![]() |
Помилка визначення SPI ID флеш (4100с і JTAG)
Доброго вечора.
Зіткнувся з наступною помилкою. Є тюнер 4100с. Несправна флеш - тюнер працює, але при підвищенні температури мікросхеми губиться сигнал. Вирішив замінити. При спробі підключення через JTAG лог EJTAG_TT_1.0.6.12 повністю нормальний, але в кінці помилка визначення SPI ID флеш. Спробував підключатись до тюнера з рідною і новою флешкою - помилка залишається. Взяв інший справний тюнер 4100с - теж помилка визначення SPI ID флеш. Кабель спочатку використовув на мікросхемі, потім зібрав на резисторах - на обох помилка. Режим LPT порту в BIOS правильний. Раніше прошивав тюнери через нього. В чому може бути причина? Щось сталося з LPT-портом? |
Andbiz, назва флеші яка?
Якщо 25Q16BVS-G потрібна весія EJTAG_TT_1.0.6.16 |
простіше програматором зашить і нестрадать ,теж колись так маявся
|
Цитата:
Перепробував: EJTAG_TT_1.0.6.12 EJTAG_TT_1.0.6.15 EJTAG_TT_1.0.6.16 EJTAG_TT_1.0.6.17 |
16 і 17 шиється,почитай тут http://sat-prof.com.ua/showthread.php?t=4410 ,може прош"єш флеш прогером
|
Цитата:
Зовнішнього програматора у мене нажаль немає. |
Цитата:
|
Цитата:
EJTAG_TT_1.0.6.16 видає наступний лог: Код:
FileVersion = 1.0.6.16 |
все шиється,і прог там і схем море
базовий адрес міняв? виклади скрін проги і напиши які базові адреси ставив |
Цитата:
Ось скрін. http://s019.radikal.ru/i611/1411/6e/23db84a35547.png Базові адреси пробував міняти - але тоді: Код:
Первые 16 байт флеши : |
Зараз пробую прошити флеш за базовою адресою AFC00000.
Але з нею теж Код:
Первые 16 байт флеши : |
повний піпец,звідки на чистій флеші будуть правильні перші 16 байт
при правильному базовому адресі будуть FFFFFFFFFFFFFFF запиши 30% дампу і будуть тобі правильні перші 16 байт |
Цитата:
Про базову адресу в Інтернеті для EN25F16 пошукав інформацію. Одна людина написала, що базова адреса AFC0000. Хоча в інтернеті знайшов лог з BFC0000. |
Запис пройшов. Але не допомогло. При включенні тюнера горить ASH.
Код:
FileVersion = 1.0.6.12 |
Спробував прошити з базовою адресою 0FC00000 - теж саме.
Перші 16 байт як з адресою AFC00000 однакові, флешка веде себе гарно, але прі включенні тюнера горить АSH. Раніше була FL016KIF - я замінив її на нову F16-100HIP (EN25F16). Несправність поза флешкою виключаю, т.я: 1) З рідною флешкою тюнер працює, але пропадає сигнал при її нагріві (первинна несправність); 2) З заміненою флешкою горить ASH і відбуваються мої пляски, описані в цьому пості. Я замінював флешкі декілка разів - все без змін. В мене є справний 4100с з флешкою рідною флешкою F16-100HIP. Промайнула думка підлключитися до нього, злити дамп та залити на мою флешку, але прі спробі підключення з'являється наступний лог: Код:
FileVersion = 1.0.6.12Може бути щось з LPT-портом? |
щоб залити повний дамп треба ставити "длинна" 200000,при 10000 тільки бут
ший через СОМ |
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
Я вчора ще записав флешку. Зараз я під'єднався до неї. В мене наступний лог: Код:
FileVersion = 1.0.6.16 |
так може не у флеші справа?
підстав з робочого мабуть RAM треба міняти |
На LPT грішу - зараз під'єднав інший тюнер 4100с - читається добре.
Дамп для прошивки використовую наступний: http://sputnik-home.ru/resiver-jtag.html Зараз спробував замінити блок живлення - нічого не дало. Тюнер ш'ється добре, лог гарний, але при включенні горить ASH. Якщо я поверну назад рідну флешку FL016KIF, то цієї помилки не буде. Хоча в мене стоїть тюнер 4100с вдома з флешкою F16-100HIP і гарно працює. А чи можливо, що цей тюнер не може працювати з флешкою F16-100HIP (EN25F16)? Що вона йому не підходить? |
Цитата:
Раніше тюнер працював, але губився сигнал з прогрівом. Я побачив, що він зразу пропадає, якщо феном подути на флешку. Я замінив її і виникла ця ASH. Я повернув рідну флешку на місце і все стало, як було раніше - губиться сигнал з прогрівом. Замінив знову флешку - знову ASH. Флешка нова, ш'ється добре. |
Цитата:
може бути що флеш бракована |
Цитата:
А яке відношення може мати RAM до помилки ASH? |
Цитата:
скоріше за все електроліти по 1.8в повисихали |
Цитата:
|
Новини:
1) Помилки ASH після заміни немає. 2) Тюнер продовжує реагувати на нагрів флешки (губиться сигнал). Грію феном. Можливо щось поряд нагрівається. 3) Запаяв флешку EN25F16 в домашній тюнер. Прошив через JTAG - при включенні горить ASH. Таким чином - нова флешка виявилася бракованою. 29 грн в одне місце... Гріти паяльник не вийде - боюся закоротити. Фіном - дуже багато деталей гріється. Як ви прогріваєте деталі, щоб виявити несправну? P.S. Електроліти 1,8 В перевірю. Цікавить перевірка нагріва деталей. |
кожна деталь має свій тепло бар'єр,нафіга гріти якщо не знаєш на яку робочу температуру вона
так що це не показник не працездатності |
Цитата:
|
хто тобі таку дурню сказав?
на це є ацетон яким оходжуєш нагріту деталь |
Цитата:
|
Цитата:
ацетон випаровується бистріше,охолодження йде швидше |
Andbiz, Правильно думаєш.В далекому минулому при похожій ситуації на виробництві шукаючи *пливучу* від температури деталь ми гріли їх паяльником через фторопластову плівку з конденсаторів.Резистори *прогрівали* жалом нагрітого паяльника притуленого до вивода, але відключеного з розетки.А пластикову флешку легко можна гріти жалом паяльника зверху.
п.с. А Ти дампи попробував інші зашивати ? |
duman, думаю ситуація не та.
|
Ситуація напевно та.Тут в районі флешки,як на днях опубліковано, є ще :http://sat-prof.com.ua/showpost.php?...count=1095.Так що паяло в руки і шукаєм гріючи смдешки через плівочку!
|
Цитата:
Та ще несправність плавуюча. Якщо після нагріву подути на плату - то рівень сигналу стає нормальним. Якщо довго нагрівати/охолоджувати плату, то сигнал стає нормальним і на нагрів не реагує. Потрібно вимикати тюнер і чекати. Зараз дуже позно. Завтра вранці на роботу. Щось реагує на тепло поряд з флешкою, але не вона. |
Цитата:
а методи пошуку у кожного свої ,я почав-би з електролітів |
Andbiz, А прогріти флешку паяльником справа пари секунд...???Рухатись треба а не чекати, бо само ніщо не вирішеться без втручання!Удачі!
|
Потрібно не перевіряти, а замінити все в обвязці флеш.
|
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 11:14. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010