Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF

Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF (http://sat-prof.com.ua/index.php)
-   Спорт на SAT-TV (http://sat-prof.com.ua/forumdisplay.php?f=88)
-   -   Формула-1 (http://sat-prof.com.ua/showthread.php?t=972)

yyyyyhhh 20.03.2021 08:07

У темі 1 долучень
За підсумками передсезонних тестів Формули-1 в Бахрейні у Мерседеса виникли як проблеми з технікою, так і з керуванням машиною.

Пілот Льюїс Хемілтон вважає, що Ред Булл в першій гонці може бути попереду.

«Я не люблю тести, але це, напевно, вперше, коли нам не вистачило часу і я б не відмовився ще від декількох тестових днів».

«У нас ще багато роботи. Схоже, Мерседес зараз недостатньо швидкий. Але я вірю в команду, ми вже вибиралися з подібних складнощів».

«Ред Булл в цей раз підходить до сезону зовсім в іншому статусі», - вважає Хемілтон.

Сезон Ф-1 стартує 26 березня.

Sport.ua Telegram

yyyyyhhh 21.03.2021 08:56

У темі 1 долучень
сумками нинішніх тестів Формули-1 про силу команд можна зробити навіть менше висновків, ніж зазвичай після таких тестових сесій. Все через скорочення тестів до трьох днів, тоді як зазвичай пілоти мають 6-8 днів, щоб як слід випробувати нову техніку. Так що інформації буквально мінімум.

Мерседес і Ред Булл

Найбільшою подією за участю Мерседеса стали проблеми з коробкою передач в перший день. За словами представників команди, проблеми стали несподіванкою і коштували Валттері Боттасу третини від загального часу в боліді на тестах. В цілому, нічого страшного, і наступні два дні показали, що Мерседес в порядку, але будь-які труднощі домінуючої команди викликають ажіотаж. Напевно у Мерседеса залишається перевага, але реальне становище можна буде зрозуміти тільки в третій частині кваліфікації Гран-прі Бахрейну.

При цьому Льюїс Хемілтон і Валттері Боттас визнають, що у нової машини є проблеми із задньою частиною, яка веде себе непередбачувано в складних поворотах, і саме з цієї причини Хемілтон двічі вилітав з траси. Схоже було у Ред Булла в минулому сезоні.

У Ред Булла тестові дні пройшли якраз дуже стабільно і спокійно. Макс Ферстаппен і Серхіо Перес не прагнули показувати реальну швидкість, але і пілоти, і бос команди Крістіан Хорнер ледь приховували задоволення від темпу машини.

Журналісти Sky Sports, які були присутні на тестах, за підсумками трьох днів майже одноголосно сказали, що вперше за останні роки їх не здивує, якщо Макс Ферстаппен візьме поул і виграє першу гонку. Реальна оцінка або бажання, нарешті, побачити боротьбу з Мерседесом? Подивимося, але німецька команда безумовно провела тести не на своєму звичному рівні, а ось Ред Булл підготовчу роботу провів на відмінно.

Мерседес проїхав найменшу кількість кіл на тестах

Макларен - третя сила? Плюс Альпін і Альфа Таурі

Часто команди, які змінюють виробника моторів, не без проблем починають новий сезон. Однак Макларена це, схоже, не стосується. З новим мотором Мерседеса команда на відмінно провела триденну сесію, а експерти ставлять британців на 3-4 місце за швидкістю.

Не менш впевнено три дні провела команда Альпін Рено, де кілометри активно накручував Фернандо Алонсо. Журналісти з місця подій відзначають, що 39-річний пілот повернувся у відмінній формі і готовий показати себе в перший же сезон. Крім того, у Альпіна помітили багато цікавих аеродинамічних рішень. Не виключено, що французька команда при вдалому збігу обставин зможе боротися за подіуми.

Подив багатьох викликали результати Альфа Таурі. Молодші Бики показали стабільний темп і їзду без поломок. Особливо вразив молодий новачок Юкі Цунода, який відпрацював тести навіть більш впевнено, ніж досвідчений П'єр Гаслі. Буде весело, якщо Альфа Таурі виявиться на рівні або швидшою за Феррарі.

