![]() |
Що станеться, якщо зникне інтернет?
http://i.piccy.info/i8/5331584559984...627264/net.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-01-21...60x315-r/i.gif Американські вчені на чолі з Річардом Новатсоном провели досить цікаве, але актуальне дослідження в якому брало участь 4000 осіб (50% / 50% чоловіків і жінок), які безпосередньо пов’язані з діяльністю в інтернет, або проводять багато часу в соціальних мережах та інших сервісах. Питання було поставлене так: що б ви робили, якщо у вашій країні заборонили доступ в інтернет? Результати, як то кажуть, змусили замислитися вчених. Близько 67% опитаних людей поміняли б місце проживання, емігруючи туди, де немає проблем з доступом до інтернет. Патріотизм в даному випадку відходить на другий план, залишатися на зв’язку в мережі Facebook, Twitter та інших – важливіше. Деякі розгубилися від такого питання – 14% відповіло, що впали б у депресивний стан на невизначений час. Були й такі – 11% – що з радістю б відзначили кончину нету, визнаючи свою залежність від WWW – всесвітньої павутини. Тим самим звільнилося б годин для рідних і близьких. Справжні геймери знаходяться в числі 6%, які б замінили віртуальне спілкування на віртуальний світ. Знайшлися самородки – 2% (78!) Осіб, які заявили, що покінчили б життя самогубством! Відсутність інтернету вибило б їм грунт з під ніг і подальший сенс життя просто перестане існувати. Цікаво відзначити, що 64 людини з цієї групи опитаних – жінки … Своїм дослідженням Річард Новатсон вкотре підтверджує те, як швидко розвивається технологія інтернету і які небезпеки це несе людям. Медицина в цьому випадку безсила – діагностувати і лікувати цю залежність неможливо. |
Вчені помітили зв’язок між аватаром в інтернеті і характером людини...
http://i.piccy.info/i8/7c42c3b2d206b...4/avatarka.pnghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-01-21...56x256-r/i.gif Професором університету в американському Стенфорді Джессі Фокс в ході проведення соціального експерименту був виявлений цікавий взаємозв’язок віртуального і реального життя людини. Для студенток університету, які брали участь в експерименті, були змодельовані комп’ютерні 3D-персонажі спортсменок, якими дівчата керували так, як вважають за потрібне. Дівчата, які вибирали для своїх 3D-моделей більш активний спосіб життя, стали частково копіювати їх поведінку, більше займатися спортивними вправами, наприклад, здійснюючи ранкові пробіжки. Вибираючи для комп’ютерного персонажа здорову їжу, студентки і самі почали частіше звертати увагу на складники їжі. З іншого боку, дівчата, які менш трепетно ставилися до фігури і моделі поведінки свого віртуального двійника, в реальності придали у вазі, тим самим повторивши результати своїх персонажів, яких вони воліли балувати фастфудом і солодощами. При підведенні підсумків була виділена очевидна залежність реальної поведінки від віртуального життя людини. Крім теоретичного інтересу, ця залежність може принести практичну користь для формування методів психотерапевтичного лікування. |
Сьогодні -- унікальне потрійне сонячне затемнення....
http://i.piccy.info/i8/65f13d1d31061...atemnennya.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-03-10...20x165-r/i.gif Сьогодні відбудеться останнє в цьому році сонячне затемнення. Цікаво те, що воно належить до рідкісного так званого "гібридного" виду. У цьому випадку сонячне затемнення спочатку повне, згодом кільцеподібне, а тоді -- знову повне. Востаннє, як зауважує Кореспондент, таке можна було спостерігати вісім років тому. А наступне слід очікувати в 2023 році. Розпочнеться затемнення о 13:44 за київським часом. |
У Китаї з'явився на світ малюк вагою всього 680 грам...
http://i.piccy.info/i8/76313682bf8f1...20x413_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-03-23...00x333-r/i.gif У Китаї , в провінції Хунань з'явився на світ малюк вагою всього 680 грам . Вже три дні він знаходиться в інкубаторі для недоношених діток. З 2005 року в цій лікарні вже виходили 300 крихіток , вага яких при народженні не перевищувала одного кілограма. В останні роки медики все частіше стикаються з ситуацією , коли народжуються малюки з такою маленькою вагою. Пояснюється це тим . що все частіше жінки вдаються до допомоги лікарів для лікування безпліддя і вирішуються завагітніти в немолодому віці. Сучасна медицина дає таким дітям більше шансів вижити. ніж раніше. |
Історія про початок продажу рідкого мила, або ще один приклад з кращих бізнес рішень...
http://i.piccy.info/i8/4643e2adde9e6...367131_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-03-23...70x240-r/i.gif Продовжуємо навчатися хитрощам і практичній роботі мозку на прикладі розумних світових бізнес рішень і стратегій. Раніше вже розповів вам історію про те Як американський бізнесмен руйнував німецьку монополію. Сьогодні історія буде не менш цікава. Обожнюю круті ідеї! Все почалося в 1970-і роки. Жив та був Роберт Тейлор, який керував компанією Мінетонка. І винайшов він перше у світі рідке мило, точніше його загальновідому модифікацію. Те саме що ми зараз використовуємо і вдома, і в офісах і в кафе в туалетах. Він розумів що це крутий винахід, на якому можна і потрібно багато заробити. І вирішив він вкласти все що має в даний бізнес, але була проблема, запатентувати він не міг, а значить дуже швидко могла утворитися конкуренція. Була безліч великих заводів, які при перших ознаках того що його продукт заробляє, - тут же б налагодили виробництво і викинули його з ринку. Що робити в такій ситуації? Роберт пішов на ризик і хитрість. У США у той час було лише 2 заводи ті, які випускають маленькі пластикові дозатори для мила (помпочки на які ви натискаєте, щоб з баночки до вас на руку впала порція рідкого мила). Отже Роберт вирішив закупитися ними про запас. А саме вклав 12 мільйонів доларів в закупівлю пластикових дозаторів (його компанія на той момент коштувала куди дешевше). Таким чином, ці 2 заводи найближчі 2 роки працювали тільки на те, щоб закрити замовлення від компанії Роберта. Ось така ось фора. Почалися продажі, все йшло як по маслу. Як підсумок, головний конкурент Colgate-Palmolive були вимушені купити компанію Роберта за 61 млн доларів, щоб не втратити частку свого ринку. Отже навіть якщо ваша ідея не унікальна і не можлива до патентування, є варіанти як подолати монстрів на вашому ринку. |
Конгрес США назвав Україну і Китай найбільш "піратськими" країнами ...
http://i.piccy.info/i9/dcad0647b9f0d...a_57428545.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-05-09...42x182-r/i.gif У США заявляють, що піратство цих країн завдає шкоди американській економіці. Україна, Росія і Китай визнані "найбільш піратськими країнами". Про це повідомляється в документі, опублікованому ввечері в четвер робочою групою Конгресу США з протидії міжнародному піратству. "Недостатнє дотримання прав інтелектуальної власності в цих країнах завдає великої шкоди американським авторам і нашій економіці в цілому", - йдеться в документі. Росія, Україна і Китай вже потрапляли в цей список в 2011 році, а Італія і Швейцарія опинилися в ньому вперше. У цьому році зі списку "найбільш піратських країн" вибули Канада та Іспанія. Серед злісних порушників законів про захист авторських прав у списку робочої групи конгресу - російська соцмережа "ВКонтакте". |
УВАГА!!! Попередьте своїх дітей, племінників, сусідських дітей і т.д., оскільки на сьогоднішній день наявна інформація, що з'явилася банда педофілів.
