Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF

Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF (http://sat-prof.com.ua/index.php)
-   Спорт на SAT-TV (http://sat-prof.com.ua/forumdisplay.php?f=88)
-   -   ФК "КАРПАТИ" (http://sat-prof.com.ua/showthread.php?t=1414)

2vanya2 28.01.2012 14:49

Федецький: "Готовий вилетіти до Туреччини хоч зараз"

Футболіст "Карпат" Артем Федецький висловив готовність приєднатися до зборів основного складу команди в будь-яку хвилину:

- Я, незважаючи ні на що, готовий вилетіти до Туреччини хоч зараз, речі у мене зібрані. Я очікую, яке рішення знайдуть сторони.

- Артем, хвилює Вас зараз те, що перед Євро ви не маєте ігрової практики і тренуєтеся окремо від основного складу?
- Так, безумовно. Я, як і будь-який інший гравець мрію зіграти на чемпіонаті Європи. Я зараз чекаю розвитку подій.

- Чи був у Вас розмова з новим головним тренером "Карпат"?
- Повноцінного розмови не було, лише встигли перекинутися парою фраз перед відльотом команди до Туреччини. Я знаю, що тренер на мене розраховує, і це зараз головне.

- Якщо все ж доведеться підтримувати ігрову практику в дублі "Карпат", чи готові Ви до цього?
- Я професіонал, якщо скажуть грати, тоді буду.

2vanya2 29.01.2012 20:25

Михайлу Кополовцю – 28!

Сьогодні, 29 січня, день народження святкує один з найбільших улюбленців львівської торсиди Михайло Кополовець. Сподобався фанам він не лише через свої самовіддані дії на футбольному полі, але й через закарпатську щирість, неймовірні жарти, кумедний акцент і просто симпатичну усмішку. А ще Михайло – чесна людина і каже все, що думає. Це також заслуговує на повагу.

Зараз в кар’єрі Кополовця розпочинається новий етап. Команду очолив тренер, який і зробив з Михайла футболіста. Під керівництвом Володимира Шарана швидкий вінгер працював у «Закарпатті», ще до переїзду у Львів. Як тренер, так і футболіст розповідали, що про жодні блати чи панібратські стосунки не може бути і мови, однак у Михайла є шанс стабільніше грати в основі.

Стимулюватиме його до ще кращої роботи на тренуваннях не лише новий тренер, але й новий контракт, який Кополовець підписав з «Карпатами» напередодні вильоту до Туреччини.

Тож ФК «Карпати» та фанати команди щиро вітають Мішу з днем народження і зичать йому богатирського здоров’я, яскравих футбольних моментів і побільше сонячних днів.

Нехай щастить і многая літа!

BMW 30.01.2012 10:43

Карпати продали гравця у Перу

20-річний футболіст "Карпат" Герман Пачеко перейшов в "Юніон Комерс". Про це повідомляє офіційний сайт перуанської команди.

- Я півзахисник - шульга, потужний і швидкий, - так розрекламував свої якості Пачеко прес-службі свого нового клубу.

2vanya2 30.01.2012 15:20

2-го лютого до Львова прилетить бразильський універсал Даніло Авелар, який останні місяці провів у себе на батьківщині, відновлюючись від важкої травми. Нагадаємо, пошкодження гравець отримав буквально на рівному місці, у матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи проти ірландського «Сент-Патрікса».

Невдовзі після повернення Авелара до Львова з турецьких зборів повернеться уся команда. Гравець приєднається до партнерів, а характер та обсяг його роботи визначать лікарі з тренерським штабом. У будь-якому випадку Даніло полетить з «Карпатами» на другі турецькі збори.

У нинішньому чемпіонаті Даніло провів лише один поєдинок. Але цього йому виявилося достатньо для того, аби вразити ворота донецького «Шахтаря». Ще один матч бразилець провів у Лізі Європи.

2vanya2 30.01.2012 21:33

Кузьменок покинув розташування "Карпат"

Ігор Кузьменок,який був на перегляді в "Карпатах" приєднався до команди ФК "Гомель",що теж перебуває в Туреччині.

Дмитро Рекіш та Ігор Кузьменок приєдналися до ФК "Гомель" на зборі в Туреччині. Перспективи обох гравців проясняться в самий найближчий час. З першим вірогідний варіант підписання контракту, другий вже такої з клубом має. Переговори з "Карпатами" не ведуться, тому що велика ймовірність, що Ігор продовжить кар'єру в Гомелі.

Джерело: http://fcgomel.by

BMW 30.01.2012 21:43

Крістобаль відправився в оренду в іспанську Сегунду
Півзахисник "Карпат" Крістобаль Маркес Креспо підписав контракт з іспанським клубом "Ельче", який зараз веде боротьбу за вихід до елітного дивізіону.
За "Карпати", протягом останніх місяців, Крістобаль провів 12 матчів (7 у чемпіонаті, 4 у Лізі Європи, 1 у Кубку України), забив один м'яч у ворота "Металіста" та віддав одну гольову передачу, пише прес-служба клубу.

Однак "Карпати" не прощаються з колишнім футболістом "Вільярреала". Після закінчення терміну піврічної оренди буде вирішуватися подальша доля Крістобаля.

"Ельче" зможе викупити контракт гравця; в іншому випадку він повернеться до Львова.

2vanya2 31.01.2012 13:57

Як стало відомо, через погодні умови, трансляція матчу "Карпати"-"Динамо" Бухарест місцеві телекомпанії не покажуть.

Але адміністрація сайту спробує надати картинку з онлайн трансляції на нашому порталі...Слідкуйте за повідомленнями.

Також запланована трансляція по каналу "Футбол". Початок матчу о 15.15.

2vanya2 31.01.2012 15:14

На оглядини до ФК «Карпати» прибув молодий нападник (1989 року народження) словенського клубу «Цельє» Роман Безяк.

У своїй команді Роман є лідером і кращим бомбардиром. Причому кількість забитих ним голів збільшується з кожним роком. Скажімо, у сезоні 2009/10 він відзначився шість разів в 24-х матчах. Наступного року він забив 7 голів, скільки ж він провів за 19 матчів цього чемпіонату Словенії. У Романа сильний та точний удар, він також непогано грає головою. Переглянути його у дії можна буде вже сьогодні в матчі проти бухарестського «Динамо».

2vanya2 31.01.2012 17:40

Спаринг. "Карпати" - "Динамо"(Румунія) 2:0

Завдяки дублю Лукас "зелено-білі перемагають у другому товариському матчі в Туреччині.

"Карпати" - "Динамо"(Румунія) 2:0

Голи: Лукас, 67, 80.

"Карпати": Ільющенков (Тлумак, 46), Гірський (Петрівський, 60), Мілошевіч (Болохан, 46), Балажіц (Подоляк, 88), Ощипко, Мартинюк (Даушвілі, 46), Ткачук (Ерік, 46), Худоб’як (Озарків, 60), Кополовець (Лукас, 46), Батіста (Кас’ян, 46, Гудима, 80), Безяк (Черних, 60).

Попередження: Рус, 52, Моті, 73.

Вилучення: Моті, 77 (друге попередження).

2vanya2 01.02.2012 13:09

«Зелено-білі» в Туреччині. День 9-й

Доки ще всі футболісти «Карпат» спали, о 6-ій годині ранку прибуло поповнення. Це молодий воротар «левів» Роман Мисак повернувся з розташування молодіжної збірної України, яка брала участь в Кубку Співдружності, що проходив в Санкт-Петербурзі.

До Сіде гравець добирався через Київ, Стамбул і Анталію. Одразу ж після приїзду футболіст пішов відсипатися, відтак не брав участі в ранковому тренуванні.

Для решти ж карпатівців заняття було не настільки насичене, як зазвичай. В цей день львів’яни мали провести другий спаринг на турецьких зборах. Суперник – лідер румунського чемпіонату «Динамо» (Бухарест).

На гру команда виїхала о 13:20. Дорога до Белека, де і повинна була пройти гра, зайняла 50 хвилин. Відтак до стартового свистка залишалася ще добра година часу. Цим і скористався бразильський легіонер «Карпат» Ерік де Олівейра, який перед тим, як перевдягнутися і вийти на розминку, пішов поспілкуватися з... телетрансляторами.

