![]() |
Політолог Олексій Гарань про пропозицію влади: Оппозиція! Не погоджуйтесь! Це - ловушка
Цитата:
|
Тягнибоку мабуть запропонують: Міністр юстиції, або Міністр охорони здоров'я.
|
На мою думку зараз як ніколи треба бути пильними як за владою так і за опозицією...
|
Так, в політиці все можливо, згадайте лебедину пісню О.Мороза і соц.партії і де вони зараз.
|
Опозиціонери відмовили Януковичу..
25.01.2014 22:26 Опозиція не приймає умови та пропозиції, запропоновані президентом Віктором Янковичем у ході переговорів 25 січня. Про це заявив лідер УДАРу Віталій Кличко зі сцени на Майдані Незалежності, пише Українська правда. "Поки що ми на умови Януковича не погоджуємось. Поки що. Вимога прибрати мітингувальників з вулиць Києва і інших міст - не може бути виконана. Бо серед нас немає екстремістів", - заявив Кличко. Джерело: |
Прокурор перейшов на бік Майдану і здав рахунки конвертаційних центрів мафії з мільярдними оборотами
Цитата:
|
Від імені львівського прокурора поширили фальшиву заяву
Цитата:
|
Слава Україні!!! Ось Назарець Михайло склав хорошу пісню
БЕРКУТ, НЕ БИЙ ЛЮДЕЙ музика і слова Михайла Назарця слова: 1.Ви на вірність присягли народу України, Захищать права усіх, кожної людини. Щоб ми могли спокійно жить, нікого не боятись А ви стали людей бить, як могло це статись? приспів: Беркут, не бий людей, наших братів і сестер. Знай, що настане час, Бог покарає вас. 2.Наш народ не терористи, не якісь бандити Люди хочуть в Україні просто краще жити. Хочуть щоб було майбутнє у своїх дітей, Не стріляйте і не бийте наших людей! приспів: Беркут, не бий людей, наших братів і сестер. Знай, що настане час, Бог покарає вас. Беркут, не бий людей, наших жінок і дітей. Знай, що настане час, Бог покарає вас. 3.Ви на вірність присягли народу України, Захищать права усіх, кожної людини. Люди вийшли за свободу, за добро і волю, Люди хочуть Україні тільки кращу долю! приспів: відео:http://www.youtube.com/watch?v=LBW6BS8cRVs |
|
"Українська правда"
Olha Snitsarchuk стрім з дніпропетровська, вигукують жіночки: "комуністи і регіонівці - ось це фашисти, а бендеровци - це наші герої. а націонаілізм - це фундамент нації". freednipro on USTREAM: Revolution in Dnipropetrovsk.. Breaking News /*ось відповідь всяким табачам на їхні підтасовувані і фальсифіковані підручники історії. "антифашисти" недооцінили громадян. |
Матері повстанців та силовиків на колінах благають всі сторони зупинити братовбивство: "Чужих дітей не буває!"
26.01.2014 16:16 http://i.piccy.info/i9/beb9351096133...omajdan109.jpghttp://i.piccy.info/a3/2014-01-26-15...20x161-r/i.gif «Чужих дітей не буває» - під таким гаслом жінки з усієї України пройшли з Майдану Незалежності до Адміністрації президента. Серед них - матері як активістів, так і курсантів. Вони помолилися за здоров’я мітингарів і силовиків. А також, звернулися до бійців внутрішніх військ із проханням не застосовувати силу проти мітингувальників. З таким закликом жінки ходять і до бійців, що стоять на вулиці Грушевського, і до активістів на усіх барикадах. http://www.youtube.com/watch?v=6cwexsVhFs0 Джерело: |
Лідер російської легендарної групи ДДТ Юрій Шевчук про український майдан
Цитата:
|
Голова Спілки офіцерів України розповів про базу силовиків...
Неділя, 26 січня 2014, 19:31 У Будинку офіцерів постійно базується "Беркут" та Внутрішні війська. Це підтверджує голова Спілки офіцерів України Євген Лупаков. За його словами, також там присутні невідомі люди в цивільному. До Будинку офіцерів на приватних машинах під`їжджають контрактники внутрішніх військ, вивантажують з багажників амуніцію, зазначає журналіст Дмитро Тузов. Також голова СОУ обурюється тактикою силовиків - виставляти "живим щитом" солдатів строкової служби, під прикриттям яких діє "Беркут". "Наших пацанят поставили в першу шеренгу. А за їхніми спинами – "Беркут", який проривається і починає палками бити людей, а потім знов ховається. Я знаю, що Ірак таке використовував, коли кидав дітей на прорив мінних полів. Те саме зараз використовує нинішня влада. Це садизм. Це війна проти власного народу!", - зазначив Лупаков. http://www.youtube.com/watch?v=Xayar_z9dE8 Джерело: |
Автомайдан знову атакує - тепер із Чорновол...
27.01.2014 10:10 Aвтомайдан знову вирушив на акцію. Цього разу – разом із побитою раніше активісткою та журналісткою Тетяною Чорновол. Як передає кореспондент "Радіо Свобода", поки що активісти не кажуть, як далеко вони їдуть. "Нам треба перемагати. Якщо не переможемо, то загинемо не тільки ми. Це буде хрест на майбутньому будь-кого в цій країні", - сказала Чорновол. Як відомо, Автомайдан удвічі збільшив винагороду за інформацію, пов’язану із лідером руху Дмитром Булатовим, який зник 23 січня. За будь-які звістки про його місцезнаходження обіцяють уже не 100 тисяч гривень, а 200 тисяч Джерело: |
У Януковича почали переговори з опозицією. Клюєв відсутній...