Вони роз'їжджають по різних містах, щоб їх не змогли впіймати! Працюють за такою схемою: їдуть повільно на автомобілі по дворах і нібито випадково з вікна (або ж з "випадково" відкритих дверей) їх машини випадає котик або щеня, і просять дитину допомогти впіймати тваринку, що втекла. Попередьте дітей, щоб в жодному разі не допомагали в подібних випадках, а по можливості відразу телефонували 102 або 112! Переконливо просимо переслати це повідомлення всім друзям і знайомим! http://i.piccy.info/i9/bce80388ca2a4...KlMFuU_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-05-12...60x362-r/i.gif |
НЕЦЕНЗУРНІ СЛОВА ЗМІНЮЮТЬ ДОЛЮ...
Нещодавно, йдучи по вулиці за двома підлітками, я мимоволі почула емоційну розмову, густо переплетену нецензурною лексикою. На вигляд дітям було не більше чотирнадцяти-п‘ятнадцяти років – школярі. Та і в бесіді зустрічалося слово “школа”. Я тоді подумала: „Нічого собі лексичний запас некультурних слів! Деяких я ще ніколи й не чула.” Вуличний лексикон дуже неприємно мене вразив і змусив замислитися над питанням: чому молоді люди вживають нецензурні слова? Що це дає? Адже цьому не вчать ані у школі, ані у вузі. Ніхто з нас не ізольований від світу, тому до людської душі прагне проникнути все: і хороше, і, на жаль, погане. Підліток ще не здатен зрозуміти серйозності всього того, що відбувається. І, можливо, нецензурна лексика - це лише гра в самостійність, дорослість, ознака певної сили, намагання затвердити себе в дорослому оточенні, де „всі так говорять”. Якщо в родині постійно турбуються про „екологію мови”, то шанси того, що дитина візьме за взірець „вуличний лексикон”, - дорівнюють нулю. Академік Дмитро Ліхачов зробив цікаві висновки. Виявляється, що лихослів’я – це не справжня людська мова. Ці слова впливають не на інтелект людини, а на її тіло. Тобто, це сигнали, схожі на ті, якими користуються тварини. От люди, які часто вживають нецензурну лексику, опускаються до рівня, вибачте, ... тварин. Учені всього світу стверджують, що вживання непристойної лексики негативно впливає на здоров’я. Ще у 1949 році дослідники ДНК (Фермі, Улам і Паста) визначили, що ця молекула запам’ятовує отриману інформацію. Дослідження довели, що лайливі слова можуть розривати ланцюжки ДНК. Звідси – багато різних хвороб, які можуть передаватися навіть наступним поколінням. Існує цікаве спостереження: у деяких національних мовах немає нецензурних слів, пов’язаних з дітородними органами. І в цих країнах майже відсутні хвороби Дауна і ДЦП. Чому молодь вживає нецензурні слова і як це позначається на особистості? Ми поцікавилися у благочинного Пирятинського і Чорнухинського районів (Полтавська область) ієрея Івана Микитчука: - Сучасна молодь належне не вихована, у неї відсутня культура спілкування. Якби батьки не вживали цих слів, то у дитячому лексиконі їх би також не було. Абсолютно відсутня культура етики. Якби у нашому суспільстві вирішили і ввели у дитячому садочку предмет християнської етики (звичайно, у доступній формі для 4-5 річних малят), тоді б свідомість дитини формувалася зовсім інакше. Діти ж, як губка, вбирають у себе нецензурні слова, формуючи викривлену культуру мови. Першим було Слово, а тоді - Бог. Словом можна людину вбити, бо це є інформація. І, на жаль, вона буває різною - як позитивною, так і негативною. Слова дуже впливають на долю людини, на її статус. Вживання нецензурних слів, то є гріх. Сповідь допоможе розкаятися у лихослів’ї та змінитися. Якщо дитина не вихована, то це вже провина батьків. Саме батьки і дорослі люди повинні показувати правильний приклад молодим людям. Як бачимо, висновки науки та позиція релігії зводяться до одного: нецензурні слова негативно впливають на особистість, змушують її принижуватися і змінюватися у гіршу сторону. В такому разі, що буде легше зробити? Задіяти силу волі й відмовитися від лихослів’я чи продовжувати жити, принижуючи власну гідність і культуру вуличною лексикою, псуючи своє єдине життя, – вирішувати тільки вам. Надія СЕНЧИЛО. |
Дівчинка - вовк потрапила до книги рекордів Гіннеса..