Що з Феррарі і Астон Мартін?

Феррарі за підсумками минулого сезону посіла 6-е місце Кубка конструкторів, а також мала найгірший мотор в чемпіонаті. Після такого провалу команда з ресурсами Скудерії повинна тільки прогресувати, але тести не показали нічого. Були дві серйозні поломки, в перший і третій дні, а в іншому спокійна робота Карлоса Сайнса і Шарля Леклера. Феррарі абсолютно не виділялася. Є підозри, що з завданням повернутися в топ-3 Кубка конструкторів команді не впоратися, з огляду на перспективи Макларена і Альпіна.

Багато в чому це ж стосується Астон Мартіна. Команда стала передостанньою за кількістю кіл, а проблеми з технікою виникали протягом усіх трьох днів. Себастьян Феттель явно не був в захваті від тестів, але Астон Мартін з мотором Мерседеса має всі шанси бути вище за Феррарі.

Шумахеру буде важко

Всім уболівальникам, що очікували повернення прізвища Шумахер в Формулу-1, не варто розраховувати на великі звершення Міка. Цілком ймовірно, що команда в сезоні не набере жодного очка. Хаас готується до повністю нового технічного регламенту 2022 року, тому на болід цього сезону, грубо кажучи, забили. Команда зробила мінімальні оновлення, щоб відповідати правилам поточного чемпіонату, але в іншому буде використовувати болід минулого року. І не збирається його покращувати протягом сезону.

Так що і Шумахеру, і Мазепіну розраховувати на потрапляння в топ-10 надзвичайно складно. Досить імовірно, що Хаас перехопить у Вільямса статус головного аутсайдера.

Sport.ua Telegram

yyyyyhhh 23.03.2021 07:13

У темі 1 долучень
7-разовий чемпіон світу Формули-1 Льюїс Хемілтон в шоу Netflix Drive to Survive розповів, чому в минулому сезоні так активно включився в рух проти расизму Black Lives Matter.

«Минулий рік був більше, ніж просто участь в гонках. Те, що сталося в США (Black Lives Matter), не залишило мені можливості мовчати. Кожен темношкірий хлопець в житті стикався з расизмом. Я стикався з цим багато разів. З 8 років, коли я брав участь в гонках на картах, я був єдиною темношкірою дитиною, і мені говорили, що я ніколи в житті нічого не досягну».

«Запитую себе, чому я зараз - єдиний темношкірий пілот в Ф-1? Чому тільки мені вдалося пробитися в Формулу-1 і досягти тут успіху».

«І цим потрібно користуватися. Якщо ти досяг успіху, то слід використовувати це і змінювати ситуацію. Буде дуже погано, якщо я виграв всі ці титули, але не використаю свій успіх, щоб домогтися змін (в боротьбі з расизмом)», - сказав Хемілтон.

yyyyyhhh 25.03.2021 14:49

У темі 1 долучень
Пілот Роман Грожан в шоу Netflix Drive to Survive розповів, як в минулому сезоні зумів пережити одну з найстрашніших аварій Формули-1 останніх років.

На трасі в Бахрейні болід вилетів в бар'єри, розколовся на дві частини і вибухнув.

«Сам по собі удар в бар'єр не був таким вже страшним для мене, хоча це дивно, адже було перевантаження 56G, тобто вага 3,9 тонн. Пам'ятаю, я відкрив очі, коли все зупинилося. Спробував вибратися і не зміг. Подумав, нічого страшного, хтось мене врятує. Потім тільки зрозумів, що зліва все жовте. Вогонь».

«Знову хотів вибратися, але нога застрягла. У цей момент подумав: «Ось і кінець». Почав ставити різні питання: «Яка частина тіла згорить першою», «Чи сильно боляче це буде».

«Практично прийняв, що я вже помер. Але потім включився інстинкт виживання. Засунув руку у вогонь, рукавичка і комбінезон почали плавитися, але мені було все одно».