Понеділок, 27 січня 2014, 18:53 Почалась зустріч президента Віктора Януковича та учасників робочої групи з урегулювання політичної кризи з лідерами опозиційних політсил. Про це повідомляє прес-служба президента України. У зустрічі беруть участь перший заступник Глави Адміністрації Президента Андрій Портнов, міністр юстиції Олена Лукаш, керівник фракції Політичної партії "УДАР" Віталій Кличко, керівник фракції "ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк, керівник фракції "ВО "Свобода" Олег Тягнибок. Таким чином, Андрій Клюєв, який недавно був призначений голову адміністрації президента, і є головою делегації від влади, не бере участі у цьому раунді переговорів. Зустріч проходить в адміністрації президента. Джерело: |
|
Сьогоднішня зустріч президента Віктора Януковича та представників опозиції - Віталія Кличка , Арсенія Яценюка та Олега Тягнибока - протривала понад чотири години. За її результатами стало відомо , що пан Яценюк відхилив пропозицію президента очолити уряд , повідомляє прес -служба глави держави.
« Арсеній Яценюк очолити уряд України згоди не дав. Переговори будуть продовжені » , - йдеться в повідомленні. Зустріч , в якій також брали участь перший заступник голови адміністрації президента Андрій Портнов і міністр юстиції Олена Лукаш , тривала більше чотирьох годин. За інформацією пані Лукаш , представникам опозиції вкотре « вказали на неприпустимість підтримки радикальних дій , захоплення приміщень і доріг ». Проте , сторонам вдалося домовитися про скасування прийнятих Верховною Радою 16 січня скандальних законів. «Але ті закони , які не викликають зауважень , завтра будуть прийняті парламентом знову. Положення законів , які втратять чинність завтра , будуть оброблені сторонами спільно і будуть відповідати європейському рівню » , - повідомили в прес -службі. Також сторони домовилися про включення до порядку денного завтрашнього засідання Ради питання про відповідальність уряду. Крім того , за результатами зустрічі було прийнято рішення проголосувати в парламенті закон « Про амністію ». « За наполяганням нашого боку , наступне невідкладне умова для цього закону : Амністія набуде чинності тільки у разі звільнення всіх захоплених приміщень і автодоріг. В іншому випадку скоєні правопорушення амністовані не будуть » , - повідомила пані Лукаш. |
У темі 1 долучень
У понеділок, 27 січня, близько 19:00 в Запоріжжі невідомі напали на лідера місцевого Евромайдана Ігоря Артюшенко і відвезли в невідомому напрямку. Пізніше в міліції заявили , що таким чином активіста « запросили » до райвідділу міліції.
«У Запоріжжі знову стався інцидент ! На очах у багатьох людей вистрілили і викрали лідера місцевого Евромайдана - Ігоря Артюшенко ! » - Повідомляє на своїй сторінці в Facebook ЕвромайданSOS . Ігор Артюшенко Згідно зі свідченнями очевидців , активіста викрали на вулиці Перемоги , силою посадивши його в автомобіль «Таврія» синього кольору з номерами АР 4950 ВІ . Пізніше з'явилася інформація про те , що пан Артюшенко « цілий і неушкоджений » і знаходиться в одному з райвідділів міліції. Як повідомив прес- секретар МВС Олександр Вовкодав , лідера Евромайдана « запросили через поширення інформації про співробітників правоохоронних органів». Нагадаємо, 15 січня в Запоріжжі невідомі обмалювали нецензурними зображеннями і написами і залили монтажною піною автомобіль одного з лідерів місцевого Евромайдана Ігоря Артюшенко. Як повідомляв НБН , 26 січня в Запоріжжі близько шести тисяч чоловік штурмували будівлю облдержадміністрації , проте не змогли зайняти її . Нагадаємо також , що втікавших людей по місту переслідували силовики і тітушкі . Людей били кийками , стріляли і кидали гранати. Після розгону мітингувальників біля будівлі Запорізької облдержадміністрації міліція затримала понад 30 осіб, близько 90 людей потрапили до лікарні з травмами .. |
У темі 1 долучень
Станом на 22:00 понеділка , 27 січня, в Україні залишаються захопленими учасниками масових акцій протесту десять обласних державних адміністрацій (ОДА) , а також міська адміністрація Києва . У той же час в п'яти областях правоохоронцям вдалося розігнати штурмуючих місцеві ОДА активістів , а в трьох - адміністрації взяти під контроль навіть не намагалися.
У десяти областях - Львівській, Волинській , Івано -Франківській , Рівненській , Тернопільській, Хмельницькій , Чернівецькій , Вінницькій , Житомирській та Полтавській - маніфестантам вдалося зайняти будівлі ОДА , а в деяких з них навіть проголосити створення в них Народних радий . *** У Києві , міську державну адміністрацію яку мітингувальники зайняли і облаштували під потреби Евромайдана ще 1 грудня 2013 , сьогодні також проголосили про реформування Комітету самоврядування в Народну раду . Тим часом у двох областях країни - Закарпатській і Чернігівській - місцеві жителі блокують ОДА , так як захопити приміщення їм заважають силовики та місцеві чиновники. Більш жорстким виявився « захист» облдержадміністрацій у Дніпропетровську, Запоріжжі , Черкасах , Миколаєві та Сумах. Тут правоохоронці вдалися до допомоги молодих людей спортивної статури , яких пізніше назвали « добровільними помічниками» . Захвати ОДА в цих регіонах також ознаменувалися нападами на журналістів і затриманнями активістів. В Одесі , Херсоні та Харкові відбуваються виключно локальні акції протесту. Більш того , харківська влада навіть заявляють про свою готовність допомогти розблокувати зайнятий мітингувальниками Київ . Хвиля захоплень активістами обласних адміністрацій не торкнулася Донецьку, Кіровоградську та Луганську область. Тут проходять мітинги на підтримку провладної Партії регіонів і президента Віктора Януковича , а також оголошено про створення « дружин » , які контролюватимуть громадський порядок у регіоні. Що стосується Автономної республіки Крим , то тут також досі не робилося жодних спроб захоплення влади. Як і на сході країни , тут проходять провладні акції протесту і створюються загони « дружинників ». А ввечері понеділка також стало відомо , що президія Верховної Ради Криму ухвалила рішення заборонити діяльність і символіку «Свободи» , а також доручив місцевим управлінням СБУ і МВС не допустити захоплення адмінбудівель півострова. |
Як захиститися від стресу під час революції: поради психолога...