Матч «Карпати» – «Динамо» транслювала румунська бригада телевізійників. Ерік, як виявляється, з ними вже давно знайомий, ще з чемпіонату Румунії, де виступав за «Газ-Метан». За кілька хвилин карпатівець переключається на розмову з іншою групою румунів – суперником львів’ян у сьогоднішньому матчі. В Еріка і там виявилося чимало знайомих. Навіть таких, з якими він виступав в одній команді.

«Крихту батьківщини» в підтрибунних приміщеннях місцевого стадіону віднайшов для себе і македонський воротар «зелено-білих» Мартін Богатінов. Там, при вході в зал, висить велика дошка з вимпелами різних клубів, які тут грали чи тренувалися. З поміж них голкіпер побачив і рідний йому клуб «Работнічкі», який і проклав теперішньому карпатівцю шлях у великий футбол.

Сам матч з «Динамо» проходив, як і попередній спаринг «Карпат» з «Ягеллонією», за сильного вітру. Що цікаво, як і в матчі з поляками, м’ячі влітали лише у ті ворота, в які б, здавалося, важче забити – проти вітру.

Після гри румунські футболісти в роздягальню зайшли лише, щоб забрати речі. Ніхто з них не приймав душ і навіть не перевдягався. Як вийшли з поля – так і зайшли в автобус...

2vanya2 01.02.2012 17:38

Гладкий може перейти в "Карпати"?

Нападник "Дніпра" Олександр Гладкий може поповнити склад львівських "Карпат".

Гравець після того, як перестав бути необхідний у Дніпропетровську перебуває у пошуках нової команди і веде перемовини з декількома українським клубами, серед яких є і львівські "Карпати".

Нагадаємо, Гладкий не попав у список гравців, які відправилися на перший збір команди Хуанде Рамоса, а генеральний директор "Дніпра" Андрій Стеценко повідомив, що Олександр скоро перейде в іншу команду.

2vanya2 01.02.2012 23:24

Деякі гравці "Карпат" будуть грати у ФК "Львів"

Футбольний клуб Львів у другій частині чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги гратиме на стадіоні "Україна".

Про це на прес-конференції розповів президент клубу Ярослав Грисьо.

"У нас є домовленість з клубом "Карпати" про суборенду стадіону "Україна". Її ціну будемо ще обговорювати. Також є домовленість з "Карпатами" та стрийською "Скалою" про те, що деякі гравці цих команд, які є не на виду у цих клубах і мають недостатньо ігрової практики, гратимуть у нас", - сказав Ярослав Грисьо.

2vanya2 02.02.2012 10:46

Молодіжна команда «Карпат» сьогодні зіграє свій другий спаринг зимового міжсезоння. Суперником найближчого резерву «зелено-білих» буде першолігова «Говерла-Закарпаття» з Ужгорода. Гра на полі ГСК «Камелот» розпочнеться о 14:00.

Лише вчора підопічні Андрія Сапуги та Олександра Чижевського прибули до Закарпаття, де проведуть другий етап підготовки до заключних десяти турів першості України сезону 2011/2012. Упродовж десяти днів команда працюватиме в режимі дворазових тренувань на базі готельно-спортивного комплексу «Камелот», що знаходиться в селі Кам’яниця. У розпорядженні «зелено-білих» два поля стандартних розмірів (одне з штучним покриттям, інше з травяним газоном), тренажерний та ігровий зали, а також басейн і сауна, масажні кімнати.

Окрім того в планах карпатівців і три контрольних спаринги. Перший з них відбудеться вже сьогодні. А суперник у наших хлопців буде більш ніж серйозний – ужгородська «Говерла-Закарпаття», команда, яка по завершенні осінньої частини чемпіонату України серед клубів Першої ліги займає друге місце і має відмінні шанси на повернення до Прем’єр-ліги. При цьому підопічні Олександра Севідова від лідера, запорізького «Металурга», відстають лише на один пункт, а «Арсенал» з Білої Церкви, який йде третім, випереджають на сім очок. У 21-му матчі закарпатці отримали 16 перемог, двічі зіграли внічию і зазнали трьох поразок. Різниця м’ячів 34–11.

Цікаво, що коли для молодіжки «Карпат» сьогоднішній день є лише другим в програмі тренувального збору в ГСК «Камелот», то для «Говерли-Закарпаття» – передостаннім. Ужгородці завтра закінчують другий етап підготовки, який розпочали 23-го січня. Перед тим, з 12-го по 20-те січня команда працювала на базі сторожницького готелю «Янтар». А 8-го лютого провідна команда Закарпаття відправляється на двотижневий збір до турецької Анталії.

Зазначимо, що для нашої команди сьогоднішній спаринг буде другим нинішньої зими. Карпатівська молодь минулої суботи розійшлася миром (1:1) з друголіговою «Скалою» зі Стрия. В складі «зелено-білих» гол забив центрфорвард Юрій Козел, а гол у відповідь суперник провів на останній хвилині гри.

Натомість підопічні Олександра Севідова зіграли вже два товариських поєдинки. 19-го січня в грі з молодіжним складом луцької «Волині» на штучному полі ГСК «Камелот» було зафіксовано нічию – 1:1. У закарпатців влучним ударом відзначився Антон Муховиков на 25-ій хвилині, а за сім хвилин волиняни відігралися.

Другим спаринг-партнером «Говерли-Закарпаття» в товариській грі, яка відбулася минулого понеділка на полі того ж таки ГСК «Камелот», був МФК «Земплін» (Міхаловце), клуб Першої ліги чемпіонату Словаччини. Цього разу «ведмеді» завдяки голам вище згаданого Антона Муховикова та грузинського легіонера Лаші Джакобії (з пенальті) здобули перемогу з мінімальним рахунком 2:1. Зазначимо, що в складі «Говерли-Закарпаття» всі 90 хвилин на лівому фланзі оборони відіграв добре знаний вболівальникам «Карпат» Андрій Сагайдак.

2vanya2 02.02.2012 15:43

Зеньов повернеться весною – естонські ЗМІ

Нападник "Карпат" та збірної Естонії Сергій Зеньов успішно відновлюється після операції на коліні, що її гравцю зробили в минулому році.

Про теперішній стан справ форвард розповів виданню Õhtuleht, пише сайт "Карпат".

"Я вже беру участь в тренуваннях. Бігаю, виконую інші вправи. Єдине, чого мені поки не варто робити – це доторкатися до м’яча. Думаю, що за два тижні зможу відновити тренування з м’ячем" – розповів футболіст.

Прогнозувати, коли ж він зможе повернутися на поле Зеньов не став, але в "Карпатах" сподіваються, що вже весною він буде готовий. Серйозну травму футболіст отримав в кінці жовтня, у матчі чемпіонату України проти "Дніпра". Вже на 14-й хвилині Сергія довелося змінювати.

"Я біг за м’ячем, виставив ногу вперед і тут у мене "вилетіло" коліно", – розповів гравець кореспонденту портала rus.err.ee.

Нагадаємо, що Сергій Зеньов захищає кольори "Карпат" з 2008 року.

2vanya2 03.02.2012 11:49

Після двох перемог, здобутих над польською «Ягеллонією» та над румунським «Динамо», львівські «Карпати» готуються до чергового спарингу.

Цього разу їхнім суперником буде один із аутсайдерів російської Прем’єр-ліги – «Спартак» з Нальчика.

Матч проти «Карпат» буде першим для «Спартака» на других турецьких зборах. За словами головного тренера команди, проти львів’ян вони гратимуть двома складами, кожному з яких в розпорядження нададуть по тайму.

Матч розпочнеться о 15:00 за київським часом.

2vanya2 03.02.2012 21:14

Спаринг. "Карпати" – "Спартак" (Нальчик) – 2:0

Перегравши "Спартак"(Нальчик) з рахунком 2:0 "Карпати" завершили перший збір у Туреччині.

«КАРПАТИ»: Богатінов (Мисак, 46), Гірський, Балажіц, Болохан (Подоляк, 88), Ощипко (Костевич, 88), Даушвілі, Ткачук (Озарків, 57), Ерік (Мартинюк, 46), Лукас (Черних, 67), Безяк (Гудима, 57), Касьян (Кополовець, 46).

