Тема: ХОКЕЙ
Перегляд одного допису
Старий 11.05.2016, 16:41   #283
симчич
Moderator

Дописи: 6.630
Ukraine
Типово

ЧС-2016. Збірна Казахстану зазнала поразки від Норвегії

Казахстанці двічі зрівнювали рахунок в матчі, але все одно програли

У цей день календар чемпіонату світу повинен був прийняти досконалий вид - все команди провели по три матчі. Останніми це робили Казахстан з Норвегією. І розклад виходив такий, що переможець з п'ятьма очками злітав би відразу в зону плей-офф - слідом за Чехією, Росією, Швецією. Той, хто програв ж залишався наодинці з Латвією, щоб вести сувору боротьбу за виживання. Казахстан міг зробити все, щоб уникнути сумної долі.

У першому періоді Йоханнес Йоханнс дальнім кидком переграв Віталія Колесника. Здалося, що цю шайбу можна було відбити. Але з боку судити легко. Ти спробуй, на лід вийди. Незабаром Матіс Улімб вистачає видалення за зачіп ключкою. У більшості Дастін Бойд віддає передачу на Найджела Доуса, і той в один дотик вганяє шайбу в сітку. 1:1.

Взагалі вилучень в цьому матчі більш ніж достатньо. Особливо запам'ятовується епізод, коли Уле-Крістіан Толлефсен чіпляє Доуса ключкою за коліно. Але форвард збірної Казахстану падає так картинно, злітаючи в повітря, що судді виписують йому штраф за симуляцію. Найджел обурюється в штрафному боксі: «Я впав, тому що впав!». Як Портос: «Я б'юся, тому що б'юся!». У другому періоді Кен Андре Улімб закидає другу шайбу збірної Норвегії. Але казахи не тягнуть з відповіддю і ефектно реалізують більшість. Боченскі чудовий! 2:2. Починається така ж свистопляска, як в матчі проти збірної Росії. Команда Назарова проявляє бойовий характер, відповідаючи ударом на удар. Незабаром інший Улімб, на ім'я Матіс, спритно пролітає до воріт Колесника і малює гол на паузі. А передачу йому віддавав брат - Кен Андре. Спасу нема від цих Улімбов!

33-14 за кидками на користь Норвегії на початку третього періоду. Але це не означає, що перемогу здобудуть вікінги. Головне - кидати не багато, а точно. Так, казахи в підсумку програли. Нехай навіть в кінцівці міняли Колесника на польового гравця. І отримали четверту шайбу - від Зуккарелли. Але надія ще не вмерла. До кубкової четвірки всього три очки. А якщо битися за плей-офф, то і місце в еліті буде збережено. Ставте перед собою високі цілі, друзі з Казахстану!

Віталій Колесник: «Ми двічі зрівнювали рахунок, але в другому періоді підвели ці непотрібні видалення. Вибили нас з ритму, довелося більше грати в обороні. І ми отримали два голи. Чи вистачає сил? З цим все в порядку, хлопці добре рухалися. Але коли граєш багато в меншості, то подвійно витрачаєш енергію. Через це могло скластися таке враження. Я вже грав на чемпіонатах світу. Тут високий рівень, хороші суперники. Із задоволенням виступаю тут у всіх матчах поспіль. Готовий вийти і завтра проти шведів. Якщо ми приберемо всі непотрібні видалення, то у нас будуть сили протистояти цій збірній. Частіше треба заробляти більшість, йти на п'ятак. І шанси на плей-офф у нас все-таки є. Треба боротися в кожній грі, здобувати очки».

Брендон Боченскі: «Ці видалення зламали нам всю гру. Був шанс врятувати матч, але для цього треба грати всі 60 хвилин. Матч зі шведами? Нам потрібно виспатися, відпочити. Це дуже хороша команда. І думаю, ми будемо готові до битви. Яка у мене мрія? Перемагати в усіх матчах поспіль! Але цього не буде. У нас дуже серйозна група, де висока конкуренція. Але шанс на плей-офф є, потрібно набирати очки».

ЧС-2016. Група A. 3-й тур

Казахстан - Норвегія - 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

0:1 - Йоханнессен (Форсберг) - 3:24.
1:1 - Доус (Бойд, Семенов) - 07:00 (5x4).
1:2 - Олімб (Нёрстебё, Россель Ольсен) - 33:04.
2:2 - Боченскі (Савченко, Доус) - 35:47 (5x4).
2:3 - Олімб (Олімб, Холёс) - 38:17.
2:4 - Цуккареллі (Хьоуген) - 57:37 (в порожні ворота).

Воротарі: Колесник - Хёуген.
Кидки: 19 (9-5-5) - 43 (18-12-13).
Штраф: 18 (8-6-4) - 12 (8-2-2).