![]() |
Донеччина: життя після «мовного покращення»
http://s018.radikal.ru/i512/1210/40/ac19fe3f2c88.jpg Що реально змінилося в Донецькій області після струсу повітря, яке дало право мешканцям регіону користуватися тим, чим вони і досі вільно користувалися? Як і очікувалося, нічого істотного. Трава зеленіша не стала, а сонце не почало світити яскравіше. Втім, для влади, яка страждає на кризу жанру, головною метою було вкотре відтворити ілюзію мовної проблеми і переконати південно-східних виборців у тому, що, мовляв, не треба в нас, регіоналах, розчаровуватися – ми, ось, обіцянки виконуємо… А розчарування є. Вони –масові. «Ми йому повірили, а він нас зрадив», –говорив мені недавно про Януковича один донецький офіцер. Чи допоможуть спекуляції з російською мовою врятувати тріснутий айсберг синьо-білого електорату? Президентська команда може про це й не мріяти. Лівобережний громадянин таки розумніший, ніж про нього думають на Банковій. Серед кримчан і донбасівців стає дедалі менше тих, хто готовий з порожніми кишенями радіти «мовному покращенню». Але в ПР, судячи з усього, вважають інакше. «Скрізь, де я був,– розповідає регіонал Володимир Олійник про свою поїздку до Криму, –досить спокійно щодо мовного питання. Але люди пожвавилися тому, що підтримують регіональні мови. Однак потрібно й державній мові гарантувати захист. Повинні бути закони та про регіональні мови, й про державну мову». Може, люди і пожвавилися, але яка суть цього пожвавлення? Природна чи нав'язана партією влади? Створити на порожньому місці штучний конфлікт, маніпуляційними технологіями вселити своїй електоральній армії, що це – священна війна за грандіозне щастя, а потім вийти на публіку і з неприкритим лукавством оголосити про нібито природне пожвавлення людей… У Донецьку, до речі, знайшлися активісти, які спробували юридично боротися з мовними спекуляціями. Представники обласної організації «Всеукраїнський комітет захисту прав людини» подали позов до місцевого окружного суду про незаконність встановлення на території області регіонального статусу російської мови. Судова відповідь була передбачуваною –у задоволенні позову відмовлено. А от губернатор Донеччини Андрій Шишацький всіх заспокоює. Говорячи про процес застосування закону про мови, він підкреслює, що в області зараз немає причин для паніки. «Все іде спокійно, навіть відзначено зростання навчання українською мовою порівняно з минулим роком: і в школах, і першокласників. Тобто 50,5% першокласників українською мовою навчатися почали і 50,1% школярів. Відзначено зростання навчання українською мовою в Донецькій області», – заявляє голова донецької ОДА, провокуючи у такому випадку цілком справедливе питання: а навіщо тоді треба було «регіоналізувати» російську мову?.. Однак місцева влада, влаштовуючи у шахтарській столиці мітинги на підтримку мовного закону, наполегливо хоче примусити мешканців регіону вважати, що проблема таки існує. Якщо раніше ПР вдавалося розпалювати у Донбасі мовні пристрасті легко і масово, то нині донецькі небожителі змушені чаклувати над стадним інстинктом за допомогою сумнівних заходів, на які вже не вдається зібрати хоча б тисячу осіб. До слова, у чотирьох районах Луганської області (Білокуракинському, Марківському, Новопсковському, Сватівському) на російську мову не наклеюватимуть марку регіонального, повідомляє прес-служба Луганської облради. Причина, напевно, багатьох здивує: мову Ахматової і Чехова у цих районах вважають рідною лише 10% жителів. VoxPopuli. Днями я відвідав донецький бульвар Пушкіна, щоб поспілкуватися з перехожими про їхнє ставлення до «регіоналізації» мови Олександра Сергійовича. Підходжу до пенсіонера, який представився Валерієм В'ячеславовичем. – Вам відомо, що російська мова отримала статус регіональної? – Так, знаю. – Чи були особисто у Вас якісь мовні проблеми до прийняття цього рішення? – Не було… – Що, на Ваш погляд, змінилося після прийняття мовного закону? – Нічого, напевно. Ось, молоді люди… Нехай вчаться хоч російською, хоч українською… У нас взагалі у Донецькій області більше сотні національностей. – Як Ви вважаєте, що стоїть за цим законом? Реальна проблема чи корисливі політичні інтереси влади? – Швидше за все, друге. Недалеко від Валерія В'ячеславовича бачу молоду пару. Йду до них. Це – Артем і Тетяна. – Як ставитеся до того, що російська мова отримала статус регіональної в Донецькій області? – Я й не знав,– говорить Артем. – А я знаю,– з посмішкою зауважила Тетяна. – Що тепер зміниться, як ви думаєте? – Нічого,– не замислюючись, відповідає Артем. – Як Вам здається, а який тоді сенс був у цьому рішенні? – Ніякого… Я взагалі позитивно ставлюся до української мови, можу говорити нею, якщо доведеться… Після спілкування з представниками молодого покоління захотілося ще раз звернутися до людей, котрі побачили життя. Помічаю пенсіонера, який на самоті сидить на лавці і, схоже, думає якусь важку думку. Свого імені чоловік так і не назвав, але на мої питання відповідав прямо і конкретно. – Закон був по-собачому прийнятий. Такий закон треба обговорювати з народом, а не так, як вони зробили – проштовхнули перед виборами, і готово. Це нікуди не годиться. Донецький пенсіонер також не вважає, що мовний закон щось змінить: – Як було, так і буде. Це передвиборчий хід. Це – напівзахід, а не виконання обіцянки. Потрібно радитися з народом. У Швейцарії, наприклад, з кожного приводу референдум проводиться. Щодо української мови літній чоловік висловився досить шанобливо: – Я вже на пенсії, мені вже пізно вчити українську. Я приїхав сюди працювати з Росії, навчався в російській школі. Мені багато разів по роботі доводилося бувати в Західній Україні на шахтах. Українська мова – дуже хороша, але я вже нею не оволодію… А от студенти Микита і Євген визнають українську мову свою рідною, при цьому вони не чули про те, що російська мова стала регіональною в області. – Ну, тепер від мене ви знаєте про це. Що думаєте? – Якби ще повністю розуміти, що значить це рішення… Для звичайної людини ці зміни непомітні... Проблем з мовами в нас до цього не було, і я не думаю, що це рішення щось змінить. Хоча було б непогано, якби в кінотеатрах фільми показували російською,– говорить Микита. – А як взагалі до української мови ставитеся? – Позитивно! Це – рідна мова нарівні з російською. Особисто я патріотично ставлюся до української, якщо можна так висловитися. Висновки. З людьми я розмовляв, звичайно ж, не в межах якогось методичного соцдослідження. Це – звичайні бесіди практично з першими зустрічними. Тим не менш, процитовані точки зору показові. За моїми спостереженнями, вони є типовими для деяких груп донецьких виборців. Висновки ж для Партії регіонів, безумовно, невтішні: 1. Регіонали провалили інформаційну розкрутку рішення про надання російській мові статусу регіональної у Донецькій області; 2. Навіть якби партія влади виявила більшу активність і креативність у піарі мовного закону в Донбасі, толку з цього було б не більше, ніж зі спроб нетверезої людини довести свою тверезість, роблячи серйозний вираз обличчя. 3. Культурологічними спекуляціями ПР продовжує знущатися над своїм «залізобетонним електоратом», який, щоправда, вже масово починає про це здогадуватися. 4. Мешканці Донбасу набагато ліпше ставляться до української мови та її носіїв, ніж деколи намагаються показувати провладні ЗМІ та агресивні націоналісти (мета, безсумнівно, у перших і других різна, але засоби – однакові). Джерело: ZAXID.NET Автор: Євген Стратієвський, Донецьк http://zaxid.net/home/showSingleNews...jectId=1268409 |
Найлегший спосіб позбутися шкідливої звички - замінити її іншою.....