Тренер – Володимир Шаран.

Голи: Касьян, 25, Черних, 90.

Нереалізований пенальті: Сірадзе, 31 (воротар).

Попередження: Богатінов, 30, Даушвілі, 43, Гудима, 77, Черних, 80 – Голіч, 19, Абазов, 51.

2vanya2 03.02.2012 21:15

Гравець львівських "Карпат" та національної збірної України Артем Федецький в інтерв’ю сайту "ФУТБОЛ 24" розповів про власну підготовку до сезону. Нагадаємо, футболіст через суперечку із керівництвом клубу тренується із дублем.

- Артеме, мабуть, не звично в цей період тренуватися в засніженій Україні? Зазвичай, ви в цей час перебуваєте в Туреччині, Іспанії…
- Звісно, в цей час раніше працював в теплих країнах з м’ячем, над тактикою. А зараз обставини склалися так, що змушений залишитися в Україні. Погодні умови не сприяють хорошій підготовці. Але нічого не вдієш, потрібно призвичаюватися.

- Ви увесь цей час тренувалися із дублем "Карпат"?
- Не увесь. Медики не рекомендують мені тренуватися на штучних полях. Лікарі "Карпат" та "Шахтаря" знають про це.

- Тож, ви більше бігаєте і менше працюєте з м’ячем?
- Так, виконую бігові вправи, покращую дистанційну швидкість. З м’ячем, хоча і менше, але все-таки працюю. Синтетика жорстка, має специфічне щеплення зі взуттям. При роботі на штучному покритті у мене можуть статися рецидиви старих травм. Тому, обмежую такі тренування.

- При такій роботі можна бодай наблизитися до оптимальних кондицій?
- Набігав багато кілометрів, тому фізично я готовий доволі добре. Ставлюся самокритично до своєї підготовки. Звісно, було би більше користі, якби я працював разом з командою, мені ж потрібна ігрова практика. Але це таке, в цій ситуації добре, що у фізичному плані почуваюся впевнено.

- Артеме, не має відчуття, що зараз під загрозою є ваша участь в Євро-2012?
- Безумовно, такі відчуття є. У мене була давня мрія – потрапити у національну збірну. Вона реалізувалася. Отримав виклик у збірну, виступаючи за "Карпати". Львівський клуб, вважаю, для мене багато чого зробив. Водночас, я теж зробив достатньо багато для "Карпат". Бували ігри, які доводилося проводити з температурою, інколи доводилося роботи свою роботу на уколах. Ніколи не шукав відмовок для того, щоби не виконувати свої обов’язки. Можна сказати, "вмирав" на полі заради команди, клубу, львівських уболівальників. Зараз не приємно, що "Карпати" дали мені шанс грати в збірній, а зараз його можуть забрати. Кожен футболіст мріє зіграти на чемпіонаті Європи. Прикро, що зараз можу втратити місце у збірній. Я, як і раніше, виконую свої обов’язки. Тому мені не зрозуміло, чому я опинився в дублі. Спортивний режим не порушую, вимоги у спортивному плані до себе не понижую. Такого не було і не може бути. Тому, для мене ця ситуація є дивною і не зрозумілою. Але я буду виконувати свої професійні обов’язки до кінця, щоби не сталося, я повинен залишатися професіоналом.

- Взагалі, ситуація хоч якось зрушилася із мертвої точки? Володієте інформацією про перебіг переговорів "Шахтаря" з "Карпатами"?
- Мені нічого не відомо. Якщо я і далі в дублі, значить нічого не змінилося. Навіть не знаю, як далі розвиватиметься ситуація. В неділю "Карпати" повернуться із Туреччини. У хлопців буде кілька вихідних, а потім вони знову полетять на збори. Що ж буде зі мною, я не знаю. Працюю з дублем. Для мене ця ситуація не приємна, але у будь-якому випадку повинен виконувати свої обов’язки. Не хотів би, щоби хтось подумав, що в мене є претензії до керівництва "Карпат". Просто мені не зрозуміло чому я тренуюся з дублем, а не з основою.

2vanya2 05.02.2012 13:26

Роман Данкович та Павло Гордійчук другу частину сезону можуть провести на правах оренди у ФК "Львові".

Також у стані "Львова" до нового сезону готуються гравці, які першу частину чемпіонату провели в оренді у івано-франківському "Прикарпатті" - Ігор Ільчишин, Ярослав Куцяба, Олексій Омельченко, Іван Піцан, Олександр Яремчук

"ФК «Львів», то є хороша ланка для виходу наверх – до «Карпат» і якщо «Карпати» не будуть мати можливість десь щоб себе реалізували в основному складі то нехай, якщо буде хороша співпраця, то нехай пограють, і я думаю, що Володі Шарану буде приємно подивитися тут у Львові на своїх гравців, як вони викладаються, чим просто кудись віддавати в оренду.", - сказав новий тренер "Львова" Володимир Журавчак.

2vanya2 06.02.2012 09:19

Молодь львівських "Карпат", яка перебуває на тренувальному зборі на Закарпатті завтра проведе свій другий товариський матч.

Суперником "зелено-білих" буде чемпіон Закарпатської області, учасник розіграшу Кубка України "Берегвідейк" з Берегового.

Матч розпочнеться о 13:00 на полі стадіону "Камелот".

2vanya2 06.02.2012 18:24

На офіційному сайті клубу розпочалося нове голосування. Уболівальникам пропонують відповісти на запитання: «Хто, на вашу думку, має захищати ворота «Карпат» в другій частині сезону?».

Відвідувачам сайту запропоновано чотири варіанти – Андрій Тлумак, Мартін Богатінов, Роман Мисак та Олександр Ільющенков. Наразі 43% опитаних висловилися за те, щоб ворота захищав македонець Мартін Богатінов. Чверть респондентів ставлять на молодого і талановитого Олександра Ільющенкова, навіть попри те, що Сашко не зіграв за «Карпати» жодної секунди в офіційних поєдинках. 20% уболівальників вважають, що на воротах має стояти найдосвідченіший гравець команди, тобто Андрій Тлумак. Нарешті, 12% хочуть бачити у воротах талановитого Романа Мисака, який минулий рік провів в оренді, але вже встиг засвітитися у складі молодіжної збірної України. Голосування на сайті триває!

2vanya2 07.02.2012 13:38

"Карпати"(м) - "Берегвідейк" 1:2.
http://karpaty-lviv.at.ua/_nw/43/97271058.jpg
Молодіжка львівських "Карпат" провела перший товариський матч на зборах. Суперником "зелено-білих" був чинний чемпіон Закарпатської області "Берегвідейк" з Берегового. Гра відбулася у форматі два тайми по 40 хвилин.

"Карпати"(м) - "Берегвідейк" 1:2

Гол: Пучковський, 54 - ?, ?.

"Карпати"(м): Лазарський (Нагірний, 41), Березовий, Вільчинський (Покладок, 41; Яструб, 64), Жовтюк, Савченко (Маркович, 55), Чачуа (Шопота, 52), Білий, Страшкевич (Поручинський, 41; Ахолія, 55), Загідулін (Павлов, 41; Дзядикевич, 64), Козел (Пучковський, 41; Завійський, 64), Семчук (Ботвинник, 41).

2vanya2 07.02.2012 17:38

Журавчак: "Ми вдячні "Карпатам" за допомогу"
http://karpaty-lviv.at.ua/_nw/43/00136416.jpg
Головний тренер "Львова" Володимир Журачак у телепередачі "Євро-2012. Шлях до успіху" висловив подяку львівським "Карпатам" за орендованих гравців.

"Ми вдячні "Карпатам" за допомогу, хоча не відомо, чи ті гравці, яких вони нам нададуть, дозволять нам втриматись в Першій лізі.", - сказав тренер.

Нагадаємо, зараз на перегляді у ФК "Львів" перебувають гравці молодіжного складу Роман Данкович і Павло Гордійчукта та футболісти, які останні півроку виступали на правах оренди в івано-франківському "Прикарпатті" - Ігор Ільчишин, Ярослав Куцяба, Олексій Омельченко, Іван Піцан, Олександр Яремчук.

