Годинюк затверджений головним тренером збірної України
Фахівець замінить на чолі національної команди Андрія Назарова.
У вівторок на засіданні виконкому Федерації хокею України Олександр Годинюк був затверджений новим головним тренером національної збірної країни. Замінить він на цій посаді Андрія Назарова, який перейшов працювати в збірну Казахстану і клуб «Барис».
«Назаров звернувся до нас із заявою про припинення дії контракту за обопільною згодою. Причини утримувати цього тренера у нас не було, і ми задовольнили його заяву. Ми одразу ж розпочали роботу по пошуку нового наставника, проконсультувалися з фахівцями, залучили до обговорення громадськість і прийшли до висновку, що в даний момент найкращою кандидатурою на цю посаду є Олександр Годинюк», - цитує президента Федерації хокею України Анатолія Брезвіна офіційний сайт цієї організації.
«Я знаю Олександра Олеговича вже досить давно. Він - відомий спортсмен, вдало працював з «Соколом», юніорською та молодіжною збірними України, «Молодою Гвардією». Я думаю, що він «дозрів» для роботи з національною командою», - відзначив віце-президент федерації Євген Імас.
В цілому кандидатура Олександра Годинюка була схвалена всіма присутніми членами виконкому, а рішення про його призначення приймалося одноголосно.
За словами самого Годинюка, він стане залучати до роботи зі збірною молодих виконавців.
«Я уважно стежу за молоддю. Захаров, Падакін і Скрипець вже «засвітилися» у збірній. Буду залучати до роботи і Віталія Ляльку, інших талановитих хокеїстів», - підкреслив новий головний тренер.
Нагадаємо, що суперниками збірної України на чемпіонаті світу 2015 року, в якому буде розіграно путівку в елітний дивізіон, стануть команди Італії, Казахстану, Японії, Угорщини та Польщі.