Сергій Гладир оголосив про повернення в збірну України
Снайпер пообіцяв головному тренеру приєднатися до національної команди
Свінгмен французького «Монако» Сергій Гладир в інтерв'ю офіційному сайту FIBA підтвердив свою участь в майбутніх матчах збірної України у кваліфікації чемпіонату світу-2019.
Баскетболіст заявив, що пообіцяв головному тренеру Євгену Мурзіну приєднатися до національної команди, якщо йому не завадять проблеми зі здоров'ям.
«Я пообіцяв нашому тренеру, що якщо я буду здоровий, я приїду. Я хочу приїхати. Я хочу грати за свою країну. Питання могло бути тільки в моїх кондиціях і стані здоров'я. Я хочу грати за Україну, хочу, щоб вона була представлена на баскетбольній мапі світу, і хочу допомогти їй опинитися на вершині європейського баскетболу і грати з найсильнішими гравцями світу. Ми спробуємо пробитися, як можна далі, як ми це зробили на Євробаскеті-2013, ми спробуємо повернутися на Чемпіонат світу, спробуємо поборотися за олімпійські ліцензії».
Нагадаємо, на останньому для себе Євробаскеті-2013 Гладир в середньому набирав 12 очок, робив 5 підбирань і 1,5 передачі.
На єдиній в історії збірної України світовій першості свінгмен провів лише один повноцінний матч - в першому турі проти Домініканської Республіки, після чого отримав травму в другому поєдинку проти фінів.