http://s003.radikal.ru/i202/1211/19/744d2de7c3a5.jpg Вчені знайшли ділянку мозку, яка може "переключатися" з однієї звички на іншу. Вчені з Масачусетського технологічного університету довели, що старих звичок позбутися досить складно, але на них може "записати" зверху інші, пише ТСН. Зазвичай звички лежать так глибоко, що ми виконуємо їх автоматично, навіть не помічаючи. Це звільняє мозок для прийняття щоденних рішень. Але вчені визначили ділянку мозку, яка може переключатися між старими та новими звичками. Тож шкідливі звички можна "переключити" на інші. Також таке дослідження допоможе людям із обсесивно-компульсивним розладом. http://www.expres.ua/health/2012/11/02/76338 |
Тибетський лама напророкував, що у грудні "може загинути 10% населення Землі"
http://s017.radikal.ru/i432/1211/13/34b57559e5a2.jpg За словами лами, практично на всій Землі, близько 9 ранку за київським часом 21.12.2012 настане повна темрява і тиша. Не буде світла, електрики, зв`язку і звуків. Лама з монастиря Гьяндрек під Кайласом, відомий як Оракул Шамбали, зробив заяву для NASA. У своєму посланні він розповів, що 21 грудня 2012 року Земля разом із сонячною системою пройде через галактичну "нульову смугу", повідомляє "Total.Kz" з посиланням на "Earth-chronicles.Ru". За словами тибетського лами, практично на всій Землі, близько 9 години ранку за київським часом 21.12.2012 настане повна темрява і тиша. Не буде світла, електрики, зв`язку і звуків. Земля в цей момент буде проходити через галактичну "нульову смугу". "Це стан простору, де гаситься і не може поширюватися ніяка енергія, де відсутні електромагнітні поля у всіх об`єктів. Лякатися і хвилюватися не треба", - попередив лама, повідомляє УНІАН. Темрява буде супроводжуватися космічними спалахами, ілюзорними спалахами світла і триватиме приблизно три-чотири дні. Потім світло сонця знову з`явиться. "Тварини Землі заздалегідь відчують прихід "космічної темряви" і заховаються в нори, - говорить чернець. - Люди в містах не відчують, тому будуть жертви божевілля. Може загинути 10% населення Землі". Оракул Шамбали розписав і практичні рекомендації для землян: 1. Вам потрібно заздалегідь підготуватися до цієї зміни циклів, доробити всі справи 2012 року, не зав`язувати нових, віддати борги. 2. 20.12.2012 узяти своїх дітей, всі документи, готівкові гроші і виїхати з міст на природу. Підготувати запас продуктів на 2 місяці, оскільки електромережі будуть відновлюватися довго. 3. Треба мати в будинку запас води, дров для опалення та свічок для освітлення. Потрібно мати в будинку піч, оскільки електрика з 21.12.2012 перестане текти дротами. 4. Зв`язок і телебачення вимкнуться. Протягом "днів темряви" слід завісити вікна темним, не дивитися в них, не вірити своїм очам і вухам, не виходити на вулицю. Якщо з`явиться необхідність вийти, далеко йти не можна - можна загубитися, оскільки не буде видно навіть власної руки. 5. Після появи світла не поспішайте повертатися в міста, краще до весни пожити на природі. Повний вихід Землі з "нульової смуги", на думку тибетського лами, очікується приблизно 7 лютого 2013 року. Відбудеться часткове відновлення електропостачання, транспортного сполучення. До кінця березня світ відновиться повністю. Кінець світу кардинально змінить світогляд людей, вважає Оракул Шамбали. Він стане більш духовним. У розвинених країнах і країнах, що розвиваються, розквітнуть різноманітні науково-духовні вчення, системи розвитку здоров`я та особистості. "Це буде найважливішим поштовхом до прогресу людства на довгі часи", - підсумовує чернець. http://www.expres.ua/digest/2012/11/08/76618 |
|
Допоможіть оприділитись!Іде зима і часу біде більше...хочу купити собі ретро мопед за реставрацію та тюнінг
збераюсь ставити підсвітки ,цифрові спідометри тахометр ітд.. Буду їздити на рибалку погриби! Допоможіть оприділитись чи вартує воно того ? я не знаю ( Маю наувазі чи буде їхати він хоч трохи якщо перебрати нормально двигун ! |
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Дякую зрозумів!Та я так запитати бо в ту еру не жив...
|
Або верховину 3 ,там педали були - щоб вгору їхати;)
|
Відвідування храму знижує тиск у гіпертоніків - вчені.....
http://i.piccy.info/i7/a71b5d3ca0189...562/cerkwa.jpghttp://i.piccy.info/a3/2012-12-08-23...20x165-r/i.gif Візити в церкву добре впливають не тільки на душу, але й на тіло, стверджують норвезькі дослідники із групи клінік Sykehuset Innlandet, пише newsru.com. Так, наприклад, перебування в храмі знижує підвищений кров'яний тиск, і чим частіше там буваєш, тим нижчим буде тиск. Раніше до подібного ж висновку прийшли американські вчені, але їхній висновок був оголошений чистим збігом, тому що в США церкву регулярно відвідує до 40% населення. У Норвегії ж у храми ходить не більше 4% громадян, так що проведене в цій країні дослідження виявилося більш точним. У цілому під спостереження лікарів потрапили 120 тисяч людей, з яких церкву відвідували всього близько 5 тисяч. З'ясувалося, що в них якраз і відзначається найнижчий (і найздоровіший) кров'яний тиск у порівнянні з усіма іншими. Тепер необхідно провести подальші дослідження, щоб зрозуміти, наскільки релігійні погляди людини впливають на її загальний стан здоров'я й чи виявляються цілющими всі світові релігії, чи ж тільки якісь певні. http://www.expres.ua/health/2012/12/08/78403 |
У Криму відкрили курси з підготовки до кінця світу.....