2vanya2 07.02.2012 19:46

В рамках тренувального збору в сусідньому Закарпатті молодіжна команда «Карпат» провела свій другий спаринг. Суперником підопічних Андрія Сапуги та Олександра Чижевського був чинний чемпіон Закарпатської області та учасник 1/16 фіналу Кубка України поточного сезону «Берегвідейк» з Берегового.

Гру, яка відбулася у форматі два тайми по 40 хвилин, дубль «Карпат» провів у такому складі: Лазарський (Нагірний, 41) – Березовий, Вільчинський (Покладок, 41; Яструб, 64), Жовтюк, Савченко (Маркович, 55) – Чачуа (Шопота, 52), Білий, Страшкевич (Поручинський, 41; Ахолія, 55) – Загідулін (Павлов, 41; Дзядикевич, 64), Козел (Пучковський, 41; Завійський, 64), Семчук (Ботвинник, 41).

Грати командам довелося у морозну погоду – термометр опустився нижче «0» на вісім одиниць. Тим не менше штучне поле готельно-спортивного комплексу «Камелот» у селі Кам’яниця було у непоганому стані і в принципі дозволило командам продемонструвати цікавий футбол.

Перший тайм загалом пройшов у рівній боротьбі. Карпатівцям в цілому давався контроль м’яча і вони створили три по-справжньому небезпечних моменти біля воріт господарів. А найкращу нагоду відкрити рахунок мав Загідулін, який не влучив в порожні ворота після флангового прострілу Семчука. Дві нагоди забити мав і «Берегвідейк». Причому обидва рази команда з Берегового створювала гостроту у володіннях Лазарського після стандартів, але карпатівці зуміли залишити свої ворота в недоторканності. Тож на перерву команди пішли за нічийного рахунку – 0:0.

Значно результативніше суперники відіграли другий тайм. Рахунок відкрили «Карпати»: Ботвинник виконав простріл з флангу, Павлов закривав дальню стійку, а Пучковський був напроворнішим на добиванні – 1:0. Трапилося це на 54-ій хвилині. А за 13 хвилин Березовий порушив правила у власному карному майданчику і арбітр вказав на точку. Втім, Нагірний впорався з ударом з 11-метрової позначки. Однак захисники «зелено-білих» не встигли підстрахувати свого кіпера і на добиванні першим був гравець «Берегвідейка» – 1:1.

Невдало зіграла оборона карпатівців і на 73-ій хвилині, коли дозволила закарпатцям довести атаку до взяття своїх воріт – 1:2. З таким рахунком гра і закінчилася. Хоча на останній хвилині матчу «зелено-білі» мали чудову нагоду врятувати гру. Ботвинник з лівого флангу вирізав круглого на Завійського і нападник юнацької збірної України пробив у дотик – м’яч пройшов у лічених сантиметрах від стійки.

Додамо, що свій заключний спаринг на зборах у Закарпатті молодіжка «Карпат» проведе у п’ятницю, 10-го лютого. Суперник – ще один учасник чемпіонату Закарпатської області ФК «Середнє».

karpinets2710 08.02.2012 10:42

Шаран вирішить все з Федецьким до неділі
http://ua-gol.com/content/images/new...2868965538.jpg
Доля захисника львівських «Карпат» Артема Федецького повинна вирішитися протягом найближчих днів. Про це повідомив головний тренер «зелено-білих» Володимир Шаран.

Нагадаємо, через суперечку між «Карпатами» і «Шахтарем», якому належать трансферні права на футболіста Федецький тренується з дублем львів'ян (таке було рішення «Карпат» у відповідь на небажання захисника підписувати новий контракт з клубом).

«У понеділок я розмовляв з Артемом по телефону, і думаю, що все має прояснитися до нашого від'їзду до Туреччини, на заключний міжсезонний збір», - цитує Шарана «КОМАНДА».

Додамо, що від'їзд «Карпат» на згаданий наставником збір запланований на найближчу неділю, 12-е лютого.

karpinets2710 08.02.2012 10:44

Карпати: 4 спаринги на других зборах
http://ua-gol.com/content/images/new...2865603490.jpg
Другі турецькі збори розпочнуться для «Карпат» 12-го лютого. Команда поселиться в елітному готелі Selin Kamelya, що розташований в селищі Чолакли, поблизу містечка Манавгат. Від туристично-історичного центру міста Сіде відстань становить 8 кілометрів, а від аеропорту Анталії – 55 кілометрів.

Готель відповідатиме всім вимогам «Карпат». Зокрема, на території розташований спа-центр (площа 1000 квадратних метрів). До послуг гравців турецкий хамам (баня), 2 сауни, джакузі, великий фітнес-центр, критий басейн з підігрівом. Для зустрічей з тренерами та керівництвом обладнаний великий конференц-зал. Окрім цього, що дуже важливо, готель володіє футбольними полями, розміщеними просто на узбережжі. Три поля з натуральним покриттям обладнані системою нічного світла, дренажем та захисною сіткою. Розмір полів 65х100, 70х95 та 48х90 метрів.

На других зборах «Карпати» запланували провести чотири спаринги. Першим суперником буде срібний призер чемпіонату Угорщини клуб «Пакш» з одноіменного міста. Зараз «Пакш» виступає не так сильно – восьме місце після 17-и зіграних турів. Через три дні, 18-го лютого, на «зелено-білих» чекає маріупольський «Іллічівець». 20 лютого «Карпати» зіграють проти чемпіона та лідера чемпіонату Латвії «Вентспілса», а за чотири дні проти полтавської «Ворскли». Що цікаво – підопічні Миколи Павлова також проживають у готелі Selin Kamelya.

Також варто зазначити, що на попередніх зборах «Карпати» не грали проти українських команд, за винятком минулорічного турніру Copa del Sol, коли в фіналі перемогли донецький «Шахтар». Цього разу «зелено-білі» проведуть спаринги проти добре знайомих команд. Жодних секретів тренери не матимуть – та воно й ні до чого, «Карпати» вже зіграли в чемпіонаті і з азовцями, і з полтавчанами.

Закінчиться збір у Туреччині для «Карпат» 26 лютого. Команда повернеться до Львова і готуватиметься до матчу проти «Зорі».

2vanya2 08.02.2012 12:28

Сьогодні «Карпати» поновлюють тренування. Тим самим підопічні Володимира Шарана розпочинають третій етап підготовки до весняної частини сезону 2011/2012, упродовж якої на них чекає заключна третина національного чемпіонату та участь в розіграші Кубка України.

Минулої неділі карпатівці повернулися додому з турецької Анталії, з перших тренувальних зборів поточного зимового міжсезоння. Головний тренер «зелено-білих» Володимир Шаран надав своїм підопічним два вихідних. А вже сьогодні команда збереться на клубній базі в Брюховичах і поновить тренування.

У Львові карпатівці займатимуться упродовж чотирьох днів. За попередньою інформацією, головним чином планується робота з м’ячами. Ймовірно, що тренування будуть проходити на полі стадіону «Україна». А от контрольних спарингів тренерський штаб «Карпат» на ці дні не планує. Зате їх буде аж чотири на другому навчально-тренувальному зборі, який, як і перший, команда проведе в турецькій Анталії.

До Туреччини «зелено-білі» вилетять у неділю, 12-го лютого, по обіді. На місце дислокації команда прибуде ввечері, а з наступного дня розпочне працювати у режимі дворазових тренувань. Контрольні спаринги заплановано на 15-е, 18-е, 20-е і 24-те лютого. Суперниками карпатівців будуть відповідно угорський «Пакш», маріупольський «Іллічівець», латвійський «Вентспілс» та полтавська «Ворскла».

Додому «Карпати» повернуться в неділю, 26-го лютого, і вже у Львові будуть безпосередньо готуватися до першого офіційного матчу у 2012 році. Нагадаємо, це буде гостьовий поєдинок 21-го туру Прем’єр-ліги проти луганської «Зорі», який відбудеться у суботу, 3-го березня.

2vanya2 08.02.2012 14:02

Про те, як проходили перші збори «Карпат» в Туреччині, розповів півзахисник Михайло Кополовець, який у міжсезоння цілком міг перейти в «Чорноморець».