http://i.piccy.info/i9/9eee0b8b653f5...029225_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-06-22...46x481-r/i.gif 11- річна Супатра Сасупфан з передмістя Бангкока потрапила до Книги рекордів Гіннесса як найбільш волохата дівчинка в світі. Все обличчя , вуха , руки , ноги і спина малятка покриті густою « вовною » , що робить її схожою на вовка. Цікаво , що сама дівчинка вже звиклася зі своєю особливістю і навіть пишається тим , що стала такою популярною. 11- річна Супатра зізнається, що горда отримати звання " самої волохатими дівчинки у світі". Все її життя інші діти дражнили Супатра , називаючи дівчинку " мавпячолицею" і " дівчинкою - вовком " , проте тепер , коли Супатра потрапила до Книги Рекордів Гіннеса , діти в школі почали ставитися до неї зовсім по іншому. "Я щаслива , що потрапила до Книги рекордів. Багатьом людям доводиться постаратися , щоб опинитися в ній . А мені було задано лише кілька питань - і все " , - розповідає дівчинка. Вона страждає вродженим синдромом Амбрас або гіпертрихоз , більш відомим як синдром перевертня , пов'язаним із зміною в хромосомах. Супатра - одна з 50 осіб у світі , які страждають цим рідкісним генетичним відхиленням . Її обличчя , вуха , руки , ноги і спина покривають волосся , які не піддаються навіть лазерному видаленню , навпаки , стають все густішим і густішим , тому мати дівчинки просто регулярно підрівнює волосся на обличчі дочки , що в підсумку може призвести до втрати зору. Крім того " дівчинка -вовк" схильна до алергій . Тепер , коли шкільні мучителі більше не турбують дівчинку , Супатра нарешті влилася в колектив класу і навіть стала популярною. « - Було кілька людей , які дражнили мене мавпочкою , але вони так більше не роблять. » - Каже дівчинка. « Я звикла до такого стану , я не відчуваю волосся на обличчі , хоча через них я не завжди бачу те , що відбувається навколо. Сподіваюся , що коли-небудь зможу їх зістригти , » - розповідає дівчинка. Енергійна маленька тайка не дає хворобі позбавити її шансу на нормальне життя. «Мені подобається математика , так що я зможу потім навчати інших дітей. Я хочу стати лікарем і допомагати іншим вирішувати їхні проблеми зі здоров'ям » , - зізнається Супатра . Батько дівчинки , 38- річний Саммруенг розповів , що при народженні у Супатра ніздрі були шириною всього лише в 1 міліметр , тому дівчинка не могла нормально дихати і перші три місяці свого життя провела в інкубаторі. Пізніше довелося провести хірургічне втручання для того , щоб розширити ніздрі дівчинки. Тоді Супатра провела в лікарні близько десяти місяців. У віці двох років дівчинці зробили ще одну операцію , після чого вона змогла нормально дихати. Пізніше коли батьки Супатра , 38 -річні Саммруенг і Сомфон , забрали доньку з лікарні додому , вони зіткнулися з низкою проблем. « Коли наші сусіди вперше побачили доньку , вони запитали мене , що за страшний гріх я скоїв . - Зізнається Саммруенг . Батьки хвилювалися , що інші діти задразнят їх доньку , однак вона навчилася швидко розташовувати до себе людей , так що у дівчинки багато друзів. |
Я живу тому, що люблю; і я щаслива тому, що любима!!.
http://i.piccy.info/i9/3b5bc0c0a9363...y4gBiJcvow.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-06-23...00x301-r/i.gif Ірена Карпа... Вірю_В_Чудеса. 1. Інші тьоті мріють про квіти і шуби, а я про те, як замочу колись програмного директора радіо-шансон і обкладу його могилку черепами водіїв, що катували людей у громадському транспорті. Або ні — просто зроблю їм всім братську могилу і вишку з наглядачем поставлю (вони про такі часто співають у своїх зоновських піснях «за жизнь»). Вишку з наглядачем і автоматом АН зі срібними кулями. — це щоб не порозкопувалися й не повтікали. 2. Життя прекрасне як відро салату олів"є! 3. життя собі йде. правда іноді воно просто йде на хуй... 4. Спиждженій жирафі шийних хребців не рахують. 5. Але б я пиздила того чмошника! Аж гай би шумів і хмарки би бігли! а я б відпиздила і милувалася-дивувалася, чого моїй душі так весело! 6. сиджу в бібліотеці. пофіг що нічого не роблю, зате сиджу в такому мудрому місці 7. Вже якщо брехню вигадувати, то краще приголомшливу Наприклад, що тебе ледь не придушив нещодавно своєю дупою слон у джунглях, після того, як ти налякала його своїм ревінням, коли тобі брудними руками неапольський бомж невдало видаляв два кутні зуби. Від цього людям принаймні весело стає. О, думають, оце так їбанута... 8. Всю цю історію, як і багато інших, хороших і поганих, можна підсумувати універсальною мораллю: зато прикольно потрахались... 9. Коли злишся на себе, інші дратують більше ніж завжди 10. Життя,як і хорошу книжку,треба жити так,аби могти відкрити його на будь-якій сторінці і не почувати жодної втрати. Щоби не треба було вертатися назад. І щоби, навіть якщо й хочеться забігти наперед, знайти в собі силу,а в моменті вартість, аби залишитися там,де ти є,і просунутися тоді,коли воно треба. 11. Для чого видумувати нових героїв, якщо навколо стільки бидлядків! 12. Нагромадження дефектів психокомунікації всередині малої групи, поміщеної у нестандартні умови співіснування, дорівнює піздєцу. 13. Треба подумати про якийсь дурнуватий шарф. Довгий предовгий. З лаоського шовку чи з волейбольної сітки. Щоб, якщо все провалиться, ефектно на ньому повіситися. Екшн понад усе. 14. Він їв мої нерви, не кажучи навіть:"Дякую,було дуже смачно" 15. Я перебувала у такому темному канабісно-алкогольному отруєнні за тим столом, що запам"ятала хіба що наявність стола. 16. ... бо ж триває нескінченний полярний день. І хоч-не-хоч, а о третій ночі буде так само світло, як у вересні в Києві о п`ятій вечора. Спи, як благародна дєвіца - поклавши труси собі на пику для штучного затемнення. 17. Хоча які в сраку очі (в сраку? ОЧІ?) 18. Більше я шпиляр не вдіну. Хай їм грець. (Бо я в них мрець.) 19. Великого й рожевого. Такого кольору мусив би бути член у Кена, друга Барбі, якби дизайнери не змоделювали його кастратом. 20. Але дружба - це майже так само прекрасно, як ковбаса 21. І Юля Марківна думатиме, що ми тікаємо з її математик, щоб десь їбатися безперебійно, мов швейні машинки "Зінгер" зразка 1930 - го року 22. Нормальна фарба. Тільки смердить, як труп моєї совісті - довго і невивітрювано. 23. А в мене навіть нігті трикляті гелеві. Тобто я навіть у позу дза-дзен сісти не можу, бо не дістає одна подушечка великого пальця до іншої. Відстрижу нахуй з фалангами. 24. самі індонезійці особливо з цього приводу не запарюються: миша у них "тікус кечіл" (маленька мишка), а пацюк - "тікус бесар" (велика мишка). Мило, правда? Що ж, наступної ночі, коли десь уже на висоті десяти сантиметрів від моєї голови по стіні пробіг "тікус бесар", я вже просто спокійно попросила приятеля відставити печеньки подалі від моєї голови, щоби дикі звірі не заважали мені спати. На що мій добрий друг сказав: Ну так, ти тільки засни, то я покришу печиво по всьому твоєму тілу". Добру дружбу нічим не зіпсуєш. 25. Ні в зуб ногою, ні в грудь копитом... 26. Все так чудово, все так чудово, курва, все. Так чудово... 27. Как єбацца – всє друзья 28. Найразючіше квіти пахнуть тоді, коли починають в’янути 29. мої гіркі сльози текли мені аж по сраці 30. Воістину, людина - вінець творінь Господніх <...> Ну та бо яка інша тварина може насцяти собі в око ?! 31. Хто не плаває за буйки, той щастя повернення не знає. 32. Той, чиєї смерті ти не бачиш на власні очі, насправді ніколи не помирає. Він собі десь там є. Просто ти його зараз не бачиш. 33. ...хворію, та ще й пика рельєфною стала. То я, певно, кураги шарової переїла. 34. Я сумно думаю про те, на яких би деревах мали рости шашлики. І в травні вони би ще були сирі, а у вересні вже обвуглені. 35. Я пишу, як живу - просто і нічого не приховуючи, не зображаючи з себе прекрасну принцесу. Всі люди жеруть, серуть, трахаються, в них течуть соплі, коли застудяться, вони відригують, пітніють, збуджуються і трусяться, коли бояться. Хто думає, що все це брутально, грубо, неестетично - той малює квіточки у вазонках. 36. Не можу витягувати з тебе слова. Можу зі стін. а з тебе не можу. 37. Повідомлення яке прийшло Майнесу від Антті з Гельсінкі… З новим роком. трохи зарано?... Я знаю. Але я маю поздоровити ще тисячі Красивих, Багатих, Сексуальних Людей – моїх друзів. Тож подумав і вирішив почати з таких старих і гидких довбойобів, Як ви!!!!!! 38. Жизнь коротка, я уродка! 39. — Дороги тут кращі, ніж у Польщі. сказав він. — А жінки гірші. — сказала я. — Тут дороги ширші. — він. — Як і жінки. — я. 40. З"їхати з глузду,запшикатись до пів смерті дезодорантом,задушитись колготками 41. Чувак-манекен, що стовбичив у вітрині "ARMANI", виглядав, як сільський парубок зі школи для відстаючих. Така благенька курточка, базарного виду штанці. Дуже сумно, коротше. А коштував цей наряд 2000 євро. Думаю, пластмама манекенська в ціну не входила. |
Крим має усі шанси стати островом....