09.12.2012 У Сімферополі діють безкоштовні курси з підготовки до апокаліпсису, який, нібито настане 21 грудня цього року, в центрі міста щодня лунають запрошення, інформує "Світ 24". Як стверджує організатор курсів Олександр, на настільки цікаві заняття кожен раз приходить 10-15 осіб. Він зазначив, що метою цих курсів є донесення і пояснення людям того, що навіть настільки неприємну подію, як годиться, треба вміти приймати спокійно і ні в якому разі не панікувати. За його словами, всім необхідно до 21 грудня запастися водою, сірниками і свічками, оскільки «електрики може не бути». Чоловік упевнений, що навіть цю дату можна пережити. Однак Олександр все ж радить до 21 грудня попросити вибачення у всіх, кого ви скривдили, а також віддати борги. Між тим, він повідомляє, що нещодавно стався цікавий випадок, в банківське відділення міста зайшов громадянин «з безумними очима» і повідомив про бажання погасити борг по кредиту до того, як усім прийде кінець. «Подивіться, будь ласка, скільки там ще боргу залишилося, я хочу віддати все, оскільки ми всі скоро помремо», - пробелькотів він. http://www.expres.ua/news/2012/12/09/78362 |
Як правильно гальмувати на ожеледі: три прийоми від експертів.....
http://s58.radikal.ru/i162/1212/d3/dfc6c66fcf6d.jpg Ожеледиця - штука небезпечна, навіть для повнопривідних машин: гальмуємо на початку вулиці, а зупиняємося - на сусідній... А що ж робити тоді власникам авто з переднім і заднім приводом? Як гальмувати і як уникнути аварій? Ось поради фахівців, узагальнені сайтом m2motors.com.ua: Для екстреної зупинки на слизькій дорозі можна використовувати три прийоми гальмування: • комбіноване (гальмо з газом); • переривчасте; • ступінчасте гальмування. Комбіноване - зручний і надійний спосіб гальмування. Здійснюють його при включеній передачі шляхом плавного зменшення частоти обертання колінчастого валу з одночасним використанням гальма. Двигун при цьому грає дуже важливу роль. Всім відомо, що на слизькій дорозі юз настає при найменшому необережному натисненні на педаль гальма. У такій ситуації першими зазвичай блокуються задні колеса, що спричиняє замет. А що задні колеса у багатьох автомобілях пов'язані з двигуном, це можна використовувати, щоб зробити гальмування плавним. Сили інерції обертових деталей двигуна, зчеплення, коробки передач опираються різкій зупинці і тим самим згладжують результати необережного грубого натискання на педаль гальма. Крім цієї «допомоги» двигуна при скиданні «газу», оберти колінчастого валу знижуються, чим через агрегати трансмісії створюється уповільнююче зусилля на колеса. Діючи разом з двигуном, водій вже тільки пригальмовує. Під час переривчастого гальмування водій сильно натискає на педаль гальма, а потім на межі юза миттєво відпускає її. Якщо колеса при цьому і заблокувалися, то потім вони все одно встигають розкрутитися і знайти зчеплення з дорогою. Після того як замет або юз припиниться, слід повторити натискання на педаль гальма, але вже трохи слабше - це запобігає блокуванню коліс. При такому способі гальмування водій більш уважний, щоразу натискаючи на педаль. Такі прийоми гальмування не дозволяють колесам постійно ковзати, тому гальмівний шлях у автомобіля буде набагато коротшим. Варто відзначити і те, що при цьому способі гальмування повертати кермо потрібно тільки на етапі «відпустив», коли педаль гальма не натиснута і колеса вільно обертаються. І запам'ятайте: гальмо - кермо - гальмо - кермо - найефективніший спосіб зупинки на слизькій поверхні у поєднанні з одночасним ухиленням від небезпеки у критичній ситуації. Таким чином водій повністю контролює автомобіль, одночасно роблячи необхідні маневри і в той же час гальмування. Ступінчасте гальмування - це спосіб, найкращий для досвідчених водіїв. Він відрізняється від переривчастого лише тим, що при розгальмовуванні педаль відпускається не повністю, а частково. Нога весь час на педалі, готова трохи послабити тиск при блокуванні коліс, щоб потім придавити гальма. Це тонка робота, але вона стане вам доступною після тренування на безпечних майданчиках. http://www.expres.ua/auto/2012/12/10/78460 |
У гуцульському місті туристів водитимуть підземними ходами.....
http://s52.radikal.ru/i137/1212/cc/94f9e33f41ee.jpg На Прикарпатті відкриють туристичні маршрути під землею -- інформує агенція новин "Фіртка". Унікальний проект діятиме в місті Коломия Івано-Франківської області. Для цього місцева влада спільно з краєзнавцями розпочала розкопки таємничих підземель. За декілька місяців вдалося знайти вісім таких місць. Дослідники припускають, що таємницям, які зберігаються під Коломиєю, щонайменше 400 років. http://www.expres.ua/news/2012/12/12/78619 |
Новi паспорти: кому i за скiльки.....
http://s020.radikal.ru/i719/1212/f4/4a44ef827296.jpg Бiометричнi документи видаватимуть усiм громадянам України незалежно вiд вiку. Нас чекає паспортна революцiя. Уже незабаром кожен українець замiсть звичайного синього паперового паспорта отримуватиме новий, бiометричний. Вiн мiститиме електронний чип, у якому зберiгатиметься вiдцифрований пiдпис, фото, а подекуди i вiдбитки пальцiв власника. Це передбачено законом "Про Єдиний державний демографiчний реєстр", який набуває чинностi вже з 1 сiчня нового року. Тож коли i як можна стати власником паспорта сучасного зразка? "Експрес" попросив розповiсти про це Сергiя Гунька, завiдувача сектора зв'язкiв з громадськiстю Державної мiграцiйної служби. -- Чи потрiбно тепер усiм нам здавати свої паперовi паспорти? Хто зобов'язаний отримати "бiометричнi" документи? -- Нi, паперовi паспорти здавати не треба. За законом, документи, що посвiдчують особу, пiдтверджують громадянство України чи спецiальний статус особи, якi були виданi до дня набуття чинностi цим законом, є чинними до закiнчення строку їх дiї та не пiдлягають обов'язковiй замiнi. Єдиний виняток -- посвiдчення водiя, виданi ще на радянських бланках. Вони припиняють свою дiю через рiк -- з 1 сiчня 2014-го. Обов'язково ж на нових бланках отримуватимуть паспорти всi, хто бере їх вперше, -- чи то у випадку з паспортом для виїзду за кордон, чи то малi українцi у випадку iз "внутрiшнiм" паспортом. Так само -- люди, якi виданий ранiше паспорт втратили. -- А як буде з тими, кому час вклеювати нове фото у паспорт? -- Законом це не врегулювали, тож чекаємо постанову Кабмiну з цього приводу. -- Вiдколи ж видаватимуть новi