![]() |
Реставрація зеркала супутникової тарілки
Реставрація зеркала супутникової тарілки в домашніх умовах.. Зрозуміло, що якість тарілки ,має велике значення ,але не кожен може купити дорогу тарілку. Більшість користується дешевими, які підвержені корозії і в результаті- непригідні для застосування.Як дати друге життя тарілці?))) про це, мова має піти тут.Бажано, практичні поради тих, хто в домашніх умовах добився певних результатів ....З моєї практики і порад на інших ресурсах: підготовка, грунтовка і покраска краскою для машин DECO LACK, бажаних результатів не принесло...
|
Цитата:
|
Було діло одного разу.
Реставрував тарілочку (0,92 Харків), яку присипало снігом там зігнуло навпіл. Пролежала до весни, потім вирішив її поставити собі у село. Вигнув, обробив засобом проти іржі, добре зачистив та покрив звичайною емаллю. (або на нітро основі). Зараз працює на одному конверторі 53+55. Ще думаю на днях доставити 36+60 на неї. Фарбують їх мабуть порошковою фарбою з термообробкою. Але на заводі Варіант є одна проблема, вони погано обробляють залізо. Через це дуже часто наблюдаю, що пофарбовано вже на іржу. |
Для фарбування потрібно використовувати матову фарбу. Наносити не з "балончик" (типу DECO LACK), а пневматичним пульверизатором. Конситенцію фарби робити рідшою, чим для покраски авто. Наносити в три шари.
P.S. Використання фарби в "балончиках" не витримує ніякої критики - перевірено особисто фарбу від різних виробників. Фарба просто "не тримається на поверхні - яка б підготовка не була під фарбуання - з грунтом чи без (з обов"язовим матуванням поверхні і обезжиреннням) і т.д. Використання даної фарби - це "гроші на вітер". |
цікаво такий варіант http://www.pokraska.by/poleznie_stat...skaya_pokraska
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=6BMWmFmTxpk для затравки http://www.youtube.com/watch?v=jxpGV...layer_embedded моя таріль як вже почне іржавіти то буду просто мабуть міняти тазік |
Я колись займався чеканкою по металу і мені не дає спокою, примінити, як варіант- чорніння металу(тарілки) на вогні. Примітивний варіант, але дає стійке захисне покриття. Це, коли метал покривається звичайним машинним маслом або олією і підігрівається(зворотна сторона) на вогні до утворення на металі твердого темного покриття. Таке покриття є дуже стійке, так як при нагріванні метала, масло проникає в його структуру. А як бути з старою краскою і чи не покоробиться тарілка при нагріванні??? Думаю, що такий эксперемент, вартий уваги. Колись попробую...
|
D-Misha, тарiлка, якщо вона вiдчищена вiд iржi та пофарбована без "капель-потьокiв",то сигнал нiчим не буде вiдрiзнятись вiд тарiлки з заводською покраскою.Я сам настроював-перевiряв.
|
sattel77, Абсолютно згідний.Декілька років тому було,що реставрував дві тарілки,першу малював нітрофарбою на ідеально відчищену поверхню наніс з пульверізатора з 5 шарів, пішла майже ціла кілограмова банка і 2 дня роботи),в другому випадку трохи почистив і помалював пензлем пентафталевою фарбою"зебра прямо по ржавчине".Після реставрації власно я незамітив,що підсилення реставрованих гірше за нові.Усі тарелі були одної фірми МАБО.
Але для себе зробив висновок,-Ця робота неварта зусиль і затрат.При потребі трохи підмалювати можна а повністю очищати...!?- Хіба би якись ексклюзив, |
Цілком правильно...Ця робота неварта зусиль і затрат. При нинішній ціі на тарілку на опті в 120 грн....
|
Цитата:
|
Як зробити супутникову антену......? (Можливо використати окремі элементи для реставрації)
http://i.piccy.info/i7/19165dbdcd6a4...05f44901f3.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-08-15-13...35x180-r/i.gif Застосовуючи додаткові навички та здібності, можна до основної заводський супутникової антени за короткий час додати супутникову тарілку, зроблену самостійно з використанням підручних засобів. Вам знадобиться... Епоксидний клей (800 гр), аркуші паперу, груба тканина, кулінарна фольга, водопровідна пластмасова труба, саморізи, стара супутникова антена. Демонтуйте заводську супутникову антену, покладіть і закріпіть її. Купуйте 800 гр. епоксидного клею. Приклейте зверху на антену за допомогою скотча, розрізані вдвічі аркуші формату А4, газету застосовувати не можна. Краще використовувати поліетиленову плівку, яку також треба нарізати невеликими частинами. Тому що, якщо використовувати великий лист, то будуть великі нерівності і сигналу не буде. Викладати треба максимально рівно по угнутості антени. Наріжте шматки з грубої тканини за формою дзеркала антени. Для початку вистачить 4-5 частин. Розмішайте прохолодний епоксидний клей і в кількості не більше 200гр. Якщо використовувати кімнатної температури, то він не просочить тканину. Покладіть перший шматок тканини на тарілку і зверху намажте епоксидним клеєм. Намазуйте рівномірно, він на поверхні повинен блищати, а не повністю вбратися. Приблизно на один лист для супутникової тарілки діаметром 0.6 м витрачається 100-200 гр. епоксидного клею, все залежить від тканини. Потім зверху покладіть другий лист тканини і розгладьте, щоб не було всередині повітря. Намажте його епоксидним клеєм і зверху покладіть ще один. Одним підходом бажано укласти більше листів, не менше 5. Почекайте добу, поки клей затвердіє. На наступний день відокремте каркас від тарілки. Після цього знову покладіть його назад. Покладіть інші листи тканини, їх має бути велика кількість. Потім покладіть кулінарну фольгу на змащений епоксидним клеєм каркас. Приклейте фольгу щільно, без потрапляння під неї повітря. Вийміть каркас після висихання. Для жорсткості приклейте ще кілька шарів тканини із зворотного боку. Використовуйте для тримання конвертора водопровідну пластикову трубу діаметром 16мм. Для фортеці прикріпіть в трьох точках на саморізи. Слідкуйте, щоб не повело дзеркало антени. Відстань від нього до конвектора - як в заводській супутникової тарілки, заміряйте і зробіть. Покрийте тонким шаром фарби з балончика дзеркало антени, щоб при яскравому літньому сонці, сонячні промені, сфокусувавшись, не розплавили конвертор. |
Тарілка 1.20....Харківська за 200гр була на 90*, прослужила 8років.. От зняв і думаю що з нею робити?Того року обновив місцями, грунтовкою і автомобільною краскою-лаком DECO LACK
http://i.piccy.info/i9/02ef271906390...to0241_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-23-16...54x472-r/i.gif |
D-Misha,пошкурити і авто краскою ті місця задути
|
Цитата:
В даному випадку, використовується джерело відкритого вогню. Може деформуватися тарілка від температури? чи ребра жорсткості- гарантія цілісності її форм.... |
D-Misha, Ну всі експерименти це добре но діло в тому що даже слой краски нетого типу вбиває сигнал на половину тому треба красити красками радіопрозорими
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
|
Тернопольська *ВАТРА* (параболи 1.5м ще при аналозі)і *САТУРН*(5-9метровки) красили ПФ-115 свої антени (радіопрозора).
Шкурити або щось із *нищівників* ржі, і ніяких лаків і вогню. |
Цитата:
|
Найпоширеніша краска перед появою *снежки*.
|
Цитата:
|
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 01:56. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010