–Перед від’їздом до Туреччини ви підписали з «Карпатами» новий контракт. Це рішення стало результатом бесіди з президентом клубу?
– В принципі, так. Я поговорив з Петром Петровичем, після чого ми прийняли рішення, що я залишуся в «Карпатах».

–І умови контракту у вас покращилися.
– Не без цього. Зате я поставив крапку в розмовах про те, що можу кудись піти. Під час відпустки стільки всього прочитав про себе в Інтернеті... Тепер сподіваюся, що закінчу кар’єру саме в «Карпатах».

–Як в цілому пройшли збори?
– Відмінно. Ми непогано потренувалися, хоча перші дні дуже заважали дощі. Але потім погода покращилася. До речі, головний тренер приєднався до команди лише на
четвертий день, і з цього моменту змінився тренувальний процес, почалися серйозні навантаження. Також не можу не відзначити, що в колективі була хороша атмосфера – під час зборів відразу троє гравців відзначали день народження.

–На чому тренерський штаб акцентував увагу більше – на фізичних і бігових вправах або роботі з м’ячем?
– Звичайно, на фізиці. Перший збір – він завжди такий.

–Чи траплялося, що у вас чи, може, в інших гравців під час тренувань вже просто не залишалося сил продовжувати бігти?
– Таких вже жорстоких навантажень у нас не було. У нашому тренерському штабі працюють професіонали: якщо бачили, що гравці втомилися, то знижували навантаження, тому що це до ушкоджень може привести. Після виснажливих тренувань завжди була пауза, щоб ми могли відновитися. Тренери, які на зборах заганяють футболістів, коли до роботи з м’ячем потрібно було пробігти 300 кілометрів, – це вчорашній день. Сучасні наставники недавно закінчили грати у футбол, їм, на відміну від тих, хто зав’язав з виступами сто років тому, нескладно зрозуміти гравців, і вони знають, що їм потрібно. У нас тренер саме такий.

–Що змінилося з приходом Володимира Шарана?
– Перш за все – ставлення гравців до роботи. Раніше була деяка невизначеність, оскільки командою керував виконуючий обов’язки головного тренера Павло Кучеров. Але тепер всі хочуть довести новому наставникові, що заслуговують грати в основному складі.

–Який матч на зборах був найбільш важким?
– Сподобався «Спартак» з Нальчика. Видно, що рівень цієї команди в кращу сторону відрізняється від інших. Але нам вдалося їх переграти: «Карпати» росіянам ні в чому не поступалися, і навіть перевершували. Правда, «Спартак» приїхав до Туреччини всього за день до гри з нами, на поле гравці вийшли, практично з літака, тому ми мали невелику перевагу.

–Дуже добре в контрольних поєдинках проявили себе Лукас і Ерік. Результативна гра бразильця, який провів восени всього одну гру в основному складі, вас не здивувала?
– В перший час Ерік був не зовсім готовий грати, тому тренери, напевно, і вирішили не кидати його відразу в бій. Але зараз вони з Лукасом дійсно дуже непогано взаємодіють. Обидва футболісти перебувають у непоганій формі, і я сподіваюся, що навесні
вони будуть забивати не рідше. Але, з іншого боку, збори – зборами, а все буде видно навесні. Он, фанати пишуть на форумах, що Міша тільки на зборах і забиває, а в чемпіонаті мовчить. Так що тепер я роблю навпаки: нехай зараз забивають Ерік і Лукас, а в офіційних матчах – Кополовець. Це я жартую, звичайно ж (сміється).

–Ви вже далеко не вперше тренуєтеся в Антальї. Чи з’явилися у вас якісь улюблені місця?
– Улюблене місце – футбольне поле. Особливо ж ніхто нікуди не ходить, оскільки тренування йде за тренуванням. Можемо хіба що на берег моря сходити, подихати повітрям. Одного разу я навіть вирішив скупатися.

-Де більше сподобалося проводити збори – в Іспанії або Туреччині?
– В Іспанії, мабуть, було краще. Там, як мінімум, погода не заважала.

–Як вирішили провести час між двома зборами?
– Планую покататися на снігоході. У нас тут, у Львові, дороги замело, всі повзуть на автомобілях, а я – на снігоході. Якщо побачать на вулиці, то нехай знають, що їде Кополовець (сміється). До того ж я загубив водійські права, а для керування снігоходом вони не потрібні.

2vanya2 08.02.2012 19:51

Дві великі валізи і ще одна менша. Усі речі дбайливо спаковані мамою. Щоб синові було комфортніше, між іншим в валізі лежать пакети бразильської квасолі та спеції до барбекю. Без них не може уявити життя жоден бразилець. Зрештою, бразильці не мислять свого існування і без теплого сонця, але іноді доводиться мати справу і з морозами. Як-от Даніло Авелар – ще вчора він милувався рідними краєвидами, а вже зараз ошелешено стоїть у львівському аеропорту і мерзне...

–Починати розмову про погоду якось несолідно, але зараз можна зробити виняток...
– Це катастрофа! Це просто дико і нереально. Зараз в Бразилії плюс тридцять. Сонечко, тепло. А тут скільки? Мінус 25? Я в шоці... Думаю, щонайменше, знадобиться тиждень, аби звикнути до такої погоди. Останні чотири місяці я провів в Бразилії, тому мушу насамперед психологічно змиритися з погодою за вікном. Це буде непросто, але все ж я приїхав і готовий до роботи.

–Здається, минулого року також не було тепло, коли «Карпати» закінчували сезон матчами в Лізі Європи.
– Все одно це не до порівняння. Скільки було в Дортмунді, коли ми грали проти «Боруссії»? Здається, -15. Але справа тут в іншому. Тоді я грав, був на ходу і потрохи звикав до такої погоди. А зараз що? Різниця температур становить 55 градусів. Я ще ніколи не відчував на собі такий холод. Страшно надвір вийти (сміється).

–Які в тебе плани на найближче майбутнє?
– Матиму розмову з клубною адміністрацією та лікарями. Вони введуть мене в курс справ і скажуть, що я маю робити. Думаю, ще трохи попрацюємо над моїм коліном, долікуємо його. Я вже хочу якомога швидше почати повноцінні тренування і грати. Зараз це те, чого я прагну.

–Розкажи про бразильську реабілітацію?
– Чотири місяці я був в Сан-Пауло, у клубі «Корінтіанс». Зі мною працювали кращі фізіо-терапевти світу – вони допомагали Роналдо, Кака та іншим бразильським зіркам. Щодня я проходив курси терапії, багато рухався. І невдовзі почав відчувати, що мені стає краще.

–Як ти зараз почуваєшся?
– Коли мені зробили операцію, німецькі лікарі сказали, що після хірургічного втручання про футбол треба забути на 5-6 місяців. Зараз після операції пройшло 4 місяці та один тиждень. Це означає, що вже невдовзі, може за місяць, якщо все буде добре, я зможу працювати в загальній групі. Можу сказати, що зараз я готовий на 80%. Але розумію, що мені треба ще трохи працювати з лікарями, а не з м’ячем. Я готовий на це піти, бо дуже хочу грати.

–У «Карпатах» ти грав зліва в обороні і в центрі поля. Зараз ці місця, можна сказати, зайняті...
– Мені байдуже. Я просто хочу грати, і позиція для мене значення не має. Так багато хто говорить, але я справді зможу зіграти і справа в обороні, і на фланзі атаки. Готовий грати там, де скаже мені головний тренер, і забути, що мої улюблені місця зліва та в центрі.

–Можливо, тобі не буде дуже приємно відповідати на це питання, але все ж, після стількох місяців ти зрозумів, як травмувався?
– Трохи смішно, але до останнього часу я не бачив відео, на якому отримую травму. Я не хотів його дивитися. Чому? Мабуть, боявся. Навіть думати про це боявся. І от нещодавно мій батько каже: «Подивися це відео». Я відмовлявся, але він мене переконав. Правда, і після цього я не зрозумів, що ж відбулося. Я біг, за мною був захисник, і от я вже впав. Після цього виставив відео в фейс-бук, а коли його переглянули мої друзі, то сказали, що на легке вечірнє кіно воно явно не тягне. Взагалі, в душі відбувається щось незрозуміле, коли ти бачиш, як отримуєш найважчу травму в своєму житті. Тобі треба зрозуміти, що мінімум на півроку зупиняється твоє футбольне життя. Але це все вже в минулому. Я забув усе погане і зараз щасливий, що перебуваю в своїй команді. Бо в Бразилії я працював тільки в залі, не доторкався до м’яча. Тут, я сподіваюся, у мене буде більше можливостей.

