Тема: Біатлон
Перегляд одного допису
Старий 05.04.2015, 21:00   #572
симчич
Moderator

Дописи: 6.630
Ukraine
Типово

Гонка чемпіонів. Домрачева і Шипулін виграють мас-старт

Валя Семеренко фінішувала дев'ятою

Сьогодні в Тюмені другий день поспіль проходить міжнародні комерційні змагання з участю провідних біатлоністів світу. Завершальний весняний біатлонний акорд - традиційна гонка чемпіонів, перенесена в цьому році з Москви.

Як і в попередні роки, запрошення взяти участь в гонці отримала і Валя Семеренко. На жаль, у зв'язку з проблемами з гвинтівкою Валі не вдалося продемонструвати свої найкращі стрілецькі якості. У перестрілці, що визначала стартові місця спортсменок у мас-старті, тільки Семеренко і Макаряйнен не вдалося навіть з додатковими патронами вразити всі 20 мішеней. У мас-старті Валя на чотирьох рубежах допустила п'ять помилок і стала дев'ятою.

Перемогу ж у мас-старті здобула Дар'я Домрачева, яка продемонструвала досить якісну стрілянину і відмінний хід і отримала право першою вибирати партнера для змішаної естафети. Другою фінішувала ще одна білоруська спортсменка Надія Скардіно, не поступилася на фінішному колі своєю перевагою над Карін Оберхофер і Кайсою Макаряйнен.

У чоловіків впевнену перемогу отримав Антон Шипулін, на останньому рубежі "перестрілявший" Мартена Фуркада і Фредріка Ліндстрема.

Мас-старт. Жінки

1. Дар'я Домрачева (1) 15:59,2
2. Надія Скардіно (1) +5,5
3. Карін Оберхофер (2) +6,4
4. Кайса Макаряйнен (2) +6,5
5. Тея Грегорін (0) +29,9
6. Доротея Вірер (4) +31,7
7. Катерина Юрлова (4) +40,3
8. Вероніка Віткова (6) +48,8
9. Валя Семеренко (5) +1:00,3
10. Дар'я Виролайнен (7) +1:24,3

Мас-старт. Чоловіки

1. Антон Шипулін (1)
2. Мартен Фуркад (2) +5,7
3. Уле-Айнар Бьорндален (3) +6,5
4. Онджей Моравец (2) +14,3
5. Фредрік Ліндстрем (3) +20,8
6. Євген Гаранічев (4) +28,1
7. Міхал Шлезінгр (4) +31,7
8. Яков Фак (4) +34,6
9. Жан-Гійом Беатріс (4) +37,7
10. Симон Фуркад (4) +41,9

При визначенні пар на змішану естафету до моменту вибору Валі Семеренко вільними залишалися тільки два французи: Жан-Гійом Беатріс і Симон Фуркад. І вибір Валі був зроблений на користь Беатрикса. Проте гонка для україно-французької пари не задалася з самого початку, і зусиль Валі і Жан-Гійома виявилося достатньо лише для дев'ятого місця.

Сама ж змішана естафета була наповнена подіями і сповнена драматизму. Чого вартий лише епізод на другій передачі, коли у вузькому коридорі сталося стовпотворіння, внаслідок чого Євген Гаранічев врізався в Надію Скардіно - білоруска впала, зламавши ложе гвинтівки і після цього її перспективна пара з Мартеном Фуркадом вибула з боротьби за перемогу.

Ну а другий рік поспіль першим фінішну межу Гонки чемпіонів перетнув Антон Шипулін. У минулому році він переміг разом з Дар'єю Домрачовою, сьогодні - з Катериною Юрловою. Причому перемога була більш ніж переконливою: на фініші перевага російської пари над стали другими Дар'єю Віролайнен та Сімоном Фуркадом склав величезні для такої гонки 15 секунд. Третє місце на останньому колі для словенської пари виграв Яков Фак, який випередив Уле-Айнара Бьорндалена.

Змішана естафета

1. Катерина Юрлова/Антон Шипулін (4) +34:36,3
2. Дар'я Віролайнен/Сімон Фуркад (6) +14,7
3. Тея Грегорин/Яков Фак (5) +17,9
4. Дар'я Домрачева/Уле-Айнар Бьорндален (7) +22,2
5. Карін Оберхофер/Євген Гаранічев (7) +26,0
6. Вероніка Віткова/Міхал Шлезінгр (7) +30,1
7. Доротея Вірер/Фредрік Ліндстрем (7) +43,8
8. Кайса Макаряйнен/ Онджей Моравец (6) +1:06,6
9. Валя Семеренко/Жан-Гійом Беатріс (8) +1:55,2
10. Надія Скардіно/Мартен Фуркад (11) +2:14,1