Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF

Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF (http://sat-prof.com.ua/index.php)
-   Не знаєш, де написати? Пишем тут. (http://sat-prof.com.ua/forumdisplay.php?f=81)
-   -   Питання чайників (новачків) (http://sat-prof.com.ua/showthread.php?t=1848)

boris 23.06.2011 18:41

Роман2211, Якщо у вашому компі є внутрішній тюнер,то можливо.

lopatinsergey 23.06.2011 23:21

Цитата:

Допис від slavon (Допис 34746)
Означає тоновий 2 портовий перемикач конверторів. Для Ку-діапозону це не актуально, тому що тоновий сигнал 22 кНz керує перемиканням частотних діапазонів конвертора Ку-діапазону.

Щось ви самi собi перечите. "Не актуально", "керує". А чим по вашому перемикаються Ku(10,7—11,7 ГГц) — «Low» та Ku(11,7—12,75 ГГц) — «High»?
Для Роман2211 це якраз той випадок коли для Yamal та ABS можна скористуватись таким перемикачем. Подивiться на частоти цих спутникiв i думаю стане ясно як поєднати їх на один порт дiсека. Тим бiльш це потрiбно для перегляду тв на DVB картi так як нормальнi безкоштовнi програми для перегляду супутника пiдтримують лише 1/4 дiсек.
Такi перемикачi не дефiцитнi, але ip-за малого попиту коштують 50гривень.
Ше варiант в данному випадку перемикач по полярiзацiї. Yamal та ABS мають лише вертикальну, алеж гадаю не важко повернути одну з головок на 90°. Цi перемикачi ще бiль поширенi.
P.S. Роман2211 "сем раз отмерь, один раз отрежь".

slavon 24.06.2011 09:00

Цитата:

Щось ви самi собi перечите. "Не актуально", "керує". А чим по вашому перемикаються Ku(10,7—11,7 ГГц) — «Low» та Ku(11,7—12,75 ГГц) — «High»?
Нічого я собі не перечу. Для Ку діапазону не актуальним є тоновий комутатор, про на лаштування якого вище питав чоловік, тому що
Цитата:

тоновий сигнал 22 кНz керує перемиканням частотних діапазонів конвертора Ку-діапазону
, уважно читайте що я пишу.

lopatinsergey 24.06.2011 16:13

Цитата:

Допис від slavon (Допис 34878)
Для Ку діапазону не актуальним є тоновий комутатор

Ну так якщо вiн i перемикає, то чомуж є "НЕ АКТУАЛЬНИМ"???

lopatinsergey 24.06.2011 23:31

Цитата:

Допис від duman (Допис 34916)
Актуальним цей перемикач був купу років тому коли LNB мав один гетеродин 10 Ггц а для теперішніх LNB він не підходить по причині що 22 кгц ,як сказано вище ,використовується для Ku(10,7—11,7 ГГц) — «Low» коли нема сигналу 22кгц та Ku(11,7—12,75 ГГц) — «High» коли є сигнал 22 кгц в колі 13/18в живленя LNB.
Його можна використати коли спаяти генератор 22кгц в виді окремого блока і управляти цим комутатором для того що душа побажає : перекидати антени коли
нема Дісек комутатора!

Не знаю, толі я дурень, толі лижі не їдуть. Мабуть треба перекладача, або пляшку горiлки щоб вас iз slavonом зрозумiти.
Тому скажу просто. В мене таких перемикачей два. Без усяких там окремих генераторiв. Перший поєднує на один порт дiсека 4/1 Yamal та ABS. Другий поєднує на другий порт дiсека 4/1 Amos та Sirius. На два останнi порти 4/1 пiдключаю iнщi супутники за бажанням. Ця система безотказно працює четвертий рiк i використовується виключно для DVB карти (на тюнерах вже давно 8/1 це значно дешевше) тому що программа перегляду DVBDream не пiдтримує 8/1. Прихiльникiв ProgDVB це не стосується, але її безкоштовнi версiї не витримують не якої конкуренцiї (HDTV, S-2, AAC звук та багато iн).

duman 25.06.2011 00:35

Всьо правильно .Пляшка з мене бо не зрозумів зразу. Вибачаюсь і цитую правда
на російській:

Цитата:

Tone Burst
Технология позволяет передавать всего одну команду для управления единственным устройством - антенным переключателем 1:2. Команда передается в виде отдельной посылки тона 22 кГц ("тоновой вспышки") длительностью 12.5 мс. Для выбора входа переключателя А передается немодулированная посылка, а для выбора входа В посылка модулируется импульсами длительностью 0.5 мс с паузами 1.0 мс - такая посылка эквивалентна передаче девяти "единиц" по протоколу DiSEqC. Достоинство переключателя Tone Burst в том, что для него не нужен микроконтроллер, для распознавания такой команды достаточно несложной аналоговой схемы. В практических конструкциях (например, в популярном S-161A Tone Burst Switch шведской фирмы Emitor A.B.) используется схема на одной ИМС - "счетверенном" операционном усилителе LM324. В то же время переключатель Tone Burst сочетает достоинства антенных переключателей 0/12В и 0/22 кГц, не имея их недостатков. Он является "прозрачным" для управляющих сигналов 13/18 В и 0/22 кГц, поэтому позволяет коммутировать два конвертера "универсал", каждый из которых управляется этими сигналами, и в то же время не требует отдельного провода управления.

Если ресивер поддерживает DiSEqC и Tone Burst, то такие переключатели Tone Burst могут быть использованы совместно с переключателями или другими устройствами DiSEqC. Например, за переключателем DiSEqC 1:4 могут быть установлены 4 переключателя Tone Burst, таким образом, число конвертеров в системе может быть доведено до восьми, и все 8 могут использовать сигналы 13/18В и 0/22 кГц.

kreshnot 25.06.2011 09:16

У темі 1 долучень
lopatinsergey правий, усе робе і все актуально коли ресивер підтримує тільки 4 порти.

Схема пыдключення 0-22кГц

kreshnot 25.06.2011 09:28

У темі 1 долучень
Можно підключити і так.

Схема підключення через свіч H/V(14/18 вольт)

slavon 25.06.2011 09:44

Досить цікаве обговорення вийшло колеги і куча корисної інфи викладено, але нагадаю що чаловіка всього-навсього цікавило наступне
Цитата:

У меню де знаходиться Diseqc є параметри LNB 1-4 та Burst A/B, що означає Burst A/B?
в налаштуваннях ресіверу :)

xoxol4uk 25.06.2011 10:11

Так що є більш раціональним, цей тоновий комутатор чи свіч V/H? Ні при одному з них нема втрат каналів, які «накладаються»? Що дешевше? Бо мене цей комутатор 0/12v уже задовбав своїми проблемами з кабелем. Зараз ітиму на базар і думаю що взяти: 20 м кабеля чи якийсь із запропонованих агрегатиків.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 00:57.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010