http://i.piccy.info/i9/5a0a5268662de...1383823417.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-07-17...20x169-r/i.gif Внаслідок танення льодів південні області України стануть морем. Південь України і Одеса підуть під воду, а Крим стане островом у разі, якщо вічні льоди планети розтануть. Про це повідомляє National Geographic за допомогою нової інтерактивної карти світу. Ця карта показує, що трапиться зі світом, якщо рівень моря зросте приблизно на 66 метрів, що передбачається у разі танення льодів на полюсах. Внаслідок цього карта світу суттєво зміниться, чимало територій і навіть цілі країни опиняться під водою. Україні танення льодів загрожує втратою Херсонської, Миколаївської, значної частини Донецької та Одеської областей, а також самої Одеси. Окрім того, Крим перетвориться на острів. Бельгія, Нідерланди і Данія підуть під воду. Серед інших втрат у Європі, майже повністю під воду підуть Данія, Нідерланди і Бельгія, значно постраждають країни Прибалтики, Румунія та Кубань. Буде втрачено Лондон, Венецію, Петербург та інші портові міста. Майже не зміниться карта Іспанії, Норвегії та Греції, пише УНІАН. Найбільше територій втратить Росія - під водою опиняться Прикаспійський та Північно-Західний регіони, а також Західний Сибір. Також значних втрат зазнають Бразилія, Китай, Ірак, Індія, Аргентина, Уругвай та США. Найменше територій втратить Африка. |
Олімпійський вогонь доставили на МКС...
http://i.piccy.info/i9/91729755f7af5...c33288_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-07-21...40x160-r/i.gif Російський транспортний пілотований корабель "Союз ТМА - 11М " з інтернаціональним екіпажем на борту в четвер вдень доставив на Міжнародну космічну станцію ( МКС) олімпійський вогонь , повідомив Центр управління польотами Роскосмосу . Стиковка корабля з МКС відбулася в 14 годин 27 хвилин 52 секунди за московським часом. Після цього екіпажі МКС і ТПК " Союз ТМА - 11М " приступили до підготовки до відкриття перехідних люків і до проведення заходів з олімпійським факелом , йдеться в повідомленні. На МКС до їхнього прильоту знаходилися космонавти Федір Юрчихін , Олег Котов та Сергій Рязанський , а також астронавти Карен Найберг і Майкл Хопкінс із США і європейський астронавт Лука Пармітано . Олімпійський факел 9 листопада винесуть у відкритий космос космонавти Олег Котов та Сергій Рязанський , що знаходяться в даний момент на МКС. У суботу в 18:36 вони винесуть з стикувального відсіку "Пірс" олімпійський факел і протягом години будуть проводити з ним фотосесію. Знаходяться всередині МКС космонавти і астронавти будуть фотографувати їх з ілюмінаторів . Вихід у відкритий космос триватиме до 0:09 мск. Крім фотосесії з олімпійським факелом , космонавти повинні будуть провести у відкритому космосі ряд технологічних робіт . 11 листопада факел буде повернений на землю разом з екіпажем Юрчихина ( Найберг і Пармітано ) . Планується , що о 6:50 вони приземляться в казахстанському степу . І вже о 14:00 того ж дня літак з Юрчихиним і олімпійським факелом на борту прибуде на аеродром Чкаловський (Московська область). Як заявляв раніше президент оргкомітету "Сочі -2014" Дмитро Чернишенко , саме від цього факела і буде запалена чаша Олімпійського вогню в Сочі. |
Жорстокі казки, або про що насправді писали Брати Грімм та інші у своїх казках ..
Казки минулого були часом настільки страшними, повними всяких огидних кривавих подробиць – важко уявити, хто міг заснути після такого читання на ніч. Сьогодні багато з них вже переписані і облагороджені. А ті, що пройшли через руки Діснея, обзавелися хорошим кінцем. Ми хочемо нагадати, якими, знайомі з дитинства казки, були на самому початку, коли тільки з’явилися на світ. Спляча красуня.... http://i.piccy.info/i9/d7562121b1ee7...64/513_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-05-13...00x333-r/i.gif Всі знають, що спляча красуня – це прекрасна принцеса, яка вколола палець веретеном, занурилася в сон і спала сто років, поки, нарешті, не приїхав принц, і не розбудив її поцілунком. Вони тут же полюбили один одного, одружилися і жили довго і щасливо. Оригінал далеко не так милий. Там дівчина занурилася в сон через пророцтво, а зовсім не через прокляття. І розбудив її зовсім не поцілунок принца – король, побачивши красуню сплячою і безпорадною, зґвалтував бідолаху. Через дев’ять місяців народилося двоє дітей (дівчина все ще спить). Один з дітей смокче палець матері і витягає скалку від веретена, через яку, як виявилося, вона й не могла прокинутися. Після пробудження красуня дізнається, що стала жертвою насильства і матір’ю двох дітей. |
Сімейне щастя залежить від того, наскільки нервова і скандальна ваша жінка..
http://i.piccy.info/i9/5f082ebbd7d2e...2df1ce4de4.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-10-12...20x124-r/i.gif Дослідження, проведене вченими Каліфорнійського університету в Берклі, показало, що коли мова йде про примирення після сімейних конфліктів, то поведінка дружини грає більш важливу роль, ніж поведінка чоловіка, повідомляють іноземні ЗМІ, пише УНН. Фахівці Каліфорнійського університету в Берклі вивчили відеозаписи сімейних взаємин 156 гетеросексуальних пар. За ними спостерігали 25 років. Особливу увагу американські психологи звертали на конфлікти в сім'ї. За підсумками досліджень , вчені дають кілька порад сімейним парам : жінки повинні швидко відходити від суперечок , а емоції - гнів і презирство можуть виявитися небезпечними для сімейного вогнища. При цьому вміння чоловіка охолонути під час конфлікту майже не впливає на задоволеність шлюбом. Щоб завершити конфлікт , потрібно спробувати об'єктивно обговорити проблеми і запропонувати рішення. "Як не дивно , це гірше спрацьовує , коли таку тактику вибирає чоловік" , - зазначив психолог Каліфорнійського університету Роберт Левінсон . |
Афери в інтернеті..