http://i.piccy.info/i9/279bcd2edca56...e7_300_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2014-01-28-12...40x157-r/i.gif Події, що наразі відбуваються в Україні спричиняють неабиякий стрес у тих, хто за ними слідкує, не говорячи про тих, хто бере в них участь. Кореспондент Громадського радіо Максим Буткевич поспілкувався з психологом та завідувачкою кафедри психології та педагогіки Карпатського університету ім. А. Волошина Катериною Балегою, яка розповіла про те, як захиститися від стресу. - Зараз людина перебуває у вирі теперішніх подій, починаючи від сприйняття великої кількості негативної інформації закінчуючи просто баченням того, що відбувається на вулицях. Які психологічні наслідки, перед всім, можливий негатив це може спричинити? - Звичайно що всі ми охоплені подіями, які відбуваються, на території всієї України, а тепер не тільки Києві, тепер в інших містах, Таки скарги, як безсоння, тривожність, відсутність апетиту або зловживання заспокійливими засобами, а також алкоголем - це звичайні скарги наших клієнтів в даний період. Ще б хотілося зауважити, що всі люди, які перебувають у напруженому стані, перебувають в стані стресу. Стрес – це нормальна реакція організму на будь-які подразники та події, що відбуваються. Але коли стрес стає хронічним, іде перенапруження організму, тоді наші захисні функції організму знижуються, і відбувається вже негативний вплив і на організм, і цілому на психіку людей. ….. Звичайно це сказується з часом дуже негативно, і ми всі знаємо про посттравматичні стресові розлади, але на даний момент порадами є наступні такі дії: Учасники, активісти і ті, хто знаходиться у вирі подій, повинні усвідомлювати, що вони взяли таку відповідальність знаходитись і бути учасниками цих подій, і тому вони повинні відповідати за власне здоров’я та здоров’я своїх близьких, друзів та родичів. Тому я хотіла би порекомендувати, дуже прості істини, які всім відомі, але які допоможуть знизити рівень стресу як і власне цих учасників, так і їх близьких і родичів. По-перше ця відповідальність передбачає те, що ви слідкуєте, як би це не смішно звучало, може, в таких подіях, за своїм харчуванням і сном. Обов’язково необхідно враховувати ці фактори, інакше захисні функції організму можуть зійти до нуля. По-друге – звичайно це – інформування. І вам, і вашим близьким буде набагато легше, якщо в у вас буде зазначений час, коли ви контактуєте. Звичайно, важливо - це заряджені мобільні телефони, відписані смс і так далі. Це – підтримка. Коли ви знаходитесь десь у вирі подій, необхідно, якщо ви маєте психологічний ресурс і відчуваєте себе впевнено, тобто більш впевнено, ніж оточуючі, не давати розповсюджуватись паніці, тому що паніка – це таке заразне явище, воно розповсюджується дуже швидко. Не давайте панікувати тим, хто вас оточує. Хотілось би, щоб люди не намагалися розповсюджувати негативну інформацію, неперевірену інформацію, не сіяти "сем’я раздору", як то кажуть. Про те, як підтримувати близьких, я вже згадувала: телефонуйте їм частіше, давайте їм частіше знати за себе, обов’язково залиште їм контакти людей, які знаходяться навколо вас. Обов’язково, як я казала, пам’ятайте про сон. Звісно легше тим людям, які володіють методами розслаблення, релаксацією, методами медитації, дихання, автогенного тренування. Але ми говоримо зараз про дуже масові події, тому не впевнена, що не всі навколо знають про ці методи. Після того, як ви були у вирі стресових подій, коли відчуваєте перенапруження, зверніть увагу на такі показники: наскільки ефективний ваш сон. Сон – це найкращий метод розслаблення, найкращий метод відновлення діяльності всього організму. Намагайтесь заснути. Часті скарги на те, що не виходить заснути, звичайно, звучать із вуст учасників подій, а також із вуст родичів та близьких. Але намагайтесь поспати. Щоби спати, треба знижувати вживання кави і алкоголю – вони ведуть до перезбудження. Після якихось активних подій треба розслабитись. Розслаблення – це, в першу чергу, дихання. Може бути необхідно зігріти кінцівки рук, зробити масаж ділянки шиї. Може бути прогулянка, якійсь рух, який заспокоїть людину. Обов’язково з’їжте щось смачненьке - шоколад, банани тощо, все те, що приводить до вироблення так званих гормонів щастя, і дає змогу заспокоїтись організму. Прийміть гарячу ванну або душ, контрастний душ, або теплий душ, аромаванна дуже добре допомагає, включіть собі музику. Я розумію, що це звучить смішно в даних умовах, але слухайте гарну музику. Намагайтесь, хто може, щось помалювати, пов'язати. Зробіть щось, що приводить до зняття напруги. Обов’язково – це любов один до одного. Зробіть масаж своєму партнеру, який тільки що повернувся з подій, перегляньте якийсь позитивний відеоролик або фільм, і намагайтесь якомога більше підтримувати один одного. Не забувайте що в таких ситуаціях почуття гумору і збереження здорового глузду є запорукою нашого успіху. - Питання яке випливає з того, про що ви кажете: у нас дуже серйозно ставляться до необхідності надання допомоги першої медичної допомоги у разі травм. А от що до надання психологічної допомоги - я про це чую мало. Якщо я бачу, що мій товариш, товаришка перебуває на межі – що я повинен зробити для цього? - Звичайно організм і психіка кожної людини по-різному реагує на стрес. Деякі люди мають дуже високий рівень стресостійкості, інші мають нижчий поріг. Треба враховувати ці факти. Якщо людина знаходиться в стресовому стані, можуть виникати такі явища, як панічні атаки. Зовнішніми ознаками панічної атаки можуть бути тахікардія (підвищення серцебиття), нехватка повітря, людина починає скаржитись на те, що вона задихається, наявний страх смерті, який оточуючі нас описують як "Я зараз помру…мені погано, я зараз помру". Необхідно покласти людину в горизонтальне положення, намагатись масажувати, розігрівати кінцівки, тому що надмірний викид адреналіну блокує