![]() |
Характерні поломки Openbox,Arion.Ferguson
Openbox X-800 не має відеосигналу по всім виходам!
При перевірці виявилось що немає 12В дохла кренка! Після заміни все оК |
Openbox X-730 немає кольору
Допомогає заміна кварцу! |
Metronic Evolution 2 (клон ф100)!Не запускався БЖ виноваті були С21,С24 1000мкф все гуд!Бж на STRG6351
|
Зачасту в Опенів X-800 китайського виробництва пропадав сигнал.Причиною були пістони (переходи з однієї сторони плати на іншу)через які проходив сигнал від ВЧ-блока до проца
|
Open F100 (модель тюнера немає значення) не запускається!на дісплеї ":" виявився дохлий кварц!
P.S клієнт признався рес падав |
Openbox F100 (3318) немає відеосигналу по усіх виходах, темний екран.Дохлий комутатор HCF4053, стоїть коло скарту.Причиной були електроліти в БЖ, такий дефект може потрапляв і на інших моделях!
|
Lemberg 1100 на дісплеї ":" та малевіч!
Проблема вирішилась пропайкою флеші! |
Ferguson AF3318SE слабий сигнал
Заміна електролітів по 3,3В вирішила проблему! |
Openbox X800 (підробка БЖ на транзисторі), не включається горить синім індикатор, більше нічого!Допомогла заміна кондюка по 3.3В (замість 3.3 було 2,8) 1000мкф\25В
|
Golden Interstar DSR 8001 немає кольору
Допомогла заміна кварцу! |
Розсипання картинки при нормальному рівні сигналу в багатьох тюнерах.
допомагає заміна високовольтного електроліту в блоці живлення. |
Цитата:
|
Цитата:
|
Привіт усім,хочу поділитися досвідом ремонту тюнерів.
буду по можливості згадувати і викладати,часто не можу так як ще модератор на іншому форумі. У Аріоноподібних частенько попадаеться дефект *кривить зображення* на графіці меню таке саме. спочатку потрібно провірити конденсатори електролітичні у БЖ,а потом уже починати ремонт,так як уся біда починаеться саме з БЖ,а саме з вздутих конденсаторів. майже постійно після ремонту БЖ,доводиться міняти мікросхему комутатора HEF4053 та іі клони. але не так часто,попадаеться що після заміни мікросхеми(HEF4053 ) дефект залишаеться.так ось,неодноразово попадалось що висихали конденсатори по виходу Відео та Аудіо,доречи іх легко знайти на платі 100мкф на 10 або 16 вольт. я постійно міняю іх всі,перевіряючи ESR прибором,або на тестері на емність. вибачте за можливо незрозумілий текст. але думаю модери підкорегують. |
фергюсон 3318 se перезавантажується.На дисплеї може бути 0. 8.2 що може бути.ДЯКУЮ.
|
А без антенного кабелю не перезавантажується ?
|
БЖ як себе поводить? заміряй напруги.бажано провірити фільтрацію осцилографом
|
Переставив тюнер 3318 на другу антену тюнер працює.Чи може тюнер зависати від дісека або головок.дякую.
|
Вітаю!
Ресивер OPENBOX X-800, начебто справжній. Проблема така... Не бачить супутника LM1. Всі бачить, його не бачить. До цього не бачив нічого, але я замінив йому LM317,Q5 та Q8. Запрацював, та не зовсім... Налаштування антени перевіряв таким самим тюнером, тільки підробкою. І взагалі, маю антену для експериментів, от з неї напряму без дісека і подавав сигнал. Що може бути, друзі? |
Напругу живлення конвертора 12/18В під навантаженням для обох поляризацій перевіряли ??? Керуючий сигнал 22 кГц для вернього/нижнього піддіапазонів Ку діапазону присутній/відсутній ???
|
А є взагалі якась методика перевірки вищеописаних параметрів? Якщо не важко, поділітеся адресами.