«Вдалося вибратися. Через 2 хвилини 45 секунд», - сказав Грожан.

yyyyyhhh 26.03.2021 08:12

У темі 1 долучень
4-разовий чемпіон світу Формули-1 Себастьян Феттель після невдалого відрізка в Феррарі перебрався в Астон Мартін і ще розраховує боротися за чемпіонство.

«Я все ще досить швидкий і відчуваю в собі сили виграти 5 титул. Звичайно, якщо будуть відповідні умови».

«У минулому сезоні команда ледь не зайняла 3-е місце в Кубку конструкторів. Сподіваюся, в 2021 Астон Мартін буде ще сильнішим».

«Особисто до себе у мене дуже високі вимоги», - сказав Феттель.

Новий сезон Ф-1 стартує 26 березня в Бахрейні.

yyyyyhhh 27.03.2021 07:14

У темі 1 долучень
У нинішньому сезоні Формули-1 у команди Хаас два пілота-новачка - Мік Шумахер і Микита Мазепін. Бос команди Гюнтер Штайнер вважає, що між ними не найкращі відносини.

«Вони дуже різні за характером і безумовно не друзі. Вони разом не ходять відпочивати. Втім, вони і не повинні бути друзями».

«Мік трохи більше аналізує все, що пов'язано з Ф-1. І більш скромний», - вважає Штайнер.

Очікується, що команда Хаас в нинішньому сезоні буде аутсайдером.

yyyyyhhh 28.03.2021 09:01

У темі 1 долучень
Топ-10: Ферстаппен, Хемілтон, Боттас, Леклер, Гаслі, Ріккардо, Норріс, Сайнс, Алонсо, Стролл

Першу кваліфікацію сезону Формули-1 чекали навіть більше, ніж зазвичай. Все через Ред Булл, який активно натякав на реальну боротьбу з Мерседесом. Макс Ферстаппен був найшвидшим протягом всіх трьох практик.

У підсумку перший поул сезону-2021 взяв саме Ферстаппен! У вирішальній спробі Макс випередив Хемілтона на 0,4 секунди. Це досить багато. При цьому напарник Ферстаппена, Серхіо Перес, стартуватиме поза топ-10 і навряд чи в гонці допоможе боротися з Мерседесами.

Не можна не виділити Шарля Леклера, який підняв Феррарі в топ-4, випередивши Макларен. Непогану кваліфікацію видали Фернандо Алонсо і Ленс Стролл.

Відзначимо першу в кар'єрі кваліфікацію Ф-1 Міка Шумахера. Німець буде стартувати передостаннім, але дивуватися не доводиться, враховуючи болід Хааса. Хоча б вдалося випередити напарника.

yyyyyhhh 29.03.2021 08:30

У темі 1 долучень
За кілька кіл до кінця гонки в Бахрейні Макс Ферстаппен наздогнав Льюїса Хемілтона, проте британець втримав лідерство і виграв важку гонку.

В одному з моментів Ферстаппен обігнав суперника, але повністю виїхав за межі траси і був змушений повернути позицію.

yyyyyhhh 31.03.2021 11:43

У темі 1 долучень
Пілот Мерседеса Льюїс Хемілтон зумів здобути важку перемогу на Гран-прі Бахрейну, однак вважає, що конкурент Ред Булл краще готовий до сезону.

«Останні кола були жахливими. Я знав, що Макс Ферстаппен мене наздожене і буде боротьба. Вважав, що, швидше за все, не зможу утримати його позаду».

«Зараз можна сказати, що Ред Булл кращий за Мерседес. Вони краще виконали свою роботу взимку».

«Але мені подобається наша битва. Отримував задоволення від битви з ними», - сказав Хемілтон.

yyyyyhhh 02.04.2021 10:02

У темі 1 долучень
Ред Булл тут і готовий битися за титул

Перша гонка сезону Формули-1 вийшла не надто видовищною, але, в цілому, цікавою. Головне, що нам вдалося з'ясувати - це форма Ред Булла. Були великі побоювання, що на тестах Мерседес приховує свій реальний темп, а в гонці знову повернеться звична перевага німецької команди. Однак Ред Булл виграв кваліфікацію і зупинився за крок від перемоги в гонці.

