Слово пастиря: Вітання патріотів з великим християнським святом Преображення
Відомий священик УПЦ МП Лука Радванський, який активно виступає за консолідацію патріотів України, вітає співвітчизників із сьогоднішнім святом

Для українського сьогодення свято Преображення потребує особливої уваги. В цей день треба мати на меті не лише освячення яблук та інших фруктів, а й поринення у себе, подолання своїх гріхів, вдячність Богу та любов до оточуючих.
Нам зараз не вистачає часу ані на Бога, ані на себе. Чому? Тому, що віра зникла - і навіть не віра у Господа, а віра у себе. За радянських часів з нас робили зомбі без душі і без мізків: "Роби, що сказали, і не смій думати!". Нажаль, сьогодні держава і Церква роблять те ж саме. Хіба так казав Господь? Ні. Він казав, що допоможе тим, хто цього схоче, і лише у правому ділі.
Сьогодні, в цей величний день, я хочу побажати вам сил, духовної радості та віри у себе - в Україну. Бог ніколи не залишав тих, хто любить Його - тому я впевнений, що він не залишить і нас. З надією у серці можна подолати будь-які проблеми, пережити складнощі. Ми маємо підтримувати один одного, щоб разом активно боротися за нашу Батьківщину та за Правду.
Зі святом, співвітчизники!
Слава Україні!