майже не має значення. Це можна одразу відчути під час гальмування, прискоренні і при вході у поворот.

Питання: Що є більш важливою характеристикою нового автомобіля - швидкість чи надійність?
Себастьян Феттель: Звичайно, швидкість! Ви можете працювати на надійність, але надійний автомобіль без швидкості, найімовірніше, ніколи не виграє.

Питання: Ви були здивовані тому, що відбувалося з командами на тестах? У Lotus, можливо, дуже непогано постаралися, в той час як у Ferrari, схоже, виникли проблеми ...
Себастьян Феттель: Ще дуже рано говорити про розстановку сил. Якщо виїхати на трасу на свіжій гумі і невеликою кількістю палива, можна встановити хороший час. Я гадаю, що у Барселоні ми побачимо, на що здатні всі інші. Команда ж не може підготуватися до чемпіонату, намотуючи кола у кваліфікаційному режимі. Гадаю, ті учасники, яким вдасться набрати непоганий мільяж, зможуть знайти відмінну форму. Наскільки я зрозумів, у Lotus дійсно показували стабільно високі результати. Що ж до Ferrari і McLaren, то сказати точно я не можу, втім, про нас я теж багато не знаю.

Питання: Але ж Ви повинні мати дані від роботи на симуляторі, а відповідно, інформацію про те, чого очікувати від боліда, і чого планує досягти команда ...
Себастьян Феттель: Вважаю, ми зараз знаходимося там, де і передбачалося, так що на даний момент ми задоволені ситуацією.

Питання: Кажуть, що немає такого поняття, як друге перше враження. Наскільки важливо для Вас перше враження від нової машини?
Себастьян Феттель: Дуже важливо - воно буде мене супроводжувати протягом усього сезону. Зрозуміло, це зовсім не основа всієї думки про болід, а лише перше враження, яке залишається у пам'яті надовго.

Питання: У цьому році Ви дозволите собі трохи розслабитися?
Себастьян Феттель: Ні в якому разі, я не хочу, щоб все це погано закінчилося. Я не збираюся розлучатися зі своїм статусом, і ми всі знаємо, якою повинна бути наша програма на майбутній сезон.

karpinets2710 12.02.2012 11:53

Херес. Алонсо виграв четвертий день, Феттель - третій

Пілот "Феррарі" Фернандо Алонсо показав найкращий час у четвертий день тестів в іспанському Хересі.

Додамо, що Вернь із "Торо Россо" випередив Себастьяна Феттеля та Льюіса Хемілтона.

Формула-1

Передсезонні тести

Херес

10 лютого

1. Фернандо Алонсо ("Феррарі") - 1:18.877 (39 кіл)
2. Жан-Ерік Вернь ("Торо Россо") +0.720 (80)
3. Себастьян Феттель ("Ред Булл") +0.729 (50)
4. Льюіс Хемілтон ("Макларен") +0.763 (86)
5. Ромен Грожан ("Лотус") +0.852 (95)
6. Камуї Кобаясі ("Заубер") +0.957 (76)
7. Ніко Хюлькенберг ("Форс-Індія") +1.100 (90)
8. Бруно Сенна ("Вільямс") +1.255 (125)
9. Ярно Труллі ("Катерхем") +3.321 (117)

2vanya2 12.02.2012 12:27

Пол ді Реста про конкурентоспроможність команди

Пілот команди Пол ді Реста вирішив по закінченню тестів коротко охарактеризувати здібності свого нового боліда на тлі інших стаєнь.

"Не сперечаюся, що наш новий VJM05 є модернізацією і наступним кроком в еволюції торішнього боліда, - сказав ді Реста. - І це був абсолютно правильний крок, піти саме таким шляхом. Механіки й інженери добре потрудилися, пристосовуючи і адаптуючи болід до нових правил. Окреме спасибі нашим партнерам з Mercedes-Benz і McLaren, які постачали нас ключовими вузлами.

Основним фактором, що впливає на хороший результат у цьому сезоні, буде робота з аеродинамікою. Ми далеко просунулися у цій галузі, про що говорять наші непогані результати у Хересі, але до Барселони нам буде, про що подумати у цій області ".

2vanya2 12.02.2012 12:28

Жан-Ерік Верне: Непогані тести, як для новачка

Пілот команди Toro Rosso Жан-Ерік Верне прокоментував свою радість по закінченню тестів у Хересі. За словами Верне, зайняти дев'ятий рядок у таблиці результатів для нього дуже почесно.

"Дуже і дуже непогано як для новачка, - сказав Верне. - Я проїхав 159 кіл і показав дев'ятий результат з часом 1:19.597, це класно, адже я зміг випередити масу першокласних пілотів. Може, я даремно радію, тому що команди працювали в різних режимах, і час є лише зразковим показником швидкості, але все одно я задоволений виконаною роботою. Я багато чого дізнався про болід Формули-1, допоміг команді зібрати безліч інформації, а також навчився правильно працювати у команді. Вважаю, що тепер зворотній зв'язок у Барселоні буде від мене більш ефективним ".

2vanya2 12.02.2012 22:42

Себастьян Буемі виступить у гонці 24-години Ле-Мана

Як виявилося, чутки про те, що запасний пілот команд Red Bull і Toro Rosso Себастьян Буемі готовий підписати контракт на виступ у гонці 24-години Ле-Мана виявилися правдою. Буквально на днях контракт був підписаний, і японська команда офіційно оголосила про це у пресі.

Себастьян довго просив керівництво Red Bull дати йому можливість виступати на п'ятничних практиках за Toro Rosso, але отримавши неодноразовий відмову, змушений був йти в інші гоночні серії, щоб не втратити вправність пілота. Пілота рівня Формули-1 з радістю взяли у гонки на виживання. Цікавий ще й той факт, що напарником Буемі по команді буде не традиційно японський пілот, а також екс-пілот Формули-1 Ентоні Девідсон.

2vanya2 12.02.2012 22:43

Валттері Боттас проведе тести FW34 на трасі IDIADA
http://f1analytic.com/uploads/images.../images3sh.jpg
Згідно з повідомленнями у фінських ЗМІ, запасний пілот команди Williams Валттері Боттас проведе аеродинамічні тести нового боліда FW34, дозволені ФІА.

"В цьому році я хоч і буду виконувати роль лише запасного пілота, але виступати в інших серіях не збираюся, - сказав Боттас в інтерв'ю Turun Sanomat. - У мене досить щільний робочий графік на рік, ось уже 22 лютого я прибуду на тестову трасу IDIADA , що у передмісті Барселони, для аеродинамічного тесту. Крім того, на п'ятнадцяти Гран-Прі сезону мені належить виходити на трасу під час п'ятничних практик. Як для запасного пілота досить багато обов'язків, так що, мені буде чим зайнятися ".

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 13:57.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010