Цитата:
|
В Білорусії вивели новый сорт картоплі...
Цитата:
|
Виявляеться у Польщі "москаликів" , як у нас на заході України, також "дуже люблять"
Цитата:
|
Вино корисне для здоров'я...
Цитата:
|
Пила, курила і дожила до ста років...
http://i.piccy.info/i9/9c1c1610a88a6...1112164310.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-12-21...20x165-r/i.gif Літня жителька Великобританії Дороті Хоу досягла свого 100-річчя попри те, що викурила за своє життя майже півмільйона сигарет і щодня пила спиртне, пише FederalPost. Жінка, яка замолоду працювала секретаркою, вперше затягнулася у віці 16 років, і відтоді щодня викурювала по 15 міцних сигарет Superking. За останні 84 роки вона викурила близько 460 тисяч цигарок і витратила на це близько 300 тисяч доларів у перерахунку на сучасні ціни. Але незважаючи на очевидний ризик для здоров'я Дороті впевнена, що секрет її довголіття саме в тютюнопалінні і регулярному вживанні віскі. "Своїм здоров'ям я зобов'язана сигаретам і віскі. Я п'ю потроху, і мій лікар сказав, що без моїх шкідливих звичок мене б давно вже не було в живих. Я все ще жива і можу підняти лікті. Це чудово! У мене було довге життя і Бог ставився до мене дуже добре. Мені дуже пощастило", - сказала Дороті, насолоджуючись своїм улюбленим сортом віскі. Бездітна Дороті живе у своєму власному будинку в Салтдіні, Східний Сассекс. Її чоловік Пітер помер у 1993-му, протягом 23 років він потерпав від раку. На момент смерті чоловікові було лише 60 років. Відтоді Дороті живе сама. "Я постійно кажу собі, що збираюся кинути палити. Почалося це після того, як сигарети почали дорожчати, але щоразу я вирішую, що ще рано, що час ще не настав", - сказала вона в інтерв'ю Mail Online. "Коли я почала курити, мені було близько 16, і цигарки коштували дуже дешево. Я не можу повірити, що зараз вони такі дорогі", - додала Дороті. За словами іменинниці, у сучасного віскі так само гарний смак, як і 80 років тому. Жінка підкреслює, що незважаючи на те, що її рухи вже не такі швидкі, як раніше, її розум все ще гострий. Щоб відсвяткувати таку знаменну дату, друзі відвезли Дороті в місцевий паб, де пропустили по кілька чарок її улюбленого віскі, перш ніж повернутися додому, де жінку чекала вітальна листівка від королеви. "Її люблять і поважають. У неї багато друзів. Вона чудова і у неї лагідний характер. Дожити до ста років - це справжнє досягнення великої жінки", - сказала її подруга Лінн Сасс. |
Принц і собака...
http://i.piccy.info/i9/778972481c4e1...ng_300x169.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-12-18...00x169-r/i.gif Амір завжди жив на широку ногу. Звичайно, адже він був принцом міста Хорасан, звідки щоранку сходило сонце. Але одного разу Амір змушений був відправитися на війну. Принц не любив війну. Проте дуже любив поїсти. І щоб на війні Аміру не було сумно, його слуги навантажили три сотні верблюдів з продуктами, горщиками, тарілками і каструлями з його кухні. І він вирушив у похід. Так як Амір більше думав про свій сніданок, ніж про стратегію і спорядження солдатів, то його швидко захопив у полон каліф Ізмаїл. Але ж у полоні хочеться їсти не менше, а іноді навіть і більше, ніж на волі. До того ж, у полон він потрапив не один, а разом із своїм шеф-кухарем, котрий встиг прихопити з собою шматок соковитого м’яса і горщик. Кухар за наказом свого пана взявся за приготування вечері: він дістав горщик, поклав у нього шматок м’яса. І перш ніж поставити все це на вогонь, кухар у супроводі одного з правоохоронців вирушив на пошуки прянощів, щоб додати страві пікантного смаку. Як тільки він відійшов від горщика з м’ясом, собака, що пробігав повз, відчув смачний запах і прошмигнув крізь охорону. Він засунув ніс в горщик, аби витягнути звідти м’ясо. Але його голова застрягла у горщику. При вигляді цього принц Амір вибухнув реготом. «Чому ти смієшся, – поцікавився стражник, – адже у тебе є всі причини на те, щоб журиться?» На що принц показав йому пальцем на собаку, що встиг звільнитися від горщика і вже наминав шматок м’яса, та відповів: “Я сміюся тому, що мені знадобилося 300 верблюдів, щоб доправити сюди всю мою кухню, і тепер виявилося достатньо однієї собаки, щоб винести все геть!” |
Ми кажемо: «кохаю»...
http://i.piccy.info/i9/6372bf623ce95...4/03861538.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-14-05...48x336-r/i.gif Ми кажемо: «Я кохаю тебе», але що для нас тепер означає ця фраза? Вона стала такою ж буденною, як, наприклад: «Гарно виглядаєш»; «Привіт, як справи….» Чи вкладаємо ми сьогодні у цю фразу її первинний зміст? Ми просто маніпулюємо нею, просто граємося у цікаву для нас гру… Ми повторюємо майже щодня: «Я люблю тебе… Ти моє життя…», але чи розуміємо ми, що насправді говоримо? Хіба не буває так, що, коли нам освідчуються у коханні, ми кажемо: «Я теж кохаю тебе…», хоча самі сумніваємося у власних словах і розуміємо, що в деякій мірі обманюємо, але сказати правду і зробити людині боляче ми не можемо, бо нам здається, що це страшніше… Як часто зараз заради грошей граються у «кохання». Чому для нас сказати «кохаю» зараз так само просто, як і привітатися? Чому ми кидаємо слова на вітер, а потім вони, повертаючись, роблять нам і людям, які нас оточують, боляче? Напевно, на це питання є лише одна відповідь. Нам тяжко зрозуміти, що таке кохання. Ми часто називаємо його ВІЧНИМ, ПЕРШИМ, НЕРОЗДІЛЕНИМ, але як ми не можемо зрозуміти, що НЕ БУВАЄ нерозділеного кохання, є лише двоє людей, які байдужі один одному, а відмінність між ними у тому, що один з них знає це від початку, а інший цього ще не зрозумів… Кохання не може бути однобічним, якщо почуття взаємні, то це вже ближче до істини, але все одно, не факт, що це воно… А так, це не любов, це просто симпатія… Настя Мозгова. |
Відповідний удар Радуги.