Незважаючи на тріумф Хемілтона, який показав весь свій чемпіонський клас і явно був вимушений працювати більше ніж зазвичай, щоб фінішувати першим, у Ред Булла точно є невелика перевага за загальним темпом. Хемілтон заявив, що у Хонди також є перевага в потужності мотора, а концепт боліда Биків зараз виглядає краще.

З огляду на характеристики траси в Бахрейні, поки рано робити остаточні висновки, але, схоже, вперше за довгий час ми отримаємо реальну битву за титул між двома командами.

High-rake vs Low-rake. На що скаржаться Мерседес і Астон Мартін

Є дві базові концепції нинішніх болідів Формули-1: з високою задньою підвіскою (high-rake) і низькою (low-rake). Високо підняту задню частину машини тривалий час використовує Ред Булл, тоді як Мерседес і більша частина команд відають перевагу концепту низько посадженої машини. Останні сезони все говорило про перевагу low-rake концепції, однак перед чемпіонатом-2021 був дещо змінений регламент.

the-race.com

Команди були змушені змінити форму днища боліда, що вплинуло на всю аеродинаміку машини. І цей регламент більше підходить болідам з високо піднятою задньою частиною. Повідомляється, що взимку Мерседес намагався перейти на high-rake, але зробити це не вдалося. Льюїс Хемілтон після кваліфікації заявив, що новий регламент спрямований саме проти Мерседеса, бажаючи уповільнити домінуючу команду. Це ж повторює керівництво Астон Мартіна, що частково використовує техніку Мерседеса.

Незважаючи на реальне прискорення Ред Булла, Мерседес відстає зовсім трохи. Можна не сумніватися, що оновлення по ходу сезону будуть ключовими в битві за титул, і досвідчені інженери німецької команди напевно знайдуть, чим відповісти Бикам.

Макларен - третя сила

За підсумками Гран-прі Бахрейну стало зрозуміло, що Макларен сильно відстає від Ред Булла і Мерседеса. Помаранчеві боліди не в змозі тримати темп двох лідерів, але Макларен, схоже, все одно є третьою силою. У Бахрейні Ландо Норріс і Даніель Ріккардо фінішували 4-м і 7-м відповідно, демонструючи впевнену перевагу над Феррарі і іншими конкурентами.

На старті Шарль Леклер навіть підняв Феррарі в топ-3, але на довгій дистанції Скудерія все ж поступається Макларену в темпі. З урахуванням битви Ред Булла і Мерседеса, пілотам Макларена залишається мало місця для боротьби за подіум, але можна не сумніватися, що кілька разів в сезоні Норріс і Ріккардо все ж порадують своїх фанів фінішем в топ-3.

Альпін і Астон Мартін. Поки дуже не дуже

Очікувалося, що Астон Мартін і Альпін зможуть відразу влитися в щільну боротьбу серед великої кількості середняків. Точно очікувалося, що Астон Мартін виявиться швидшим за Феррарі і поруч з Маклареном. Однак зелені боліди не мали стабільного темпу, а Себастьян Феттель ніби не залишав Феррарі. У німця знову невдача в кваліфікації (старт останнім через штраф), а в гонці фініш поза топ-10 і ще один штраф за аварію з Естебаном Оконом. На цьому тлі молодий Ленс Стролл, який здобув 1 очко, виглядає позитивно. Але це не той темп, якого чекали від Астон Мартін.

Це ж стосується Альпін. Фернандо Алонсо на класі зумів вийти в третю частину кваліфікації, а в гонці тримався в топ-10, але був змушений зійти через технічні проблеми. Окон не мав потрібного темпу, а в кінці отримав удар від Феттеля. Чекаємо поліпшень від цих команд.

Sport.ua Telegram

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 12:14.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010