паспорти? -- Закон вносить досить серйознi змiни в документування громадян. А запровадити такi змiни за кiлька тижнiв неможливо, адже потрiбно змiнювати обладнання центрiв Державної мiграцiйної служби -- тi ж зчитувачi вiдбиткiв пальцiв та пiдписiв закупити. У нас же наразi навiть уся iнформацiя для "внутрiшнiх" паспортiв архiвується на паперових бланках, а тепер її всю треба перевести на електроннi носiї. На це потрiбен час. Зрештою, у самому законi не вказано точної дати початку видачi нових документiв. Вiн зобов'язує уряд "розпочати з 1 сiчня 2013 року роботи iз запровадження оформлення i видачi паспорта громадянина України в регiонах та iнфраструктури його функцiонування". Отже, постараємося, щоб нова система запрацювала якнайшвидше, але точнiше сказати наразi неможливо. -- Скiльки коштуватимуть паспорти? -- Громадяни, якi отримують паспорт громадянина України вперше, звiльненi вiд сплати державного мита, як було i ранiше. Це спецiально наголошено в новому законi. Вартiсть бланка, теоретично, теж не мали би оплачувати -- принаймнi наразi нiяких нових рiшень з цього приводу нема. У випадку ж iз паспортом для виїзду за кордон все трохи складнiше. Там цiна має три компоненти: держмито -- 170 грн. (340 грн. у разi термiнового (протягом 10 днiв) оформлення), вартiсть послуг 87,15 грн. (174,30 грн. -- термiново) i вартiсть бланка. А от iз цим останнiм компонентом наразi ясностi нема, -- каже далi Сергiй Гунько, завiдувач сектора Державної мiграцiйної служби. -- Вартiсть бланка визначається пiсля тендерних процедур. До речi, для проведення тендеру нам спочатку потрiбно отримати опис бланка, затверджений постановою Кабiнету Мiнiстрiв. А доки не проведено тендерних процедур, нiхто не може сказати, хто виготовлятиме бланки, i скiльки вони коштуватимуть. -- "Внутрiшнiй" паспорт громадяни, як i ранiше, отримуватимуть уперше в 16-рiчному вiцi? -- Нi, тепер кожен громадянин, незалежно вiд вiку, зобов'язаний отримати паспорт. Документ будемо оформляти всiм особам, починаючи вiд народження. -- Але ж дитина росте, i фото її стає вже не актуальне... -- За законом, новий паспорт слiд оформляти кожнi 10 рокiв. -- Якими взагалi будуть цi документи? -- Паспорт громадянина України матиме форму картки, що мiстить безконтактний електронний носiй. До нього буде внесено 14 пунктiв iнформацiї: назва держави, назва документа, iм'я особи, стать, громадянство, дата народження, унiкальний номер запису в Реєстрi, номер документа, дата закiнчення строку дiї документа, дата видачi документа, уповноважений суб'єкт, що видав документ (код), мiсце народження. А також основнi бiометричнi данi -- вiдцифрований пiдпис особи, вiдцифрований образ обличчя особи, i можуть бути додатковi бiометричнi данi -- вiдцифрованi вiдбитки пальцiв рук. Щодо паспорта для виїзду за кордон, то його оформлятимуть особам, якi не досягли 16-рiчного вiку, на 4 роки, а особам, якi досягли шiстнадцятирiчного вiку, -- на 10 рокiв. Вiн матиме форму книжечки на 32 сторiнки, правий форзац якої мiстить безконтактний електронний носiй. -- Якi ще документи тепер видаватимуть iз застосуванням засобiв Єдиного державного демографiчного реєстру? -- Крiм паспортiв, це такi документи, що посвiдчують особу: посвiдчення особи моряка, посвiдчення члена екiпажу, посвiдчення особи на повернення в Україну, тимчасове посвiдчення громадянина України. Iнша група -- документи, що посвiдчують особу та пiдтверджують її спецiальний статус. Це посвiдчення водiя, посвiдчення особи без громадянства для виїзду за кордон, посвiдка на постiйне проживання, посвiдка на тимчасове проживання, картка мiгранта, посвiдчення бiженця, проїзний документ бiженця. Андрiй ГАНУС. * До речi Народний депутат Ярослав Грицак, який є автором закону про демографiчний реєстр та лобiстом запровадження бiометричних паспортiв (наближений до приватного полiграфiчного концерну ЄДАПС), ще до проведення тендеру знає, скiльки коштуватимуть самi бланки паспортiв. "Вартiсть "внутрiшнього" паспорта становитиме 65 гривень, а закордонного -- 350 гривень. Це без державного мита", -- повiдомив вiн нам у коментарi. А чи правда, що без "закордонних" паспортiв нового зразка з наступного року не впускатимуть у країни Євросоюзу? Посол України при ЄС Костянтин Єлисєєв спростовує "страшилки" автора закону про бiометричнi паспорти. "Поширена в деяких українських ЗМI iнформацiя про нiбито запровадження Європейським Союзом з 1 червня 2013 року вимоги про наявнiсть у громадян третiх держав, у т.ч. громадян України, бiометричного проїзного документа не вiдповiдає дiйсностi", -- заявив посол Єлисєєв. http://www.expres.ua/main/2012/12/12/78600 |
Подумай про це.......
Цитата:
|
Конєц Свєта вже 40 років... мешкає у Полтаві....
http://s018.radikal.ru/i527/1212/7a/c5e1c78c3b59.jpg В Україні знайшлася жінка, яка вже 40 років за паспортом - Конєц Свєта . Майже 65 років вона жила звичайним життям, поки його не зіпсувало пророцтво майя, йдеться у сюжеті ТСН. Про полтавку з незвичним поєднанням імені та прізвища - Конєц Свєта дізналися журналісти, і тепер жінка тільки те й робить, що відбивається від них на ринку, де працює продавцем, і вдома. Зауважимо, що жінка із справді фатальним поєднанням імені та прізвища - єдина у Полтаві. Жителі будинку пишаються знаною сусідкою, з задоволенням переповідають про неї байки і охоче жартують про кінець світу. Люди переконують, відколи пані Світлана тут оселилася - жодних катаклізмів не було і нічого дивного у імені її не вбачають. Натомість людей іншого мікрорайону таке словосполучення вражає. Сама Світлана Конєц каже, що 40 років з таким прізвищем живе, й вже звикла під час знайомств у людей викликати подив. Пані Світлана розповідає, що прізвище Конєц - російське, дісталося їй від коханого чоловіка, нині покійного. Вона зізнається, що в їхній родині могла бути іще одна Конец Света - невістка, але та засоромилася і змінила прізвище. У зв'язку з ажіотажем навколо 21-го грудня, яке багато хто тісно пов'язує і з її прізвищем, телефон - "червоний" від дзвінків. Нині жінка прагне відімкнути телефон і зосередитися на тому, як гідно зустріти свій День Народження. Вона зауважує, що до кінця світу не готується і не хоче до нього готуватися. А прогнозований майя кінець світу жінка зустрічатиме вдома, біля телевізора, зі своїм чорним котом. http://www.expres.ua/digest/2012/12/14/78723 |
Як правильно зберігати хліб?