нормальне кровопостачання. Якщо ви візьмете руку такої людини, ви відчуєте, що вона така холодна, як лід. Зігрівайте таку людину. Намагайтеся розмовляти, обов’язково дивитись в очі, розмовляти і заспокоювати людину. Найкращим, звичайно було б вивезти людину з активних подій, з того місця, де відбуваються активні події. Якщо такої змоги нема, необхідно ізолювати людину від шуму, надмірного освітлення і дати можливість трошки відпочити. Таким, як би мовити, "дєдовскім" методом в польових умовах є валєріанка, таке ж банальне явище, ми всі знаємо запах від наших бабусь, можна закапати пару капель валеріани у ніс, це неприємна процедура, але людині стає набагато легше. Це також надання гарячого пиття, це трав'яні чаї. І звичайно – зконтактувати з людьми, які можуть допомогти психологічно, підтримати. Це родичі, це близькі, друзі – ті, хто зможуть заспокоїти людину. Якщо немає, гарно було б, щоб працювали професійні бригади психологів, які би координували дії, які би знали про психологію натовпу, психологічні явища паніки, методи припинення панічних дій натовпу, але, наскільки я розумію, не дуже організовано це відбувається, принаймні в Ужгороді. Щодо моїх колег в Києві, я думаю у наступні дні вони зможуть дати коментарі з приводу подій в Києві, як зорганізується психологічна допомога, і навіть надати інформацію, куди можна звернутись. Адже поки людина знаходиться в стресовому стані у вирі подій, вона реагує на максимумі. Найстрашніші наслідки відбуваються, коле вже стихає і ми маємо посттравматичний розгляд наслідків подій. - Ви згадали, що коли людина виходить з зони активних подій, зі стресової ситуації то варто зокрема, якщо є змога, прийняти ванну, послухати гарну музику, передивитись позитивний фільм. Я дуже часто останніми днями і тижнями, чую, що люди будь яку хвилину, витрачену на будь яке стороннє, на музику, на ролик, ще на щось, вважають згаяною дарма. І це породжує в них відчуття, що вони нічого не роблять або роблять недостатньо і вони намагаються до максимуму зменшити витрату часу на будь що інше. Наскільки такий підхід правильний, і що би взагалі ви відповіли людині, яка говорить "Я відчуваю, що я майже нічого не роблю, бо я там подивися ролик якийсь позитивний або я слухаю музику". - Це зрозуміло. Звичайно я нікого не відговорюю, щоб бути активним. Адже корисна діяльність, позитивні дії активна участь у будь-яких формах, у яких ви можете провити себе по відношенню до подій – позитивні наслідки. Слід пам’ятати, що якщо ви зовсім вийдете з ладу, користі від вас буде набагато менше. Тобто, це як взяти за правило: я маю поїсти, я маю поспати (якщо це виходить) для відновлення організму. Я нагадую, що говорила про відповідальність: у вирі подій зараз дуже розумні, інтелігентні креативні люди, і вони розуміють, що таке відповідальність і контроль над своїми емоціями і реакціями – це основне правило. Тобто намагайтесь контролювати себе, залишатися тут і тепер, звичайно, реагувати на те що відбувається. Якщо у вас тут і тепер видалась хвилина трошки перепочити і з’їсти щось смачненьке, будь ласка, зробіть це, бережіть себе, як для своїх рідних, так і для всієї країни і для всього світу, який змінюється на краще. |
Тягнибок розповів деталі переговорів з Януковичем про зміну уряду...
Вівторок, 28 січня 2014, 14:35 Віктор Янукович обіцяв опозиції, що сформує склад нового уряду впродовж тижня. Про це сказав лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок журналістам, передає УНІАН. "Коли у понеділок піднімалося це питання, то звучав термін до одного тижня - питання створення нового уряду", - сказав Тягнибок. За його словами, президент змушений буде підписати указ про відставку Миколи Азарова з посади прем'єра. "Якщо він не підпише, тоді перекреслюється вся схема (домовленостей - ред.). Тоді все перекреслюється і повертається назад", - сказав Тягнибок. Він припускає, що Янукович "поки не підписує, тому що у нього є певні бажання домовлятися, говорити". "Я так розумію, що йому потрібна кандидатура нового керівника уряду", - сказав Тягнибок. Він припустив, що президент хоче одночасно з указом про відставку уряду дати подання на призначення нового прем'єр-міністра. Тягнибок зазначив, що під час зустрічі з опозицією йшлося також про те, що потрібно міняти не тільки уряд, а й систему влади. Він нагадав, що президент пропонував опозиції сформувати уряд і взяти на себе відповідальність. "Президент сказав: ви ж не згодні на те, що я забираю Азарова і призначаю Арбузова, Клюєва. Яка різниця? Уряд такий же. Та ж група людей. Тому я кажу - беріть на себе відповідальність", - розповів Тягнибок. Він зазначив, що було запропоновано два варіанти: або опозиція бере на себе повну відповідальність, або створюється коаліційний уряд. Тягнибок розповів, що Янукович запропонував Яценюку посаду прем'єра, для реалізації євроінтеграції. "Мовляв, ви ж мене критикували, що я завалив євроінтеграційний напрямок. Прошу дуже - ти будеш призначений прем'єром, от і реалізовуй євроінтеграцію", - переказав Тягнибок. На його думку, Янукович хоче завершити євроінтеграцію "руками опозиції". Свободівець пояснив, що опозиція "потрапила в ножиці", так як відмова від відповідальності погіршить міжнародне становище країни. "І Америка, і Європа на цьому наполягають - на формуванні якогось коаліційного уряду. Вони вважають, що це вихід із ситуації", - пояснив він. "З іншого боку, з якої радості ми будемо приймати спільну відповідальність за все, що робиться в державі. Ви зрозумієте, що значить зараз йти працювати в уряд, притому що держава фактично в дефолті, казна порожня?", - сказав Тягнибок. За його словами, він не бачить логіки йти в уряд тільки для того, щоб "займати кабінет". Тягнибок підкреслив, що переговорний процес між владою і опозицією триває. Джерело: |
Адвокат просить про допомогу СБУ в розшуку Булатова, бо міліція не зробила нічого....