–Що ти знаєш про останні зміни в команді?
– Та все знаю... Єдине, не завжди мав можливість переглядати матчі в прямому ефірі. Але згодом усе переглядав і після ігор спілкувався з Еріком та Батістою. Вони проводили для мене детальний аналіз матчів чи розповідали про останні новини.

–Батіста – зрозуміло. А як ти з Еріком познайомився. Ви ж, здається, в «Карпатах» ще не перетиналися...
– Взагалі-то перетиналися. Було це рік тому, коли я збирався їхати в «Шальке». Якраз тоді в «Карпати» приїхав Ерік і був тут п’ять днів. Так ми і познайомилися. З ним дуже легко спілкуватися, він дуже смішний і «крейзі». А ще Ерік – добряк.

–Що скажеш про його стиль гри?
– Коли я вперше його побачив, то зрозумів, що Ерік інший. В нього особлива будова тіла. Я пам’ятаю, що він тоді хвилювався, не знав, чи зможе заграти в такій команді. Але ми з Батістою його підтримали. Ми сказали: «Чекай, не хвилюйся, ти добре граєш в футбол. Скоро всі це побачать. Ти будеш щасливий в «Карпатах», а «Карпати» радітимуть, що придбали такого гравця, як ти». І він повірив в наші слова, хоч для того, аби про себе заявити, йому довелося чекати майже рік. І взагалі, у мене є переконання, що Ерік стане кращим гравцем в Україні. Я в це вірю.

–Після певних змін в команді з’являться нові номери. Ти б не хотів змінити свій 89-ий на щось коротше?
– Ні, не буду нічого змінювати. 89-ий це рік мого народження. З цим номером мені комфортно в «Карпатах». І мені щастило до пори до часу. Скажімо, у першому ж сезоні я відіграв найбільше матчів в команді, потім пограв в «Шальке». Все складалося добре і торік. Вийшов проти «Шахтаря», одразу ж забив гол. А потім був матч проти «Сент-Патрікса», про який я хочу забути. Але таким є футбольне життя. Колись ти на висоті, а коли доводиться чекати. Сподіваюся, що чекання залишилося в минулому і я скоро зможу грати в «Карпатах» і допомагати своїй команді.

–Тебе не лякає той факт, що ти анітрохи не знаєш нового тренера, а він не знає тебе?
– Я говорив з гравцями. Вони сказали, що тренер нормальний. Тому про нього я щось та й знаю. Але в футболі це не важливо. Головне – працювати на повну. От зараз я чекаю на зустріч з новим тренером. Не думаю, що моя футбольна доля зміниться від того, що тренер зі мною не знайомий. Головне, щоб він мені довіряв. Тоді і я зможу віддячитися своєю грою.

2vanya2 08.02.2012 20:33

Футбольний клуб «Карпати» та Львівське училище фізичної культури оголошують конкурсний набір до Академії футболу ФК «Карпати». Набір проводиться для учнів 2000 і 1999 років народження. Також оголошується додатковий відбір учнів 1998 і 1997 років народження. Для учнів 1996 року народження – прийому не буде!

Графік проведення вступних випробувань
(допускаються усі бажаючі):

• 2000 р.н. – 22 квітня 2012 року

• 1999 р.н. – 29 квітня 2012 року

• 1998 р.н. – 1 травня 2012 року

• 1997 р.н. – 6 травня 2012 року

Адреса проведення випробувань:
• м. Львів, вул. Княгині Ольги, 3 (штучне поле Академії футболу ФК «Карпати»)

Усім бажаючим пройти конкурсний відбір необхідно мати з собою довідку від лікаря про дозвіл займатися футболом, спортивну форму і взуття для складання контрольних нормативів.

Зараховані до Академії учні забезпечуються проживанням у гуртожитку, посиленим харчуванням, а після закінчення отримують атестат про повну загальну середню освіту. ФК «Карпати» надає учням повний комплект футбольного екіпірування. Команди Академії беруть участь у першості Дитячо-юнацької футбольної ліги України та різноманітних турнірах обласного, все-українського і міжнародного рівнів. Тренування з учнями Академії проводять висококваліфіковані досвідчені тренери. За кожною командою закріплений педагог-вихователь.

Детальна інформація телефонами:
• Дирекція Академії футболу ФК «Карпати» – (032) 238-27-92 (з 09:00 до 17:00)

• Старший тренер Академії футболу ФК «Карпати» Белоцерковський Вадим Аркадійович – (067) 672-53-59 (з 08:00 до 20:00)

симчич 08.02.2012 23:03

http://cs11005.vk.com/u15723932/-14/x_27a68ff2.jpg

2vanya2 08.02.2012 23:09

Очоливши трохи більше двох тижнів тому «Карпати», Володимир Шаран провів з новими підопічними перший тренувальний збір. За цей час львів'яни зіграли три контрольних матчі - з польською «Ягеллонією», румунським «Динамо» і російським «Спартаком» з Нальчика.

- Як пройшло знайомство з командою? - Першим ділом цікавлюся в Шарана.
- Вважаю, нормально. Хлопці зрозуміли, що хоче від них головний тренер. За час збору футболісти мали можливість не тільки дізнатися, якому саме футболу я віддаю перевагу, а й переконатися в моїй вимогливості. Я прихильник порядку і дисципліни. До речі, що стосується мого бачення футболу, то воно збігається з ігровим арсеналом наявних в моєму розпорядженні виконавців.

- Непорозуміння в роботі з футболістами не виникає?
- Незначні шорсткості були, адже без них в футболі не обходиться. Однак це були дрібні проблеми, які ми вже вирішили: я поспілкувався з гравцями, і ми один одного зрозуміли. Вони прекрасно усвідомлюють, що від них вимагається. Кожен з них хоче рости в професійному відношенні, заробляти гроші і піднімати імідж футбольного клубу «Карпати». Футболісти прагнуть грати в основному складі, підтверджуючи свій високий рівень майстерності і доводячи невипадковість своєї появи у львівському клубі.

- Як була побудована робота «Карпат» на тренувальному зборі в Туреччині?
- Перш за все, ми відштовхувалися від функціональної і психологічної готовності футболістів, які необхідно було підтягнути. Що стосується другого аспекту, то в осінній частині чемпіонату було багато поразок, які наклали відбиток на психологію хлопців. У тактичному ж плані гравці навчені - видно, що вони працювали з хорошим тренером. Та й школа «Карпат» відрізняється тим, що робота в ній завжди ведеться в правильному напрямку.

- У трьох матчах ваша команда здобула три перемоги із загальним рахунком 10:2. За місяць до відновлення чемпіонату вважаєте це хорошою ознакою?
- Безумовно. Перемоги в спарингах вплинули на колектив позитивним чином. Особливо варто відзначити два останніх контрольних матчі - з румунами і росіянами, в яких ми продемонстрували досить непоганий рівень гри. Найбільше радує те, що в них зіграли «на нуль». Це важливо, адже я завжди акцентую увагу підопічних на те, щоб команда не пропускала.

- З десяти м'ячів, забитих «Карпатами» в спарингах, левова частка - дев'ять - припала на другий тайм. Про що свідчить цей факт?
- Ми давали можливість пограти всім футболістам, які перебували на зборі. В ході кожного спарингу проводилися заміни - виходили «свіжі» хлопці, які підсилювали гру в другому таймі. І хоча суперники чинили так само, найголовнішим для «Карпат» було прагнення до перемоги. Особливо це проявилося в першому матчі з «Ягеллонією», в ході якого ми програвали з рахунком 0:2. Проте футболістам, які мали з'явитися на полі, я сказав, що поточний рахунок це ще не підсумковий результат. Мої слова подіяли на підопічних - вони вийшли і зуміли довести, що здатні перемогти. Значить, у людей є характер.