http://s005.radikal.ru/i211/1212/fd/0a5efa8b589b.jpg Різні типи хліба мають різні терміни зберігання. Загальне правило, яке можна запам’ятати: чим більше в хлібі вологи, тим довше він не зачерствіє. Французький багет і італійський хліб -1-2 дня Білий хліб – 2-3 дні Житній хліб – 3-5 днів Поради щодо зберігання хліба: -Тримайте хліб в прохолодному сухому місці, закритому від прямих сонячних променів. -Хліб з хрусткою, твердою скоринкою потрібно зберігати в паперовій упаковці -Хліб з м’якою кіркою і великим вмістом вологи варто зберігати в пластиковому пакеті або іншому щільно закритому контейнері. -Не зберігайте хліб у холодильнику. Це змушує його черствіти ще швидше через кристалізацію крохмалю. -Якщо ви купили хліб ще теплим, залиште його без упаковки, поки він не охолоне, інакше це прискорить розвиток цвілі. - Хліб можна заморожувати і зберігати в такому вигляді протягом декількох місяців. Потрібно звернути його в щільний пластиковий пакет і заморозити, попередньо нарізавши. Розморожувати його варто при кімнатній температурі, що займе кілька годин. http://newsone.com.ua/nauka/yak-prav...gati-xlib.html |
Якщо хочете оздоровлюватись слізьми, то знайте, що для цього потрібен певний режим.....
http://s001.radikal.ru/i193/1212/e2/dd50789d0446.jpg Медики запевняють, що плакати корисно. Сльози здатні поліпшити стан більшості тих, хто плаче. Проте у всьому потрібна міра. То як же плакати "правильно"? Сльози -- природний захист організму від болю і стресу. Коли ми стримуємо емоції і не даємо собі пустити сльозу, це призводить до емоційної нестійкості, дратівливості, гніву. "Хімічні речовини, рівень яких в організмі зростає під час емоційної напруги, виходять під час плачу разом зі сльозами. Якщо напругу не зняти, це може збільшити ризик серцевого нападу і завдати шкоди певним частинам мозку", - розповів Вільям Фрей (William Fry), керівник дослідження про вплив плачу на здоров'я людини. За даними статистики, у 88,8% людей після того, як вони поплачуть, поліпшується самопочуття. В сльозах є гормон пролактин, який знижує рівень емоційної напруги і зміцнює імунну систему. У жінок пролактину більше, ніж у чоловіків. А під час вагітності його рівень підвищується ще більше. Так що плакати дійсно корисно. Правда, робити це дуже часто не варто. Як зауважує passion.ru, достатньо поплакати раз на тиждень, щоб зберегти емоційну стабільність. http://www.expres.ua/news/2012/12/15/78651 |
Українці останній день насолоджуються курінням.....
http://s43.radikal.ru/i099/1212/4a/6ff040180f85.jpg В Україні сьогодні останній день, коли курці можуть безперешкодно отруювати тютюновим димом оточуючих в кафе, барах, ресторанах, на вокзалах і в аеропортах. Завтра, 16 грудня, набуває чинності закон України про заборону куріння в громадських місцях. Відповідно до закону, палити буде заборонено: у закритих приміщеннях місць громадського харчування (зараз не менше 50% площі відводиться для залів з курящими відвідувачами); у ліфтах і таксофонах; в установах охорони здоров’я; на дитячих майданчиках, в під’їздах житлових будинків. Штраф за куріння в недозволених місцях встановлений від 1 до 10 тис. грн. За розміщення попільничок або куріння в ресторанах законом передбачається штраф від 1 до 10 тис. грн, а невідведення спеціальних місць для куріння, необладнання їх витяжкою або іншими засобами для видалення тютюнового диму також карається штрафом в розмірі від 1 до 10 тис. грн. http://newsone.com.ua/politika/ukraї...kurinnyam.html |
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
|
Якщо ви сидите в соцмережі, то тепер зрозуміло, чому у вас товстий зад.....
http://s019.radikal.ru/i639/1212/05/829f567bb407.jpg Facebook, My Space, Twitter та інші популярні соціальні мережі підвищують самооцінку користувачів. А заодно і вагу їхнього тіла. Як повідомляє The Daily Mail, такого висновку дійшли вчені Колумбійського університету. Спостерігаючи за зміною в звичках і поведінці активних користувачів соцмереж, дослідники встановили, що в таких людей підвищується відчуття власної значущості та самооцінка. Науковці провели експеримент, під час якого спостерігали за поведінкою користувачів Facebook, коли вони не онлайн. Вчені встановили, що такі люди більше приділяють уваги своєму іміджу на їхній сторінці, ніж своїй зовнішності. Саме через це у них паралельно зменшується самоконтроль і самоорганізація. Користувачі соцмереж швидше наїдяться шкідливої їжі з фаст-фудів ніж приготують щось корисне. А це в свою чергу відображається на їх вазі. "Активні користувачі соцмереж частіше за решту страждають від ожиріння через зниження самоконтролю і самоорганізації. До того ж такі люди ведуть малорухливий спосіб життя. Насправді це може викликати значно серйозніші наслідки, ніж ожиріння", - йдеться в доповіді вчених Колумбійського університету. http://www.expres.ua/tech/2012/12/23/79259 |
У Росії вже планують переселити 7 мільйонів галичан до Сибіру....
http://s001.radikal.ru/i193/1212/59/409605aeac47.jpg Після можливого вступу України в Митний союз необхідно переселити 7 мільйонів українців у Сибір - для створення "демографічного кордону проти китайського напливу". Про це в ході круглого столу "Євразійський Союз: утопія чи реальність?" у Південному федеральному університеті заявив секретар Ростовського регіонального відділення "Російський Соціально-Консервативний Союз" партії "Єдина Росія" Антон Бредихін. Він, зокрема, презентував проект комплексного аналізу регулювання міграційних потоків у Сибір і на Далекий Схід "Єрмак 2.0". "Буду стислим: базова суть питання полягає в створенні сприятливої основи для міграції (на початку трудової) на територію Північного Сибіру 7 млн українців, в основному з Західної частини країни, на Південь Сибіру - Забайкалля - 3,5 млн кавказців, і дисперсне розселення шляхом перенаправлення міграційних потоків з Центральної Росії в Зауралля 5 млн таджиків і киргизів", - зазначив він. "Лише так, при тенденції скорочення населення Сибіру ми можемо створити перший демографічний кордон проти китайського напливу", - вважає Бредихін. За його словами, вибравши шлях на об'єднання з іншими країнами, Росія продовжує забувати про те, що російське Зауралля продовжує залишатися малонаселеним. Це, на думку Бредихіна, і є зворотним боком медалі інтеграції. Як він зазначив, у Сибіру Росія стикається з Китаєм, який планомірно і точково управляє своєю діаспорою - хуацяо, чисельність якої в Росії з кожним днем тільки збільшується. Разом з тим, говорячи про необхідність заселення цієї частини Росії, Бредихін нічого не сказав відносно необхідності переїзду самих росіян в ці малозаселені регіони РФ. http://www.expres.ua/news/2012/12/24/79310 |
Івано-Франківськ можуть перейменувати....