Вівторок, 28 січня 2014 http://i.piccy.info/i9/2c0a4f2ebc863...00_bulatov.jpghttp://i.piccy.info/a3/2014-01-28-18...00x196-r/i.gif Пройшов тиждень з моменту зникнення одного з лідерів авто майдану Дмитра Булатова, однак слідство поки нічого не зробила. Про це Українській правді повідомив адвокат Булатова – Дмитро Йовдій. "Міліція нічого не робить для розшуку Дмитра Булатова. Тиждень пройшов, а жодних дій немає", - сказав Йовдій За його словами, хоча вже минув цілий тиждень після звернення з з’явою про зникнення, міліція до цього не вчинила належних заходів, спрямованих на розшук Дмитра Булатова. Дмитро Булатов зник ввечері 22 січня "Незважаючи на те, що мобільний телефон Дмитра був увімкнений ще протягом досить тривалого часу після його зникнення (і, ймовірно, вимкнувся внаслідок розрядження акумулятора), від мобільного оператора не отримано роздруківки телефонних дзвінків. Не застосовані технічні засоби, спрямовані на виявлення його місцезнаходження, що можна встановити за дзвінках з його номеру", - зазначив він. "Також до цього часу не отримано відомостей, чи перетинав Дмитро Булатов державний кордон України, що є вкрай важливою обставиною для з’ясування причин його зникнення. Враховуючи значний резонанс цієї справи, ця інформація мала бути отримана протягом кількох годин", - підкреслив адвокат. Йовдій наголосив, що у зв’язку з неефективною роботою в понеділок ним було зроблено звернення в СБУ м. Києва, з проханням долучитись до пошуків. "Слідство працює формально та неефективно", - підкреслив він. Також Йовдій закликав керівника МВС у м. Києві витребувати справу з дарницького РУГУ у м. Києві та взяти її під особистий контроль. Як відомо, Дмитро Булатов зник ввечері 22 січня. Джерело: |
У ПР збунтували люди Ахметова та Тігіпка - Богословська...
Середа, 29 січня 2014 Позафракційна депутат Інна Богословська заявила, що у вівторок вранці на засіданні фракції Партії регіонів люди з груп Рината Ахметова та Сергія Тігіпка відмовилися підтримати силовий сценарій розв'язання кризи в Україні. Про це вона заявила в ефірі 5 каналу. За словами депутата, на ранок 28 січня "сценарій з введення надзвичайного стану не був знятий". "Була зроблена спроба дотиснути фракцію під силовий сценарій. Цим займалася група, підконтрольна пану Клюєву (главі адміністрації президента), і частина людей, які на нього зорієнтовані у фракції , - розповіла Богословська. "У відповідь представник групи, в яку зібрані люди, орієнтовані на бізнесмена Ріната Ахметова, пан Воропаєв сказав про те, що уповноважений зробити заяву від 40 депутатів про те, що вони відмовляються надалі підписувати будь-які папери і голосувати будь-які питання в залі без дотримання процедури", - додала вона. "Таким чином була проведена перша дуже серйозна акція, що демонструє, що використовувати гідних, сильних людей у фракції як пішаків в чиїйсь темній грі вже неможливо. Наприкінці засідання фракції таку ж заяву зробила група Сергія Тігіпка, до якої входять 38 осіб", - сказала депутат. "Таким чином на сьогодні 78 людей чітко проявили свою позицію. Це плюс до тих кількох десятків мажоритарників, які протягом останнього тижня дали сигнали про те, що вони більше не будуть ніколи підкорятися "в темну", тому що дійсно 16 січня використовували абсолютну більшість фракції регіонів "в темну", - заявила Богословська. Українська правда... |
http://www.youtube.com/watch?v=ZpenHIoNyxA
Горіла Шина - новий народний хіт про революцію ... https://www.facebook.com/photo.php?f...4462541&type=1 |
Після обіймів з Азаровим Арбузов теж почав марити: країна і гривня
До урядового кварталу сьогодні журналісти можуть потрапити лише за списками. По периметру стоять автобуси з правоохоронцями, весь квартал забитий спецтехнікоюЗокрема, два БТРи, два водомети і пожежні машини, передає кореспондент ФАКТІВ.Засідання Кабміну почав Микола Азаров, і, хоча відучора він - у відставці, сьогодні його помилково оголосили прем’єром. Утім, Азаров помилку виправив і передав повноваження Сергію Арбузову, а наостанок обійняв його.Деякі міністри, чиї відомства захопили повстанці, скаржаться, що не можуть потрапити на роботу. Проте Сергій Арбузов запевняє: ситуація у країні стабільна. Мовляв, банки забезпечені ліквідністю, НБУ контролює гривню, а з Росії очікують наступний транш кредиту – 2 млрд грн.Уряд має зробити так, аби криза не позначилась на економіці. «Зараз, на час пошуку компромісного рішення у суспільстві, для нас найважливіше - нівелювати негативний вплив ситуації на економічні процеси, своєчасно робити соціальні виплати та виконувати інші зобов’язання держави. Особливо в тих регіонах, де були захоплені приміщення місцевих органів влади. Гарантувати надання необхідної медичної допомоги постраждалим з обох сторін політичного протистояння», - заявив в.о. прем’єр-міністра Сергій Арбузов. |
Студенти - "Беркуту": "Янукович не вічний, а нам ще жити разом. Не повторюйте шлях окупантів армії Муравйова"