- Умовами, наданими організаторами збору, залишилися задоволені?
- Так. Навіть незважаючи на примхи погоди, яка іноді вносила корективи в наші плани, якість тренувальних полів дозволяла виконувати намічену роботу.

- Чи є позиції, які викликають у вас занепокоєння?
- Це стосується крайніх атакуючих півзахисників. Ще один кваліфікований гравець даного амплуа не завадив би нашій команді.

- З групи новачків лише один - грузин Муртаз Даушвілі став повноправним членом колективу ...
- Вірно. Він підписав контракт ще раніше, до мого приходу в «Карпати». Крім нього, на даний момент угоду з клубом більше ніхто поки не оформляв. Ці питання перебувають на стадії вирішення.

- Що скажете про інших, поки ще потенційних новачків - Олександра Касьяна, молдаванина Вадима Болохана, литовця Федора Черних і словенця Романа Безяка?
- Перших двох я хотів би бачити в своїй команді. Це непогані футболісти, які виявляють старанність і повністю віддаються грі. Найголовніше, що обидва дуже хочуть грати в «Карпатах». Не завадить нам і молодий Черних. Він поки хоч і не гравець основного складу, проте за умови добросовісної роботи вже через рік хлопець може стати класним футболістом. Перспектива у нього є. Що стосується Безяка, то він нашій команді не підійшов.

- Яке враження справили на вас молоді футболісти, що представляють різні ланки - воротар Роман Мисак, захисник Степан Гірський, півзахисники Ігор Озарків, Роман Подоляк та нападник Володимир Костевич?
- Більшість із них - здатні хлопці, на яких ми покладаємо великі надії. Упевнений, з часом вони можуть підсилити нашу гру. Мисак, Гірський, Озарків, а також голкіпер Олександр Ільющенков і нападаючий Володимир Гудима - майбутнє «Карпат». А от юні Костевич і Подоляк на черговий тренувальний збір з головною командою не поїдуть - обидва будуть працювати з дублем.

- Яка доля білоруса Ігоря Кузьменка, який значився в списку можливих новачків?
- Він був з нами на першому зборі. Ми хотіли подивитися його ще якийсь час, проте в Туреччину приїхав його нинішній клуб - «Гомель», представники якого побажали бачити гравця в розташуванні своєї команди. Враховуючи, що в «Карпати» вони відпускали Кузьменко до певного часу, ми заперечувати не стали.

- Черговий збір «Карпати» також мають намір провести в Туреччині?
- Так. З тією лише різницею, що в тому ж Сіде будемо дислокуватися в іншому готелі. На першому зборі ми жили в «Blue Waters», а на другому скористаємося послугами іншого - «Сamelia». До Туреччини вирушимо 12 лютого, а додому повернемося через два тижні.

2vanya2 09.02.2012 12:38

У своєму заключному товариському матчі в рамках навчально-тренувального збору на базі готельно-спортивного комплексу «Камелот» у селі Кам’яниця Закарпатської області молодіжна команда «Карпат» поміряється силами з клубом ФК «Середнє», що виступає у вищій лізі чемпіонату Закарпаття. Гра відбудеться завтра, 10-го лютого, о 12:00 на штучному полі ГСК «Камелот».

От і підходить до свого завершення другий етап підготовки молоіжної команди «Карпати» до весняної частини сезону 2011/2012, упродовж якої на резервістів «зелено-білих» чекають десять заключних турів молодіжної першості України.

На Закарпаття підопічні Андрія Сапуги та Олександра Чижевського прибули клубним автобусом у перший день лютого. А вже наступного дня на них чекав серйозний іспит – контрольний спаринг з ужгородською «Говерлою-Закарпаттям», представником Першої ліги, яка з ймовірністю 99 відсотків у наступному сезоні гратиме в Прем’єр-лізі. Зазначимо, що для підопічних Олександра Севідова це був останній товариський матч перед виїздом на тренувальний збір до турецької Анталії. Як і слід було очікувати, гра пройшла за певної переваги ужгородців. Втім, карпатівці упродовж всіх 90 хвилин чинили гідний опір значно старшим та досвідченішим суперникам. Однак в підсумку все ж зазнали поразки з рахунком 1:3.

Упродовж наступних чотирьох днів «зелено-білі», незважаючи на мороз та сніг, працювали у дворазовому режимі на штучному полі ГСК «Камелот». А в понеділок, 6-го лютого, «Карпати» провели сівй другий спаринг на Закарпатті. Цього разу їхнім суперником був чинний чемпіон Закарпатської області «Берегвідейк» з Берегове, який в нинішньому сезоні встиг вже засвітитися і на всеукраїнській арені. Зокрема, берегівчани, в складі яких грає добре знаний на Львівщині екс-гравець «Карпат» Михайло Гурка, пройшли два кола в розіграші Кубка України і лише в 1/16 фіналу вдома поступилися харківському «Металісту», якого у наступному раунді обіграли «Карпати».

Цей поєдинок, який за взаємною домовленістю сторін відбувся у форматі два тайми по 40 хвилин, пройшов у рівній боротьбі. Рахунок на початку другого тайму відкрили карпатівці. Гол на свій рахунок записав Тарас Пучковський. Але втримати перемогу нашим хлопцям не вдалося. Більше того, «Берегвідейк» не лише відігрався, а й за сім хвилин до фінального свистка вирвав перемогу – 2:1.

Звісно, молодим карпатівцям, навіть незважаючи на товариський статус спарингів, аж ніяк не хочеться повертатися зі зборів додому без жодної перемоги. Тому можна не сумніватися, що підопічні Андрія Сапуги та Олександра Чижевського у завтрашній грі постараються не лише продемонстувати достатньо якісний, як для лютого місяця, футбол (це вони в принципі зробили і в двох попередніх матчах), а й обіграти суперника. Адже завжди в подібних ситуаціях найбільше запам’ятовується остання гра.

Додамо, що додому команда повернеться у суботу, 11-го лютого. А вже у вівторок, 14-го числа, карпатівська молодіжка поїздом відправиться до Криму, де в Євпаторії на базі «Ліана» проведе заключний етап підготовки до весняної частини першості України.

2vanya2 09.02.2012 18:20

За результатами опитування, яке проходило на нашому сайті можна зробити висновок, що львівські вболівальники не вірять у позитивне вирішення проблеми з Федецьким.

39% користувачів вважає, що Федецький дограє на правах оренди за "Карпати" до кінця сезону і залишить клуб, а 38% проголосувало за варіант, що "Карпати" і Федецький не зможуть досягнути згоди, що спровокує новий скандал в українському футболі.

22% користувачів, які взяли участь в опитуванні вірять, що вдасться знайти компроміс і Артем підпише з "Карпатами" повноцінний контракт.

karpinets2710 09.02.2012 19:29

Перестановки у штабі львівських Карпат

Спортивний директор «Карпат», легендарний нападник «зелено-білих» Степан Юрчишин відтепер працюватиме у тренерському штабі Володимира Шарана.

«Хочеться допомогти клубу, тим паче, що Володимира Шарана я вже давно знаю. Коли відроджували «Карпати», ми навіть встигли з ним разом пограти. Згодом він грав в «Карпатах», коли я був тренером «зелено-білих». Разом ми дійшли до фіналу Кубка України. Тепер будемо разом робити все можливе, щоб вивести команду на серйозний рівень. У нас немає поділу на першого чи другого помічника, ми одна команда – Шаран, Беззубяк та Васютик – усі уродженці Західної України. Походження та любов до своєї справи, свого клубу нас єднає» - зазначив Степан Федорович у коментарі Інформаційному центру.

Натомість голландський фахівець Павло Кучеров, що готував команду до поєдинків чемпіонату та Кубку України наприкінці першої частини сезону, відтепер зосередиться на роботі з дитячими та юнацькими командами ФК «Карпати». В обов’язки спеціаліста, що 20 років здобував відповідний досвід роботи у Західній Європі, входитиме вибудовування оновленої клубної піраміди з підготовки талановитих гравців для першої команди, вдосконалення навчально-тренувального процесу. Павло Володимирович координуватиме команди карпатівської СДЮШОР та Академії, команду U-19 та молодіжну команду «Карпат». «Я вдячний керівництву клубу за довіру, тренерському штабу, футболістам та усім, хто допомагав нам, за співпрацю, – прокоментував своє призначення Павло Кучеров. – Відтепер я з максимальною самовіддачею, енергією та відповідальністю виконуватиму нові функції у клубі».

