Перегляд одного допису
Старий 29.08.2010, 02:09   #1228
sat-prof
Administrator

Дописи: 6.648
Ukraine
Мій ресівер: Opticum 9500HD Enigma2 (ACC Авангард) +Openbox X820 (Dir320)
Типово

[28.08.2010] Суд позбавив 5 канал частот на мовлення

Суд повністю задовольнив позов медіа-холдингу U.A.Inter Media Group проти "5 каналу"

Про це в коментарі УНІАН повідомив народний депутат України, член наглядової ради "5 каналу" Юрій Стець.

"Кілька хвилин тому суд повністю задовольнив позов. Абсолютно для мене те, що це класична ознака того, як представники нової влади, декларуючи на словах одне, роблять абсолютно інше. Я ніяк інакше, як знищення потужного, якісного, чесного, об'єктивного телеканалу в Україні, такі дії назвати не можу", - сказав Стець.

За його словами, суд виніс ухвалу повністю задовольнити позовні вимоги позивача, яким були представники медіа-холдингу U.A.Inter Media Group про визнання рішення Нацради з питань телебачення і радіомовлення про надання частот "5 каналу".

У зв'язку з рішенням суду аудиторія "5 каналу" зменшиться, і він не зможе здійснювати мовлення по усій території України.

"Як на мене, це не політичне рішення. Це винятково бізнес-інтереси однієї групи компаній, які мають відношення до нинішнього голови СБУ, члена Вищої ради юстиції Валерія Хорошковскому", - відмітив Стець.

Нагадаємо, учора редакційна рада "5 каналу" оприлюднив відкритий лист до президента України Віктора Януковича, в якому звинуватив Хорошковского як власника медіа-холдингу U.A. Inter Media Group в спробі знищити "5 канал" шляхом можливої відміни судом рішення конкурсу на виділення частот Національним радим з питань телебачення і радіомовлення від 27 січня 2010 року.

У свою чергу, Хорошковский назвав "неправдивим" звинувачення працівників "5 каналу" в його адресу. Хорошковский вимагає від представників "5 каналу" публічно надати докази звинувачень, які вважає помилковими, "або пояснити причину і назвати ініціаторів цього потоку брехні"