29.01.2014 15:05 Молодіжні та студентські організації провели акцію "Майдан – це наші Крути" проти свавілля спецзагону "Беркут". Як повідомляє "Радіо Свобода", організації, які проводили акцію, представляють Комісію з питань студентів та молоді ВО "Майдан". Під гуртожитком головного управління МВС у Києві вони вигукували "За нашу і вашу свободу", "Проти зека ми єдині в нашій спільній Україні" і тримали плакати з написами "Ми прийшли з миром", "Янукович не вічний, а нам ще жити разом". За словами одного зі співкоординаторів акції Сергія Пархоменка, її присвятили до 96-ї річниці бою під Крутами, а також подіям 30 листопада, коли "Беркут" вперше розігнав мирну студентську акцію на Майдані. "Ми не дарма обрали такий час і таке місце, де живуть родини "беркутівців", рядовий і сержантський склад, тому, що так чи інакше ці люди повторюють шлях окупантів армії Муравйова", - сказав Пархоменко. "Вони на замовлення Банкової, фактично на замовлення Путіна б’ють власних громадян, побратимів, таких самих українців, як вони. Ми прийшли закликати їх, щоб вони схаменулися, не проливали кров, тому, що рано чи пізно кара знайде винних", – зазначив активіст. Раніше студенти влаштували поминальну акцію біля Голосіївського райуправління МВС, де запалили свічки і поклали квіти на знак вшанування пам’яті загиблого сержанта міліції Олександра Єндржієвського, якого вбили за невідомих обставин під час повернення зі зміни 24 січня. Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року на залізничній станції в сучасній Чернігівській області за 130 кілометрів на північний схід від Києва. Цей був бій між 4-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та загоном з київських студентів і бійців вільного козацтва, що загалом нараховував близько 400 осіб, тривав 5 годин. 27 юнаків потрапили після бою в полон до більшовиків та були страчені. Джерело: |
#Євромайдан створив Національну гвардію. Частина вже прийняла присягу, набір триває....
29.01.2014 16:36 У день пам’яті героїв Крут на Євромайдані створили Національну гвардію. Як повідомляє 5 канал, до неї прийматимуть усіх охочих, хто складе обітницю українській нації. До складу Національної гвардії відтепер увійшли самооборона Майдану, козаки і "Правий сектор", один з загонів якого – "Вікінги" – вже склали обітницю. У ній гвардійці заприсяглися українській нації захищати її. Склад керівників національної гвардії мають сформувати найближчим часом. Так само організатори обіцяють розповісти докладніше про нове формування, його склад і завдання. http://www.youtube.com/watch?v=WRysqjGMVDA Джерело: |
Давно вже треба було створити.І розігнати ту банду зеківську.І не сірничками(хто був на Майдані,той знає що це таке) а із зброєю в руках.До бандюг,в тому числі в погонах,треба застосовувати їх же методи.І діяти активно,а не тягнути час.щоб дати ворогу зібратися силами.Революція має вміти захищатися.Іти треба до кінця.Слава Україні.Героям слава.
|
Янукович обіцяв ще сьогодні виконати "бажання українців переформатувати владу"
29.01.2014 22:52 Президент Віктор Янукович у середу може зробити заяву про переформатування влади. Такий варіант глава держави озвучив на нараді з фракцією Партії регіонів, повідомив депутат фракції Володимир Олійник. "Президент сказав так: сьогодні є певні терміни... якщо відповідь вони (опозиція по законопроекту про амністію) дають, то ми заходимо в залу і голосуємо. Якщо ні - ми йдемо з цього залу поки....", - сказав він. "Але президент сказав: після цього я зроблю сьогодні звернення до українського народу. Якщо рішення не буде, буде сьогодні звернення президента до українського народу", - розповів Олійник суть наради фракції Партії регіонів за участю Януковича в середу. "Ви почуєте його. Воно (звернення) буде не загальним, а змістовним... Він виконає бажання українців переформатувати владу", - зазначив депутат. Відповідаючи ж на запитання про те, чи має на увазі глава держави розпуск парламенту, Олійник сказав: "Він говорив не тільки про розпуск, він говорив відверто про президентські вибори. Але він говорив: будь ласка, я готовий, будь ласка, але брати на себе подальшу відповідальність за розвиток подій - хай беруть лідери опозиції". Олійник також негативно відповів на запитання, чи буде це звернення про намір ввести в країні надзвичайний стан. Джерело: |
|
Несе Галя шини,
Та щей с бутилями. Щоби наші хлопці Бились с Беркутами. А за нею Йванко Розбира бруківку Щоб побити трохи Соколу голівку. Літять вражі кулі Роздаються стони. Хочуть нашу волю Зажопить Гріфони. Хай літять голубки Розганяють хмари На чорнії крила Дай но Боже кари. Ростуть барикади До самого неба Бо такої влади Ні кому не треба. |
Знайшовся лідер Автомайдану Дмитро Булатов - нардеп...
Цитата:
|
Герой Майдана Михайло Гаврилюк...
http://i.piccy.info/i9/83d9c0d9dc876..._gavrilyuk.jpghttp://i.piccy.info/a3/2014-01-30-19...31x485-r/i.gif |
В інтернет виклали відео, де "Беркут" стріляє з рушниць по активістах
П'ятниця, 31 січня 2014, 09:16 В інтернеті з’явився відеозапис, датований ніччю 22 січня, на якому видно, як службовці "Беркуту" у Києві стріляють із рушниць у бік протестувальників. Відповідні кадри зняті з-за спин силовиків. "Власники зброї відразу звернули увагу на постріл, який зафіксований на 94 секунді запису, на їхню думку по рівню віддачі рушниці та шуму, постріл був зроблений не гумовими кулями", - так прокоментували це відео на сторінці ЄвроМайдан – EuroMaydan. Як відомо, у ніч на 22 січня на вулиці Грушевського у Києві були найгарячіші сутички, гриміли вибухи та постріли, багато людей постраждало, щонайменше троє померло від поранень, ще один хлопець упав із колонади (його ім’я досі невідоме). Видео ночного боя "Беркута" на Грушевского Представники влади заявляли, що у МВС не використовують набої, якими були убиті Сергій Нігоян, Михайло Жизневський та Роман Сеник (останній помер від поранень згодом), і що взагалі їхні убивства – провокації, які на руку опозиції, але ніяк не владі. Джерело |
Булатов розповів, як викрадачі катували його....
