Перегляд одного допису
Старий 25.05.2017, 01:14   #19
симчич
Moderator

Дописи: 6.630
Ukraine
Типово

Третій трофей Моуріньо в Манчестері: МЮ виграв Лігу Європи

У наступному сезоні манкуніанці зіграють в Лізі чемпіонів

Трагедія в Манчестері за два дні до фіналу Ліги Європи в Стокгольмі потрясла всю Британію і, безумовно, не могла не відбитися на емоційному стані команди Жозе Моуріньо. Наставник «МЮ» з дозволу УЄФА не став проводити передматчеву прес-конференцію, зазначивши в офіційній заяві, що трагічні події на стадіоні згуртують як жителів Манчестера, так і гравців його команди.

Моуріньо взагалі намагався не показувати емоцій - ні під час хвилини мовчання, ні протягом гри. Навіть після несподіваного голу Погба, після удару якого з-за меж штрафного м'яч рикошетом від Давінсона Санчеса залетів у ворота, на обличчі португальця не смикнувся жоден мускул. Тільки після фінального свистка Даміра Скоміни The Special One зобразив якусь подобу усмішки і переможно підняв палець вгору - аж надто багато стояло на кону для португальця в цьому матчі.

Кілька років тому, працюючи в «Челсі», Моуріньо на питання про те, чи хоче він виграти Лігу Європи, не думаючи ні секунди давав негативну відповідь. «Я не хочу виграти цей турнір. Якщо я його виграю - для мене це буде найбільшим розчаруванням, тому що я не хочу в ньому грати». Але в цьому році виграш Ліги Європи став для Моуріньо пріоритетом. Так, Особливий прийшов до цього не відразу, але чим більшим ставало відставання «Манчестер Юнайтед» в чемпіонаті Англії від четвертого місця, тим більшим був інтерес Жозе до Ліги Європи. Остаточно змінити пріоритети португальцю допомогла п'ятиматчева безвиграшна серія в кінцівці чемпіонату, по ходу якої стало ясно: потрапити в Лігу чемпіонів «Манчестер Юнайтед» може тільки вигравши Лігу Європи.

Перед матчем з «Аяксом» Моуріньо сказав: «У нас в Стокгольмі є справа. Ми полетимо туди і зробимо її». І він виконав обіцянку, здобувши для «Манчестера» третій трофей за сезон після Суперкубка Англії і Кубка Ліги. Але не менш важливо, що Моуріньо з першої ж спроби повернув «Манчестер» в Лігу чемпіонів. Так, зробив це через прочинені двері чорного ходу, але зробив же! І хто тепер згадає, що португалець провалив чемпіонат Англії, зайнявши ще більш низьке місце, ніж Луї ван Гаал в минулому сезоні.

Сам фінал, на жаль, очікувано не ніс в собі ніякої інтриги. «Аякс» в цьому сезоні порівнювали з«Монако», що наробив галасу в Лізі чемпіонів, але навіть монегаски в матчах з «Ювентусом», де у них не було жодного шансу на успіх, не виглядали настільки безпорадно. Можливо, молодь Петера Боста зломив нелогічний гол Погба, після якого «МЮ» відчув себе господарем становища. А гол Мхітаряна в дебюті другого тайму, який за великим рахунком також виник ні з чого, остаточно зняв усі питання. Віддавши суперникові ініціативу, манкуніанці вміло «підсушили» гру, не давши молодим гравцям «Аякса» жодного шансу.

2:0 - відсутній європейський трофей, а разом з ним і місце в Лізі чемпіонів у «МЮ»! І у Моуріньо!

Ліга Європи. Фінал.

«Аякс» - «Ман Юнайтед» - 0:2 (0:1)

Голи: Поль Погба, 17, Генріх Мхітарян, 48

«Аякс»: Андре Онана, Давінсон Санчес, Йоел Велтман, Матейсен де Лігт, Даві Классен, Лассе Шене (Донні ван де Бек, '69), Джайро Рідевалд (Френкі де Йонг, '78), Хакім Зіеш, Амін Юнес, Бертран Траоре, Каспер Дольберг (Давід Нерес, '62)

«Ман Юнайтед»: Серхіо Ромеро, Дейлі Блінд, Кріс Смоллінг, Маттео Дарміан, Андер Еррера, Антоніо Валенсія, Генріх Мхітарян (Джессі Лінгард, '73), Маруані Феллаїні, Поль Погба, Маркус Решфорд (Антоні Марсьяль, '82), Хуан Мата (Уейн Руні, '88)

Попередження: Йоел Велтман, 59. Амін Юнес, 64. - Генріх Мхітарян, 30. Маруані Феллаїні, 51. Хуан Мата, 75.