Цитата:
|
В Африці бум дітонародження. Україна вимирає...
Витягати Африку з бідності стає все важче через зростання населення. До 2050 р. число людей на континенті подвоїться до 2,4 млрд. , а в найбільш неблагополучних країнах - потроїться . Українців стане менше на чверть. Звіт про зростання населення опублікувала американська аналітична компанія Population Research Bureau . Очікується , що населення світу збільшиться з сьогоднішніх 7,1 млрд. до 9,7 млрд. у 2050 Гірша демографічна ситуація спостерігається в Боснії - Герцеговині , де на кожну жінки в середньому припадає 1,2 дитини , а найстрімкіше зростає населення Нігера . Жінки цієї країни народжують у середньому по 7,6 дітей кожна. У США цей показник дорівнює 1,9 , а в цілому по світу - 2,5 . З десяти країн світу з найшвидшим приростом населення всі десять знаходяться в депресивній частині Африки південніше Сахари. Сім з цих країн також знаходяться в десятці найменш розвинених держав світу , відповідно до Індексу людського розвитку ООН. У п'ятірку лідерів крім Нігера потрапила Кенія , населення якої до 2050 р., імовірно , зросте з 44 млн. до 97 млн. , Нігерія (з 174 млн. до 440 млн.) Сомалі (з 10 млн. до 27 млн.) , демократична республіка Конго (з 71 млн. до 182 млн.). « Різке зростання населення створює проблеми для економік у створенні достатнього числа робочих місць , щоб витягнути людей з бідності » , - вказав на проблему Венді Болдвін , президент Population Research Bureau . Міжнародні благодійні організації докладають масу зусиль , щоб прищепити в Африці культуру планування сім'ї. Вони консультують уряду як підвищувати доступ населення до засобів контрацепції і допомагати жінкам вибирати правильний час для народження дитини. Однак ці програми не приживаються в багатьох країнах, особливо тих , де жорсткі релігійні доктрини забороняють контрацепцію . « Наш прогноз про подвоєння населення Африки оптимістичний. Він припускає , що планування сім'ї отримає широке поширення на континенті. Якщо цього не відбудеться , населення Африки подвоїться набагато швидше 2050 , що ще більше ускладнить боротьбу з бідністю , створення робочих місць і захист екології на континенті » , - відзначає співавтор дослідження Карл Хауб . Приклад відмінного планування сім'ї подає Китай , який незабаром перестане бути самою багатонаселеної країною світу , поступившись першістю Індії. У 2050 р. населення Індії , за прогнозом , складе 1,6 млрд. , Китаю - 1,3 млрд. Населення України , на відміну від Африки , швидко убуває , так як жінки народжують у середньому лише по 1,5 дитини. Зараз у нашій країні проживає 45,5 млн. громадян , але на рік на 1000 осіб припадає 11 народжень , 15 смертей і 1 мігрант . При такій динаміці до 2050 р. українців залишиться 34 млн. У наших сусідів також намічається скорочення населення , але набагато меншими темпами. У Росії число людей , за прогнозом , зменшиться з нинішніх 143 млн. чоловік до 132 млн. в 2050 р., в Білорусії - з 8,9 млн. до 7,9 млн. , у Польщі - з 38 млн. до 34 млн . |
Купив за $200 - знайшов $100000! І... віддав усе до копійки....
http://i.piccy.info/i9/21d01bbe9347b...264/100000.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-15-14...20x129-r/i.gif У США сталася неймовірна історія: житель штату Коннектикут на розпродажу придбав стіл, а в ньому знайшов пакунок, набитий новими купюрами, - йдеться в сюжеті ТСН. Він знайшов пакунок, бо стіл не проходив у двері і довелося його розібрати. Схованка була за однією з шухляд... Вже з'ясували, що попередня хазяйка заховала свою спадщину, а потім... забула про схованку. Чесний американець повернув їй усе до копійки. Нагадаємо, що раніше чесний таксист повернув бізнесмену загублені 36 тисяч доларів. |
Непомірне вживання газованої води згубно впливає на мозок...
http://i.piccy.info/i9/14eeda8c22cc5...a_voda_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-17-05...40x163-r/i.gif Газована солодка вода останнім часом стала найулюбленішим напоєм багатьох, без винятку, категорій людей. На Заході газовану воду п’ють всі і постійно, в наслідок чого люди страждають набором зайвої ваги, проблемами з серцем, онкологією і т. д. Як виявилося, газовані солодкі напої здатні поміняти якість білків у мозку людини, принаймні, такий результат показують дослідження, якими на даний момент займаються вчені. Ще медики з’ясували, що подібні мутації, спровоковані регулярним вживанням газованої води, виникають у мозку при таких страшних захворюваннях, як: хвороба Альцгеймера і різними видами онкологічних захворювань. У зв’язку з отриманими результатами, учені переконують людей у тому, що краще відмовитися від шкідливого напою, замінивши його звичайною водою, ну або в крайньому випадку – соком з фруктів. Вчені провели дослідження на гризунах, даючи їм регулярно пити солодку газовану воду. Через місяць пацюки стали поводитися гіперактивно і практично у всіх спостерігалися зміни в клітинах мозку. Після цих результатів у вчених абсолютно не залишилося сумнівів у тому, що газована вода вбиває організм в прямому сенсі слова, провокуючи ожиріння, рак, крихкість кісток, цукровий діабет, а найстрашніше – проблеми з мозком, які можуть завершитися або раком мозку, або хворобою Альцгеймера або іншими, не менш жахливими хворобами…. |
Американці придумали перший 3D-дисплей, що взаємодіє з навколишнім світом....