Четвер, 30 січня 2014, 22:50 Лідер Автомайдану Дмитро Булатов, який зник в ніч з 22 січня, через тиждень знайшовся в селі Вишеньки Бориспільського району під Києвом. Як розповів сам активіст, невідомі били його, катували, порізали йому вухо та навіть розпинали - він має проколи на руках, передає кореспондент ТСН. Булатов не знає, хто його викрав, але зауважив, що чоловіки розмовляли з російським акцентом. Після тривалих катувань його вивезли та викинули з машини. Жорстоко побитий чоловік йшов селом, стукаючи у всі двері, коли нарешті його впустив один з місцевих жителів. Від нього Булатов подзвонив своїм друзям, які вже забрали його в Київ. -------------------------------------- Анатолій Гриценко. Голова у Політична партія "Громадянська позиція" · Щойно говорив з Дмитром Булатовим. Головне, живий! Усі ці дні його катували, різали, розпинали. Каже, росіяни. Деталі розповість сам, пізніше. Усе тіло болить, з порізаного вуха ллється кров... Але духом сильний! На слова підтримки бадьоро відповів: Слава Україні! В тяжкий час я мріяв, що вирвуся і ми з Вами, Анатолію Степановичу, сходимо разом на рибалку! Тепер напевно сходимо) Зараз син Олексій разом з другом з Автомайдану везуть Дмитра в надійне місце, надати допомогу.Побажаймо йому швидкого одужання! http://i.piccy.info/i9/c4025c3a564ba...16694562_n.jpghttp://i.piccy.info/a3/2014-01-31-10...96x394-r/i.gif Джерело: |
Помер ще один активіст Майдану – Богдан Калиняк...
Втрати Майдану збільшуються. Так нещодавно один активіст Євромайдану зі Львівщини – Роман Сеник – помер від поранення під час сутичок на Грушевського. http://i.piccy.info/i9/ba6b0bed04c3f.../383930668.jpghttp://i.piccy.info/a3/2014-01-31-15...80x250-r/i.gif Активіст Майдану Богдан Калиняк (ліворуч) помер днями.... За інформацією ТСН, ще один активіст Євромайдану помер в обласній лікарні Івано-Франківська. Бізнесмен Богдан Калиняк нібито заробив пневмонію під час сутичок на вулиці Грушевського в Києві, повідомив мер міста Коломиї Ігор Слюзар, який добре знав померлого. “Ми разом пропрацювали років двадцять на місцевому заводі “Сільмаш”, я – механіком, він – слюсарем. Богдан був дуже кваліфікованим фахівцем, за це ми назвали його “професор”, – розповів Сегодня Ігор Слюзар. За його словами, 52-річний Калиняк провів на Майдані майже два місяці. Останнім часом він майже без сну і відпочинку допомагав пораненим, робив “чорну” роботу, залишався на нічні чергування. Додому Калиняк повернувся хворим та втомленим. А днями активіста з Коломиї не стало. “Коли ми вперше побачилися на Майдані, я дуже здивувався, адже він був дуже спокійною та врівноваженою людиною, ніколи не видавав своїх емоцій. Як виявилося, на Майдані він провів майже всі два місяці, чотири рази туди їздив точно. Наскільки я знаю, під час сутичок на Грушевського Богдан заробив пневмонію, після того, як там поливали мітингувальників крижаною водою. Ось він і захворів”, – розповів мер Коломиї. Слюзар розповів, що у 90-х Калиняк пішов у приватний бізнес, займався побутовою технікою і відкрив свій магазин. У нього залишилися син і дочка, а нещодавно народилася внучка. На думку мера Коломиї, Калиняк самостійно лікувався на Майдані та запустив перебіг хвороби. “Коли приїхав сюди, йому стало зовсім погано, якщо я не помиляюся, через пневмонію на тлі серцевої недостатності”, – розповів мер. За його словами, учора Богдану Калиняку виповнилося б 53 роки. Поховають активіста вже сьогодні – для цього Народна рада Коломиї виділила гроші, незважаючи на те, що сім’я померлого – цілком заможна. “Просто люди розуміють, що він пішов з життя не через власні амбіції, а в ім’я кожного з нас і майбутнього країни”, – вважає мер Коломиї. Читайте також: На тілі померлого чоловіка на Майдані не знайшли ушкоджень – МВС За словами друга померлого – Віктора Позника – Калиняк багато допомагав Майдану і грошима, і товаром. “Ми жили в наметах з активістами зі східної України. Одного разу ми вийшли пройтися Києвом і привели на Майдан майже сорок людей. Богдан був дуже доброю людиною, все тримав у собі, не умів лаятися і ніколи не хворів. Навіть не можу зрозуміти, як його не стало”, – розповів його друг. Джерело: |
Завтра на сцені Майдану польсько-український гурт співатиме пісню "Подай руку Україні"
Завтра о 18.15 ця пісня буде зіграна на головній сцені Майдану - і в той же час буде траснльована на хвилі польського радіо (Polskie Radio). Цю пісню виконуватиме україно-польский гурт "Тарака". Радіостанція повідомляє, що частина коштів, виручених від продажу платівки цього гурту будуть передані на допомогу жертвам зіткнень в Україні. http://www.youtube.com/watch?v=CK1zEQAiVow |
Силовики хочуть застосовувати проти мітингувальників вогнемети
Цитата:
|
Кремль готується розчленувати Україну.