http://i.piccy.info/i7/23e9ef6cb79aa...35/default.jpghttp://i.piccy.info/a3/2012-12-29-09...129x94-r/i.gif В Івано-Франківській облраді підняли питання перейменування обласного центру. Зокрема, як повідомляє Радіо Свобода, на сесії Івано-Франківської обласної ради в депутатському запиті керівника обласної Просвіти Степана Волковецького пролунала пропозиція з назви обласного центру забрати першу частину - Івано-. Він назвав її «абсурдним додатком», «рудиментом радянської епохи». На думку депутата, у 1962 році під час перейменування Станіслава на Івано-Франківськ з нагоди 300-річчя міста тодішня влада «намагалася відмежуватися від прізвища іспанського диктатора Франко». Волковецький заявив, що нинішня назва не відповідає ні нормам української мови, ні традицій назв міст і області. Для прикладу він навів Хмельницький. «Ми ж не називаємо це місто Богдано-Хмельницьк», - зазначив депутат. Як повідомляється, невдалою назву обласного центру вважає і депутат облради, письменник, лауреат Шевченківської премії Степан Пушик. Він теж виступає за Франківськ, але підкреслює, що «обов'язково потрібно зберегти ім'я Івана Франка». Депутати підтримали ці пропозиції. Було зазначено, що мова йде не про перейменування міста, а про внесення змін у назву. Відповідні рішення повинні спочатку прийняти міська та обласна ради, а потім - Верховна Рада. http://ua.for-ua.com/ukraine/2012/12/28/180137.html |
В Україні хочуть заборонити продавати алкоголь вночі....
http://i.piccy.info/i7/373dd1115f20e...ews_552336.jpghttp://i.piccy.info/a3/2012-12-30-07...00x160-r/i.gif Народні депутати Ірина Бережна та Андрій Пінчук (фракція Партії регіонів) пропонують заборонити в Україні продаж пива, алкогольних і слабоалкогольних напоїв з 22:00 до 7:00, крім закладів громадського харчування. Відповідний проект закону зареєстровано у Верховній Раді 21 грудня цього року. Документом також пропонується заборонити вживати алкоголь на вулицях, у парках, скверах, під'їздах житлових будинків, а також продавати алкогольні напої і тютюнові вироби ближче ніж за 200 м від загальноосвітніх навчальних закладів. Законопроект передбачає підвищення розмірів штрафу за правопорушення, пов'язані з продажем і споживанням алкоголю, а також за появу у нетверезому стані в громадських місцях, розпивання пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв на виробництві, повідомляє «Інтерфакс-Україна». Зокрема, за порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами передбачені штрафні санкції в розмірі від 13 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі. За розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або появу у громадських місцях у нетверезому стані передбачено штраф від одного до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, у разі повторного порушення - від 20 до 35 неоподатковуваних мінімумів. За розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві - від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Документ також пропонує ввести кримінальну відповідальність за систематичний (більше трьох разів) продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива неповнолітнім. Як раніше повідомляв ForUm, в Україні з 16 грудня, згідно з прийнятим 24 травня законом «Про внесення змін до деяких законів щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів», заборонено куріння у всіх громадських місцях. http://ua.for-ua.com/ |
П'ять ознак, що в телефоні живе "жучок"
Визначити, що телефон прослуховують, непідготовленому користувачеві досить важко. Однак є кілька ознак, які можуть опосередковано підтвердити факт наявності "прослушки", пише портал "Світ 24". 1. Висока температура батареї.... Якщо акумулятор вашого телефону гарячий - це значить, що він активно розряджається. Це нормально під час розмови, але якщо до апарату ніхто не торкався протягом пари годин, а він все одно залишається відчутно теплим, значить, всередині нього щось відбувається, наприклад, працює шпигунська програма. 2. Телефон занадто швидко розряджається... Цей пункт випливає з попереднього: якщо батарея розряджається дуже швидко, особливо, якщо телефоном не користувалися більше звичайного, значить всередині нього працює якийсь потенційно небезпечне додаток. Однак пам'ятайте, що з часом акумулятори "зношуються" і зниження часу роботи - це нормальне явище. Замислюватися потрібно тільки в тому випадку, якщо тиждень тому телефон працював від одного заряду три дні, а зараз тільки один. 3. Затримка при вимиканні..... Звертайте увагу на затримку при вимкненні телефону. Якщо цей процес займає підозріло багато часу, супроводжується миготінням підсвічування (воно може горіти ще деякий час після виключення) або вимкнення взагалі не вдається, то з телефоном щось відбувається. Це можуть бути, звичайно, звичайні технічні проблеми, але не виключені і більш неприємні варіанти. 4. Дивна поведінка..... Якщо телефон включає підсвічування екрану, вимикається, перезавантажується, встановлює або запускає програми, то, швидше за все, ви вже "під ковпаком". Звичайно, і тут не можна виключати якісь збої в роботі операційної системи, але не звертати на це увагу ніяк не можна. 5. Перешкоди і наведення... Перешкоди можуть бути двох видів: ті, які ви чуєте під час розмови, і ті, які виникають при піднесенні телефону, наприклад, до аудіоколонки. У першому випадку підозрілим є шуми або будь-який інший шум (клацання, шипіння і т.п.), який супроводжує вашу розмову з будь-яким абонентом в будь-який час. Іноді поява перешкод є результатом поганого прийому сигналу або іншими подібними проблемами, але якщо шум чути завжди і вже не перший день, то це привід для хвилювання. Другий випадок - це наведення передавальної антени телефону на інші пристрої, в першу чергу на колонки або динаміки. Ви напевно неодноразово чули цей "булькаючі" звук. Він виникає під час розмови, а також у режимі очікування з невеликими інтервалами, коли телефон звертається до базової станції. Ненормальним вважається безперервне "булькання" в той час, коли по телефону ніхто не розмовляє. Це може означати, що шпигунська програма вийшла на зв'язок з іншим телефоном, і передає йому всі навколишні звуки. http://www.expres.ua/news/2012/12/30/79652 |
Як убезпечити від зарази власний будинок...
Цитата:
|
Медики визначили, що потрібно пити, щоб омолодитися.....
http://i.piccy.info/i7/ffea4729fee86...1230568131.gifhttp://i.piccy.info/a3/2013-01-03-11...84x184-r/i.gif Окремі напої здатні підтримувати молодість і зміцнювати здоров'я, вважають британські медики. На перше місце вчені поставили мінеральну воду, яка не тільки зволожує шкіру і притуплює відчуття голоду, але і підготовляє наш шлунок до поглинання їжі і, крім цього, виводить більшість токсинів, зазначає Росбалт . Другий рядок у складеному медиками списку займає кава. Цей напій, зазначають дослідники, знижує ризик розвитку раку порожнини рота і передміхурової залози у чоловіків. На третьому місці - чай. Особливо зелений. Він регулює обмін речовин і прискорює окислення жирів, сприяє зниженню ризику раку молочної залози. Гарячий шоколад, до складу якого входять у великій кількості антиоксиданти, зайняв четверту позицію. Слідом за ним розташувалися червоне вино і молоко. http://www.expres.ua/health/2013/01/03/79847 |
Новини з усього світу..