http://i.piccy.info/i9/4f6c542d2059f...om_300x199.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-17-20...00x199-r/i.gif Сенсорика є одним з наших найбільш первинних почуттів, що надає можливість нам фізично взаємодіяти і отримувати дані про оточуючі нас предмети. Широко доступні цифрові сенсорні екрани дозволили нам використовувати цю технологію по-різному, але вона все ще залишається трохи обмеженою, коли справа доходить до реальної взаємодії з навколишнім середовищем. Щоб виправити ситуацію дослідники з американської лабораторії MIT Media Lab створили 3D-поверхню, яка дозволяє користувачам фізично взаємодіяти з цифровим світом. Потенційні області застосування цієї технології можуть варіюватися від простого рукостискання людей, які знаходяться на відстані в тисячі кілометрів один від одного, до використання 3D-моделей для реалізації творчого потенціалу. Отже, як же це працює? Все дуже просто насправді. За допомогою спеціального поля, що приєднується до дисплея та програмного забезпечення, можна об’єднати цифровий світ з реальним. Ця технологія дає вам можливість взаємодіяти з моделлю, використовуючи власні руки. Вона дозволяє реалізувати те інстинктивне бажання відчувати те, що ми раніше могли тільки бачити в цифровому вигляді. Це стане новим етапом у розвитку нашого світу, де цифрові технології і сенсорні дисплеї стали нормою життя. Крім того, цей винахід в даний час розглядається як трамплін для майбутнього розвитку тактильних інтерфейсів. |
Від Антарктиди відколовся айсберг розміром з обласний центр, здатний потопити не один "Титанік"
http://i.piccy.info/i9/9c69a8b737b4e...4/_ajsberg.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-17-12...20x141-r/i.gif Айсберг завбільшки 700 кв км відколовся від льодовика в Антарктиді. Він може загрожувати навігації у південній Атлантиці, розповідає euronews. За підрахунками спеціалістів, айсберг такого розміру розтане лише за рік чи навіть пізніше. Увесь цей час він дрейфуватиме на північ і може опинитися на шляху деяких кораблів. Великі айсберги не лише загрожують навігації, а й впливають на океанічні течії, змінюючи їхній напрямок. Адже тала вода крижаних велетнів прісна і легша за солону. Танення айсбергів також спричинює підвищення рівня світового океану, через що тайфуни і урагани стають потужнішими. http://www.youtube.com/watch?v=TfJVenXZ_i8 |
Меркель вважає, що Україна не готова до асоціації з ЄС...
Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що поки не бачить готовності України виконати всі умови, необхідні для асоціації з Євросоюзом. Меркель вважає, що Україна не готова виконати всі умови ЄС, а це може перешкодити підписанню угоди про асоціацію на саміті у Вільнюсі. "Сьогодні я повинна вам сказати, що поки не видно, щоб Україна була готова створити передумови для можливого підписання", - сказала політик на позачерговому засіданні бундестагу. Німецький канцлер також заявила, що до розгляду питання щодо України міністри закордонних справ ЄС мають повернутися завтра. Нагадаємо, раніше Рада ЄС обговорила готовність України до асоціації, однак не прийняла ніякого рішення. Джерело: |
Найдорожчі шкарпетки коштують майже 1200 доларів...
http://i.piccy.info/i9/bd753a7dd1dbc...264/images.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-20-07...75x183-r/i.gif Вони пов'язані з вовни вікуній. Компанія Falke випустила найдорожчу лінію чоловічого одягу: шкарпетки по 1170 доларів за пару і пуловери за 3250 доларів. Настільки висока ціна пояснюється тим , що пов'язані вони з вовни вікуній . Шанувальникам дорогих речей слід мати на увазі , що пропозиція обмежена . Компанія випустила партію всього лише з 10 пар шкарпеток , упакованих в спеціальні подарункові дерев'яні коробки , та 20 пуловерів з вовни вікуній . Шерсть цих парнокопитних ссавців , що живуть в південноамериканських Андах , цінується на вагу золота. Їх шерсть настільки ніжна , що її не фарбують , тому що процес фарбування може її пошкодити. Тому всі вироби з вовни цих тварин , найдорожчою у світі , мають природний золотистий відтінок. Шерсть вікуній , родичок більш відомих лам , також дуже тонка і має в діаметрі всього лише 12 мікрометрів. Цінність їй додає ще й та обставина , що вікуній , на жаль , неможливо приручити. Всю шерсть доводиться зістригати з диких тварин. Відростає шерсть повільно, тому стрижуть вікуній раз на два роки. Це прописано , вказує Daily Mail , в законах Перу . Кожна доросла вікунья дає зовсім небагато , близько пів кілограма вовни. |
У Гарварді створили абсолютно прозорий динамік, що на 90% складається з... води...
http://i.piccy.info/i9/074ee1ea09fdd...64/dynamik.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-20-20...20x176-r/i.gif Звук просто з повітря - так виглядає винахід гарвардських учених. Але насправді музика ллється з прозорого і надзвичайно тонкого динаміка. Його створили зі спеціального гелю, який на 90% складається із... солоної води, а форму надає гума, розповідають FAKTY.ictv.ua. «Ми вмикаємо і вимикаємо електрику багато разів за секунду – відповідно до музики, яку транслюємо. Коли енергія надходить до мембрани, та деформується, бо зроблена з гуми. Коли електрики немає, плівка повертається у попередній стан. Як наслідок виникає вібрація, тобто, музика», - пояснює науковець Гарвардського університету Крістоф Кеплінгер. Втім, головна мета винаходу – не лише революція в музиці, а прагнення довести, що така технологія передачі струму може працювати. Досі аналоги були повільними і несумісними з високою напругою. Наступне завдання - створення точної копії людських м’язів. Не лише біцепсів, але й голосових зв'язок. Щоб ті не лише скорочувались, а й передавали електричні сигнали – через нерви до мозку. «Досі для передачі струму використовували метал. Але він не розтягується і не прозорий. Та нині почали створювати прилади, які розміщують на тілі людини. І тут уже потрібні провідники, що розтягуються», - каже науковець Гарвардського університету Йонг Юн Сун. У перспективі вчені хочуть створити для людини штучні органи. Тільки, на відміну від фантастичних фільмів, імпланти будуть не з металу, а фактично з води. Джерело: |
П'ять загадкових таємниць Антарктиди ...
Цитата:
|
http://i.piccy.info/i9/457efc312a45f...64/index_3.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-22-06...20x119-r/i.gif
Виверження вулкану подарувало Японії новий острів..... У середу в районі островів Огасавара в 1000 км на південь від Токіо сталося виверження підводного вулкану. На місці виверження з'явився острів. Його діаметр 200 метрів і висота над рівнем моря близько 20 метрів. Про це повідомляє Euronews.com, інформує Укрінформ. "У районі острова, який тільки-но народився, з води виривається 600-метровий стовп попелу. Хоча нова ділянка суші невелика, Токіо зрадів можливості розширити територію країни", - зазначається в повідомленні. На спеціальній прес-конференції в Токіо генеральний секретар кабінету міністрів Йосіхіде Суга, зокрема, сказав: "Якщо це утворення стане справжнім островом, то наша площа збільшиться". Японська влада поки не поспішає офіційно реєструвати новий острів. Річ у тому, що раніше подібні вулканічні утворення вже неодноразово виникали, а незабаром назавжди зникали. |
На відміну від України Молдова не відмовляється від євроінтеграції....