2vanya2 09.02.2012 23:39

Батько Артема Федецького Андрій розповів про конфлікт його сина із керівниками "Карпат".

-Найближчої неділі, 12 лютого, основа львівських "Карпат" відлітає на другий тренувальний збір у Туреччину. Чи замовлено у цьому літаку квиток для вашого сина?
- Це знає тільки Всевишній і почесний президент "Карпат" Петро Димінський. Артем на даний момент тренується з молодіжним складом команди в Ужгороді. Пан Димінський дзвонив йому і сказав: поки не підпишеш контракт, нікуди не поїдеш… Львівські уболівальники, яких Артем дуже поважає, дорікаючи моєму синові, не розуміють, що футболіст не може мати одночасно двох підписаних контрактів (із "Шахтарем" в Артема є угода до 2016 року). Два контракти мого сина автоматично означатимуть його дискваліфікацію. Петра Петровича це чомусь не турбує. Все впирається у його принцип…

-Є великий ризик, що через цей конфлікт Артем з весни буде відлучений від великого футболу…
- Через одну людину син може загубити свою давню велику мрію – зіграти на Євро-2012. Бо через відсутність ігрової практики Артем може втратити місце у національній збірній. Більше йому ніщо не загрожує. Тож, швидше за все, Артем, контракт якого з "Карпатами" завершується у кінці травня, потерпить ще три місяці у "дублі" і повернеться у "Шахтар". Для "Карпат" та їхніх уболівальників він зробив багато. "Карпати" теж для нього зробили чимало. Але так чинити з Артемом, як з ним поступають зараз у клубі, не можна. Ми живемо не за феодального і не за кріпосного ладу…

-Чи може у найближчі три дні змінитися ситуація і Артем таки залишиться у "Карпатах"?
- Я думаю, що нічого не зміниться. Цілком реально може статися так, що через чотири дні Артем поїде на тренувальний збір - але уже з іншою командою.

-З якою саме?
- Цього наразі сказати вам не можу. Якщо 12 лютого Артем не полетить з "Карпатами" у Туреччину, наступного дня ви дізнаєтеся назву цієї команди.

Заодно прошу вас донести таку інформацію до львівських уболівальників: мій син рветься грати у великий футбол і хоче у повну силу до кінця відпрацювати свій орендний контракт у Львові. Однак певні люди через власні амбіції не дають йому цього зробити.

2vanya2 10.02.2012 11:26

На офіційному сайті «зелено-білих» закінчилося доволі напружене за кількістю голосів опитування. Уболівальники команди сперечалися – хто ж, на їхню думку, має захищати ворота «Карпат» у новому році.

Більшість з них віддало свої голоси (44%) за македонського голкіпера Мартіна Богатінова. Другим, за підсумками опитування, став перспективний воротар Олександр Ільющенков, який наразі не провів на полі за «Карпати» в офіційному матчі жодної хвилини; він захищав ворота лише в товариських матчах. Сашко зібрав 24% голосів. Третім став найдосвідченіший ветеран команди, один з її лідерів Андрій Тлумак (20%), а четверте місце дісталося ще одному молодому воротарю Роману Мисаку, який вже засвітився в молодіжній збірній України і отримав компліменти від тренерів за проведені матчі на зборах. Все ж, лише головний тренер вирішуватиме – хто гідний того, аби захищати ворота «Карпат». І вибір у нього, треба зазначити, буде справді непростий.

2vanya2 10.02.2012 18:37

Сьогоднішнє тренування підопічні Володимира Шарана провели у режимі двосторонньої гри – команда поділилася на «червоних» та «зелених». Гра складалася з чотирьох таймів, які тривали по 15 хвилин. Відбувся матч на стадіоні «Україна», поле якого було цілком придатне до гри.

Володимир Шаран взяв на себе функції головного арбітра і не лише вказував на порушення правил, але й підказував своїм гравцям. Загалом «Карпати» провели доволі цікавий матч, який закінчився бойовою нічиєю. Рахунок відкрив Андрій Ткачук, який підловив кіпера, пробивши з 40-а метрів.

Невдовзі Ерік та Михайло Кополовець вивели «зелених» вперед. Цікаво, що гол Кополовця нагадував той, який він забив у ворота дортмундської «Боруссії». Але перемогти «зеленим» не вдалося. За кілька секунд до фінального свистка Володимир Костевич увігнав м’яча в «дев’ятку». Кількість голів могла бути й більшою, але Ерік влучив в поперечку, а Батіста у штангу.

Нагадаємо, що команда продовжить заняття у Львові до неділі, 12-го лютого, після чого візьме курс на Туреччину, де відбудуться другі навчально-тренувальні збори.

2vanya2 11.02.2012 11:59

У п'ятницю ЗМІ повідомили, що захисник львівських "Карпат" Грегор Балажіц може перейти в петербурзький "Зеніт".

Інтерес до словенця проявляли багато клубів, але на даний момент можливий переїзд захисника тільки в Росію.

"Так, Балажіцем цікавляться російські топ-клуби, але є серед них "Зеніт", я вам не можу сказати, - заявив Дедишин. - У нас є конкретні пропозиції, і на наступному тижні все має остаточно вирішитися. В "Карпатах" розраховують на Грегора, але якщо буде можливість для зростання футболіста, ми його відпустимо. Трансферну вартість Балажіца я не буду озвучувати, це наша внутрішня справа", - роз'яснив ситуацію генеральний директор "Карпат" Ігор Дедишин.

karpinets2710 11.02.2012 13:12

Федецький може перейти у Дніпро?
http://ua-gol.com/content/images/new...2890899613.jpg
Захисник донецького "Шахтаря" Артем Федецький, який перебуває в оренді в "Карпатах", може відправитися з делегацією дніпропетровського "Дніпра" на тренувальний збір до Іспанії.

Про це повідомляє видання "Наш Район", проте прес-служба "Дніпра" зазначає, що його немає в списку тих, хто готуватиметься до відновлення сезону в складі команди Хуанде Рамоса.

Нагадаємо, Федецький не поїхав з "Карпатами" на перший збір і зараз тренується в Ужгороді з молодіжним складом львів'ян. Футболіст скаржиться: "я хочу грати у футбол, а мені цього не дають робити."

Артем Федецький, права на якого до 2016 року належать донецькому «Шахтарю», перебуває у львівських «Карпатах» в оренді. Її термін завершується наприкінці цієї весни. За півроку до закінчення оренди керівництво «Карпат» запропонувало Артему остаточно перейти у львівський клуб. Футболіст відмовився, посилаючись на те, що без згоди донецького керівництва зробити цього не може.

Втім, у «Карпатах» не сприймали таких пояснень, цитували пункти контракту, які спростовували його слова. І давали зрозуміти, що у Федецького надмірні фінансові апетити. Відмову «прописатися» у Львові сприйняли майже як образу і вирішили покарати футболіста, відлучивши від першої команди.

За даними «Високого Замку», у львівському клубі пропонували своєму капітанові дуже вигідні умови - такі ж, як і у «Шахтарі». Оплата його футбольної праці мала іти по наростаючій. Однак Артем не повірив у ці обіцянки.

karpinets2710 11.02.2012 13:58

Карпати вийшли з телевізійного пулу ТК "Футбол"

Керівництво львівських "Карпат" оголосило про вихід з телевізійного пулу телеканалу "Футбол", в якому вони брали участь протягом першої половини нинішнього сезону, повідомляє "Динамоманія".

Нагадаємо, в нинішньому сезоні ТК "Футбол" показував всі домашні матчі таких клубів української прем'єр-ліги: "Шахтар", "Металург", "Оболонь", "Чорноморець", "Карпати", "Ворскла", "Іллічівець", "Зоря", "Олександрія" та "Таврія"

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 11:40.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010