Жерар Депардьє отримав російське громадянство
http://m.ruvr.ru/data/2013/01/03/128...0401238157.jpg Президент Росії Володимир Путін підписав указ про прийняття до громадянства Російської Федерації французького актора Жерара Депардьє. Актор заявив про бажання відмовитися від громадянства Франції після того, як прем'єр-міністр країни назвав його податковою втечею в Бельгію "нікчемним" вчинком... "Згідно з пунктом "а" статті 89 Конституції Російської Федерації задовольнити заяву про прийняття до громадянства Російської Федерації Жерара Депардьє Ксавие, що народився в 1948 році у Франції", - повідомляє сайт Кремля. Наприкінці грудня з'ясувалося, що Депардьє придбав будинок в бельгійському містечку Нешен поряд з французької кордоном. Депардьє написав гнівного листа прем'єр-міністру Франції Жан-Марку Еро, який назвав рішення актора переїхати в Бельгію у спробі уникнути високих податків "жалюгідним вчинком". За словами Депардьє, французький уряд карає заможних людей за "успіх, творчість і талант". - Жерар Депардьє. Біографічна довідка - Довідка: Порядок отримання російського громадянства Депардьє вважає, що з ним обійшлися несправедливо, і підкреслює, що він вже заплатив 145 млн євро податків за свою 45-літню кар'єру. Актор, відкрито підтримав на виборах президента колишнього французького лідера Ніколя Саркозі, вирішив змінити місце проживання після податкової реформи нового президента Франсуа Олланда, який запровадив податок на 75% на доходи понад мільйон євро на рік. Пізніше Депардьє заявив, що має намір здати французький паспорт і запитати бельгійське громадянство. Пізніше ЗМІ повідомили, що Депардьє може отримати громадянство РФ. Президент Росії Володимир Путін 20 грудня на великий прес-конференції в Москві заявив, що французькому акторові Депардьє гарантований позитивну відповідь, якщо той захоче отримати посвідку на проживання в Росії або російський паспорт. "Якщо Жерар дійсно хоче мати або посвідка на проживання, або російський паспорт, то будемо вважати, що це питання вирішене, і вирішено позитивно", - заявив Путін. Весь текст тут |
Європа попрощалася з «лампочкою Ілліча»
Цитата:
|
http://i.piccy.info/i7/38e345cf6a2b9...4/mozg_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-01-05-20...40x235-r/i.gif
10 фактів про людський мозок..... 1. Мозок, як і м’язи, чим більше його тренуєш, тим більше він росте. Мозок середнього дорослого чоловіка важить 1424 грамів, до старості маса мозку зменшується до 1395 грам. Найбільший за вагою жіночий мозок – 1565 грам. Рекордна вага чоловічого мозку – 2049 грамів. Мозок І. С. Тургенєва важив 2012 грамів. Мозок еволюціонує: в 1860 році середня вага чоловічого мозку становила 1372 грамів. Найменша вага нормального неатрофованого мозку належала 31-річній жінці – 1096 грам. Динозаври, які досягали 9 м в довжину, мали мозок величиною з грецький горіх і вагою всього 70 грам. 2. Самий бурхливий розвиток мозку відбувається у віці від 2 до 11 років. 3. Регулярна молитва знижує частоту дихання і нормалізує хвильові коливання головного мозку, сприяючи процесу самозцілення організму. Віруючі люди ходять на 36% рідше до лікаря, ніж інші. 4. Чим освіченіша людина, тим менша вірогідність захворювань мозку. Інтелектуальна активність викликає виробництво додаткової тканини, що компенсує хвору. 5. Заняття незнайомою діяльністю – кращий спосіб розвитку мозку. Спілкування з тими, хто перевершує вас за інтелектом, також є сильнодіючим засобом розвитку мозку. 6. Сигнали в нервовій системі людини досягають швидкості 288 км /г. До старості швидкість знижується на 15 відсотків. 7. Найбільшим у світі донором мозку є чернечий орден сестер-педагогів в Манкато, штат Міннесота. Черниці в своїх посмертних заповітах пожертвували науці близько 700 одиниць мозку 8. Найвищий рівень інтелектуального розвитку (IQ) продемонструвала Мерлін Мач Вос Савант з штату Міссурі, яка у віці десяти років вже мала середній показник IQ для 23-х літніх. Їй вдалося пройти складний тест для вступу в привілейоване Товариство Мега, куди входить лише близько трьох десятків осіб, які мають такий високий показник IQ, який зустрічається лише у 1 людини з мільйона. 9. Найвищий середній національний показник IQ в світі у японців -111. У 10 відсотків японців показник вище 130. 10. Найфотографічніша пам’ять належить Крейтону Карвелло, здатному з одного погляду запам’ятати послідовність карт відразу в шести окремих колодах (312 штук). Зазвичай у нашому житті ми використовуємо 5-7 відсотків можливостей мозку. Важко собі уявити, скільки всього зробила і відкрила би людина, задіючи ще хоча б стільки ж. Навіщо нам такий запас міцності учені поки не з’ясували. http://pozashkillya.ostriv.in.ua/pub...ist-F9E1093327 |
Дев'ять місяців ображений чоловік живе на дереві ......
http://i.piccy.info/i7/df7c38ab468ed...90_229_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-01-07-15...40x112-r/i.gif Через образу на свою дружину мешканець Мумбаї заліз на дерево гуави і не збирається спускатися поки дружина не попросить вибачення. Санжай застукав свою дружину з коханцем у ліжку. Проте він не став переслідувати коханця або карати свою дружину. Він відвіз дружину в рідне село, де хотів, щоб вона вибачилася перед ним за зраду. Почувши від дружини відмову, він заліз на дерево і став чекати заповітних слів. Цей протест триває вже дев'ять місяців. Спочатку Санжай їв плоди дерева, потім став брати продовольство з землі. Ображений чоловік заявив, що при спробі зняти його насильно, він накладе на себе руки. Їсть, спить, справляє нужду Санжай на дереві. Його ж благовірна давно повернулася до коханця і вибачатися перед чоловіком не збирається. http://svit24.net/curiosities/58-kur...hyve-na-derevi |
Новоспечений москаль вже мріє про Белгію
Актор, як і раніше, вважає себе французом. Депардьє отримав росыйський паспорт_8 Газета.Ru Депардьє думає про бельгійське громадянство Французький актор Жерар Депардьє, який отримав російське громадянство, як і раніше має намір стати громадянином Бельгії. Про це він розповів в інтерв'ю спортивного телеканалу L'Equipe 21. "Я маю російський паспорт, але я француз, і у мене напевно буде подвійне бельгійське громадянство", - заявив актор в Швейцарії, спростувавши повідомлення про те, що він прийняв громадянство Росії як "податковий утікач". "Якщо б я хотів уникнути сплати податків, я давно би це зробив (виїхав з Франції)", - сказав Депардьє. Глава міграційної комісії парламенту Бельгії Жорж Далемань заявив раніше, що якщо Жерар Депардьє стане росіянином, це зробить для нього більш складну процедуру отримання громадянства Бельгії. 64-річний актор поки не подавав документи в комісію бельгійського парламенту, яка займається питаннями натуралізації. За словами Далеманя, щоб претендувати на бельгійське громадянство, Депардьє повинен буде повідомити, чи бажає він жити в Бельгії і здійснювати там якісь проекти. Голова комісії вважає, що актор повинен з повагою ставитися до духу закону, який дозволяє отримати громадянство людям, здатним примножити престиж Бельгії. Нагадаємо, Депардьє вирішив змінити місце проживання після податкової реформи нового президента Франсуа Олланда, який мав намір ввести податок на 75% на доходи понад мільйон євро в рік. Пізніше Депардьє заявив, що має намір здати французький паспорт і попросити бельгійське громадянство. Актор не передумав навіть після того, як податок був скасований. 3 січня стало відомо, що президент Росії Володимир Путін підписав указ про прийняття актора до громадянство РФ. Більше читайте тут: http://tsn.ua/glamur/depardye-otrima...o-belgiyu.html |
Тернопіль визнали зимовою столицею Європи 2013 року.....