http://i.piccy.info/i9/e6321ab45cafd...64/index_4.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-23-06...20x134-r/i.gif Прем’єр-міністр Молдови Юріє Лянке заявив, що рішення України про припинення підготовки угоди про асоціацію з ЄС не вплине на курс Молдови, повідомляє УНН з посиланням на "Радіо Свобода". "Уряд Молдови поважає будь-яке рішення України. Наші відносини з сусідньою країною залишаться такими ж тісними, але Молдова вже зробила свій вибір на користь європейської інтеграції і не збирається його змінювати", – сказав Лянке. Молдова прагне парафувати угоду про асоціацію з ЄС на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі наступного тижня. Зазначимо, що колишній президент Молдови, лідер комуністів Владімір Воронін заявив про те, що його країна повинна "наслідувати" приклад України і призупинити переговори з ЄС. |
Археологи розкопали найстаріше на Близькому Сході сховище вина...
http://i.piccy.info/i9/cb27d3ef85626...7264/21_11.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-24-07...20x133-r/i.gif Аналіз органічних речовин, які залишилися у флягах, показав, що винороби Тель-Кабрі присмачували свій напій медом, м'ятою, ялівцем, корою кориці і навіть смолою. Схожий склад був у лікарських вин, що використовувалися в давньому Єгипті. Міжнародна група археологів в ході розкопок на території стародавнього ханаанського міста Тель-Кабрі в Ізраїлі виявила найбільший і найдавніший на Близькому Сході винний льох. Його запаси, на думку дослідників, місцева знать використовувала на урочистих заходах. Свої результати вчені з кількох наукових центрів Ізраїлю і США оприлюднили в Балтіморі на щорічних зборах Американських шкіл дослідження Сходу. Археологи знайшли сорок винних фляг по 50 літрів кожна, в яких колись зберігалося міцне і солодке вино. Вік цих предметів, за оцінками дослідників, складає 3,7 тисячі років. "Це неперевершена за розміром та віком знахідка", -- зазначив глава факультету класичних і близькосхідних мов і цивілізацій Університету Джорджа Вашингтона (США) Ерік Клейн. Аналіз органічних речовин, які залишилися у флягах, показав, що винороби Тель-Кабрі присмачували свій напій медом, м'ятою, ялівцем, корою кориці і навіть смолою. Схожий склад був у лікарських вин, використаних в стародавньому Єгипті, відзначають автори роботи. Крім того, з'ясувалося, що склад вина в кожній з фляг був практично однаковий. Це вказує на те, що приготування напою йшло не "на око", згідно фантазіям виноробів, а по строго соблюдавшемуся рецептом, пояснив керівник факультету морських цивілізацій Університету Хайфи (Ізраїль) Ассаф Ясур-Ландау. Як інформує ZN,UA, вчені також вважають, що оскільки погріб розташовувався біля зали, де проходили бенкети, то вміст фляг споживали представники місцевої знаті і їх іноземні гості. |
Туреччина побудувала найглибший тунель у світі...
http://i.piccy.info/i9/1650a40072807...00x290_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-25-17...40x232-r/i.gif Туреччина вперше поєднала європейську та азіатську сторони протоки Босфор залізничним тунелем, церемонія відкриття якого намічена на сьогодні. Цей підводний прохід розглядається деякими експертами, як диво сучасних технологій. Відкриття великого інженерного проекту знаменує собою завершення плану, спочатку запропонованого ще султаном Османської імперії близько 150 років тому. Босфор є найбільш вузькою протокою у світі, що використовується для міжнародного судноплавства, яка з’єднує Чорне море з Мармуровим. Тунель стане одним зі складових ряду великих інфраструктурних проектів при уряді прем’єр-міністра Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана. Довжина тунелю становить 13,6 км. Він призначений для полегшення заторів у місті та зниження рівня забруднення, а також сполуки європейського та азіатського узбережжя. За словами турецького уряду, при глибині пролягання тунелю більше 55 метрів, він є найглибшим залізничним тунелем у світі. Пасажиропотік в 1,5 млн. чоловік в день дозволить знизити кількість заторів і знизити навантаження на два мости, які до теперішнього часу були єдиною сполучною ланкою між двома берегами. Проект почав розроблятися в 2005 році і мав бути завершений за чотири роки, але був затриманий через важливі археологічні знахідки у ході будівництва, в тому числі останків візантійського порту 4-го століття. |
Користувачів соціальних мереж у В'єтнамі штрафуватимуть за критику влади в інтернеті, зокрема - в соцмережах.
http://i.piccy.info/i9/267c243751ad3...2d1ce9_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-27-21...40x160-r/i.gif Опозиційні блогери і автори "негативних" постів у В'єтнамі обкладаються штрафом або потрапляють до в'язниці / AP Як повідомляє Reuters, прем'єр-міністр країни Нгуєн Тан Зунг підписав закон, згідно з яким, за негативні пости в соцмережах, а також за "антидержавну інтернет-пропаганду" тепер стягуватиметься штраф у розмірі 100 мільйонів донгів (близько $5000). Таке ж покарання встановлено і за поширення в Мережі "реакційної ідеології". Новий закон став далеко не першим документом, спрямованим на обмеження свободи слова в онлайн-середовищі, який був прийнятий владою В'єтнаму. На початку вересня в країні також набув чинності так званий Декрет 72, що забороняє користувачам інтернету публікувати в соціальних мережах критичну щодо чинного уряду інформацію. Використовувати соцмережі всередині В'єтнаму Декрет дозволяє тільки для листування. Система інтернет-цензури у В'єтнамі вважається однією з найсуворіших у світі. За оцінкою міжнародної організації Репортери без кордонів, за кількістю сидячих у в'язниці блогерів та інтернет- активістів В'єтнам поступається лише Китаю. Антидержавна пропаганда карається в країні тюремним ув'язненням терміном до 20 років. |
|
Під Радугу копають.
Цитата:
|
Валенса: Немає повної і вільної Європи без України....
http://i.piccy.info/i9/543ba4d3e1141...416f8d_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-29-00...40x160-r/i.gif Екс-президент Польщі, лауреат Нобелівської премії миру Лех Валенса вважає, що без України немає повної та вільної Європи. Валенса впевнений, що компроміс буде знайдений / Wikipedia "Україна – це велика країна, це велике господарство, це великі можливості, підкреслюю – немає вільної та повної Європи без України", - заявив він в інтерв'ю ТСН під час обговорення можливого підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Валенса зазначив, що зараз Європа не може дозволити собі великі витрати, в той час як Україна "не може собі дозволити повністю відірватися від Росії, тому що ніхто потім не вирішить її проблеми". Втім, екс-президент Польщі вважає, що в ситуації з підписанням Угоди про асоціацію все ж буде знайдений компроміс. "Потрібно переконати Росію, що їй це може бути вигідно", - зазначив політик. Як повідомлялося, 26 листопада президія Комісії закордонних справ Сейму Польщі заявила про солідарність з українцями, які протестують проти рішення Кабінету Міністрів про призупинення євроінтеграції. Джерело: |
Загадкові істоти...
Цитата:
|
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 20:08. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010