Так, зміна поляризації змінює і напругу на виході LM317, відповідно 13/18В. Що до 22кГц.. Адже керуючий сигнал на трьох других супутниках працює... |
rutosat42,
В тебе щось коротить в кабельній частині - провідники кабеля в Fках,перетертий кабель або перегнутий,велике споживання DISECа.Якщо на одному із супутників то може і його головка.Відкрути кабель і поміряй його опір на коротке замикання.Удачі. |
Luk-69,
Якщо не бачить напряму то провір спочатку 13\18 в на виході кабеля до головки,є-підставляєш робочу головку,нема-заходиш в налаштування антени на цей супутник і виставляєш кожен пунк по новому:тип-універсальний і т.д і не забуваєш все ЗБЕРЕГТИ.Повинно запрацювати бо з опенами таке я вже зустрічав при умові що в тебе антена налаштована на цей супутник і з другим тюнером працює як ти повідомив. |
Повторюся, тюнер підключаю саме на той конвертор, який налаштовано на LM1. Без дісеків! Напряму. Перевірив працездатність антени двома ресиверами - таким же опеном і глобо6010. З другої антени, з трьома конверторами, на цей тюнер я приймаю все без зауважень!
|
Цитата:
|
Luk-69,
На 75-ому всі транспондери в верхньому піддіапазоні. При робочих в твому тюнері 22кгц Ти маєш приймати ОРТ1 на хотбірі на 12597 кгц і 12380 на астрі?Розмах 22кгц має бути не менше 0.6в і форма меандр. Міняв установки антени? |
І перепрошивав теж... А вилікував так: Повернув конвертер градусів на 70 і все заробило. От піди і поясни, в чім річ...
Вибачаюся, кого потурбував, але всі щиро вдячний за увагу! |
Luk-69,
Так тут просто все - в тебе були перепутані поляризації в установках антени.Доверни до 90 градусів на максимум сигналу. А в нащому ділі все бува так що все ОК! |
Цитата:
|
У темі 1 долучень
Lemberg LR1100 (клон Ferguson F100-1700)
Дефект: БЖ не стартує (як при нагрузці так і без) Якщо прислухатись то чути цикання з частотою 1Гц! В моєму випадку допомогла заміна С7 (47мкф) ! При перевірці ESR-метром 13мкф http://sat-prof.com.ua/attachment.ph...1&d=1329933200 |
Цитата:
|
Тюнер NEW Star 202 працює тільки перший порт на антені. LNB 2, 3, 4 все рівно сканує перший порт (коли близько співпадають частоти)
|
Ресивер ALLSKY X-610. Не запускається на дисплеі дві точки ( : ),
Бж в нормі після заміни і не тільки надутих ємностей, Вся проблема у мережному С-47,0 мкФ 450В . !!! Після зам. проблем не було. |
OPENBOX X810 злітають настройки
При прошивці победітом в кінці FAIL,якщо вручну сканувати то зберегіє до перезагрузки тюнера! Проблему вирішив продублювавши перемичками звязок між : Флеш - Проц 15 - 206 11 - 130 26 - 132 28 - 117 Всі вони ідуть через резтистори... Після перемичок скидання на заводські налаштування і все!drinksbeer |
попадались після майстрів тюнера Лемберг,ароіоноподібні...в БЖ замінено всі конденсатори.але кривить зображення-поміняти мікросхему HCF4053(бувають і інші назви).
бувало і проблема була в конденсаторах 100мкф*16в по відеовиході. думаю комусь тай згодиться. |
Openbox x800-на зображенні горизонтальні смуги, блимає світлодіод на кнопці Power.Заміна світлодіода вирішила проблему.
|
:D:oцікаво.......невже таке можливо?
|
Цитата:
Тому і написав, бо не кожен день такі поломки трапляються.А пост 35 ,це вже давно пройдений етап і буде цікаво тим хто займається Цитата:
|
Ferguson 3318 після заміни літів в БЖ скачуть кадри та фонить звук!
Заміна CD4053 вирішила проблему! P.S CD4053 - 2грн |
Може хто стикався з такою проблемою.Ореп X800 китаєць з норм напругами в Б.Ж. З наявними 13\18В на виході ВЧ-блоку, не бачить ніякого сигнала.А при будь-яких змінах в меню режиму MOTOR, USALS наглухо зависає.Лікується пересмикуванням 220В. Тюнер перешивав, результат 0. Я не можу зрозуміти, це проблема заліза або програмна?
Мова форуму Українська! |
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 17:47. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010