http://i.piccy.info/i7/59ba911e0095a...11_150x150.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-01-09-19...50x150-r/i.gif За результатами дослідження Інституту вивчення зими (м. Копенгаген, Данія) українське місто Тернопіль визнано зимовою столицею Європи у 2013 році. Загалом, за звання “Зимова столиця Європи” змагалися 26 міст із 9-ти європейських країн, інформує новинний портал "Погляд". Експерти Інституту, які виконували дослідження, брали до уваги брали такі показники: • Кількість опадів (снігу) протягом року • Щільність снігу • Доступ мешканців міста до розваг, пов’язаних з використанням снігу • Кількість загальноміських розважальних заходів у зимовий період • Інформаційно-презентаційні матеріали, які підтверджують прихильне ставлення городян до зими. Тернопіль випередив такі міста, як Гельсінкі (Фінляндія), Тралє (Ірландія) та Санкт-Петербург (Росія). У 2012 році зимовою столицею Європи було визнано австрійське містечко Грац. Як свідчить практика, звання зимової столиці значно сприяє промоції міста та збільшенню кількості туристів. http://poglyad.te.ua http://www.expres.ua/news/2013/01/09/80179 |
У Вас було так само?
http://www.youtube.com/watch?v=hcfLkC74fao |
15.01.2013 р. найбільший український веб аукціон AUKRO.UA видалив підтримку української версії інтерфейсу аукціону. Тепер, не зважаючи на те, що сайт у домені УА, на те, що це український ресурс, на те, що державна мова - українська усі користувачі повинні користуватись російським інтерфейсом...
Українську видалили без попередження та без будь-яких пояснень причини. Також, не вказують чи відновлять солов'їну і коли :( Гаряча лінія аукціону ніяких пояснень не може надати... Хоча, дзвоніть, питайте, обурюйтесь, висловлюйте не задоволення. Номер +38 044 3775392 Звернувшись у СП, я отримав таку відповідь: Цитата:
|
Porter, Це називається "пакращення ..." - підтримувати дві версії сайту москальску і українську виходить приблизно у 2 рази дорожще. А оскільки зараз при владі в Україні, де факто, москалькі окупанти на чолі з проФФесором то все українське нищиться. Ось і вирішили на AUKRO.UA залишити тільки москальку версію сайту, бо ж українці, це ж не москалі які не можуть вивчити українську, москальську вони розуміють добре...
У зв'язку з вищенаведеним пропоную, усім справжнім українцям, тупо ігнорувати цей ресурс... |
Будинок зі Львова потрапив до десяти найдивакуватіших у Європі......
http://i.piccy.info/i7/c123ca88d3f70...6622/1_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-01-16-08...40x179-r/i.gif Житловий будинок у Львові, на фасаді якого намальований кросворд, потрапив до десяти найдивакуватіших будинків Європи за версією Google. "Кросворд створює інтерактивну головоломку для відвідувачів Львова, питання до якої є у різних частинах історичного міста", - йдеться на Googlesightseeing, інформують Львівські новини онлайн. "Після відвідин різних визначних місць Львова, туристи можуть повернутися до будинку вночі, щоб перевірити відповіді, які написані у клітинках спеціальною фарбою, що світиться у темряві", - повідомили автори рейтингу. Як зазначає, що цей 9-поверховий будинок у корпорації Google назвали Crossword Tower (вежа-кросворд). Як нагадує svobodaslova.in.ua, на одній зі стін цього будинку, який відкрили на вул. Сахарова у Львові наприкінці 2008-го року, намальований гігантський кросворд. Висота малюнка становить 30 м, а ширина - 18 м. У кросворді закодовано імена видатних діячів живопису та архітектури, а слова-розгадки вписані у квадратики спеціальною фарбою, яку не видно вдень, але видно у вечірній час. http://www.expres.ua/news/2013/01/15/80511 |
Олов'яна чума
Олов'яна чума
Давним-давно було помічено, що при сильних холодах посуд, зроблений з олова, покривається специфічними «виразками», які, розростаючись, поступово приводять до перетворення такого посуду в порошок. Причому, варто було «простудженій» мисці доторкнутися до здорової, та теж покривалася плямами і розсипалася. Довго люди не могли зрозуміти суть явища. В кінці минулого століття в Росії був такий випадок. З Голландії в Росію ішов поїзд, доверху завантажений брусками олова. Після прибуття в Москву в відкритих вагонах вантажники замість очікуваного металу виявили ... сірий порошок. Пояснити це незвичайне явище вдалося лише багато пізніше, коли на допомогу вченим-металознавцям прийшов рентгенівський аналіз, що дав можливість проникнути в суть кристалічної будови речовин. Олов'яна чума , поліморфне перетворення т.з. білого олова в сіре (b ® а), при якому метал розсипається в сірий порошок. Причина руйнування полягає в різкому збільшенні питомого об'єму металу (щільність (b-sn більше, ніж а-sn). Перехід полегшується при контакті олова з частками а-sn і поширюється подібно до «хвороби». Найбільшу швидкість поширення О. ч. має при температурі —33 °С; свинець і багато ін. домішки її затримують. У результаті руйнування «чумою» паяних оловом судин з рідким паливом в 1912 загинула експедиція Р. Ськотта до Південного полюса. http://www.youtube.com/watch?feature...&v=sXB83Heh3_c http://www.youtube.com/watch?feature...&v=Hb0VoQ-xQhU |
"Абсолютним лицемірством" назвав заяву Януковича у День Соборності Герой України"
Герой України, громадський діяч Левко Лук’яненко назвав "абсолютним лицемірством" заяву Президента Віктора Януковича до Дня Соборності України щодо соборності і свободи українського народу. «Це абсолютне лицемірство. Президент Янукович, який, власне робить все для того, аби обмежити свободу, це ж ми бачимо по телевізору, коли весь час збільшується відсоток російськомовних передач, а українських зменшується, коли ми бачимо наступ на українську мову кругом... Гасло правильне, що для українського народу боротьба за права, свободу і незалежність – це основні духовні цінності, які ми пронесли через 7 століть – це звичайно так. Але в дійсності ми маємо щось інше», - заявив Лук’яненко в ефірі «5 каналу». http://www.youtube.com/watch?v=aNzr5...layer_embedded http://www.expres.ua/video/2013/01/23/80979 |
На абонентів Кучмастару чекає "пакращення"
Цитата:
|
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 20:08. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010