Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF

Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF (http://sat-prof.com.ua/index.php)
-   Провайдери 3G,4G,WiFi,CDMA (http://sat-prof.com.ua/forumdisplay.php?f=110)
-   -   DIR120 під 3G модеми (http://sat-prof.com.ua/showthread.php?t=5042)

sat-prof 10.08.2013 17:41

DIR120 під 3G модеми
 
У темі 1 долучень
Сьогодні я б хотів розказати про старий роутер DIR120 який підходить для шарінгу з тюнерами які мають LAN!

Плюси:
Підтримка 3G USB модемів!
Ціна 80-100грн б/у (новий коштував 250-270грн 2010рік)



Ось такий має вигляд роутер:

http://megaobzor.com/load/fire/Ruters/2.jpg
http://s44.radikal.ru/i106/1006/df/7e559f2f64bbt.jpg

Порти - 1 WAN (10/100 Base-TX, RJ-45, авто-MDI), 4 LAN (10/100 Base-TX, RJ-45, авто-MDI), прінт-сервер (USB 2.0).


Апаратна платформа (ревізія A1) - проц Realtek RTL8650B, 180 МГц, ОЗУ - 16 Мб, флеш - 4 Мб.
Апаратна платформа (ревізія A2) - проц ADMtek ADM5120, ОЗУ - 32 Мб, флеш - 4 Мб.



Linux не має для нього... не вистачить потужностей щоб його підняти.

Відключаєте в модемі автозавантаження CD-ROM і користуйтеся не тільки для підключення Реса до Шари, але і для одночасного підключення до інету ще 3-х пристроїв.



Прошиваємо доопрацьованою прошивкою від DI604. DI-604UPM_Img.v1.01.08.rar
Рідна прошивка не підтримує модеми. У цьому основна хитрість.В дірі 320 у заводському виконанні теж не підтримує 3ж. Для цього і шиють його в асус


Для DIR-120 досконалішого ПЗ не знайшлося. (та й вже й не знайдеться)
ВАЖЛИВО: перед оновленням ПЗ роутера, необхідно скинути роутер на заводські налаштування.
Встановити зазначену прошивку (найбільш просто в crash-mode). Цим же способом можна повернути на місце оригінальну прошивку DIR-120, тому що нерідко зустрічав питання на форумах.


Цитата:

Отже, по порядку:

* Підключаємо 1-й порт LAN роутеру до комп'ютера. Більше нічого не повинно бути підключене (це важливо).
*Призначаємо свої сетевусі адресу 192.168.0.2 далі затискаємо на роутері кнопку ресет секунд на 20, тримайте до того як загоряться 4 світлодіоди далі через браузер заходимо на 192.168.0.1, там буде кнопка для завантаження прошивки, ось так і завантажуємо потрібну нам прошивку. Чекаємо 2 хвилини, лапочки почали мигати як звичайно, перезавантажуємо живлення!


Після оновлення прошивки роутер готовий до роботи.
Вводимо такі налаштування:
Вкладка Home, розділ WAN
PPP over USB modem
User Name
для Utel / MTS / Kyivstar / Life 1
для People.net - 8092xxxxxx@people.net.ua
для МТС-коннект mobile
Password
для Utel / MTS / Kyivstar / Life 1
для People.net - xxxxxx
для МТС-коннект internet
Retype Password теж що і Password

ISP Phone Number (with ATD prefix)
для Utel / MTS / Kyivstar / Life * 99 #, або * 99 *** 1 #
для People.net, МТС-коннект: ATD # 777
Modem Init String (AT)
для Utel AT + CGDCONT = 1, "IP", "3g.utel.ua"
для МТС, life AT + CGDCONT = 1, "IP", "internet" - передоплата, AT + CGDCONT = 1, "IP", "hyper.net" - МТС Гіпернет
для Київстар AT + CGDCONT = 1, "IP", "www.ab.kyivstar.net" передоплата.
для People.net, МТС-коннект: AT
Auto Reconnect Enabled
IP Address 10.0.0.1
Gateway Address 10.0.0.1
MTU 1400
Save / Reboot

На модемі обов'язково відключити запит PIN коду.
Для спостереженням за станом підключення слід перейти на вкладку Status, розділ Log.
Роутер успішно працює з модемами
http://www.3g.co.ua/forum/uploads/3297/1.jpg




DI-604UP.
Dlink Dir-120, Dlink DI-604UP ці два роутера абсолютно ідентичні всередині, відмінність тільки в прошивці, в usb роз'єм у DI-604UP можна підключати GPRS/3G модем. Прошивка від DI-604UP хоч і старіше ніж у dir-120 але по стабільніше.





P>S Прошивка DI-604UPM_Img.v1.01.09, вона глючить наприклад я пінг будь-який IP, роутер в ребут.
Поставив попередню DI-604UPM_Img.v1.01.08 сама стабільна!

P>S Працює з модемами також huawei e1550 ітд.. <

Yaro 10.08.2013 19:42

Молодець, Ростик, інфа хороша! ;)

drachuk1979 10.08.2013 21:44

Цитата:

Допис від sat-prof (Допис 88567)
Ціна 80-100грн б/у

Де його можна купити за такі гроші...???

sat-prof 10.08.2013 21:50

drachuk1979, шукайте по slando -aukro...(форумах)
Я купив свій НОВИЙ за 80грн на сландо (виторговувався з первинної ціни 150 тиждень тому )

А на тернопільському форумі купив Asus 500gP V2 (DIR320) за 100грн! (коробка кабеля документи ) все робоче!


P.S
Всі зараз ганяються за Wifi тому їх така ціна!(мені лишнє випромінювання біля ліжка не потрібне)!

sat-prof 25.08.2013 18:57

drachuk1979, 79грн

ht*p://kharkov.kha.slando.ua/obyavlenie/router-d-link-dir120-ID7mET3.html

Bonum-1 18.11.2013 22:38

Допоможіть будь ласка. Не можу подружити DIR-120, перешитий прошивкою DI-604UPM_Img.v1.01.08, з Sierra 250u, прошитою під Інтертелеком (тарифний план - 3G Старт). Не можу знайти інформацію за допомогою чого і як в Sierra 250u відключити автозапуск і які дані треба вводити в роутер DIR120. Буду вдячний за допомогу.

sat-prof 19.11.2013 18:26

Bonum-1, модем переведений в режим "тільки модем"?
А як він садиться на інші роутери?

Bonum-1 19.11.2013 18:36

Не можу знайти інформацію за допомогою чого (якої программи) перевести Sierra250 в режим "тільки модем". Є ще роутер Dir-320 перешитий прошивкою dir320-1.9.2.7-d-r2627m-max_mad-final-07.05.11-fix6 теж не можу подружити з цим модемом.

slavon 19.11.2013 18:40

Bonum-1,Програма називається гіпертермінал (для Він ХР) або putty (для Він Віста, 7, ХР)

Bonum-1 19.11.2013 18:49

Згідний з Вами. Є і та і інша прогамма та що там вводити, яку стрічку. Були раніше модеми GSM Хуавей Є173 і ЗТЄ МФ100 експерементував з ними так там без проблем переводив різні режими а що цьому модему потрібно ввести не можу знайти ніде інформації.

mc_maxim 12.10.2020 11:36

sat-prof,
випадково не завалялась прошивка DI-604UPM_Img.v1.01.08 под 120
потрібно на дачу інет

Мова форума УКРАЇНСЬКА!

Igor1031 18.10.2020 21:17

Спробую пошукати


Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 16:56.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010