Цитата:
|
"Слава "Беркуту"? – Слава кожній людині, яка ще не втратила совість!"
http://i.piccy.info/i9/d65feed5ea46e...10b0_2_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2014-02-01-16...35x383-r/i.gif 28 січня. Мій день народження. 33 роки. Я – письменниця, пишу вірші, дорослі й дитячі. У мене двоє дочок – Іванці вісім років, Варварі – три. Поруч зі мною Галя Ткачук, теж письменниця, он геть нещодавно вийшла її дитяча книжечка про Київ у "Темпорі". А тепер вгадайте, що ми робимо? Читаємо Галину книгу? Печемо торт і прикрашаємо квітами кімнату до свята? Цитуємо сучасну поезію?.. Насправді Галя втішає мене після залякування слідчого, після того як я нарешті побачила зниклу й геть потрощену "беркутятами" свою автівку. Відволікає від думок, що мій чоловік, мій коханий чоловік Олександр Кравцов, побитий і несправедливо засуджений, перебуває в Лук'янівському СІЗО. Світ перевернувся навколо нас. Життя, у якому ми були просто митцями, незворотно минуло. Довкола – пекло страху й рай свободи водночас. Заарештовані: студенти-театрали, молодий поет Юхим Дишкант, Володимир Карагяур – мій знайомий по Осінній літературній школі, автомайданівці. Сотні інших. Одні друзі переховуються в підпіллі. В інших позабирали права на керування автомобілем – доказом слугувала фотографія темної нічної вулиці, з підписом, що це – день білий, 13 година. Апокаліптичні трансляції із Грушевського лякають менше, аніж звістки на Євромайдан-SOS про зниклих людей. Коли цілий автобус беркутівців о 5 ранку напав на нашу машину, розбивши все й уся, витягнувши мого чоловіка – я не спала. Чи то злі передчуття, чи просто драматична ситуація в країні – але я постійно заглядала в інтернет: усі стріми, спільноти, трансляції – майже не вимикалися цілодобово. На одному такому стрімі й побачила: ось розбитий автомобіль зі знайомими номерами, ось на передньому сидінні Сашкова шапка, ось рюкзак його поміж битого скла. Відтоді стартував мій марафон. Це ж наскільки треба не мати совісті – щоби брехати заплаканій дружині, котра вже півдня шукає свого чоловіка, що в Оболонському РВВС такого немає! Лише після двох годин тупцювання на морозі під зачиненими воротами, після появи депутатів – таки призналися: є, ба навіть – показали здалеку. І ще одна парадоксальна реакція: побачивши Сашка в міліції, я зраділа: живий, не в лісі, а що побитий, то не сильно: ходить сам. Отаких філософів робить із нас влада. А потому – потому брехливий суд, білими нитками шитий-недошитий: скрізь діри стирчать. Прокурорчик молоденький, худенький, очі опускає. Суддя під ніс бубонить – певно, соромно таки. Слідчий неспокійним оком у вікно позирає – а там, під вікном, словами не передати, яка нам-радість-їм-горе. Люди годинами на морозі мінус 20 – співають гімн, б'ють у барабани, вигукують: "Героям слава!" Така підтримка, особливо в скрутний час, – неймовірно важлива, зворушує до сліз і дає не лише сили триматися, а й віру в перемогу. А тепер трошки про самого "хулігана". На думку правоохоронців, саме він побив кремезних беркутівців. Хто знає особисто завжди відкритого, мирного, радісного, інтелігентного Сашка – тільки сумно усміхнеться. А якщо пригадати, що зросту він невисокого, за статурою худорлявий, – то й зовсім не знаєш: чи плакати, чи сміятися. Сашко завжди був небайдужим. Він переймався ямами на дорогах, пишучи про це скарги в ДАІ. І – як не дивно – кілька разів ями таки латали. Займався захистом прав споживачів на рідну мову обслуговування, створивши сайт "Мовний контроль". А потому – Автомайдан. Діти Сашка дуже люблять – я маю на увазі, не лише дві наші донечки, а й узагалі – дітлашня. Завжди уважний до інших, готовий допомогти, креативний, із почуттям гумору. Поруч із ним завжди почувалася захищеною. Тому особливо боляче дізнатися, що цілий автобус беркутів напав на наш синій "ланос", за кермом якого був Сашко. Його витягли з машини, поклали на землю, побили. А потому разом з іншими завезли кудись неподалік, за підозрою, у Маріїнський парк. Там, хоч падав сніг, земля була в крові. Двох дівчат по дорозі відпустили (ще залишки совісті?), у хлопців позабирали верхній одяг. На Сашкові був чудовий дідовий армійський кожух – наша сімейна реліквія. Більше ми кожуха не бачили, але менше з тим. Хлопців у светрах на дванадцятиградусному морозі, кого поклали на землю, кого поставили на коліна, і тримали так до двох годин. Десь якісь залишки людської душі прокинулися, бо Сашку на половині терміну накинули на плечі чужу куртку. Поки Сашко стояв на колінах у снігу, беркутівці проводили урок політінформації, розповідаючи свою точку зору на Майдан. Зокрема, їх неймовірно цікавило, скільки ж нам платять. "Ну хоч 200 гривень – так точно", – залишилися вони при своїй думці. І останній штрих: від Сашка вимагали сказати "Слава "Беркуту". Мій чоловік відповів: "Слава кожній людині, яка ще не втратила совість". Як то кажуть, no comments. Наразі – чоловік у Лук'янівці. Машина пропала. Знайшовши її потрощеною за кордоном беркутів коло Маріїнського, я лише нарвалася на залякування слідчого. Марне й казати, що автівку мені незаконно не віддають. Кажуть, її знову вночі кудись повезли світ-за-очі. Я із двома дітьми намагаюся бути бадьорою – і часом так і є. Адже, побачивши величезну хвилю солідарності – скільки любові, уваги, часу пожертвували не лише друзі, а й незнайомі зовсім люди для нас! – я повірила в перемогу. А на душі, опісля тижнів тривоги та страху – незрівнянне відчуття внутрішньої свободи. І страх зник. Р.S. Апеляційний суд щодо Олександра Кравцова заплановано на 5 лютого, 12-20, вул.Солом'янська, 2-А. Джерело: |
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 19:06. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010